Refresh


home : Wielrennen : Tirreno - Adriatico


Kittel is weer de snelste in Tirreno, Sagan nog 2e na dolle achtervolging

Peter Sagan kwam nog dicht, maar Marcel Kittel was toch de baas.

ma 12/03/2018 - 16:24 Marcel Kittel (Katjoesja) heeft ook het 2e sprintersduel in Tirreno-Adriatico naar zijn hand gezet. De Duitser werd geholpen door een val in de slotfase, die onder meer Fernando Gaviria uit koers sloeg. Ook Peter Sagan leek hierdoor kansloos, maar hij kwam nog terug en eindigde uiteindelijk 2e.

Rit 6 van de Tirreno in een notendop

 • Verliezer van de dag: Fernando Gaviria kon rekenen op een perfecte voorbereiding op de sprint, maar op 4 kilometer van de finish ging hij na een contact met ploegmaat Richeze tegen de grond. Peter Sagan, die in zijn wiel zat, kon een val nog net vermijden.
 • Winnaar van de dag: Marcel Kittel is een sprinter die met elke zege sterker wordt en met elke nederlaag zwakker. Nu hij 2 sprintzeges op een rij heeft behaald, staat het vertrouwen van de Duitser op zenit.
 • Opvallend: Michal Kwiatkowski kon bij een tussensprint in de finale belangrijke bonificatieseconden sprokkelen, maar dat was buiten de BMC-brigade gerekend. Greg Van Avermaet en Patrick Bevin stoofden de leider een peer, zodat het verschil tussen Kwiatkowski en Caruso 3 seconden blijft in de stand. Morgen is afsluitende tijdrit.

Moedige Burghardt, onmogelijke opdracht

Dat Jacopo Mosca en een willekeurige renner van de Israel Cycling Academy in de vlucht van de dag zouden zitten, was geen verrassing, aangezien dit de voorbije dagen ook al het geijkte recept was.

De bekendste naam voorin was evenwel Markus Burghardt, die op het laatste klimmetje van de dag stevig doortrok en zo het startsein gaf voor een impressionante solo, die wel ten dode was opgeschreven.

Bij de eerste passage in Fano lagen nog enkele seconden voor het oprapen. Leider Michal Kwiatkowski wreef zich al in de handen, maar de BMC'ers hadden een plannetje. Van Avermaet en Bevin staken hem de loef af: geen seconden voor Kwiatkowski.

Quick-Step zet alles op alles voor Gaviria... die wegvalt

Op 15 kilometer van het einde zette Quick-Step een trein met 7 wagons op de rails. Een gedroomde voorbereiding voor Gaviria, maar die ontspoorde op 4 kilometer van het einde zelf. Hij leek in zijn val Sagan mee te nemen. De wereldkampioen haalde zijn trukendoos boven en bleef toch overeind.

Na een waanzinnige achtervolging, met enkele risicovolle inhaalmanoeuvres, meldde Sagan zich net op tijd vooraan. Stybar trok de sprint aan, weliswaar voor Richeze, maar Kittel kwam er hard overheen. Sagan gooide zijn laatste krachten er nog tegenaan, maar net als in Follonica en Filottrano eindigde hij op de 2e plaats.

Morgen eindigt de Tirreno met een tijdrit over 10 kilometer. Voor de eindzege lijkt het een duel te worden tussen Kwiatkowski en Caruso, met Thomas als mogelijke 3e hond.

VIDEO: De sprint in Fano

VIDEO: Stunt- en vliegwerk van Peter Sagan in de slotfase

Wedstrijdverloop

 1. 16:23 Einde
 2. 16:22 Kittel met nummer 2! Marcel Kittel wint ook de 2e sprint in deze Tirreno. Peter Sagan kwam nog vervaarlijk opzetten, Richeze wordt uiteindelijk 3e.
 3. 16:21 Stybar trekt aan voor Richeze, daarna volgt Kittel.
 4. 16:21 Rode vod Quick-Step gaat als eerste de laatste kilometer in. Kan Richeze dit afmaken? Kittel zit op vinkenslag.
 5. 16:20 Op anderhalve kilometer van het einde is Sagan, ook dankzij wat waaghalzerij bij een rotonde, helemaal vooraan komen postvatten. Als de Slovaak nu nog wint, wordt het een memorabele zege.
 6. 16:18 Nog 3 km Sagan heeft nog 3 kilometer om zich een weg naar voren te banen, maar de tijd is beperkt. Voor Quick-Step moet Richeze het nu doen. Kittel zit ideaal geplaatst.
 7. 16:17 Sagan is uiteindelijk toch teruggeslagen, maar na een zware inspanning kan hij weer aansluiten aan de staart van het uitgedunde peloton. Dit zal wel krachten gekost hebben. Intussen wrijft Kittel zich in de handen.
 8. 16:14 Gaviria tikte zelf het achterwiel aan van ploegmaat Richeze. Peter Sagan zat in zijn wiel, maar wist andermaal op miraculeuze wijze overeind te blijven.
 9. 16:13 Massale val In de spits van de wedstrijd gaan ze tegen de grond. Fernando Gaviria, de kopman van Quick-Step, is het belangrijkste slachtoffer. Met een gescheurde broek gaat hij weer van start, maar hij is kansloos in de sprint.
 10. 16:09 Thomas Geraint Thomas moet op 10 kilometer van de finish teruggebracht worden. De Brit is niet gespaard gebleven van pech in deze Tirreno. "Italië is echt niets voor mij", sakkerde hij gisteren op Twitter. In de Giro en Tirreno vorig jaar kreeg hij immers ook al bezoek van de pechduivel.
 11. 16:06 Nog 1 ronde Achter de blauwe brigade van Quick-Step heeft zich Peter Sagan genesteld, daarachter zit dan weer Kittel met zijn gevolg. De 3 topfavorieten zitten dus goed vooraan.
 12. 16:03 Bye bye Burghardt De verdienstelijke poging van Burghardt reikt zoals verwacht niet tot het einde. Quick-Step heeft zich nu resoluut op kop gezet: met hun 7 renners op een rijtje gaan ze de laatste 15 kilometer in.
 13. 15:55 We hebben een eerste keer kennis kunnen maken met het circuit in Fano. We zagen enkele gevaarlijke bochten en een natte weg met vreselijke asfalt. Als dat allemaal maar goed afloopt...
 14. 15:50 Van Avermaet klopt Kwiatkowski Van Avermaet en Bevin leggen Kwiatkowski in de luren bij de sprint. Zij rapen 2 en 1 seconde op, niet voor hun eigen klassement, maar wel voor hun kopman Caruso. Het verschil tussen Kwiatkowski en Caruso blijft dus 3 seconden.
 15. 15:49 Ook BMC is naar voren gekomen. Zij willen natuurlijk Caruso aan de seconden helpen.
 16. 15:47 Het is al Gilbert wat de klok slaat aan de kop van het peloton. Daarachter houdt Katjoesja zich verscholen. Ook Sky heeft al een treintje gevormd. Kwiatkowski zal wel interesse hebben in die seconden die er nog liggen na Burghardt.
 17. 15:44 Valpartij Enkele renners laten zich verrassen door een vluchtheuvel in het midden van de straat. Die zorgt voor opwinding, waardoor ze in de buik van het peloton tegen de grond gaan. Iedereen lijkt zonder veel problemen voort te kunnen.
 18. 15:44
 19. 15:42 Opgave Navardauskas Ramunas Navardauskas zal het einde van deze Tirreno niet halen. Hij geeft op in deze relatief rustige etappe. We weten niet wat er gebeurd is. Navardauskas liet zich vorig jaar nog opereren aan zijn hart.
 20. 15:41 Burghardt begint zijn inspanning nu stilaan te voelen en dat is ook duidelijk aan zijn voorsprong, die is gedaald onder de 2 minuten. Zo dadelijk rijden we een eerste keer Fano binnen, waar een tussensprint en dus ook boni's op te rapen zijn.
 21. 15:31 Opgevers en andere sprinters Drie sprinters hebben de bergen (of de etappes ervoor) niet overleefd: Cavendish, Ewan en Nizzolo. Het wordt straks dus vooral uitkijken naar Kittel, Sagan en Gaviria. Een zege van Modolo, Van Poppel, Debusschere of andere Mareczko's zou een (grote) verrassing zijn.
 22. 15:22 1 eenzame leider Mosca, Neilands en Nytsj worden voorbijgestormd door het peloton, dat nu jacht kan maken op eenzame vluchter Burghardt. Die rijdt iets meer dan 3 minuten voor de groep uit.
 23. 15:12 In plaats van tijd prijs te geven, loopt Burghardt steeds verder weg, ook van het peloton. Er moet wel nog altijd meer dan 50 kilometer gereden worden, dus het blijft een behoorlijk kansloze missie voor de Duitser.
 24. 15:01 2012: Cavendish wint in Fano Fano is voor het eerst een aankomstplaats in de Tirreno, maar was er in de Giro wel al 3 keer bij. De laatste keer, in 2012, won Mark Cavendish er de sprint in de regenboogtrui, voor Goss en Bennati. Cavendish is er nu al niet meer bij. Hij viel in de ploegentijdrit en kwam buiten tijd aan. Maar misschien wint vandaag wel een andere regenboogtrui?
 25. 15:01 Giro: Verslag van de vijfde rit
 26. 14:59 Gilbert Philippe Gilbert komt nu ook vooraan in het peloton wat trekken, in dienst van Gaviria. Hij legt zo meteen ook de laatste hand aan zijn conditie voor Milaan-Sanremo. Gilbert heeft zijn zinnen gezet op de 5 klassiekers, waarvan enkel Sanremo en Roubaix nog op zijn palmares ontbreken.
 27. 14:58
 28. 14:54 Sagan nu wel? Terwijl zijn ploegmaat Burghardt vooraan de pedalen blijft geselen, moet Peter Sagan na pech teruggebracht worden met de hulp van zijn ploegmaats en de auto. Hij kon nog niet winnen deze Tirreno, maar werd wel al 2 keer 2e.
 29. 14:48 Achter Burghardt hebben de 3 andere vluchters de handen in elkaar geslagen. Het verschil is al zeker 500 meter.
 30. 14:37 Op de klim naar Ostra spat de kopgroep helemaal uit elkaar. Burghardt trekt zijn lange lijf op een grote versnelling naar boven. De anderen moeten een gat lijken. Het lijkt er niet op dat Burghardt op hen zal wachten.
 31. 14:36
 32. 14:28 Het is nu al duidelijk dat de vlucht ten dode is opgeschreven. Het peloton heeft te veel zin in een nieuwe krachtmeting tussen de sprinters. De voorsprong is al onder de 3 minuten gezakt.
 33. 14:14 Jesi We passeren de stad Jesi, de geboorteplaats van Michele Scarponi.
 34. 14:09 Tussensprint Ook de tussensprint is een prooi voor Mosca. De Italiaan van Wilier rijdt al in de oranje puntentrui en kan die dankzij dit sprintje niet meer verliezen. Hij hoeft enkel heelhuids aan te komen.
 35. 14:04 Lotto-Jumbo Katjoesja heeft in de achtervolging het gezelschap gekregen van Lotto-Jumbo. De Nederlandse ploeg heeft blijkbaar veel vertrouwen in Danny van Poppel. Met Primoz Roglic won Lotto-Jumbo al een rit in deze Giro en George Bennett doet nog mee voor een plek in de top 10.
 36. 13:58 De klim heeft ook in het peloton voor een tempoversnelling gezorgd. Hierdoor is het verschil eerst wat teruggelopen, al gaat het nu wel weer snel weer de hoogte in.
 37. 13:57 Mosca top op de top Met een klein beetje voorsprong komt Mosca als eerste boven. Hij springt hierdoor naar de 2e plaats in de bergstand, achter leider Bagioli.
 38. 13:56 VIDEO: Frankje, de papegaai van Scarponi, vliegt stukje mee met Tirreno-karavaan
 39. 13:40 Offagna We passeren in Offagna, waar straks de eerste punten voor de bergprijs liggen. Offagna was in 2007 finishplaats in de Tirreno. De 23-jarige Riccardo Ricco won er voor de 2e dag op een rij op een machtige manier de etappe. Achteraf zou duidelijk worden dat Ricco toen extra brandstof door zijn aderen had stromen.
 40. 13:40
 41. 13:23 Neilands heeft af te rekenen met mechanische pech, maar hij kan snel weer terugkeren bij zijn 3 vluchtgezellen. De Letse kampioen is de vaste vertegenwoordiger van de Israel Cycling Academy in de kopgroep.
 42. 13:18 Duits kampioen Marcus Burghardt is zonder twijfel de bekendste naam in de kopgroep. Burghardt is bezig aan zijn 5e Tirreno, maar kon bizar genoeg geen enkele keer in de top 20 van een etappe eindigen. Burghardt schikt zich al een paar jaar vooral in een knechtenrol, nu voor Sagan, maar vorig jaar werd hij toch nog kampioen van Duitsland.
 43. 13:09 In startplaats scheen de zon volop, maar in de eerste kilometers is het toch lichtjes beginnen te regenen. Momenteel droogt het weer op, dus voorlopig vallen de weersomstandigheden goed mee.
 44. 12:56 Het verschil loopt meteen razendsnel op. Na 10 kilometer is de voorsprong al meer dan 3 minuten.
 45. 12:46 Eerste aanval is meteen de goeie De vlucht van de dag heeft niet echt moeten knokken om weg te geraken. Uiteraard is Jacopo Mosca er weer bij. Hij krijgt het gezelschap van Marcus Burghardt, Artem Nytsj en Krists Neilands.
 46. 12:45
 47. 12:27 Start De renners zijn van start gegaan in Numana, waar hen eerst nog een parade van 3,1 kilometer wacht om de Italiaanse fans te groeten. De openingsfase van de rit is nog behoorlijk pittig, maar geleidelijk aan vlakt het uit.
 48. 12:26 Wedstrijd
 49. 12:26
 50. 11:36
 51. 08:36
 52. 08:33 Ik wil graag in de top 10 van deze Tirreno eindigen. Dat is het plan, maar ik weet ook dat de slottijdrit naar San Benedetto del Tronto niet meteen mijn ding is. We zien wel waar ik eindig. Ik ga ervoor knokken. Tiesj Benoot
 53. 08:31 "Wilde aanvallen op uitloper van slotklim" Tiesj Benoot reed gisteren op zijn 24e verjaardag naar de 4e plaats in rit 5. "Mijn plan was simpel", zegt Benoot. "Ik wilde aanvallen op de uitloper van die slotklim, maar toen was Adam Yates al weg. Hij ging op het steilste stuk en ik had geen antwoord klaar. Ik zag ook dat Sagan nog drie ploegmaten rond zich had en besloot te wachten. Achteraf niet de juiste keuze, zo bleek, want we haalden Yates niet meer bij. Jammer, want ik had goede benen."
 54. 08:25 Volg rit 6 hier op de voet Vandaag krijgen de renners de 6e etappe in de Tirreno voor hun wielen. Net zoals elke rit kunt u deze tocht met tekstupdates live volgen op sporza.be. Het is met 153 kilometer de kortste rit in lijn. Tiesj Benoot is de eerste Belg in de rangschikking. Hij volgt op 39 seconden van leider Kwiatkowski. Om 12.35u weerklinkt straks het startschot.
 55. 08:24 vooraf
profiel
Uitslag

Uitslag rit

1 DUI Marcel Kittel TKA 3u49'54"
2 SLW Peter Sagan BOH +0"
3 ARG Maximiliano Richeze QST +0"
4 ITA Sacha Modolo EFD +0"
5 TSJ Zdenek Štybar QST +0"
6 BEL Jens Debusschere LTS +0"
7 ITA Marco Canola NIP +0"
8 ITA Simone Consonni UAD +0"
9 ROE Eduard Michael Grosu NIP +0"
10 DUI Rick Zabel TKA +0"
11 BEL Jasper Stuyven TFS +0"
12 NED Danny van Poppel TLJ +0"
13 FRA Marc Sarreau GFC +0"
14 ITA Sonny Colbrelli TBM +0"
15 GBR Geraint Thomas SKY +0"
16 POL Michal Kwiatkowski SKY +0"
17 NOO August Jensen ICA +0"
18 ITA Vincenzo Nibali TBM +0"
19 BEL Tiesj Benoot LTS +0"
20 BEL Greg Van Avermaet BMC +0"
29 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +0"
38 BEL Philippe Gilbert QST +0"
41 BEL Iljo Keisse QST +0"
52 BEL Julien Vermote DDD +0"
58 BEL Nikolas Maes LTS +0"
62 BEL Sep Vanmarcke EFD +0"
63 BEL Jens Keukeleire LTS +0"
73 BEL Victor Campenaerts LTS +45"
126 BEL Maarten Wynants TLJ +4'31"
127 BEL Tom Van Asbroeck EFD +4'31"
131 BEL Tosh Van der Sande LTS +5'24"
BEL Ben Hermans ICA
klassement
1 POL Michal Kwiatkowski SKY 25u32'56"
2 ITA Damiano Caruso BMC +24"
3 GBR Geraint Thomas SKY +32"
4 BEL Tiesj Benoot LTS +1'06"
5 GBR Adam Yates MTS +1'10"
6 SPA Mikel Landa MOV +1'13"
7 ITA Davide Formolo BOH +1'15"
8 SPA Jaime Rosón MOV +1'15"
9 NZL George Bennett TLJ +1'16"
10 COL Rigoberto Urán EFD +1'22"
11 ITA Vincenzo Nibali TBM +1'59"
12 ITA Fabio Aru UAD +2'02"
13 FRA Romain Bardet ALM +2'31"
14 ITA Domenico Pozzovivo TBM +2'34"
15 KAZ Alexey Lutsenko AST +3'07"
16 COL Miguel Ángel López AST +3'27"
17 ZAF Louis Meintjes DDD +3'51"
18 LUX Bob Jungels QST +3'56"
19 SLO Jan Polanc UAD +4'23"
20 BEL Greg Van Avermaet BMC +4'41"
21 ITA Ivan Santaromita NIP +5'21"
22 ITA Diego Ulissi UAD +6'26"
23 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +6'34"
24 ITA Edoardo Zardini WIL +8'29"
25 BEL Philippe Gilbert QST +8'35"
26 RUS Sergey Firsanov GAZ +8'44"
27 SLO Simon Špilak TKA +8'47"
28 POR José Gonçalves TKA +8'58"
29 SLO Primož Roglic TLJ +9'01"
30 ZWI Steve Morabito GFC +9'18"
31 ITA Davide Villella AST +10'47"
32 AUS Simon Clarke EFD +11'06"
33 ITA Fabio Felline TFS +12'31"
34 GBR Chris Froome SKY +13'31"
35 EST Tanel Kangert AST +13'33"
36 ZWI Mathias Frank ALM +15'21"
37 POL Rafal Majka BOH +15'39"
38 BEL Julien Vermote DDD +16'23"
39 CRI Andrey Amador MOV +16'47"
40 TSJ Zdenek Štybar QST +18'16"
41 FRA Matthieu Ladagnous GFC +18'17"
42 BEL Tosh Van der Sande LTS +18'44"
43 SLW Peter Sagan BOH +19'31"
44 BEL Jasper Stuyven TFS +19'46"
45 ZAF Daryl Impey MTS +19'46"
46 AUS Luke Durbridge MTS +19'47"
47 DUI Tony Martin TKA +19'52"
48 WRU Vasil Kirijenka SKY +20'05"
49 NZL Jack Bauer MTS +21'39"
50 AUS Nathan Haas TKA +21'47"
51 POR Nélson Oliveira MOV +22'46"
52 ITA Daniel Oss BOH +22'48"
53 ITA Gianni Moscon SKY +23'12"
54 ITA Simone Ponzi NIP +24'16"
55 GBR Scott Thwaites DDD +25'26"
56 ITA Franco Pellizotti TBM +26'39"
57 ITA Davide Cimolai GFC +27'48"
58 NOO Edvald Boasson Hagen DDD +27'49"
59 SLO Kristijan Koren TBM +27'53"
60 ZWI Michael Schär BMC +28'10"
61 CAN Antoine Duchesne GFC +28'13"
62 OEK Andrej Grivko AST +28'20"
63 SPA Jorge Arcas MOV +28'26"
64 BEL Jens Keukeleire LTS +28'40"
65 BEL Sep Vanmarcke EFD +28'48"
66 ITA Marco Canola NIP +28'57"
67 RUS Aleksander Vlasov GAZ +29'30"
68 AUS Michael Hepburn MTS +31'22"
69 ITA Dario Cataldo AST +31'23"
70 NED Jos van Emden TLJ +31'25"
71 ITA Matteo Busato WIL +31'55"
72 DUI Marcus Burghardt BOH +32'50"
73 RUS Nikolay Cherkasov GAZ +33'27"
74 ITA Oscar Gatto AST +34'04"
75 POL Tomasz Marczynski LTS +34'22"
76 ITA Marco Marcato UAD +35'41"
77 NED Niki Terpstra QST +35'59"
78 BEL Victor Campenaerts LTS +36'29"
79 AUS Rohan Dennis BMC +36'39"
80 SPA Jonathan Castroviejo SKY +36'44"
81 ITA Salvatore Puccio SKY +37'19"
82 BEL Nikolas Maes LTS +37'36"
83 FRA Clément Venturini ALM +37'53"
84 FRA Alexis Gougeard ALM +38'41"
85 BEL Jens Debusschere LTS +38'59"
86 NED Boy van Poppel TFS +40'07"
87 WRU Aliaksandr Riabushenko UAD +40'09"
88 ITA Daniele Bennati MOV +40'45"
89 ITA Alberto Bettiol BMC +41'55"
90 FRA Alexandre Geniez ALM +42'01"
91 NOO Daniel Hoelgård GFC +44'24"
92 SLO Luka Mezgec MTS +44'33"
93 LET Krists Neilands ICA +45'20"
94 DUI Lennard Kämna SUN +45'27"
95 ARG Maximiliano Richeze QST +45'31"
96 ITA Sacha Modolo EFD +45'42"
97 CAN Guillaume Boivin ICA +45'49"
98 RUS Alexander Foliforov GAZ +46'16"
99 ITA Nicola Bagioli NIP +46'36"
100 NOO August Jensen ICA +47'07"
101 ITA Filippo Pozzato WIL +47'17"
102 NZL Patrick Bevin BMC +47'20"
103 FRA Julien Duval ALM +48'49"
104 NED Danny van Poppel TLJ +48'54"
105 FRA Benoît Vaugrenard GFC +49'59"
106 ZWI Stefan Küng BMC +51'11"
107 OOS Matthias Brändle TFS +51'58"
108 BEL Tom Van Asbroeck EFD +52'28"
109 GBR Alex Dowsett TKA +52'39"
110 ROE Eduard Michael Grosu NIP +52'44"
111 ITA Simone Consonni UAD +53'25"
112 RUS Stepan Kurianov GAZ +54'17"
113 ITA Jacopo Mosca WIL +54'21"
114 DUI Jasha Sütterlin MOV +54'26"
115 DEN Mads Pedersen TFS +55'14"
116 DUI Nikias Arndt SUN +55'52"
117 ITA Damiano Cunego NIP +56'29"
118 DUI Marcel Kittel TKA +56'55"
119 ITA Kristian Sbaragli ICA +57'01"
120 JAP Sho Hatsuyama NIP +57'38"
121 DUI Rick Zabel TKA +57'39"
122 IER Ryan Mullen TFS +58'10"
123 NED Dennis van Winden ICA +58'11"
124 VS Chad Haga SUN +58'50"
125 FRA Marc Sarreau GFC +1u00'36"
126 POL Maciej Bodnar BOH +1u00'42"
127 BEL Maarten Wynants TLJ +1u01'20"
128 VS Taylor Phinney EFD +1u01'25"
129 RUS Artem Nych GAZ +1u02'09"
130 ITA Marco Coledan WIL +1u02'17"
131 ITA Jakub Mareczko WIL +1u02'39"
132 ITA Filippo Ganna UAD +1u03'17"
133 RUS Igor Boev GAZ +1u03'19"
134 ISR Guy Sagiv ICA +1u03'57"
135 ITA Liam Bertazzo WIL +1u17'04"
1 AUS Rohan Dennis BMC 11'14"
2 NED Jos van Emden TLJ +4"
3 SPA Jonathan Castroviejo SKY +8"
4 DEN Mads Pedersen TFS +8"
5 ITA Gianni Moscon SKY +12"
6 AUS Michael Hepburn MTS +13"
7 NZL Jack Bauer MTS +13"
8 AUS Luke Durbridge MTS +17"
9 SLO Primož Roglic TLJ +18"
10 WRU Vasil Kirijenka SKY +18"
11 GBR Chris Froome SKY +20"
12 POL Michal Kwiatkowski SKY +20"
13 GBR Geraint Thomas SKY +23"
14 NZL Patrick Bevin BMC +23"
15 POR Nélson Oliveira MOV +23"
16 BEL Victor Campenaerts LTS +23"
17 ZAF Daryl Impey MTS +23"
18 FRA Matthieu Ladagnous GFC +23"
19 IER Ryan Mullen TFS +24"
20 LUX Bob Jungels QST +25"
21 DUI Lennard Kämna SUN +25"
22 DUI Tony Martin TKA +27"
23 ITA Filippo Ganna UAD +28"
24 BEL Sep Vanmarcke EFD +29"
25 POL Maciej Bodnar BOH +30"
26 CRI Andrey Amador MOV +30"
27 OOS Matthias Brändle TFS +31"
28 ZWI Stefan Küng BMC +33"
29 VS Chad Haga SUN +33"
30 NOO Edvald Boasson Hagen DDD +37"
31 KAZ Alexey Lutsenko AST +37"
32 FRA Alexis Gougeard ALM +38"
33 AUS Nathan Haas TKA +39"
34 NED Niki Terpstra QST +39"
35 POR José Gonçalves TKA +40"
36 VS Taylor Phinney EFD +41"
37 ITA Damiano Caruso BMC +41"
38 NED Danny van Poppel TLJ +42"
39 SLO Jan Polanc UAD +42"
40 BEL Greg Van Avermaet BMC +44"
41 GBR Alex Dowsett TKA +44"
42 ITA Fabio Felline TFS +44"
43 ZWI Steve Morabito GFC +46"
44 DUI Jasha Sütterlin MOV +46"
45 FRA Alexandre Geniez ALM +47"
46 BEL Tiesj Benoot LTS +47"
47 SPA Jaime Rosón MOV +48"
48 BEL Tom Van Asbroeck EFD +49"
49 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +50"
50 ITA Diego Ulissi UAD +51"
51 EST Tanel Kangert AST +52"
52 FRA Julien Duval ALM +52"
53 AUS Simon Clarke EFD +53"
54 ZWI Mathias Frank ALM +53"
55 ITA Alberto Bettiol BMC +54"
56 GBR Adam Yates MTS +54"
57 ITA Salvatore Puccio SKY +55"
58 NZL George Bennett TLJ +55"
59 CAN Antoine Duchesne GFC +55"
60 BEL Philippe Gilbert QST +56"
61 SPA Jorge Arcas MOV +57"
62 ITA Davide Formolo BOH +58"
63 TSJ Zdenek Štybar QST +58"
64 ITA Davide Villella AST +59"
65 FRA Benoît Vaugrenard GFC +59"
66 ITA Vincenzo Nibali TBM +59"
67 ITA Simone Consonni UAD +1'00"
68 SLO Luka Mezgec MTS +1'00"
69 SLW Peter Sagan BOH +1'00"
70 ITA Fabio Aru UAD +1'03"
71 ROE Eduard Michael Grosu NIP +1'03"
72 ITA Daniel Oss BOH +1'04"
73 ITA Daniele Bennati MOV +1'04"
74 RUS Artem Nych GAZ +1'04"
75 COL Miguel Ángel López AST +1'05"
76 BEL Maarten Wynants TLJ +1'05"
77 FRA Clément Venturini ALM +1'07"
78 ZWI Michael Schär BMC +1'07"
79 NOO Daniel Hoelgård GFC +1'08"
80 DUI Marcus Burghardt BOH +1'08"
80 COL Rigoberto Urán EFD +1'08"
82 FRA Romain Bardet ALM +1'08"
83 BEL Jens Keukeleire LTS +1'09"
84 RUS Sergey Firsanov GAZ +1'09"
85 BEL Julien Vermote DDD +1'10"
86 OEK Andrej Grivko AST +1'10"
87 FRA Marc Sarreau GFC +1'10"
88 SPA Mikel Landa MOV +1'10"
89 RUS Aleksander Vlasov GAZ +1'11"
90 ITA Domenico Pozzovivo TBM +1'12"
91 ITA Edoardo Zardini WIL +1'12"
92 BEL Jasper Stuyven TFS +1'13"
93 DUI Rick Zabel TKA +1'14"
94 ITA Marco Marcato UAD +1'14"
95 WRU Aliaksandr Riabushenko UAD +1'15"
96 POL Rafal Majka BOH +1'16"
97 ITA Sacha Modolo EFD +1'16"
98 LET Krists Neilands ICA +1'16"
99 ITA Filippo Pozzato WIL +1'23"
100 RUS Nikolay Cherkasov GAZ +1'25"
101 CAN Guillaume Boivin ICA +1'27"
102 SLO Kristijan Koren TBM +1'27"
103 DUI Marcel Kittel TKA +1'28"
104 RUS Alexander Foliforov GAZ +1'28"
105 ITA Oscar Gatto AST +1'28"
106 ITA Dario Cataldo AST +1'30"
107 BEL Nikolas Maes LTS +1'32"
108 DUI Nikias Arndt SUN +1'34"
109 POL Tomasz Marczynski LTS +1'34"
110 RUS Stepan Kurianov GAZ +1'34"
111 ITA Marco Canola NIP +1'35"
112 ITA Jacopo Mosca WIL +1'37"
113 GBR Scott Thwaites DDD +1'38"
114 ITA Simone Ponzi NIP +1'39"
115 ITA Liam Bertazzo WIL +1'39"
116 ARG Maximiliano Richeze QST +1'40"
117 BEL Tosh Van der Sande LTS +1'41"
118 ITA Marco Coledan WIL +1'42"
119 RUS Igor Boev GAZ +1'42"
120 ITA Nicola Bagioli NIP +1'44"
121 JAP Sho Hatsuyama NIP +1'44"
122 ITA Franco Pellizotti TBM +1'47"
123 ZAF Louis Meintjes DDD +1'47"
124 NED Boy van Poppel TFS +1'47"
125 NED Dennis van Winden ICA +1'48"
126 ITA Damiano Cunego NIP +1'49"
127 NOO August Jensen ICA +1'52"
128 ITA Kristian Sbaragli ICA +1'54"
129 ISR Guy Sagiv ICA +1'56"
130 ITA Ivan Santaromita NIP +1'57"
131 ITA Davide Cimolai GFC +1'59"
132 SLO Simon Špilak TKA +2'02"
133 ITA Matteo Busato WIL +2'07"
134 BEL Jens Debusschere LTS +2'24"
135 ITA Jakub Mareczko WIL +2'26"
ITA Sonny Colbrelli TBM
COL Fernando Gaviria QST
BEL Iljo Keisse QST
BEL Gijs Van Hoecke TLJ
1 ITA Jacopo Mosca WIL 33
2 SLW Peter Sagan BOH 30
3 DUI Marcel Kittel TKA 24
4 GBR Adam Yates MTS 24
5 SPA Mikel Landa MOV 21
6 BEL Tiesj Benoot LTS 20
7 POL Michal Kwiatkowski SKY 16
8 SLO Primož Roglic TLJ 14
9 COL Rigoberto Urán EFD 13
10 AUS Rohan Dennis BMC 12
11 GBR Geraint Thomas SKY 12
12 ZWI Steve Morabito GFC 10
13 POL Rafal Majka BOH 10
14 ITA Gianni Moscon SKY 10
15 NED Jos van Emden TLJ 10
16 FRA Romain Bardet ALM 9
17 DEN Mads Pedersen TFS 9
18 RUS Stepan Kurianov GAZ 8
19 NZL George Bennett TLJ 8
20 SPA Jonathan Castroviejo SKY 8
21 ARG Maximiliano Richeze QST 8
22 NZL Patrick Bevin BMC 8
23 DUI Marcus Burghardt BOH 7
24 ITA Fabio Aru UAD 7
25 ITA Sacha Modolo EFD 7
26 TSJ Zdenek Štybar QST 6
27 RUS Igor Boev GAZ 6
28 ISR Guy Sagiv ICA 6
29 AUS Michael Hepburn MTS 5
30 BEL Jens Debusschere LTS 5
31 ITA Nicola Bagioli NIP 5
32 AUS Luke Durbridge MTS 4
33 NZL Jack Bauer MTS 4
34 SLO Kristijan Koren TBM 4
35 ITA Marco Canola NIP 4
36 RUS Alexander Foliforov GAZ 4
37 ROE Eduard Michael Grosu NIP 4
38 ITA Simone Consonni UAD 4
39 NED Dennis van Winden ICA 4
40 SPA Jaime Rosón MOV 3
41 BEL Greg Van Avermaet BMC 3
42 RUS Aleksander Vlasov GAZ 3
43 LET Krists Neilands ICA 3
44 NED Danny van Poppel TLJ 3
45 RUS Artem Nych GAZ 3
46 CAN Antoine Duchesne GFC 2
47 ITA Dario Cataldo AST 2
48 ITA Damiano Caruso BMC 1
49 LUX Bob Jungels QST 1
50 WRU Vasil Kirijenka SKY 1
51 NED Niki Terpstra QST 1
52 DUI Rick Zabel TKA 1
ITA Jakub Mareczko WIL -5
1 ITA Nicola Bagioli NIP 35
2 ITA Jacopo Mosca WIL 25
3 ITA Dario Cataldo AST 20
4 SPA Mikel Landa MOV 15
5 POL Rafal Majka BOH 10
6 GBR Adam Yates MTS 8
7 ZWI Steve Morabito GFC 8
8 JAP Sho Hatsuyama NIP 8
9 NZL George Bennett TLJ 7
10 SLO Kristijan Koren TBM 7
11 RUS Aleksander Vlasov GAZ 7
12 LET Krists Neilands ICA 7
13 DUI Marcus Burghardt BOH 6
14 SLO Primož Roglic TLJ 5
15 BEL Tiesj Benoot LTS 5
16 ITA Fabio Aru UAD 5
17 SLW Peter Sagan BOH 3
18 AUS Rohan Dennis BMC 3
19 RUS Artem Nych GAZ 3
20 POL Michal Kwiatkowski SKY 2
21 ZWI Michael Schär BMC 2
22 CAN Antoine Duchesne GFC 2
23 RUS Alexander Foliforov GAZ 2
24 NED Dennis van Winden ICA 2
25 GBR Geraint Thomas SKY 1
26 FRA Romain Bardet ALM 1
27 BEL Greg Van Avermaet BMC 1
28 RUS Stepan Kurianov GAZ 1
29 ISR Guy Sagiv ICA 1
1 BEL Tiesj Benoot LTS 25u34'02"
2 SPA Jaime Rosón MOV +9"
3 COL Miguel Ángel López AST +2'21"
4 ITA Gianni Moscon SKY +22'06"
5 RUS Aleksander Vlasov GAZ +28'24"
6 RUS Nikolay Cherkasov GAZ +32'21"
7 FRA Clément Venturini ALM +36'47"
8 FRA Alexis Gougeard ALM +37'35"
9 WRU Aliaksandr Riabushenko UAD +39'03"
10 ITA Alberto Bettiol BMC +40'49"
11 NOO Daniel Hoelgård GFC +43'18"
12 LET Krists Neilands ICA +44'14"
13 DUI Lennard Kämna SUN +44'21"
14 ITA Nicola Bagioli NIP +45'30"
15 NED Danny van Poppel TLJ +47'48"
16 ZWI Stefan Küng BMC +50'05"
17 ITA Simone Consonni UAD +52'19"
18 RUS Stepan Kurianov GAZ +53'11"
19 ITA Jacopo Mosca WIL +53'15"
20 DEN Mads Pedersen TFS +54'08"
21 DUI Rick Zabel TKA +56'33"
22 IER Ryan Mullen TFS +57'04"
23 FRA Marc Sarreau GFC +59'30"
24 RUS Artem Nych GAZ +1u01'03"
25 ITA Jakub Mareczko WIL +1u01'33"
26 ITA Filippo Ganna UAD +1u02'11"
27 ISR Guy Sagiv ICA +1u02'51"
1 KAZ Astana Pro Team AST 76u02'04"
2 GBR Team Sky SKY +39"
3 BRN Bahrain - Merida TBM +43"
4 DUI BORA - hansgrohe BOH +1'41"
5 VAE UAE Team Emirates UAD +2'52"
6 ZWI Team Katusha - Alpecin TKA +4'55"
7 SPA Movistar Team MOV +9'02"
8 BEL Quick-Step Floors QST +9'16"
9 VS BMC Racing Team BMC +16'29"
10 VS Team EF Education First - Drapac p/b Cannondale EFD +20'00"
11 BEL Lotto - Soudal LTS +22'26"
12 AUS Mitchelton - Scott MTS +23'11"
13 FRA Groupama - FDJ GFC +28'28"
14 ZAF Team Dimension Data DDD +28'50"
15 NED Team LottoNL - Jumbo TLJ +28'52"
16 FRA AG2R La Mondiale ALM +34'53"
17 ITA Nippo - Vini Fantini - Europa Ovini NIP +39'18"
18 RUS Gazprom - RusVelo GAZ +54'14"
19 VS Trek - Segafredo TFS +59'30"
20 ISR Israel Cycling Academy ICA +1u04'33"
21 ITA Wilier Triestina - Selle Italia WIL +1u11'30"
22 DUI Team Sunweb SUN +1u48'08"