Refresh


home : Wielrennen : Giro d'Italia


Viviani wint eerste sprint in Giro, Dennis snoept roze af van Dumoulin

Viviani wint eerste sprintduel in Giro.

za 05/05/2018 - 16:59 Quick-Step heeft niet lang moeten wachten op een eerste zege in de Giro. Elia Viviani maakte zijn faam waar in Tel Aviv. Rohan Dennis is de nieuwe leider. Hij pakte ondanks verwoede pogingen van Victor Campenaerts de bonificatieseconden onderweg.

De tweede etappe in een notendop:

 • Verliezer van de dag: Victor Campenaerts. De Belg deed vandaag opnieuw een gooi naar de roze trui, maar het mocht niet zijn. BMC, dat met Dennis ook op de leiderstrui mikte, gaf hem geen millimeter ruimte.
 • Dappere krijger van de dag: De Israel Cycling Academy wil in deze drie Giro-ritten in eigen land zo veel mogelijk publiciteit pakken. Guillaume Boivin bracht die missie tot een goed einde. Hij reed naar de eerste vlucht van dag, maar werd net voor de top van de berg gegrepen. Toch liet hij de moed niet zakken. Na de tussensprint reed hij opnieuw 45 minuten alleen op kop.
 • Weetje van de dag: Rohan Dennis is de nieuwe leider. Hij heeft zo in de drie grote rondes al eens de leiderstrui gedragen. Er zijn maar drie renners die nu nog in het peloton zitten die hem dat hebben voorgedaan: Mark Cavendish, Vincenzo Nibali en Fabio Aru.

BMC dwarsboomt plannen van Campenaerts, Viviani pakt de zege

De tweede etappe naar Tel Aviv was een klassieke sprintersetappe, maar de aanloop van 167 kilometer werd wel gekruid door de roze droom van Victor Campenaerts. De Belg van Lotto-Soudal kwam gisteren 2 seconden tekort en kon die kloof dichten door de bonificatieseconden te pakken aan de tussensprint. Maar ook Rohan Dennis, die in de stand naast Campenaerts stond, had zijn zinnen op de leiderstrui gezet en BMC verloor de Belg geen seconde uit het oog.

Na enkele mislukte pogingen om in de vlucht van de dag te raken, staakte hij tijdelijk de strijd. Zijn ploegmaat Lars Bak mocht wel vertrekken en kreeg Ballerini en uiteindelijk ook Boivin mee. Het drietal kreeg een voorsprong van drie minuten cadeau, maar liet zich op de enige beklimming van de dag verrassen door Barbin. Die pakte de eerste bergpunten en dus de trui.

Daarna ging alle aandacht naar de tussenspurt. BMC zette alles netjes op voor Dennis en die maakte het af. Hij won voor Viviani en Roelandts en rijdt morgen rond in de roze trui. Victor Campenaerts werd door zijn ploeg in de steek gelaten en trok uit frustratie even alleen door, zonder succes. Boivin mocht wel nog eens ontsnappen, maar bij het binnenrijden van Tel Aviv was ook zijn verhaal uit.

De aanloop naar de massasprint verliep warrig en de trein van Elia Viviani leek even te ontsporen. Maar hij sprong op het juiste moment uit het wiel van zijn landgenoot Mareczko om het af te maken. Het is zijn zesde zege van het seizoen en de 28e van Quick-Step.

Reacties:

 • Elia Viviani (winnaar): "Iedereen verwachtte dat ik deze rit zou winnen, maar dat maakte de opdracht er niet makkelijker op. Je moet het nog altijd doen en vooraf probeerde ik de druk af te houden. Vorig jaar heb ik de Giro gemist en het jaar daarvoor moest ik de Giro verlaten omdat ik buiten de tijd eindigde in de bergen. Ik had dus nog een rekening openstaan met deze ronde. Deze overwinning draag ik op aan mijn vriendin die altijd in mij gelooft. Zij zei gisteren dat ik het kon afmaken en dat is gelukt. Uiteraard dank ik ook mijn team. Zij hebben schitterend werk geleverd. Nooit eerder stond ik met zo'n sterk team aan de start van de Giro."
 • Rohan Dennis (leider): "Gisteren was ik teleurgesteld. Dit is een echte eer. Ik moet mijn team bedanken. Ik wil de trui natuurlijk zo lang mogelijk houden, maar de weg is nog lang. Het is een droom om de Giro te winnen, maar ik blijf realistisch. Ik bekijk het rit per rit en zal nu genieten van deze trui."

Bekijk de sprint van Elia Viviani:

In totaal is Dennis de 23e renner met 3 leiderstruien:

Wedstrijdverloop

 1. 18:36 Viviani (Italiaans): "Er rust veel druk op mijn schouders"
 2. 18:33 Rohan Dennis: "Droom om de Giro te winnen, maar ik blijf realistisch"
 3. 18:33 Debusschere: "Ik hoop morgen op waaiergeweld"
 4. 18:33 Campenaerts: "Sunweb had er geen probleem mee dat ik voorop zou rijden"
 5. 17:00 Einde
 6. 16:59 Viviani wint! Elia Viviani (Quick-Step) maakt zijn favorietenrol helemaal waar. Hij wint de massasprint in Tel Aviv.
 7. 16:58 Laatste kilometer De renners stormen onder de vod van de laatste kilometer. Wie wint de eerste massasprint?
 8. 16:57 Een poging van Tosh Tosh Van der Sande gooit ook eens een knuppel in het hoenderhok. Hij heeft zijn kopman Debusschere niet bij zich, maar gaat gewoon alleen.
 9. 16:55 Katjoesja stuurt na Martin opnieuw een mannetje vooruit. Goncalves zit niet ver in het algemeen klassement, maar ook zijn liedje is heel snel uitgezongen.
 10. 16:54 Martin waagt zijn kans De renners moeten toch wat draaien en keren in deze finale. Tony Martin probeert de massasprint te slim af te zijn, maar hij krijgt meteen gezelschap op zijn wiel.
 11. 16:53 Wout Poels krijgt een duwtje in de rug. Hij heeft de voeling met de staart van het peloton verloren door een lekke band. Gaat hij hier al tijd verliezen?
 12. 16:51 Lotto-Jumbo zet zijn train op de rails voor Van Poppel. Het lijkt nog erg ver. Bora-Hansgrohe komt ook naar voor, net als Katjoesja.
 13. 16:47 10 kilometer Het gaat nu razendsnel richting de finish. De treintjes van de sprintersploegen beginnen zich te roeren.
 14. 16:43 In Tel Aviv zijn ze klaar om de renners te ontvangen
 15. 16:39 Met z'n allen naar de finish Het sprookje van Boivin (Israel Cycling Academy) is uit. Het peloton maakt zich op voor een massasprint in Tel Aviv over 16 kilometer.
 16. 16:36 De eenzame leider heeft nog een bonus van 30 seconden
 17. 16:28 Sprinters in de Giro
  Elia Viviani (Ita) Quick-Step
  Sam Bennett (Ier) Bora-Hansgrohe
  Sacha Modolo (Ita) EF-Drapac
  Jakub Mareczko (Ita) Wilier Triestina
  Jens Debusschere Lotto-Fix All
  Danny van Poppel (Ned) Lotto-Jumbo
  Niccolo Bonifazio (Ita) Bahrein-Merida
  Francesco Gavazzi (Ita) Androni
  Andrea Guardini (Ita) Bardiani
 18. 16:26 Alle ogen zijn straks gericht op Elia Viviani. De sprinter van Quick-Step is het eigenlijk aan zijn stand verplicht om hier de ritzege te pakken. Zijn voornaamste uitdager lijkt Sam Bennett (Bora-Hansgrohe). De Belgen mogen een beetje hopen op Jens Debusschere.
 19. 16:20 De sprintersploegen sparen energie voor de finale. Ze gunnen Boivin zijn reclame en drijven het tempo nog niet de hoogte in.
 20. 16:10 Boivin bezorgt zijn Israëlische ploeg wat mooie publiciteit in eigen land. Hij rijdt moederziel alleen een minuutje voor de andere renners uit. Wanneer zet het peloton de achtervolging in op weg naar de massasprint?
 21. 16:05
 22. 16:00
 23. 15:57 Boivin met poging twee Guillaume Boivin zat ook al in de eerste ontsnapping en heeft de smaak te pakken. Hij glipt weg en krijgt van het peloton een vrijgeleide. De Canadees rijdt al snel 45 seconden bij elkaar.
 24. 15:49 Campenaerts wordt al snel weer opgeslokt. Hij volgt nu op 3 seconden van leider Dennis in het algemeen klassement. Morgen een nieuwe kans voor onze landgenoot?
 25. 15:47 Deze twee mannen stelen de show langs het parcours:
 26. 15:44 Campenaerts solo Victor Campenaerts trapt de ontgoocheling uit zijn lijf en rijdt nu een eindje voor het pak uit, maar meer dan 10 seconden pakt de Belg niet.
 27. 15:43
 28. 15:41
 29. 15:38 Campenaerts trekt door Victor Campenaerts krijgt bij de tussensprint geen steun van Lotto-Soudal en kan zich zo niet in zijn geliefde roze trui rijden. Hij lijkt boos en trekt meteen na sprint op avontuur in zijn eentje.
 30. 15:36 Dennis pakt leiderstrui Het is Rohan Dennis die zijn slag slaat. Hij pakt de drie bonificatieseconden. Hij wint het sprintje voor Viviani en Roelandts. Weer geen leiderstrui voor Campenaerts dus.
 31. 15:32 BMC rijdt met de hele ploeg richting tussensprint. Campenaerts heeft zich in het wiel van Dennis genesteld, maar krijgt weinig steun van zijn ploeg. Ook Viviani ligt op de loer.
 32. 15:32 Er zijn dan toch enkele enthousiastelingen opgedoken in Israël:
 33. 15:31 De pronostiek van Renaat Schotte:
 34. 15:28
 35. 15:25 We naderen de tussensprint en BMC heeft zich opnieuw attent vooraan de groep gezet. Rohan Dennis en Victor Campenaerts, beiden op 2 seconden van Dumoulin, zullen straks vechten voor de bonificaties en de leiderstrui.
 36. 15:22 Voor de Israel Cycling Academy had deze etappe bijna een eerste succesje opgeleverd. Maar Guillaume Boivin komt pas als tweede boven op het bergje. Geen trui in eigen land voor de ploeg.
 37. 15:19 Hergroepering Tijdens de strijd om de bergpunten werden de koplopers opgeslokt door het peloton. Iedereen rijdt nu samen naar de tweede tussensprint. Daar zijn belangrijke bonificatieseconden te verdienen.
 38. 15:16 Barbin pakt bergtrui Barbin profiteert van het werk van de kopgroep. Hij springt ernaartoe en gaat dan met de bergpunten aan de haal op het klimmetje van vierde categorie. De Italiaan mag straks zo de eerste bergtrui van deze 101e Giro aantrekken.
 39. 15:15 Op weg naar de top barst de strijd los. De drie vluchters delen prikjes uit aan elkaar, maar het peloton zit hen op de hielen. Wie pakt de bergpunten?
 40. 15:08 Campenaerts droomt nog altijd van de bonificatieseconden
 41. 15:06 Haalt de kopgroep de top van de eerste beklimming van deze Giro nog? Daar zijn de eerste punten te pakken voor het bergklassement.
 42. 15:01 BMC werkt Niet alleen Victor Campenaerts lijkt van de leiderstrui te dromen, ook Rohan Dennis heeft zijn zinnen op het roze gezet. Zijn ploeg trapt alleszins stevig door in de achtervolging. De bonus van de vluchters bedraagt nog maar een minuut.
 43. 14:56 De weg slingert nu lichtjes bergop. het peloton maakt van de helling en de tegenwind gebruik om de kloof op de vluchters te verkleinen.
 44. 14:48
 45. 14:41 Dumoulin wil zijn roze trui niet verdedigen:
 46. 14:39 100 kilometer De kopgroep begint aan de laatste 100 kilometer richting de eindmeet. Het peloton volgt ondertussen op zo'n drie minuten. De wind maakt het de renners wel knap lastig want die staat nu vol op de kop.
 47. 14:30 Adam Hansen rijdt zijn 20e grote ronde op rij en dat verdient een cadeautje:
 48. 14:27 Debusschere: "Hoop op massasprint"
 49. 14:24 De kans om hier een etappe te winnen is groter dan in de Tour. Maar het blijft een kwestie van goed zijn en een tikkeltje geluk hebben in de sprint. Jens Debusschere
 50. 14:22 Jens Debusschere is de troef voor Lotto Fix ALL in de mogelijke massasprint vandaag. "Viviani en Bennett zijn de twee snelste mannen. Zij staan een stapje voor op de rest", zei de Belg voor de start. "Maar zij kunnen ook ingesloten raken dus ik zal daar maar op hopen."
 51. 14:12 We rijden langs de kust, maar voorlopig is er geen gevaar voor waaiers
 52. 14:10 Elia Viviani is uit het peloton verdwenen. De topfavoriet voor de dagzege heeft een lekke band en terwijl zijn mecanicien dat oplost, gaat de Italiaan meteen even zijn blaas leegmaken. Hij keert daarna gezwind weer terug.
 53. 14:05 De leiders krijgen een vrijgeleide van het peloton. De achterstand op de vluchters bedraagt ondertussen 2'30". De roze droom van Campenaerts lijkt niet voor vandaag te zullen zijn.
 54. 14:05
 55. 13:55 De verstandhouding bij de kopgroep is aanzienlijk verbeterd. Ze bouwen hun voorsprong uit tot meer dan een minuut.
 56. 13:45 Drie leiders Boivin heeft zijn avontuur tot een goed einde gebracht. De Canadees heeft het wiel van Lars Bak gevonden. Worden deze drie renners na een hectisch begin dan toch de vlucht van de dag?
 57. 13:43 In het peloton test Viviani een eerste keer zijn benen. Hij zet zich recht en rijdt autoritair naar de overgebleven 6 punten.
 58. 13:41 Ballerini pakt punten De twee vluchters komen aan de eerste tussensprint. Lars Bak doet niet eens moeite en laat Ballerini de punten voor het sprintersklassement pakken. Bonifcatieseconden waren er hier niet te verdienen.
 59. 13:41 Het gaat voorlopig hard:
 60. 13:38 Het peloton moet even voet aan grond zetten na een valpartij. Heel erg oogt het allemaal niet. Goncalves, die vierde staat in de tussenstand, heeft wel wat tijd nodig voor hij weer op de fiets kan springen.
 61. 13:33 Lars Bak (Lotto-Soudal) zit nu tegen wil en dank in de vroege ontsnapping. De Deen heeft niet echt zin om voluit te rijden, maar hij heeft samen met Ballerini nu toch een voorsprong van ruim een halve minuut.
 62. 13:25 Guy Niv wil zijn Israëlische ploeg wat publiciteit bezorgen. Hij springt weg uit het peloton, maar kan de oversteek naar de twee leiders niet maken. Hij blijft ergens tussenin hangen.
 63. 13:23 Campenaerts probeert nog een keer naar Bak en Ballerini toe te rijden, maar BMC gunt hem de leiderstrui niet. Al snel wordt de Belg weer gegrepen.
 64. 13:22
 65. 13:20 Ballerini is boos Ballerini probeert het opnieuw. Hij krijgt het gezelschap van Lars Bak, een ploegmaat van Campenaerts. Dat mag wel van het peloton, maar de renner van Lotto-Soudal weigert mee te rijden en wacht op de Belg. Ballerini begrijpt er niets van.
 66. 13:16 Voorlopig maken de andere ploegen het Campenaerts niet makkelijk. De Belg probeert mee te schuiven met de poging van Ballerini. Dat lijkt te lukken, maar dan gaat BMC achter de vlucht aan. De Italiaan is boos op Campenaerts.
 67. 13:14 Zullen de andere ploegen Campenaerts helpen bij zijn plannetje? "Dit is een uitgelezen kans, maar alle ploegen hebben graag de leiderstrui omwille van de publicitaire waarde. Zal BMC me laten rijden? Ik hoop van wel."
 68. 13:12 Ik heb maar twee bonificatieseconden nodig om in de roze trui te glippen. Waarom zou ik niet alles op alles zetten om vandaag de trui te pakken? Mijn beste optie is om mee te schuiven met de vroege ontsnapping. Victor Campenaerts
 69. 13:10 Campenaerts heeft er zin in Victor Campenaerts heeft zijn roze droom nog niet opgegeven na de tijdrit van gisteren. Meteen na de start probeert de Belg uit het peloton weg te glippen. Voorlopig zonder succes want Quick-Step verliest hem niet uit het oog.
 70. 13:09 167 kilometer De renners zijn vertrokken voor hun tweede rit in Israël. Dit is de eerste kans voor de sprinters. Over 167km bereiken we de finish.
 71. 13:09 Start
 72. 13:08 Wellens: "Alles begint met goeie benen"
 73. 13:06 Campenaerts: "Wil roze pakken dankzij bonificaties"
 74. 12:58 Het officieuze startschot is gegeven. Over 20 minuten klinkt het echte startsignaal. De renners werken vandaag 167 kilometer af van Haifa naar Tel Aviv.
 75. 12:58
 76. 12:56 Het parcours van de vlakke etappe:
 77. 12:56 Viviani gaat voor de zege
 78. 12:54
 79. 12:28 De eerste sprint is belangrijk voor het vertrouwen dus ik kijk er wel naar uit. De wind zal niet echt een rol spelen vandaag. Ik hoop dat ik mijn eigen sprint kan rijden en dan zien we wel waar ik uitkom. Jens Debusschere
 80. 12:27
 81. 12:07 De renners komen het wedstrijdblad tekenen. Start over een uur.
 82. 11:46
 83. 11:00 Nu al de pechvogel van deze Giro? Renner breekt nekwervel nog voor rit 1
 84. 10:50 Er staan al veel fans klaar aan de start
 85. 10:24 Voor Quick-Step - dat niet echt een klassementsrenner heeft in deze Giro - zullen de sprints van levensbelang zijn. Viviani zal de referentiesprinter worden. Renaat Schotte
 86. 10:22 Elia Viviani is de kopman bij Quick-Step voor deze drie weken in Italië. De sprinter rijdt de Giro voor de vijfde keer en won er in 2015 al een keer een rit. Dit seizoen staat de zegeteller van de Italiaan op 5. Komt er daar straks nog eentje bij?
 87. 10:21
 88. 10:20
 89. 10:18 Eerste sprintkans Na de openingstijdrit zijn nu de sprinters aan zet in de 101e Ronde van Italië. Kan Elia Viviani zijn ploeg Quick-Step aan een zoveelste zege van het seizoen helpen in Tel Aviv? Het startschot van de tweede etappe wordt om 13.10 uur gegeven.
 90. 10:18 Vooraf
profiel
profiel

Uitslag

Uitslag rit

1 ITA Elia Viviani QST 3u51'20"
2 ITA Jakub Mareczko WIL +0"
3 IER Sam Bennett BOH +0"
4 ITA Niccolò Bonifazio TBM +0"
5 ITA Sacha Modolo EFD +0"
6 FRA Clément Venturini ALM +0"
7 ZAF Ryan Gibbons DDD +0"
8 ITA Manuel Belletti ANS +0"
9 BEL Baptiste Planckaert TKA +0"
10 LUX Jempy Drücker BMC +0"
11 DEN Mads Pedersen TFS +0"
12 ITA Kristian Sbaragli ICA +0"
13 ITA Paolo Simion BRD +0"
14 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +0"
15 NED Danny van Poppel TLJ +0"
16 GBR Alex Dowsett TKA +0"
17 DUI Nico Denz ALM +0"
18 DEN Mads Würtz TKA +0"
19 NED Tom Dumoulin SUN +0"
20 AUS Zakkari Dempster ICA +0"
36 BEL Jürgen Roelandts BMC +0"
42 BEL Victor Campenaerts LTS +0"
43 BEL Tom Van Asbroeck EFD +0"
56 BEL Tim Wellens LTS +0"
102 BEL Sander Armée LTS +0"
114 BEL Louis Vervaeke SUN +0"
136 BEL Tosh Van der Sande LTS +45"
144 BEL Ben Hermans ICA +1'05"
148 BEL Jens Debusschere LTS +1'05"
158 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +1'05"
163 BEL Frederik Frison LTS +1'05"
168 BEL Loïc Vliegen BMC +1'25"
klassement
1 GBR Simon Yates MTS 61u19'51"
2 NED Tom Dumoulin SUN +1'24"
3 ITA Domenico Pozzovivo TBM +1'37"
4 FRA Thibaut Pinot GFC +1'46"
5 GBR Chris Froome SKY +3'10"
6 COL Miguel Ángel López AST +3'42"
7 ECU Richard Carapaz MOV +3'56"
8 NZL George Bennett TLJ +4'04"
9 SPA Pello Bilbao AST +4'29"
10 OOS Patrick Konrad BOH +4'43"
11 AUS Rohan Dennis BMC +5'11"
12 CAN Michael Woods EFD +5'26"
13 ITA Fabio Aru UAD +5'33"
14 COL Carlos Betancur MOV +5'39"
15 AUS Ben O'Connor DDD +5'42"
16 NED Sam Oomen SUN +5'57"
17 FRA Alexandre Geniez ALM +7'30"
18 NED Wout Poels SKY +7'56"
19 ITA Davide Formolo BOH +8'26"
20 COL Sergio Henao SKY +8'52"
21 DUI Maximilian Schachmann QST +9'01"
22 POR José Gonçalves TKA +10'57"
23 SPA Mikel Nieve MTS +18'09"
24 ITA Valerio Conti UAD +18'43"
25 FRA Mikaël Chérel ALM +19'59"
26 ITA Fausto Masnada ANS +21'27"
27 ITA Diego Ulissi UAD +21'46"
28 FRA Hubert Dupont ALM +27'54"
29 OOS Georg Preidler GFC +29'03"
30 ITA Gianluca Brambilla TFS +29'45"
31 ZWI Sébastien Reichenbach GFC +30'07"
32 SPA Luis León Sánchez AST +31'43"
33 SLO Jan Polanc UAD +33'50"
34 AUS Jack Haig MTS +36'07"
35 SLO Matej Mohoric TBM +38'10"
36 ZAF Louis Meintjes DDD +46'37"
37 OOS Felix Großschartner BOH +47'46"
38 ITA Matteo Montaguti ALM +50'49"
39 BEL Ben Hermans ICA +51'39"
40 ITA Giovanni Visconti TBM +51'39"
41 NED Maurits Lammertink TKA +51'49"
42 FRA François Bidard ALM +52'38"
43 FRA Quentin Jauregui ALM +53'05"
44 NED Robert Gesink TLJ +53'23"
45 ITA Enrico Battaglin TLJ +54'24"
46 VS Nathan Brown EFD +57'07"
47 COL Jarlinson Pantano TFS +1u00'17"
48 SPA Víctor de la Parte MOV +1u00'40"
49 TSJ Roman Kreuziger MTS +1u00'59"
50 NED Laurens ten Dam SUN +1u01'07"
51 ITA Eros Capecchi QST +1u02'23"
52 COL Rodolfo Torres ANS +1u02'27"
53 TSJ Jan Hirt AST +1u02'35"
54 VS Benjamin King DDD +1u02'50"
55 ITA Mattia Cattaneo ANS +1u05'56"
56 ITA Manuele Boaro TBM +1u06'38"
57 ITA Francesco Gavazzi ANS +1u08'41"
58 ITA Giulio Ciccone BRD +1u09'23"
59 VS Joe Dombrowski EFD +1u09'29"
60 ITA Alessandro De Marchi BMC +1u15'20"
61 SPA David De La Cruz SKY +1u17'39"
62 COL Esteban Chaves MTS +1u17'40"
63 AUS Adam Hansen LTS +1u17'59"
64 BEL Louis Vervaeke SUN +1u20'04"
65 IER Nicolas Roche BMC +1u21'25"
66 COL Darwin Atapuma UAD +1u21'35"
67 DUI Christoph Pfingsten BOH +1u24'04"
68 BEL Sander Armée LTS +1u26'00"
69 VS Chad Haga SUN +1u27'54"
70 NED Koen Bouwman TLJ +1u29'20"
71 KAZ Andrey Zeits AST +1u30'23"
72 FRA Kenny Elissonde SKY +1u32'04"
73 DUI Nico Denz ALM +1u32'48"
74 GBR Hugh Carthy EFD +1u36'40"
75 SPA Rubén Plaza ICA +1u39'03"
76 BEL Tosh Van der Sande LTS +1u40'40"
77 ZWI Kilian Frankiny BMC +1u40'49"
78 ITA Salvatore Puccio SKY +1u41'49"
79 ERI Natnael Berhane DDD +1u43'05"
80 ITA Manuele Mori UAD +1u44'43"
81 ITA Alessandro Tonelli BRD +1u45'59"
82 FRA Anthony Roux GFC +1u46'00"
83 ITA Marco Marcato UAD +1u46'50"
84 ITA Davide Ballerini ANS +1u47'37"
85 ITA Davide Villella AST +1u48'40"
86 LUX Laurent Didier TFS +1u52'22"
87 DEN Mads Würtz TKA +1u53'01"
88 ITA Andrea Vendrame ANS +1u53'10"
89 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +1u54'22"
90 COL Dáyer Quintana MOV +1u58'11"
91 ZAF Ryan Gibbons DDD +1u59'19"
92 ITA Antonio Nibali TBM +2u00'08"
93 SPA Francisco Ventoso BMC +2u01'49"
94 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +2u01'51"
95 TSJ Zdenek Štybar QST +2u01'52"
96 ITA Manuel Senni BRD +2u02'24"
97 FRA Matthieu Ladagnous GFC +2u02'51"
98 LET Krists Neilands ICA +2u02'54"
99 ZAF Jaco Venter DDD +2u04'08"
100 ZWI Steve Morabito GFC +2u04'24"
101 FRA Clément Venturini ALM +2u05'02"
102 ITA Sacha Modolo EFD +2u05'34"
103 DEN Lars Bak LTS +2u06'17"
104 DUI Tony Martin TKA +2u06'38"
105 IER Sam Bennett BOH +2u09'18"
106 ITA Enrico Barbin BRD +2u11'20"
107 DEN Niklas Eg TFS +2u12'14"
108 FRA Rémi Cavagna QST +2u13'59"
109 CAN Guillaume Boivin ICA +2u15'40"
110 SPA Antonio Pedrero MOV +2u16'34"
111 ITA Cesare Benedetti BOH +2u17'24"
112 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +2u17'27"
113 NOO Vegard Laengen UAD +2u19'21"
114 ITA Manuel Belletti ANS +2u20'56"
115 GBR Alex Dowsett TKA +2u21'46"
116 BEL Baptiste Planckaert TKA +2u22'11"
117 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +2u22'21"
118 ITA Jacopo Mosca WIL +2u23'10"
119 NED Jos van Emden TLJ +2u23'50"
120 SPA Rubén Fernández MOV +2u24'14"
121 FRA Jérémy Roy GFC +2u25'05"
122 ITA Niccolò Bonifazio TBM +2u25'07"
123 SPA Igor Antón DDD +2u25'52"
124 RUS Maksim Belkov TKA +2u26'45"
125 ITA Kristian Sbaragli ICA +2u27'01"
126 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +2u27'11"
127 WRU Vasil Kirijenka SKY +2u27'15"
128 DUI Christian Knees SKY +2u27'16"
129 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +2u27'49"
130 BEL Loïc Vliegen BMC +2u28'08"
131 ITA Simone Andreetta BRD +2u29'44"
132 ITA Marco Frapporti ANS +2u30'01"
133 KAZ Alexey Lutsenko AST +2u32'53"
134 DEN Michael Mørkøv QST +2u33'22"
135 BEL Jürgen Roelandts BMC +2u34'55"
136 AUS Zakkari Dempster ICA +2u35'03"
137 ITA Mirco Maestri BRD +2u35'43"
138 FRA Florian Sénéchal QST +2u35'46"
139 AUS Chris Hamilton SUN +2u37'03"
140 BEL Victor Campenaerts LTS +2u37'14"
141 NED Roy Curvers SUN +2u37'52"
142 FRA William Bonnet GFC +2u37'56"
143 NED Danny van Poppel TLJ +2u38'29"
144 BEL Tom Van Asbroeck EFD +2u39'13"
145 LUX Jempy Drücker BMC +2u39'17"
146 NZL Sam Bewley MTS +2u39'58"
147 ITA Fabio Sabatini QST +2u40'45"
148 ITA Alex Turrin WIL +2u41'05"
149 SLO Domen Novak TBM +2u41'48"
150 AUS Mitch Docker EFD +2u41'51"
151 ITA Elia Viviani QST +2u43'51"
152 SPA Markel Irizar TFS +2u44'52"
153 BEL Frederik Frison LTS +2u46'14"
154 IER Ryan Mullen TFS +2u48'19"
155 BEL Jens Debusschere LTS +2u49'10"
156 ISR Guy Sagiv ICA +2u50'18"
157 NED Lennard Hofstede SUN +2u54'15"
158 DEN Mads Pedersen TFS +2u54'54"
159 NED Boy van Poppel TFS +2u55'27"
160 ITA Liam Bertazzo WIL +2u56'12"
161 ITA Paolo Simion BRD +2u57'14"
162 DUI Andreas Schillinger BOH +2u57'32"
163 ITA Marco Coledan WIL +3u03'53"
164 CAN Svein Tuft MTS +3u09'39"
165 ALB Eugert Zhupa WIL +3u10'30"
166 ITA Giuseppe Fonzi WIL +3u23'53"
1 GBR Chris Froome SKY 5u25'31"
2 GBR Simon Yates MTS +6"
3 ITA Domenico Pozzovivo TBM +23"
4 COL Miguel Ángel López AST +25"
5 NED Tom Dumoulin SUN +37"
6 FRA Thibaut Pinot GFC +42"
7 NED Wout Poels SKY +1'07"
8 ZWI Sébastien Reichenbach GFC +1'19"
9 SPA Pello Bilbao AST +1'35"
10 CAN Michael Woods EFD +1'43"
11 OOS Patrick Konrad BOH +1'48"
12 NZL George Bennett TLJ +1'55"
13 ECU Richard Carapaz MOV +2'00"
14 COL Carlos Betancur MOV +2'10"
15 NED Sam Oomen SUN +2'17"
16 AUS Ben O'Connor DDD +2'17"
17 ITA Fabio Aru UAD +2'23"
18 ITA Davide Formolo BOH +2'23"
19 AUS Rohan Dennis BMC +2'35"
20 ITA Giulio Ciccone BRD +2'44"
21 FRA Alexandre Geniez ALM +2'57"
22 COL Sergio Henao SKY +3'44"
23 AUS Jack Haig MTS +4'06"
24 OOS Georg Preidler GFC +4'16"
25 OOS Felix Großschartner BOH +4'43"
26 DUI Maximilian Schachmann QST +5'00"
27 NED Robert Gesink TLJ +5'03"
28 SPA David De La Cruz SKY +5'21"
29 ITA Diego Ulissi UAD +5'27"
30 FRA Mikaël Chérel ALM +5'36"
31 ITA Valerio Conti UAD +5'36"
32 FRA Hubert Dupont ALM +5'36"
33 POR José Gonçalves TKA +5'36"
34 ZAF Louis Meintjes DDD +5'54"
35 FRA François Bidard ALM +6'06"
36 SLO Jan Polanc UAD +6'18"
37 COL Rodolfo Torres ANS +6'21"
38 SPA Igor Antón DDD +6'28"
39 TSJ Jan Hirt AST +6'33"
40 SPA Víctor de la Parte MOV +7'15"
41 FRA Quentin Jauregui ALM +7'15"
42 ITA Fausto Masnada ANS +7'18"
43 GBR Hugh Carthy EFD +7'21"
44 DEN Niklas Eg TFS +8'13"
45 BEL Ben Hermans ICA +8'13"
46 ITA Giovanni Visconti TBM +9'12"
47 AUS Adam Hansen LTS +9'37"
48 NED Koen Bouwman TLJ +10'11"
49 SPA Luis León Sánchez AST +11'37"
50 KAZ Andrey Zeits AST +11'37"
51 SLO Matej Mohoric TBM +11'37"
52 SPA Mikel Nieve MTS +11'37"
53 COL Darwin Atapuma UAD +11'37"
54 ITA Enrico Battaglin TLJ +11'37"
55 NED Laurens ten Dam SUN +11'44"
56 ITA Eros Capecchi QST +11'47"
57 VS Nathan Brown EFD +11'47"
58 ITA Enrico Barbin BRD +12'32"
59 ZWI Steve Morabito GFC +13'19"
60 ZWI Kilian Frankiny BMC +13'19"
61 ITA Gianluca Brambilla TFS +13'38"
62 ITA Francesco Gavazzi ANS +13'40"
63 BEL Louis Vervaeke SUN +14'46"
64 ITA Antonio Nibali TBM +16'13"
65 ITA Davide Villella AST +16'13"
66 TSJ Roman Kreuziger MTS +16'29"
67 NED Maurits Lammertink TKA +16'38"
68 ITA Mattia Cattaneo ANS +16'49"
69 DUI Nico Denz ALM +17'05"
70 ITA Matteo Montaguti ALM +17'05"
71 VS Joe Dombrowski EFD +17'16"
72 ITA Manuele Boaro TBM +17'26"
73 ITA Alessandro De Marchi BMC +17'37"
74 BEL Sander Armée LTS +17'40"
75 ERI Natnael Berhane DDD +17'46"
76 LUX Laurent Didier TFS +18'05"
77 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +19'04"
78 SPA Antonio Pedrero MOV +19'08"
79 NOO Vegard Laengen UAD +19'45"
80 VS Chad Haga SUN +20'01"
81 BEL Tosh Van der Sande LTS +20'37"
82 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +21'18"
83 AUS Chris Hamilton SUN +21'33"
84 ITA Salvatore Puccio SKY +21'47"
85 ITA Jacopo Mosca WIL +21'47"
86 ITA Alex Turrin WIL +21'47"
87 DEN Mads Würtz TKA +22'04"
88 ITA Fabio Sabatini QST +22'04"
89 ITA Davide Ballerini ANS +22'04"
90 COL Dáyer Quintana MOV +22'16"
91 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +22'23"
92 ITA Sacha Modolo EFD +22'27"
93 TSJ Zdenek Štybar QST +22'35"
94 ITA Manuele Mori UAD +22'39"
95 ITA Manuel Senni BRD +22'45"
96 FRA Matthieu Ladagnous GFC +22'46"
97 SLO Domen Novak TBM +23'14"
98 WRU Vasil Kirijenka SKY +23'14"
99 ITA Marco Marcato UAD +23'34"
100 ITA Cesare Benedetti BOH +23'42"
101 NED Jos van Emden TLJ +24'02"
102 AUS Mitch Docker EFD +24'04"
103 FRA Anthony Roux GFC +24'04"
104 LET Krists Neilands ICA +24'09"
105 NED Lennard Hofstede SUN +24'47"
106 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +24'49"
107 FRA Clément Venturini ALM +24'57"
108 DUI Christian Knees SKY +24'57"
109 NED Roy Curvers SUN +25'22"
110 COL Jarlinson Pantano TFS +25'44"
111 COL Esteban Chaves MTS +26'10"
112 BEL Frederik Frison LTS +26'13"
113 DEN Lars Bak LTS +26'13"
114 CAN Guillaume Boivin ICA +26'13"
115 ITA Kristian Sbaragli ICA +26'13"
116 VS Benjamin King DDD +26'13"
117 ITA Marco Coledan WIL +26'13"
118 SPA Rubén Plaza ICA +26'13"
119 GBR Alex Dowsett TKA +26'13"
120 DEN Mads Pedersen TFS +26'13"
121 ITA Marco Frapporti ANS +26'13"
122 ITA Andrea Vendrame ANS +26'52"
123 LUX Jempy Drücker BMC +26'58"
124 FRA Jérémy Roy GFC +27'00"
125 SPA Francisco Ventoso BMC +27'03"
126 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +27'06"
127 KAZ Alexey Lutsenko AST +27'14"
128 ISR Guy Sagiv ICA +27'20"
129 FRA William Bonnet GFC +27'38"
130 BEL Jürgen Roelandts BMC +27'38"
131 BEL Jens Debusschere LTS +27'38"
132 NED Danny van Poppel TLJ +27'38"
133 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +27'38"
134 ITA Simone Andreetta BRD +27'43"
135 ITA Niccolò Bonifazio TBM +27'47"
136 IER Nicolas Roche BMC +27'52"
137 BEL Baptiste Planckaert TKA +27'52"
138 RUS Maksim Belkov TKA +27'52"
139 ZAF Ryan Gibbons DDD +27'52"
140 DUI Tony Martin TKA +28'12"
141 DUI Christoph Pfingsten BOH +28'27"
142 ZAF Jaco Venter DDD +28'31"
143 IER Ryan Mullen TFS +28'31"
144 AUS Zakkari Dempster ICA +28'37"
145 SPA Markel Irizar TFS +28'46"
146 SPA Rubén Fernández MOV +28'49"
147 ITA Manuel Belletti ANS +28'49"
148 FRA Rémi Cavagna QST +28'49"
149 ITA Mirco Maestri BRD +28'49"
150 FRA Florian Sénéchal QST +29'01"
151 BEL Tom Van Asbroeck EFD +29'08"
152 BEL Victor Campenaerts LTS +29'08"
153 ITA Alessandro Tonelli BRD +29'17"
154 NZL Sam Bewley MTS +29'17"
155 ITA Elia Viviani QST +29'31"
156 ITA Paolo Simion BRD +29'48"
157 BEL Loïc Vliegen BMC +29'55"
158 DUI Andreas Schillinger BOH +30'15"
159 CAN Svein Tuft MTS +30'56"
160 ALB Eugert Zhupa WIL +31'06"
161 FRA Kenny Elissonde SKY +31'06"
162 ITA Liam Bertazzo WIL +31'10"
163 ITA Giuseppe Fonzi WIL +31'13"
164 DEN Michael Mørkøv QST +32'11"
165 NED Boy van Poppel TFS +32'11"
166 IER Sam Bennett BOH +33'49"
BEL Tim Wellens LTS
NZL Tom Scully EFD
1 ITA Elia Viviani QST 237
2 IER Sam Bennett BOH 197
3 GBR Simon Yates MTS 98
4 ITA Sacha Modolo EFD 94
5 ITA Davide Ballerini ANS 90
6 ITA Marco Frapporti ANS 89
7 NED Danny van Poppel TLJ 89
8 ITA Niccolò Bonifazio TBM 68
9 ALB Eugert Zhupa WIL 64
10 ITA Enrico Battaglin TLJ 59
11 CAN Guillaume Boivin ICA 57
12 FRA Thibaut Pinot GFC 48
13 RUS Maksim Belkov TKA 46
14 NED Tom Dumoulin SUN 45
15 ITA Davide Formolo BOH 41
16 ITA Jacopo Mosca WIL 40
17 BEL Baptiste Planckaert TKA 40
18 ITA Manuel Belletti ANS 39
19 SLO Matej Mohoric TBM 38
20 ITA Andrea Vendrame ANS 38
21 ITA Domenico Pozzovivo TBM 38
22 FRA Clément Venturini ALM 38
23 ECU Richard Carapaz MOV 35
24 AUS Rohan Dennis BMC 34
25 ZAF Ryan Gibbons DDD 32
26 COL Esteban Chaves MTS 30
27 BEL Jürgen Roelandts BMC 29
28 SPA Markel Irizar TFS 28
29 ITA Enrico Barbin BRD 27
30 POR José Gonçalves TKA 26
31 ITA Marco Marcato UAD 24
32 BEL Jens Debusschere LTS 24
33 CAN Michael Woods EFD 23
34 DEN Michael Mørkøv QST 23
35 LUX Jempy Drücker BMC 21
36 DEN Mads Pedersen TFS 21
37 ITA Francesco Gavazzi ANS 20
38 ITA Giovanni Visconti TBM 18
39 DUI Nico Denz ALM 18
40 ITA Mirco Maestri BRD 17
41 GBR Chris Froome SKY 16
42 COL Rodolfo Torres ANS 16
43 SPA Luis León Sánchez AST 15
44 ITA Paolo Simion BRD 15
45 COL Miguel Ángel López AST 14
46 DUI Maximilian Schachmann QST 14
47 ITA Alessandro Tonelli BRD 14
48 BEL Victor Campenaerts LTS 14
49 ITA Alex Turrin WIL 13
50 OOS Patrick Konrad BOH 13
51 BEL Tosh Van der Sande LTS 12
52 ITA Fausto Masnada ANS 12
53 DEN Lars Bak LTS 12
54 ITA Kristian Sbaragli ICA 12
55 NZL George Bennett TLJ 11
56 DEN Mads Würtz TKA 11
57 ITA Fabio Sabatini QST 11
58 IER Ryan Mullen TFS 11
59 ITA Manuel Senni BRD 10
60 ITA Giulio Ciccone BRD 9
61 LUX Laurent Didier TFS 9
62 FRA Florian Sénéchal QST 9
63 SPA Pello Bilbao AST 8
64 FRA Alexandre Geniez ALM 8
65 NED Maurits Lammertink TKA 8
66 NED Koen Bouwman TLJ 8
67 FRA Rémi Cavagna QST 8
68 ITA Matteo Montaguti ALM 6
69 VS Benjamin King DDD 6
70 ITA Alessandro De Marchi BMC 6
71 DUI Tony Martin TKA 6
72 GBR Alex Dowsett TKA 6
73 ZWI Sébastien Reichenbach GFC 5
74 COL Jarlinson Pantano TFS 5
75 TSJ Roman Kreuziger MTS 5
76 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA 5
77 ZAF Jaco Venter DDD 4
78 ITA Fabio Aru UAD 3
79 FRA Quentin Jauregui ALM 3
80 ITA Eros Capecchi QST 3
81 ITA Cesare Benedetti BOH 3
82 ITA Gianluca Brambilla TFS 2
83 VS Joe Dombrowski EFD 2
84 ITA Giuseppe Fonzi WIL 2
85 ITA Valerio Conti UAD 1
86 OOS Georg Preidler GFC 1
87 SLO Jan Polanc UAD 1
88 BEL Ben Hermans ICA 1
89 ITA Manuele Mori UAD 1
90 TSJ Zdenek Štybar QST 1
91 DUI Andreas Schillinger BOH 1
NED Wout Poels SKY -1
ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD -5
1 GBR Simon Yates MTS 76
2 COL Esteban Chaves MTS 47
3 FRA Thibaut Pinot GFC 40
4 GBR Chris Froome SKY 35
5 ITA Fausto Masnada ANS 35
6 ITA Valerio Conti UAD 33
7 ITA Matteo Montaguti ALM 29
8 ITA Domenico Pozzovivo TBM 28
9 ECU Richard Carapaz MOV 23
10 ITA Giulio Ciccone BRD 22
11 ITA Enrico Barbin BRD 21
12 ERI Natnael Berhane DDD 15
13 COL Miguel Ángel López AST 13
14 ITA Davide Formolo BOH 13
15 FRA Mikaël Chérel ALM 12
16 NZL George Bennett TLJ 11
17 NED Tom Dumoulin SUN 10
18 ITA Francesco Gavazzi ANS 10
19 SLO Matej Mohoric TBM 9
20 ITA Davide Ballerini ANS 9
21 ITA Marco Frapporti ANS 8
22 LUX Laurent Didier TFS 8
23 ITA Andrea Vendrame ANS 7
24 SPA Luis León Sánchez AST 7
25 IER Ryan Mullen TFS 6
26 NED Koen Bouwman TLJ 6
27 ALB Eugert Zhupa WIL 6
28 ITA Jacopo Mosca WIL 5
29 ITA Mirco Maestri BRD 5
30 ITA Gianluca Brambilla TFS 4
31 ITA Enrico Battaglin TLJ 4
32 ITA Alessandro De Marchi BMC 4
33 ITA Diego Ulissi UAD 3
34 ITA Giovanni Visconti TBM 3
35 CAN Guillaume Boivin ICA 3
36 COL Carlos Betancur MOV 2
37 NED Wout Poels SKY 2
38 GBR Hugh Carthy EFD 2
39 ITA Davide Villella AST 2
40 SPA Markel Irizar TFS 2
41 OOS Patrick Konrad BOH 1
42 ZWI Sébastien Reichenbach GFC 1
43 VS Benjamin King DDD 1
44 DUI Tony Martin TKA 1
45 DEN Mads Pedersen TFS 1
1 COL Miguel Ángel López AST 61u23'33"
2 ECU Richard Carapaz MOV +14"
3 AUS Ben O'Connor DDD +2'00"
4 NED Sam Oomen SUN +2'15"
5 DUI Maximilian Schachmann QST +5'19"
6 ITA Valerio Conti UAD +15'01"
7 ITA Fausto Masnada ANS +17'45"
8 AUS Jack Haig MTS +32'25"
9 SLO Matej Mohoric TBM +34'28"
10 OOS Felix Großschartner BOH +44'04"
11 FRA Quentin Jauregui ALM +49'23"
12 ITA Giulio Ciccone BRD +1u05'41"
13 BEL Louis Vervaeke SUN +1u16'22"
14 NED Koen Bouwman TLJ +1u25'38"
15 DUI Nico Denz ALM +1u29'06"
16 GBR Hugh Carthy EFD +1u32'58"
17 ZWI Kilian Frankiny BMC +1u37'07"
18 ITA Davide Ballerini ANS +1u43'55"
19 DEN Mads Würtz TKA +1u49'19"
20 ITA Andrea Vendrame ANS +1u49'28"
21 ZAF Ryan Gibbons DDD +1u55'37"
22 LET Krists Neilands ICA +1u59'12"
23 FRA Clément Venturini ALM +2u01'20"
24 DEN Niklas Eg TFS +2u08'32"
25 FRA Rémi Cavagna QST +2u10'17"
26 ITA Jacopo Mosca WIL +2u19'28"
27 ITA Niccolò Bonifazio TBM +2u21'25"
28 BEL Loïc Vliegen BMC +2u24'26"
29 ITA Simone Andreetta BRD +2u26'02"
30 FRA Florian Sénéchal QST +2u32'04"
31 AUS Chris Hamilton SUN +2u33'21"
32 NED Danny van Poppel TLJ +2u34'47"
33 SLO Domen Novak TBM +2u38'06"
34 IER Ryan Mullen TFS +2u44'37"
35 ISR Guy Sagiv ICA +2u46'36"
36 NED Lennard Hofstede SUN +2u50'33"
37 DEN Mads Pedersen TFS +2u51'12"
1 GBR Team Sky SKY 184u15'54"
2 KAZ Astana Pro Team AST +2'46"
3 AUS Mitchelton - Scott MTS +6'51"
4 VAE UAE Team Emirates UAD +18'59"
5 SPA Movistar Team MOV +23'01"
6 FRA Groupama - FDJ GFC +27'59"
7 FRA AG2R La Mondiale ALM +30'24"
8 DUI BORA - hansgrohe BOH +30'25"
9 ZAF Team Dimension Data DDD +32'07"
10 DUI Team Sunweb SUN +33'10"
11 BRN Bahrain - Merida TBM +53'33"
12 VS Team EF Education First - Drapac p/b Cannondale EFD +55'23"
13 NED Team LottoNL - Jumbo TLJ +1u06'46"
14 ITA Androni Giocattoli - Sidermec ANS +1u25'11"
15 VS BMC Racing Team BMC +1u40'44"
16 ZWI Team Katusha - Alpecin TKA +1u55'06"
17 BEL Quick-Step Floors QST +2u11'54"
18 VS Trek - Segafredo TFS +2u31'29"
19 BEL Lotto - Soudal LTS +2u47'48"
20 ISR Israel Cycling Academy ICA +3u16'56"
21 ITA Bardiani - CSF BRD +3u28'53"
22 ITA Wilier Triestina - Selle Italia WIL +7u03'07"