Refresh


home : Wielrennen : Giro d'Italia


VIDEO: Bennett houdt Viviani van derde ritzege in Giro

Bennett neemt Viviani en co te grazen.

vr 11/05/2018 - 17:19 Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft de 7e etappe in de Giro gewonnen. De Ier was in de massasprint sneller dan Elia Viviani. Met Jürgen Roelandts en Jens Debusschere finishten er twee Belgen in de top 10.

De 7e etappe in een notendop:

 • Winnaar van de dag: Sam Bennett verloor gisteren zijn loods Rüdiger Selig, maar de Ier had de Duitser vandaag helemaal niet nodig.
 • Verliezer van de dag: Elia Viviani was in Israël ongenaakbaar, maar de puntentrui pakt geen hattrick. De Italiaan werd op zijn waarde geklopt.

Geschiedenisloze etappe

Na drie dagen Israël en een driedaagse op Sicilië kwamen de sprinters weer aan hun trekken. Een trio wilde dat scenario verstoren, maar het rekensommetje van het peloton klopte perfect.

Een knikje op 15 kilometer van de finish moest de sprinters en hun knechten afmatten en dat gebeurde ook deels. In de afzink richting aankomstplaats Praia a Mare was vooral Quick-Step Floors volledig van het voorplan verdwenen.

De formatie van Elia Viviani kwam pas in de slotkilometer voorin postvatten, maar op het moment van de waarheid zat de puntentrui toch geïsoleerd.

Viviani vond in Modolo de ideale gangmaker, maar de topsnelheid van de tweevoudige ritwinnaar lag uiteindelijk te laag. Bennett volgde in zijn slipstream en ging er in de laatste meters al bij al vlot op en over.

Bekijk de sprintzege van Sam Bennett:

Ritwinnaar: "Ik dacht dat ik nooit een rit zou winnen"

 • Sam Bennett (Bora-Hansgrohe): "Ik voel me opgelucht. Ik ben er in de Giro al vaak dicht bij geweest. Op een gegeven moment dacht ik dat ik nooit een rit zou winnen, maar ik wil iedereen bedanken. Het was niet makkelijk om Viviani te kloppen, want hij weet wat hij doet. De sleutel tot deze zege was zijn wiel bemachtigen en geduld tonen."

Wedstrijdverloop

 1. 17:21 Einde
 2. 17:20 Hoe verliep de sprint? Viviani was zijn maats kwijt, maar had in Modolo de ideale gangmaker. De Italiaan ging vol aan, maar zijn topsnelheid lag iets te laag. Bennett kwam er als een duiveltje uit. Viviani wordt zuiver op zijn waarde geklopt.
 3. 17:18 Bennett vloert Viviani! Verrassing: geen derde ritzege voor Viviani. Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) neemt de Italiaan te grazen.
 4. 17:18 LottoNL-Jumbo trekt aan, Viviani moet zijn eigen sprint rijden.
 5. 17:17 Net op tijd Het valt net voor de vod even stil. Quick-Step zit op het gepaste moment vooraan.
 6. 17:16 Iedereen heeft de laatste bocht goed genomen. Quick-Step moet nog altijd terrein goedmaken, maar het is nu één lange rechte lijn tot aan de finishboog.
 7. 17:16 Nog 2 km en we krijgen zo meteen een chicane. Modolo en Van Poppel zitten goed vooraan.
 8. 17:15 Nog 3 km Morkov en Sabatini doen waar ze voor betaald worden: kopman Viviani naar voren loodsen. Maar het kost toch flink wat krachten en ze zitten nog altijd niet helemaal vooraan.
 9. 17:14 Quick-Step moet stilaan met een inhaalbeweging komen, Lotto-Fix ALL zet zijn trein nu al resoluut op de rails.
 10. 17:13 We mogen al één rotonde schrappen. Trek-Segafredo kleurt de eerste rijen van het peloton, dat nu op een lint getrokken is.
 11. 17:12 De snelheidsmeter geeft in de afzink 78 km/u aan. Nog 6 km.
 12. 17:12
 13. 17:09 We zien vooral de knechten van de klassementsmannen op de eerste rijen. Viviani zit nog vrij ver, maar er is in de brede slotkilometers normaal voldoende ruimte om nog op te schuiven.
 14. 17:07 Nog 10 km Het lijkt wel straftraining bij Katjoesja, waar ook Schmidt aanvalt. Maar het is vechten tegen de bierkaai. We beginnen zo meteen aan het stuk in dalende lijn.
 15. 17:05 Gruppo compatto Ballerini is er nu echt aan voor de moeite. Bij Katjoesja vallen Martin en Dowsett aan, maar hun pogingen reiken niet echt ver. Achteraan wordt Bonifazio teruggebracht na zijn pech.
 16. 17:03 De organisatie is zoek in het peloton, waar enkele tegenprikken gelanceerd worden. Waar zijn de ploegmaats van Viviani?
 17. 17:01 Nog 16 km: nog 1 leider Het verhaal van het drietal is geschreven, maar Ballerini heeft nog geen zin in de hergroepering. Hij geeft er nog een snok aan.
 18. 16:59 Bonifazio: lek En plots is er onrust in het peloton: Niccolo Bonifazio staat te voet met een lekke band. Pech voor de sprinter van Bahrein-Merida.
 19. 16:58 Israel naar het front We zitten op het klimmetje, dat dus niet voor de bergprijs telt. Dat is het sein voor Israel Cycling Academy om het dirigeerstokje over te nemen. Willen zij sprinters elimineren? Hun snelle man is Kristian Sbaragli.
 20. 16:54 Onder de boog van de laatste 20 kilometer vechten de drie leiders voor 1'11". Een massasprint staat dus in de sterren geschreven.
 21. 16:50 We krijgen een vrij pittige finale met enkele tunnels en rotondes. Het kan hectisch zijn, waardoor de organisatie verstoord kan worden. Rik Van Slycke (ploegleider Quick-Step Floors)
 22. 16:49
 23. 16:49 De finale in een notendop Straks, op 19 km van de finish, kan de finale beginnen. De renners krijgen dan een klimmetje voorgeschoteld waar de vluchters wellicht een tikje zullen krijgen. Op 10 km van het einde volgt een dalende strook van zo'n 5 kilometer, de laatste 2 kilometer is een lange rechte lijn.
 24. 16:48 Ook bij de tweede tussensprint laat Viviani niets liggen. De Quick-Stepper wordt 4e, maar werd ook geen strobreed in de weg gelegd.
 25. 16:45 We zijn geneigd om de spanning wat op te bouwen, maar we vrezen dat het vooral kunstmatig is. Het trio zet wel dapper door en houdt nog altijd een kleine twee minuten over op de grote meute.
 26. 16:41 Nog 31 km Wout Poels neemt contact op met de volgwagen. De Nederlander kampt met een lekke band. De leiders steken een tandje bij: nog 1'57".
 27. 16:38 Wat Julien Vermote vorig jaar in de Tour deed, doet Rémi Cavagna dit jaar in de Giro. De Fransman sleurt al een hele dag aan de kop van het peloton.
 28. 16:33 Op 40 km van de finish verdapperen de leiders weer een beetje, maar opboksen tegen de sprintersploegen wordt zeer moeilijk.
 29. 16:30 Er liggen amper bochten in deze etappe, maar in een van de weinige curves schuift Anthony Roux (Groupama-FDJ) onderuit. De Fransman kan zijn tocht zonder kleerscheuren vervolgen.
 30. 16:27 Ik voel me goed. Iedereen weet dat Elia de te kloppen man is. We weten wat we moeten doen. Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) bij Eurosport
 31. 16:23 We snijden het laatste wedstrijduur aan. Het is voorlopig een rustig dagje. Vaak is dat de voorbode voor een boeiende finale. Worden we straks toch een beetje in de watten gelegd?
 32. 16:18 In de vlucht van de dag: Maksim Belkov. De Rus van Katjoesja kwam vorig jaar in de Vuelta ten val na een duw van een toeschouwer. Belkov diende uiteindelijk geen klacht in, aangezien het om een toeschouwer met mentale problemen ging.
 33. 16:18 Belkov dient geen klacht in tegen man die hem een duw gaf
 34. 16:13 Nog 52 km en het verschil is status quo: 1'48".
 35. 16:09 Een Nederlands onderonsje tussen Poels en Van Poppel.
 36. 16:06 Ook de roze truitjes van Education First helpen Quick-Step dus een handje. Sacha Modolo is hun sprintkopman. De Italiaan werd in de vorige sprintersritten 5e en 2e. De manschappen van Bora-spurter Sam Bennett houden zich voorlopig afzijdig.
 37. 16:02 Viviani heeft de passage over de Etna goed verteerd. Zijn benen waren goed. Rik Van Slycke (ploegleider Quick-Step Floors)
 38. 15:58 Bij de tussensprint is de hoofdpremie voor Ballerini. In het peloton sprokkelt Viviani, de leider in het puntenklassement, nog 6 punten.
 39. 15:46 De laatsten zullen de eersten zijn Giuseppe Fonzi is de rode lantaarn in deze Giro, maar de Italiaan doet wel zijn duit in het zakje voor kopman Jakub Mareczko. Ook Education First stuurt iemand naar het front.
 40. 15:41 Bart De Clercq Morgen mogen de sprinters hun benen weer sparen, want het peloton zet koers naar Montevergine di Mercogliano. Dat is de plek waar Bart De Clercq in 2011 een rit in de Giro won. De Clercq ligt al een tijdje in de lappenmand na een zware val op training.
 41. 15:41 Retro 2011: Bart De Clercq wint op de Montevergine
 42. 15:33 Etenstijd Net voor Paola is er tijd voor wat peuzelwerk. De zon wordt overigens weggedrumd door de wolken, maar de thermometer geeft nog altijd een aangename 21 graden aan.
 43. 15:31 Een beeld van het peloton, waar de maats van Viviani hun verantwoordelijkheid nemen.
 44. 15:26 Nog 83 km De 3 leiders hoeven zich geen illusies te maken: Belkov, Ballerini en Irizar houden amper 1'25" over.
 45. 15:25 De Ronde van Italië tot nu toe
    ritwinnaar leider
  rit 1 Dumoulin Dumoulin
  rit 2 Viviani Dennis
  rit 3 Viviani Dennis
  rit 4 Wellens Dennis
  rit 5 Battaglin Dennis
  rit 6 Chaves S.Yates
 46. 15:18 Yates en Chaves? We hebben twee leiders in onze ploeg. Dat is ons grote voordeel. Ze hebben veel respect voor elkaar. Matthew White, ploegleider Mitchelton-Scott
 47. 15:13 "Miracolato" Visconti Giovanni Visconti gaat op visite bij de wedstrijddokter. De Italiaan kon gisteren een remmanoeuvre van de volgwagen van Groupama-FDJ maar net ontwijken. "Ik vloog door de lucht. Ik heb geen breuken opgelopen, maar mijn linkerflank is geschaafd. Ik ben niet kwaad op hen, maar ik heb geluk gehad."
 48. 15:11 Belkov, Irizar en Ballerini: het trio dat al snel ten aanval trok.
 49. 15:08 Zijn er dan werkelijk geen obstakels in deze etappe? Het eerste deel van de rit is een biljartlaken, maar het middenrif is bezaaid met enkele pukkels. Ook in de laatste 20 kilometer zijn er meerdere knikjes, maar dat mag de sprinters normaal niet verontrusten.
 50. 15:03 Nog minder dan 100 kilometer tot in Praia a Mare. De snelheid zal in de finale uiteraard nog worden opgedreven, de finish verwachten we rond 17.15u.
 51. 14:58 De formatie van de leider.
 52. 14:57 Ik heb als een idioot gekoerst. Ik had al te veel aangevallen toen Yates aanzette. Ik ben ontgoocheld in mezelf. George Bennett (LottoNL-Jumbo) werd gisteren 4e
 53. 14:45 Mitchelton-ploegleider White: "Voetjes op de grond houden"
 54. 14:43 We moeten onze voetjes op de grond houden. Het grote doel is om in Rome in het roze te rijden, maar er volgen nog veel uitdagingen. Matthew White, ploegleider Mitchelton-Scott
 55. 14:39 Plasje komt zo bij Chris Froome Voor Chris Froome werd het gisteren een extra lange dag. De Brit ging in de slotfase van de etappe nog een plasje doen en kwam daardoor in de problemen bij de dopingcontrole. Froome deed er lang over om zijn urinestaal te vullen, waardoor Sky uiteindelijk een helikopter huurde om de Brit tijdig op het vasteland te krijgen.
 56. 14:34 41,9 km/u: dat is het gemiddelde na het eerste uur. Cavagna en zijn kompaan van Wilier gingen iets te voortvarend te werk en drukken het tempo weer een beetje. Op 116 km van de finish geeft de chrono 2'26" aan.
 57. 14:24 Praia a Mare Aankomstplaats Praia a Mare verwelkomde de Giro ook in 2016. De finale was toen een stukje lastiger: Diego Ulissi kraaide er victorie. Bekijk hieronder nog eens de slotfase van die etappe.
 58. 14:24 Diego Ulissi rondt solo af, Dumoulin opnieuw in het roze
 59. 14:21 De voorgift van het trio blijft beperkt. Cavagna (Quick-Step) en een gezant van Wilier (Mareczko) gunnen hen om en bij de 3 minuten.
 60. 14:13 De sterkte van Mitchelton-Scott? Dat was voor mij geen verrassing. Toen ik de deelnemerslijst bekeek, beschouwde ik hen al als het echte Sky van deze Giro. Domenico Pozzovivo (Bahrein-Merida)
 61. 14:09 Trek-Segafredo Markel Irizar was de eerste aanvaller van de dag. Bij Trek willen ze het misschien anders aanpakken nadat kopmannen Brambilla en Pantano enkele minuten aangesmeerd kregen op de Etna.
 62. 14:04 Voor het Giro-peloton was het gisteren overigens een lange dag. Na de beklimming naar de Etna moest nog de ferry genomen worden richting Calabrië. Die transfer verliep niet zonder slag of stoot, sommige renners waren pas rond 23u in hun hotel.
 63. 14:00
 64. 13:57 Ik sta waar ik moet staan. Er zijn nog geen verrassingen. Het wordt een hevige strijd tot in Rome. Thibaut Pinot (FDJ) staat 5e in het klassement
 65. 13:54 Het trio krijgt enkele minuten cadeau van het peloton, dat niet meteen zin heeft om het tempo wat op te krikken. Nog 142 km, de 3 leiders rijden 4 minuten bijeen.
 66. 13:50 Tartufo di Pizzo We hebben startplaats Pizzo verlaten, maar onze maag knort nog een beetje. Dat geeft ons de gelegenheid om even de culinaire toer op te gaan. Pizzo, dan denken wij ook aan Tartufo di Pizzo, een Italiaanse ijsbol gevuld met truffelchocolade en versierd met cacao. Buon appetito!
 67. 13:50
 68. 13:45 Je kunt niet alles alleen controleren. We kunnen wel een paar man opsouperen, maar we moeten ook nog mannetjes hebben om de finale te controleren. Quick-Step-ploegleider Rik Van Slycke
 69. 13:43 Van 4 leiders gaan we dus naar 3 en daar kan Quick-Step wel mee leven. In het peloton keert de rust terug.
 70. 13:43 Wissel bij Katjoesja Er is een beetje met de kaarten geschud. Irizar en Ballerini rijden nog voorop, Martin is vervangen door ploegmaat Belkov.
 71. 13:39 Enkele plaatjes van bij de start.
 72. 13:37 Quick-Step kent natuurlijk de kwaliteiten van hardrijder Martin en in de volgwagen is de alarmknop ingedrukt. Cavagna werkt.
 73. 13:37 Van Slycke (Quick-Step): "Sprintersrit wordt niet zo eenvoudig als het lijkt"
 74. 13:35 De kopgroep kleurt rood De namen in het leidersgroepje: Martin (Katjoesja), Irizar (Trek), Ballerini (Androni) en Masnada (Androni).
 75. 13:34 250 meter, meer hebben we niet nodig om een kopgroep te krijgen. Vier renners kiezen het ruime sop. Tony Martin is mee.
 76. 13:33 En nu zijn we echt vertrokken. Irizar (Trek-Segafredo) is de eerste gelukszoeker.
 77. 13:32 We zien Tim Wellens op de eerste rij. De roze droom van de Lotto-renner spatte gisteren uiteen op de flanken van de Etna. Wellens verloor 5'55" en kan zich dus nu volledig focussen op zijn rol als rittenkaper.
 78. 13:31 Dit is een nieuwe sprinterskans, maar het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er ligt wel wat op het parcours en de wind zal een rol spelen. Quick-Step-ploegleider Rik Van Slycke
 79. 13:29 De opgaves in deze Giro
  Kanstantsin Sivtsov (WRu) voor start rit 1
  Andrea Guardini (Ita) rit 4
  Guy Niv (Isr) rit 5
  Rudiger Selig (Dui) rit 6
  Edoardo Zardini (Ita) rit 7
 80. 13:29 We trekken vandaag langs de kust naar Praia a Mare.
 81. 13:25 Start! Het vlagje gaat naar beneden. Het peloton verlaat startplaats Pizzo, maar uiteraard zitten we nog in de geneutraliseerde zone.
 82. 13:25 Wedstrijd
 83. 13:14 De bergkoning en de roze trui: ploegmaats Chaves en Yates.
 84. 13:10 Dit is een droom en we blijven dromen voor de rest van de Giro. Esteban Chaves won gisteren de rit, ploegmaat Simon Yates is leider
 85. 12:37 Wilier Triestina De laatste 6 plaatsen in het klassement worden gekleurd door lieden van Wilier Triestina. De Italiaanse ploeg wilde Jakub Mareczko tot in deze sprintersetappe loodsen en stond de Italiaanse sprinter de voorbije dagen bij. Qua ploeggeest zit het snor bij de formatie: gisteren werd Edoardo Zardini op sleeptouw genomen door zijn ploegmaats. Hij brak donderdag zijn sleutelbeen, maar bereikte toch de top van de Etna. Zijn Giro zit er nu wel op.
 86. 12:36
 87. 12:36 De dragers van de truitjes in rit 7
  roze trui Simon Yates
  paarse trui (punten) Elia Viviani
  blauwe trui (berg) Esteban Chaves
  witte trui (jongeren) Richard Carapaz 
 88. 12:33 Ik ben niet ontevreden over de rit naar de Etna. Maar ik wist dat ik het roze op een dag wel zou verliezen. Rohan Dennis (BMC) verloor gisteren de roze trui
 89. 11:49 Renaat Schotte, onze man in de Giro, maakte vanochtend de oversteek van Sicilië naar Calabrië.
 90. 10:02 Triviani? Het peloton trekt van Pizzo naar Praia a Mare, goed voor een tocht van 159 kilometer langs de kustlijn. De sprintersploegen zullen deze kans wellicht niet laten liggen en dan is Elia Viviani natuurlijk de topfavoriet. De Italiaan won de vorige twee sprintduels in Israël.
 91. 10:02
 92. 09:58 7e etappe in de Giro Het gaat snel in de Ronde van Italië. Vorige vrijdag begon de Giro met een tijdrit in Israël, een week later is het peloton aangekomen op het Italiaanse vasteland. Volg de 7e etappe op deze pagina op de voet. Startschot: 13.30u.
 93. 09:58 Vooraf
profiel
profiel

Uitslag

Uitslag rit

1 IER Sam Bennett BOH 3u45'27"
2 ITA Elia Viviani QST +0"
3 ITA Niccolò Bonifazio TBM +0"
4 ITA Sacha Modolo EFD +0"
5 NED Danny van Poppel TLJ +0"
6 ITA Jakub Mareczko WIL +0"
7 FRA Clément Venturini ALM +0"
8 DEN Mads Pedersen TFS +0"
9 BEL Jürgen Roelandts BMC +0"
10 BEL Jens Debusschere LTS +0"
11 ITA Enrico Barbin BRD +0"
12 ITA Paolo Simion BRD +0"
13 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +0"
14 ZAF Ryan Gibbons DDD +0"
15 ITA Manuel Belletti ANS +0"
16 ITA Kristian Sbaragli ICA +0"
17 SPA Pello Bilbao AST +0"
18 BEL Baptiste Planckaert TKA +0"
19 OOS Patrick Konrad BOH +0"
20 OOS Georg Preidler GFC +0"
27 BEL Tom Van Asbroeck EFD +0"
41 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +0"
79 BEL Tim Wellens LTS +0"
89 BEL Loïc Vliegen BMC +38"
92 BEL Tosh Van der Sande LTS +38"
109 BEL Sander Armée LTS +1'31"
110 BEL Frederik Frison LTS +1'31"
129 BEL Ben Hermans ICA +1'31"
140 BEL Louis Vervaeke SUN +1'31"
162 BEL Victor Campenaerts LTS +2'35"
klassement
1 GBR Chris Froome SKY 89u02'39"
2 NED Tom Dumoulin SUN +46"
3 COL Miguel Ángel López AST +4'57"
4 ECU Richard Carapaz MOV +5'44"
5 ITA Domenico Pozzovivo TBM +8'03"
6 SPA Pello Bilbao AST +11'50"
7 OOS Patrick Konrad BOH +13'01"
8 NZL George Bennett TLJ +13'17"
9 NED Sam Oomen SUN +14'18"
10 ITA Davide Formolo BOH +15'16"
11 FRA Alexandre Geniez ALM +17'30"
12 NED Wout Poels SKY +17'40"
13 COL Sergio Henao SKY +29'41"
14 POR José Gonçalves TKA +34'29"
15 COL Carlos Betancur MOV +41'48"
16 AUS Rohan Dennis BMC +56'07"
17 SPA Mikel Nieve MTS +58'16"
18 ITA Gianluca Brambilla TFS +1u00'30"
19 CAN Michael Woods EFD +1u01'24"
20 FRA Hubert Dupont ALM +1u03'54"
21 GBR Simon Yates MTS +1u15'11"
22 ZWI Sébastien Reichenbach GFC +1u15'18"
23 NED Robert Gesink TLJ +1u19'49"
24 ITA Valerio Conti UAD +1u23'04"
25 SPA Luis León Sánchez AST +1u23'11"
26 ITA Fausto Masnada ANS +1u26'13"
27 OOS Felix Großschartner BOH +1u28'47"
28 ITA Diego Ulissi UAD +1u31'28"
29 OOS Georg Preidler GFC +1u33'24"
30 SLO Matej Mohoric TBM +1u40'18"
31 DUI Maximilian Schachmann QST +1u41'36"
32 SLO Jan Polanc UAD +1u58'09"
33 ITA Mattia Cattaneo ANS +2u00'17"
34 ITA Enrico Battaglin TLJ +2u02'15"
35 NED Laurens ten Dam SUN +2u02'53"
36 AUS Jack Haig MTS +2u03'06"
37 FRA François Bidard ALM +2u06'25"
38 ITA Giovanni Visconti TBM +2u07'32"
39 SPA Víctor de la Parte MOV +2u08'19"
40 ITA Giulio Ciccone BRD +2u08'55"
41 NED Maurits Lammertink TKA +2u10'27"
42 ITA Matteo Montaguti ALM +2u17'10"
43 ZWI Kilian Frankiny BMC +2u20'10"
44 VS Benjamin King DDD +2u24'26"
45 BEL Ben Hermans ICA +2u25'01"
46 TSJ Jan Hirt AST +2u26'47"
47 SPA Rubén Plaza ICA +2u27'57"
48 FRA Quentin Jauregui ALM +2u29'16"
49 ITA Eros Capecchi QST +2u42'24"
50 NED Koen Bouwman TLJ +2u42'38"
51 FRA Kenny Elissonde SKY +2u42'39"
52 VS Nathan Brown EFD +2u42'39"
53 ITA Francesco Gavazzi ANS +2u45'41"
54 COL Jarlinson Pantano TFS +2u48'11"
55 TSJ Roman Kreuziger MTS +2u51'50"
56 SPA David De La Cruz SKY +2u52'42"
57 BEL Sander Armée LTS +2u53'44"
58 DUI Christoph Pfingsten BOH +2u56'01"
59 COL Rodolfo Torres ANS +2u58'56"
60 AUS Adam Hansen LTS +3u00'57"
61 COL Darwin Atapuma UAD +3u04'46"
62 DUI Nico Denz ALM +3u06'03"
63 VS Joe Dombrowski EFD +3u09'17"
64 ITA Salvatore Puccio SKY +3u10'40"
65 ITA Alessandro De Marchi BMC +3u11'06"
66 ITA Manuele Mori UAD +3u12'32"
67 KAZ Andrey Zeits AST +3u13'51"
68 ITA Davide Ballerini ANS +3u14'02"
69 ITA Marco Marcato UAD +3u19'46"
70 ITA Davide Villella AST +3u19'53"
71 VS Chad Haga SUN +3u20'46"
72 COL Esteban Chaves MTS +3u21'31"
73 LET Krists Neilands ICA +3u28'13"
74 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +3u28'31"
75 ITA Manuele Boaro TBM +3u30'05"
76 FRA Anthony Roux GFC +3u39'48"
77 GBR Hugh Carthy EFD +3u43'25"
78 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +3u43'35"
79 ZWI Steve Morabito GFC +3u45'10"
80 TSJ Zdenek Štybar QST +3u50'40"
81 DEN Mads Würtz TKA +3u53'07"
82 COL Dáyer Quintana MOV +3u54'32"
83 ERI Natnael Berhane DDD +3u54'37"
84 ZAF Ryan Gibbons DDD +3u58'31"
85 SPA Rubén Fernández MOV +3u59'36"
86 ITA Alex Turrin WIL +4u02'56"
87 KAZ Alexey Lutsenko AST +4u04'11"
88 ITA Sacha Modolo EFD +4u05'44"
89 SPA Francisco Ventoso BMC +4u06'01"
90 ITA Andrea Vendrame ANS +4u06'38"
91 DUI Christian Knees SKY +4u07'02"
92 SPA Antonio Pedrero MOV +4u07'15"
93 DEN Niklas Eg TFS +4u08'20"
94 ITA Enrico Barbin BRD +4u08'34"
95 ZAF Jaco Venter DDD +4u10'02"
96 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +4u10'17"
97 LUX Laurent Didier TFS +4u11'05"
98 ITA Jacopo Mosca WIL +4u11'21"
99 NED Jos van Emden TLJ +4u14'22"
100 ITA Antonio Nibali TBM +4u14'30"
101 SLO Domen Novak TBM +4u15'24"
102 NOO Vegard Laengen UAD +4u17'23"
103 AUS Chris Hamilton SUN +4u19'34"
104 FRA Clément Venturini ALM +4u20'56"
105 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +4u21'56"
106 DEN Lars Bak LTS +4u22'00"
107 DEN Michael Mørkøv QST +4u22'56"
108 ITA Cesare Benedetti BOH +4u23'41"
109 FRA Jérémy Roy GFC +4u24'39"
110 DUI Tony Martin TKA +4u27'59"
111 ITA Kristian Sbaragli ICA +4u28'29"
112 IER Sam Bennett BOH +4u32'23"
113 ITA Niccolò Bonifazio TBM +4u34'24"
114 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +4u36'23"
115 FRA Rémi Cavagna QST +4u36'25"
116 BEL Baptiste Planckaert TKA +4u39'44"
117 CAN Guillaume Boivin ICA +4u40'13"
118 LUX Jempy Drücker BMC +4u40'19"
119 ITA Marco Frapporti ANS +4u41'35"
120 GBR Alex Dowsett TKA +4u41'53"
121 NED Danny van Poppel TLJ +4u43'41"
122 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +4u44'25"
123 ITA Manuel Belletti ANS +4u45'51"
124 BEL Jürgen Roelandts BMC +4u45'53"
125 ITA Simone Andreetta BRD +4u46'51"
126 AUS Zakkari Dempster ICA +4u49'40"
127 RUS Maksim Belkov TKA +4u51'09"
128 NED Roy Curvers SUN +4u55'00"
129 ITA Fabio Sabatini QST +4u55'09"
130 NZL Sam Bewley MTS +4u55'48"
131 AUS Mitch Docker EFD +4u56'30"
132 ITA Elia Viviani QST +4u57'04"
133 BEL Tom Van Asbroeck EFD +4u57'56"
134 SPA Markel Irizar TFS +4u59'12"
135 FRA Florian Sénéchal QST +4u59'31"
136 BEL Jens Debusschere LTS +5u03'59"
137 NED Boy van Poppel TFS +5u05'39"
138 IER Ryan Mullen TFS +5u08'12"
139 DUI Andreas Schillinger BOH +5u08'33"
140 DEN Mads Pedersen TFS +5u09'34"
141 ISR Guy Sagiv ICA +5u15'42"
142 BEL Frederik Frison LTS +5u15'59"
143 ITA Liam Bertazzo WIL +5u18'15"
144 NED Lennard Hofstede SUN +5u18'53"
145 ITA Paolo Simion BRD +5u25'31"
146 ITA Marco Coledan WIL +5u32'07"
147 CAN Svein Tuft MTS +5u32'52"
148 ALB Eugert Zhupa WIL +5u34'14"
149 ITA Giuseppe Fonzi WIL +5u48'37"
1 IER Sam Bennett BOH 2u50'49"
2 ITA Elia Viviani QST +0"
3 LUX Jempy Drücker BMC +0"
4 BEL Baptiste Planckaert TKA +0"
5 ITA Manuel Belletti ANS +0"
6 ITA Sacha Modolo EFD +0"
7 FRA Clément Venturini ALM +0"
8 ITA Paolo Simion BRD +0"
9 ITA Fabio Sabatini QST +0"
10 SLO Jan Polanc UAD +0"
11 ITA Enrico Battaglin TLJ +0"
12 ITA Manuele Mori UAD +0"
13 AUS Jack Haig MTS +0"
14 ZAF Ryan Gibbons DDD +0"
15 NZL Sam Bewley MTS +0"
16 BEL Jens Debusschere LTS +0"
17 CAN Guillaume Boivin ICA +0"
18 DEN Michael Mørkøv QST +0"
19 DUI Christoph Pfingsten BOH +0"
20 ITA Giovanni Visconti TBM +0"
21 ITA Niccolò Bonifazio TBM +0"
22 FRA Rémi Cavagna QST +0"
23 ITA Domenico Pozzovivo TBM +0"
24 ZAF Jaco Venter DDD +0"
25 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +0"
26 BEL Jürgen Roelandts BMC +0"
27 SLO Matej Mohoric TBM +0"
28 ITA Kristian Sbaragli ICA +0"
29 AUS Rohan Dennis BMC +0"
30 NED Boy van Poppel TFS +0"
31 ITA Liam Bertazzo WIL +0"
32 BEL Tom Van Asbroeck EFD +0"
33 BEL Sander Armée LTS +0"
34 TSJ Zdenek Štybar QST +0"
35 ITA Diego Ulissi UAD +0"
36 POR José Gonçalves TKA +0"
37 ITA Mattia Cattaneo ANS +0"
38 ITA Matteo Montaguti ALM +0"
39 FRA Quentin Jauregui ALM +0"
40 ITA Davide Villella AST +0"
41 ITA Manuele Boaro TBM +0"
42 ERI Natnael Berhane DDD +0"
43 FRA Florian Sénéchal QST +0"
44 DUI Andreas Schillinger BOH +0"
45 ITA Davide Formolo BOH +0"
46 ITA Cesare Benedetti BOH +0"
47 OOS Felix Großschartner BOH +0"
48 ITA Marco Frapporti ANS +0"
49 ITA Jacopo Mosca WIL +0"
50 NOO Vegard Laengen UAD +0"
51 OOS Patrick Konrad BOH +0"
52 OOS Georg Preidler GFC +0"
53 FRA Jérémy Roy GFC +0"
54 FRA Alexandre Geniez ALM +0"
55 BEL Ben Hermans ICA +0"
56 ZWI Kilian Frankiny BMC +0"
57 BEL Frederik Frison LTS +0"
58 AUS Adam Hansen LTS +0"
59 DEN Lars Bak LTS +0"
60 NED Jos van Emden TLJ +0"
61 NED Danny van Poppel TLJ +0"
62 DUI Tony Martin TKA +0"
63 IER Ryan Mullen TFS +0"
64 NED Sam Oomen SUN +0"
65 VS Nathan Brown EFD +0"
66 ITA Francesco Gavazzi ANS +0"
67 ITA Davide Ballerini ANS +0"
68 NED Koen Bouwman TLJ +0"
69 DUI Nico Denz ALM +0"
70 VS Benjamin King DDD +0"
71 ITA Alex Turrin WIL +0"
72 ITA Andrea Vendrame ANS +0"
73 SPA Rubén Plaza ICA +0"
74 SPA Francisco Ventoso BMC +0"
75 ITA Eros Capecchi QST +0"
76 AUS Zakkari Dempster ICA +0"
77 ITA Marco Marcato UAD +0"
78 DEN Mads Pedersen TFS +0"
79 SPA Markel Irizar TFS +0"
80 ITA Marco Coledan WIL +0"
81 ITA Enrico Barbin BRD +0"
82 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +0"
83 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +0"
84 DUI Maximilian Schachmann QST +0"
85 ITA Alessandro De Marchi BMC +0"
86 SLO Domen Novak TBM +0"
87 ALB Eugert Zhupa WIL +0"
88 ITA Giuseppe Fonzi WIL +0"
89 ITA Valerio Conti UAD +0"
90 ITA Giulio Ciccone BRD +0"
91 ITA Simone Andreetta BRD +0"
92 ITA Fausto Masnada ANS +0"
93 ISR Guy Sagiv ICA +0"
94 LET Krists Neilands ICA +0"
95 COL Darwin Atapuma UAD +0"
96 DEN Mads Würtz TKA +0"
97 GBR Alex Dowsett TKA +0"
98 AUS Chris Hamilton SUN +0"
99 NED Tom Dumoulin SUN +0"
100 VS Chad Haga SUN +0"
101 NED Laurens ten Dam SUN +0"
102 NED Roy Curvers SUN +0"
103 NED Lennard Hofstede SUN +0"
104 LUX Laurent Didier TFS +0"
105 DEN Niklas Eg TFS +0"
106 ITA Gianluca Brambilla TFS +0"
107 COL Carlos Betancur MOV +0"
108 NED Maurits Lammertink TKA +0"
109 FRA Hubert Dupont ALM +0"
110 ITA Antonio Nibali TBM +0"
111 SPA Víctor de la Parte MOV +0"
112 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +0"
113 SPA Rubén Fernández MOV +0"
114 SPA Antonio Pedrero MOV +0"
115 COL Jarlinson Pantano TFS +0"
116 ECU Richard Carapaz MOV +0"
117 COL Dáyer Quintana MOV +0"
118 KAZ Andrey Zeits AST +0"
119 SPA Luis León Sánchez AST +0"
120 KAZ Alexey Lutsenko AST +0"
121 RUS Maksim Belkov TKA +0"
122 COL Rodolfo Torres ANS +0"
123 COL Miguel Ángel López AST +0"
124 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +0"
125 SPA Pello Bilbao AST +0"
126 TSJ Jan Hirt AST +0"
127 FRA François Bidard ALM +0"
128 ZWI Steve Morabito GFC +0"
129 FRA Anthony Roux GFC +0"
130 TSJ Roman Kreuziger MTS +0"
131 ZWI Sébastien Reichenbach GFC +0"
132 GBR Simon Yates MTS +0"
133 SPA Mikel Nieve MTS +0"
134 NZL George Bennett TLJ +0"
135 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +0"
136 NED Robert Gesink TLJ +0"
137 CAN Svein Tuft MTS +0"
138 GBR Hugh Carthy EFD +0"
139 CAN Michael Woods EFD +0"
140 AUS Mitch Docker EFD +0"
141 VS Joe Dombrowski EFD +0"
142 DUI Christian Knees SKY +0"
143 SPA David De La Cruz SKY +0"
144 ITA Salvatore Puccio SKY +0"
145 GBR Chris Froome SKY +0"
146 NED Wout Poels SKY +0"
147 FRA Kenny Elissonde SKY +0"
148 COL Sergio Henao SKY +0"
149 COL Esteban Chaves MTS +0"
FRA Matthieu Ladagnous GFC
FRA Thibaut Pinot GFC
1 ITA Elia Viviani QST 341
2 IER Sam Bennett BOH 282
3 ITA Davide Ballerini ANS 147
4 ITA Sacha Modolo EFD 122
5 GBR Simon Yates MTS 113
6 ITA Marco Frapporti ANS 111
7 NED Danny van Poppel TLJ 107
8 ITA Niccolò Bonifazio TBM 93
9 ALB Eugert Zhupa WIL 84
10 NED Tom Dumoulin SUN 73
11 ITA Enrico Battaglin TLJ 64
12 BEL Baptiste Planckaert TKA 58
13 CAN Guillaume Boivin ICA 57
14 LUX Jempy Drücker BMC 56
15 ECU Richard Carapaz MOV 54
16 ITA Manuel Belletti ANS 53
17 ITA Davide Formolo BOH 51
18 GBR Chris Froome SKY 49
19 AUS Rohan Dennis BMC 49
20 RUS Maksim Belkov TKA 49
21 FRA Clément Venturini ALM 48
22 ITA Domenico Pozzovivo TBM 47
23 ITA Andrea Vendrame ANS 45
24 SLO Matej Mohoric TBM 42
25 ITA Jacopo Mosca WIL 40
26 ZAF Ryan Gibbons DDD 39
27 BEL Jens Debusschere LTS 38
28 ITA Marco Marcato UAD 36
29 COL Miguel Ángel López AST 33
30 POR José Gonçalves TKA 32
31 COL Esteban Chaves MTS 30
32 ITA Enrico Barbin BRD 30
33 DUI Maximilian Schachmann QST 29
34 BEL Jürgen Roelandts BMC 29
35 DEN Michael Mørkøv QST 28
36 SPA Markel Irizar TFS 28
37 SPA Luis León Sánchez AST 27
38 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA 25
39 NED Wout Poels SKY 24
40 DEN Christopher Juul-Jensen MTS 24
41 ITA Kristian Sbaragli ICA 24
42 CAN Michael Woods EFD 23
43 ITA Paolo Simion BRD 23
44 DEN Mads Pedersen TFS 21
45 ITA Francesco Gavazzi ANS 20
46 ITA Giovanni Visconti TBM 18
47 DUI Nico Denz ALM 18
48 DEN Lars Bak LTS 18
49 DUI Tony Martin TKA 18
50 ITA Fabio Sabatini QST 18
51 TSJ Zdenek Štybar QST 17
52 ITA Giuseppe Fonzi WIL 17
53 ITA Giulio Ciccone BRD 16
54 COL Rodolfo Torres ANS 16
55 SPA Mikel Nieve MTS 15
56 ITA Alex Turrin WIL 15
57 OOS Patrick Konrad BOH 15
58 FRA Alexandre Geniez ALM 13
59 ITA Fausto Masnada ANS 13
60 NED Robert Gesink TLJ 12
61 SPA Rubén Plaza ICA 12
62 COL Darwin Atapuma UAD 12
63 ITA Alessandro De Marchi BMC 12
64 BEL Gijs Van Hoecke TLJ 12
65 SPA Pello Bilbao AST 11
66 NZL George Bennett TLJ 11
67 DEN Mads Würtz TKA 11
68 NED Jos van Emden TLJ 11
69 GBR Alex Dowsett TKA 11
70 IER Ryan Mullen TFS 11
71 ZWI Sébastien Reichenbach GFC 10
72 OOS Felix Großschartner BOH 9
73 ITA Mattia Cattaneo ANS 9
74 BEL Ben Hermans ICA 9
75 ITA Manuele Mori UAD 9
76 LUX Laurent Didier TFS 9
77 FRA Florian Sénéchal QST 9
78 ITA Gianluca Brambilla TFS 8
79 NED Maurits Lammertink TKA 8
80 NED Koen Bouwman TLJ 8
81 FRA Rémi Cavagna QST 8
82 SLO Jan Polanc UAD 7
83 VS Benjamin King DDD 7
84 DUI Christoph Pfingsten BOH 7
85 ITA Matteo Montaguti ALM 6
86 COL Jarlinson Pantano TFS 5
87 TSJ Roman Kreuziger MTS 5
88 KAZ Alexey Lutsenko AST 5
89 NED Sam Oomen SUN 4
90 VS Chad Haga SUN 4
91 LET Krists Neilands ICA 4
92 SPA Francisco Ventoso BMC 4
93 ZAF Jaco Venter DDD 4
94 ITA Simone Andreetta BRD 4
95 NED Boy van Poppel TFS 4
96 AUS Jack Haig MTS 3
97 FRA Quentin Jauregui ALM 3
98 ITA Eros Capecchi QST 3
99 ITA Cesare Benedetti BOH 3
100 NED Bert-Jan Lindeman TLJ 3
101 SPA David De La Cruz SKY 2
102 VS Joe Dombrowski EFD 2
103 DUI Andreas Schillinger BOH 2
104 ITA Valerio Conti UAD 1
105 OOS Georg Preidler GFC 1
106 ITA Manuele Boaro TBM 1
107 NZL Sam Bewley MTS 1
108 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD -5
1 GBR Chris Froome SKY 125
2 ITA Giulio Ciccone BRD 108
3 GBR Simon Yates MTS 91
4 SPA Mikel Nieve MTS 79
5 ECU Richard Carapaz MOV 65
6 NED Tom Dumoulin SUN 49
7 COL Esteban Chaves MTS 47
8 ITA Valerio Conti UAD 42
9 ITA Domenico Pozzovivo TBM 40
10 ITA Matteo Montaguti ALM 37
11 COL Miguel Ángel López AST 37
12 NED Robert Gesink TLJ 36
13 OOS Felix Großschartner BOH 36
14 DUI Maximilian Schachmann QST 35
15 ITA Fausto Masnada ANS 35
16 NED Koen Bouwman TLJ 24
17 SPA Luis León Sánchez AST 22
18 ITA Enrico Barbin BRD 21
19 ITA Gianluca Brambilla TFS 21
20 SPA Rubén Plaza ICA 18
21 ITA Davide Formolo BOH 16
22 NED Wout Poels SKY 16
23 ERI Natnael Berhane DDD 15
24 ZWI Sébastien Reichenbach GFC 15
25 DUI Nico Denz ALM 14
26 NZL George Bennett TLJ 12
27 ITA Mattia Cattaneo ANS 12
28 SLO Matej Mohoric TBM 11
29 ITA Davide Ballerini ANS 11
30 ITA Francesco Gavazzi ANS 10
31 DUI Christoph Pfingsten BOH 10
32 ITA Marco Frapporti ANS 8
33 COL Sergio Henao SKY 8
34 LUX Laurent Didier TFS 8
35 FRA Alexandre Geniez ALM 7
36 FRA Quentin Jauregui ALM 7
37 ITA Andrea Vendrame ANS 7
38 COL Dáyer Quintana MOV 7
39 IER Ryan Mullen TFS 6
40 ITA Marco Marcato UAD 6
41 LET Krists Neilands ICA 6
42 ALB Eugert Zhupa WIL 6
43 ITA Jacopo Mosca WIL 5
44 ITA Diego Ulissi UAD 4
45 AUS Rohan Dennis BMC 4
46 ITA Enrico Battaglin TLJ 4
47 COL Darwin Atapuma UAD 4
48 ITA Alessandro De Marchi BMC 4
49 DEN Michael Mørkøv QST 4
50 ITA Giuseppe Fonzi WIL 3
51 NED Sam Oomen SUN 3
52 ITA Giovanni Visconti TBM 3
53 CAN Guillaume Boivin ICA 3
54 POR José Gonçalves TKA 2
55 COL Carlos Betancur MOV 2
56 CAN Michael Woods EFD 2
57 FRA Kenny Elissonde SKY 2
58 ITA Davide Villella AST 2
59 GBR Hugh Carthy EFD 2
60 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA 2
61 SPA Markel Irizar TFS 2
62 OOS Patrick Konrad BOH 1
63 VS Benjamin King DDD 1
64 BEL Ben Hermans ICA 1
65 NED Jos van Emden TLJ 1
66 DUI Tony Martin TKA 1
67 DEN Mads Pedersen TFS 1
1 COL Miguel Ángel López AST 89u07'36"
2 ECU Richard Carapaz MOV +47"
3 NED Sam Oomen SUN +9'21"
4 ITA Valerio Conti UAD +1u18'07"
5 ITA Fausto Masnada ANS +1u21'16"
6 OOS Felix Großschartner BOH +1u23'50"
7 SLO Matej Mohoric TBM +1u35'21"
8 DUI Maximilian Schachmann QST +1u36'39"
9 AUS Jack Haig MTS +1u58'09"
10 ITA Giulio Ciccone BRD +2u03'58"
11 ZWI Kilian Frankiny BMC +2u15'13"
12 FRA Quentin Jauregui ALM +2u24'19"
13 NED Koen Bouwman TLJ +2u37'41"
14 DUI Nico Denz ALM +3u01'06"
15 ITA Davide Ballerini ANS +3u09'05"
16 LET Krists Neilands ICA +3u23'16"
17 GBR Hugh Carthy EFD +3u38'28"
18 DEN Mads Würtz TKA +3u48'10"
19 ZAF Ryan Gibbons DDD +3u53'34"
20 ITA Andrea Vendrame ANS +4u01'41"
21 DEN Niklas Eg TFS +4u03'23"
22 ITA Jacopo Mosca WIL +4u06'24"
23 SLO Domen Novak TBM +4u10'27"
24 AUS Chris Hamilton SUN +4u14'37"
25 FRA Clément Venturini ALM +4u15'59"
26 ITA Niccolò Bonifazio TBM +4u29'27"
27 FRA Rémi Cavagna QST +4u31'28"
28 NED Danny van Poppel TLJ +4u38'44"
29 ITA Simone Andreetta BRD +4u41'54"
30 FRA Florian Sénéchal QST +4u54'34"
31 IER Ryan Mullen TFS +5u03'15"
32 DEN Mads Pedersen TFS +5u04'37"
33 ISR Guy Sagiv ICA +5u10'45"
34 NED Lennard Hofstede SUN +5u13'56"
1 GBR Team Sky SKY 267u48'47"
2 KAZ Astana Pro Team AST +24'58"
3 DUI BORA - hansgrohe BOH +43'32"
4 DUI Team Sunweb SUN +1u14'35"
5 FRA AG2R La Mondiale ALM +1u30'32"
6 SPA Movistar Team MOV +1u39'45"
7 NED Team LottoNL - Jumbo TLJ +1u47'01"
8 AUS Mitchelton - Scott MTS +2u31'52"
9 VAE UAE Team Emirates UAD +2u33'27"
10 FRA Groupama - FDJ GFC +2u34'04"
11 BRN Bahrain - Merida TBM +2u52'20"
12 ITA Androni Giocattoli - Sidermec ANS +4u09'44"
13 ZAF Team Dimension Data DDD +4u19'42"
14 VS BMC Racing Team BMC +4u39'49"
15 ZWI Team Katusha - Alpecin TKA +4u46'51"
16 VS Team EF Education First - Drapac p/b Cannondale EFD +4u49'22"
17 VS Trek - Segafredo TFS +5u43'20"
18 BEL Quick-Step Floors QST +6u20'26"
19 ISR Israel Cycling Academy ICA +6u33'39"
20 BEL Lotto - Soudal LTS +7u18'02"
21 ITA Bardiani - CSF BRD +8u04'45"
22 ITA Wilier Triestina - Selle Italia WIL +12u07'09"