Refresh


home : Wielrennen : Giro d'Italia


VIDEO: Bennett houdt Viviani van derde ritzege in Giro

Bennett neemt Viviani en co te grazen.

vr 11/05/2018 - 17:19 Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft de 7e etappe in de Giro gewonnen. De Ier was in de massasprint sneller dan Elia Viviani. Met Jürgen Roelandts en Jens Debusschere finishten er twee Belgen in de top 10.

De 7e etappe in een notendop:

 • Winnaar van de dag: Sam Bennett verloor gisteren zijn loods Rüdiger Selig, maar de Ier had de Duitser vandaag helemaal niet nodig.
 • Verliezer van de dag: Elia Viviani was in Israël ongenaakbaar, maar de puntentrui pakt geen hattrick. De Italiaan werd op zijn waarde geklopt.

Geschiedenisloze etappe

Na drie dagen Israël en een driedaagse op Sicilië kwamen de sprinters weer aan hun trekken. Een trio wilde dat scenario verstoren, maar het rekensommetje van het peloton klopte perfect.

Een knikje op 15 kilometer van de finish moest de sprinters en hun knechten afmatten en dat gebeurde ook deels. In de afzink richting aankomstplaats Praia a Mare was vooral Quick-Step Floors volledig van het voorplan verdwenen.

De formatie van Elia Viviani kwam pas in de slotkilometer voorin postvatten, maar op het moment van de waarheid zat de puntentrui toch geïsoleerd.

Viviani vond in Modolo de ideale gangmaker, maar de topsnelheid van de tweevoudige ritwinnaar lag uiteindelijk te laag. Bennett volgde in zijn slipstream en ging er in de laatste meters al bij al vlot op en over.

Bekijk de sprintzege van Sam Bennett:

Ritwinnaar: "Ik dacht dat ik nooit een rit zou winnen"

 • Sam Bennett (Bora-Hansgrohe): "Ik voel me opgelucht. Ik ben er in de Giro al vaak dicht bij geweest. Op een gegeven moment dacht ik dat ik nooit een rit zou winnen, maar ik wil iedereen bedanken. Het was niet makkelijk om Viviani te kloppen, want hij weet wat hij doet. De sleutel tot deze zege was zijn wiel bemachtigen en geduld tonen."

Wedstrijdverloop

 1. 17:21 Einde
 2. 17:20 Hoe verliep de sprint? Viviani was zijn maats kwijt, maar had in Modolo de ideale gangmaker. De Italiaan ging vol aan, maar zijn topsnelheid lag iets te laag. Bennett kwam er als een duiveltje uit. Viviani wordt zuiver op zijn waarde geklopt.
 3. 17:18 Bennett vloert Viviani! Verrassing: geen derde ritzege voor Viviani. Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) neemt de Italiaan te grazen.
 4. 17:18 LottoNL-Jumbo trekt aan, Viviani moet zijn eigen sprint rijden.
 5. 17:17 Net op tijd Het valt net voor de vod even stil. Quick-Step zit op het gepaste moment vooraan.
 6. 17:16 Iedereen heeft de laatste bocht goed genomen. Quick-Step moet nog altijd terrein goedmaken, maar het is nu één lange rechte lijn tot aan de finishboog.
 7. 17:16 Nog 2 km en we krijgen zo meteen een chicane. Modolo en Van Poppel zitten goed vooraan.
 8. 17:15 Nog 3 km Morkov en Sabatini doen waar ze voor betaald worden: kopman Viviani naar voren loodsen. Maar het kost toch flink wat krachten en ze zitten nog altijd niet helemaal vooraan.
 9. 17:14 Quick-Step moet stilaan met een inhaalbeweging komen, Lotto-Fix ALL zet zijn trein nu al resoluut op de rails.
 10. 17:13 We mogen al één rotonde schrappen. Trek-Segafredo kleurt de eerste rijen van het peloton, dat nu op een lint getrokken is.
 11. 17:12 De snelheidsmeter geeft in de afzink 78 km/u aan. Nog 6 km.
 12. 17:12
 13. 17:09 We zien vooral de knechten van de klassementsmannen op de eerste rijen. Viviani zit nog vrij ver, maar er is in de brede slotkilometers normaal voldoende ruimte om nog op te schuiven.
 14. 17:07 Nog 10 km Het lijkt wel straftraining bij Katjoesja, waar ook Schmidt aanvalt. Maar het is vechten tegen de bierkaai. We beginnen zo meteen aan het stuk in dalende lijn.
 15. 17:05 Gruppo compatto Ballerini is er nu echt aan voor de moeite. Bij Katjoesja vallen Martin en Dowsett aan, maar hun pogingen reiken niet echt ver. Achteraan wordt Bonifazio teruggebracht na zijn pech.
 16. 17:03 De organisatie is zoek in het peloton, waar enkele tegenprikken gelanceerd worden. Waar zijn de ploegmaats van Viviani?
 17. 17:01 Nog 16 km: nog 1 leider Het verhaal van het drietal is geschreven, maar Ballerini heeft nog geen zin in de hergroepering. Hij geeft er nog een snok aan.
 18. 16:59 Bonifazio: lek En plots is er onrust in het peloton: Niccolo Bonifazio staat te voet met een lekke band. Pech voor de sprinter van Bahrein-Merida.
 19. 16:58 Israel naar het front We zitten op het klimmetje, dat dus niet voor de bergprijs telt. Dat is het sein voor Israel Cycling Academy om het dirigeerstokje over te nemen. Willen zij sprinters elimineren? Hun snelle man is Kristian Sbaragli.
 20. 16:54 Onder de boog van de laatste 20 kilometer vechten de drie leiders voor 1'11". Een massasprint staat dus in de sterren geschreven.
 21. 16:50 We krijgen een vrij pittige finale met enkele tunnels en rotondes. Het kan hectisch zijn, waardoor de organisatie verstoord kan worden. Rik Van Slycke (ploegleider Quick-Step Floors)
 22. 16:49
 23. 16:49 De finale in een notendop Straks, op 19 km van de finish, kan de finale beginnen. De renners krijgen dan een klimmetje voorgeschoteld waar de vluchters wellicht een tikje zullen krijgen. Op 10 km van het einde volgt een dalende strook van zo'n 5 kilometer, de laatste 2 kilometer is een lange rechte lijn.
 24. 16:48 Ook bij de tweede tussensprint laat Viviani niets liggen. De Quick-Stepper wordt 4e, maar werd ook geen strobreed in de weg gelegd.
 25. 16:45 We zijn geneigd om de spanning wat op te bouwen, maar we vrezen dat het vooral kunstmatig is. Het trio zet wel dapper door en houdt nog altijd een kleine twee minuten over op de grote meute.
 26. 16:41 Nog 31 km Wout Poels neemt contact op met de volgwagen. De Nederlander kampt met een lekke band. De leiders steken een tandje bij: nog 1'57".
 27. 16:38 Wat Julien Vermote vorig jaar in de Tour deed, doet Rémi Cavagna dit jaar in de Giro. De Fransman sleurt al een hele dag aan de kop van het peloton.
 28. 16:33 Op 40 km van de finish verdapperen de leiders weer een beetje, maar opboksen tegen de sprintersploegen wordt zeer moeilijk.
 29. 16:30 Er liggen amper bochten in deze etappe, maar in een van de weinige curves schuift Anthony Roux (Groupama-FDJ) onderuit. De Fransman kan zijn tocht zonder kleerscheuren vervolgen.
 30. 16:27 Ik voel me goed. Iedereen weet dat Elia de te kloppen man is. We weten wat we moeten doen. Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) bij Eurosport
 31. 16:23 We snijden het laatste wedstrijduur aan. Het is voorlopig een rustig dagje. Vaak is dat de voorbode voor een boeiende finale. Worden we straks toch een beetje in de watten gelegd?
 32. 16:18 In de vlucht van de dag: Maksim Belkov. De Rus van Katjoesja kwam vorig jaar in de Vuelta ten val na een duw van een toeschouwer. Belkov diende uiteindelijk geen klacht in, aangezien het om een toeschouwer met mentale problemen ging.
 33. 16:18 Belkov dient geen klacht in tegen man die hem een duw gaf
 34. 16:13 Nog 52 km en het verschil is status quo: 1'48".
 35. 16:09 Een Nederlands onderonsje tussen Poels en Van Poppel.
 36. 16:06 Ook de roze truitjes van Education First helpen Quick-Step dus een handje. Sacha Modolo is hun sprintkopman. De Italiaan werd in de vorige sprintersritten 5e en 2e. De manschappen van Bora-spurter Sam Bennett houden zich voorlopig afzijdig.
 37. 16:02 Viviani heeft de passage over de Etna goed verteerd. Zijn benen waren goed. Rik Van Slycke (ploegleider Quick-Step Floors)
 38. 15:58 Bij de tussensprint is de hoofdpremie voor Ballerini. In het peloton sprokkelt Viviani, de leider in het puntenklassement, nog 6 punten.
 39. 15:46 De laatsten zullen de eersten zijn Giuseppe Fonzi is de rode lantaarn in deze Giro, maar de Italiaan doet wel zijn duit in het zakje voor kopman Jakub Mareczko. Ook Education First stuurt iemand naar het front.
 40. 15:41 Bart De Clercq Morgen mogen de sprinters hun benen weer sparen, want het peloton zet koers naar Montevergine di Mercogliano. Dat is de plek waar Bart De Clercq in 2011 een rit in de Giro won. De Clercq ligt al een tijdje in de lappenmand na een zware val op training.
 41. 15:41 Retro 2011: Bart De Clercq wint op de Montevergine
 42. 15:33 Etenstijd Net voor Paola is er tijd voor wat peuzelwerk. De zon wordt overigens weggedrumd door de wolken, maar de thermometer geeft nog altijd een aangename 21 graden aan.
 43. 15:31 Een beeld van het peloton, waar de maats van Viviani hun verantwoordelijkheid nemen.
 44. 15:26 Nog 83 km De 3 leiders hoeven zich geen illusies te maken: Belkov, Ballerini en Irizar houden amper 1'25" over.
 45. 15:25 De Ronde van Italië tot nu toe
    ritwinnaar leider
  rit 1 Dumoulin Dumoulin
  rit 2 Viviani Dennis
  rit 3 Viviani Dennis
  rit 4 Wellens Dennis
  rit 5 Battaglin Dennis
  rit 6 Chaves S.Yates
 46. 15:18 Yates en Chaves? We hebben twee leiders in onze ploeg. Dat is ons grote voordeel. Ze hebben veel respect voor elkaar. Matthew White, ploegleider Mitchelton-Scott
 47. 15:13 "Miracolato" Visconti Giovanni Visconti gaat op visite bij de wedstrijddokter. De Italiaan kon gisteren een remmanoeuvre van de volgwagen van Groupama-FDJ maar net ontwijken. "Ik vloog door de lucht. Ik heb geen breuken opgelopen, maar mijn linkerflank is geschaafd. Ik ben niet kwaad op hen, maar ik heb geluk gehad."
 48. 15:11 Belkov, Irizar en Ballerini: het trio dat al snel ten aanval trok.
 49. 15:08 Zijn er dan werkelijk geen obstakels in deze etappe? Het eerste deel van de rit is een biljartlaken, maar het middenrif is bezaaid met enkele pukkels. Ook in de laatste 20 kilometer zijn er meerdere knikjes, maar dat mag de sprinters normaal niet verontrusten.
 50. 15:03 Nog minder dan 100 kilometer tot in Praia a Mare. De snelheid zal in de finale uiteraard nog worden opgedreven, de finish verwachten we rond 17.15u.
 51. 14:58 De formatie van de leider.
 52. 14:57 Ik heb als een idioot gekoerst. Ik had al te veel aangevallen toen Yates aanzette. Ik ben ontgoocheld in mezelf. George Bennett (LottoNL-Jumbo) werd gisteren 4e
 53. 14:45 Mitchelton-ploegleider White: "Voetjes op de grond houden"
 54. 14:43 We moeten onze voetjes op de grond houden. Het grote doel is om in Rome in het roze te rijden, maar er volgen nog veel uitdagingen. Matthew White, ploegleider Mitchelton-Scott
 55. 14:39 Plasje komt zo bij Chris Froome Voor Chris Froome werd het gisteren een extra lange dag. De Brit ging in de slotfase van de etappe nog een plasje doen en kwam daardoor in de problemen bij de dopingcontrole. Froome deed er lang over om zijn urinestaal te vullen, waardoor Sky uiteindelijk een helikopter huurde om de Brit tijdig op het vasteland te krijgen.
 56. 14:34 41,9 km/u: dat is het gemiddelde na het eerste uur. Cavagna en zijn kompaan van Wilier gingen iets te voortvarend te werk en drukken het tempo weer een beetje. Op 116 km van de finish geeft de chrono 2'26" aan.
 57. 14:24 Praia a Mare Aankomstplaats Praia a Mare verwelkomde de Giro ook in 2016. De finale was toen een stukje lastiger: Diego Ulissi kraaide er victorie. Bekijk hieronder nog eens de slotfase van die etappe.
 58. 14:24 Diego Ulissi rondt solo af, Dumoulin opnieuw in het roze
 59. 14:21 De voorgift van het trio blijft beperkt. Cavagna (Quick-Step) en een gezant van Wilier (Mareczko) gunnen hen om en bij de 3 minuten.
 60. 14:13 De sterkte van Mitchelton-Scott? Dat was voor mij geen verrassing. Toen ik de deelnemerslijst bekeek, beschouwde ik hen al als het echte Sky van deze Giro. Domenico Pozzovivo (Bahrein-Merida)
 61. 14:09 Trek-Segafredo Markel Irizar was de eerste aanvaller van de dag. Bij Trek willen ze het misschien anders aanpakken nadat kopmannen Brambilla en Pantano enkele minuten aangesmeerd kregen op de Etna.
 62. 14:04 Voor het Giro-peloton was het gisteren overigens een lange dag. Na de beklimming naar de Etna moest nog de ferry genomen worden richting Calabrië. Die transfer verliep niet zonder slag of stoot, sommige renners waren pas rond 23u in hun hotel.
 63. 14:00
 64. 13:57 Ik sta waar ik moet staan. Er zijn nog geen verrassingen. Het wordt een hevige strijd tot in Rome. Thibaut Pinot (FDJ) staat 5e in het klassement
 65. 13:54 Het trio krijgt enkele minuten cadeau van het peloton, dat niet meteen zin heeft om het tempo wat op te krikken. Nog 142 km, de 3 leiders rijden 4 minuten bijeen.
 66. 13:50 Tartufo di Pizzo We hebben startplaats Pizzo verlaten, maar onze maag knort nog een beetje. Dat geeft ons de gelegenheid om even de culinaire toer op te gaan. Pizzo, dan denken wij ook aan Tartufo di Pizzo, een Italiaanse ijsbol gevuld met truffelchocolade en versierd met cacao. Buon appetito!
 67. 13:50
 68. 13:45 Je kunt niet alles alleen controleren. We kunnen wel een paar man opsouperen, maar we moeten ook nog mannetjes hebben om de finale te controleren. Quick-Step-ploegleider Rik Van Slycke
 69. 13:43 Van 4 leiders gaan we dus naar 3 en daar kan Quick-Step wel mee leven. In het peloton keert de rust terug.
 70. 13:43 Wissel bij Katjoesja Er is een beetje met de kaarten geschud. Irizar en Ballerini rijden nog voorop, Martin is vervangen door ploegmaat Belkov.
 71. 13:39 Enkele plaatjes van bij de start.
 72. 13:37 Quick-Step kent natuurlijk de kwaliteiten van hardrijder Martin en in de volgwagen is de alarmknop ingedrukt. Cavagna werkt.
 73. 13:37 Van Slycke (Quick-Step): "Sprintersrit wordt niet zo eenvoudig als het lijkt"
 74. 13:35 De kopgroep kleurt rood De namen in het leidersgroepje: Martin (Katjoesja), Irizar (Trek), Ballerini (Androni) en Masnada (Androni).
 75. 13:34 250 meter, meer hebben we niet nodig om een kopgroep te krijgen. Vier renners kiezen het ruime sop. Tony Martin is mee.
 76. 13:33 En nu zijn we echt vertrokken. Irizar (Trek-Segafredo) is de eerste gelukszoeker.
 77. 13:32 We zien Tim Wellens op de eerste rij. De roze droom van de Lotto-renner spatte gisteren uiteen op de flanken van de Etna. Wellens verloor 5'55" en kan zich dus nu volledig focussen op zijn rol als rittenkaper.
 78. 13:31 Dit is een nieuwe sprinterskans, maar het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er ligt wel wat op het parcours en de wind zal een rol spelen. Quick-Step-ploegleider Rik Van Slycke
 79. 13:29 De opgaves in deze Giro
  Kanstantsin Sivtsov (WRu) voor start rit 1
  Andrea Guardini (Ita) rit 4
  Guy Niv (Isr) rit 5
  Rudiger Selig (Dui) rit 6
  Edoardo Zardini (Ita) rit 7
 80. 13:29 We trekken vandaag langs de kust naar Praia a Mare.
 81. 13:25 Start! Het vlagje gaat naar beneden. Het peloton verlaat startplaats Pizzo, maar uiteraard zitten we nog in de geneutraliseerde zone.
 82. 13:25 Wedstrijd
 83. 13:14 De bergkoning en de roze trui: ploegmaats Chaves en Yates.
 84. 13:10 Dit is een droom en we blijven dromen voor de rest van de Giro. Esteban Chaves won gisteren de rit, ploegmaat Simon Yates is leider
 85. 12:37 Wilier Triestina De laatste 6 plaatsen in het klassement worden gekleurd door lieden van Wilier Triestina. De Italiaanse ploeg wilde Jakub Mareczko tot in deze sprintersetappe loodsen en stond de Italiaanse sprinter de voorbije dagen bij. Qua ploeggeest zit het snor bij de formatie: gisteren werd Edoardo Zardini op sleeptouw genomen door zijn ploegmaats. Hij brak donderdag zijn sleutelbeen, maar bereikte toch de top van de Etna. Zijn Giro zit er nu wel op.
 86. 12:36
 87. 12:36 De dragers van de truitjes in rit 7
  roze trui Simon Yates
  paarse trui (punten) Elia Viviani
  blauwe trui (berg) Esteban Chaves
  witte trui (jongeren) Richard Carapaz 
 88. 12:33 Ik ben niet ontevreden over de rit naar de Etna. Maar ik wist dat ik het roze op een dag wel zou verliezen. Rohan Dennis (BMC) verloor gisteren de roze trui
 89. 11:49 Renaat Schotte, onze man in de Giro, maakte vanochtend de oversteek van Sicilië naar Calabrië.
 90. 10:02 Triviani? Het peloton trekt van Pizzo naar Praia a Mare, goed voor een tocht van 159 kilometer langs de kustlijn. De sprintersploegen zullen deze kans wellicht niet laten liggen en dan is Elia Viviani natuurlijk de topfavoriet. De Italiaan won de vorige twee sprintduels in Israël.
 91. 10:02
 92. 09:58 7e etappe in de Giro Het gaat snel in de Ronde van Italië. Vorige vrijdag begon de Giro met een tijdrit in Israël, een week later is het peloton aangekomen op het Italiaanse vasteland. Volg de 7e etappe op deze pagina op de voet. Startschot: 13.30u.
 93. 09:58 Vooraf
profiel
profiel

Uitslag

Uitslag rit

1 IER Sam Bennett BOH 3u45'27"
2 ITA Elia Viviani QST +0"
3 ITA Niccolò Bonifazio TBM +0"
4 ITA Sacha Modolo EFD +0"
5 NED Danny van Poppel TLJ +0"
6 ITA Jakub Mareczko WIL +0"
7 FRA Clément Venturini ALM +0"
8 DEN Mads Pedersen TFS +0"
9 BEL Jürgen Roelandts BMC +0"
10 BEL Jens Debusschere LTS +0"
11 ITA Enrico Barbin BRD +0"
12 ITA Paolo Simion BRD +0"
13 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +0"
14 ZAF Ryan Gibbons DDD +0"
15 ITA Manuel Belletti ANS +0"
16 ITA Kristian Sbaragli ICA +0"
17 SPA Pello Bilbao AST +0"
18 BEL Baptiste Planckaert TKA +0"
19 OOS Patrick Konrad BOH +0"
20 OOS Georg Preidler GFC +0"
27 BEL Tom Van Asbroeck EFD +0"
41 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +0"
79 BEL Tim Wellens LTS +0"
89 BEL Loïc Vliegen BMC +38"
92 BEL Tosh Van der Sande LTS +38"
109 BEL Sander Armée LTS +1'31"
110 BEL Frederik Frison LTS +1'31"
129 BEL Ben Hermans ICA +1'31"
140 BEL Louis Vervaeke SUN +1'31"
162 BEL Victor Campenaerts LTS +2'35"
klassement
1 GBR Simon Yates MTS 61u19'51"
2 NED Tom Dumoulin SUN +1'24"
3 ITA Domenico Pozzovivo TBM +1'37"
4 FRA Thibaut Pinot GFC +1'46"
5 GBR Chris Froome SKY +3'10"
6 COL Miguel Ángel López AST +3'42"
7 ECU Richard Carapaz MOV +3'56"
8 NZL George Bennett TLJ +4'04"
9 SPA Pello Bilbao AST +4'29"
10 OOS Patrick Konrad BOH +4'43"
11 AUS Rohan Dennis BMC +5'11"
12 CAN Michael Woods EFD +5'26"
13 ITA Fabio Aru UAD +5'33"
14 COL Carlos Betancur MOV +5'39"
15 AUS Ben O'Connor DDD +5'42"
16 NED Sam Oomen SUN +5'57"
17 FRA Alexandre Geniez ALM +7'30"
18 NED Wout Poels SKY +7'56"
19 ITA Davide Formolo BOH +8'26"
20 COL Sergio Henao SKY +8'52"
21 DUI Maximilian Schachmann QST +9'01"
22 POR José Gonçalves TKA +10'57"
23 SPA Mikel Nieve MTS +18'09"
24 ITA Valerio Conti UAD +18'43"
25 FRA Mikaël Chérel ALM +19'59"
26 ITA Fausto Masnada ANS +21'27"
27 ITA Diego Ulissi UAD +21'46"
28 FRA Hubert Dupont ALM +27'54"
29 OOS Georg Preidler GFC +29'03"
30 ITA Gianluca Brambilla TFS +29'45"
31 ZWI Sébastien Reichenbach GFC +30'07"
32 SPA Luis León Sánchez AST +31'43"
33 SLO Jan Polanc UAD +33'50"
34 AUS Jack Haig MTS +36'07"
35 SLO Matej Mohoric TBM +38'10"
36 ZAF Louis Meintjes DDD +46'37"
37 OOS Felix Großschartner BOH +47'46"
38 ITA Matteo Montaguti ALM +50'49"
39 BEL Ben Hermans ICA +51'39"
40 ITA Giovanni Visconti TBM +51'39"
41 NED Maurits Lammertink TKA +51'49"
42 FRA François Bidard ALM +52'38"
43 FRA Quentin Jauregui ALM +53'05"
44 NED Robert Gesink TLJ +53'23"
45 ITA Enrico Battaglin TLJ +54'24"
46 VS Nathan Brown EFD +57'07"
47 COL Jarlinson Pantano TFS +1u00'17"
48 SPA Víctor de la Parte MOV +1u00'40"
49 TSJ Roman Kreuziger MTS +1u00'59"
50 NED Laurens ten Dam SUN +1u01'07"
51 ITA Eros Capecchi QST +1u02'23"
52 COL Rodolfo Torres ANS +1u02'27"
53 TSJ Jan Hirt AST +1u02'35"
54 VS Benjamin King DDD +1u02'50"
55 ITA Mattia Cattaneo ANS +1u05'56"
56 ITA Manuele Boaro TBM +1u06'38"
57 ITA Francesco Gavazzi ANS +1u08'41"
58 ITA Giulio Ciccone BRD +1u09'23"
59 VS Joe Dombrowski EFD +1u09'29"
60 ITA Alessandro De Marchi BMC +1u15'20"
61 SPA David De La Cruz SKY +1u17'39"
62 COL Esteban Chaves MTS +1u17'40"
63 AUS Adam Hansen LTS +1u17'59"
64 BEL Louis Vervaeke SUN +1u20'04"
65 IER Nicolas Roche BMC +1u21'25"
66 COL Darwin Atapuma UAD +1u21'35"
67 DUI Christoph Pfingsten BOH +1u24'04"
68 BEL Sander Armée LTS +1u26'00"
69 VS Chad Haga SUN +1u27'54"
70 NED Koen Bouwman TLJ +1u29'20"
71 KAZ Andrey Zeits AST +1u30'23"
72 FRA Kenny Elissonde SKY +1u32'04"
73 DUI Nico Denz ALM +1u32'48"
74 GBR Hugh Carthy EFD +1u36'40"
75 SPA Rubén Plaza ICA +1u39'03"
76 BEL Tosh Van der Sande LTS +1u40'40"
77 ZWI Kilian Frankiny BMC +1u40'49"
78 ITA Salvatore Puccio SKY +1u41'49"
79 ERI Natnael Berhane DDD +1u43'05"
80 ITA Manuele Mori UAD +1u44'43"
81 ITA Alessandro Tonelli BRD +1u45'59"
82 FRA Anthony Roux GFC +1u46'00"
83 ITA Marco Marcato UAD +1u46'50"
84 ITA Davide Ballerini ANS +1u47'37"
85 ITA Davide Villella AST +1u48'40"
86 LUX Laurent Didier TFS +1u52'22"
87 DEN Mads Würtz TKA +1u53'01"
88 ITA Andrea Vendrame ANS +1u53'10"
89 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +1u54'22"
90 COL Dáyer Quintana MOV +1u58'11"
91 ZAF Ryan Gibbons DDD +1u59'19"
92 ITA Antonio Nibali TBM +2u00'08"
93 SPA Francisco Ventoso BMC +2u01'49"
94 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +2u01'51"
95 TSJ Zdenek Štybar QST +2u01'52"
96 ITA Manuel Senni BRD +2u02'24"
97 FRA Matthieu Ladagnous GFC +2u02'51"
98 LET Krists Neilands ICA +2u02'54"
99 ZAF Jaco Venter DDD +2u04'08"
100 ZWI Steve Morabito GFC +2u04'24"
101 FRA Clément Venturini ALM +2u05'02"
102 ITA Sacha Modolo EFD +2u05'34"
103 DEN Lars Bak LTS +2u06'17"
104 DUI Tony Martin TKA +2u06'38"
105 IER Sam Bennett BOH +2u09'18"
106 ITA Enrico Barbin BRD +2u11'20"
107 DEN Niklas Eg TFS +2u12'14"
108 FRA Rémi Cavagna QST +2u13'59"
109 CAN Guillaume Boivin ICA +2u15'40"
110 SPA Antonio Pedrero MOV +2u16'34"
111 ITA Cesare Benedetti BOH +2u17'24"
112 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +2u17'27"
113 NOO Vegard Laengen UAD +2u19'21"
114 ITA Manuel Belletti ANS +2u20'56"
115 GBR Alex Dowsett TKA +2u21'46"
116 BEL Baptiste Planckaert TKA +2u22'11"
117 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +2u22'21"
118 ITA Jacopo Mosca WIL +2u23'10"
119 NED Jos van Emden TLJ +2u23'50"
120 SPA Rubén Fernández MOV +2u24'14"
121 FRA Jérémy Roy GFC +2u25'05"
122 ITA Niccolò Bonifazio TBM +2u25'07"
123 SPA Igor Antón DDD +2u25'52"
124 RUS Maksim Belkov TKA +2u26'45"
125 ITA Kristian Sbaragli ICA +2u27'01"
126 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +2u27'11"
127 WRU Vasil Kirijenka SKY +2u27'15"
128 DUI Christian Knees SKY +2u27'16"
129 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +2u27'49"
130 BEL Loïc Vliegen BMC +2u28'08"
131 ITA Simone Andreetta BRD +2u29'44"
132 ITA Marco Frapporti ANS +2u30'01"
133 KAZ Alexey Lutsenko AST +2u32'53"
134 DEN Michael Mørkøv QST +2u33'22"
135 BEL Jürgen Roelandts BMC +2u34'55"
136 AUS Zakkari Dempster ICA +2u35'03"
137 ITA Mirco Maestri BRD +2u35'43"
138 FRA Florian Sénéchal QST +2u35'46"
139 AUS Chris Hamilton SUN +2u37'03"
140 BEL Victor Campenaerts LTS +2u37'14"
141 NED Roy Curvers SUN +2u37'52"
142 FRA William Bonnet GFC +2u37'56"
143 NED Danny van Poppel TLJ +2u38'29"
144 BEL Tom Van Asbroeck EFD +2u39'13"
145 LUX Jempy Drücker BMC +2u39'17"
146 NZL Sam Bewley MTS +2u39'58"
147 ITA Fabio Sabatini QST +2u40'45"
148 ITA Alex Turrin WIL +2u41'05"
149 SLO Domen Novak TBM +2u41'48"
150 AUS Mitch Docker EFD +2u41'51"
151 ITA Elia Viviani QST +2u43'51"
152 SPA Markel Irizar TFS +2u44'52"
153 BEL Frederik Frison LTS +2u46'14"
154 IER Ryan Mullen TFS +2u48'19"
155 BEL Jens Debusschere LTS +2u49'10"
156 ISR Guy Sagiv ICA +2u50'18"
157 NED Lennard Hofstede SUN +2u54'15"
158 DEN Mads Pedersen TFS +2u54'54"
159 NED Boy van Poppel TFS +2u55'27"
160 ITA Liam Bertazzo WIL +2u56'12"
161 ITA Paolo Simion BRD +2u57'14"
162 DUI Andreas Schillinger BOH +2u57'32"
163 ITA Marco Coledan WIL +3u03'53"
164 CAN Svein Tuft MTS +3u09'39"
165 ALB Eugert Zhupa WIL +3u10'30"
166 ITA Giuseppe Fonzi WIL +3u23'53"
1 GBR Chris Froome SKY 5u25'31"
2 GBR Simon Yates MTS +6"
3 ITA Domenico Pozzovivo TBM +23"
4 COL Miguel Ángel López AST +25"
5 NED Tom Dumoulin SUN +37"
6 FRA Thibaut Pinot GFC +42"
7 NED Wout Poels SKY +1'07"
8 ZWI Sébastien Reichenbach GFC +1'19"
9 SPA Pello Bilbao AST +1'35"
10 CAN Michael Woods EFD +1'43"
11 OOS Patrick Konrad BOH +1'48"
12 NZL George Bennett TLJ +1'55"
13 ECU Richard Carapaz MOV +2'00"
14 COL Carlos Betancur MOV +2'10"
15 NED Sam Oomen SUN +2'17"
16 AUS Ben O'Connor DDD +2'17"
17 ITA Fabio Aru UAD +2'23"
18 ITA Davide Formolo BOH +2'23"
19 AUS Rohan Dennis BMC +2'35"
20 ITA Giulio Ciccone BRD +2'44"
21 FRA Alexandre Geniez ALM +2'57"
22 COL Sergio Henao SKY +3'44"
23 AUS Jack Haig MTS +4'06"
24 OOS Georg Preidler GFC +4'16"
25 OOS Felix Großschartner BOH +4'43"
26 DUI Maximilian Schachmann QST +5'00"
27 NED Robert Gesink TLJ +5'03"
28 SPA David De La Cruz SKY +5'21"
29 ITA Diego Ulissi UAD +5'27"
30 FRA Mikaël Chérel ALM +5'36"
31 ITA Valerio Conti UAD +5'36"
32 FRA Hubert Dupont ALM +5'36"
33 POR José Gonçalves TKA +5'36"
34 ZAF Louis Meintjes DDD +5'54"
35 FRA François Bidard ALM +6'06"
36 SLO Jan Polanc UAD +6'18"
37 COL Rodolfo Torres ANS +6'21"
38 SPA Igor Antón DDD +6'28"
39 TSJ Jan Hirt AST +6'33"
40 SPA Víctor de la Parte MOV +7'15"
41 FRA Quentin Jauregui ALM +7'15"
42 ITA Fausto Masnada ANS +7'18"
43 GBR Hugh Carthy EFD +7'21"
44 DEN Niklas Eg TFS +8'13"
45 BEL Ben Hermans ICA +8'13"
46 ITA Giovanni Visconti TBM +9'12"
47 AUS Adam Hansen LTS +9'37"
48 NED Koen Bouwman TLJ +10'11"
49 SPA Luis León Sánchez AST +11'37"
50 KAZ Andrey Zeits AST +11'37"
51 SLO Matej Mohoric TBM +11'37"
52 SPA Mikel Nieve MTS +11'37"
53 COL Darwin Atapuma UAD +11'37"
54 ITA Enrico Battaglin TLJ +11'37"
55 NED Laurens ten Dam SUN +11'44"
56 ITA Eros Capecchi QST +11'47"
57 VS Nathan Brown EFD +11'47"
58 ITA Enrico Barbin BRD +12'32"
59 ZWI Steve Morabito GFC +13'19"
60 ZWI Kilian Frankiny BMC +13'19"
61 ITA Gianluca Brambilla TFS +13'38"
62 ITA Francesco Gavazzi ANS +13'40"
63 BEL Louis Vervaeke SUN +14'46"
64 ITA Antonio Nibali TBM +16'13"
65 ITA Davide Villella AST +16'13"
66 TSJ Roman Kreuziger MTS +16'29"
67 NED Maurits Lammertink TKA +16'38"
68 ITA Mattia Cattaneo ANS +16'49"
69 DUI Nico Denz ALM +17'05"
70 ITA Matteo Montaguti ALM +17'05"
71 VS Joe Dombrowski EFD +17'16"
72 ITA Manuele Boaro TBM +17'26"
73 ITA Alessandro De Marchi BMC +17'37"
74 BEL Sander Armée LTS +17'40"
75 ERI Natnael Berhane DDD +17'46"
76 LUX Laurent Didier TFS +18'05"
77 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +19'04"
78 SPA Antonio Pedrero MOV +19'08"
79 NOO Vegard Laengen UAD +19'45"
80 VS Chad Haga SUN +20'01"
81 BEL Tosh Van der Sande LTS +20'37"
82 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +21'18"
83 AUS Chris Hamilton SUN +21'33"
84 ITA Salvatore Puccio SKY +21'47"
85 ITA Jacopo Mosca WIL +21'47"
86 ITA Alex Turrin WIL +21'47"
87 DEN Mads Würtz TKA +22'04"
88 ITA Fabio Sabatini QST +22'04"
89 ITA Davide Ballerini ANS +22'04"
90 COL Dáyer Quintana MOV +22'16"
91 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +22'23"
92 ITA Sacha Modolo EFD +22'27"
93 TSJ Zdenek Štybar QST +22'35"
94 ITA Manuele Mori UAD +22'39"
95 ITA Manuel Senni BRD +22'45"
96 FRA Matthieu Ladagnous GFC +22'46"
97 SLO Domen Novak TBM +23'14"
98 WRU Vasil Kirijenka SKY +23'14"
99 ITA Marco Marcato UAD +23'34"
100 ITA Cesare Benedetti BOH +23'42"
101 NED Jos van Emden TLJ +24'02"
102 AUS Mitch Docker EFD +24'04"
103 FRA Anthony Roux GFC +24'04"
104 LET Krists Neilands ICA +24'09"
105 NED Lennard Hofstede SUN +24'47"
106 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +24'49"
107 FRA Clément Venturini ALM +24'57"
108 DUI Christian Knees SKY +24'57"
109 NED Roy Curvers SUN +25'22"
110 COL Jarlinson Pantano TFS +25'44"
111 COL Esteban Chaves MTS +26'10"
112 BEL Frederik Frison LTS +26'13"
113 DEN Lars Bak LTS +26'13"
114 CAN Guillaume Boivin ICA +26'13"
115 ITA Kristian Sbaragli ICA +26'13"
116 VS Benjamin King DDD +26'13"
117 ITA Marco Coledan WIL +26'13"
118 SPA Rubén Plaza ICA +26'13"
119 GBR Alex Dowsett TKA +26'13"
120 DEN Mads Pedersen TFS +26'13"
121 ITA Marco Frapporti ANS +26'13"
122 ITA Andrea Vendrame ANS +26'52"
123 LUX Jempy Drücker BMC +26'58"
124 FRA Jérémy Roy GFC +27'00"
125 SPA Francisco Ventoso BMC +27'03"
126 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +27'06"
127 KAZ Alexey Lutsenko AST +27'14"
128 ISR Guy Sagiv ICA +27'20"
129 FRA William Bonnet GFC +27'38"
130 BEL Jürgen Roelandts BMC +27'38"
131 BEL Jens Debusschere LTS +27'38"
132 NED Danny van Poppel TLJ +27'38"
133 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +27'38"
134 ITA Simone Andreetta BRD +27'43"
135 ITA Niccolò Bonifazio TBM +27'47"
136 IER Nicolas Roche BMC +27'52"
137 BEL Baptiste Planckaert TKA +27'52"
138 RUS Maksim Belkov TKA +27'52"
139 ZAF Ryan Gibbons DDD +27'52"
140 DUI Tony Martin TKA +28'12"
141 DUI Christoph Pfingsten BOH +28'27"
142 ZAF Jaco Venter DDD +28'31"
143 IER Ryan Mullen TFS +28'31"
144 AUS Zakkari Dempster ICA +28'37"
145 SPA Markel Irizar TFS +28'46"
146 SPA Rubén Fernández MOV +28'49"
147 ITA Manuel Belletti ANS +28'49"
148 FRA Rémi Cavagna QST +28'49"
149 ITA Mirco Maestri BRD +28'49"
150 FRA Florian Sénéchal QST +29'01"
151 BEL Tom Van Asbroeck EFD +29'08"
152 BEL Victor Campenaerts LTS +29'08"
153 ITA Alessandro Tonelli BRD +29'17"
154 NZL Sam Bewley MTS +29'17"
155 ITA Elia Viviani QST +29'31"
156 ITA Paolo Simion BRD +29'48"
157 BEL Loïc Vliegen BMC +29'55"
158 DUI Andreas Schillinger BOH +30'15"
159 CAN Svein Tuft MTS +30'56"
160 ALB Eugert Zhupa WIL +31'06"
161 FRA Kenny Elissonde SKY +31'06"
162 ITA Liam Bertazzo WIL +31'10"
163 ITA Giuseppe Fonzi WIL +31'13"
164 DEN Michael Mørkøv QST +32'11"
165 NED Boy van Poppel TFS +32'11"
166 IER Sam Bennett BOH +33'49"
BEL Tim Wellens LTS
NZL Tom Scully EFD
1 ITA Elia Viviani QST 237
2 IER Sam Bennett BOH 197
3 GBR Simon Yates MTS 98
4 ITA Sacha Modolo EFD 94
5 ITA Davide Ballerini ANS 90
6 ITA Marco Frapporti ANS 89
7 NED Danny van Poppel TLJ 89
8 ITA Niccolò Bonifazio TBM 68
9 ALB Eugert Zhupa WIL 64
10 ITA Enrico Battaglin TLJ 59
11 CAN Guillaume Boivin ICA 57
12 FRA Thibaut Pinot GFC 48
13 RUS Maksim Belkov TKA 46
14 NED Tom Dumoulin SUN 45
15 ITA Davide Formolo BOH 41
16 ITA Jacopo Mosca WIL 40
17 BEL Baptiste Planckaert TKA 40
18 ITA Manuel Belletti ANS 39
19 SLO Matej Mohoric TBM 38
20 ITA Andrea Vendrame ANS 38
21 ITA Domenico Pozzovivo TBM 38
22 FRA Clément Venturini ALM 38
23 ECU Richard Carapaz MOV 35
24 AUS Rohan Dennis BMC 34
25 ZAF Ryan Gibbons DDD 32
26 COL Esteban Chaves MTS 30
27 BEL Jürgen Roelandts BMC 29
28 SPA Markel Irizar TFS 28
29 ITA Enrico Barbin BRD 27
30 POR José Gonçalves TKA 26
31 ITA Marco Marcato UAD 24
32 BEL Jens Debusschere LTS 24
33 CAN Michael Woods EFD 23
34 DEN Michael Mørkøv QST 23
35 LUX Jempy Drücker BMC 21
36 DEN Mads Pedersen TFS 21
37 ITA Francesco Gavazzi ANS 20
38 ITA Giovanni Visconti TBM 18
39 DUI Nico Denz ALM 18
40 ITA Mirco Maestri BRD 17
41 GBR Chris Froome SKY 16
42 COL Rodolfo Torres ANS 16
43 SPA Luis León Sánchez AST 15
44 ITA Paolo Simion BRD 15
45 COL Miguel Ángel López AST 14
46 DUI Maximilian Schachmann QST 14
47 ITA Alessandro Tonelli BRD 14
48 BEL Victor Campenaerts LTS 14
49 ITA Alex Turrin WIL 13
50 OOS Patrick Konrad BOH 13
51 BEL Tosh Van der Sande LTS 12
52 ITA Fausto Masnada ANS 12
53 DEN Lars Bak LTS 12
54 ITA Kristian Sbaragli ICA 12
55 NZL George Bennett TLJ 11
56 DEN Mads Würtz TKA 11
57 ITA Fabio Sabatini QST 11
58 IER Ryan Mullen TFS 11
59 ITA Manuel Senni BRD 10
60 ITA Giulio Ciccone BRD 9
61 LUX Laurent Didier TFS 9
62 FRA Florian Sénéchal QST 9
63 SPA Pello Bilbao AST 8
64 FRA Alexandre Geniez ALM 8
65 NED Maurits Lammertink TKA 8
66 NED Koen Bouwman TLJ 8
67 FRA Rémi Cavagna QST 8
68 ITA Matteo Montaguti ALM 6
69 VS Benjamin King DDD 6
70 ITA Alessandro De Marchi BMC 6
71 DUI Tony Martin TKA 6
72 GBR Alex Dowsett TKA 6
73 ZWI Sébastien Reichenbach GFC 5
74 COL Jarlinson Pantano TFS 5
75 TSJ Roman Kreuziger MTS 5
76 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA 5
77 ZAF Jaco Venter DDD 4
78 ITA Fabio Aru UAD 3
79 FRA Quentin Jauregui ALM 3
80 ITA Eros Capecchi QST 3
81 ITA Cesare Benedetti BOH 3
82 ITA Gianluca Brambilla TFS 2
83 VS Joe Dombrowski EFD 2
84 ITA Giuseppe Fonzi WIL 2
85 ITA Valerio Conti UAD 1
86 OOS Georg Preidler GFC 1
87 SLO Jan Polanc UAD 1
88 BEL Ben Hermans ICA 1
89 ITA Manuele Mori UAD 1
90 TSJ Zdenek Štybar QST 1
91 DUI Andreas Schillinger BOH 1
NED Wout Poels SKY -1
ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD -5
1 GBR Simon Yates MTS 76
2 COL Esteban Chaves MTS 47
3 FRA Thibaut Pinot GFC 40
4 GBR Chris Froome SKY 35
5 ITA Fausto Masnada ANS 35
6 ITA Valerio Conti UAD 33
7 ITA Matteo Montaguti ALM 29
8 ITA Domenico Pozzovivo TBM 28
9 ECU Richard Carapaz MOV 23
10 ITA Giulio Ciccone BRD 22
11 ITA Enrico Barbin BRD 21
12 ERI Natnael Berhane DDD 15
13 COL Miguel Ángel López AST 13
14 ITA Davide Formolo BOH 13
15 FRA Mikaël Chérel ALM 12
16 NZL George Bennett TLJ 11
17 NED Tom Dumoulin SUN 10
18 ITA Francesco Gavazzi ANS 10
19 SLO Matej Mohoric TBM 9
20 ITA Davide Ballerini ANS 9
21 ITA Marco Frapporti ANS 8
22 LUX Laurent Didier TFS 8
23 ITA Andrea Vendrame ANS 7
24 SPA Luis León Sánchez AST 7
25 IER Ryan Mullen TFS 6
26 NED Koen Bouwman TLJ 6
27 ALB Eugert Zhupa WIL 6
28 ITA Jacopo Mosca WIL 5
29 ITA Mirco Maestri BRD 5
30 ITA Gianluca Brambilla TFS 4
31 ITA Enrico Battaglin TLJ 4
32 ITA Alessandro De Marchi BMC 4
33 ITA Diego Ulissi UAD 3
34 ITA Giovanni Visconti TBM 3
35 CAN Guillaume Boivin ICA 3
36 COL Carlos Betancur MOV 2
37 NED Wout Poels SKY 2
38 GBR Hugh Carthy EFD 2
39 ITA Davide Villella AST 2
40 SPA Markel Irizar TFS 2
41 OOS Patrick Konrad BOH 1
42 ZWI Sébastien Reichenbach GFC 1
43 VS Benjamin King DDD 1
44 DUI Tony Martin TKA 1
45 DEN Mads Pedersen TFS 1
1 COL Miguel Ángel López AST 61u23'33"
2 ECU Richard Carapaz MOV +14"
3 AUS Ben O'Connor DDD +2'00"
4 NED Sam Oomen SUN +2'15"
5 DUI Maximilian Schachmann QST +5'19"
6 ITA Valerio Conti UAD +15'01"
7 ITA Fausto Masnada ANS +17'45"
8 AUS Jack Haig MTS +32'25"
9 SLO Matej Mohoric TBM +34'28"
10 OOS Felix Großschartner BOH +44'04"
11 FRA Quentin Jauregui ALM +49'23"
12 ITA Giulio Ciccone BRD +1u05'41"
13 BEL Louis Vervaeke SUN +1u16'22"
14 NED Koen Bouwman TLJ +1u25'38"
15 DUI Nico Denz ALM +1u29'06"
16 GBR Hugh Carthy EFD +1u32'58"
17 ZWI Kilian Frankiny BMC +1u37'07"
18 ITA Davide Ballerini ANS +1u43'55"
19 DEN Mads Würtz TKA +1u49'19"
20 ITA Andrea Vendrame ANS +1u49'28"
21 ZAF Ryan Gibbons DDD +1u55'37"
22 LET Krists Neilands ICA +1u59'12"
23 FRA Clément Venturini ALM +2u01'20"
24 DEN Niklas Eg TFS +2u08'32"
25 FRA Rémi Cavagna QST +2u10'17"
26 ITA Jacopo Mosca WIL +2u19'28"
27 ITA Niccolò Bonifazio TBM +2u21'25"
28 BEL Loïc Vliegen BMC +2u24'26"
29 ITA Simone Andreetta BRD +2u26'02"
30 FRA Florian Sénéchal QST +2u32'04"
31 AUS Chris Hamilton SUN +2u33'21"
32 NED Danny van Poppel TLJ +2u34'47"
33 SLO Domen Novak TBM +2u38'06"
34 IER Ryan Mullen TFS +2u44'37"
35 ISR Guy Sagiv ICA +2u46'36"
36 NED Lennard Hofstede SUN +2u50'33"
37 DEN Mads Pedersen TFS +2u51'12"
1 GBR Team Sky SKY 184u15'54"
2 KAZ Astana Pro Team AST +2'46"
3 AUS Mitchelton - Scott MTS +6'51"
4 VAE UAE Team Emirates UAD +18'59"
5 SPA Movistar Team MOV +23'01"
6 FRA Groupama - FDJ GFC +27'59"
7 FRA AG2R La Mondiale ALM +30'24"
8 DUI BORA - hansgrohe BOH +30'25"
9 ZAF Team Dimension Data DDD +32'07"
10 DUI Team Sunweb SUN +33'10"
11 BRN Bahrain - Merida TBM +53'33"
12 VS Team EF Education First - Drapac p/b Cannondale EFD +55'23"
13 NED Team LottoNL - Jumbo TLJ +1u06'46"
14 ITA Androni Giocattoli - Sidermec ANS +1u25'11"
15 VS BMC Racing Team BMC +1u40'44"
16 ZWI Team Katusha - Alpecin TKA +1u55'06"
17 BEL Quick-Step Floors QST +2u11'54"
18 VS Trek - Segafredo TFS +2u31'29"
19 BEL Lotto - Soudal LTS +2u47'48"
20 ISR Israel Cycling Academy ICA +3u16'56"
21 ITA Bardiani - CSF BRD +3u28'53"
22 ITA Wilier Triestina - Selle Italia WIL +7u03'07"