Refresh


home : Wielrennen : Giro d'Italia


Viviani wint eerste sprint in Giro, Dennis snoept roze af van Dumoulin

Viviani wint eerste sprintduel in Giro.

za 05/05/2018 - 16:59 Quick-Step heeft niet lang moeten wachten op een eerste zege in de Giro. Elia Viviani maakte zijn faam waar in Tel Aviv. Rohan Dennis is de nieuwe leider. Hij pakte ondanks verwoede pogingen van Victor Campenaerts de bonificatieseconden onderweg.

De tweede etappe in een notendop:

 • Verliezer van de dag: Victor Campenaerts. De Belg deed vandaag opnieuw een gooi naar de roze trui, maar het mocht niet zijn. BMC, dat met Dennis ook op de leiderstrui mikte, gaf hem geen millimeter ruimte.
 • Dappere krijger van de dag: De Israel Cycling Academy wil in deze drie Giro-ritten in eigen land zo veel mogelijk publiciteit pakken. Guillaume Boivin bracht die missie tot een goed einde. Hij reed naar de eerste vlucht van dag, maar werd net voor de top van de berg gegrepen. Toch liet hij de moed niet zakken. Na de tussensprint reed hij opnieuw 45 minuten alleen op kop.
 • Weetje van de dag: Rohan Dennis is de nieuwe leider. Hij heeft zo in de drie grote rondes al eens de leiderstrui gedragen. Er zijn maar drie renners die nu nog in het peloton zitten die hem dat hebben voorgedaan: Mark Cavendish, Vincenzo Nibali en Fabio Aru.

BMC dwarsboomt plannen van Campenaerts, Viviani pakt de zege

De tweede etappe naar Tel Aviv was een klassieke sprintersetappe, maar de aanloop van 167 kilometer werd wel gekruid door de roze droom van Victor Campenaerts. De Belg van Lotto-Soudal kwam gisteren 2 seconden tekort en kon die kloof dichten door de bonificatieseconden te pakken aan de tussensprint. Maar ook Rohan Dennis, die in de stand naast Campenaerts stond, had zijn zinnen op de leiderstrui gezet en BMC verloor de Belg geen seconde uit het oog.

Na enkele mislukte pogingen om in de vlucht van de dag te raken, staakte hij tijdelijk de strijd. Zijn ploegmaat Lars Bak mocht wel vertrekken en kreeg Ballerini en uiteindelijk ook Boivin mee. Het drietal kreeg een voorsprong van drie minuten cadeau, maar liet zich op de enige beklimming van de dag verrassen door Barbin. Die pakte de eerste bergpunten en dus de trui.

Daarna ging alle aandacht naar de tussenspurt. BMC zette alles netjes op voor Dennis en die maakte het af. Hij won voor Viviani en Roelandts en rijdt morgen rond in de roze trui. Victor Campenaerts werd door zijn ploeg in de steek gelaten en trok uit frustratie even alleen door, zonder succes. Boivin mocht wel nog eens ontsnappen, maar bij het binnenrijden van Tel Aviv was ook zijn verhaal uit.

De aanloop naar de massasprint verliep warrig en de trein van Elia Viviani leek even te ontsporen. Maar hij sprong op het juiste moment uit het wiel van zijn landgenoot Mareczko om het af te maken. Het is zijn zesde zege van het seizoen en de 28e van Quick-Step.

Reacties:

 • Elia Viviani (winnaar): "Iedereen verwachtte dat ik deze rit zou winnen, maar dat maakte de opdracht er niet makkelijker op. Je moet het nog altijd doen en vooraf probeerde ik de druk af te houden. Vorig jaar heb ik de Giro gemist en het jaar daarvoor moest ik de Giro verlaten omdat ik buiten de tijd eindigde in de bergen. Ik had dus nog een rekening openstaan met deze ronde. Deze overwinning draag ik op aan mijn vriendin die altijd in mij gelooft. Zij zei gisteren dat ik het kon afmaken en dat is gelukt. Uiteraard dank ik ook mijn team. Zij hebben schitterend werk geleverd. Nooit eerder stond ik met zo'n sterk team aan de start van de Giro."
 • Rohan Dennis (leider): "Gisteren was ik teleurgesteld. Dit is een echte eer. Ik moet mijn team bedanken. Ik wil de trui natuurlijk zo lang mogelijk houden, maar de weg is nog lang. Het is een droom om de Giro te winnen, maar ik blijf realistisch. Ik bekijk het rit per rit en zal nu genieten van deze trui."

Bekijk de sprint van Elia Viviani:

In totaal is Dennis de 23e renner met 3 leiderstruien:

Wedstrijdverloop

 1. 18:36 Viviani (Italiaans): "Er rust veel druk op mijn schouders"
 2. 18:33 Rohan Dennis: "Droom om de Giro te winnen, maar ik blijf realistisch"
 3. 18:33 Debusschere: "Ik hoop morgen op waaiergeweld"
 4. 18:33 Campenaerts: "Sunweb had er geen probleem mee dat ik voorop zou rijden"
 5. 17:00 Einde
 6. 16:59 Viviani wint! Elia Viviani (Quick-Step) maakt zijn favorietenrol helemaal waar. Hij wint de massasprint in Tel Aviv.
 7. 16:58 Laatste kilometer De renners stormen onder de vod van de laatste kilometer. Wie wint de eerste massasprint?
 8. 16:57 Een poging van Tosh Tosh Van der Sande gooit ook eens een knuppel in het hoenderhok. Hij heeft zijn kopman Debusschere niet bij zich, maar gaat gewoon alleen.
 9. 16:55 Katjoesja stuurt na Martin opnieuw een mannetje vooruit. Goncalves zit niet ver in het algemeen klassement, maar ook zijn liedje is heel snel uitgezongen.
 10. 16:54 Martin waagt zijn kans De renners moeten toch wat draaien en keren in deze finale. Tony Martin probeert de massasprint te slim af te zijn, maar hij krijgt meteen gezelschap op zijn wiel.
 11. 16:53 Wout Poels krijgt een duwtje in de rug. Hij heeft de voeling met de staart van het peloton verloren door een lekke band. Gaat hij hier al tijd verliezen?
 12. 16:51 Lotto-Jumbo zet zijn train op de rails voor Van Poppel. Het lijkt nog erg ver. Bora-Hansgrohe komt ook naar voor, net als Katjoesja.
 13. 16:47 10 kilometer Het gaat nu razendsnel richting de finish. De treintjes van de sprintersploegen beginnen zich te roeren.
 14. 16:43 In Tel Aviv zijn ze klaar om de renners te ontvangen
 15. 16:39 Met z'n allen naar de finish Het sprookje van Boivin (Israel Cycling Academy) is uit. Het peloton maakt zich op voor een massasprint in Tel Aviv over 16 kilometer.
 16. 16:36 De eenzame leider heeft nog een bonus van 30 seconden
 17. 16:28 Sprinters in de Giro
  Elia Viviani (Ita) Quick-Step
  Sam Bennett (Ier) Bora-Hansgrohe
  Sacha Modolo (Ita) EF-Drapac
  Jakub Mareczko (Ita) Wilier Triestina
  Jens Debusschere Lotto-Fix All
  Danny van Poppel (Ned) Lotto-Jumbo
  Niccolo Bonifazio (Ita) Bahrein-Merida
  Francesco Gavazzi (Ita) Androni
  Andrea Guardini (Ita) Bardiani
 18. 16:26 Alle ogen zijn straks gericht op Elia Viviani. De sprinter van Quick-Step is het eigenlijk aan zijn stand verplicht om hier de ritzege te pakken. Zijn voornaamste uitdager lijkt Sam Bennett (Bora-Hansgrohe). De Belgen mogen een beetje hopen op Jens Debusschere.
 19. 16:20 De sprintersploegen sparen energie voor de finale. Ze gunnen Boivin zijn reclame en drijven het tempo nog niet de hoogte in.
 20. 16:10 Boivin bezorgt zijn Israëlische ploeg wat mooie publiciteit in eigen land. Hij rijdt moederziel alleen een minuutje voor de andere renners uit. Wanneer zet het peloton de achtervolging in op weg naar de massasprint?
 21. 16:05
 22. 16:00
 23. 15:57 Boivin met poging twee Guillaume Boivin zat ook al in de eerste ontsnapping en heeft de smaak te pakken. Hij glipt weg en krijgt van het peloton een vrijgeleide. De Canadees rijdt al snel 45 seconden bij elkaar.
 24. 15:49 Campenaerts wordt al snel weer opgeslokt. Hij volgt nu op 3 seconden van leider Dennis in het algemeen klassement. Morgen een nieuwe kans voor onze landgenoot?
 25. 15:47 Deze twee mannen stelen de show langs het parcours:
 26. 15:44 Campenaerts solo Victor Campenaerts trapt de ontgoocheling uit zijn lijf en rijdt nu een eindje voor het pak uit, maar meer dan 10 seconden pakt de Belg niet.
 27. 15:43
 28. 15:41
 29. 15:38 Campenaerts trekt door Victor Campenaerts krijgt bij de tussensprint geen steun van Lotto-Soudal en kan zich zo niet in zijn geliefde roze trui rijden. Hij lijkt boos en trekt meteen na sprint op avontuur in zijn eentje.
 30. 15:36 Dennis pakt leiderstrui Het is Rohan Dennis die zijn slag slaat. Hij pakt de drie bonificatieseconden. Hij wint het sprintje voor Viviani en Roelandts. Weer geen leiderstrui voor Campenaerts dus.
 31. 15:32 BMC rijdt met de hele ploeg richting tussensprint. Campenaerts heeft zich in het wiel van Dennis genesteld, maar krijgt weinig steun van zijn ploeg. Ook Viviani ligt op de loer.
 32. 15:32 Er zijn dan toch enkele enthousiastelingen opgedoken in Israël:
 33. 15:31 De pronostiek van Renaat Schotte:
 34. 15:28
 35. 15:25 We naderen de tussensprint en BMC heeft zich opnieuw attent vooraan de groep gezet. Rohan Dennis en Victor Campenaerts, beiden op 2 seconden van Dumoulin, zullen straks vechten voor de bonificaties en de leiderstrui.
 36. 15:22 Voor de Israel Cycling Academy had deze etappe bijna een eerste succesje opgeleverd. Maar Guillaume Boivin komt pas als tweede boven op het bergje. Geen trui in eigen land voor de ploeg.
 37. 15:19 Hergroepering Tijdens de strijd om de bergpunten werden de koplopers opgeslokt door het peloton. Iedereen rijdt nu samen naar de tweede tussensprint. Daar zijn belangrijke bonificatieseconden te verdienen.
 38. 15:16 Barbin pakt bergtrui Barbin profiteert van het werk van de kopgroep. Hij springt ernaartoe en gaat dan met de bergpunten aan de haal op het klimmetje van vierde categorie. De Italiaan mag straks zo de eerste bergtrui van deze 101e Giro aantrekken.
 39. 15:15 Op weg naar de top barst de strijd los. De drie vluchters delen prikjes uit aan elkaar, maar het peloton zit hen op de hielen. Wie pakt de bergpunten?
 40. 15:08 Campenaerts droomt nog altijd van de bonificatieseconden
 41. 15:06 Haalt de kopgroep de top van de eerste beklimming van deze Giro nog? Daar zijn de eerste punten te pakken voor het bergklassement.
 42. 15:01 BMC werkt Niet alleen Victor Campenaerts lijkt van de leiderstrui te dromen, ook Rohan Dennis heeft zijn zinnen op het roze gezet. Zijn ploeg trapt alleszins stevig door in de achtervolging. De bonus van de vluchters bedraagt nog maar een minuut.
 43. 14:56 De weg slingert nu lichtjes bergop. het peloton maakt van de helling en de tegenwind gebruik om de kloof op de vluchters te verkleinen.
 44. 14:48
 45. 14:41 Dumoulin wil zijn roze trui niet verdedigen:
 46. 14:39 100 kilometer De kopgroep begint aan de laatste 100 kilometer richting de eindmeet. Het peloton volgt ondertussen op zo'n drie minuten. De wind maakt het de renners wel knap lastig want die staat nu vol op de kop.
 47. 14:30 Adam Hansen rijdt zijn 20e grote ronde op rij en dat verdient een cadeautje:
 48. 14:27 Debusschere: "Hoop op massasprint"
 49. 14:24 De kans om hier een etappe te winnen is groter dan in de Tour. Maar het blijft een kwestie van goed zijn en een tikkeltje geluk hebben in de sprint. Jens Debusschere
 50. 14:22 Jens Debusschere is de troef voor Lotto Fix ALL in de mogelijke massasprint vandaag. "Viviani en Bennett zijn de twee snelste mannen. Zij staan een stapje voor op de rest", zei de Belg voor de start. "Maar zij kunnen ook ingesloten raken dus ik zal daar maar op hopen."
 51. 14:12 We rijden langs de kust, maar voorlopig is er geen gevaar voor waaiers
 52. 14:10 Elia Viviani is uit het peloton verdwenen. De topfavoriet voor de dagzege heeft een lekke band en terwijl zijn mecanicien dat oplost, gaat de Italiaan meteen even zijn blaas leegmaken. Hij keert daarna gezwind weer terug.
 53. 14:05 De leiders krijgen een vrijgeleide van het peloton. De achterstand op de vluchters bedraagt ondertussen 2'30". De roze droom van Campenaerts lijkt niet voor vandaag te zullen zijn.
 54. 14:05
 55. 13:55 De verstandhouding bij de kopgroep is aanzienlijk verbeterd. Ze bouwen hun voorsprong uit tot meer dan een minuut.
 56. 13:45 Drie leiders Boivin heeft zijn avontuur tot een goed einde gebracht. De Canadees heeft het wiel van Lars Bak gevonden. Worden deze drie renners na een hectisch begin dan toch de vlucht van de dag?
 57. 13:43 In het peloton test Viviani een eerste keer zijn benen. Hij zet zich recht en rijdt autoritair naar de overgebleven 6 punten.
 58. 13:41 Ballerini pakt punten De twee vluchters komen aan de eerste tussensprint. Lars Bak doet niet eens moeite en laat Ballerini de punten voor het sprintersklassement pakken. Bonifcatieseconden waren er hier niet te verdienen.
 59. 13:41 Het gaat voorlopig hard:
 60. 13:38 Het peloton moet even voet aan grond zetten na een valpartij. Heel erg oogt het allemaal niet. Goncalves, die vierde staat in de tussenstand, heeft wel wat tijd nodig voor hij weer op de fiets kan springen.
 61. 13:33 Lars Bak (Lotto-Soudal) zit nu tegen wil en dank in de vroege ontsnapping. De Deen heeft niet echt zin om voluit te rijden, maar hij heeft samen met Ballerini nu toch een voorsprong van ruim een halve minuut.
 62. 13:25 Guy Niv wil zijn Israëlische ploeg wat publiciteit bezorgen. Hij springt weg uit het peloton, maar kan de oversteek naar de twee leiders niet maken. Hij blijft ergens tussenin hangen.
 63. 13:23 Campenaerts probeert nog een keer naar Bak en Ballerini toe te rijden, maar BMC gunt hem de leiderstrui niet. Al snel wordt de Belg weer gegrepen.
 64. 13:22
 65. 13:20 Ballerini is boos Ballerini probeert het opnieuw. Hij krijgt het gezelschap van Lars Bak, een ploegmaat van Campenaerts. Dat mag wel van het peloton, maar de renner van Lotto-Soudal weigert mee te rijden en wacht op de Belg. Ballerini begrijpt er niets van.
 66. 13:16 Voorlopig maken de andere ploegen het Campenaerts niet makkelijk. De Belg probeert mee te schuiven met de poging van Ballerini. Dat lijkt te lukken, maar dan gaat BMC achter de vlucht aan. De Italiaan is boos op Campenaerts.
 67. 13:14 Zullen de andere ploegen Campenaerts helpen bij zijn plannetje? "Dit is een uitgelezen kans, maar alle ploegen hebben graag de leiderstrui omwille van de publicitaire waarde. Zal BMC me laten rijden? Ik hoop van wel."
 68. 13:12 Ik heb maar twee bonificatieseconden nodig om in de roze trui te glippen. Waarom zou ik niet alles op alles zetten om vandaag de trui te pakken? Mijn beste optie is om mee te schuiven met de vroege ontsnapping. Victor Campenaerts
 69. 13:10 Campenaerts heeft er zin in Victor Campenaerts heeft zijn roze droom nog niet opgegeven na de tijdrit van gisteren. Meteen na de start probeert de Belg uit het peloton weg te glippen. Voorlopig zonder succes want Quick-Step verliest hem niet uit het oog.
 70. 13:09 167 kilometer De renners zijn vertrokken voor hun tweede rit in Israël. Dit is de eerste kans voor de sprinters. Over 167km bereiken we de finish.
 71. 13:09 Start
 72. 13:08 Wellens: "Alles begint met goeie benen"
 73. 13:06 Campenaerts: "Wil roze pakken dankzij bonificaties"
 74. 12:58 Het officieuze startschot is gegeven. Over 20 minuten klinkt het echte startsignaal. De renners werken vandaag 167 kilometer af van Haifa naar Tel Aviv.
 75. 12:58
 76. 12:56 Het parcours van de vlakke etappe:
 77. 12:56 Viviani gaat voor de zege
 78. 12:54
 79. 12:28 De eerste sprint is belangrijk voor het vertrouwen dus ik kijk er wel naar uit. De wind zal niet echt een rol spelen vandaag. Ik hoop dat ik mijn eigen sprint kan rijden en dan zien we wel waar ik uitkom. Jens Debusschere
 80. 12:27
 81. 12:07 De renners komen het wedstrijdblad tekenen. Start over een uur.
 82. 11:46
 83. 11:00 Nu al de pechvogel van deze Giro? Renner breekt nekwervel nog voor rit 1
 84. 10:50 Er staan al veel fans klaar aan de start
 85. 10:24 Voor Quick-Step - dat niet echt een klassementsrenner heeft in deze Giro - zullen de sprints van levensbelang zijn. Viviani zal de referentiesprinter worden. Renaat Schotte
 86. 10:22 Elia Viviani is de kopman bij Quick-Step voor deze drie weken in Italië. De sprinter rijdt de Giro voor de vijfde keer en won er in 2015 al een keer een rit. Dit seizoen staat de zegeteller van de Italiaan op 5. Komt er daar straks nog eentje bij?
 87. 10:21
 88. 10:20
 89. 10:18 Eerste sprintkans Na de openingstijdrit zijn nu de sprinters aan zet in de 101e Ronde van Italië. Kan Elia Viviani zijn ploeg Quick-Step aan een zoveelste zege van het seizoen helpen in Tel Aviv? Het startschot van de tweede etappe wordt om 13.10 uur gegeven.
 90. 10:18 Vooraf
profiel
profiel

Uitslag

Uitslag rit

1 ITA Elia Viviani QST 3u51'20"
2 ITA Jakub Mareczko WIL +0"
3 IER Sam Bennett BOH +0"
4 ITA Niccolò Bonifazio TBM +0"
5 ITA Sacha Modolo EFD +0"
6 FRA Clément Venturini ALM +0"
7 ZAF Ryan Gibbons DDD +0"
8 ITA Manuel Belletti ANS +0"
9 BEL Baptiste Planckaert TKA +0"
10 LUX Jempy Drücker BMC +0"
11 DEN Mads Pedersen TFS +0"
12 ITA Kristian Sbaragli ICA +0"
13 ITA Paolo Simion BRD +0"
14 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +0"
15 NED Danny van Poppel TLJ +0"
16 GBR Alex Dowsett TKA +0"
17 DUI Nico Denz ALM +0"
18 DEN Mads Würtz TKA +0"
19 NED Tom Dumoulin SUN +0"
20 AUS Zakkari Dempster ICA +0"
36 BEL Jürgen Roelandts BMC +0"
42 BEL Victor Campenaerts LTS +0"
43 BEL Tom Van Asbroeck EFD +0"
56 BEL Tim Wellens LTS +0"
102 BEL Sander Armée LTS +0"
114 BEL Louis Vervaeke SUN +0"
136 BEL Tosh Van der Sande LTS +45"
144 BEL Ben Hermans ICA +1'05"
148 BEL Jens Debusschere LTS +1'05"
158 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +1'05"
163 BEL Frederik Frison LTS +1'05"
168 BEL Loïc Vliegen BMC +1'25"
klassement
1 GBR Chris Froome SKY 89u02'39"
2 NED Tom Dumoulin SUN +46"
3 COL Miguel Ángel López AST +4'57"
4 ECU Richard Carapaz MOV +5'44"
5 ITA Domenico Pozzovivo TBM +8'03"
6 SPA Pello Bilbao AST +11'50"
7 OOS Patrick Konrad BOH +13'01"
8 NZL George Bennett TLJ +13'17"
9 NED Sam Oomen SUN +14'18"
10 ITA Davide Formolo BOH +15'16"
11 FRA Alexandre Geniez ALM +17'30"
12 NED Wout Poels SKY +17'40"
13 COL Sergio Henao SKY +29'41"
14 POR José Gonçalves TKA +34'29"
15 COL Carlos Betancur MOV +41'48"
16 AUS Rohan Dennis BMC +56'07"
17 SPA Mikel Nieve MTS +58'16"
18 ITA Gianluca Brambilla TFS +1u00'30"
19 CAN Michael Woods EFD +1u01'24"
20 FRA Hubert Dupont ALM +1u03'54"
21 GBR Simon Yates MTS +1u15'11"
22 ZWI Sébastien Reichenbach GFC +1u15'18"
23 NED Robert Gesink TLJ +1u19'49"
24 ITA Valerio Conti UAD +1u23'04"
25 SPA Luis León Sánchez AST +1u23'11"
26 ITA Fausto Masnada ANS +1u26'13"
27 OOS Felix Großschartner BOH +1u28'47"
28 ITA Diego Ulissi UAD +1u31'28"
29 OOS Georg Preidler GFC +1u33'24"
30 SLO Matej Mohoric TBM +1u40'18"
31 DUI Maximilian Schachmann QST +1u41'36"
32 SLO Jan Polanc UAD +1u58'09"
33 ITA Mattia Cattaneo ANS +2u00'17"
34 ITA Enrico Battaglin TLJ +2u02'15"
35 NED Laurens ten Dam SUN +2u02'53"
36 AUS Jack Haig MTS +2u03'06"
37 FRA François Bidard ALM +2u06'25"
38 ITA Giovanni Visconti TBM +2u07'32"
39 SPA Víctor de la Parte MOV +2u08'19"
40 ITA Giulio Ciccone BRD +2u08'55"
41 NED Maurits Lammertink TKA +2u10'27"
42 ITA Matteo Montaguti ALM +2u17'10"
43 ZWI Kilian Frankiny BMC +2u20'10"
44 VS Benjamin King DDD +2u24'26"
45 BEL Ben Hermans ICA +2u25'01"
46 TSJ Jan Hirt AST +2u26'47"
47 SPA Rubén Plaza ICA +2u27'57"
48 FRA Quentin Jauregui ALM +2u29'16"
49 ITA Eros Capecchi QST +2u42'24"
50 NED Koen Bouwman TLJ +2u42'38"
51 FRA Kenny Elissonde SKY +2u42'39"
52 VS Nathan Brown EFD +2u42'39"
53 ITA Francesco Gavazzi ANS +2u45'41"
54 COL Jarlinson Pantano TFS +2u48'11"
55 TSJ Roman Kreuziger MTS +2u51'50"
56 SPA David De La Cruz SKY +2u52'42"
57 BEL Sander Armée LTS +2u53'44"
58 DUI Christoph Pfingsten BOH +2u56'01"
59 COL Rodolfo Torres ANS +2u58'56"
60 AUS Adam Hansen LTS +3u00'57"
61 COL Darwin Atapuma UAD +3u04'46"
62 DUI Nico Denz ALM +3u06'03"
63 VS Joe Dombrowski EFD +3u09'17"
64 ITA Salvatore Puccio SKY +3u10'40"
65 ITA Alessandro De Marchi BMC +3u11'06"
66 ITA Manuele Mori UAD +3u12'32"
67 KAZ Andrey Zeits AST +3u13'51"
68 ITA Davide Ballerini ANS +3u14'02"
69 ITA Marco Marcato UAD +3u19'46"
70 ITA Davide Villella AST +3u19'53"
71 VS Chad Haga SUN +3u20'46"
72 COL Esteban Chaves MTS +3u21'31"
73 LET Krists Neilands ICA +3u28'13"
74 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +3u28'31"
75 ITA Manuele Boaro TBM +3u30'05"
76 FRA Anthony Roux GFC +3u39'48"
77 GBR Hugh Carthy EFD +3u43'25"
78 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +3u43'35"
79 ZWI Steve Morabito GFC +3u45'10"
80 TSJ Zdenek Štybar QST +3u50'40"
81 DEN Mads Würtz TKA +3u53'07"
82 COL Dáyer Quintana MOV +3u54'32"
83 ERI Natnael Berhane DDD +3u54'37"
84 ZAF Ryan Gibbons DDD +3u58'31"
85 SPA Rubén Fernández MOV +3u59'36"
86 ITA Alex Turrin WIL +4u02'56"
87 KAZ Alexey Lutsenko AST +4u04'11"
88 ITA Sacha Modolo EFD +4u05'44"
89 SPA Francisco Ventoso BMC +4u06'01"
90 ITA Andrea Vendrame ANS +4u06'38"
91 DUI Christian Knees SKY +4u07'02"
92 SPA Antonio Pedrero MOV +4u07'15"
93 DEN Niklas Eg TFS +4u08'20"
94 ITA Enrico Barbin BRD +4u08'34"
95 ZAF Jaco Venter DDD +4u10'02"
96 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +4u10'17"
97 LUX Laurent Didier TFS +4u11'05"
98 ITA Jacopo Mosca WIL +4u11'21"
99 NED Jos van Emden TLJ +4u14'22"
100 ITA Antonio Nibali TBM +4u14'30"
101 SLO Domen Novak TBM +4u15'24"
102 NOO Vegard Laengen UAD +4u17'23"
103 AUS Chris Hamilton SUN +4u19'34"
104 FRA Clément Venturini ALM +4u20'56"
105 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +4u21'56"
106 DEN Lars Bak LTS +4u22'00"
107 DEN Michael Mørkøv QST +4u22'56"
108 ITA Cesare Benedetti BOH +4u23'41"
109 FRA Jérémy Roy GFC +4u24'39"
110 DUI Tony Martin TKA +4u27'59"
111 ITA Kristian Sbaragli ICA +4u28'29"
112 IER Sam Bennett BOH +4u32'23"
113 ITA Niccolò Bonifazio TBM +4u34'24"
114 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +4u36'23"
115 FRA Rémi Cavagna QST +4u36'25"
116 BEL Baptiste Planckaert TKA +4u39'44"
117 CAN Guillaume Boivin ICA +4u40'13"
118 LUX Jempy Drücker BMC +4u40'19"
119 ITA Marco Frapporti ANS +4u41'35"
120 GBR Alex Dowsett TKA +4u41'53"
121 NED Danny van Poppel TLJ +4u43'41"
122 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +4u44'25"
123 ITA Manuel Belletti ANS +4u45'51"
124 BEL Jürgen Roelandts BMC +4u45'53"
125 ITA Simone Andreetta BRD +4u46'51"
126 AUS Zakkari Dempster ICA +4u49'40"
127 RUS Maksim Belkov TKA +4u51'09"
128 NED Roy Curvers SUN +4u55'00"
129 ITA Fabio Sabatini QST +4u55'09"
130 NZL Sam Bewley MTS +4u55'48"
131 AUS Mitch Docker EFD +4u56'30"
132 ITA Elia Viviani QST +4u57'04"
133 BEL Tom Van Asbroeck EFD +4u57'56"
134 SPA Markel Irizar TFS +4u59'12"
135 FRA Florian Sénéchal QST +4u59'31"
136 BEL Jens Debusschere LTS +5u03'59"
137 NED Boy van Poppel TFS +5u05'39"
138 IER Ryan Mullen TFS +5u08'12"
139 DUI Andreas Schillinger BOH +5u08'33"
140 DEN Mads Pedersen TFS +5u09'34"
141 ISR Guy Sagiv ICA +5u15'42"
142 BEL Frederik Frison LTS +5u15'59"
143 ITA Liam Bertazzo WIL +5u18'15"
144 NED Lennard Hofstede SUN +5u18'53"
145 ITA Paolo Simion BRD +5u25'31"
146 ITA Marco Coledan WIL +5u32'07"
147 CAN Svein Tuft MTS +5u32'52"
148 ALB Eugert Zhupa WIL +5u34'14"
149 ITA Giuseppe Fonzi WIL +5u48'37"
1 IER Sam Bennett BOH 2u50'49"
2 ITA Elia Viviani QST +0"
3 LUX Jempy Drücker BMC +0"
4 BEL Baptiste Planckaert TKA +0"
5 ITA Manuel Belletti ANS +0"
6 ITA Sacha Modolo EFD +0"
7 FRA Clément Venturini ALM +0"
8 ITA Paolo Simion BRD +0"
9 ITA Fabio Sabatini QST +0"
10 SLO Jan Polanc UAD +0"
11 ITA Enrico Battaglin TLJ +0"
12 ITA Manuele Mori UAD +0"
13 AUS Jack Haig MTS +0"
14 ZAF Ryan Gibbons DDD +0"
15 NZL Sam Bewley MTS +0"
16 BEL Jens Debusschere LTS +0"
17 CAN Guillaume Boivin ICA +0"
18 DEN Michael Mørkøv QST +0"
19 DUI Christoph Pfingsten BOH +0"
20 ITA Giovanni Visconti TBM +0"
21 ITA Niccolò Bonifazio TBM +0"
22 FRA Rémi Cavagna QST +0"
23 ITA Domenico Pozzovivo TBM +0"
24 ZAF Jaco Venter DDD +0"
25 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +0"
26 BEL Jürgen Roelandts BMC +0"
27 SLO Matej Mohoric TBM +0"
28 ITA Kristian Sbaragli ICA +0"
29 AUS Rohan Dennis BMC +0"
30 NED Boy van Poppel TFS +0"
31 ITA Liam Bertazzo WIL +0"
32 BEL Tom Van Asbroeck EFD +0"
33 BEL Sander Armée LTS +0"
34 TSJ Zdenek Štybar QST +0"
35 ITA Diego Ulissi UAD +0"
36 POR José Gonçalves TKA +0"
37 ITA Mattia Cattaneo ANS +0"
38 ITA Matteo Montaguti ALM +0"
39 FRA Quentin Jauregui ALM +0"
40 ITA Davide Villella AST +0"
41 ITA Manuele Boaro TBM +0"
42 ERI Natnael Berhane DDD +0"
43 FRA Florian Sénéchal QST +0"
44 DUI Andreas Schillinger BOH +0"
45 ITA Davide Formolo BOH +0"
46 ITA Cesare Benedetti BOH +0"
47 OOS Felix Großschartner BOH +0"
48 ITA Marco Frapporti ANS +0"
49 ITA Jacopo Mosca WIL +0"
50 NOO Vegard Laengen UAD +0"
51 OOS Patrick Konrad BOH +0"
52 OOS Georg Preidler GFC +0"
53 FRA Jérémy Roy GFC +0"
54 FRA Alexandre Geniez ALM +0"
55 BEL Ben Hermans ICA +0"
56 ZWI Kilian Frankiny BMC +0"
57 BEL Frederik Frison LTS +0"
58 AUS Adam Hansen LTS +0"
59 DEN Lars Bak LTS +0"
60 NED Jos van Emden TLJ +0"
61 NED Danny van Poppel TLJ +0"
62 DUI Tony Martin TKA +0"
63 IER Ryan Mullen TFS +0"
64 NED Sam Oomen SUN +0"
65 VS Nathan Brown EFD +0"
66 ITA Francesco Gavazzi ANS +0"
67 ITA Davide Ballerini ANS +0"
68 NED Koen Bouwman TLJ +0"
69 DUI Nico Denz ALM +0"
70 VS Benjamin King DDD +0"
71 ITA Alex Turrin WIL +0"
72 ITA Andrea Vendrame ANS +0"
73 SPA Rubén Plaza ICA +0"
74 SPA Francisco Ventoso BMC +0"
75 ITA Eros Capecchi QST +0"
76 AUS Zakkari Dempster ICA +0"
77 ITA Marco Marcato UAD +0"
78 DEN Mads Pedersen TFS +0"
79 SPA Markel Irizar TFS +0"
80 ITA Marco Coledan WIL +0"
81 ITA Enrico Barbin BRD +0"
82 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA +0"
83 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +0"
84 DUI Maximilian Schachmann QST +0"
85 ITA Alessandro De Marchi BMC +0"
86 SLO Domen Novak TBM +0"
87 ALB Eugert Zhupa WIL +0"
88 ITA Giuseppe Fonzi WIL +0"
89 ITA Valerio Conti UAD +0"
90 ITA Giulio Ciccone BRD +0"
91 ITA Simone Andreetta BRD +0"
92 ITA Fausto Masnada ANS +0"
93 ISR Guy Sagiv ICA +0"
94 LET Krists Neilands ICA +0"
95 COL Darwin Atapuma UAD +0"
96 DEN Mads Würtz TKA +0"
97 GBR Alex Dowsett TKA +0"
98 AUS Chris Hamilton SUN +0"
99 NED Tom Dumoulin SUN +0"
100 VS Chad Haga SUN +0"
101 NED Laurens ten Dam SUN +0"
102 NED Roy Curvers SUN +0"
103 NED Lennard Hofstede SUN +0"
104 LUX Laurent Didier TFS +0"
105 DEN Niklas Eg TFS +0"
106 ITA Gianluca Brambilla TFS +0"
107 COL Carlos Betancur MOV +0"
108 NED Maurits Lammertink TKA +0"
109 FRA Hubert Dupont ALM +0"
110 ITA Antonio Nibali TBM +0"
111 SPA Víctor de la Parte MOV +0"
112 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +0"
113 SPA Rubén Fernández MOV +0"
114 SPA Antonio Pedrero MOV +0"
115 COL Jarlinson Pantano TFS +0"
116 ECU Richard Carapaz MOV +0"
117 COL Dáyer Quintana MOV +0"
118 KAZ Andrey Zeits AST +0"
119 SPA Luis León Sánchez AST +0"
120 KAZ Alexey Lutsenko AST +0"
121 RUS Maksim Belkov TKA +0"
122 COL Rodolfo Torres ANS +0"
123 COL Miguel Ángel López AST +0"
124 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +0"
125 SPA Pello Bilbao AST +0"
126 TSJ Jan Hirt AST +0"
127 FRA François Bidard ALM +0"
128 ZWI Steve Morabito GFC +0"
129 FRA Anthony Roux GFC +0"
130 TSJ Roman Kreuziger MTS +0"
131 ZWI Sébastien Reichenbach GFC +0"
132 GBR Simon Yates MTS +0"
133 SPA Mikel Nieve MTS +0"
134 NZL George Bennett TLJ +0"
135 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +0"
136 NED Robert Gesink TLJ +0"
137 CAN Svein Tuft MTS +0"
138 GBR Hugh Carthy EFD +0"
139 CAN Michael Woods EFD +0"
140 AUS Mitch Docker EFD +0"
141 VS Joe Dombrowski EFD +0"
142 DUI Christian Knees SKY +0"
143 SPA David De La Cruz SKY +0"
144 ITA Salvatore Puccio SKY +0"
145 GBR Chris Froome SKY +0"
146 NED Wout Poels SKY +0"
147 FRA Kenny Elissonde SKY +0"
148 COL Sergio Henao SKY +0"
149 COL Esteban Chaves MTS +0"
FRA Matthieu Ladagnous GFC
FRA Thibaut Pinot GFC
1 ITA Elia Viviani QST 341
2 IER Sam Bennett BOH 282
3 ITA Davide Ballerini ANS 147
4 ITA Sacha Modolo EFD 122
5 GBR Simon Yates MTS 113
6 ITA Marco Frapporti ANS 111
7 NED Danny van Poppel TLJ 107
8 ITA Niccolò Bonifazio TBM 93
9 ALB Eugert Zhupa WIL 84
10 NED Tom Dumoulin SUN 73
11 ITA Enrico Battaglin TLJ 64
12 BEL Baptiste Planckaert TKA 58
13 CAN Guillaume Boivin ICA 57
14 LUX Jempy Drücker BMC 56
15 ECU Richard Carapaz MOV 54
16 ITA Manuel Belletti ANS 53
17 ITA Davide Formolo BOH 51
18 GBR Chris Froome SKY 49
19 AUS Rohan Dennis BMC 49
20 RUS Maksim Belkov TKA 49
21 FRA Clément Venturini ALM 48
22 ITA Domenico Pozzovivo TBM 47
23 ITA Andrea Vendrame ANS 45
24 SLO Matej Mohoric TBM 42
25 ITA Jacopo Mosca WIL 40
26 ZAF Ryan Gibbons DDD 39
27 BEL Jens Debusschere LTS 38
28 ITA Marco Marcato UAD 36
29 COL Miguel Ángel López AST 33
30 POR José Gonçalves TKA 32
31 COL Esteban Chaves MTS 30
32 ITA Enrico Barbin BRD 30
33 DUI Maximilian Schachmann QST 29
34 BEL Jürgen Roelandts BMC 29
35 DEN Michael Mørkøv QST 28
36 SPA Markel Irizar TFS 28
37 SPA Luis León Sánchez AST 27
38 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA 25
39 NED Wout Poels SKY 24
40 DEN Christopher Juul-Jensen MTS 24
41 ITA Kristian Sbaragli ICA 24
42 CAN Michael Woods EFD 23
43 ITA Paolo Simion BRD 23
44 DEN Mads Pedersen TFS 21
45 ITA Francesco Gavazzi ANS 20
46 ITA Giovanni Visconti TBM 18
47 DUI Nico Denz ALM 18
48 DEN Lars Bak LTS 18
49 DUI Tony Martin TKA 18
50 ITA Fabio Sabatini QST 18
51 TSJ Zdenek Štybar QST 17
52 ITA Giuseppe Fonzi WIL 17
53 ITA Giulio Ciccone BRD 16
54 COL Rodolfo Torres ANS 16
55 SPA Mikel Nieve MTS 15
56 ITA Alex Turrin WIL 15
57 OOS Patrick Konrad BOH 15
58 FRA Alexandre Geniez ALM 13
59 ITA Fausto Masnada ANS 13
60 NED Robert Gesink TLJ 12
61 SPA Rubén Plaza ICA 12
62 COL Darwin Atapuma UAD 12
63 ITA Alessandro De Marchi BMC 12
64 BEL Gijs Van Hoecke TLJ 12
65 SPA Pello Bilbao AST 11
66 NZL George Bennett TLJ 11
67 DEN Mads Würtz TKA 11
68 NED Jos van Emden TLJ 11
69 GBR Alex Dowsett TKA 11
70 IER Ryan Mullen TFS 11
71 ZWI Sébastien Reichenbach GFC 10
72 OOS Felix Großschartner BOH 9
73 ITA Mattia Cattaneo ANS 9
74 BEL Ben Hermans ICA 9
75 ITA Manuele Mori UAD 9
76 LUX Laurent Didier TFS 9
77 FRA Florian Sénéchal QST 9
78 ITA Gianluca Brambilla TFS 8
79 NED Maurits Lammertink TKA 8
80 NED Koen Bouwman TLJ 8
81 FRA Rémi Cavagna QST 8
82 SLO Jan Polanc UAD 7
83 VS Benjamin King DDD 7
84 DUI Christoph Pfingsten BOH 7
85 ITA Matteo Montaguti ALM 6
86 COL Jarlinson Pantano TFS 5
87 TSJ Roman Kreuziger MTS 5
88 KAZ Alexey Lutsenko AST 5
89 NED Sam Oomen SUN 4
90 VS Chad Haga SUN 4
91 LET Krists Neilands ICA 4
92 SPA Francisco Ventoso BMC 4
93 ZAF Jaco Venter DDD 4
94 ITA Simone Andreetta BRD 4
95 NED Boy van Poppel TFS 4
96 AUS Jack Haig MTS 3
97 FRA Quentin Jauregui ALM 3
98 ITA Eros Capecchi QST 3
99 ITA Cesare Benedetti BOH 3
100 NED Bert-Jan Lindeman TLJ 3
101 SPA David De La Cruz SKY 2
102 VS Joe Dombrowski EFD 2
103 DUI Andreas Schillinger BOH 2
104 ITA Valerio Conti UAD 1
105 OOS Georg Preidler GFC 1
106 ITA Manuele Boaro TBM 1
107 NZL Sam Bewley MTS 1
108 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD -5
1 GBR Chris Froome SKY 125
2 ITA Giulio Ciccone BRD 108
3 GBR Simon Yates MTS 91
4 SPA Mikel Nieve MTS 79
5 ECU Richard Carapaz MOV 65
6 NED Tom Dumoulin SUN 49
7 COL Esteban Chaves MTS 47
8 ITA Valerio Conti UAD 42
9 ITA Domenico Pozzovivo TBM 40
10 ITA Matteo Montaguti ALM 37
11 COL Miguel Ángel López AST 37
12 NED Robert Gesink TLJ 36
13 OOS Felix Großschartner BOH 36
14 DUI Maximilian Schachmann QST 35
15 ITA Fausto Masnada ANS 35
16 NED Koen Bouwman TLJ 24
17 SPA Luis León Sánchez AST 22
18 ITA Enrico Barbin BRD 21
19 ITA Gianluca Brambilla TFS 21
20 SPA Rubén Plaza ICA 18
21 ITA Davide Formolo BOH 16
22 NED Wout Poels SKY 16
23 ERI Natnael Berhane DDD 15
24 ZWI Sébastien Reichenbach GFC 15
25 DUI Nico Denz ALM 14
26 NZL George Bennett TLJ 12
27 ITA Mattia Cattaneo ANS 12
28 SLO Matej Mohoric TBM 11
29 ITA Davide Ballerini ANS 11
30 ITA Francesco Gavazzi ANS 10
31 DUI Christoph Pfingsten BOH 10
32 ITA Marco Frapporti ANS 8
33 COL Sergio Henao SKY 8
34 LUX Laurent Didier TFS 8
35 FRA Alexandre Geniez ALM 7
36 FRA Quentin Jauregui ALM 7
37 ITA Andrea Vendrame ANS 7
38 COL Dáyer Quintana MOV 7
39 IER Ryan Mullen TFS 6
40 ITA Marco Marcato UAD 6
41 LET Krists Neilands ICA 6
42 ALB Eugert Zhupa WIL 6
43 ITA Jacopo Mosca WIL 5
44 ITA Diego Ulissi UAD 4
45 AUS Rohan Dennis BMC 4
46 ITA Enrico Battaglin TLJ 4
47 COL Darwin Atapuma UAD 4
48 ITA Alessandro De Marchi BMC 4
49 DEN Michael Mørkøv QST 4
50 ITA Giuseppe Fonzi WIL 3
51 NED Sam Oomen SUN 3
52 ITA Giovanni Visconti TBM 3
53 CAN Guillaume Boivin ICA 3
54 POR José Gonçalves TKA 2
55 COL Carlos Betancur MOV 2
56 CAN Michael Woods EFD 2
57 FRA Kenny Elissonde SKY 2
58 ITA Davide Villella AST 2
59 GBR Hugh Carthy EFD 2
60 RUS Vyacheslav Kuznetsov TKA 2
61 SPA Markel Irizar TFS 2
62 OOS Patrick Konrad BOH 1
63 VS Benjamin King DDD 1
64 BEL Ben Hermans ICA 1
65 NED Jos van Emden TLJ 1
66 DUI Tony Martin TKA 1
67 DEN Mads Pedersen TFS 1
1 COL Miguel Ángel López AST 89u07'36"
2 ECU Richard Carapaz MOV +47"
3 NED Sam Oomen SUN +9'21"
4 ITA Valerio Conti UAD +1u18'07"
5 ITA Fausto Masnada ANS +1u21'16"
6 OOS Felix Großschartner BOH +1u23'50"
7 SLO Matej Mohoric TBM +1u35'21"
8 DUI Maximilian Schachmann QST +1u36'39"
9 AUS Jack Haig MTS +1u58'09"
10 ITA Giulio Ciccone BRD +2u03'58"
11 ZWI Kilian Frankiny BMC +2u15'13"
12 FRA Quentin Jauregui ALM +2u24'19"
13 NED Koen Bouwman TLJ +2u37'41"
14 DUI Nico Denz ALM +3u01'06"
15 ITA Davide Ballerini ANS +3u09'05"
16 LET Krists Neilands ICA +3u23'16"
17 GBR Hugh Carthy EFD +3u38'28"
18 DEN Mads Würtz TKA +3u48'10"
19 ZAF Ryan Gibbons DDD +3u53'34"
20 ITA Andrea Vendrame ANS +4u01'41"
21 DEN Niklas Eg TFS +4u03'23"
22 ITA Jacopo Mosca WIL +4u06'24"
23 SLO Domen Novak TBM +4u10'27"
24 AUS Chris Hamilton SUN +4u14'37"
25 FRA Clément Venturini ALM +4u15'59"
26 ITA Niccolò Bonifazio TBM +4u29'27"
27 FRA Rémi Cavagna QST +4u31'28"
28 NED Danny van Poppel TLJ +4u38'44"
29 ITA Simone Andreetta BRD +4u41'54"
30 FRA Florian Sénéchal QST +4u54'34"
31 IER Ryan Mullen TFS +5u03'15"
32 DEN Mads Pedersen TFS +5u04'37"
33 ISR Guy Sagiv ICA +5u10'45"
34 NED Lennard Hofstede SUN +5u13'56"
1 GBR Team Sky SKY 267u48'47"
2 KAZ Astana Pro Team AST +24'58"
3 DUI BORA - hansgrohe BOH +43'32"
4 DUI Team Sunweb SUN +1u14'35"
5 FRA AG2R La Mondiale ALM +1u30'32"
6 SPA Movistar Team MOV +1u39'45"
7 NED Team LottoNL - Jumbo TLJ +1u47'01"
8 AUS Mitchelton - Scott MTS +2u31'52"
9 VAE UAE Team Emirates UAD +2u33'27"
10 FRA Groupama - FDJ GFC +2u34'04"
11 BRN Bahrain - Merida TBM +2u52'20"
12 ITA Androni Giocattoli - Sidermec ANS +4u09'44"
13 ZAF Team Dimension Data DDD +4u19'42"
14 VS BMC Racing Team BMC +4u39'49"
15 ZWI Team Katusha - Alpecin TKA +4u46'51"
16 VS Team EF Education First - Drapac p/b Cannondale EFD +4u49'22"
17 VS Trek - Segafredo TFS +5u43'20"
18 BEL Quick-Step Floors QST +6u20'26"
19 ISR Israel Cycling Academy ICA +6u33'39"
20 BEL Lotto - Soudal LTS +7u18'02"
21 ITA Bardiani - CSF BRD +8u04'45"
22 ITA Wilier Triestina - Selle Italia WIL +12u07'09"