Refresh


home : Wielrennen : Giro d'Italia


Feestje voor Mitchelton in Giro: Chaves wint op Etna, Yates pakt roze

Chaves was de koning van de Etna.

do 10/05/2018 - 17:13 Esteban Chaves heeft de eerste veldslag bergop gewonnen in de Giro. Op de flanken van de Etna kreeg hij in het slot het gezelschap van ploegmaat Simon Yates, maar die liet Chaves winnen. Yates neemt wel het roze over van Rohan Dennis. Ben Hermans zat in de vlucht van de dag en eindigde 11e.

De 6e Giro-rit in een notendop

 • Winnaar van de dag: Esteban Chaves. Na een jaar vol doffe ellende is de Colombiaan met de eeuwige glimlach terug. Mitchelton-Scott kan nu spelen met Yates en Chaves in de komende weken.
 • Topfavorieten: Froome en Dumoulin beperkten zich tot volgen in de groep der favorieten, net als Aru. Zij pieken vooral op de monsterlijke slotweek.
 • Verliezer van de dag: Davide Formolo was net voor de voet van de Etna betrokken bij een valpartij. Hij verloor uiteindelijk ruim 5 minuten.
 • De Belgen: Hermans was een van de sterkste klimmers in de kopgroep en eindigde 11e op de Etna. De jarige Wellens kwam als 45e binnen.

Hermans en Chaves in omvangrijke kopgroep

Nog voor de Etna in zicht was, werd de grond onder de favorieten al warm. Schaduwfavoriet Esteban Chaves was meegeglipt met een omvangrijke kopgroep, die 28 pionnen telde.

Ook Henao, Gesink en onze landgenoot Ben Hermans hadden een ticket voor die vlucht van de dag. Met anderhalve minuut bonus zette de kopgroep zijn tanden in de Etna.

Hermans reageerde fluks op prikken van Ciccone en Henao. Maar toen Esteban Chaves zijn gashendeltje opendraaide, had niemand in de kopgroep een antwoord in petto.

Yates en Chaves verdelen de truitjes

In de groep der favorieten deelde Miguel Angel Lopez enkele prikjes uit. Pozzovivo volgde telkens goed. Bij Dumoulin en Froome draaide het wat minder soepel, maar ze kwamen nooit in de problemen.

Toen Simon Yates net voor de slotkilometer wegveerde uit het favorietenleger, was het feestje voor Mitchelton-Scott compleet. De Brit zoefde in 1 ruk naar ploegmaat Chaves.

Yates bleef vaart maken en gunde Esteban Chaves de dagzege en de bergtrui. De roze trui valt dan weer in handen van Yates, die Rohan Dennis aflost.

Chaves: "We blijven dromen"

 • Simon Yates (roze trui): "Doordat Chaves en Haig in de kopgroep zaten, kon in de wielen zitten en energie sparen. Ik voelde me goed op de Etna. Ik zei aan Chaves dat hij de ritwinst mocht pakken. Hij heeft de hele dag op kop gereden en ik houd de roze trui over aan deze rit.
 • Esteban Chaves (dagwinnaar): "Ik wil Jack Haig bedanken, omdat hij zo hard gewerkt heeft in de kopgroep. Ik win de rit en heb de bergtrui. Dit is een droom en we blijven dromen voor de rest van de Giro."

Wedstrijdverloop

 1. 20:22 Het journaal 19u met o.a. ritwinst voor Chaves in de Giro
 2. 18:50 Brailsford: "Froome weet hoe hij zijn inspanning moet indelen"
 3. 18:27 Hermans: "Beetje ontgoocheld dat we net niet voorop blijven"
 4. 18:27 Dumoulin: "Yates was vandaag een klasse beter dan ik"
 5. 17:14 Einde
 6. 17:11 Yates gunt Chaves de zege Mitchelton-Scott boven op de Etna: Simon Yates gunt Chaves de zege. Yates neemt de roze trui over van Rohan Dennis.
 7. 17:10 Ultimo chilometro Chaves stoomt onder de rode vod door, met 8 seconden bonus op ploegmaat Simon Yates.
 8. 17:09 Yates gaat achter ploegmaat aan Mitchelton-Scott domineert op de Etna. Chaves is op weg naar de dagzege en nu springt Simon Yates weg bij de achtervolgers. Dumoulin heeft het even wat moeilijker.
 9. 17:08 Miguel Angel Lopez schiet een nieuwe pijl af. Pozzovivo reageert, met Bennett, Simon Yates, Pinot, Dumoulin, Aru en Carapaz.
 10. 17:07 Nog 2 km Ook Froome en Aru komen aanpikken bij Pozzovivo en co. Op 2 km van de streep houdt koploper Chaves nog 24 seconden over.
 11. 17:06 Chaves laat van zijn pluimen. Pozzovivo, Pinot, Simon Yates en George Bennett naderen tot op 20 tellen van de Colombiaan. Ook Dumoulin is op komst. Nog 2,5 kilometer.
 12. 17:05 35 seconden bedraagt de voorsprong van Chaves, die een gooi doet naar de roze trui. Miguel Angel Lopez vuurt een schot af in het peloton, Pozzovivo neemt over.
 13. 17:04 Nog 3 km Het groepje met Ben Hermans valt in de klauwen van het favorietenleger. Enkel Esteban Chaves rijdt nu nog voor het peloton uit.
 14. 17:02 Nog 4 km Het is Tom Dumoulin die de knuppel in het hoenderhok gooit. Hij drijft het tempo stevig op, Pozzovivo, Yates en Froome (in 10e positie) volgen.
 15. 17:01 Wel nog aan boord van het uitgedunde peloton: Carlos Betancur. Ondertussen blijft koploper Chaves stevig doorjassen.
 16. 17:00 Arrivederci Rohan Het roze sprookje van Rohan Dennis lijkt op zijn laatste benen te lopen. De Australiër haakt af uit het peloton, ook Schachmann gaat nu overboord.
 17. 16:59 Chaves bij Ciccone Met veel grinta gaat Chaves op en over Ciccone. Voor Hermans gaat het te snel.
 18. 16:58 Steilere strook Op 5 kilometer van de top danst koploper Ciccone op zijn pedalen. Hij bedwingt nu de steilere strook van de Etna. Astana brengt het peloton terug tot op 35 seconden van de kop van de koers.
 19. 16:58 De kopgroep droomt van de dagzege
 20. 16:56 Nog 6 km Ciccone kan zijn benen niet in bedwang houden en geeft er nog eens een lel op. Hermans controleert de achtervolgende groep, waar Gesink weer is komen postvatten.
 21. 16:53 Hermans en Chaves helemaal voorin Henao, Chaves, Oomen, Reichenbach en Ulissi hebben Ciccone te pakken. Het peloton komt geen meter dichterbij. Integendeel, de voorsprong klimt weer tot boven de minuut. Nog 7 km.
 22. 16:53 Formolo is voorlopig de grote verliezer
 23. 16:51 Tom Dumoulin klautert in 6e stelling van het peloton, met net voor zich Miguel Angel Lopez. Maakt de Colombiaan straks het ploegwerk af? Zij rijden 46 seconden achter leider Ciccone.
 24. 16:49 Poels lost Oomen, Gesink, Hermans, Chaves, Henao en De Marchi zijn de eerste achtervolgers op koploper Ciccone. Froome ziet in het peloton Wout Poels wegvallen.
 25. 16:47 Aanval Ciccone Voorin waagt Ciccone nu zijn kans. De Italiaan springt met veel flair weg. In het peloton houdt roze trui Dennis stand, net als witte trui Schachmann.
 26. 16:47 Nog 10 km Hermans, Henao, Chaves en co komen stilaan in het vizier van de favorietengroep. 50 tellen scheidt het peloton nog van de kopgroep.
 27. 16:46 Ondertussen juicht Bouhanni in de 4-daagse van Duinkerke
 28. 16:44 Formolo lost De Italiaanse rondehoop Davide Formolo betaalt de inspanning tol voor zijn inhaalrace van daarnet. Ook Meintjes en Brambilla gaan al snel overboord.
 29. 16:44 Voorin troept het weer wat samen. Gesink is wel nog niet helemaal terug. Het peloton met alle favorieten komt nu tot op 1 minuut.
 30. 16:42 Leiderskwartet Ben Hermans heeft voorin het gezelschap van De Marchi en de Colombianen Chaves en Henao. In het peloton zwijgen de wapens voorlopig nog. Nog 11 km.
 31. 16:40 Nog 12 km Henao voelt het jeuken en maakt jacht op Hermans en De Marchi. Dat werkt aanstekelijk voor Chaves, die ook wegvliegt en indruk maakt.
 32. 16:38 Hermans reageert op De Marchi Op 13 kilometer van de streep acht De Marchi de tijd rijp om aan de takken van de bomen te schudden. Ben Hermans schuift andermaal mee.
 33. 16:38 Astana geeft nog altijd de toon aan in het peloton. Ook Froome zit goed gepositioneerd, met Wout Poels bij zich.
 34. 16:37 Formolo was even achterop geraakt
 35. 16:35 Versnelling Gesink Al in de eerste hectometers van de Etna draait Robert Gesink het gashendeltje open. Reichenbach en Ben Hermans komen in eigen tempo terug. Ook de rest zit niet ver.
 36. 16:33 Etna! Onder impuls van Jack Haig zet de kopgroep zijn tanden in de Etna. De eerste vluchters haken voorin af, het peloton moet nog een gat van 1'14" dichtrijden.
 37. 16:31 2 kilometer voor de voet van de Etna komen Ten Dam en Formolo weer aanhaken bi het peloton. Net op tijd, maar dat heeft wel energie gekost.
 38. 16:29 Val Ten Dam, Formolo achterop Net als gisteren kust Laurens Ten Dam het asfalt. Ook Bora-kopman Formolo was betrokken bij de valpartij en moet nu vol in de achtervolging gaan op het peloton.
 39. 16:28 Astana maakt vaart
 40. 16:26 Het gezicht van Haig staat op barsten, maar de lange Australiër blijft als een bezetene tempo maken in de kopgroep. Allemaal in dienst van Chaves. Op 18 km van de streep rijdt de kopgroep nog anderhalve minuut voor het peloton uit.
 41. 16:25 Busvorming In de achterkant van de koers haakt een eerste grote groep af. We herkennen onder meer de puntentrui van Elia Viviani en een gehavende Giovanni Visconti.
 42. 16:22 De tussensprint naar de slotklim is ingezet. Plots schiet Chris Froome naar de 6e positie van het peloton. Tankt hij vandaag vertrouwen op de Etna? Of wordt het schade beperken?
 43. 16:22 Het gaat al omhoog voor de kopgroep
 44. 16:19 Astana voert de regie in het peloton. Van BMC (de ploeg van roze trui Dennis) is voorin geen sprake meer. Ondertussen loodst Lotto-Fix ALL Wellens naar voren.
 45. 16:16 Nog 25 km Over 11 kilometer kan het klimspektakel losbarsten op de flanken van de Etna. Haig blijft als een werkpaard sleuren aan de kopgroep. Het verschil schommelt nu rond 1'50".
 46. 16:15 Dumoulin bijt zich vast in het wiel van Froome
 47. 16:12 De voorsprong van Hermans en zijn 27 reisgezellen kruipt voor het eerst onder de 2 minuten. De voet van de Etna komt in sneltempo dichterbij.
 48. 16:11 Dumoulin bij Froome Met een stevige zwaaibeweging gooit Froome een bidon weg. Zo weinig mogelijk gewicht meedragen op de Etna, is van cruciaal belang. In het wiel van Froome houdt zijn rivaal Dumoulin zich schuil.
 49. 16:09 Het positioneren is begonnen in het peloton
 50. 16:06 In de kopgroep cijfert Jack Haig zich volledig weg voor zijn kopman Esteban Chaves. Als het plannetje van Mitchelton niet lukt, hebben de Australiërs ook nog een plan B met Simon Yates (in het peloton).
 51. 16:04 Nog 30 km De spanning stijgt in het peloton. Over 15 kilometer zullen de favorieten weten of ze met goede of slechte klimmersbenen zijn opgestaan vanochtend.
 52. 16:02 De Etna ligt op de loer
 53. 16:00 Katjoesja komt in groten getale naar voren geschoven. De verrassende Portugees Gonçalves prijkt op de 8e plaats in het klassement. Kan hij zijn top 10-plaats vasthouden?
 54. 15:58 Op welk plannetje broedt Astana?
 55. 15:54 Op 35 kilometer van de streep bedraagt het gat nog 2'08". Maar volstaat dat voor Hermans, Chaves, Gesink, Henao, Ulissi, Haig, De la Cruz, Polanc, Oomen en co?
 56. 15:51 De renners klauteren nu naar Belpasso
 57. 15:47 Zoetjesaan voelen de koplopers dat de wegen wat meer beginnen te glooien en het blijft nu bergop gaan tot de streep. Maar de echte klim naar de Etna is officieel 14 km lang.
 58. 15:44 Hermans en co verliezen terrein Het werk van Astana en BMC werpt zijn vruchten af. De 28 renners in de frontlinie zien hun voorsprong slinken tot 2'05". Nog 43 kilometer tot de finish.
 59. 15:41 Het profiel van de Etna
 60. 15:39 De renner van Dimension Data in de kopgroep zou niet Ben O'Connor, maar Jacques Janse van Rensburg zijn. Een foutje van de Giro-organisatie bij het doorgeven van de rugnummers.
 61. 15:38 Chaves draait nu goed mee in de kopgroep. Hij beseft dat iedere seconde extra aan de voet van de Etna een mooie bonus is ten opzichte van de andere favorieten.
 62. 15:36 Froome achterop Tien kilometer voordat we weer moeten klimmen, is Froome in de achtergrond verzeild geraakt. Ploegmaat en streekrenner Salvatore Puccio wacht de Brit op.
 63. 15:32 Astana komt plots een handje toesteken bij BMC. Kopman Miguel Angel Lopez staat door valpartijen al bijna 2 minuten in het krijt. Met Pello Bilbao heeft de Kazachse brigade nog een joker achter de hand.
 64. 15:29 Betancur neemt nog snel wat krachtvoer
 65. 15:25 Witte Schachmann Veel blauw ook in de voorwacht van het peloton. Quick-Step Floors legt vandaag zijn boontjes te week op Maximilian Schachmann, drager van de witte trui. De jonge Duitser kent zijn grenzen nog niet. Blijft Schachmann verbazen en kan hij zich op de Etna handhaven in de groep der favorieten?
 66. 15:21 Nog 60 km Chaves zit in een zetel. Zonder veel krachten te verspillen in de kopgroep rijdt hij nog altijd 3 minuten voor het peloton en de andere favorieten uit.
 67. 15:20 Een overzicht in de kopgroep
 68. 15:16 Diego Ulissi heeft virtueel de roze trui in handen. De kleine Italiaan kan in de kopgroep ook nog rekenen op Mori en Polanc, die vorig jaar triomfeerde op de Etna. UAE heeft alle zaakjes op orde vandaag. En dan zwijgen we nog over Fabio Aru, die meeschuift met de favorieten in het peloton.
 69. 15:13 De Astana-bus hijst zich naar boven op de Etna
 70. 15:09 Nieuwe glijpartij Nathan Brown (EF) kermt van de pijn. De Amerikaan kwam ten val in het midden van het pak met een knapzakje in de hand. Bijzonder sneu voor Brown.
 71. 15:05 Nog 70 km In de verte zien de Giro-renners de vulkaan blinken. Campenaerts vertoeft in de staart van het peloton en moet de pijn verbijten. Ook ploegmaten Wellens, Bak en Armée zitten in de achterste regionen.
 72. 15:02 De koplopers op een rijtje
  Haga (VS) en Oomen (Ned) Sunweb
  Chérel (Fra), Denz (Dui) en Jauregui (Fra) AG2R
  Gavazzi (Ita) en Frapporti (Ita) Androni
  Ciccone (Ita) en Tonelli (Ita) Bardiani
  Reichenbach (Zwi) en Roy (Fra) FDJ
  Hermans en Plaza (Spa) Israel Cycling Academy
  Chaves (Col) en Haig (Aus) Mitchelton
  Dayer Quintana (Col) Movistar
  De Marchi (Ita) BMC
  O'Connor (Aus) Dimension Data
  Dombrowski (VS) EF Education
  Gesink (Ned) Lotto-Jumbo
  De la Cruz (Spa) en Henao (Col) Team Sky
  Novak (Svn) Bahrain
  Eg (Den) Trek
  Mori (Ita), Polanc (Svn) en Ulissi (Ita) UAE
  Zardini (Ita) Willier
 73. 14:58 Campenaerts (Lotto-Fix ALL) heeft toch nog wat pijn na zijn val en gaat op bezoek bij de koersdokter. Hopelijk kan die de pijn verlichten van onze landgenoot.
 74. 14:55 BMC houdt het verschil stabiel
 75. 14:52 Nog 80 km: Sunweb kruipt in het spoor van de BMC-trein. Daarachter houdt FDJ Thibaut Pinot veilig voorin. De Fransman verwacht vandaag een strijd tussen de grote kanonnen om de dagzege.
 76. 14:49 Pinot: "Ik verwacht grotere verschillen dan vorig jaar op de Etna"
 77. 14:46 Val Campenaerts Er wordt een tuimelperte gemeld van Victor Campenaerts in het peloton. Maar gelukkig zonder veel erg.
 78. 14:43 BMC maakt jacht De manschappen van roze trui Dennis jagen het tempo de hoogte in. Het peloton knipt zo een halve minuut af van zijn achterstand. Dat moet ook, als ze zich niet in de luren willen laten leggen door Chaves.
 79. 14:40 Opvallende aanwezige in de kopgroep is de jonge Deen Niklas Eg. Het klimtalent van Trek eindigde vorig jaar 3e in de Ronde van de Toekomst, achter Egan Bernal (1e) en Bjorg Lambrecht (2e). Eg draagt vandaag wel de sporen van een val.
 80. 14:36 Vervaeke: "Roze trui voor Dumoulin is geen prioriteit"
 81. 14:32 Vervaeke over Dumoulin Uitkijken doen we vandaag ook naar titelverdediger Tom Dumoulin. "Het belangrijkste is dat hij binnenkomt met de favorieten", zegt ploegmaat Louis Vervaeke. "Of dat dan de roze trui oplevert of niet, dat is minder van belang."
 82. 14:30 Slechts 5 teams hebben geen pion in de omvangrijke kopgroep: Astana, Katjoesja, Bora en de 2 Belgische ploegen Lotto-Fix ALL en Quick-Step Floors.
 83. 14:26 Nog exact 100 kilometer tot de top van de Etna. De 28 koplopers draaien goed rond. Het peloton ruikt het gevaar en houdt het verschil binnen de perken: 3'13".
 84. 14:23 Het duo Chaves/Haig zit in de kopgroep
 85. 14:20 Best geplaatsten in de kopgroep
  13. Diego Ulissi (Ita) op 47" van Dennis
  14. Johan Esteban Chaves (Col) op 47"
  24. Sam Oomen (Ned) op 1'00"
  25. Sergio Luis Henao (Col) op 1'03"
  26. Ben O'Connor (Aus) op 1'07"
 86. 14:16 Alle vluchters op een rijtje Haga en Oomen (Sunweb), Chérel, Denz en Jauregui (AG2R), Gavazzi en Frapporti (Androni), Novak (Bahrain), Ciccone en Tonelli (Bardiani), De Marchi (BMC), Reichenbach en Roy (FDJ), Hermans en Plaza (Israel), Chaves en Haig (Mitchelton), Dayer Quintana (Movistar), O'Connor (Dimension), Dombrowski (EF), Gesink (Lotto-Jumbo), De la Cruz en Henao (Sky), Eg (Trek), Mori, Polanc en Ulissi (UAE) en Zardini (Willier).
 87. 14:14 Een glimp van de kopgroep
 88. 14:12 De voorsprong van de 28 leiders groeit richting de 3 minuten. Ben Hermans houdt de Belgische eer hoog in de kopgroep. Chaves, Gesink, Haig, O'Connor, Ulissi, Polanc, De la Cruz en Oomen zijn andere interessante namen voorin.
 89. 14:08 Beelden van de omvangrijke kopgroep
 90. 14:06 In het peloton is de schwung er helemaal uit. Esteban Chaves, de 2e van de Giro 2016, wrijft zich in de handen in de kopgroep. Zal het peloton zich dat nog beklagen?
 91. 14:04 Chaves in kopgroep Is de vlucht van de dag vertrokken? Een riante groep neemt afstand op het peloton. Gesink, De la Cruz, Oomen en Esteban Chaves zijn mee.
 92. 14:01 Verovert jarige Wellens roze trui? "Dan moet ik van iedereen wegrijden"
 93. 13:57 Hermans roert zich Een groot pakket maakt zich los. We herkennen onder meer Robert Gesink en Ben Hermans. Onze landgenoot zet nu door met een renner van Bardiani.
 94. 13:57 Dumoulin reed maximaal 86 km/u in de eerste 30 km
 95. 13:55 Het blijft aanvallen regenen Jacque Janse van Rensburg (Dimension Data) en Francesco Gavazzi (Androni) draaien de aanvalsmolen weer op gang. Ook Jauregui en Tonelli glippen mee.
 96. 13:51 Enkele renners blazen hun wangen al bol. Zardini, Berhane en 5 collega's schudden aan de boom, maar ook deze keer stelt het peloton zijn veto.
 97. 13:49 Houdt Dennis zijn roze trui vast?
 98. 13:46 Aanvallen bij de vleet Deens kampioen Mads Pedersen (2e in de Ronde) trekt er nu op uit. Een vijftiental gelijkgezinden schuiven mee met de renner van Trek. Maar het peloton laat niet begaan.
 99. 13:44 7 jaar geleden won Contador op de Etna
 100. 13:41 Davide Ballerini (Androni) draaft nu moederziel alleen voor het peloton uit. De Italiaan, die geen familie is van wijlen Franco Ballerini, zat ook al in de 1e kopgroep van de dag.
 101. 13:37 Bahrain-Merida verschijnt aan het front, met Antonio Nibali (het broertje van). Kopman Domenico Pozzovivo is geen slechte gok voor de dagzege vandaag.
 102. 13:35 Een vloot renners probeert weg te snellen
 103. 13:32 Ciccone pakt centen Nog altijd geen kopgroep. Ciccone (Bardiani) probeert een gaatje te slaan met Tony Martin, de Italiaan komt als 1e voorbij aan de tussensprint. Het nerveuze gedoe duurt voort.
 104. 13:29 Sepulveda kwam ten val op kop van het peloton
 105. 13:26 Een nieuw groepje probeert weg te vluchten. Maar het peloton is vandaag een streng bewaakte gevangenis. Iedereen valt terug in handen van de meute.
 106. 13:23 Het peloton vlamt door de eerste kilometers
 107. 13:21 Het tempo ligt bijzonder hoog in de beginfase. Niet ideaal voor renners met aanvalsplannen.
 108. 13:18 Val Sepulveda Het gaat er nerveus aan toe in het grote pak. De Argentijn Eduardo Sepulveda (Movistar) is de volgende die tegen de vlakte gaat.
 109. 13:15 Hergroepering Het avontuur van Ballerini, Guardini, Zardini en Cavagna was van korte duur. Het peloton fluit de 4 vluchters tot de orde. Ondertussen komt de Trek-auto poolshoogte nemen bij Pantano, die nog voor de officiële start ten val kwam.
 110. 13:15 5 klimgeiten om met een vergrootglas te volgen in het Giro-gebergte
 111. 13:14 Het is Movistar dat de touwtjes in handen neemt achter het leiderskwartet. De Spaanse armada rekent vandaag op de Colombiaan Carlos Betancur en de Ecuadoraan Richard Carapaz.
 112. 13:13 Wellens viert zijn 27e verjaardag
 113. 13:11 Quick-Step stuurt gezant uit Hardrijder Rémi Cavagna maakt in zijn eentje oversteek naar de 3 leiders. De 22-jarige Fransman maakt in deze Giro zijn debuut in een grote ronde.
 114. 13:09 Trio voorop De Italianen hebben er zin in. Davide Ballerini (Androni), Edoardo Zardini (Willier) en een Bardiani-renner slaan een gaatje. Opvallend: alle Italiaanse teams die een wildcard kregen, hebben een pion voorin.
 115. 13:06 De strijd om de vroege vlucht barst helemaal open. Een pak vrijbuiters hebben hun zinnen gezet op deze etappe. Mengen de Belgen zich in het strijdgewoel?
 116. 13:05 Een blik op de rit
 117. 13:02 Bora met man minder Rüdiger Selig (Bora-Hansgrohe) laat het uitstapje naar de vulkaan aan zich voorbijgaan. De Duitser is ziek en is de 4e renner die de Giro vroegtijdig verlaat.
 118. 13:02 De truidragers en de missen op een rijtje
 119. 12:58 Val Pantano Brute pech voor Jarlinson Pantano (Trek). In de achterste gelederen van het peloton kwam de Colombiaan nog voor de officiële start ten val. Over de schade is voorlopig nog niets bekend.
 120. 12:57 PARTENZA! De etappe is op gang geschoten! De renners snijden een bergtocht van 164 kilometer aan, met aankomst op de Etna. Wie treedt als winnaar uit de arena?
 121. 12:56 Wedstrijd
 122. 12:35 Gesink vervult de rol van rittenkaper in deze Giro
 123. 11:43 Pozzato rouwt De Giro toont zijn medeleven met Filippo Pozzato, die afscheid heeft moeten nemen van zijn vader. "Pippo" was normaal voorzien voor deze Giro, maar op het laatste moment haakte hij af om zijn doodzieke vader bij te staan.
 124. 10:32 De Etna is klaar voor vuurwerk
 125. 10:30 Feestvarken Tim Wellens 2 dagen na zijn ritwinst mag Tim Wellens vandaag weer een feestje bouwen. De Lotto-renner blaast 27 kaarsjes uit. Schenkt hij zichzelf een verjaardagscadeau met een roze lintje?
 126. 10:30 Ik zal me niet zomaar laten lossen op de Etna. Ik wil zien hoe ver ik kan geraken. De roze trui? Die is wat te hoog gegrepen. Tim Wellens (Lotto-Soudal)
 127. 10:25 Uitbarsting op de Etna? Buongiorno! De Giro schotelt de renners vandaag de eerste echte aankomst bergop voor. En wat voor eentje... De Etna moet het klassement door elkaar schudden. Volg de actie live vanaf 12.55u.
 128. 10:12 Vooraf
profiel
profiel

Uitslag

Uitslag rit

1 COL Esteban Chaves MTS 4u16'11"
2 GBR Simon Yates MTS +0"
3 FRA Thibaut Pinot GFC +26"
4 NZL George Bennett TLJ +26"
5 ITA Domenico Pozzovivo TBM +26"
6 COL Miguel Ángel López AST +26"
7 ECU Richard Carapaz MOV +26"
8 NED Tom Dumoulin SUN +26"
9 ITA Fabio Aru UAD +26"
10 GBR Chris Froome SKY +26"
11 BEL Ben Hermans ICA +40"
12 AUS Ben O'Connor DDD +43"
13 SPA Pello Bilbao AST +49"
14 NED Sam Oomen SUN +53"
15 COL Sergio Henao SKY +55"
16 CAN Michael Woods EFD +57"
17 SPA Mikel Nieve MTS +57"
18 FRA Kenny Elissonde SKY +57"
19 COL Carlos Betancur MOV +57"
20 ITA Giulio Ciccone BRD +57"
45 BEL Tim Wellens LTS +5'55"
70 BEL Sander Armée LTS +12'46"
71 BEL Louis Vervaeke SUN +12'46"
80 BEL Loïc Vliegen BMC +15'40"
85 BEL Tosh Van der Sande LTS +16'14"
105 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +19'43"
127 BEL Frederik Frison LTS +24'31"
129 BEL Baptiste Planckaert TKA +24'31"
150 BEL Jens Debusschere LTS +24'31"
151 BEL Jürgen Roelandts BMC +24'31"
155 BEL Tom Van Asbroeck EFD +24'31"
161 BEL Victor Campenaerts LTS +26'23"
klassement
1 GBR Chris Froome SKY 89u02'39"
2 NED Tom Dumoulin SUN +46"
3 COL Miguel Ángel López AST +4'57"
4 ECU Richard Carapaz MOV +5'44"
5 ITA Domenico Pozzovivo TBM +8'03"
6 SPA Pello Bilbao AST +11'50"
7 OOS Patrick Konrad BOH +13'01"
8 NZL George Bennett TLJ +13'17"
9 NED Sam Oomen SUN +14'18"
10 ITA Davide Formolo BOH +15'16"
11 FRA Alexandre Geniez ALM +17'30"
12 NED Wout Poels SKY +17'40"
13 COL Sergio Henao SKY +29'41"
14 POR José Gonçalves TKA +34'29"
15 COL Carlos Betancur MOV +41'48"
16 AUS Rohan Dennis BMC +56'07"
17 SPA Mikel Nieve MTS +58'16"
18 ITA Gianluca Brambilla TFS +1u00'30"
19 CAN Michael Woods EFD +1u01'24"
20 FRA Hubert Dupont ALM +1u03'54"
21 GBR Simon Yates MTS +1u15'11"
22 ZWI Sébastien Reichenbach GFC +1u15'18"
23 NED Robert Gesink TLJ +1u19'49"
24 ITA Valerio Conti UAD +1u23'04"
25 SPA Luis León Sánchez AST +1u23'11"
26 ITA Fausto Masnada ANS +1u26'13"
27 OOS Felix Großschartner BOH +1u28'47"
28 ITA Diego Ulissi UAD +1u31'28"
29 OOS Georg Preidler GFC +1u33'24"
30 SLO Matej Mohoric TBM +1u40'18"
31 DUI Maximilian Schachmann QST +1u41'36"
32 SLO Jan Polanc UAD +1u58'09"
33 ITA Mattia Cattaneo ANS +2u00'17"
34 ITA Enrico Battaglin TLJ +2u02'15"
35 NED Laurens ten Dam SUN +2u02'53"
36 AUS Jack Haig MTS +2u03'06"
37 FRA François Bidard ALM +2u06'25"
38 ITA Giovanni Visconti TBM +2u07'32"
39 SPA Víctor de la Parte MOV +2u08'19"
40 ITA Giulio Ciccone BRD +2u08'55"
41 NED Maurits Lammertink TKA +2u10'27"
42 ITA Matteo Montaguti ALM +2u17'10"
43 ZWI Kilian Frankiny BMC +2u20'10"
44 VS Benjamin King DDD +2u24'26"
45 BEL Ben Hermans ICA +2u25'01"
46 TSJ Jan Hirt AST +2u26'47"
47 SPA Rubén Plaza ICA +2u27'57"
48 FRA Quentin Jauregui ALM +2u29'16"
49 ITA Eros Capecchi QST +2u42'24"
50 NED Koen Bouwman TLJ +2u42'38"
51 FRA Kenny Elissonde SKY +2u42'39"
52 VS Nathan Brown EFD +2u42'39"
53 ITA Francesco Gavazzi ANS +2u45'41"
54 COL Jarlinson Pantano TFS +2u48'11"
55 TSJ Roman Kreuziger MTS +2u51'50"
56 SPA David De La Cruz SKY +2u52'42"
57 BEL Sander Armée LTS +2u53'44"
58 DUI Christoph Pfingsten BOH +2u56'01"
59 COL Rodolfo Torres ANS +2u58'56"
60 AUS Adam Hansen LTS +3u00'57"
61 COL Darwin Atapuma UAD +3u04'46"
62 DUI Nico Denz ALM +3u06'03"
63 VS Joe Dombrowski EFD +3u09'17"
64 ITA Salvatore Puccio SKY +3u10'40"
65 ITA Alessandro De Marchi BMC +3u11'06"
66 ITA Manuele Mori UAD +3u12'32"
67 KAZ Andrey Zeits AST +3u13'51"
68 ITA Davide Ballerini ANS +3u14'02"
69 ITA Marco Marcato UAD +3u19'46"
70 ITA Davide Villella AST +3u19'53"
71 VS Chad Haga SUN +3u20'46"
72 COL Esteban Chaves MTS +3u21'31"
73 LET Krists Neilands ICA +3u28'13"
74 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +3u28'31"
75 ITA Manuele Boaro TBM +3u30'05"
76 FRA Anthony Roux GFC +3u39'48"
77 GBR Hugh Carthy EFD +3u43'25"
78 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +3u43'35"
79 ZWI Steve Morabito GFC +3u45'10"
80 TSJ Zdenek Štybar QST +3u50'40"
81 DEN Mads Würtz TKA +3u53'07"
82 COL Dáyer Quintana MOV +3u54'32"
83 ERI Natnael Berhane DDD +3u54'37"
84 ZAF Ryan Gibbons DDD +3u58'31"
85 SPA Rubén Fernández MOV +3u59'36"
86 ITA Alex Turrin WIL +4u02'56"
87 KAZ Alexey Lutsenko AST +4u04'11"
88 ITA Sacha Modolo EFD +4u05'44"
89 SPA Francisco Ventoso BMC +4u06'01"
90 ITA Andrea Vendrame ANS +4u06'38"
91 DUI Christian Knees SKY +4u07'02"
92 SPA Antonio Pedrero MOV +4u07'15"
93 DEN Niklas Eg TFS +4u08'20"
94 ITA Enrico Barbin BRD +4u08'34"
95 ZAF Jaco Venter DDD +4u10'02"
96 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +4u10'17"
97 LUX Laurent Didier TFS +4u11'05"
98 ITA Jacopo Mosca WIL +4u11'21"
99 NED Jos van Emden TLJ +4u14'22"
100 ITA Antonio Nibali TBM +4u14'30"
101 SLO Domen Novak TBM +4u15'24"
102 NOO Vegard Laengen UAD +4u17'23"
103 AUS Chris Hamilton SUN +4u19'34"
104 FRA Clément Venturini ALM +4u20'56"
105 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +4u21'56"
106 DEN Lars Bak LTS +4u22'00"
107 DEN Michael Mørkøv QST +4u22'56"
108 ITA Cesare Benedetti BOH +4u23'41"
109 FRA Jérémy Roy GFC +4u24'39"
110 DUI Tony Martin TKA +4u27'59"
111 ITA Kristian Sbaragli ICA +4u28'29"
112 IER Sam Bennett BOH +4u32'23"
113 ITA Niccolò Bonifazio TBM +4u34'24"
114 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +4u36'23"
115 FRA Rémi Cavagna QST +4u36'25"
116 BEL Baptiste Planckaert TKA +4u39'44"
117 CAN Guillaume Boivin ICA +4u40'13"
118 LUX Jempy Drücker BMC +4u40'19"
119 ITA Marco Frapporti ANS +4u41'35"
120 GBR Alex Dowsett TKA +4u41'53"
121 NED Danny van Poppel TLJ +4u43'41"
122 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +4u44'25"
123 ITA Manuel Belletti ANS +4u45'51"
124 BEL Jürgen Roelandts BMC +4u45'53"
125 ITA Simone Andreetta BRD +4u46'51"
126 AUS Zakkari Dempster ICA +4u49'40"
127 RUS Maksim Belkov TKA +4u51'09"
128 NED Roy Curvers SUN +4u55'00"
129 ITA Fabio Sabatini QST +4u55'09"
130 NZL Sam Bewley MTS +4u55'48"
131 AUS Mitch Docker EFD +4u56'30"
132 ITA Elia Viviani QST +4u57'04"
133 BEL Tom Van Asbroeck EFD +4u57'56"
134 SPA Markel Irizar TFS +4u59'12"
135 FRA Florian Sénéchal QST +4u59'31"
136 BEL Jens Debusschere LTS +5u03'59"
137 NED Boy van Poppel TFS +5u05'39"
138 IER Ryan Mullen TFS +5u08'12"
139 DUI Andreas Schillinger BOH +5u08'33"
140 DEN Mads Pedersen TFS +5u09'34"
141 ISR Guy Sagiv ICA +5u15'42"
142 BEL Frederik Frison LTS +5u15'59"
143 ITA Liam Bertazzo WIL +5u18'15"
144 NED Lennard Hofstede SUN +5u18'53"
145 ITA Paolo Simion BRD +5u25'31"
146 ITA Marco Coledan WIL +5u32'07"
147 CAN Svein Tuft MTS +5u32'52"
148 ALB Eugert Zhupa WIL +5u34'14"
149 ITA Giuseppe Fonzi WIL +5u48'37"
1 IER Sam Bennett BOH 2u50'49"
2 ITA Elia Viviani QST +0"
3 LUX Jempy Drücker BMC +0"
4 BEL Baptiste Planckaert TKA +0"
5 ITA Manuel Belletti ANS +0"
6 ITA Sacha Modolo EFD +0"
7 FRA Clément Venturini ALM +0"
8 ITA Paolo Simion BRD +0"
9 ITA Fabio Sabatini QST +0"
10 SLO Jan Polanc UAD +0"
11 ITA Enrico Battaglin TLJ +0"
12 ITA Manuele Mori UAD +0"
13 AUS Jack Haig MTS +0"
14 ZAF Ryan Gibbons DDD +0"
15 NZL Sam Bewley MTS +0"
16 BEL Jens Debusschere LTS +0"
17 CAN Guillaume Boivin ICA +0"
18 DEN Michael Mørkøv QST +0"
19 DUI Christoph Pfingsten BOH +0"
20 ITA Giovanni Visconti TBM +0"
21 ITA Niccolò Bonifazio TBM +0"
22 FRA Rémi Cavagna QST +0"
23 ITA Domenico Pozzovivo TBM +0"
24 ZAF Jaco Venter DDD +0"
25 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +0"
26 BEL Jürgen Roelandts BMC +0"
27 SLO Matej Mohoric TBM +0"
28 ITA Kristian Sbaragli ICA +0"
29 AUS Rohan Dennis BMC +0"
30 NED Boy van Poppel TFS +0"
31 ITA Liam Bertazzo WIL +0"
32 BEL Tom Van Asbroeck EFD +0"
33 BEL Sander Armée LTS +0"
34 TSJ Zdenek Štybar QST +0"
35 ITA Diego Ulissi UAD +0"
36 POR José Gonçalves TKA +0"
37 ITA Mattia Cattaneo ANS +0"
38 ITA Matteo Montaguti ALM +0"
39 FRA Quentin Jauregui ALM +0"
40 ITA Davide Villella AST +0"
41 ITA Manuele Boaro TBM +0"
42 ERI Natnael Berhane DDD +0"
43 FRA Florian Sénéchal QST +0"
44 DUI Andreas Schillinger BOH +0"
45 ITA Davide Formolo BOH +0"
46 ITA Cesare Benedetti BOH +0"
47 OOS Felix Großschartner BOH +0"
48 ITA Marco Frapporti ANS +0"
49 ITA Jacopo Mosca WIL +0"
50 NOO Vegard Laengen UAD +0"
51 OOS Patrick Konrad BOH +0"
52 OOS Georg Preidler GFC +0"
53 FRA Jérémy Roy GFC +0"
54 FRA Alexandre Geniez ALM +0"
55 BEL Ben Hermans ICA +0"
56 ZWI Kilian Frankiny BMC +0"
57 BEL Frederik Frison LTS +0"
58 AUS Adam Hansen LTS +0"
59 DEN Lars Bak LTS +0"
60 NED Jos van Emden TLJ +0"
61 NED Danny van Poppel TLJ +0"
62 DUI Tony Martin TKA +0"
63 IER Ryan Mullen TFS +0"
64 NED Sam Oomen SUN +0"
65 VS Nathan Brown EFD +0"
66 ITA Francesco Gavazzi ANS +0"
67 ITA Davide Ballerini ANS +0"
68 NED Koen Bouwman TLJ +0"
69 DUI Nico Denz ALM +0"
70 VS Benjamin King DDD +0"
71 ITA Alex Turrin WIL +0"
72 ITA Andrea Vendrame ANS +0"
73 SPA Rubén Plaza ICA +0"
74 SPA Francisco Ventoso BMC +0"
75 ITA Eros Capecchi QST +0"
76 AUS Zakkari Dempster ICA +0"
77 ITA Marco Marcato UAD +0"
78 DEN Mads Pedersen TFS +0"
79 SPA Markel Irizar TFS +0"
80 ITA Marco Coledan WIL +0"
81 ITA Enrico Barbin BRD +0"
82 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +0"
83 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +0"
84 DUI Maximilian Schachmann QST +0"
85 ITA Alessandro De Marchi BMC +0"
86 SLO Domen Novak TBM +0"
87 ALB Eugert Zhupa WIL +0"
88 ITA Giuseppe Fonzi WIL +0"
89 ITA Valerio Conti UAD +0"
90 ITA Giulio Ciccone BRD +0"
91 ITA Simone Andreetta BRD +0"
92 ITA Fausto Masnada ANS +0"
93 ISR Guy Sagiv ICA +0"
94 LET Krists Neilands ICA +0"
95 COL Darwin Atapuma UAD +0"
96 DEN Mads Würtz TKA +0"
97 GBR Alex Dowsett TKA +0"
98 AUS Chris Hamilton SUN +0"
99 NED Tom Dumoulin SUN +0"
100 VS Chad Haga SUN +0"
101 NED Laurens ten Dam SUN +0"
102 NED Roy Curvers SUN +0"
103 NED Lennard Hofstede SUN +0"
104 LUX Laurent Didier TFS +0"
105 DEN Niklas Eg TFS +0"
106 ITA Gianluca Brambilla TFS +0"
107 COL Carlos Betancur MOV +0"
108 NED Maurits Lammertink TKA +0"
109 FRA Hubert Dupont ALM +0"
110 ITA Antonio Nibali TBM +0"
111 SPA Víctor de la Parte MOV +0"
112 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +0"
113 SPA Rubén Fernández MOV +0"
114 SPA Antonio Pedrero MOV +0"
115 COL Jarlinson Pantano TFS +0"
116 ECU Richard Carapaz MOV +0"
117 COL Dáyer Quintana MOV +0"
118 KAZ Andrey Zeits AST +0"
119 SPA Luis León Sánchez AST +0"
120 KAZ Alexey Lutsenko AST +0"
121 RUS Maksim Belkov TKA +0"
122 COL Rodolfo Torres ANS +0"
123 COL Miguel Ángel López AST +0"
124 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +0"
125 SPA Pello Bilbao AST +0"
126 TSJ Jan Hirt AST +0"
127 FRA François Bidard ALM +0"
128 ZWI Steve Morabito GFC +0"
129 FRA Anthony Roux GFC +0"
130 TSJ Roman Kreuziger MTS +0"
131 ZWI Sébastien Reichenbach GFC +0"
132 GBR Simon Yates MTS +0"
133 SPA Mikel Nieve MTS +0"
134 NZL George Bennett TLJ +0"
135 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +0"
136 NED Robert Gesink TLJ +0"
137 CAN Svein Tuft MTS +0"
138 GBR Hugh Carthy EFD +0"
139 CAN Michael Woods EFD +0"
140 AUS Mitch Docker EFD +0"
141 VS Joe Dombrowski EFD +0"
142 DUI Christian Knees SKY +0"
143 SPA David De La Cruz SKY +0"
144 ITA Salvatore Puccio SKY +0"
145 GBR Chris Froome SKY +0"
146 NED Wout Poels SKY +0"
147 FRA Kenny Elissonde SKY +0"
148 COL Sergio Henao SKY +0"
149 COL Esteban Chaves MTS +0"
FRA Matthieu Ladagnous GFC
FRA Thibaut Pinot GFC
1 ITA Elia Viviani QST 341
2 IER Sam Bennett BOH 282
3 ITA Davide Ballerini ANS 147
4 ITA Sacha Modolo EFD 122
5 GBR Simon Yates MTS 113
6 ITA Marco Frapporti ANS 111
7 NED Danny van Poppel TLJ 107
8 ITA Niccolò Bonifazio TBM 93
9 ALB Eugert Zhupa WIL 84
10 NED Tom Dumoulin SUN 73
11 ITA Enrico Battaglin TLJ 64
12 BEL Baptiste Planckaert TKA 58
13 CAN Guillaume Boivin ICA 57
14 LUX Jempy Drücker BMC 56
15 ECU Richard Carapaz MOV 54
16 ITA Manuel Belletti ANS 53
17 ITA Davide Formolo BOH 51
18 GBR Chris Froome SKY 49
19 AUS Rohan Dennis BMC 49
20 RUS Maksim Belkov TKA 49
21 FRA Clément Venturini ALM 48
22 ITA Domenico Pozzovivo TBM 47
23 ITA Andrea Vendrame ANS 45
24 SLO Matej Mohoric TBM 42
25 ITA Jacopo Mosca WIL 40
26 ZAF Ryan Gibbons DDD 39
27 BEL Jens Debusschere LTS 38
28 ITA Marco Marcato UAD 36
29 COL Miguel Ángel López AST 33
30 POR José Gonçalves TKA 32
31 COL Esteban Chaves MTS 30
32 ITA Enrico Barbin BRD 30
33 DUI Maximilian Schachmann QST 29
34 BEL Jürgen Roelandts BMC 29
35 DEN Michael Mørkøv QST 28
36 SPA Markel Irizar TFS 28
37 SPA Luis León Sánchez AST 27
38 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA 25
39 NED Wout Poels SKY 24
40 DEN Christopher Juul-Jensen MTS 24
41 ITA Kristian Sbaragli ICA 24
42 CAN Michael Woods EFD 23
43 ITA Paolo Simion BRD 23
44 DEN Mads Pedersen TFS 21
45 ITA Francesco Gavazzi ANS 20
46 ITA Giovanni Visconti TBM 18
47 DUI Nico Denz ALM 18
48 DEN Lars Bak LTS 18
49 DUI Tony Martin TKA 18
50 ITA Fabio Sabatini QST 18
51 TSJ Zdenek Štybar QST 17
52 ITA Giuseppe Fonzi WIL 17
53 ITA Giulio Ciccone BRD 16
54 COL Rodolfo Torres ANS 16
55 SPA Mikel Nieve MTS 15
56 ITA Alex Turrin WIL 15
57 OOS Patrick Konrad BOH 15
58 FRA Alexandre Geniez ALM 13
59 ITA Fausto Masnada ANS 13
60 NED Robert Gesink TLJ 12
61 SPA Rubén Plaza ICA 12
62 COL Darwin Atapuma UAD 12
63 ITA Alessandro De Marchi BMC 12
64 BEL Gijs Van Hoecke TLJ 12
65 SPA Pello Bilbao AST 11
66 NZL George Bennett TLJ 11
67 DEN Mads Würtz TKA 11
68 NED Jos van Emden TLJ 11
69 GBR Alex Dowsett TKA 11
70 IER Ryan Mullen TFS 11
71 ZWI Sébastien Reichenbach GFC 10
72 OOS Felix Großschartner BOH 9
73 ITA Mattia Cattaneo ANS 9
74 BEL Ben Hermans ICA 9
75 ITA Manuele Mori UAD 9
76 LUX Laurent Didier TFS 9
77 FRA Florian Sénéchal QST 9
78 ITA Gianluca Brambilla TFS 8
79 NED Maurits Lammertink TKA 8
80 NED Koen Bouwman TLJ 8
81 FRA Rémi Cavagna QST 8
82 SLO Jan Polanc UAD 7
83 VS Benjamin King DDD 7
84 DUI Christoph Pfingsten BOH 7
85 ITA Matteo Montaguti ALM 6
86 COL Jarlinson Pantano TFS 5
87 TSJ Roman Kreuziger MTS 5
88 KAZ Alexey Lutsenko AST 5
89 NED Sam Oomen SUN 4
90 VS Chad Haga SUN 4
91 LET Krists Neilands ICA 4
92 SPA Francisco Ventoso BMC 4
93 ZAF Jaco Venter DDD 4
94 ITA Simone Andreetta BRD 4
95 NED Boy van Poppel TFS 4
96 AUS Jack Haig MTS 3
97 FRA Quentin Jauregui ALM 3
98 ITA Eros Capecchi QST 3
99 ITA Cesare Benedetti BOH 3
100 NED Bert-Jan Lindeman TLJ 3
101 SPA David De La Cruz SKY 2
102 VS Joe Dombrowski EFD 2
103 DUI Andreas Schillinger BOH 2
104 ITA Valerio Conti UAD 1
105 OOS Georg Preidler GFC 1
106 ITA Manuele Boaro TBM 1
107 NZL Sam Bewley MTS 1
108 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD -5
1 GBR Chris Froome SKY 125
2 ITA Giulio Ciccone BRD 108
3 GBR Simon Yates MTS 91
4 SPA Mikel Nieve MTS 79
5 ECU Richard Carapaz MOV 65
6 NED Tom Dumoulin SUN 49
7 COL Esteban Chaves MTS 47
8 ITA Valerio Conti UAD 42
9 ITA Domenico Pozzovivo TBM 40
10 ITA Matteo Montaguti ALM 37
11 COL Miguel Ángel López AST 37
12 NED Robert Gesink TLJ 36
13 OOS Felix Großschartner BOH 36
14 DUI Maximilian Schachmann QST 35
15 ITA Fausto Masnada ANS 35
16 NED Koen Bouwman TLJ 24
17 SPA Luis León Sánchez AST 22
18 ITA Enrico Barbin BRD 21
19 ITA Gianluca Brambilla TFS 21
20 SPA Rubén Plaza ICA 18
21 ITA Davide Formolo BOH 16
22 NED Wout Poels SKY 16
23 ERI Natnael Berhane DDD 15
24 ZWI Sébastien Reichenbach GFC 15
25 DUI Nico Denz ALM 14
26 NZL George Bennett TLJ 12
27 ITA Mattia Cattaneo ANS 12
28 SLO Matej Mohoric TBM 11
29 ITA Davide Ballerini ANS 11
30 ITA Francesco Gavazzi ANS 10
31 DUI Christoph Pfingsten BOH 10
32 ITA Marco Frapporti ANS 8
33 COL Sergio Henao SKY 8
34 LUX Laurent Didier TFS 8
35 FRA Alexandre Geniez ALM 7
36 FRA Quentin Jauregui ALM 7
37 ITA Andrea Vendrame ANS 7
38 COL Dáyer Quintana MOV 7
39 IER Ryan Mullen TFS 6
40 ITA Marco Marcato UAD 6
41 LET Krists Neilands ICA 6
42 ALB Eugert Zhupa WIL 6
43 ITA Jacopo Mosca WIL 5
44 ITA Diego Ulissi UAD 4
45 AUS Rohan Dennis BMC 4
46 ITA Enrico Battaglin TLJ 4
47 COL Darwin Atapuma UAD 4
48 ITA Alessandro De Marchi BMC 4
49 DEN Michael Mørkøv QST 4
50 ITA Giuseppe Fonzi WIL 3
51 NED Sam Oomen SUN 3
52 ITA Giovanni Visconti TBM 3
53 CAN Guillaume Boivin ICA 3
54 POR José Gonçalves TKA 2
55 COL Carlos Betancur MOV 2
56 CAN Michael Woods EFD 2
57 FRA Kenny Elissonde SKY 2
58 ITA Davide Villella AST 2
59 GBR Hugh Carthy EFD 2
60 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA 2
61 SPA Markel Irizar TFS 2
62 OOS Patrick Konrad BOH 1
63 VS Benjamin King DDD 1
64 BEL Ben Hermans ICA 1
65 NED Jos van Emden TLJ 1
66 DUI Tony Martin TKA 1
67 DEN Mads Pedersen TFS 1
1 COL Miguel Ángel López AST 89u07'36"
2 ECU Richard Carapaz MOV +47"
3 NED Sam Oomen SUN +9'21"
4 ITA Valerio Conti UAD +1u18'07"
5 ITA Fausto Masnada ANS +1u21'16"
6 OOS Felix Großschartner BOH +1u23'50"
7 SLO Matej Mohoric TBM +1u35'21"
8 DUI Maximilian Schachmann QST +1u36'39"
9 AUS Jack Haig MTS +1u58'09"
10 ITA Giulio Ciccone BRD +2u03'58"
11 ZWI Kilian Frankiny BMC +2u15'13"
12 FRA Quentin Jauregui ALM +2u24'19"
13 NED Koen Bouwman TLJ +2u37'41"
14 DUI Nico Denz ALM +3u01'06"
15 ITA Davide Ballerini ANS +3u09'05"
16 LET Krists Neilands ICA +3u23'16"
17 GBR Hugh Carthy EFD +3u38'28"
18 DEN Mads Würtz TKA +3u48'10"
19 ZAF Ryan Gibbons DDD +3u53'34"
20 ITA Andrea Vendrame ANS +4u01'41"
21 DEN Niklas Eg TFS +4u03'23"
22 ITA Jacopo Mosca WIL +4u06'24"
23 SLO Domen Novak TBM +4u10'27"
24 AUS Chris Hamilton SUN +4u14'37"
25 FRA Clément Venturini ALM +4u15'59"
26 ITA Niccolò Bonifazio TBM +4u29'27"
27 FRA Rémi Cavagna QST +4u31'28"
28 NED Danny van Poppel TLJ +4u38'44"
29 ITA Simone Andreetta BRD +4u41'54"
30 FRA Florian Sénéchal QST +4u54'34"
31 IER Ryan Mullen TFS +5u03'15"
32 DEN Mads Pedersen TFS +5u04'37"
33 ISR Guy Sagiv ICA +5u10'45"
34 NED Lennard Hofstede SUN +5u13'56"
1 GBR Team Sky SKY 267u48'47"
2 KAZ Astana Pro Team AST +24'58"
3 DUI BORA - hansgrohe BOH +43'32"
4 DUI Team Sunweb SUN +1u14'35"
5 FRA AG2R La Mondiale ALM +1u30'32"
6 SPA Movistar Team MOV +1u39'45"
7 NED Team LottoNL - Jumbo TLJ +1u47'01"
8 AUS Mitchelton - Scott MTS +2u31'52"
9 VAE UAE Team Emirates UAD +2u33'27"
10 FRA Groupama - FDJ GFC +2u34'04"
11 BRN Bahrain - Merida TBM +2u52'20"
12 ITA Androni Giocattoli - Sidermec ANS +4u09'44"
13 ZAF Team Dimension Data DDD +4u19'42"
14 VS BMC Racing Team BMC +4u39'49"
15 ZWI Team Katusha - Alpecin TKA +4u46'51"
16 VS Team EF Education First - Drapac p/b Cannondale EFD +4u49'22"
17 VS Trek - Segafredo TFS +5u43'20"
18 BEL Quick-Step Floors QST +6u20'26"
19 ISR Israel Cycling Academy ICA +6u33'39"
20 BEL Lotto - Soudal LTS +7u18'02"
21 ITA Bardiani - CSF BRD +8u04'45"
22 ITA Wilier Triestina - Selle Italia WIL +12u07'09"