Refresh


home : Wielrennen : Giro d'Italia


Froome pareert alle aanvallen van Dumoulin, Nieve wint laatste bergrit

Nieve wint de rit, Froome de Giro.

za 26/05/2018 - 16:07 Zonder ongelukken wint Chris Froome (Team Sky) morgen voor de 3e keer op een rij een grote ronde. De laatste bergetappe in de Giro was een prooi voor Mikel Nieve (Mitchelton-Scott). Thibaut Pinot kende een offday en tuimelt uit de top 10.

Twee duels: eentje om het roze, de andere om de witte trui

De laatste bergrit van deze Giro moest en zou de apotheose vormen van een reeds zinderende 101e editie van de Ronde van Italië. Op het menu: 2 duels. Froome en Dumoulin streden om het roze en ook Carapaz en Miguel Angel Lopez scherpten hun messen in de strijd om de jongerentrui.

Een lange aanloop van 130 vlakke kilometers baarde naast weinig animo ook een kopgroep van 26 vrijbuiters. Het peloton liet begaan en gaf al snel meer dan 8 minuten toe.

In dat peloton was het verrassend genoeg niet Sky die lange tijd de forcing voerde, maar Astana. De Kazachse ploeg wilde kopman Lopez in een ideale positie aan de slotklim laten beginnen.

Pinot tuimelt, Nieve fladdert

Terwijl iedereen pas spektakel verwachtte op de slotklim, viel er op de Col Saint Pantaléon, de 2e beklimming van de dag, al een verrassing van formaat te noteren. Thibaut Pinot, de 3e in deze Giro, haakte af. De Fransman tuimelde, net als Yates gisteren, onverwacht uit de top 10.

De zwanenzang van Pinot werd even later naar de marge verwezen, want op de Cervinia, de slotklim van deze etappe, werd er op 2 fronten oorlog gevoerd.

Vooraan had Mikel Nieve iedereen uit het wiel gefietst. Zo reed de Bask van Mitchelton-Scott onbedreigd naar de overwinning. De Australische wielerformatie kan de Giro zo toch nog met een enigszins goed gevoel afsluiten. De Nederlander Robert Gesink reed een dijk van een slotklim en werd nog knap tweede.

Almachtige Froome pareert dappere Dumoulin

In het groepje der favorieten hield iedereen zich lange tijd gedeisd, tot Tom Dumoulin toch nog zijn duivels ontbond. Dumoulin schudde 4 keer aan de boom, maar telkens moest de Nederlander lijdzaam toezien hoe Froome makkelijk pareerde en zelfs een scherpe counter uit zijn dijen joeg.

Op 2 kilometer van de eindstreep was het definitief voorbij. Dumoulin begroef de strijdbijl en zette zich op kop om ploegmaat Sam Oomen aan een top 10-plaats in de eindklassering te helpen. Christopher Froome wint zo zijn 3e grote ronde op rij.

Lange tijd leek de Brit zijn droom op winst in de 3 grote rondes nog een tijdje te mogen opbergen, maar gisteren nam Froome dan toch nog alle touwtjes in handen. In deze slotetappe kwam zijn eindwinst nooit echt meer in gevaar.

Als alles goed gaat, wint Froome morgen zijn 1e Giro

Wedstrijdverloop

 1. 17:32 Froome: "Iedereen zit op zijn limiet"
 2. 16:33 Dumoulin heeft geen oog voor Froome tijdens interview: "Roze trui had niet van mij kunnen zijn"
 3. 16:27 Einde
 4. 16:08 Froome wint de Giro! De Brit perst er nog een onnodig sprintje uit, zo komt hij zij-aan-zij met Poels over de finish. Dumoulin probeerde wel, maar bleek niet genoeg panache te bezitten om Froome in verlegenheid te brengen. De Brit wint zo zijn 3e grote ronde op rij!
 5. 16:05 Nog 1 kilometer voor de favorieten, met slechts een stijgingspercentage van 2 procent. Sam Oomen en Tom Dumoulin strijden tot hun laatste snik. Voor een mooie top-10 plaats voor Oomen welteverstaan.
 6. 16:03 Carapaz! Intussen doet Carapaz nog een ultieme poging om Lopez uit de witte trui te rijden. De Colombiaan puft, maar volgt vrij gezwind. De rest van de favorieten laat begaan.
 7. 16:03
 8. 16:02 Nieve wint! De gemakkelijkste overwinning in de carrière van de superknecht van Simon Yates? In ieder geval legde niemand hem vandaag iets in de weg.
 9. 16:01 Dumoulin gooit de handdoek. Hij zet zich op kop van het groepje der favorieten voor zijn ploeg- en landgenoot Sam Oomen. Die kan nog een sprongetje maken in het klassement.
 10. 16:00 Laatste kilometer voor Nieve De Bask is zegezeker. Intussen zijn ook superknechten Poels en Oomen terug komen aansluiten bij Froome en co.
 11. 15:58 Dumoulin komt terug aansluiten bij het groepje Froome, op karakter. Voor hoelang? Nieve moet nog 2 kilometer fietsen, daarna zit het erop voor de Bask.
 12. 15:57
 13. 15:56 Giro beslist? Dumoulin heeft zijn best gedaan, maar moet nu de rol lossen vooraan. Alleen Carapaz en Lopez kunnen de rozetruidrager volgen.
 14. 15:54 Vierde aanval Dumoulin Komt er licht aan het einde van de tunnel voor Dumoulin? Dumoulin valt opnieuw aan, maar loopt op een counter van Froome.
 15. 15:52 Nederland boven Gesink rijdt momenteel op de 2e plek, in het groepje der favorieten komt Wout Poels aansluiten. Sam Oomen voert datzelfde groepje aan. Oranje boven in de Giro!
 16. 15:52 Volgt er nog een 4e?
 17. 15:50 Sterke Oomen De versnellingen van Dumoulin lijken niet snedig genoeg. Sam Oomen keert terug om zijn landgenoot nog wat bij te staan. De top 5 van deze Giro volgt in het zog van de Nederlander.
 18. 15:49
 19. 15:47 Nog eens Dumoulin! De Nederlander neemt enkele meters, maar Froome komt weer aansluiten. De Brit doet dan zelf een uitval, maar dat is maar schijn, want even later houdt de roze trui weer in.
 20. 15:47 Dumoulin houdt in en zo kan de rest van de favorieten opnieuw aansluiten. Formolo fladdert er wel ervandoor.
 21. 15:45 Aanval dumoulin Maar Froome pareert makkelijk. Ook Carapaz, Lopez en Pozzovivo volgen.
 22. 15:44 Voor de ene tifosi gaat het bergop lopen toch wat makkelijker dan voor de andere
 23. 15:42 Nieve zwoegt De tred van Nieve oogt nu heel wat moeizamer dan daarnet. De Bask bevindt zich op de steilste stroken van de klim.
 24. 15:37 Poels trekt naar voor Een grimasssende Wout Poels schuift nu toch een aantal plaatsen op. De Nederlander wil zijn kopman nog even bijstaan.
 25. 15:37 Froome's mannetjes zijn ogenschijnlijk opgesoupeerd. Enkel Henao flankeert zijn kopman nog, Wout Poels hangt achteraan het groepje der favorieten. De leider in deze Giro is de eerste renner na het Movistar-treintje.
 26. 15:35
 27. 15:34 Coup Movistar Movistar voert het tempo op in het peloton en verwijst Sky naar de tweede rij. Volgt er straks vuurwerk van kopman Carapaz?
 28. 15:31 Vintage Ronde van Frankrijk: 5 Sky-renners voor kopman Chris Froome. Dat hebben we niet echt veel gezien deze Giro
 29. 15:25 Sky in draf, straks in galop? Intussen heeft Sky eindelijk de touwtjes in handen genomen in de groep der favorieten. Op een drafje gaat het richting de voet van de Cervinia.
 30. 15:25 De wedstrijdsituatie. Nieve steekt zijn hand uit naar de zege, in de groep der favorieten is het voorlopig nog windstil
 31. 15:23 Twee duels, 2 keer 40 seconden Niet alleen Froome en Dumoulin hebben nog wat uit te vechten, ook Carapaz en Mikel Angel Lopez zullen straks de degens kruisen. De Ecuadoriaan van Movistar staat op 40 seconden van Lopez, die vooralsnog de witte trui om de schouders draagt. Lopez heeft zijn mannen de hele dag laten werken, met als gevolg dat hij over Pinot naar plek 3 kon springen. Kan de kopman van Astana op zijn beurt Carapaz voorblijven? Nog 2 kilometer, dan begint ook de groep der favorieten aan de slotklim.
 32. 15:19 Chris Froome hoeft zich weinig zorgen te maken over het bergklassement. Enkel als Ciccone de rit wint, wat heel onwaarschijnlijk lijkt, komt zijn koppositie in dat klassement nog in gevaar.
 33. 15:18 De slotklim
 34. 15:15 Froome Froome is eergierig en oogt fris. De Brit wil op de top van de Saint Pantaléon nog snel wat bergpunten vergaren, maar dat is tevergeefs: teveel renners kwamen voor Froome over de top.
 35. 15:15 Terwijl Nieve zich al de afzink van de Col Saint Pantaléon in stort, is het peloton nog volop aan het klimmen.
 36. 15:10 Cervinia Achttien lange kilometers en een gemiddelde van 5,3 procent, zie daar de laatste klimopdracht in deze Giro. Na een korte afdaling beginnen de renners aan de grillige slotklim. Wat kan Tom Dumoulin?
 37. 15:07 Nieve rondt als 1e de top van de Col de Saint Pantaléon. Een achtervolgend groepje, waar onder meer Gesink zich bij aangesloten heeft, zwoegt op 40 seconden van de ontketende Bask. Het peloton volgt binnen een minuut of 6.
 38. 15:06
 39. 15:02 Déjà vu Pinot hangt al op 11 minuten van het peloton. De Fransman staat helemaal stil, net als Yates gisteren. Haalt de kopman van FDJ de finish of stapt hij in het busje?
 40. 15:01 Bij Mitchelton-Scott kunnen ze eindelijk nog eens wat positiefs melden. Nog 1 kilometer voor een ontketende Nieve tot de top.
 41. 14:59 Exit Grosschatner, Nieve alleen Ook Grosschatner betaalt de tol van zijn inspanningen vandaag. Nieve is de sterkste gebleken van de kopgroep, maar kan de Spanjaard het tot het einde uitzingen? Nog 3 kilometer tot de top van de Col Saint Pantaléon.
 42. 14:55
 43. 14:53 Nieuwe versnelling Nieve! De Spanjaard wil van zijn medevluchters af en plaatst een scherpe demarrage. Brambilla kan niet volgen, terwijl GroBschartner alle moeite van de wereld heeft zijn wagonnetje bij Nieve aan te haken. Nog 5 kilometer tot de top.
 44. 14:42 Het koptrio heeft nog 7 kilometer voor de boeg op de Col Saint Pantaléon. Het achtervolgende groepje zit op 20 seconden. Dat is een probleem voor de Italiaan Ciccone, want die was vandaag verzot op de bergpunten, maar moest daarjuist de rol lossen.
 45. 14:38 De kopgroep dunt verder uit. Alleen Nieve (Spa), Brambilla (Ita) en groBschartner (Oos) rijden nog in de spits van de koers.
 46. 14:37
 47. 14:36 Nieve versnelt Nieve schudt aan de boom in de kopgroep. Slechts 4 renners kunnen het tempo van de Spanjaard volgen. Geen Nederlanders meer aan het front, want ook Gesink heeft de rol moeten lossen.
 48. 14:34 Al een stervende zwaan gespot, Thibaut Pinot.
 49. 14:32 Het werk van Astana loont. Nu Pinot gelost is, heeft kopman Mikel Angel Lopez een podiumplek beet.
 50. 14:31
 51. 14:28 Pinot de pineut? Drama voor FDJ! Thibaut Pinot, de 3e in deze Giro, moet afhaken in het peloton. Is de Fransman uitgedroogd of kent hij gewoon een ultraslechte dag? Van een verrassing gesproken! Pinot volgt al op een minuut van het peloton.
 52. 14:27 Het peloton bevindt zich nu op de steilste stroken van de klim. Opvallend: Team Sky, ploeg van rozetruidrager Froome, houdt zich op de achtergrond. Voor hoe lang nog?
 53. 14:27
 54. 14:23 Niet alleen Mohoric, maar ook UAE-ploegmaat Conti reed een dijk van een afdaling. De Italiaan vond zo opnieuw de aansluiting met de kop van de koers.
 55. 14:22 Col de Saint-Pantaléon De koplopers zijn begonnen aan de 2e klim van de dag, tegelijk ook de voorlaatste klim die de Giro dit jaar aandoet: de Col de Saint-Pantaléon. Deze col is 16,5 kilometer lang en kent een gemiddelde stijgingspercentage van 7,2 procent. De klim is, naast een steile start en scherp einde, vrij gelijkmatig. De ideale springplank voor Tom Dumoulin?
 56. 14:16 Koen Bouwman is vandaag van grote waarde voor Gesink. Is zijn kopman bekwaam genoeg om de ritzege naar zich toe te trekken?
 57. 14:15 Mohoric wil al een kleine voorgift nemen op de echte klimgeiten uit de kopgroep
 58. 14:09 Matej Mohoric zoeft in de afdaling van de Col Tsecore. De Tsjech heeft een dikke halve minuut voorsprong op zijn medevluchters en bevindt zich op 5 kilometer van de voet van de Col Saint Pantaléon.
 59. 14:04 5'30" na de kopgroep met 9 renners komt Astana met zijn gevolg over de top.
 60. 13:53 Giulio Ciccone plant als eerste zijn vlag op de top van de Col Tsecore, voor de 2 jongens van LottoNL-Jumbo. Hij doet een goeie zaak in het bergklassement en komt nu tot op 36 punten van leider Froome. Doet de Italiaan een ultieme aanval op de blauwe bergtrui?
 61. 13:41 De Astana-brigade begint de ene na de andere afvaller van de originele kopgroep op te rapen. Het verschil blijft zo teruglopen, naar nog iets meer dan 5 minuten.
 62. 13:37 Bouwman levert uitstekend werk voor kopman Gesink
 63. 13:35 De kopgroep begint aan de laatste (steilste) 5 kilometer van de klim. De namen: Mohoric (Slo), Woods (Can) Nieve (Spa), Conti (Ita), Brambilla (Ita), Lammertink (Ned), Ciccone (Ita), Grosschartner (Oos), Visconti (Ita), Bouwman (Ned), Gesink (Ned).
 64. 13:30 Matej Mohoric! Mohoric demarreert uit de kopgroep, waarin Gesink nog vlot rondpeddelt. Ook in het peloton maakt de Col Tsecore slachtoffers. Nog 60 renners vullen de grote groep.
 65. 13:29 Intussen moet ex-rozetruidrager Simon Yates alweer afhaken in het peloton. Wat een rotweekend voor de Brit.
 66. 13:25 Afslanking kopgroep De Col Tsecore maakt al vlug slachtoffers vooraan, waar er maar een stuk of 12 renners overblijven. Nieve, Woods, Brambilla en co. draaien wel goed rond en diepen de voorsprong zo weer wat uit, 4'50" op het peloton.
 67. 13:23 Astana drukt door in het peloton en pitst zo'n halve minuut af van de achterstand op de kopgroep. Vooraan ontbindt Mohoric even zijn duivels. Wie komt als 1e boven op de klim?
 68. 13:14
 69. 13:13 Col Tsecore De vluchters zijn intussen volop bezig aan de eerste klim van de dag, de Col Tsecore. Over 16 kilometer moeten de renners 1242 hoogtemeters zien te overwinnen, met een gemiddelde stijgingsgraad van zo'n 7,7 procent. Vooral de laatste 5 kilometer zijn niet van de poes, want daar lopen de percentages op tot 10 procent. Doet Dumoulin een "Froomeke"? Gisteren trok de Brit op 80 kilometer van de streep in de aanval.
 70. 13:08
 71. 13:06 2 op 2 voor Viviani Juist voor aanvang van de 1e klim van de dag ligt er nog een tussenspurt in het parcours vervat. Ook nu zijn de puntjes voor spurtkoning Viviani.
 72. 12:52 Eten geblazen De renners hebben stilaan hun buik vol van deze Giro, alleen niet letterlijk jammer genoeg. Daarom worden de dorstigen gelaafd en de hongerigen gespijsd, al is er door het beukwerk van Astana weinig tijd om het voedsel te verteren.
 73. 12:52
 74. 12:43 Blauwe brigade voert peloton aan Astana zet zich op kop van het peloton. De ploeg uit Kazachstan wist nog geen enkele etappe te winnen in deze Giro. Op de koop toe heeft de formatie rond Mikel Angel Lopez geen enkele pion mee in de vroege vlucht.
 75. 12:35 Viviani met de vingers in de neus Niemand legt de Italiaanse spurtkoning iets in de weg. De volgende tussenspurt volgt over 30 kilometer.
 76. 12:34 De eerste tussensprint komt er aan. Legt iemand Viviani iets in de weg?
 77. 12:32 Dumoulin: "Ben naar de kloten, maar hopelijk Froome nog meer"
 78. 12:26 Aru wint bergrit in Giro Aru won twee jaar geleden (toen Nibali de Giro won) op de Cervinia
 79. 12:22 De Cervinia is er klaar voor, nu de renners nog!
 80. 12:19 Gisteren: Ramp voor Yates, roze voor Froome Nu het even windstil is in deze rit, kunnen we nog even terugkomen op de etappe van gisteren. Op de Colle delle Finestre barstte het spektakel los. Leider Yates moest passen, terwijl Dumoulin het roze in zijn schoot geworpen kreeg. De Nederlander in de wolken, maar een felle Brit haalde hem al vlug uit die mooie droom. Tachtig kilometer in de aanval, een verdict van een dikke 3 minuten voor Dumoulin op een zegevierende Froome.
 81. 12:10 Indrukwekkende Froome rijdt iedereen in de vernieling in de koninginnenrit
 82. 12:03 Fabio Aru Geen Italiaanse driekleur meer te zien in het peloton vandaag. Net als Louis Vervaeke gaf Fabio Aru er gisteren de brui aan. Na een teleurstellende Giro waarin de Italiaan, op de tijdrit na, nooit kon imponeren, is het verdict hard voor de troonopvolger van Vincenzo Nibali. Aru was 2 jaar geleden de laatste klimgeit die kon winnen op de Cervinia, maar dat kunstje zal de kopman van UAE Team Emirates vandaag dus niet kunnen herhalen. Zien we hem straks terug in de Tour?
 83. 12:01 De kopgroep breidt zijn voorsprong uit.
 84. 12:00 Dat was ook onze reactie gisteren
 85. 11:55 Dat het een zware Giro was
 86. 11:49 Klimgeiten troef in de kopgroep Veel italianen en veel verwachte vrijbuiters. Zo zou je de omvangrijke kopgroep beknopt kunnen omschrijven. Geen Belg bij de 26 voorin, maar met Gesink, Lammertink, Bouwman en Lindeman mogen onze Noorderburen wél van een oranje zege dromen op de Cervinia. Met Kreuziger, Woods, Nieve, Conti en Visconti zitten er vooraan ook heel wat gespierde klimmersbenen rond te wentelen, en dan vergeten we er nog een paar.
 87. 11:47
 88. 11:46 Truitjes in de Giro
  roze trui (klassement) Chris Froome
  paarse trui (punten) Elia Viviani
  blauwe trui (berg) Chris Froome (Yates drager)
  witte trui (jongeren) Miguel Angel Lopez
 89. 11:34 Met een gemiddelde van 49 KM/U kent deze etappe een stomend wedstrijdbegin. Nog een kleine 40 kilometer tot de eerste tussensprint. We kennen een Italiaan die dan op vinkentouw zal zitten.
 90. 11:29 26 renners kleuren voorlopig deze "rustige" etappe De Italiaanse voorwacht heeft intussen gezelschap gekregen van heel wat collega's. Zesentwintig renners fietsen zo'n 3'07" voor het peloton uit. De namen: Viviani (Ita), Montaguti (Ita), Mohoric (Slo), Ballerini (Ita), Mosca (Ita), Visconti (Ita), Gavazzi (Ita), Belletti (Ita), Ciccone (Ita), Barbin (Ita), GroBschartner (Oos), Schillinger (Dui), Lindeman (Ned), Ladagnous (Fra), Frapporti (Ita), Morabito (Zwi), Nellands (Let), Kreuziger (TSJ), Nieve (Spa), Woods (Can), Martin (Dui), Conti (Ita), Bouwman (Ned), Gesink (Ned), Brambilla (Ita) en Laengen (Noo).
 91. 11:21 Dumoulin voor de start, zichtbaar vermoeid.
 92. 11:17 Een strijd der stervende zwanen Renaat Schotte kreeg voor de start Tom Dumoulin nog even te pakken. De Nederlander, rad van tong als altijd, wist onze Sporza-reporter te vertellen dat hij "natuurlijk naar de kl..." is, maar dat hij hoopt dat Froome nog wat dieper in zijn reserves heeft moeten tasten gisteren. De Brit kende na zijn etappezege op de Zoncolan ook een dip daags nadien, dus de hoop van de Dumoulin is niet ongegrond. Zien we straks een strijd tussen 2 stervende zwanen?
 93. 11:10 Viviani Elia Viviani (QST) is aanvalslustig vandaag. De Italiaan voelt zich goed in het paars, de kleur van de sprinterstrui van deze Giro. Viviani telt met 290 punten zo'n 58 punten meer dan de Ierse spurtbom Sam Bennett. Wil de sprinter van Quick-Step Floors zijn toch al geruststellende nog wat uitdiepen, of is hij bang buiten tijd te eindigen?
 94. 11:05 Een doorsnede van het parcours van de dag
 95. 11:02 5 Italianen aan het front Viviani, Montaguti, Visconti, Ballerini en Mosca hebben zich weten af te scheiden van het peloton, dat voorlopig niet laat begaan.
 96. 11:02 Vlakke aanloop, steil toetje Startplaats Susa hebben de renners intussen al ver achter zich gelaten. De 1e 130 kilometer van deze etappe zijn biljartvlak, daarna is het definitief over met de pret. Vlak bij Turijn snijdt het peloton de 1e, en meteen ook de zwaarste, Alpenreus van de dag aan: de Col Tsecore. Eenmaal beneden in de vallei doen de renners er best aan zich niet al te lang te vergapen aan de schoonheid van de natuur, want de Col de Saint-Pantaléon is met steile stroken in het begin en op het eind van de klim een ultieme valkuil voor dromers. Een korte afdaling brengt het gros renners dat nog overblijft vooraan aan de voet van de slotklim, de Cervinia. De onregelmatige beklimming is niet steil, maar op het eind van zo'n slopende Giro is elke hoogtemeter er een te veel.
 97. 10:52 Vieren de Britten vandaag 2 keer (Giro en CL-finale)? Of gooien "Tommie" en "Ronnie" nog roet in het eten?
 98. 10:45 Ondertussen zijn de renners al een tijdje de neutralisatiezone voorbij, maar is er nog geen eentje in geslaagd het peloton achter zich te laten. De klassementsrenners zullen vandaag wellicht voor de etappezege willen gaan. Voor Dumoulin zouden de bonificatieseconden wel eens broodnodig kunnen blijken, wat schudt de Nederlandse titelverdediger nog uit zijn benen vandaag?
 99. 10:43 Deze fan houdt zich nog vast aan een strohalm. Redt Yates vandaag zijn eer?
 100. 10:34 Yates Simon Yates leek lange tijd op weg om zijn 1e grote ronde op zijn erelijst te schrijven. De ongenaakbare Brit domineerde in de bergetappes en beperkte zelfs onverhoopt de schade in de traditionele tijdrit, waarin Dumoulin teleurstelde. Daarna begon het pantser van de Brit kleine barstjes te vertonen. In de rit naar Prato Nevoso kon Yates een 1e prik van Dumoulin nog beantwoorden, maar op de uitval van Froome -kort daarna- zakte de rozetruidrager door het ijs. Gisteren moest een moegestreden Yates op de eerste klim van de dag al afhaken. Hij zou uiteindelijk 40 minuten moeten toegeven op winnaar Chris Froome.
 101. 10:31
 102. 10:25 Pronti! De renners klikken zich vast in hun pedalen, het peloton trekt zich op gang. Is de zegepraal vandaag eindelijk nog eens voor een vluchter, of beslissen de klassementsrenners daar opnieuw anders over? De finish wordt omstreeks 16.30U verwacht.
 103. 10:25 Wedstrijd
 104. 10:19 Spetterend vuurwerk aan de hemel? Met 50 kilometer en 4000 hoogtemeters moet er ook vandaag weer stevig geklauterd worden. Het klapstuk van deze Giro, de Cervinia, is geen monster zoals de Monte Zoncolan, maar zal er -zeker na de zware etappe van gisteren- stevig inhakken bij de (klassements)renners. Dat zal vonken, zoniet een spetterend vuurwerk geven!
 105. 10:17 We zijn gewend aan een gele Froome, maar het roze staat hem ook niet mis. Chris Froome, leider in deze Ronde van Italië
 106. 10:08 Froome of Dumoulin? Buongiorno a tutti! Christopher Froome zette gisteren de Giro op zijn kop na een verdragende demarrage van meer dan 80 kilometer. Ook vandaag krijgen de klassementsmannen nog een kans om zich in de kijker te rijden, maar alle ogen zullen toch gericht zijn op het duel tussen Froome en Dumoulin, die op 40 seconden tweede staat. Profiteert de Nederlander van de zware inspanningen die de Brit gisteren leverde? Een spannende apotheose lijkt alvast gegarandeerd in deze laatste bergetappe van de Giro d'Italia.
 107. 10:07 Vooraf
profiel
profiel

Uitslag

Uitslag rit

1 SPA Mikel Nieve MTS 5u43'48"
2 NED Robert Gesink TLJ +2'17"
3 OOS Felix Großschartner BOH +2'42"
4 ITA Giulio Ciccone BRD +3'45"
5 ITA Gianluca Brambilla TFS +5'23"
6 NED Wout Poels SKY +6'03"
7 GBR Chris Froome SKY +6'03"
8 ITA Davide Formolo BOH +6'03"
9 ITA Domenico Pozzovivo TBM +6'03"
10 ECU Richard Carapaz MOV +6'03"
11 NED Sam Oomen SUN +6'03"
12 COL Miguel Ángel López AST +6'03"
13 NED Tom Dumoulin SUN +6'09"
14 NZL George Bennett TLJ +6'45"
15 OOS Patrick Konrad BOH +6'45"
16 SPA Pello Bilbao AST +6'45"
17 FRA Alexandre Geniez ALM +7'04"
18 COL Carlos Betancur MOV +7'04"
19 FRA Hubert Dupont ALM +8'54"
20 COL Sergio Henao SKY +9'42"
25 BEL Sander Armée LTS +11'54"
71 BEL Ben Hermans ICA +45'32"
92 BEL Baptiste Planckaert TKA +45'32"
100 BEL Jürgen Roelandts BMC +45'32"
106 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +45'32"
113 BEL Jens Debusschere LTS +45'32"
123 BEL Frederik Frison LTS +45'32"
140 BEL Tom Van Asbroeck EFD +45'32"
klassement
1 GBR Chris Froome SKY 89u02'39"
2 NED Tom Dumoulin SUN +46"
3 COL Miguel Ángel López AST +4'57"
4 ECU Richard Carapaz MOV +5'44"
5 ITA Domenico Pozzovivo TBM +8'03"
6 SPA Pello Bilbao AST +11'50"
7 OOS Patrick Konrad BOH +13'01"
8 NZL George Bennett TLJ +13'17"
9 NED Sam Oomen SUN +14'18"
10 ITA Davide Formolo BOH +15'16"
11 FRA Alexandre Geniez ALM +17'30"
12 NED Wout Poels SKY +17'40"
13 COL Sergio Henao SKY +29'41"
14 POR José Gonçalves TKA +34'29"
15 COL Carlos Betancur MOV +41'48"
16 AUS Rohan Dennis BMC +56'07"
17 SPA Mikel Nieve MTS +58'16"
18 ITA Gianluca Brambilla TFS +1u00'30"
19 CAN Michael Woods EFD +1u01'24"
20 FRA Hubert Dupont ALM +1u03'54"
21 GBR Simon Yates MTS +1u15'11"
22 ZWI Sébastien Reichenbach GFC +1u15'18"
23 NED Robert Gesink TLJ +1u19'49"
24 ITA Valerio Conti UAD +1u23'04"
25 SPA Luis León Sánchez AST +1u23'11"
26 ITA Fausto Masnada ANS +1u26'13"
27 OOS Felix Großschartner BOH +1u28'47"
28 ITA Diego Ulissi UAD +1u31'28"
29 OOS Georg Preidler GFC +1u33'24"
30 SLO Matej Mohoric TBM +1u40'18"
31 DUI Maximilian Schachmann QST +1u41'36"
32 SLO Jan Polanc UAD +1u58'09"
33 ITA Mattia Cattaneo ANS +2u00'17"
34 ITA Enrico Battaglin TLJ +2u02'15"
35 NED Laurens ten Dam SUN +2u02'53"
36 AUS Jack Haig MTS +2u03'06"
37 FRA François Bidard ALM +2u06'25"
38 ITA Giovanni Visconti TBM +2u07'32"
39 SPA Víctor de la Parte MOV +2u08'19"
40 ITA Giulio Ciccone BRD +2u08'55"
41 NED Maurits Lammertink TKA +2u10'27"
42 ITA Matteo Montaguti ALM +2u17'10"
43 ZWI Kilian Frankiny BMC +2u20'10"
44 VS Benjamin King DDD +2u24'26"
45 BEL Ben Hermans ICA +2u25'01"
46 TSJ Jan Hirt AST +2u26'47"
47 SPA Rubén Plaza ICA +2u27'57"
48 FRA Quentin Jauregui ALM +2u29'16"
49 ITA Eros Capecchi QST +2u42'24"
50 NED Koen Bouwman TLJ +2u42'38"
51 FRA Kenny Elissonde SKY +2u42'39"
52 VS Nathan Brown EFD +2u42'39"
53 ITA Francesco Gavazzi ANS +2u45'41"
54 COL Jarlinson Pantano TFS +2u48'11"
55 TSJ Roman Kreuziger MTS +2u51'50"
56 SPA David De La Cruz SKY +2u52'42"
57 BEL Sander Armée LTS +2u53'44"
58 DUI Christoph Pfingsten BOH +2u56'01"
59 COL Rodolfo Torres ANS +2u58'56"
60 AUS Adam Hansen LTS +3u00'57"
61 COL Darwin Atapuma UAD +3u04'46"
62 DUI Nico Denz ALM +3u06'03"
63 VS Joe Dombrowski EFD +3u09'17"
64 ITA Salvatore Puccio SKY +3u10'40"
65 ITA Alessandro De Marchi BMC +3u11'06"
66 ITA Manuele Mori UAD +3u12'32"
67 KAZ Andrey Zeits AST +3u13'51"
68 ITA Davide Ballerini ANS +3u14'02"
69 ITA Marco Marcato UAD +3u19'46"
70 ITA Davide Villella AST +3u19'53"
71 VS Chad Haga SUN +3u20'46"
72 COL Esteban Chaves MTS +3u21'31"
73 LET Krists Neilands ICA +3u28'13"
74 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +3u28'31"
75 ITA Manuele Boaro TBM +3u30'05"
76 FRA Anthony Roux GFC +3u39'48"
77 GBR Hugh Carthy EFD +3u43'25"
78 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +3u43'35"
79 ZWI Steve Morabito GFC +3u45'10"
80 TSJ Zdenek Štybar QST +3u50'40"
81 DEN Mads Würtz TKA +3u53'07"
82 COL Dáyer Quintana MOV +3u54'32"
83 ERI Natnael Berhane DDD +3u54'37"
84 ZAF Ryan Gibbons DDD +3u58'31"
85 SPA Rubén Fernández MOV +3u59'36"
86 ITA Alex Turrin WIL +4u02'56"
87 KAZ Alexey Lutsenko AST +4u04'11"
88 ITA Sacha Modolo EFD +4u05'44"
89 SPA Francisco Ventoso BMC +4u06'01"
90 ITA Andrea Vendrame ANS +4u06'38"
91 DUI Christian Knees SKY +4u07'02"
92 SPA Antonio Pedrero MOV +4u07'15"
93 DEN Niklas Eg TFS +4u08'20"
94 ITA Enrico Barbin BRD +4u08'34"
95 ZAF Jaco Venter DDD +4u10'02"
96 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +4u10'17"
97 LUX Laurent Didier TFS +4u11'05"
98 ITA Jacopo Mosca WIL +4u11'21"
99 NED Jos van Emden TLJ +4u14'22"
100 ITA Antonio Nibali TBM +4u14'30"
101 SLO Domen Novak TBM +4u15'24"
102 NOO Vegard Laengen UAD +4u17'23"
103 AUS Chris Hamilton SUN +4u19'34"
104 FRA Clément Venturini ALM +4u20'56"
105 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +4u21'56"
106 DEN Lars Bak LTS +4u22'00"
107 DEN Michael Mørkøv QST +4u22'56"
108 ITA Cesare Benedetti BOH +4u23'41"
109 FRA Jérémy Roy GFC +4u24'39"
110 DUI Tony Martin TKA +4u27'59"
111 ITA Kristian Sbaragli ICA +4u28'29"
112 IER Sam Bennett BOH +4u32'23"
113 ITA Niccolò Bonifazio TBM +4u34'24"
114 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +4u36'23"
115 FRA Rémi Cavagna QST +4u36'25"
116 BEL Baptiste Planckaert TKA +4u39'44"
117 CAN Guillaume Boivin ICA +4u40'13"
118 LUX Jempy Drücker BMC +4u40'19"
119 ITA Marco Frapporti ANS +4u41'35"
120 GBR Alex Dowsett TKA +4u41'53"
121 NED Danny van Poppel TLJ +4u43'41"
122 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +4u44'25"
123 ITA Manuel Belletti ANS +4u45'51"
124 BEL Jürgen Roelandts BMC +4u45'53"
125 ITA Simone Andreetta BRD +4u46'51"
126 AUS Zakkari Dempster ICA +4u49'40"
127 RUS Maksim Belkov TKA +4u51'09"
128 NED Roy Curvers SUN +4u55'00"
129 ITA Fabio Sabatini QST +4u55'09"
130 NZL Sam Bewley MTS +4u55'48"
131 AUS Mitch Docker EFD +4u56'30"
132 ITA Elia Viviani QST +4u57'04"
133 BEL Tom Van Asbroeck EFD +4u57'56"
134 SPA Markel Irizar TFS +4u59'12"
135 FRA Florian Sénéchal QST +4u59'31"
136 BEL Jens Debusschere LTS +5u03'59"
137 NED Boy van Poppel TFS +5u05'39"
138 IER Ryan Mullen TFS +5u08'12"
139 DUI Andreas Schillinger BOH +5u08'33"
140 DEN Mads Pedersen TFS +5u09'34"
141 ISR Guy Sagiv ICA +5u15'42"
142 BEL Frederik Frison LTS +5u15'59"
143 ITA Liam Bertazzo WIL +5u18'15"
144 NED Lennard Hofstede SUN +5u18'53"
145 ITA Paolo Simion BRD +5u25'31"
146 ITA Marco Coledan WIL +5u32'07"
147 CAN Svein Tuft MTS +5u32'52"
148 ALB Eugert Zhupa WIL +5u34'14"
149 ITA Giuseppe Fonzi WIL +5u48'37"
1 IER Sam Bennett BOH 2u50'49"
2 ITA Elia Viviani QST +0"
3 LUX Jempy Drücker BMC +0"
4 BEL Baptiste Planckaert TKA +0"
5 ITA Manuel Belletti ANS +0"
6 ITA Sacha Modolo EFD +0"
7 FRA Clément Venturini ALM +0"
8 ITA Paolo Simion BRD +0"
9 ITA Fabio Sabatini QST +0"
10 SLO Jan Polanc UAD +0"
11 ITA Enrico Battaglin TLJ +0"
12 ITA Manuele Mori UAD +0"
13 AUS Jack Haig MTS +0"
14 ZAF Ryan Gibbons DDD +0"
15 NZL Sam Bewley MTS +0"
16 BEL Jens Debusschere LTS +0"
17 CAN Guillaume Boivin ICA +0"
18 DEN Michael Mørkøv QST +0"
19 DUI Christoph Pfingsten BOH +0"
20 ITA Giovanni Visconti TBM +0"
21 ITA Niccolò Bonifazio TBM +0"
22 FRA Rémi Cavagna QST +0"
23 ITA Domenico Pozzovivo TBM +0"
24 ZAF Jaco Venter DDD +0"
25 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +0"
26 BEL Jürgen Roelandts BMC +0"
27 SLO Matej Mohoric TBM +0"
28 ITA Kristian Sbaragli ICA +0"
29 AUS Rohan Dennis BMC +0"
30 NED Boy van Poppel TFS +0"
31 ITA Liam Bertazzo WIL +0"
32 BEL Tom Van Asbroeck EFD +0"
33 BEL Sander Armée LTS +0"
34 TSJ Zdenek Štybar QST +0"
35 ITA Diego Ulissi UAD +0"
36 POR José Gonçalves TKA +0"
37 ITA Mattia Cattaneo ANS +0"
38 ITA Matteo Montaguti ALM +0"
39 FRA Quentin Jauregui ALM +0"
40 ITA Davide Villella AST +0"
41 ITA Manuele Boaro TBM +0"
42 ERI Natnael Berhane DDD +0"
43 FRA Florian Sénéchal QST +0"
44 DUI Andreas Schillinger BOH +0"
45 ITA Davide Formolo BOH +0"
46 ITA Cesare Benedetti BOH +0"
47 OOS Felix Großschartner BOH +0"
48 ITA Marco Frapporti ANS +0"
49 ITA Jacopo Mosca WIL +0"
50 NOO Vegard Laengen UAD +0"
51 OOS Patrick Konrad BOH +0"
52 OOS Georg Preidler GFC +0"
53 FRA Jérémy Roy GFC +0"
54 FRA Alexandre Geniez ALM +0"
55 BEL Ben Hermans ICA +0"
56 ZWI Kilian Frankiny BMC +0"
57 BEL Frederik Frison LTS +0"
58 AUS Adam Hansen LTS +0"
59 DEN Lars Bak LTS +0"
60 NED Jos van Emden TLJ +0"
61 NED Danny van Poppel TLJ +0"
62 DUI Tony Martin TKA +0"
63 IER Ryan Mullen TFS +0"
64 NED Sam Oomen SUN +0"
65 VS Nathan Brown EFD +0"
66 ITA Francesco Gavazzi ANS +0"
67 ITA Davide Ballerini ANS +0"
68 NED Koen Bouwman TLJ +0"
69 DUI Nico Denz ALM +0"
70 VS Benjamin King DDD +0"
71 ITA Alex Turrin WIL +0"
72 ITA Andrea Vendrame ANS +0"
73 SPA Rubén Plaza ICA +0"
74 SPA Francisco Ventoso BMC +0"
75 ITA Eros Capecchi QST +0"
76 AUS Zakkari Dempster ICA +0"
77 ITA Marco Marcato UAD +0"
78 DEN Mads Pedersen TFS +0"
79 SPA Markel Irizar TFS +0"
80 ITA Marco Coledan WIL +0"
81 ITA Enrico Barbin BRD +0"
82 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +0"
83 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +0"
84 DUI Maximilian Schachmann QST +0"
85 ITA Alessandro De Marchi BMC +0"
86 SLO Domen Novak TBM +0"
87 ALB Eugert Zhupa WIL +0"
88 ITA Giuseppe Fonzi WIL +0"
89 ITA Valerio Conti UAD +0"
90 ITA Giulio Ciccone BRD +0"
91 ITA Simone Andreetta BRD +0"
92 ITA Fausto Masnada ANS +0"
93 ISR Guy Sagiv ICA +0"
94 LET Krists Neilands ICA +0"
95 COL Darwin Atapuma UAD +0"
96 DEN Mads Würtz TKA +0"
97 GBR Alex Dowsett TKA +0"
98 AUS Chris Hamilton SUN +0"
99 NED Tom Dumoulin SUN +0"
100 VS Chad Haga SUN +0"
101 NED Laurens ten Dam SUN +0"
102 NED Roy Curvers SUN +0"
103 NED Lennard Hofstede SUN +0"
104 LUX Laurent Didier TFS +0"
105 DEN Niklas Eg TFS +0"
106 ITA Gianluca Brambilla TFS +0"
107 COL Carlos Betancur MOV +0"
108 NED Maurits Lammertink TKA +0"
109 FRA Hubert Dupont ALM +0"
110 ITA Antonio Nibali TBM +0"
111 SPA Víctor de la Parte MOV +0"
112 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +0"
113 SPA Rubén Fernández MOV +0"
114 SPA Antonio Pedrero MOV +0"
115 COL Jarlinson Pantano TFS +0"
116 ECU Richard Carapaz MOV +0"
117 COL Dáyer Quintana MOV +0"
118 KAZ Andrey Zeits AST +0"
119 SPA Luis León Sánchez AST +0"
120 KAZ Alexey Lutsenko AST +0"
121 RUS Maksim Belkov TKA +0"
122 COL Rodolfo Torres ANS +0"
123 COL Miguel Ángel López AST +0"
124 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +0"
125 SPA Pello Bilbao AST +0"
126 TSJ Jan Hirt AST +0"
127 FRA François Bidard ALM +0"
128 ZWI Steve Morabito GFC +0"
129 FRA Anthony Roux GFC +0"
130 TSJ Roman Kreuziger MTS +0"
131 ZWI Sébastien Reichenbach GFC +0"
132 GBR Simon Yates MTS +0"
133 SPA Mikel Nieve MTS +0"
134 NZL George Bennett TLJ +0"
135 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +0"
136 NED Robert Gesink TLJ +0"
137 CAN Svein Tuft MTS +0"
138 GBR Hugh Carthy EFD +0"
139 CAN Michael Woods EFD +0"
140 AUS Mitch Docker EFD +0"
141 VS Joe Dombrowski EFD +0"
142 DUI Christian Knees SKY +0"
143 SPA David De La Cruz SKY +0"
144 ITA Salvatore Puccio SKY +0"
145 GBR Chris Froome SKY +0"
146 NED Wout Poels SKY +0"
147 FRA Kenny Elissonde SKY +0"
148 COL Sergio Henao SKY +0"
149 COL Esteban Chaves MTS +0"
FRA Matthieu Ladagnous GFC
FRA Thibaut Pinot GFC
1 ITA Elia Viviani QST 341
2 IER Sam Bennett BOH 282
3 ITA Davide Ballerini ANS 147
4 ITA Sacha Modolo EFD 122
5 GBR Simon Yates MTS 113
6 ITA Marco Frapporti ANS 111
7 NED Danny van Poppel TLJ 107
8 ITA Niccolò Bonifazio TBM 93
9 ALB Eugert Zhupa WIL 84
10 NED Tom Dumoulin SUN 73
11 ITA Enrico Battaglin TLJ 64
12 BEL Baptiste Planckaert TKA 58
13 CAN Guillaume Boivin ICA 57
14 LUX Jempy Drücker BMC 56
15 ECU Richard Carapaz MOV 54
16 ITA Manuel Belletti ANS 53
17 ITA Davide Formolo BOH 51
18 GBR Chris Froome SKY 49
19 AUS Rohan Dennis BMC 49
20 RUS Maksim Belkov TKA 49
21 FRA Clément Venturini ALM 48
22 ITA Domenico Pozzovivo TBM 47
23 ITA Andrea Vendrame ANS 45
24 SLO Matej Mohoric TBM 42
25 ITA Jacopo Mosca WIL 40
26 ZAF Ryan Gibbons DDD 39
27 BEL Jens Debusschere LTS 38
28 ITA Marco Marcato UAD 36
29 COL Miguel Ángel López AST 33
30 POR José Gonçalves TKA 32
31 COL Esteban Chaves MTS 30
32 ITA Enrico Barbin BRD 30
33 DUI Maximilian Schachmann QST 29
34 BEL Jürgen Roelandts BMC 29
35 DEN Michael Mørkøv QST 28
36 SPA Markel Irizar TFS 28
37 SPA Luis León Sánchez AST 27
38 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA 25
39 NED Wout Poels SKY 24
40 DEN Christopher Juul-Jensen MTS 24
41 ITA Kristian Sbaragli ICA 24
42 CAN Michael Woods EFD 23
43 ITA Paolo Simion BRD 23
44 DEN Mads Pedersen TFS 21
45 ITA Francesco Gavazzi ANS 20
46 ITA Giovanni Visconti TBM 18
47 DUI Nico Denz ALM 18
48 DEN Lars Bak LTS 18
49 DUI Tony Martin TKA 18
50 ITA Fabio Sabatini QST 18
51 TSJ Zdenek Štybar QST 17
52 ITA Giuseppe Fonzi WIL 17
53 ITA Giulio Ciccone BRD 16
54 COL Rodolfo Torres ANS 16
55 SPA Mikel Nieve MTS 15
56 ITA Alex Turrin WIL 15
57 OOS Patrick Konrad BOH 15
58 FRA Alexandre Geniez ALM 13
59 ITA Fausto Masnada ANS 13
60 NED Robert Gesink TLJ 12
61 SPA Rubén Plaza ICA 12
62 COL Darwin Atapuma UAD 12
63 ITA Alessandro De Marchi BMC 12
64 BEL Gijs Van Hoecke TLJ 12
65 SPA Pello Bilbao AST 11
66 NZL George Bennett TLJ 11
67 DEN Mads Würtz TKA 11
68 NED Jos van Emden TLJ 11
69 GBR Alex Dowsett TKA 11
70 IER Ryan Mullen TFS 11
71 ZWI Sébastien Reichenbach GFC 10
72 OOS Felix Großschartner BOH 9
73 ITA Mattia Cattaneo ANS 9
74 BEL Ben Hermans ICA 9
75 ITA Manuele Mori UAD 9
76 LUX Laurent Didier TFS 9
77 FRA Florian Sénéchal QST 9
78 ITA Gianluca Brambilla TFS 8
79 NED Maurits Lammertink TKA 8
80 NED Koen Bouwman TLJ 8
81 FRA Rémi Cavagna QST 8
82 SLO Jan Polanc UAD 7
83 VS Benjamin King DDD 7
84 DUI Christoph Pfingsten BOH 7
85 ITA Matteo Montaguti ALM 6
86 COL Jarlinson Pantano TFS 5
87 TSJ Roman Kreuziger MTS 5
88 KAZ Alexey Lutsenko AST 5
89 NED Sam Oomen SUN 4
90 VS Chad Haga SUN 4
91 LET Krists Neilands ICA 4
92 SPA Francisco Ventoso BMC 4
93 ZAF Jaco Venter DDD 4
94 ITA Simone Andreetta BRD 4
95 NED Boy van Poppel TFS 4
96 AUS Jack Haig MTS 3
97 FRA Quentin Jauregui ALM 3
98 ITA Eros Capecchi QST 3
99 ITA Cesare Benedetti BOH 3
100 NED Bert-Jan Lindeman TLJ 3
101 SPA David De La Cruz SKY 2
102 VS Joe Dombrowski EFD 2
103 DUI Andreas Schillinger BOH 2
104 ITA Valerio Conti UAD 1
105 OOS Georg Preidler GFC 1
106 ITA Manuele Boaro TBM 1
107 NZL Sam Bewley MTS 1
108 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD -5
1 GBR Chris Froome SKY 125
2 ITA Giulio Ciccone BRD 108
3 GBR Simon Yates MTS 91
4 SPA Mikel Nieve MTS 79
5 ECU Richard Carapaz MOV 65
6 NED Tom Dumoulin SUN 49
7 COL Esteban Chaves MTS 47
8 ITA Valerio Conti UAD 42
9 ITA Domenico Pozzovivo TBM 40
10 ITA Matteo Montaguti ALM 37
11 COL Miguel Ángel López AST 37
12 NED Robert Gesink TLJ 36
13 OOS Felix Großschartner BOH 36
14 DUI Maximilian Schachmann QST 35
15 ITA Fausto Masnada ANS 35
16 NED Koen Bouwman TLJ 24
17 SPA Luis León Sánchez AST 22
18 ITA Enrico Barbin BRD 21
19 ITA Gianluca Brambilla TFS 21
20 SPA Rubén Plaza ICA 18
21 ITA Davide Formolo BOH 16
22 NED Wout Poels SKY 16
23 ERI Natnael Berhane DDD 15
24 ZWI Sébastien Reichenbach GFC 15
25 DUI Nico Denz ALM 14
26 NZL George Bennett TLJ 12
27 ITA Mattia Cattaneo ANS 12
28 SLO Matej Mohoric TBM 11
29 ITA Davide Ballerini ANS 11
30 ITA Francesco Gavazzi ANS 10
31 DUI Christoph Pfingsten BOH 10
32 ITA Marco Frapporti ANS 8
33 COL Sergio Henao SKY 8
34 LUX Laurent Didier TFS 8
35 FRA Alexandre Geniez ALM 7
36 FRA Quentin Jauregui ALM 7
37 ITA Andrea Vendrame ANS 7
38 COL Dáyer Quintana MOV 7
39 IER Ryan Mullen TFS 6
40 ITA Marco Marcato UAD 6
41 LET Krists Neilands ICA 6
42 ALB Eugert Zhupa WIL 6
43 ITA Jacopo Mosca WIL 5
44 ITA Diego Ulissi UAD 4
45 AUS Rohan Dennis BMC 4
46 ITA Enrico Battaglin TLJ 4
47 COL Darwin Atapuma UAD 4
48 ITA Alessandro De Marchi BMC 4
49 DEN Michael Mørkøv QST 4
50 ITA Giuseppe Fonzi WIL 3
51 NED Sam Oomen SUN 3
52 ITA Giovanni Visconti TBM 3
53 CAN Guillaume Boivin ICA 3
54 POR José Gonçalves TKA 2
55 COL Carlos Betancur MOV 2
56 CAN Michael Woods EFD 2
57 FRA Kenny Elissonde SKY 2
58 ITA Davide Villella AST 2
59 GBR Hugh Carthy EFD 2
60 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA 2
61 SPA Markel Irizar TFS 2
62 OOS Patrick Konrad BOH 1
63 VS Benjamin King DDD 1
64 BEL Ben Hermans ICA 1
65 NED Jos van Emden TLJ 1
66 DUI Tony Martin TKA 1
67 DEN Mads Pedersen TFS 1
1 COL Miguel Ángel López AST 89u07'36"
2 ECU Richard Carapaz MOV +47"
3 NED Sam Oomen SUN +9'21"
4 ITA Valerio Conti UAD +1u18'07"
5 ITA Fausto Masnada ANS +1u21'16"
6 OOS Felix Großschartner BOH +1u23'50"
7 SLO Matej Mohoric TBM +1u35'21"
8 DUI Maximilian Schachmann QST +1u36'39"
9 AUS Jack Haig MTS +1u58'09"
10 ITA Giulio Ciccone BRD +2u03'58"
11 ZWI Kilian Frankiny BMC +2u15'13"
12 FRA Quentin Jauregui ALM +2u24'19"
13 NED Koen Bouwman TLJ +2u37'41"
14 DUI Nico Denz ALM +3u01'06"
15 ITA Davide Ballerini ANS +3u09'05"
16 LET Krists Neilands ICA +3u23'16"
17 GBR Hugh Carthy EFD +3u38'28"
18 DEN Mads Würtz TKA +3u48'10"
19 ZAF Ryan Gibbons DDD +3u53'34"
20 ITA Andrea Vendrame ANS +4u01'41"
21 DEN Niklas Eg TFS +4u03'23"
22 ITA Jacopo Mosca WIL +4u06'24"
23 SLO Domen Novak TBM +4u10'27"
24 AUS Chris Hamilton SUN +4u14'37"
25 FRA Clément Venturini ALM +4u15'59"
26 ITA Niccolò Bonifazio TBM +4u29'27"
27 FRA Rémi Cavagna QST +4u31'28"
28 NED Danny van Poppel TLJ +4u38'44"
29 ITA Simone Andreetta BRD +4u41'54"
30 FRA Florian Sénéchal QST +4u54'34"
31 IER Ryan Mullen TFS +5u03'15"
32 DEN Mads Pedersen TFS +5u04'37"
33 ISR Guy Sagiv ICA +5u10'45"
34 NED Lennard Hofstede SUN +5u13'56"
1 GBR Team Sky SKY 267u48'47"
2 KAZ Astana Pro Team AST +24'58"
3 DUI BORA - hansgrohe BOH +43'32"
4 DUI Team Sunweb SUN +1u14'35"
5 FRA AG2R La Mondiale ALM +1u30'32"
6 SPA Movistar Team MOV +1u39'45"
7 NED Team LottoNL - Jumbo TLJ +1u47'01"
8 AUS Mitchelton - Scott MTS +2u31'52"
9 VAE UAE Team Emirates UAD +2u33'27"
10 FRA Groupama - FDJ GFC +2u34'04"
11 BRN Bahrain - Merida TBM +2u52'20"
12 ITA Androni Giocattoli - Sidermec ANS +4u09'44"
13 ZAF Team Dimension Data DDD +4u19'42"
14 VS BMC Racing Team BMC +4u39'49"
15 ZWI Team Katusha - Alpecin TKA +4u46'51"
16 VS Team EF Education First - Drapac p/b Cannondale EFD +4u49'22"
17 VS Trek - Segafredo TFS +5u43'20"
18 BEL Quick-Step Floors QST +6u20'26"
19 ISR Israel Cycling Academy ICA +6u33'39"
20 BEL Lotto - Soudal LTS +7u18'02"
21 ITA Bardiani - CSF BRD +8u04'45"
22 ITA Wilier Triestina - Selle Italia WIL +12u07'09"