Refresh


home : Wielrennen : Giro d'Italia


IJzersterke Sam Bennett spreekt zijn turbo aan op Imola

Bennett zet zijn teller op 2.

do 17/05/2018 - 17:07 De Ier Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft zijn tweede ritzege beet in de Giro. Na een amusante finale sprintte de ploegmaat van Peter Sagan in hondenweer naar de zege op het autocircuit van Imola.

VIDEO: Bennett sprint naar zijn tweede ritzege

De 12e etappe in een notendop:

 • Winnaar van de dag: Sam Bennett. De Ierse dagwinnaar is niet alleen snel, maar ook sterk. De Bora-sprinter overleefde het verraderlijke parcours in de slotfase en knalde in de sprint iedereen genadeloos uit het wiel.
 • Verliezer van de dag: Elia Viviani. De Italiaan leek na de doortocht in Israël een beurtenkaart te zullen gebruiken in de Giro, maar bijt weer in het zand. Meer nog, vandaag zat sprinten er zelfs niet in. En in het puntenklassement komt Bennett weer een stukje dichter.
 • Opvallend: een rustige dag bestaat echt niet in de Giro. Gisteren bikkelden de klassementsmannen om de dagzege, ook vandaag moesten ze in de slotfase vol aan de bak.

Opnieuw een zinderend laatste wedstrijduur

De 12e etappe leek op een geschiedenisloze rit uit te draaien: 5 vluchters waren op voorhand al kansloos tegen de jagende sprintersploegen. Maar regendruppels en een coup van de Belgische ploegen op goed 35 kilometer van de finish veranderden dat scenario helemaal.

Bij de favorieten hadden Carapaz en Pozzovivo zich laten verrassen, maar gek genoeg was Viviani (Quick-Step) het grootste slachtoffer van de plotse tempoversnelling. De puntentrui was niet bij de pinken en moest een eerste keer achtervolgen.

Op 20 kilometer van de aankomst troepten beide groepen weer samen. De geloste klassementsrenners namen hun stekje weer in, maar Viviani zou nooit meer voorin verschijnen. Bij het opdraaien van het circuit in Imola mocht hij een derde zege definitief op zijn buik schrijven.

Tim Wellens voelde zich in zijn sas in Imola, maar was ook in zijn geliefkoosde weer met zijn aanval niet opgewassen tegen het hongerige favorietengroepje. Op een klimmetje op 10 km van de finish was zijn liedje helemaal uitgezongen.

Mohoric en Betancur namen de fakkel over en mochten dromen van de ritzege. Zij doken de laatste kilometer in, maar pokerden te veel. Sam Bennett had de schifting wel overleefd en degradeerde de rest. Met een zeer krachtige en verre aanzet, als was hij de loods van een sprinter, verraste hij Jan en alleman, goed voor een oververdiende tweede dagzege.

Bennett: "Ik denk dat ik enkele jongens verrast heb"

De verschroeiende en vroege sprint van Sam Bennett deed iedereen een beetje twijfelen: was dit wel een zege na een massasprint? "Toch wel", glimlachte de Ier.

"Het was een lastige finale. Twee ploegmaats probeerden te werken in de achtervolging, maar ik wist niet hoeveel energie ze nog hadden."

"Ik wilde de zege niet uit handen geven en ging van ver aan. Ik wist niet of ik het kon volhouden, maar ik denk dat ik enkele jongens verrast heb. Dat was mijn voordeel."

"Of deze ritzege mooier is dan mijn eerste overwinning vorige week? Dit is wel knap, ja. Dit geeft me veel vertrouwen."

Planckaert: "Bennett was een klasse te sterk"

 • Baptiste Planckaert (4e): "Ik ben tevreden. De laatste dagen had ik echt geen goeie benen. Ik vreesde dat er voor de rest van de Giro niet te veel meer zou inzitten, maar vandaag ging het een stuk beter. Ik dacht dat we de twee vluchters niet meer zouden inhalen. Bennett ging van erg ver, maar als je ziet met hoeveel gemak hij wint, dan weet je dat hij een klasse te sterk was."
 • Jürgen Roelandts (5e): "Ik keek van voor de Giro al uit naar deze rit. Ik heb er alles uit gehaald, maar de sprint kon iets beter. Ik had in het wiel van Bennett moeten zitten. Hij verraste me van zo ver. Dit was het ideale parcours voor mij, maar Bennett is in supervorm. Ik had hem niet kunnen kloppen, maar ik had me beter kunnen positioneren."
 • Tim Wellens (aanval in slotfase): "Ik dacht dat mijn aanval misschien vroeg was, maar met die bochten en regen weet je nooit. Er was wat tegenwind en dat was vervelend. Mijn benen waren zeer goed. Er zat veel kracht op de pedalen, maar ik maakte niet echt een kans."

Sagan: "Fantastische sprint"

Peter Sagan is er niet bij in Italië. De wereldkampioen feliciteert Sam Bennett vanuit de Ronde van Californië. "Proficiat met je tweede zege in de Giro! Fantastische sprint en fantastisch teamwork", laat Sagan weten via de sociale media.

Wedstrijdverloop

 1. 17:14 Einde
 2. 17:12 Twee Belgen in de top 5 Bennett wint voor Van Poppel, Bonifazio, Planckaert en Roelandts.
 3. 17:09 Hoe verliep "de sprint"? Mohoric en Betancur pokerden en Bennett aarzelde geen moment. In een normale massasprint is zo'n manoeuvre kansloos, maar de aanzet van de Ier was zo krachtig dat Bennett in geen tijd de rest een loer draaide.
 4. 17:07 Bennett wint! Bennett is veruit de snelste, maar wil even bewijzen hoe sterk hij is. Op 400 meter van het einde is hij weg: ciao! De rest staat niet op de foto. Wat een gekke ontknoping.
 5. 17:07 Het duo is gegrepen. Bennett zet van zeer ver aan.
 6. 17:06 Laatste kilometer! Wie wint deze zinderende finale? Het kloofje is zeker nog speelbaar. De leiders mogen niet aarzelen.
 7. 17:05 Nog 2 km Wie haalt de kastanjes uit het vuur? EF-First neemt nu over in het peloton. Mohoric en Betancur vechten voor amper 4 seconden.
 8. 17:04 Nog 3 km Mohoric en Betancur hebben afscheid genomen van Ulissi. In het peloton werkt Bora-Hansgrohe.
 9. 17:03 Ulissi heeft het lastig om Betancur te volgen. Mohoric is een uitstekende daler en rijdt naar het duo toe.
 10. 17:01 Ulissi en Betancur zijn de eerste dalers, maar alles ligt op een zakdoek. Een kletsnatte zakdoek weliswaar.
 11. 17:01 We dalen nu tot de vod. De laatste kilometer is vlak.
 12. 16:59 Top We zijn boven: Ulissi bereikt de top als eerste, maar het groepje met de favorieten zit bijna in zijn wiel. We krijgen nu een afdaling. Nog 7 km.
 13. 16:59 Nog een kilometer tot de top. We hebben nog een groep van zo'n 40 renners. Ulissi versnelt.
 14. 16:58
 15. 16:56 Dit is een sprintersrit, maar toch verschijnen de klassementsmannen weer aan het front. Opvallend: Sam Bennett houdt uitstekend stand. Hij is de topfavoriet.
 16. 16:56 Carapaz! Carapaz zat daarstraks nog in nesten, maar sluit aan bij Henao en Dennis. Yates reageert en dicht het gat.
 17. 16:55 Achteraan staat de poort weer open: Chaves lost.
 18. 16:54 Wellens parkeert en dat is het sein voor Henao om zijn duivels te ontbinden. Stybar en Brambilla willen meeschuiven.
 19. 16:53 Tre Monti: Wellens gegrepen Het zijn geen drie bergen, maar één. En dat ene bergje is er te veel aan voor Wellens. Het peloton hijgt in zijn nek.
 20. 16:52 Van Asbroeck verricht uitstekend werk in de achtervolging op Wellens, maar het peloton hangt nog altijd op 10 seconden.
 21. 16:50 Wellens grimast. Hij sprak gisteren over zijn laatste kans, maar toont zich weer. Het viel even stil in het peloton, maar EF-First brengt de vaart er opnieuw in.
 22. 16:48 We schrappen Elia Viviani definitief van onze lijst: hij zit in een achtervolgende groep op 50 seconden. We stellen ons toch vragen bij de aanpak van Quick-Step. De communicatie is er op z'n zachtst gezegd niet optimaal.
 23. 16:48 De aanval van Wellens.
 24. 16:46 14 seconden Wellens zet zijn turbo aan en rijdt onder de finishboog door. Helaas: de bel rinkelt. Er volgt nog een ronde van 15 kilometer.
 25. 16:44 Nog 17 km Gisteren waren het nog even bondgenoten, nu leidt Stybar de achtervolging op Wellens. Dat duidt er op dat Viviani zichzelf dus nog niet kansloos acht voor de ritzege.
 26. 16:44 De top ligt op 7 km van de finish.
 27. 16:43 Wellens solo Hoe ver draagt de poging van Wellens? Dit zijn natuurlijk omstandigheden waar onze landgenoot op kikt, maar hij krijgt geen steun.
 28. 16:41 Versnelling Wellens: nog 20 km Pozzovivo en Carapaz hebben de scheve situatie dus rechtgezet, Viviani achtervolgt nog altijd. Intussen valt Wellens aan!
 29. 16:39 Hergroepering! De restanten van de vroege vlucht worden opgepeuzeld en ook de twee groepen smelten - net voor het circuit - weer samen.
 30. 16:36 Straks volgt nog de Tre Monti: daar kunnen Pozzovivo en co de kloof proberen te dichten. Voor Viviani wordt het een huzarenstukje om deze rit nog tot een goed einde te brengen.
 31. 16:36 Astana, Bahrein-Merida, AG2R en Quick-Step werken keihard in het tweede groepje. De verschillen: de groep Yates volgt op 15" van de leiders, de tweede groep op 40".
 32. 16:35
 33. 16:33 Het verschil is nog altijd speelbaar, maar het is natuurlijk geen goed teken voor Viviani dat hij zich liet verschalken door de gedeelde actie van zijn ploeg. Zat hij gewoon te ver of heeft de Italiaan een mindere dag? We zijn alvast benieuwd naar zijn uitleg straks.
 34. 16:32 Bora-Hansgrohe ruikt nu natuurlijk zijn kans en trekt vol door in het eerste groepje. De ploeg van Sam Bennett krijgt de zege misschien wel in de schoot geworpen.
 35. 16:31 Geen Viviani?! Ook Quick-Step zit in nesten: sprinter Viviani heeft gek genoeg de schifting gemist.
 36. 16:30 Tweede peloton op 40 seconden van leider De leider zit in elk geval goed vooraan. In een tweede groep zien we veel volk van Astana. Ook witte trui Carapaz en Pozzovivo worden achteraan gemeld.
 37. 16:30
 38. 16:29 Wind lijkt er niet echt te staan, maar de hevige regenval inspireert Lotto-Fix ALL en Quick-Step Floors tot een kleine coup. Welke klassementsrenners hebben zich laten verrassen?
 39. 16:27 Koers! En plots scheurt het in het peloton. De Belgische ploegen trekken de boel op een lint.
 40. 16:23 Retro: Imola herdenkt in 2014 20e verjaardag van Senna's dood
 41. 16:20 Nog goed 15 kilometer tot de Autodromo Enzo e Dino Ferrari, waar in 1994 F1-rijder Ayrton Senna het leven liet.
 42. 16:16 2'09" Minder dan 40 kilometer op het menu voor het peloton. Over een klein uurtje zijn we dus binnen.
 43. 16:13 Het zal door die afdaling heel snel gaan in de laatste kilometers, maar er is genoeg plaats om te sprinten. Jürgen Roelandts (BMC)
 44. 16:08 Het wolkendek ziet er nog steeds dreigend uit. Quick-Step, Bora en Education-First bundelen nog altijd hun krachten in de jacht op de 5 leiders.
 45. 16:07 51, maar populaire Mario Cipollini oogt nog altijd zeer scherp
 46. 16:03 Nog 50 km Ook nu wordt Viviani niets in de weg gelegd: hij wordt 6e en scoort weer wat punten. Veel inspanningen heeft het de leider in het puntenklassement zeker niet gekost.
 47. 16:00 Traguardo Volante Het lijkt wel de eindsprint in Imola, maar het gaat gewoon om een tussensprint. Frapporti en Zhupa zijn in de running voor dit nevenklassement, eerstgenoemde is weer de snelste.
 48. 15:58 De positie van Chris in het klassement is niet top, maar de sfeer in de ploeg is nog altijd goed. Wout Poels (Sky) bij Eurosport
 49. 15:58 Een blik achter de schermen.
 50. 15:52 De regendruppels blijven voorlopig weer in de wolken zitten. Het verschil met de leiders schommelt nu al een tijdje rond de 3 minuten. Nog eens de namen: Frapporti (Androni), Maestri en Senni (Bardiani), Mosca en Zhupa (Wilier).
 51. 15:37 In Cesena, de geboorteplaats van Marco Pantani, wordt een lekke band van Domen Novak (Bahrein-Merida) gemeld. Dit is voorlopig een geschiedenisloze etappe, maar de finale kan toch weer vuurwerk opleveren.
 52. 15:36
 53. 15:35 De finale is verraderlijk door dat klimmetje. Het wordt hard, maar we geloven in de ritzege. Michael Mørkøv (Quick-Step Floors)
 54. 15:30
 55. 15:27 Finale Op goed 20 km van het einde passeren de renners aan de finishboog. We verlaten daarna even het autocircuit, voor een rondje met een knikje van 4e categorie. De top van de Tre Monti ligt op 7 km van de finish. De slotkilometers worden dus een snelheidsrace in dalende lijn.
 56. 15:26 Ploegmaat De Marchi kent het klimmetje in de slotfase. Ik blijf bij hem in de buurt. Jürgen Roelandts (BMC)
 57. 15:25 Nog 80 km We zijn 3 uur aan het koersen. De 5 leiders moeten het stellen met 2'45" op het peloton, waar de sprintersploegen nog steeds dirigeren. Het is opletten voor het natte wegdek.
 58. 15:22
 59. 15:16 Een nat wegdek zorgt uiteraard ook voor meer nervositeit in het peloton. Ook bij Mitchelton-Scott heeft het gekeuvel plaats gemaakt voor gespannen gezichten.
 60. 15:16 In aankomstplaats Imola is er nog geen regen te bespeuren.
 61. 15:13 Steeds meer renners komen een regenvestje ophalen. Het weertje zou weleens onstuimig kunnen worden.
 62. 15:08 Debusschere Wat wordt de Belgische inbreng in de sprint straks? Jens Debusschere zal zich wellicht weer in het sprintgeweld mengen, maar de snelle man van Lotto kwam in deze Giro nog niet verder dan een 6e plaats (3e rit) en 10e plaats (7e rit).
 63. 15:06 De klassementsmannen houden zich vandaag afzijdig.
 64. 14:57 Met Rimini passeert het peloton in een van de bekendste badplaatsen van Italië, maar tijd om te zonnen en te luieren is er niet. Op 99 km van het einde bedraagt de kloof met de 5 leiders 3'35".
 65. 14:53 Ik kijk uit naar de Zoncolan. Hopelijk is het gevoel daar beter dan 8 jaar geleden. Chris Froome werd in 2010 82e op de Zoncolan, op 22'35" van winnaar Ivan Basso
 66. 14:52 Volgende dagen Ook morgen komen de sprinters aan bod, daarna moeten de klassementsmannen in het slotweekend van de tweede week weer kleur bekennen. We kijken vooral uit naar de finish op de Zoncolan zaterdag.
 67. 14:48 Regen? In de bevoorradingszone drukken de wolken de zon wat weg. Er worden regendruppels voorspeld in de finale.
 68. 14:48 Toekomst BMC verzekerd? Roelandts: "We weten van niets"
 69. 14:40 Het oordeel van Cipo Sporza voelde vanochtend Mario Cipollini even aan de tand. Wat vindt de 51-jarige ex-topsprinter over het optreden van Chris Froome tot dusver? "Ik ben ervan overtuigd dat hij naar hier gekomen is om zijn goeie conditie voor de Tour te vinden."
 70. 14:37 Cipollini: "Dumoulin kan 2'30" pakken op Yates in tijdrit"
 71. 14:36 Dumoulin kan dinsdag in de tijdrit 2'30" pakken op Yates. Dan krijgen we vanaf woensdag de echte Giro. Mario Cipollini
 72. 14:32 Tijd voor wat Duitse spielerei: Martin (Katjoesja) geeft Schachmann (Quick-Step) een zetje.
 73. 14:29 42,550 km/u Na twee uur koers bedraagt het gemiddelde 42,550 km/u. Op 120 km van de aankomst is het verschil status quo: 3'01". We verwachten de finish dus tussen 17.15u en 17.30u.
 74. 14:14 Retro: Zakarin in 2015 De laatste Giro-aankomst in Imola dateert van 2015. Ilnoer Zakarin won toen, maar de finale was een stukje heuvelachtiger. In 1968 werd Vittorio Adorni dan weer wereldkampioen in Imola.
 75. 14:14 Zakarin houdt vol en wint de elfde rit in de Giro
 76. 14:09 Ik voel me goed. Na enkele vermoeiende dagen was het gevoel gisteren prima. Elia Viviani (Quick-Step Floors)
 77. 14:07 Elia Viviani is bij de pinken: in Pesaro gooit de puntentrui zijn wiel nog net voor dat van enkele knechten. De Italiaan raapt dus nog wat punten op.
 78. 14:06 Frapporti neemt de kopgroep op sleeptouw.
 79. 14:05 Pittig sprintje Bij de Traguardo Volante worden geen cadeautjes uitgedeeld. Het wordt een krachtmeting tussen Frapporti en Zhupa, de eerste trekt aan het langste eind.
 80. 14:00 Yates was net iets te sterk voor mij, maar ik zat dichter bij hem dan in de vorige etappes. Tom Dumoulin (Sunweb)
 81. 13:59 Dumoulin: "Finale van gisteren heeft mooie tv opgeleverd"
 82. 13:58 14u 14u, tijd voor een samenvatting van deze etappe. Die is zeer kort en bondig: een kwintet kreeg in de eerste kilometer al een vrijgeleide. De sprintersploegen gunden hen niet meer dan 4 minuten: op het circuit van Imola moet en zal het in principe tot een spurt komen.
 83. 13:44 Pantani Gisteren bracht de Giro hulde aan Michele Scarponi, vandaag zit de Ronde met zijn gedachten bij Marco Pantani. We snijden vandaag Rimini aan, waar Pantani in 2004 overleed. Later in deze etappe groet het peloton ook Cesena, de geboorteplaats van Il Pirata.
 84. 13:41 Leider Simon Yates zag het vanochtend wel zitten.
 85. 13:36 Premio Fuga Pinarello Het hoeft niet te verbazen dat Marco Frapporti mee in de vlucht zit. De Italiaan is leider in de Premio Fuga Pinarello, het strijdlustklassement dat het aantal aanvalskilometers bijhoudt. Voor aanvang van deze rit stond de teller van Frapporti op 445 km.
 86. 13:32 Die val voor de tijdrit in Jeruzalem heeft me meer gekost dan ik wilde toegeven. Ik betaal er nog steeds een prijs voor. Chris Froome (Sky)
 87. 13:32 Froome: "Ik zat gisteren gevangen achter een valpartij"
 88. 13:31 Nog 163 km De vertrouwde gezichten voeren de forcing in het peloton: Cavagna (Quick-Step), Docker (EF-First) en Schillinger (Bora) zijn de werkmieren.
 89. 13:30 Het gemiddelde in het eerste uur: 43,4 km/u.
 90. 13:19 De topfavoriet vandaag: Elia Viviani.
 91. 13:18 Het eerste wedstrijduur zit er bijna op. De sprintersploegen willen zich niet laten verrassen en houden de kloof beperkt tot 3'40".
 92. 13:10 Het was een lastige en technische finale. Ik zat gevangen achter een val, die voor een breukje zorgde. Ik had toen geen kans meer om weer vooraan te geraken. Chris Froome (Sky) verloor gisteren 40 seconden
 93. 13:00 De 5 mochten meteen wegrijden van de grote groep.
 94. 12:55 4'15" Het peloton maakt zich niet meteen zorgen. Er zijn voorin dus 3 procontinentale ploegen vertegenwoordigd, enkel Israel Cycling Academy heeft de boot gemist.
 95. 12:48 Roelandts: "De sprint zou me normaal moeten liggen"
 96. 12:39 Ik voelde me gisteren voor het eerst sinds lang in deze Giro iets beter. Hopelijk kan ik die trend vandaag doortrekken. De sprint zou me normaal moeten liggen. Jürgen Roelandts (BMC)
 97. 12:38 De groep laat begaan en neemt voorlopig voldoende tijd voor een babbeltje. De chronometer geeft 3 minuten aan.
 98. 12:33 De kleinere Italiaanse ploegen willen ook in deze etappe de nodige publiciteit rapen. Mirco Maestri trok gisteren al ten aanval en zit dus weer in de vlucht van de dag.
 99. 12:31 De 5 leiders
  Marco Frapporti (Ita) Androni
  Mirco Maestri (Ita) Bardiani
  Manuel Senni (Ita) Bardiani
  Jacopo Mosca (Ita) Wilier
  Eugert Zhupa (Alb) Wilier
 100. 12:29 Lang hebben we dus niet moeten schudden met onze mengbeker. Het kwintet rijdt in geen tijd een minuut bij elkaar.
 101. 12:24 Meteen een kopgroep? Het startschot is nu echt gegeven en de vlucht lijkt al gevormd. Frapporti, Maestri, Senni, Mosca en Zhupa snellen weg.
 102. 12:21 Ik ben erg blij met mijn tweede ritzege, maar ik zou nu graag enkele rustige dagen hebben voor we weer de bergen intrekken. Simon Yates (Mitchelton-Scott)
 103. 12:20 We zijn goed en wel vertrokken.
 104. 12:17 Zonder Kangert, met Kangert We hadden Tanel Kangert al geschrapt van onze deelnemerslijst, maar de Est van Astana is een taaie kerel. Kangert kampt met maag- en darmklachten en Astana kondigde zijn exit vanochtend aan. Maar Kangert verschijnt toch aan de start. "Ik voel wat beterschap na vannacht en de medische staf heeft me toestemming gegeven om te starten. Ik wil het proberen", zegt hij.
 105. 12:16 De kinderen van wijlen Michele Scarponi kwamen een kijkje nemen in de bus van Astana.
 106. 12:13 Start De handtekeningen zijn gezet, de laatste foto's zijn genomen. De renners klikken hun pedalen vast en verlaten Osimo.
 107. 12:10 Wedstrijd
 108. 11:39
 109. 11:20 De truitjes in deze Giro
  roze trui (klassement) Simon Yates
  paarse trui (punten) Elia Viviani
  blauwe trui (berg) Simon Yates (Esteban Chaves)
  witte trui (jongeren) Richard Carapaz
 110. 11:18 Ik heb nog een grote voorsprong, maar het kan geen kwaad om wat ongerust te zijn. Ik moet afwachten of aanvallen in de bergritten mijn beste verdediging wordt. Elia Viviani (Quick-Step Floors)
 111. 11:16 Maglia ciclamino Elia Viviani is nog lang niet zeker van zijn puntentrui. Sam Bennett won het vorige onderonsje en sprokkelde twee dagen geleden in Gualdo Tadino met zijn derde plaats ook veel punten. Viviani bleef toen met lege handen achter. De tweevoudige ritwinnaar houdt ook maar beter rekening met Simon Yates, die zijn puntentotaal in de bergritten ook nog stevig kan opkrikken.
 112. 11:15 Punten
  1 ITA Elia Viviani QST 178
  2 IER Sam Bennett BOH 112
  3 ITA Davide Ballerini ANS 87
  4 GBR Simon Yates MTS 86
  5 ITA Sacha Modolo EFD 73
  6 ITA Enrico Battaglin TLJ 53
  7 CAN Guillaume Boivin ICA 52
  8 ITA Marco Frapporti ANS 49
  9 RUS Maksim Belkov TKA 46
  10 FRA Thibaut Pinot GFC 43
 113. 11:00 In het paars naar Rome? Dan moet ik vandaag en morgen goed doorkomen. Ik moet iets bewijzen en moet opletten voor Sam Bennett, die erg sterk rijdt en in de vorige sprintersrit bewezen heeft hoe snel hij is. Elia Viviani (Quick-Step Floors) is de leider in het puntenklassement
 114. 10:57 Het parcours in een notendop De route vandaag is vrijwel biljartvlak. Op een kleine 20 kilometer van het einde verkent het peloton al eens de aankomstzone, die op de Autodromo Enzo e Dino Ferrari ligt. In de lokale ronde ligt nog een knikje met de top op 7 kilometer van de finish, maar de sprinters zullen deze kans wellicht niet laten liggen.
 115. 10:56
 116. 10:55 12e etappe in de Giro Goeiemorgen! In de Ronde van Italië staat vandaag de 12e rit op het menu, een tocht van 214 km die op het lijf van de snelle mannen geschreven is. Om 12.15u beginnen de renners aan hun opdracht.
 117. 10:55 Vooraf
profiel
profiel

Uitslag

Uitslag rit

1 IER Sam Bennett BOH 4u49'34"
2 NED Danny van Poppel TLJ +0"
3 ITA Niccolò Bonifazio TBM +0"
4 BEL Baptiste Planckaert TKA +0"
5 BEL Jürgen Roelandts BMC +0"
6 DEN Michael Mørkøv QST +0"
7 ITA Manuel Belletti ANS +0"
8 FRA Clément Venturini ALM +0"
9 FRA Florian Sénéchal QST +0"
10 ITA Enrico Battaglin TLJ +0"
11 NED Maurits Lammertink TKA +0"
12 ZAF Jaco Venter DDD +0"
13 ITA Sacha Modolo EFD +0"
14 COL Jarlinson Pantano TFS +0"
15 LUX Jempy Drücker BMC +0"
16 ZAF Ryan Gibbons DDD +0"
17 BEL Tosh Van der Sande LTS +0"
18 ITA Domenico Pozzovivo TBM +0"
19 DUI Christoph Pfingsten BOH +0"
20 ECU Richard Carapaz MOV +0"
60 BEL Louis Vervaeke SUN +1'37"
67 BEL Tim Wellens LTS +1'56"
91 BEL Tom Van Asbroeck EFD +5'10"
102 BEL Frederik Frison LTS +5'36"
117 BEL Loïc Vliegen BMC +8'50"
138 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +8'50"
151 BEL Victor Campenaerts LTS
152 BEL Jens Debusschere LTS
154 BEL Sander Armée LTS +12'22"
155 BEL Ben Hermans ICA +12'22"
klassement
1 GBR Simon Yates MTS 61u19'51"
2 NED Tom Dumoulin SUN +1'24"
3 ITA Domenico Pozzovivo TBM +1'37"
4 FRA Thibaut Pinot GFC +1'46"
5 GBR Chris Froome SKY +3'10"
6 COL Miguel Ángel López AST +3'42"
7 ECU Richard Carapaz MOV +3'56"
8 NZL George Bennett TLJ +4'04"
9 SPA Pello Bilbao AST +4'29"
10 OOS Patrick Konrad BOH +4'43"
11 AUS Rohan Dennis BMC +5'11"
12 CAN Michael Woods EFD +5'26"
13 ITA Fabio Aru UAD +5'33"
14 COL Carlos Betancur MOV +5'39"
15 AUS Ben O'Connor DDD +5'42"
16 NED Sam Oomen SUN +5'57"
17 FRA Alexandre Geniez ALM +7'30"
18 NED Wout Poels SKY +7'56"
19 ITA Davide Formolo BOH +8'26"
20 COL Sergio Henao SKY +8'52"
21 DUI Maximilian Schachmann QST +9'01"
22 POR José Gonçalves TKA +10'57"
23 SPA Mikel Nieve MTS +18'09"
24 ITA Valerio Conti UAD +18'43"
25 FRA Mikaël Chérel ALM +19'59"
26 ITA Fausto Masnada ANS +21'27"
27 ITA Diego Ulissi UAD +21'46"
28 FRA Hubert Dupont ALM +27'54"
29 OOS Georg Preidler GFC +29'03"
30 ITA Gianluca Brambilla TFS +29'45"
31 ZWI Sébastien Reichenbach GFC +30'07"
32 SPA Luis León Sánchez AST +31'43"
33 SLO Jan Polanc UAD +33'50"
34 AUS Jack Haig MTS +36'07"
35 SLO Matej Mohoric TBM +38'10"
36 ZAF Louis Meintjes DDD +46'37"
37 OOS Felix Großschartner BOH +47'46"
38 ITA Matteo Montaguti ALM +50'49"
39 BEL Ben Hermans ICA +51'39"
40 ITA Giovanni Visconti TBM +51'39"
41 NED Maurits Lammertink TKA +51'49"
42 FRA François Bidard ALM +52'38"
43 FRA Quentin Jauregui ALM +53'05"
44 NED Robert Gesink TLJ +53'23"
45 ITA Enrico Battaglin TLJ +54'24"
46 VS Nathan Brown EFD +57'07"
47 COL Jarlinson Pantano TFS +1u00'17"
48 SPA Víctor de la Parte MOV +1u00'40"
49 TSJ Roman Kreuziger MTS +1u00'59"
50 NED Laurens ten Dam SUN +1u01'07"
51 ITA Eros Capecchi QST +1u02'23"
52 COL Rodolfo Torres ANS +1u02'27"
53 TSJ Jan Hirt AST +1u02'35"
54 VS Benjamin King DDD +1u02'50"
55 ITA Mattia Cattaneo ANS +1u05'56"
56 ITA Manuele Boaro TBM +1u06'38"
57 ITA Francesco Gavazzi ANS +1u08'41"
58 ITA Giulio Ciccone BRD +1u09'23"
59 VS Joe Dombrowski EFD +1u09'29"
60 ITA Alessandro De Marchi BMC +1u15'20"
61 SPA David De La Cruz SKY +1u17'39"
62 COL Esteban Chaves MTS +1u17'40"
63 AUS Adam Hansen LTS +1u17'59"
64 BEL Louis Vervaeke SUN +1u20'04"
65 IER Nicolas Roche BMC +1u21'25"
66 COL Darwin Atapuma UAD +1u21'35"
67 DUI Christoph Pfingsten BOH +1u24'04"
68 BEL Sander Armée LTS +1u26'00"
69 VS Chad Haga SUN +1u27'54"
70 NED Koen Bouwman TLJ +1u29'20"
71 KAZ Andrey Zeits AST +1u30'23"
72 FRA Kenny Elissonde SKY +1u32'04"
73 DUI Nico Denz ALM +1u32'48"
74 GBR Hugh Carthy EFD +1u36'40"
75 SPA Rubén Plaza ICA +1u39'03"
76 BEL Tosh Van der Sande LTS +1u40'40"
77 ZWI Kilian Frankiny BMC +1u40'49"
78 ITA Salvatore Puccio SKY +1u41'49"
79 ERI Natnael Berhane DDD +1u43'05"
80 ITA Manuele Mori UAD +1u44'43"
81 ITA Alessandro Tonelli BRD +1u45'59"
82 FRA Anthony Roux GFC +1u46'00"
83 ITA Marco Marcato UAD +1u46'50"
84 ITA Davide Ballerini ANS +1u47'37"
85 ITA Davide Villella AST +1u48'40"
86 LUX Laurent Didier TFS +1u52'22"
87 DEN Mads Würtz TKA +1u53'01"
88 ITA Andrea Vendrame ANS +1u53'10"
89 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +1u54'22"
90 COL Dáyer Quintana MOV +1u58'11"
91 ZAF Ryan Gibbons DDD +1u59'19"
92 ITA Antonio Nibali TBM +2u00'08"
93 SPA Francisco Ventoso BMC +2u01'49"
94 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +2u01'51"
95 TSJ Zdenek Štybar QST +2u01'52"
96 ITA Manuel Senni BRD +2u02'24"
97 FRA Matthieu Ladagnous GFC +2u02'51"
98 LET Krists Neilands ICA +2u02'54"
99 ZAF Jaco Venter DDD +2u04'08"
100 ZWI Steve Morabito GFC +2u04'24"
101 FRA Clément Venturini ALM +2u05'02"
102 ITA Sacha Modolo EFD +2u05'34"
103 DEN Lars Bak LTS +2u06'17"
104 DUI Tony Martin TKA +2u06'38"
105 IER Sam Bennett BOH +2u09'18"
106 ITA Enrico Barbin BRD +2u11'20"
107 DEN Niklas Eg TFS +2u12'14"
108 FRA Rémi Cavagna QST +2u13'59"
109 CAN Guillaume Boivin ICA +2u15'40"
110 SPA Antonio Pedrero MOV +2u16'34"
111 ITA Cesare Benedetti BOH +2u17'24"
112 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +2u17'27"
113 NOO Vegard Laengen UAD +2u19'21"
114 ITA Manuel Belletti ANS +2u20'56"
115 GBR Alex Dowsett TKA +2u21'46"
116 BEL Baptiste Planckaert TKA +2u22'11"
117 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +2u22'21"
118 ITA Jacopo Mosca WIL +2u23'10"
119 NED Jos van Emden TLJ +2u23'50"
120 SPA Rubén Fernández MOV +2u24'14"
121 FRA Jérémy Roy GFC +2u25'05"
122 ITA Niccolò Bonifazio TBM +2u25'07"
123 SPA Igor Antón DDD +2u25'52"
124 RUS Maksim Belkov TKA +2u26'45"
125 ITA Kristian Sbaragli ICA +2u27'01"
126 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +2u27'11"
127 WRU Vasil Kirijenka SKY +2u27'15"
128 DUI Christian Knees SKY +2u27'16"
129 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +2u27'49"
130 BEL Loïc Vliegen BMC +2u28'08"
131 ITA Simone Andreetta BRD +2u29'44"
132 ITA Marco Frapporti ANS +2u30'01"
133 KAZ Alexey Lutsenko AST +2u32'53"
134 DEN Michael Mørkøv QST +2u33'22"
135 BEL Jürgen Roelandts BMC +2u34'55"
136 AUS Zakkari Dempster ICA +2u35'03"
137 ITA Mirco Maestri BRD +2u35'43"
138 FRA Florian Sénéchal QST +2u35'46"
139 AUS Chris Hamilton SUN +2u37'03"
140 BEL Victor Campenaerts LTS +2u37'14"
141 NED Roy Curvers SUN +2u37'52"
142 FRA William Bonnet GFC +2u37'56"
143 NED Danny van Poppel TLJ +2u38'29"
144 BEL Tom Van Asbroeck EFD +2u39'13"
145 LUX Jempy Drücker BMC +2u39'17"
146 NZL Sam Bewley MTS +2u39'58"
147 ITA Fabio Sabatini QST +2u40'45"
148 ITA Alex Turrin WIL +2u41'05"
149 SLO Domen Novak TBM +2u41'48"
150 AUS Mitch Docker EFD +2u41'51"
151 ITA Elia Viviani QST +2u43'51"
152 SPA Markel Irizar TFS +2u44'52"
153 BEL Frederik Frison LTS +2u46'14"
154 IER Ryan Mullen TFS +2u48'19"
155 BEL Jens Debusschere LTS +2u49'10"
156 ISR Guy Sagiv ICA +2u50'18"
157 NED Lennard Hofstede SUN +2u54'15"
158 DEN Mads Pedersen TFS +2u54'54"
159 NED Boy van Poppel TFS +2u55'27"
160 ITA Liam Bertazzo WIL +2u56'12"
161 ITA Paolo Simion BRD +2u57'14"
162 DUI Andreas Schillinger BOH +2u57'32"
163 ITA Marco Coledan WIL +3u03'53"
164 CAN Svein Tuft MTS +3u09'39"
165 ALB Eugert Zhupa WIL +3u10'30"
166 ITA Giuseppe Fonzi WIL +3u23'53"
1 GBR Chris Froome SKY 5u25'31"
2 GBR Simon Yates MTS +6"
3 ITA Domenico Pozzovivo TBM +23"
4 COL Miguel Ángel López AST +25"
5 NED Tom Dumoulin SUN +37"
6 FRA Thibaut Pinot GFC +42"
7 NED Wout Poels SKY +1'07"
8 ZWI Sébastien Reichenbach GFC +1'19"
9 SPA Pello Bilbao AST +1'35"
10 CAN Michael Woods EFD +1'43"
11 OOS Patrick Konrad BOH +1'48"
12 NZL George Bennett TLJ +1'55"
13 ECU Richard Carapaz MOV +2'00"
14 COL Carlos Betancur MOV +2'10"
15 NED Sam Oomen SUN +2'17"
16 AUS Ben O'Connor DDD +2'17"
17 ITA Fabio Aru UAD +2'23"
18 ITA Davide Formolo BOH +2'23"
19 AUS Rohan Dennis BMC +2'35"
20 ITA Giulio Ciccone BRD +2'44"
21 FRA Alexandre Geniez ALM +2'57"
22 COL Sergio Henao SKY +3'44"
23 AUS Jack Haig MTS +4'06"
24 OOS Georg Preidler GFC +4'16"
25 OOS Felix Großschartner BOH +4'43"
26 DUI Maximilian Schachmann QST +5'00"
27 NED Robert Gesink TLJ +5'03"
28 SPA David De La Cruz SKY +5'21"
29 ITA Diego Ulissi UAD +5'27"
30 FRA Mikaël Chérel ALM +5'36"
31 ITA Valerio Conti UAD +5'36"
32 FRA Hubert Dupont ALM +5'36"
33 POR José Gonçalves TKA +5'36"
34 ZAF Louis Meintjes DDD +5'54"
35 FRA François Bidard ALM +6'06"
36 SLO Jan Polanc UAD +6'18"
37 COL Rodolfo Torres ANS +6'21"
38 SPA Igor Antón DDD +6'28"
39 TSJ Jan Hirt AST +6'33"
40 SPA Víctor de la Parte MOV +7'15"
41 FRA Quentin Jauregui ALM +7'15"
42 ITA Fausto Masnada ANS +7'18"
43 GBR Hugh Carthy EFD +7'21"
44 DEN Niklas Eg TFS +8'13"
45 BEL Ben Hermans ICA +8'13"
46 ITA Giovanni Visconti TBM +9'12"
47 AUS Adam Hansen LTS +9'37"
48 NED Koen Bouwman TLJ +10'11"
49 SPA Luis León Sánchez AST +11'37"
50 KAZ Andrey Zeits AST +11'37"
51 SLO Matej Mohoric TBM +11'37"
52 SPA Mikel Nieve MTS +11'37"
53 COL Darwin Atapuma UAD +11'37"
54 ITA Enrico Battaglin TLJ +11'37"
55 NED Laurens ten Dam SUN +11'44"
56 ITA Eros Capecchi QST +11'47"
57 VS Nathan Brown EFD +11'47"
58 ITA Enrico Barbin BRD +12'32"
59 ZWI Steve Morabito GFC +13'19"
60 ZWI Kilian Frankiny BMC +13'19"
61 ITA Gianluca Brambilla TFS +13'38"
62 ITA Francesco Gavazzi ANS +13'40"
63 BEL Louis Vervaeke SUN +14'46"
64 ITA Antonio Nibali TBM +16'13"
65 ITA Davide Villella AST +16'13"
66 TSJ Roman Kreuziger MTS +16'29"
67 NED Maurits Lammertink TKA +16'38"
68 ITA Mattia Cattaneo ANS +16'49"
69 DUI Nico Denz ALM +17'05"
70 ITA Matteo Montaguti ALM +17'05"
71 VS Joe Dombrowski EFD +17'16"
72 ITA Manuele Boaro TBM +17'26"
73 ITA Alessandro De Marchi BMC +17'37"
74 BEL Sander Armée LTS +17'40"
75 ERI Natnael Berhane DDD +17'46"
76 LUX Laurent Didier TFS +18'05"
77 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +19'04"
78 SPA Antonio Pedrero MOV +19'08"
79 NOO Vegard Laengen UAD +19'45"
80 VS Chad Haga SUN +20'01"
81 BEL Tosh Van der Sande LTS +20'37"
82 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +21'18"
83 AUS Chris Hamilton SUN +21'33"
84 ITA Salvatore Puccio SKY +21'47"
85 ITA Jacopo Mosca WIL +21'47"
86 ITA Alex Turrin WIL +21'47"
87 DEN Mads Würtz TKA +22'04"
88 ITA Fabio Sabatini QST +22'04"
89 ITA Davide Ballerini ANS +22'04"
90 COL Dáyer Quintana MOV +22'16"
91 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +22'23"
92 ITA Sacha Modolo EFD +22'27"
93 TSJ Zdenek Štybar QST +22'35"
94 ITA Manuele Mori UAD +22'39"
95 ITA Manuel Senni BRD +22'45"
96 FRA Matthieu Ladagnous GFC +22'46"
97 SLO Domen Novak TBM +23'14"
98 WRU Vasil Kirijenka SKY +23'14"
99 ITA Marco Marcato UAD +23'34"
100 ITA Cesare Benedetti BOH +23'42"
101 NED Jos van Emden TLJ +24'02"
102 AUS Mitch Docker EFD +24'04"
103 FRA Anthony Roux GFC +24'04"
104 LET Krists Neilands ICA +24'09"
105 NED Lennard Hofstede SUN +24'47"
106 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +24'49"
107 FRA Clément Venturini ALM +24'57"
108 DUI Christian Knees SKY +24'57"
109 NED Roy Curvers SUN +25'22"
110 COL Jarlinson Pantano TFS +25'44"
111 COL Esteban Chaves MTS +26'10"
112 BEL Frederik Frison LTS +26'13"
113 DEN Lars Bak LTS +26'13"
114 CAN Guillaume Boivin ICA +26'13"
115 ITA Kristian Sbaragli ICA +26'13"
116 VS Benjamin King DDD +26'13"
117 ITA Marco Coledan WIL +26'13"
118 SPA Rubén Plaza ICA +26'13"
119 GBR Alex Dowsett TKA +26'13"
120 DEN Mads Pedersen TFS +26'13"
121 ITA Marco Frapporti ANS +26'13"
122 ITA Andrea Vendrame ANS +26'52"
123 LUX Jempy Drücker BMC +26'58"
124 FRA Jérémy Roy GFC +27'00"
125 SPA Francisco Ventoso BMC +27'03"
126 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +27'06"
127 KAZ Alexey Lutsenko AST +27'14"
128 ISR Guy Sagiv ICA +27'20"
129 FRA William Bonnet GFC +27'38"
130 BEL Jürgen Roelandts BMC +27'38"
131 BEL Jens Debusschere LTS +27'38"
132 NED Danny van Poppel TLJ +27'38"
133 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +27'38"
134 ITA Simone Andreetta BRD +27'43"
135 ITA Niccolò Bonifazio TBM +27'47"
136 IER Nicolas Roche BMC +27'52"
137 BEL Baptiste Planckaert TKA +27'52"
138 RUS Maksim Belkov TKA +27'52"
139 ZAF Ryan Gibbons DDD +27'52"
140 DUI Tony Martin TKA +28'12"
141 DUI Christoph Pfingsten BOH +28'27"
142 ZAF Jaco Venter DDD +28'31"
143 IER Ryan Mullen TFS +28'31"
144 AUS Zakkari Dempster ICA +28'37"
145 SPA Markel Irizar TFS +28'46"
146 SPA Rubén Fernández MOV +28'49"
147 ITA Manuel Belletti ANS +28'49"
148 FRA Rémi Cavagna QST +28'49"
149 ITA Mirco Maestri BRD +28'49"
150 FRA Florian Sénéchal QST +29'01"
151 BEL Tom Van Asbroeck EFD +29'08"
152 BEL Victor Campenaerts LTS +29'08"
153 ITA Alessandro Tonelli BRD +29'17"
154 NZL Sam Bewley MTS +29'17"
155 ITA Elia Viviani QST +29'31"
156 ITA Paolo Simion BRD +29'48"
157 BEL Loïc Vliegen BMC +29'55"
158 DUI Andreas Schillinger BOH +30'15"
159 CAN Svein Tuft MTS +30'56"
160 ALB Eugert Zhupa WIL +31'06"
161 FRA Kenny Elissonde SKY +31'06"
162 ITA Liam Bertazzo WIL +31'10"
163 ITA Giuseppe Fonzi WIL +31'13"
164 DEN Michael Mørkøv QST +32'11"
165 NED Boy van Poppel TFS +32'11"
166 IER Sam Bennett BOH +33'49"
BEL Tim Wellens LTS
NZL Tom Scully EFD
1 ITA Elia Viviani QST 237
2 IER Sam Bennett BOH 197
3 GBR Simon Yates MTS 98
4 ITA Sacha Modolo EFD 94
5 ITA Davide Ballerini ANS 90
6 ITA Marco Frapporti ANS 89
7 NED Danny van Poppel TLJ 89
8 ITA Niccolò Bonifazio TBM 68
9 ALB Eugert Zhupa WIL 64
10 ITA Enrico Battaglin TLJ 59
11 CAN Guillaume Boivin ICA 57
12 FRA Thibaut Pinot GFC 48
13 RUS Maksim Belkov TKA 46
14 NED Tom Dumoulin SUN 45
15 ITA Davide Formolo BOH 41
16 ITA Jacopo Mosca WIL 40
17 BEL Baptiste Planckaert TKA 40
18 ITA Manuel Belletti ANS 39
19 SLO Matej Mohoric TBM 38
20 ITA Andrea Vendrame ANS 38
21 ITA Domenico Pozzovivo TBM 38
22 FRA Clément Venturini ALM 38
23 ECU Richard Carapaz MOV 35
24 AUS Rohan Dennis BMC 34
25 ZAF Ryan Gibbons DDD 32
26 COL Esteban Chaves MTS 30
27 BEL Jürgen Roelandts BMC 29
28 SPA Markel Irizar TFS 28
29 ITA Enrico Barbin BRD 27
30 POR José Gonçalves TKA 26
31 ITA Marco Marcato UAD 24
32 BEL Jens Debusschere LTS 24
33 CAN Michael Woods EFD 23
34 DEN Michael Mørkøv QST 23
35 LUX Jempy Drücker BMC 21
36 DEN Mads Pedersen TFS 21
37 ITA Francesco Gavazzi ANS 20
38 ITA Giovanni Visconti TBM 18
39 DUI Nico Denz ALM 18
40 ITA Mirco Maestri BRD 17
41 GBR Chris Froome SKY 16
42 COL Rodolfo Torres ANS 16
43 SPA Luis León Sánchez AST 15
44 ITA Paolo Simion BRD 15
45 COL Miguel Ángel López AST 14
46 DUI Maximilian Schachmann QST 14
47 ITA Alessandro Tonelli BRD 14
48 BEL Victor Campenaerts LTS 14
49 ITA Alex Turrin WIL 13
50 OOS Patrick Konrad BOH 13
51 BEL Tosh Van der Sande LTS 12
52 ITA Fausto Masnada ANS 12
53 DEN Lars Bak LTS 12
54 ITA Kristian Sbaragli ICA 12
55 NZL George Bennett TLJ 11
56 DEN Mads Würtz TKA 11
57 ITA Fabio Sabatini QST 11
58 IER Ryan Mullen TFS 11
59 ITA Manuel Senni BRD 10
60 ITA Giulio Ciccone BRD 9
61 LUX Laurent Didier TFS 9
62 FRA Florian Sénéchal QST 9
63 SPA Pello Bilbao AST 8
64 FRA Alexandre Geniez ALM 8
65 NED Maurits Lammertink TKA 8
66 NED Koen Bouwman TLJ 8
67 FRA Rémi Cavagna QST 8
68 ITA Matteo Montaguti ALM 6
69 VS Benjamin King DDD 6
70 ITA Alessandro De Marchi BMC 6
71 DUI Tony Martin TKA 6
72 GBR Alex Dowsett TKA 6
73 ZWI Sébastien Reichenbach GFC 5
74 COL Jarlinson Pantano TFS 5
75 TSJ Roman Kreuziger MTS 5
76 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA 5
77 ZAF Jaco Venter DDD 4
78 ITA Fabio Aru UAD 3
79 FRA Quentin Jauregui ALM 3
80 ITA Eros Capecchi QST 3
81 ITA Cesare Benedetti BOH 3
82 ITA Gianluca Brambilla TFS 2
83 VS Joe Dombrowski EFD 2
84 ITA Giuseppe Fonzi WIL 2
85 ITA Valerio Conti UAD 1
86 OOS Georg Preidler GFC 1
87 SLO Jan Polanc UAD 1
88 BEL Ben Hermans ICA 1
89 ITA Manuele Mori UAD 1
90 TSJ Zdenek Štybar QST 1
91 DUI Andreas Schillinger BOH 1
NED Wout Poels SKY -1
ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD -5
1 GBR Simon Yates MTS 76
2 COL Esteban Chaves MTS 47
3 FRA Thibaut Pinot GFC 40
4 GBR Chris Froome SKY 35
5 ITA Fausto Masnada ANS 35
6 ITA Valerio Conti UAD 33
7 ITA Matteo Montaguti ALM 29
8 ITA Domenico Pozzovivo TBM 28
9 ECU Richard Carapaz MOV 23
10 ITA Giulio Ciccone BRD 22
11 ITA Enrico Barbin BRD 21
12 ERI Natnael Berhane DDD 15
13 COL Miguel Ángel López AST 13
14 ITA Davide Formolo BOH 13
15 FRA Mikaël Chérel ALM 12
16 NZL George Bennett TLJ 11
17 NED Tom Dumoulin SUN 10
18 ITA Francesco Gavazzi ANS 10
19 SLO Matej Mohoric TBM 9
20 ITA Davide Ballerini ANS 9
21 ITA Marco Frapporti ANS 8
22 LUX Laurent Didier TFS 8
23 ITA Andrea Vendrame ANS 7
24 SPA Luis León Sánchez AST 7
25 IER Ryan Mullen TFS 6
26 NED Koen Bouwman TLJ 6
27 ALB Eugert Zhupa WIL 6
28 ITA Jacopo Mosca WIL 5
29 ITA Mirco Maestri BRD 5
30 ITA Gianluca Brambilla TFS 4
31 ITA Enrico Battaglin TLJ 4
32 ITA Alessandro De Marchi BMC 4
33 ITA Diego Ulissi UAD 3
34 ITA Giovanni Visconti TBM 3
35 CAN Guillaume Boivin ICA 3
36 COL Carlos Betancur MOV 2
37 NED Wout Poels SKY 2
38 GBR Hugh Carthy EFD 2
39 ITA Davide Villella AST 2
40 SPA Markel Irizar TFS 2
41 OOS Patrick Konrad BOH 1
42 ZWI Sébastien Reichenbach GFC 1
43 VS Benjamin King DDD 1
44 DUI Tony Martin TKA 1
45 DEN Mads Pedersen TFS 1
1 COL Miguel Ángel López AST 61u23'33"
2 ECU Richard Carapaz MOV +14"
3 AUS Ben O'Connor DDD +2'00"
4 NED Sam Oomen SUN +2'15"
5 DUI Maximilian Schachmann QST +5'19"
6 ITA Valerio Conti UAD +15'01"
7 ITA Fausto Masnada ANS +17'45"
8 AUS Jack Haig MTS +32'25"
9 SLO Matej Mohoric TBM +34'28"
10 OOS Felix Großschartner BOH +44'04"
11 FRA Quentin Jauregui ALM +49'23"
12 ITA Giulio Ciccone BRD +1u05'41"
13 BEL Louis Vervaeke SUN +1u16'22"
14 NED Koen Bouwman TLJ +1u25'38"
15 DUI Nico Denz ALM +1u29'06"
16 GBR Hugh Carthy EFD +1u32'58"
17 ZWI Kilian Frankiny BMC +1u37'07"
18 ITA Davide Ballerini ANS +1u43'55"
19 DEN Mads Würtz TKA +1u49'19"
20 ITA Andrea Vendrame ANS +1u49'28"
21 ZAF Ryan Gibbons DDD +1u55'37"
22 LET Krists Neilands ICA +1u59'12"
23 FRA Clément Venturini ALM +2u01'20"
24 DEN Niklas Eg TFS +2u08'32"
25 FRA Rémi Cavagna QST +2u10'17"
26 ITA Jacopo Mosca WIL +2u19'28"
27 ITA Niccolò Bonifazio TBM +2u21'25"
28 BEL Loïc Vliegen BMC +2u24'26"
29 ITA Simone Andreetta BRD +2u26'02"
30 FRA Florian Sénéchal QST +2u32'04"
31 AUS Chris Hamilton SUN +2u33'21"
32 NED Danny van Poppel TLJ +2u34'47"
33 SLO Domen Novak TBM +2u38'06"
34 IER Ryan Mullen TFS +2u44'37"
35 ISR Guy Sagiv ICA +2u46'36"
36 NED Lennard Hofstede SUN +2u50'33"
37 DEN Mads Pedersen TFS +2u51'12"
1 GBR Team Sky SKY 184u15'54"
2 KAZ Astana Pro Team AST +2'46"
3 AUS Mitchelton - Scott MTS +6'51"
4 VAE UAE Team Emirates UAD +18'59"
5 SPA Movistar Team MOV +23'01"
6 FRA Groupama - FDJ GFC +27'59"
7 FRA AG2R La Mondiale ALM +30'24"
8 DUI BORA - hansgrohe BOH +30'25"
9 ZAF Team Dimension Data DDD +32'07"
10 DUI Team Sunweb SUN +33'10"
11 BRN Bahrain - Merida TBM +53'33"
12 VS Team EF Education First - Drapac p/b Cannondale EFD +55'23"
13 NED Team LottoNL - Jumbo TLJ +1u06'46"
14 ITA Androni Giocattoli - Sidermec ANS +1u25'11"
15 VS BMC Racing Team BMC +1u40'44"
16 ZWI Team Katusha - Alpecin TKA +1u55'06"
17 BEL Quick-Step Floors QST +2u11'54"
18 VS Trek - Segafredo TFS +2u31'29"
19 BEL Lotto - Soudal LTS +2u47'48"
20 ISR Israel Cycling Academy ICA +3u16'56"
21 ITA Bardiani - CSF BRD +3u28'53"
22 ITA Wilier Triestina - Selle Italia WIL +7u03'07"