Refresh


home : Wielrennen : Giro d'Italia


IJzersterke Sam Bennett spreekt zijn turbo aan op Imola

Bennett zet zijn teller op 2.

do 17/05/2018 - 17:07 De Ier Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft zijn tweede ritzege beet in de Giro. Na een amusante finale sprintte de ploegmaat van Peter Sagan in hondenweer naar de zege op het autocircuit van Imola.

VIDEO: Bennett sprint naar zijn tweede ritzege

De 12e etappe in een notendop:

 • Winnaar van de dag: Sam Bennett. De Ierse dagwinnaar is niet alleen snel, maar ook sterk. De Bora-sprinter overleefde het verraderlijke parcours in de slotfase en knalde in de sprint iedereen genadeloos uit het wiel.
 • Verliezer van de dag: Elia Viviani. De Italiaan leek na de doortocht in Israël een beurtenkaart te zullen gebruiken in de Giro, maar bijt weer in het zand. Meer nog, vandaag zat sprinten er zelfs niet in. En in het puntenklassement komt Bennett weer een stukje dichter.
 • Opvallend: een rustige dag bestaat echt niet in de Giro. Gisteren bikkelden de klassementsmannen om de dagzege, ook vandaag moesten ze in de slotfase vol aan de bak.

Opnieuw een zinderend laatste wedstrijduur

De 12e etappe leek op een geschiedenisloze rit uit te draaien: 5 vluchters waren op voorhand al kansloos tegen de jagende sprintersploegen. Maar regendruppels en een coup van de Belgische ploegen op goed 35 kilometer van de finish veranderden dat scenario helemaal.

Bij de favorieten hadden Carapaz en Pozzovivo zich laten verrassen, maar gek genoeg was Viviani (Quick-Step) het grootste slachtoffer van de plotse tempoversnelling. De puntentrui was niet bij de pinken en moest een eerste keer achtervolgen.

Op 20 kilometer van de aankomst troepten beide groepen weer samen. De geloste klassementsrenners namen hun stekje weer in, maar Viviani zou nooit meer voorin verschijnen. Bij het opdraaien van het circuit in Imola mocht hij een derde zege definitief op zijn buik schrijven.

Tim Wellens voelde zich in zijn sas in Imola, maar was ook in zijn geliefkoosde weer met zijn aanval niet opgewassen tegen het hongerige favorietengroepje. Op een klimmetje op 10 km van de finish was zijn liedje helemaal uitgezongen.

Mohoric en Betancur namen de fakkel over en mochten dromen van de ritzege. Zij doken de laatste kilometer in, maar pokerden te veel. Sam Bennett had de schifting wel overleefd en degradeerde de rest. Met een zeer krachtige en verre aanzet, als was hij de loods van een sprinter, verraste hij Jan en alleman, goed voor een oververdiende tweede dagzege.

Bennett: "Ik denk dat ik enkele jongens verrast heb"

De verschroeiende en vroege sprint van Sam Bennett deed iedereen een beetje twijfelen: was dit wel een zege na een massasprint? "Toch wel", glimlachte de Ier.

"Het was een lastige finale. Twee ploegmaats probeerden te werken in de achtervolging, maar ik wist niet hoeveel energie ze nog hadden."

"Ik wilde de zege niet uit handen geven en ging van ver aan. Ik wist niet of ik het kon volhouden, maar ik denk dat ik enkele jongens verrast heb. Dat was mijn voordeel."

"Of deze ritzege mooier is dan mijn eerste overwinning vorige week? Dit is wel knap, ja. Dit geeft me veel vertrouwen."

Planckaert: "Bennett was een klasse te sterk"

 • Baptiste Planckaert (4e): "Ik ben tevreden. De laatste dagen had ik echt geen goeie benen. Ik vreesde dat er voor de rest van de Giro niet te veel meer zou inzitten, maar vandaag ging het een stuk beter. Ik dacht dat we de twee vluchters niet meer zouden inhalen. Bennett ging van erg ver, maar als je ziet met hoeveel gemak hij wint, dan weet je dat hij een klasse te sterk was."
 • Jürgen Roelandts (5e): "Ik keek van voor de Giro al uit naar deze rit. Ik heb er alles uit gehaald, maar de sprint kon iets beter. Ik had in het wiel van Bennett moeten zitten. Hij verraste me van zo ver. Dit was het ideale parcours voor mij, maar Bennett is in supervorm. Ik had hem niet kunnen kloppen, maar ik had me beter kunnen positioneren."
 • Tim Wellens (aanval in slotfase): "Ik dacht dat mijn aanval misschien vroeg was, maar met die bochten en regen weet je nooit. Er was wat tegenwind en dat was vervelend. Mijn benen waren zeer goed. Er zat veel kracht op de pedalen, maar ik maakte niet echt een kans."

Sagan: "Fantastische sprint"

Peter Sagan is er niet bij in Italië. De wereldkampioen feliciteert Sam Bennett vanuit de Ronde van Californië. "Proficiat met je tweede zege in de Giro! Fantastische sprint en fantastisch teamwork", laat Sagan weten via de sociale media.

Wedstrijdverloop

 1. 17:14 Einde
 2. 17:12 Twee Belgen in de top 5 Bennett wint voor Van Poppel, Bonifazio, Planckaert en Roelandts.
 3. 17:09 Hoe verliep "de sprint"? Mohoric en Betancur pokerden en Bennett aarzelde geen moment. In een normale massasprint is zo'n manoeuvre kansloos, maar de aanzet van de Ier was zo krachtig dat Bennett in geen tijd de rest een loer draaide.
 4. 17:07 Bennett wint! Bennett is veruit de snelste, maar wil even bewijzen hoe sterk hij is. Op 400 meter van het einde is hij weg: ciao! De rest staat niet op de foto. Wat een gekke ontknoping.
 5. 17:07 Het duo is gegrepen. Bennett zet van zeer ver aan.
 6. 17:06 Laatste kilometer! Wie wint deze zinderende finale? Het kloofje is zeker nog speelbaar. De leiders mogen niet aarzelen.
 7. 17:05 Nog 2 km Wie haalt de kastanjes uit het vuur? EF-First neemt nu over in het peloton. Mohoric en Betancur vechten voor amper 4 seconden.
 8. 17:04 Nog 3 km Mohoric en Betancur hebben afscheid genomen van Ulissi. In het peloton werkt Bora-Hansgrohe.
 9. 17:03 Ulissi heeft het lastig om Betancur te volgen. Mohoric is een uitstekende daler en rijdt naar het duo toe.
 10. 17:01 Ulissi en Betancur zijn de eerste dalers, maar alles ligt op een zakdoek. Een kletsnatte zakdoek weliswaar.
 11. 17:01 We dalen nu tot de vod. De laatste kilometer is vlak.
 12. 16:59 Top We zijn boven: Ulissi bereikt de top als eerste, maar het groepje met de favorieten zit bijna in zijn wiel. We krijgen nu een afdaling. Nog 7 km.
 13. 16:59 Nog een kilometer tot de top. We hebben nog een groep van zo'n 40 renners. Ulissi versnelt.
 14. 16:58
 15. 16:56 Dit is een sprintersrit, maar toch verschijnen de klassementsmannen weer aan het front. Opvallend: Sam Bennett houdt uitstekend stand. Hij is de topfavoriet.
 16. 16:56 Carapaz! Carapaz zat daarstraks nog in nesten, maar sluit aan bij Henao en Dennis. Yates reageert en dicht het gat.
 17. 16:55 Achteraan staat de poort weer open: Chaves lost.
 18. 16:54 Wellens parkeert en dat is het sein voor Henao om zijn duivels te ontbinden. Stybar en Brambilla willen meeschuiven.
 19. 16:53 Tre Monti: Wellens gegrepen Het zijn geen drie bergen, maar één. En dat ene bergje is er te veel aan voor Wellens. Het peloton hijgt in zijn nek.
 20. 16:52 Van Asbroeck verricht uitstekend werk in de achtervolging op Wellens, maar het peloton hangt nog altijd op 10 seconden.
 21. 16:50 Wellens grimast. Hij sprak gisteren over zijn laatste kans, maar toont zich weer. Het viel even stil in het peloton, maar EF-First brengt de vaart er opnieuw in.
 22. 16:48 We schrappen Elia Viviani definitief van onze lijst: hij zit in een achtervolgende groep op 50 seconden. We stellen ons toch vragen bij de aanpak van Quick-Step. De communicatie is er op z'n zachtst gezegd niet optimaal.
 23. 16:48 De aanval van Wellens.
 24. 16:46 14 seconden Wellens zet zijn turbo aan en rijdt onder de finishboog door. Helaas: de bel rinkelt. Er volgt nog een ronde van 15 kilometer.
 25. 16:44 Nog 17 km Gisteren waren het nog even bondgenoten, nu leidt Stybar de achtervolging op Wellens. Dat duidt er op dat Viviani zichzelf dus nog niet kansloos acht voor de ritzege.
 26. 16:44 De top ligt op 7 km van de finish.
 27. 16:43 Wellens solo Hoe ver draagt de poging van Wellens? Dit zijn natuurlijk omstandigheden waar onze landgenoot op kikt, maar hij krijgt geen steun.
 28. 16:41 Versnelling Wellens: nog 20 km Pozzovivo en Carapaz hebben de scheve situatie dus rechtgezet, Viviani achtervolgt nog altijd. Intussen valt Wellens aan!
 29. 16:39 Hergroepering! De restanten van de vroege vlucht worden opgepeuzeld en ook de twee groepen smelten - net voor het circuit - weer samen.
 30. 16:36 Straks volgt nog de Tre Monti: daar kunnen Pozzovivo en co de kloof proberen te dichten. Voor Viviani wordt het een huzarenstukje om deze rit nog tot een goed einde te brengen.
 31. 16:36 Astana, Bahrein-Merida, AG2R en Quick-Step werken keihard in het tweede groepje. De verschillen: de groep Yates volgt op 15" van de leiders, de tweede groep op 40".
 32. 16:35
 33. 16:33 Het verschil is nog altijd speelbaar, maar het is natuurlijk geen goed teken voor Viviani dat hij zich liet verschalken door de gedeelde actie van zijn ploeg. Zat hij gewoon te ver of heeft de Italiaan een mindere dag? We zijn alvast benieuwd naar zijn uitleg straks.
 34. 16:32 Bora-Hansgrohe ruikt nu natuurlijk zijn kans en trekt vol door in het eerste groepje. De ploeg van Sam Bennett krijgt de zege misschien wel in de schoot geworpen.
 35. 16:31 Geen Viviani?! Ook Quick-Step zit in nesten: sprinter Viviani heeft gek genoeg de schifting gemist.
 36. 16:30 Tweede peloton op 40 seconden van leider De leider zit in elk geval goed vooraan. In een tweede groep zien we veel volk van Astana. Ook witte trui Carapaz en Pozzovivo worden achteraan gemeld.
 37. 16:30
 38. 16:29 Wind lijkt er niet echt te staan, maar de hevige regenval inspireert Lotto-Fix ALL en Quick-Step Floors tot een kleine coup. Welke klassementsrenners hebben zich laten verrassen?
 39. 16:27 Koers! En plots scheurt het in het peloton. De Belgische ploegen trekken de boel op een lint.
 40. 16:23 Retro: Imola herdenkt in 2014 20e verjaardag van Senna's dood
 41. 16:20 Nog goed 15 kilometer tot de Autodromo Enzo e Dino Ferrari, waar in 1994 F1-rijder Ayrton Senna het leven liet.
 42. 16:16 2'09" Minder dan 40 kilometer op het menu voor het peloton. Over een klein uurtje zijn we dus binnen.
 43. 16:13 Het zal door die afdaling heel snel gaan in de laatste kilometers, maar er is genoeg plaats om te sprinten. Jürgen Roelandts (BMC)
 44. 16:08 Het wolkendek ziet er nog steeds dreigend uit. Quick-Step, Bora en Education-First bundelen nog altijd hun krachten in de jacht op de 5 leiders.
 45. 16:07 51, maar populaire Mario Cipollini oogt nog altijd zeer scherp
 46. 16:03 Nog 50 km Ook nu wordt Viviani niets in de weg gelegd: hij wordt 6e en scoort weer wat punten. Veel inspanningen heeft het de leider in het puntenklassement zeker niet gekost.
 47. 16:00 Traguardo Volante Het lijkt wel de eindsprint in Imola, maar het gaat gewoon om een tussensprint. Frapporti en Zhupa zijn in de running voor dit nevenklassement, eerstgenoemde is weer de snelste.
 48. 15:58 De positie van Chris in het klassement is niet top, maar de sfeer in de ploeg is nog altijd goed. Wout Poels (Sky) bij Eurosport
 49. 15:58 Een blik achter de schermen.
 50. 15:52 De regendruppels blijven voorlopig weer in de wolken zitten. Het verschil met de leiders schommelt nu al een tijdje rond de 3 minuten. Nog eens de namen: Frapporti (Androni), Maestri en Senni (Bardiani), Mosca en Zhupa (Wilier).
 51. 15:37 In Cesena, de geboorteplaats van Marco Pantani, wordt een lekke band van Domen Novak (Bahrein-Merida) gemeld. Dit is voorlopig een geschiedenisloze etappe, maar de finale kan toch weer vuurwerk opleveren.
 52. 15:36
 53. 15:35 De finale is verraderlijk door dat klimmetje. Het wordt hard, maar we geloven in de ritzege. Michael Mørkøv (Quick-Step Floors)
 54. 15:30
 55. 15:27 Finale Op goed 20 km van het einde passeren de renners aan de finishboog. We verlaten daarna even het autocircuit, voor een rondje met een knikje van 4e categorie. De top van de Tre Monti ligt op 7 km van de finish. De slotkilometers worden dus een snelheidsrace in dalende lijn.
 56. 15:26 Ploegmaat De Marchi kent het klimmetje in de slotfase. Ik blijf bij hem in de buurt. Jürgen Roelandts (BMC)
 57. 15:25 Nog 80 km We zijn 3 uur aan het koersen. De 5 leiders moeten het stellen met 2'45" op het peloton, waar de sprintersploegen nog steeds dirigeren. Het is opletten voor het natte wegdek.
 58. 15:22
 59. 15:16 Een nat wegdek zorgt uiteraard ook voor meer nervositeit in het peloton. Ook bij Mitchelton-Scott heeft het gekeuvel plaats gemaakt voor gespannen gezichten.
 60. 15:16 In aankomstplaats Imola is er nog geen regen te bespeuren.
 61. 15:13 Steeds meer renners komen een regenvestje ophalen. Het weertje zou weleens onstuimig kunnen worden.
 62. 15:08 Debusschere Wat wordt de Belgische inbreng in de sprint straks? Jens Debusschere zal zich wellicht weer in het sprintgeweld mengen, maar de snelle man van Lotto kwam in deze Giro nog niet verder dan een 6e plaats (3e rit) en 10e plaats (7e rit).
 63. 15:06 De klassementsmannen houden zich vandaag afzijdig.
 64. 14:57 Met Rimini passeert het peloton in een van de bekendste badplaatsen van Italië, maar tijd om te zonnen en te luieren is er niet. Op 99 km van het einde bedraagt de kloof met de 5 leiders 3'35".
 65. 14:53 Ik kijk uit naar de Zoncolan. Hopelijk is het gevoel daar beter dan 8 jaar geleden. Chris Froome werd in 2010 82e op de Zoncolan, op 22'35" van winnaar Ivan Basso
 66. 14:52 Volgende dagen Ook morgen komen de sprinters aan bod, daarna moeten de klassementsmannen in het slotweekend van de tweede week weer kleur bekennen. We kijken vooral uit naar de finish op de Zoncolan zaterdag.
 67. 14:48 Regen? In de bevoorradingszone drukken de wolken de zon wat weg. Er worden regendruppels voorspeld in de finale.
 68. 14:48 Toekomst BMC verzekerd? Roelandts: "We weten van niets"
 69. 14:40 Het oordeel van Cipo Sporza voelde vanochtend Mario Cipollini even aan de tand. Wat vindt de 51-jarige ex-topsprinter over het optreden van Chris Froome tot dusver? "Ik ben ervan overtuigd dat hij naar hier gekomen is om zijn goeie conditie voor de Tour te vinden."
 70. 14:37 Cipollini: "Dumoulin kan 2'30" pakken op Yates in tijdrit"
 71. 14:36 Dumoulin kan dinsdag in de tijdrit 2'30" pakken op Yates. Dan krijgen we vanaf woensdag de echte Giro. Mario Cipollini
 72. 14:32 Tijd voor wat Duitse spielerei: Martin (Katjoesja) geeft Schachmann (Quick-Step) een zetje.
 73. 14:29 42,550 km/u Na twee uur koers bedraagt het gemiddelde 42,550 km/u. Op 120 km van de aankomst is het verschil status quo: 3'01". We verwachten de finish dus tussen 17.15u en 17.30u.
 74. 14:14 Retro: Zakarin in 2015 De laatste Giro-aankomst in Imola dateert van 2015. Ilnoer Zakarin won toen, maar de finale was een stukje heuvelachtiger. In 1968 werd Vittorio Adorni dan weer wereldkampioen in Imola.
 75. 14:14 Zakarin houdt vol en wint de elfde rit in de Giro
 76. 14:09 Ik voel me goed. Na enkele vermoeiende dagen was het gevoel gisteren prima. Elia Viviani (Quick-Step Floors)
 77. 14:07 Elia Viviani is bij de pinken: in Pesaro gooit de puntentrui zijn wiel nog net voor dat van enkele knechten. De Italiaan raapt dus nog wat punten op.
 78. 14:06 Frapporti neemt de kopgroep op sleeptouw.
 79. 14:05 Pittig sprintje Bij de Traguardo Volante worden geen cadeautjes uitgedeeld. Het wordt een krachtmeting tussen Frapporti en Zhupa, de eerste trekt aan het langste eind.
 80. 14:00 Yates was net iets te sterk voor mij, maar ik zat dichter bij hem dan in de vorige etappes. Tom Dumoulin (Sunweb)
 81. 13:59 Dumoulin: "Finale van gisteren heeft mooie tv opgeleverd"
 82. 13:58 14u 14u, tijd voor een samenvatting van deze etappe. Die is zeer kort en bondig: een kwintet kreeg in de eerste kilometer al een vrijgeleide. De sprintersploegen gunden hen niet meer dan 4 minuten: op het circuit van Imola moet en zal het in principe tot een spurt komen.
 83. 13:44 Pantani Gisteren bracht de Giro hulde aan Michele Scarponi, vandaag zit de Ronde met zijn gedachten bij Marco Pantani. We snijden vandaag Rimini aan, waar Pantani in 2004 overleed. Later in deze etappe groet het peloton ook Cesena, de geboorteplaats van Il Pirata.
 84. 13:41 Leider Simon Yates zag het vanochtend wel zitten.
 85. 13:36 Premio Fuga Pinarello Het hoeft niet te verbazen dat Marco Frapporti mee in de vlucht zit. De Italiaan is leider in de Premio Fuga Pinarello, het strijdlustklassement dat het aantal aanvalskilometers bijhoudt. Voor aanvang van deze rit stond de teller van Frapporti op 445 km.
 86. 13:32 Die val voor de tijdrit in Jeruzalem heeft me meer gekost dan ik wilde toegeven. Ik betaal er nog steeds een prijs voor. Chris Froome (Sky)
 87. 13:32 Froome: "Ik zat gisteren gevangen achter een valpartij"
 88. 13:31 Nog 163 km De vertrouwde gezichten voeren de forcing in het peloton: Cavagna (Quick-Step), Docker (EF-First) en Schillinger (Bora) zijn de werkmieren.
 89. 13:30 Het gemiddelde in het eerste uur: 43,4 km/u.
 90. 13:19 De topfavoriet vandaag: Elia Viviani.
 91. 13:18 Het eerste wedstrijduur zit er bijna op. De sprintersploegen willen zich niet laten verrassen en houden de kloof beperkt tot 3'40".
 92. 13:10 Het was een lastige en technische finale. Ik zat gevangen achter een val, die voor een breukje zorgde. Ik had toen geen kans meer om weer vooraan te geraken. Chris Froome (Sky) verloor gisteren 40 seconden
 93. 13:00 De 5 mochten meteen wegrijden van de grote groep.
 94. 12:55 4'15" Het peloton maakt zich niet meteen zorgen. Er zijn voorin dus 3 procontinentale ploegen vertegenwoordigd, enkel Israel Cycling Academy heeft de boot gemist.
 95. 12:48 Roelandts: "De sprint zou me normaal moeten liggen"
 96. 12:39 Ik voelde me gisteren voor het eerst sinds lang in deze Giro iets beter. Hopelijk kan ik die trend vandaag doortrekken. De sprint zou me normaal moeten liggen. Jürgen Roelandts (BMC)
 97. 12:38 De groep laat begaan en neemt voorlopig voldoende tijd voor een babbeltje. De chronometer geeft 3 minuten aan.
 98. 12:33 De kleinere Italiaanse ploegen willen ook in deze etappe de nodige publiciteit rapen. Mirco Maestri trok gisteren al ten aanval en zit dus weer in de vlucht van de dag.
 99. 12:31 De 5 leiders
  Marco Frapporti (Ita) Androni
  Mirco Maestri (Ita) Bardiani
  Manuel Senni (Ita) Bardiani
  Jacopo Mosca (Ita) Wilier
  Eugert Zhupa (Alb) Wilier
 100. 12:29 Lang hebben we dus niet moeten schudden met onze mengbeker. Het kwintet rijdt in geen tijd een minuut bij elkaar.
 101. 12:24 Meteen een kopgroep? Het startschot is nu echt gegeven en de vlucht lijkt al gevormd. Frapporti, Maestri, Senni, Mosca en Zhupa snellen weg.
 102. 12:21 Ik ben erg blij met mijn tweede ritzege, maar ik zou nu graag enkele rustige dagen hebben voor we weer de bergen intrekken. Simon Yates (Mitchelton-Scott)
 103. 12:20 We zijn goed en wel vertrokken.
 104. 12:17 Zonder Kangert, met Kangert We hadden Tanel Kangert al geschrapt van onze deelnemerslijst, maar de Est van Astana is een taaie kerel. Kangert kampt met maag- en darmklachten en Astana kondigde zijn exit vanochtend aan. Maar Kangert verschijnt toch aan de start. "Ik voel wat beterschap na vannacht en de medische staf heeft me toestemming gegeven om te starten. Ik wil het proberen", zegt hij.
 105. 12:16 De kinderen van wijlen Michele Scarponi kwamen een kijkje nemen in de bus van Astana.
 106. 12:13 Start De handtekeningen zijn gezet, de laatste foto's zijn genomen. De renners klikken hun pedalen vast en verlaten Osimo.
 107. 12:10 Wedstrijd
 108. 11:39
 109. 11:20 De truitjes in deze Giro
  roze trui (klassement) Simon Yates
  paarse trui (punten) Elia Viviani
  blauwe trui (berg) Simon Yates (Esteban Chaves)
  witte trui (jongeren) Richard Carapaz
 110. 11:18 Ik heb nog een grote voorsprong, maar het kan geen kwaad om wat ongerust te zijn. Ik moet afwachten of aanvallen in de bergritten mijn beste verdediging wordt. Elia Viviani (Quick-Step Floors)
 111. 11:16 Maglia ciclamino Elia Viviani is nog lang niet zeker van zijn puntentrui. Sam Bennett won het vorige onderonsje en sprokkelde twee dagen geleden in Gualdo Tadino met zijn derde plaats ook veel punten. Viviani bleef toen met lege handen achter. De tweevoudige ritwinnaar houdt ook maar beter rekening met Simon Yates, die zijn puntentotaal in de bergritten ook nog stevig kan opkrikken.
 112. 11:15 Punten
  1 ITA Elia Viviani QST 178
  2 IER Sam Bennett BOH 112
  3 ITA Davide Ballerini ANS 87
  4 GBR Simon Yates MTS 86
  5 ITA Sacha Modolo EFD 73
  6 ITA Enrico Battaglin TLJ 53
  7 CAN Guillaume Boivin ICA 52
  8 ITA Marco Frapporti ANS 49
  9 RUS Maksim Belkov TKA 46
  10 FRA Thibaut Pinot GFC 43
 113. 11:00 In het paars naar Rome? Dan moet ik vandaag en morgen goed doorkomen. Ik moet iets bewijzen en moet opletten voor Sam Bennett, die erg sterk rijdt en in de vorige sprintersrit bewezen heeft hoe snel hij is. Elia Viviani (Quick-Step Floors) is de leider in het puntenklassement
 114. 10:57 Het parcours in een notendop De route vandaag is vrijwel biljartvlak. Op een kleine 20 kilometer van het einde verkent het peloton al eens de aankomstzone, die op de Autodromo Enzo e Dino Ferrari ligt. In de lokale ronde ligt nog een knikje met de top op 7 kilometer van de finish, maar de sprinters zullen deze kans wellicht niet laten liggen.
 115. 10:56
 116. 10:55 12e etappe in de Giro Goeiemorgen! In de Ronde van Italië staat vandaag de 12e rit op het menu, een tocht van 214 km die op het lijf van de snelle mannen geschreven is. Om 12.15u beginnen de renners aan hun opdracht.
 117. 10:55 Vooraf
profiel
profiel

Uitslag

Uitslag rit

1 IER Sam Bennett BOH 4u49'34"
2 NED Danny van Poppel TLJ +0"
3 ITA Niccolò Bonifazio TBM +0"
4 BEL Baptiste Planckaert TKA +0"
5 BEL Jürgen Roelandts BMC +0"
6 DEN Michael Mørkøv QST +0"
7 ITA Manuel Belletti ANS +0"
8 FRA Clément Venturini ALM +0"
9 FRA Florian Sénéchal QST +0"
10 ITA Enrico Battaglin TLJ +0"
11 NED Maurits Lammertink TKA +0"
12 ZAF Jaco Venter DDD +0"
13 ITA Sacha Modolo EFD +0"
14 COL Jarlinson Pantano TFS +0"
15 LUX Jempy Drücker BMC +0"
16 ZAF Ryan Gibbons DDD +0"
17 BEL Tosh Van der Sande LTS +0"
18 ITA Domenico Pozzovivo TBM +0"
19 DUI Christoph Pfingsten BOH +0"
20 ECU Richard Carapaz MOV +0"
60 BEL Louis Vervaeke SUN +1'37"
67 BEL Tim Wellens LTS +1'56"
91 BEL Tom Van Asbroeck EFD +5'10"
102 BEL Frederik Frison LTS +5'36"
117 BEL Loïc Vliegen BMC +8'50"
138 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +8'50"
151 BEL Victor Campenaerts LTS
152 BEL Jens Debusschere LTS
154 BEL Sander Armée LTS +12'22"
155 BEL Ben Hermans ICA +12'22"
klassement
1 GBR Chris Froome SKY 89u02'39"
2 NED Tom Dumoulin SUN +46"
3 COL Miguel Ángel López AST +4'57"
4 ECU Richard Carapaz MOV +5'44"
5 ITA Domenico Pozzovivo TBM +8'03"
6 SPA Pello Bilbao AST +11'50"
7 OOS Patrick Konrad BOH +13'01"
8 NZL George Bennett TLJ +13'17"
9 NED Sam Oomen SUN +14'18"
10 ITA Davide Formolo BOH +15'16"
11 FRA Alexandre Geniez ALM +17'30"
12 NED Wout Poels SKY +17'40"
13 COL Sergio Henao SKY +29'41"
14 POR José Gonçalves TKA +34'29"
15 COL Carlos Betancur MOV +41'48"
16 AUS Rohan Dennis BMC +56'07"
17 SPA Mikel Nieve MTS +58'16"
18 ITA Gianluca Brambilla TFS +1u00'30"
19 CAN Michael Woods EFD +1u01'24"
20 FRA Hubert Dupont ALM +1u03'54"
21 GBR Simon Yates MTS +1u15'11"
22 ZWI Sébastien Reichenbach GFC +1u15'18"
23 NED Robert Gesink TLJ +1u19'49"
24 ITA Valerio Conti UAD +1u23'04"
25 SPA Luis León Sánchez AST +1u23'11"
26 ITA Fausto Masnada ANS +1u26'13"
27 OOS Felix Großschartner BOH +1u28'47"
28 ITA Diego Ulissi UAD +1u31'28"
29 OOS Georg Preidler GFC +1u33'24"
30 SLO Matej Mohoric TBM +1u40'18"
31 DUI Maximilian Schachmann QST +1u41'36"
32 SLO Jan Polanc UAD +1u58'09"
33 ITA Mattia Cattaneo ANS +2u00'17"
34 ITA Enrico Battaglin TLJ +2u02'15"
35 NED Laurens ten Dam SUN +2u02'53"
36 AUS Jack Haig MTS +2u03'06"
37 FRA François Bidard ALM +2u06'25"
38 ITA Giovanni Visconti TBM +2u07'32"
39 SPA Víctor de la Parte MOV +2u08'19"
40 ITA Giulio Ciccone BRD +2u08'55"
41 NED Maurits Lammertink TKA +2u10'27"
42 ITA Matteo Montaguti ALM +2u17'10"
43 ZWI Kilian Frankiny BMC +2u20'10"
44 VS Benjamin King DDD +2u24'26"
45 BEL Ben Hermans ICA +2u25'01"
46 TSJ Jan Hirt AST +2u26'47"
47 SPA Rubén Plaza ICA +2u27'57"
48 FRA Quentin Jauregui ALM +2u29'16"
49 ITA Eros Capecchi QST +2u42'24"
50 NED Koen Bouwman TLJ +2u42'38"
51 FRA Kenny Elissonde SKY +2u42'39"
52 VS Nathan Brown EFD +2u42'39"
53 ITA Francesco Gavazzi ANS +2u45'41"
54 COL Jarlinson Pantano TFS +2u48'11"
55 TSJ Roman Kreuziger MTS +2u51'50"
56 SPA David De La Cruz SKY +2u52'42"
57 BEL Sander Armée LTS +2u53'44"
58 DUI Christoph Pfingsten BOH +2u56'01"
59 COL Rodolfo Torres ANS +2u58'56"
60 AUS Adam Hansen LTS +3u00'57"
61 COL Darwin Atapuma UAD +3u04'46"
62 DUI Nico Denz ALM +3u06'03"
63 VS Joe Dombrowski EFD +3u09'17"
64 ITA Salvatore Puccio SKY +3u10'40"
65 ITA Alessandro De Marchi BMC +3u11'06"
66 ITA Manuele Mori UAD +3u12'32"
67 KAZ Andrey Zeits AST +3u13'51"
68 ITA Davide Ballerini ANS +3u14'02"
69 ITA Marco Marcato UAD +3u19'46"
70 ITA Davide Villella AST +3u19'53"
71 VS Chad Haga SUN +3u20'46"
72 COL Esteban Chaves MTS +3u21'31"
73 LET Krists Neilands ICA +3u28'13"
74 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +3u28'31"
75 ITA Manuele Boaro TBM +3u30'05"
76 FRA Anthony Roux GFC +3u39'48"
77 GBR Hugh Carthy EFD +3u43'25"
78 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +3u43'35"
79 ZWI Steve Morabito GFC +3u45'10"
80 TSJ Zdenek Štybar QST +3u50'40"
81 DEN Mads Würtz TKA +3u53'07"
82 COL Dáyer Quintana MOV +3u54'32"
83 ERI Natnael Berhane DDD +3u54'37"
84 ZAF Ryan Gibbons DDD +3u58'31"
85 SPA Rubén Fernández MOV +3u59'36"
86 ITA Alex Turrin WIL +4u02'56"
87 KAZ Alexey Lutsenko AST +4u04'11"
88 ITA Sacha Modolo EFD +4u05'44"
89 SPA Francisco Ventoso BMC +4u06'01"
90 ITA Andrea Vendrame ANS +4u06'38"
91 DUI Christian Knees SKY +4u07'02"
92 SPA Antonio Pedrero MOV +4u07'15"
93 DEN Niklas Eg TFS +4u08'20"
94 ITA Enrico Barbin BRD +4u08'34"
95 ZAF Jaco Venter DDD +4u10'02"
96 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +4u10'17"
97 LUX Laurent Didier TFS +4u11'05"
98 ITA Jacopo Mosca WIL +4u11'21"
99 NED Jos van Emden TLJ +4u14'22"
100 ITA Antonio Nibali TBM +4u14'30"
101 SLO Domen Novak TBM +4u15'24"
102 NOO Vegard Laengen UAD +4u17'23"
103 AUS Chris Hamilton SUN +4u19'34"
104 FRA Clément Venturini ALM +4u20'56"
105 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +4u21'56"
106 DEN Lars Bak LTS +4u22'00"
107 DEN Michael Mørkøv QST +4u22'56"
108 ITA Cesare Benedetti BOH +4u23'41"
109 FRA Jérémy Roy GFC +4u24'39"
110 DUI Tony Martin TKA +4u27'59"
111 ITA Kristian Sbaragli ICA +4u28'29"
112 IER Sam Bennett BOH +4u32'23"
113 ITA Niccolò Bonifazio TBM +4u34'24"
114 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +4u36'23"
115 FRA Rémi Cavagna QST +4u36'25"
116 BEL Baptiste Planckaert TKA +4u39'44"
117 CAN Guillaume Boivin ICA +4u40'13"
118 LUX Jempy Drücker BMC +4u40'19"
119 ITA Marco Frapporti ANS +4u41'35"
120 GBR Alex Dowsett TKA +4u41'53"
121 NED Danny van Poppel TLJ +4u43'41"
122 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +4u44'25"
123 ITA Manuel Belletti ANS +4u45'51"
124 BEL Jürgen Roelandts BMC +4u45'53"
125 ITA Simone Andreetta BRD +4u46'51"
126 AUS Zakkari Dempster ICA +4u49'40"
127 RUS Maksim Belkov TKA +4u51'09"
128 NED Roy Curvers SUN +4u55'00"
129 ITA Fabio Sabatini QST +4u55'09"
130 NZL Sam Bewley MTS +4u55'48"
131 AUS Mitch Docker EFD +4u56'30"
132 ITA Elia Viviani QST +4u57'04"
133 BEL Tom Van Asbroeck EFD +4u57'56"
134 SPA Markel Irizar TFS +4u59'12"
135 FRA Florian Sénéchal QST +4u59'31"
136 BEL Jens Debusschere LTS +5u03'59"
137 NED Boy van Poppel TFS +5u05'39"
138 IER Ryan Mullen TFS +5u08'12"
139 DUI Andreas Schillinger BOH +5u08'33"
140 DEN Mads Pedersen TFS +5u09'34"
141 ISR Guy Sagiv ICA +5u15'42"
142 BEL Frederik Frison LTS +5u15'59"
143 ITA Liam Bertazzo WIL +5u18'15"
144 NED Lennard Hofstede SUN +5u18'53"
145 ITA Paolo Simion BRD +5u25'31"
146 ITA Marco Coledan WIL +5u32'07"
147 CAN Svein Tuft MTS +5u32'52"
148 ALB Eugert Zhupa WIL +5u34'14"
149 ITA Giuseppe Fonzi WIL +5u48'37"
1 IER Sam Bennett BOH 2u50'49"
2 ITA Elia Viviani QST +0"
3 LUX Jempy Drücker BMC +0"
4 BEL Baptiste Planckaert TKA +0"
5 ITA Manuel Belletti ANS +0"
6 ITA Sacha Modolo EFD +0"
7 FRA Clément Venturini ALM +0"
8 ITA Paolo Simion BRD +0"
9 ITA Fabio Sabatini QST +0"
10 SLO Jan Polanc UAD +0"
11 ITA Enrico Battaglin TLJ +0"
12 ITA Manuele Mori UAD +0"
13 AUS Jack Haig MTS +0"
14 ZAF Ryan Gibbons DDD +0"
15 NZL Sam Bewley MTS +0"
16 BEL Jens Debusschere LTS +0"
17 CAN Guillaume Boivin ICA +0"
18 DEN Michael Mørkøv QST +0"
19 DUI Christoph Pfingsten BOH +0"
20 ITA Giovanni Visconti TBM +0"
21 ITA Niccolò Bonifazio TBM +0"
22 FRA Rémi Cavagna QST +0"
23 ITA Domenico Pozzovivo TBM +0"
24 ZAF Jaco Venter DDD +0"
25 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +0"
26 BEL Jürgen Roelandts BMC +0"
27 SLO Matej Mohoric TBM +0"
28 ITA Kristian Sbaragli ICA +0"
29 AUS Rohan Dennis BMC +0"
30 NED Boy van Poppel TFS +0"
31 ITA Liam Bertazzo WIL +0"
32 BEL Tom Van Asbroeck EFD +0"
33 BEL Sander Armée LTS +0"
34 TSJ Zdenek Štybar QST +0"
35 ITA Diego Ulissi UAD +0"
36 POR José Gonçalves TKA +0"
37 ITA Mattia Cattaneo ANS +0"
38 ITA Matteo Montaguti ALM +0"
39 FRA Quentin Jauregui ALM +0"
40 ITA Davide Villella AST +0"
41 ITA Manuele Boaro TBM +0"
42 ERI Natnael Berhane DDD +0"
43 FRA Florian Sénéchal QST +0"
44 DUI Andreas Schillinger BOH +0"
45 ITA Davide Formolo BOH +0"
46 ITA Cesare Benedetti BOH +0"
47 OOS Felix Großschartner BOH +0"
48 ITA Marco Frapporti ANS +0"
49 ITA Jacopo Mosca WIL +0"
50 NOO Vegard Laengen UAD +0"
51 OOS Patrick Konrad BOH +0"
52 OOS Georg Preidler GFC +0"
53 FRA Jérémy Roy GFC +0"
54 FRA Alexandre Geniez ALM +0"
55 BEL Ben Hermans ICA +0"
56 ZWI Kilian Frankiny BMC +0"
57 BEL Frederik Frison LTS +0"
58 AUS Adam Hansen LTS +0"
59 DEN Lars Bak LTS +0"
60 NED Jos van Emden TLJ +0"
61 NED Danny van Poppel TLJ +0"
62 DUI Tony Martin TKA +0"
63 IER Ryan Mullen TFS +0"
64 NED Sam Oomen SUN +0"
65 VS Nathan Brown EFD +0"
66 ITA Francesco Gavazzi ANS +0"
67 ITA Davide Ballerini ANS +0"
68 NED Koen Bouwman TLJ +0"
69 DUI Nico Denz ALM +0"
70 VS Benjamin King DDD +0"
71 ITA Alex Turrin WIL +0"
72 ITA Andrea Vendrame ANS +0"
73 SPA Rubén Plaza ICA +0"
74 SPA Francisco Ventoso BMC +0"
75 ITA Eros Capecchi QST +0"
76 AUS Zakkari Dempster ICA +0"
77 ITA Marco Marcato UAD +0"
78 DEN Mads Pedersen TFS +0"
79 SPA Markel Irizar TFS +0"
80 ITA Marco Coledan WIL +0"
81 ITA Enrico Barbin BRD +0"
82 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +0"
83 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +0"
84 DUI Maximilian Schachmann QST +0"
85 ITA Alessandro De Marchi BMC +0"
86 SLO Domen Novak TBM +0"
87 ALB Eugert Zhupa WIL +0"
88 ITA Giuseppe Fonzi WIL +0"
89 ITA Valerio Conti UAD +0"
90 ITA Giulio Ciccone BRD +0"
91 ITA Simone Andreetta BRD +0"
92 ITA Fausto Masnada ANS +0"
93 ISR Guy Sagiv ICA +0"
94 LET Krists Neilands ICA +0"
95 COL Darwin Atapuma UAD +0"
96 DEN Mads Würtz TKA +0"
97 GBR Alex Dowsett TKA +0"
98 AUS Chris Hamilton SUN +0"
99 NED Tom Dumoulin SUN +0"
100 VS Chad Haga SUN +0"
101 NED Laurens ten Dam SUN +0"
102 NED Roy Curvers SUN +0"
103 NED Lennard Hofstede SUN +0"
104 LUX Laurent Didier TFS +0"
105 DEN Niklas Eg TFS +0"
106 ITA Gianluca Brambilla TFS +0"
107 COL Carlos Betancur MOV +0"
108 NED Maurits Lammertink TKA +0"
109 FRA Hubert Dupont ALM +0"
110 ITA Antonio Nibali TBM +0"
111 SPA Víctor de la Parte MOV +0"
112 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +0"
113 SPA Rubén Fernández MOV +0"
114 SPA Antonio Pedrero MOV +0"
115 COL Jarlinson Pantano TFS +0"
116 ECU Richard Carapaz MOV +0"
117 COL Dáyer Quintana MOV +0"
118 KAZ Andrey Zeits AST +0"
119 SPA Luis León Sánchez AST +0"
120 KAZ Alexey Lutsenko AST +0"
121 RUS Maksim Belkov TKA +0"
122 COL Rodolfo Torres ANS +0"
123 COL Miguel Ángel López AST +0"
124 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +0"
125 SPA Pello Bilbao AST +0"
126 TSJ Jan Hirt AST +0"
127 FRA François Bidard ALM +0"
128 ZWI Steve Morabito GFC +0"
129 FRA Anthony Roux GFC +0"
130 TSJ Roman Kreuziger MTS +0"
131 ZWI Sébastien Reichenbach GFC +0"
132 GBR Simon Yates MTS +0"
133 SPA Mikel Nieve MTS +0"
134 NZL George Bennett TLJ +0"
135 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +0"
136 NED Robert Gesink TLJ +0"
137 CAN Svein Tuft MTS +0"
138 GBR Hugh Carthy EFD +0"
139 CAN Michael Woods EFD +0"
140 AUS Mitch Docker EFD +0"
141 VS Joe Dombrowski EFD +0"
142 DUI Christian Knees SKY +0"
143 SPA David De La Cruz SKY +0"
144 ITA Salvatore Puccio SKY +0"
145 GBR Chris Froome SKY +0"
146 NED Wout Poels SKY +0"
147 FRA Kenny Elissonde SKY +0"
148 COL Sergio Henao SKY +0"
149 COL Esteban Chaves MTS +0"
FRA Matthieu Ladagnous GFC
FRA Thibaut Pinot GFC
1 ITA Elia Viviani QST 341
2 IER Sam Bennett BOH 282
3 ITA Davide Ballerini ANS 147
4 ITA Sacha Modolo EFD 122
5 GBR Simon Yates MTS 113
6 ITA Marco Frapporti ANS 111
7 NED Danny van Poppel TLJ 107
8 ITA Niccolò Bonifazio TBM 93
9 ALB Eugert Zhupa WIL 84
10 NED Tom Dumoulin SUN 73
11 ITA Enrico Battaglin TLJ 64
12 BEL Baptiste Planckaert TKA 58
13 CAN Guillaume Boivin ICA 57
14 LUX Jempy Drücker BMC 56
15 ECU Richard Carapaz MOV 54
16 ITA Manuel Belletti ANS 53
17 ITA Davide Formolo BOH 51
18 GBR Chris Froome SKY 49
19 AUS Rohan Dennis BMC 49
20 RUS Maksim Belkov TKA 49
21 FRA Clément Venturini ALM 48
22 ITA Domenico Pozzovivo TBM 47
23 ITA Andrea Vendrame ANS 45
24 SLO Matej Mohoric TBM 42
25 ITA Jacopo Mosca WIL 40
26 ZAF Ryan Gibbons DDD 39
27 BEL Jens Debusschere LTS 38
28 ITA Marco Marcato UAD 36
29 COL Miguel Ángel López AST 33
30 POR José Gonçalves TKA 32
31 COL Esteban Chaves MTS 30
32 ITA Enrico Barbin BRD 30
33 DUI Maximilian Schachmann QST 29
34 BEL Jürgen Roelandts BMC 29
35 DEN Michael Mørkøv QST 28
36 SPA Markel Irizar TFS 28
37 SPA Luis León Sánchez AST 27
38 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA 25
39 NED Wout Poels SKY 24
40 DEN Christopher Juul-Jensen MTS 24
41 ITA Kristian Sbaragli ICA 24
42 CAN Michael Woods EFD 23
43 ITA Paolo Simion BRD 23
44 DEN Mads Pedersen TFS 21
45 ITA Francesco Gavazzi ANS 20
46 ITA Giovanni Visconti TBM 18
47 DUI Nico Denz ALM 18
48 DEN Lars Bak LTS 18
49 DUI Tony Martin TKA 18
50 ITA Fabio Sabatini QST 18
51 TSJ Zdenek Štybar QST 17
52 ITA Giuseppe Fonzi WIL 17
53 ITA Giulio Ciccone BRD 16
54 COL Rodolfo Torres ANS 16
55 SPA Mikel Nieve MTS 15
56 ITA Alex Turrin WIL 15
57 OOS Patrick Konrad BOH 15
58 FRA Alexandre Geniez ALM 13
59 ITA Fausto Masnada ANS 13
60 NED Robert Gesink TLJ 12
61 SPA Rubén Plaza ICA 12
62 COL Darwin Atapuma UAD 12
63 ITA Alessandro De Marchi BMC 12
64 BEL Gijs Van Hoecke TLJ 12
65 SPA Pello Bilbao AST 11
66 NZL George Bennett TLJ 11
67 DEN Mads Würtz TKA 11
68 NED Jos van Emden TLJ 11
69 GBR Alex Dowsett TKA 11
70 IER Ryan Mullen TFS 11
71 ZWI Sébastien Reichenbach GFC 10
72 OOS Felix Großschartner BOH 9
73 ITA Mattia Cattaneo ANS 9
74 BEL Ben Hermans ICA 9
75 ITA Manuele Mori UAD 9
76 LUX Laurent Didier TFS 9
77 FRA Florian Sénéchal QST 9
78 ITA Gianluca Brambilla TFS 8
79 NED Maurits Lammertink TKA 8
80 NED Koen Bouwman TLJ 8
81 FRA Rémi Cavagna QST 8
82 SLO Jan Polanc UAD 7
83 VS Benjamin King DDD 7
84 DUI Christoph Pfingsten BOH 7
85 ITA Matteo Montaguti ALM 6
86 COL Jarlinson Pantano TFS 5
87 TSJ Roman Kreuziger MTS 5
88 KAZ Alexey Lutsenko AST 5
89 NED Sam Oomen SUN 4
90 VS Chad Haga SUN 4
91 LET Krists Neilands ICA 4
92 SPA Francisco Ventoso BMC 4
93 ZAF Jaco Venter DDD 4
94 ITA Simone Andreetta BRD 4
95 NED Boy van Poppel TFS 4
96 AUS Jack Haig MTS 3
97 FRA Quentin Jauregui ALM 3
98 ITA Eros Capecchi QST 3
99 ITA Cesare Benedetti BOH 3
100 NED Bert-Jan Lindeman TLJ 3
101 SPA David De La Cruz SKY 2
102 VS Joe Dombrowski EFD 2
103 DUI Andreas Schillinger BOH 2
104 ITA Valerio Conti UAD 1
105 OOS Georg Preidler GFC 1
106 ITA Manuele Boaro TBM 1
107 NZL Sam Bewley MTS 1
108 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD -5
1 GBR Chris Froome SKY 125
2 ITA Giulio Ciccone BRD 108
3 GBR Simon Yates MTS 91
4 SPA Mikel Nieve MTS 79
5 ECU Richard Carapaz MOV 65
6 NED Tom Dumoulin SUN 49
7 COL Esteban Chaves MTS 47
8 ITA Valerio Conti UAD 42
9 ITA Domenico Pozzovivo TBM 40
10 ITA Matteo Montaguti ALM 37
11 COL Miguel Ángel López AST 37
12 NED Robert Gesink TLJ 36
13 OOS Felix Großschartner BOH 36
14 DUI Maximilian Schachmann QST 35
15 ITA Fausto Masnada ANS 35
16 NED Koen Bouwman TLJ 24
17 SPA Luis León Sánchez AST 22
18 ITA Enrico Barbin BRD 21
19 ITA Gianluca Brambilla TFS 21
20 SPA Rubén Plaza ICA 18
21 ITA Davide Formolo BOH 16
22 NED Wout Poels SKY 16
23 ERI Natnael Berhane DDD 15
24 ZWI Sébastien Reichenbach GFC 15
25 DUI Nico Denz ALM 14
26 NZL George Bennett TLJ 12
27 ITA Mattia Cattaneo ANS 12
28 SLO Matej Mohoric TBM 11
29 ITA Davide Ballerini ANS 11
30 ITA Francesco Gavazzi ANS 10
31 DUI Christoph Pfingsten BOH 10
32 ITA Marco Frapporti ANS 8
33 COL Sergio Henao SKY 8
34 LUX Laurent Didier TFS 8
35 FRA Alexandre Geniez ALM 7
36 FRA Quentin Jauregui ALM 7
37 ITA Andrea Vendrame ANS 7
38 COL Dáyer Quintana MOV 7
39 IER Ryan Mullen TFS 6
40 ITA Marco Marcato UAD 6
41 LET Krists Neilands ICA 6
42 ALB Eugert Zhupa WIL 6
43 ITA Jacopo Mosca WIL 5
44 ITA Diego Ulissi UAD 4
45 AUS Rohan Dennis BMC 4
46 ITA Enrico Battaglin TLJ 4
47 COL Darwin Atapuma UAD 4
48 ITA Alessandro De Marchi BMC 4
49 DEN Michael Mørkøv QST 4
50 ITA Giuseppe Fonzi WIL 3
51 NED Sam Oomen SUN 3
52 ITA Giovanni Visconti TBM 3
53 CAN Guillaume Boivin ICA 3
54 POR José Gonçalves TKA 2
55 COL Carlos Betancur MOV 2
56 CAN Michael Woods EFD 2
57 FRA Kenny Elissonde SKY 2
58 ITA Davide Villella AST 2
59 GBR Hugh Carthy EFD 2
60 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA 2
61 SPA Markel Irizar TFS 2
62 OOS Patrick Konrad BOH 1
63 VS Benjamin King DDD 1
64 BEL Ben Hermans ICA 1
65 NED Jos van Emden TLJ 1
66 DUI Tony Martin TKA 1
67 DEN Mads Pedersen TFS 1
1 COL Miguel Ángel López AST 89u07'36"
2 ECU Richard Carapaz MOV +47"
3 NED Sam Oomen SUN +9'21"
4 ITA Valerio Conti UAD +1u18'07"
5 ITA Fausto Masnada ANS +1u21'16"
6 OOS Felix Großschartner BOH +1u23'50"
7 SLO Matej Mohoric TBM +1u35'21"
8 DUI Maximilian Schachmann QST +1u36'39"
9 AUS Jack Haig MTS +1u58'09"
10 ITA Giulio Ciccone BRD +2u03'58"
11 ZWI Kilian Frankiny BMC +2u15'13"
12 FRA Quentin Jauregui ALM +2u24'19"
13 NED Koen Bouwman TLJ +2u37'41"
14 DUI Nico Denz ALM +3u01'06"
15 ITA Davide Ballerini ANS +3u09'05"
16 LET Krists Neilands ICA +3u23'16"
17 GBR Hugh Carthy EFD +3u38'28"
18 DEN Mads Würtz TKA +3u48'10"
19 ZAF Ryan Gibbons DDD +3u53'34"
20 ITA Andrea Vendrame ANS +4u01'41"
21 DEN Niklas Eg TFS +4u03'23"
22 ITA Jacopo Mosca WIL +4u06'24"
23 SLO Domen Novak TBM +4u10'27"
24 AUS Chris Hamilton SUN +4u14'37"
25 FRA Clément Venturini ALM +4u15'59"
26 ITA Niccolò Bonifazio TBM +4u29'27"
27 FRA Rémi Cavagna QST +4u31'28"
28 NED Danny van Poppel TLJ +4u38'44"
29 ITA Simone Andreetta BRD +4u41'54"
30 FRA Florian Sénéchal QST +4u54'34"
31 IER Ryan Mullen TFS +5u03'15"
32 DEN Mads Pedersen TFS +5u04'37"
33 ISR Guy Sagiv ICA +5u10'45"
34 NED Lennard Hofstede SUN +5u13'56"
1 GBR Team Sky SKY 267u48'47"
2 KAZ Astana Pro Team AST +24'58"
3 DUI BORA - hansgrohe BOH +43'32"
4 DUI Team Sunweb SUN +1u14'35"
5 FRA AG2R La Mondiale ALM +1u30'32"
6 SPA Movistar Team MOV +1u39'45"
7 NED Team LottoNL - Jumbo TLJ +1u47'01"
8 AUS Mitchelton - Scott MTS +2u31'52"
9 VAE UAE Team Emirates UAD +2u33'27"
10 FRA Groupama - FDJ GFC +2u34'04"
11 BRN Bahrain - Merida TBM +2u52'20"
12 ITA Androni Giocattoli - Sidermec ANS +4u09'44"
13 ZAF Team Dimension Data DDD +4u19'42"
14 VS BMC Racing Team BMC +4u39'49"
15 ZWI Team Katusha - Alpecin TKA +4u46'51"
16 VS Team EF Education First - Drapac p/b Cannondale EFD +4u49'22"
17 VS Trek - Segafredo TFS +5u43'20"
18 BEL Quick-Step Floors QST +6u20'26"
19 ISR Israel Cycling Academy ICA +6u33'39"
20 BEL Lotto - Soudal LTS +7u18'02"
21 ITA Bardiani - CSF BRD +8u04'45"
22 ITA Wilier Triestina - Selle Italia WIL +12u07'09"