Refresh


home : Wielrennen : Tirreno - Adriatico


Benoot komt te laat om Roglic te remonteren op steile muur, Thomas leidt in Tirreno

Primoz Roglic ging op het juiste moment op de slotklim.

vr 09/03/2018 - 16:29 Primoz Roglic heeft in Trevi het zegegebaar mogen maken, na een lange inspanning op een zware slotklim. Van Avermaet zakte er door in de finale, Benoot kwam te laat. Geraint Thomas werd 4e en wordt leider, in dezelfde tijd als Van Avermaet.

Rit 3 in Tirreno-Adriatico in een notendop

 • Sleutelmoment: Op iets meer dan een kilometer van de top lijkt Primoz Roglic zichzelf te verbranden met een vroege aanval. Het valt wat stil achter hem en daarna komen de toppers te laat (Yates en Benoot) of zijn ze niet sterk genoeg (Sagan en Van Avermaet).
 • Verliezer van de dag: Rafal Majka was met klassementsambities naar Italië afgezakt, maar hij werd opgehouden door een val in de slotfase en raakte nooit meer voorin.

Van Avermaet overschat zichzelf op klim, Roglic wordt onderschat

Het waren net als gisteren de mindere goden die zich in de eerste uren in de kijker konden en mochten rijden. Voor het echte spektakel was het wachten tot de eerste van twee beklimmingen in Trevi.

Sky rammelde aan de boom door met zijn volledige ploeg het tempo te bepalen. Zo bleven er amper 40 renners over voor de laatste beklimming.

Als eerste konden we de naam van wereldkampioen Peter Sagan schrappen. Hij kwam al in de eerste steile stroken van de klim de man met de hamer tegen.

Primoz Roglic leek dan weer te vroeg aan te zetten, maar op een vlakker stuk viel het stil in het peloton en zo kon de Sloveen een groot gat slaan. Greg Van Avermaet haalde dan maar de kolen uit het vuur, maar ook hij kwam zichzelf tegen.

Op de versnelling van Adam Yates zat er meer snee. De Brit van Mitchelton-Scott had net als Roglic veel tijd verloren in de eerste vlakke rit en kon dus zonder te rekenen alle registers opentrekken. Toch bleek Roglic sterker dan verwacht. Ook Tiesj Benoot deed nog een poging, maar de voormalige schansspringer was al gaan vliegen.

Grote namen in de top 10

Greg Van Avermaet kon de schade uiteindelijk nog min of meer beperken, maar niet genoeg om als 3e renner van BMC de leiderstrui te mogen aantrekken. In de stand staat hij op gelijke hoogte van Geraint Thomas, maar wel op de tweede plaats.

De top 10 wordt voor de rest bevolkt met nog meer mooi volk: de gecontesteerde Froome staat 3e, het Sunweb-duo Kelderman en Dumoulin vinden we op 7 en 9 en Uran, de nummer 2 van de Tour, sluit de top 10 af.

VIDEO: Roglic is de sterkste op de klim in Trevi

Wedstrijdverloop

 1. 16:27 Einde
 2. 16:25 Roglic wint, Benoot 3e! De Sloveen Roglic houdt zijn lange inspanning knap vol. Adam Yates strandde op 20 meter, nog eens 20 meter daarachter wordt Benoot 3e. Geraint Thomas is 4e en wordt wellicht de nieuwe leider.
 3. 16:25 Roglic heeft nog altijd een groot gat. Benoot lijkt te laat te komen.
 4. 16:24 Van Avermaet zakt erdoor. Hij komt zichzelf tegen. Adam Yates lijkt nu de grote man.
 5. 16:24 Van Avermaet valt aan! Op iets meer dan 500 meter versnelt Van Avermaet. Het is nodig, want Roglic leek steeds verder weg te rijden.
 6. 16:23 Sagan past Peter Sagan heeft geen goeie dag. Hij moet afhaken, terwijl Van Avermaet wel makkelijk mee kan. Ook Lopez Moreno lijkt een prijs te moeten betalen.
 7. 16:22 Op het vlakke stuk slaat Roglic een gaatje, omdat het in het peloton wat stilvalt. Astana lijkt nu zijn verantwoordelijkheid te nemen, maar wel aarzelend.
 8. 16:22 Op iets meer dan een kilometer van het einde versnelt Roglic. Villella reageert. Bij Sky hebben ze het moeilijk om de organisatie te behouden. Thomas wil zelf het gaatje dichten.
 9. 16:20 Van Avermaet zit goed vooraan en ook Benoot is goed gepositioneerd. We merken ook Nibali, Froome en Thomas op op de voorste rij. Sagan zit wat verderop.
 10. 16:19 Slotklim We beginnen aan de slotklim, een helling in 2 stukken, met in het midden een passage om even op adem te komen.
 11. 16:18 Titanenstrijd Alle favorieten lijken op de afspraak. We stevenen af op een strijd tussen de ronderenners en de punchers à la Sagan, Van Avermaet en Ulissi.
 12. 16:15 Er blijft nog maar een groepje van 40 à 50 renners over vooraan, maar Sky heeft wel de luxe om zijn volledige ploeg op kop te zetten. Nibali probeert met Bahrein een soortgelijk treintje op de rails te zetten.
 13. 16:14 Majka komt nu met grote achterstand over de finish. We mogen een kruis maken over zijn klassement in deze Tirreno.
 14. 16:13 We dalen nu in groep weer de klim af, om een rondje te maken en dan opnieuw dezelfde klim te bestijgen.
 15. 16:10 In verspreide slagorde komen ze over de finish. Nog zo'n 60 renners maken kans op de dagzege.
 16. 16:09 Kwiatkowski Kwiatkowski bepaalt het tempo in het peloton. De Pool vindt hier een aankomst op zijn maat, maar hij offert zich dus op voor zijn ploegmaats Froome en vooral Thomas.
 17. 16:08 Als een bezetene knalt Zardini de laatste 500 meter van de klim op. Hij zal toch weten dat er hierna nog een ronde volgt?
 18. 16:06 Sky ment Terwijl eenzame leider Bagioli bijna met zijn tong op zijn voorwiel hangt, ment Sky het peloton. Van Avermaet zit goed in de voorwacht.
 19. 16:04 Van Winden en Bagioli zetten nog een beetje voort, terwijl de andere 3 al vroeg de handdoek gooien op de helling.
 20. 16:03 Het gaat nu razendsnel in het peloton, op weg naar de eerste beklimming van de Muur van Trevi. De 5 vluchters zullen slechts met een handvol seconden voorsprong aan de klim beginnen.
 21. 15:59 Gaviria hoeven we vandaag niet te verwachten. De witte trui offert zijn kansen vandaag op. Voor Jungels en/of Gilbert.
 22. 15:57 Majka Ook Majka is door de valpartij achterop geraakt. Hij moet met een ploegmaat zien terug te komen in het peloton, maar het valt nu niet meer stil. Dit dreigt nefast te worden voor de Pool.
 23. 15:55 Intermezzo Terpstra Bij het binnenrijden van Trevi wordt Niki Terpstra al opnieuw gegrepen. Het gaat meteen stevig omhoog, waardoor het peloton wordt uitgedund.
 24. 15:51 Vanuit het peloton is Grivko weggeschoten, maar hij moet er niet op rekenen dat Terpstra op hem wacht. Die stampt onverstoord voort.
 25. 15:49 Prestigesprintje Mosca wint de volgende tussensprint wel, maar hij moet daarvoor wel het onderste uit kan halen. Koerianov legt hem het vuur aan de schenen, maar strandt aan zijn wiel.
 26. 15:46 Aanval Terpstra! Niki Terpstra gaat in zijn eentje op zoek naar de koplopers, een gat van iets minder dan 3 minuten. Is hij een vooruitgeschoven pion bij Quick-Step?
 27. 15:45 Geschke Geschke zal worden afgevoerd met de ambulance. Zijn Tirreno zit erop en als we hem zo zien tasten naar zijn sleutelbeen wellicht ook zijn voorjaar.
 28. 15:43 En nog geen val Opnieuw gaan de renners tegen de vlakte. Geschke lijkt het grootste slachtoffer en ook Sky-renner Moscon moeten even zijn wonden likken.
 29. 15:40
 30. 15:35 Valpartij Het peloton wordt opgeschrikt door een valpartij, waarbij onder meer leider Patrick Bevin is betrokken. De Nieuw-Zeelander lijkt wat last te hebben van zijn rechterhand, maar hij kan toch weer voort.
 31. 15:31 De toevoeging van Burghardt heeft wonderen gedaan voor de achterstand van het peloton. Het verschil is 4'30", met nog 35 kilometer op de teller.
 32. 15:21 Klassement Vandaag staat niet alleen de dagzege maar ook de blauwe leiderstrui op het spel. Greg Van Avermaet lijkt de beste papieren te hebben, maar ook de renners van Sky, met Kwiatkowski op kop, kunnen dankzij de bonificaties naar de eerste plaats springen. Ook nog hoog in het klassement: Jungels en Impey.
 33. 15:08 Nog 50 kilometer De hoop op een stunt bij de koplopers zal weer wat stijgen, want de achterstand van het peloton is nog altijd 6'30". Bij Bora, de ploeg van Sagan, zetten ze dan maar mee een mannetje in in de achtervolging. Burghardt is "het slachtoffer".
 34. 14:54 Voor de zoveelste keer in deze etappe moet Tom Dumoulin terugkeren vanuit de achtergrond. Dat zijn geen goeie voortekenen voor straks.
 35. 14:42 Leider is knecht Opvallend beeld: de man in de blauwe leiderstrui, Patrick Bevin, schikt zich gewoon in een knechtenrol. Hij zorgt er samen met Bettiol voor dat het verschil beheersbaar blijft. Omdat het te traag terugloopt, komt ook Movistar wat helpen. Heeft Landa een goeie dag?
 36. 14:23 Driftige Mosca Mosca bestudeert nog even het profiel van de etappe met een papiertje uit zijn achterzak. Mogelijk kijkt hij wanneer hij een nieuwe kans heeft in de tussensprint. Daarnet zagen we Mosca nog uitgebreid verhaal halen bij Koerianov, die hem te snel af was bij de vorige sprint. Veel Italiaanse gebaren, maar de Rus haalde gewoon even zijn schouders op.
 37. 14:13 Tegen een ogenschijnlijk gezapig tempo kronkelt de slang van het peloton voort richting Trevi. Het lijkt erop dat het pas echt zal losbarsten in de 2 plaatselijke rondes, met telkens de "Muur van Trevi".
 38. 13:56 Bij de tussensprint laat Mosca zich in de luren leggen door Koerianov, die op de valreep verrassend uit het wiel van de Italiaan springt. Daar had Mosca, die gisteren alle tussensprints won, niet op gerekend.
 39. 13:54 Dumoulin Dumoulin heeft wat mechanische problemen. Eerst moet hij terugkeren met behulp van zijn ploegmaats, daarna wisselt hij alsnog van fiets. Het is een belangrijke dag voor de Giro-winnaar. Is hij voldoende hersteld van zijn ziekte om mee te spelen?
 40. 13:49 Het verschil is nog altijd meer dan 7 minuten, maar echt veel haast maken ze niet in het peloton. Ze maken er zelfs nog tijd voor een massale plaspauze.
 41. 13:37
 42. 13:34 Bagioli blijft maar bergpunten in zijn korfje leggen. Ook de 3e klim van de dag is een prooi voor de Italiaan.
 43. 13:30 Opgave Kragh Andersen We mogen de Deen Søren Kragh Andersen schrappen van onze startlijst. De renner van Sunweb was al een paar dagen ziek.
 44. 13:08
 45. 12:55 Hatsuyama Omdat hoofdsponsor Nippo, een bedrijf in bouwmaterialen en wegenwerken, Japans is, heeft Nippo-Vini Fantini altijd ook een paar Japanse renners in zijn team. Een van de 7 renners die dit jaar voor de Italiaanse procontinentale ploeg rijden, is Sho Hatsuyama. Die kreeg zijn opleiding al in Italië, maar tekende afgelopen winter voor het eerst voor een Europese ploeg.
 46. 12:42 Stefan Küng had gisteren door de val nog last van een schouder die uit de kom gleed, maar vandaag wordt de Zwitser al weer opgetrommeld om te werken in de achtervolging.
 47. 12:31 Passo del Lume Spento Net zoals de koerssituatie vastligt, liggen ook de plaatsjes op de beklimmingen vast. Ook op de Passo del Lume Spento komt Bagioli als eerste voorbij, voor zijn ploegmaat Hatsuyama en Mosca.
 48. 12:12 Finishplaats Trevi De Umbrische gemeente Trevi is voor het eerst de aankomstplaats van een grote wielerkoers. De naam van het stadje heeft niets te maken met de Romeinse wijk Trevi, die zijn naam schonk aan de beroemde Trevi-fontein. Wel hebben ze wellicht dezelfde etymologische oorsprong. Een trivium is in het Latijn een kruispunt van 3 wegen.
 49. 11:59 De dalende tendens blijft zich voortzetten. Het verschil is al gezakt naar 7'45".
 50. 11:37
 51. 11:34 We hebben nog 200 kilometer voor de boeg en het verschil is voor het eerst een beetje gezakt, onder de 9 minuten. In de verte doemt stilaan de Passo del Lume Spento op, de hoogste beklimming van de dag.
 52. 11:19 Bagioli sprokkelt Zoals verwacht kan Bagioli zijn puntentotaal in het bergklassement aandikken in Roccastrada. Zijn ploegmaat Hatsuyama neemt nog wat punten weg van de concurrentie, Mosca komt als 3e boven.
 53. 11:09
 54. 10:57 Roccastrada Met een voorsprong van iets meer dan 7 minuten zijn de leiders begonnen aan de klim naar Roccastrada. In de jaren 70 en 80 vond hier een bekend criterium plaats. Zo prijkt onder meer Eddy Merckx er op de erelijst, naast Gimondi, Moser en Saronni.
 55. 10:49
 56. 10:42 BMC Het is opnieuw aan BMC om het tempo hoog genoeg te houden in het peloton. Ze hebben vandaag een dubbel doel: werken voor leider Bevin, maar ook voor Van Avermaet, die kans maakt op de dagzege.
 57. 10:38 De voorsprong is al meteen aanzienlijk, meer dan 5 minuten in een oogwenk.
 58. 10:32 De 4 gezellen van Bagioli zijn bekend: zijn ploegmaat Hatsuyama is erbij, net als Jacopo Mosca, die gisteren ook al in de aanval reed. Israel Cycling Academy is ook opnieuw present, dankzij de Nederlander Van Winden en ook Gazprom stuurde weer een mannetje mee, de Rus Koerianov.
 59. 10:21 Vluchters 5 renners hebben zich kunnen afscheiden van het peloton. Bergkoning Bagioli is erbij. Hij kan vandaag een goeie zaak doen, want er zijn veel punten te rapen.
 60. 10:13
 61. 10:08
 62. 10:06
 63. 09:58
 64. 09:55 Start Het officieuze startsein is gegeven in Follonica. Daarna zetten we meteen koers naar Roccastrada, waar het eerste klimmetje van de dag ligt.
 65. 09:55 Wedstrijd
 66. 09:54
 67. 09:52 Er was heel wat te doen rond de valpartij in de finale gisteren. Veel renners vonden dat ze in een onnodig gevaarlijk straatje werden gestuurd. Stefan Küng was een van de grootste slachtoffers, maar hij kan vandaag toch weer gewoon vertrekken.
 68. 09:46
 69. 09:42
 70. 09:36
 71. 09:31 Op en af Het gaat voortdurend omhoog en omlaag in deze 3e etappe, van Follonica naar Trevi. In de finale liggen twee kleine rondjes, met telkens een steile muur, met stijgingspercentages tot 15%. Een ideale aankomst voor de Sagans en Kwiatkowski's van deze wereld en dus ook voor Greg Van Avermaet. Die kan met een goeie prestatie zelfs een gooi doen naar het blauw.
 72. 09:31 Vooraf
profiel
Uitslag

Uitslag rit

1 SLO Primož Roglic TLJ 6u17'23"
2 GBR Adam Yates MTS +3"
3 BEL Tiesj Benoot LTS +6"
4 GBR Geraint Thomas SKY +7"
5 COL Rigoberto Urán EFD +10"
6 SPA Mikel Landa MOV +10"
7 ITA Gianni Moscon SKY +10"
8 FRA Romain Bardet ALM +10"
9 NED Wilco Kelderman SUN +10"
10 LUX Bob Jungels QST +10"
11 SPA Jaime Rosón MOV +10"
12 GBR Chris Froome SKY +10"
13 NZL George Bennett TLJ +16"
14 ITA Davide Formolo BOH +16"
15 ITA Vincenzo Nibali TBM +16"
16 POL Michal Kwiatkowski SKY +16"
17 ITA Domenico Pozzovivo TBM +16"
18 BEL Greg Van Avermaet BMC +16"
19 ITA Damiano Caruso BMC +24"
20 ITA Fabio Aru UAD +24"
29 BEL Ben Hermans ICA +38"
30 BEL Philippe Gilbert QST +38"
43 BEL Jasper Stuyven TFS +1'36"
59 BEL Tosh Van der Sande LTS +4'10"
63 BEL Julien Vermote DDD +4'33"
73 BEL Jens Debusschere LTS +6'12"
93 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +7'55"
103 BEL Jens Keukeleire LTS +8'30"
104 BEL Victor Campenaerts LTS +8'53"
105 BEL Maarten Wynants TLJ +8'53"
118 BEL Iljo Keisse QST +11'19"
119 BEL Tom Van Asbroeck EFD +11'19"
120 BEL Sep Vanmarcke EFD +11'19"
138 BEL Nikolas Maes LTS +13'00"
klassement
1 POL Michal Kwiatkowski SKY 25u32'56"
2 ITA Damiano Caruso BMC +24"
3 GBR Geraint Thomas SKY +32"
4 BEL Tiesj Benoot LTS +1'06"
5 GBR Adam Yates MTS +1'10"
6 SPA Mikel Landa MOV +1'13"
7 ITA Davide Formolo BOH +1'15"
8 SPA Jaime Rosón MOV +1'15"
9 NZL George Bennett TLJ +1'16"
10 COL Rigoberto Urán EFD +1'22"
11 ITA Vincenzo Nibali TBM +1'59"
12 ITA Fabio Aru UAD +2'02"
13 FRA Romain Bardet ALM +2'31"
14 ITA Domenico Pozzovivo TBM +2'34"
15 KAZ Alexey Lutsenko AST +3'07"
16 COL Miguel Ángel López AST +3'27"
17 ZAF Louis Meintjes DDD +3'51"
18 LUX Bob Jungels QST +3'56"
19 SLO Jan Polanc UAD +4'23"
20 BEL Greg Van Avermaet BMC +4'41"
21 ITA Ivan Santaromita NIP +5'21"
22 ITA Diego Ulissi UAD +6'26"
23 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +6'34"
24 ITA Edoardo Zardini WIL +8'29"
25 BEL Philippe Gilbert QST +8'35"
26 RUS Sergey Firsanov GAZ +8'44"
27 SLO Simon Špilak TKA +8'47"
28 POR José Gonçalves TKA +8'58"
29 SLO Primož Roglic TLJ +9'01"
30 ZWI Steve Morabito GFC +9'18"
31 ITA Davide Villella AST +10'47"
32 AUS Simon Clarke EFD +11'06"
33 ITA Fabio Felline TFS +12'31"
34 GBR Chris Froome SKY +13'31"
35 EST Tanel Kangert AST +13'33"
36 ZWI Mathias Frank ALM +15'21"
37 POL Rafal Majka BOH +15'39"
38 BEL Julien Vermote DDD +16'23"
39 CRI Andrey Amador MOV +16'47"
40 TSJ Zdenek Štybar QST +18'16"
41 FRA Matthieu Ladagnous GFC +18'17"
42 BEL Tosh Van der Sande LTS +18'44"
43 SLW Peter Sagan BOH +19'31"
44 BEL Jasper Stuyven TFS +19'46"
45 ZAF Daryl Impey MTS +19'46"
46 AUS Luke Durbridge MTS +19'47"
47 DUI Tony Martin TKA +19'52"
48 WRU Vasil Kirijenka SKY +20'05"
49 NZL Jack Bauer MTS +21'39"
50 AUS Nathan Haas TKA +21'47"
51 POR Nélson Oliveira MOV +22'46"
52 ITA Daniel Oss BOH +22'48"
53 ITA Gianni Moscon SKY +23'12"
54 ITA Simone Ponzi NIP +24'16"
55 GBR Scott Thwaites DDD +25'26"
56 ITA Franco Pellizotti TBM +26'39"
57 ITA Davide Cimolai GFC +27'48"
58 NOO Edvald Boasson Hagen DDD +27'49"
59 SLO Kristijan Koren TBM +27'53"
60 ZWI Michael Schär BMC +28'10"
61 CAN Antoine Duchesne GFC +28'13"
62 OEK Andrej Grivko AST +28'20"
63 SPA Jorge Arcas MOV +28'26"
64 BEL Jens Keukeleire LTS +28'40"
65 BEL Sep Vanmarcke EFD +28'48"
66 ITA Marco Canola NIP +28'57"
67 RUS Aleksander Vlasov GAZ +29'30"
68 AUS Michael Hepburn MTS +31'22"
69 ITA Dario Cataldo AST +31'23"
70 NED Jos van Emden TLJ +31'25"
71 ITA Matteo Busato WIL +31'55"
72 DUI Marcus Burghardt BOH +32'50"
73 RUS Nikolay Cherkasov GAZ +33'27"
74 ITA Oscar Gatto AST +34'04"
75 POL Tomasz Marczynski LTS +34'22"
76 ITA Marco Marcato UAD +35'41"
77 NED Niki Terpstra QST +35'59"
78 BEL Victor Campenaerts LTS +36'29"
79 AUS Rohan Dennis BMC +36'39"
80 SPA Jonathan Castroviejo SKY +36'44"
81 ITA Salvatore Puccio SKY +37'19"
82 BEL Nikolas Maes LTS +37'36"
83 FRA Clément Venturini ALM +37'53"
84 FRA Alexis Gougeard ALM +38'41"
85 BEL Jens Debusschere LTS +38'59"
86 NED Boy van Poppel TFS +40'07"
87 WRU Aliaksandr Riabushenko UAD +40'09"
88 ITA Daniele Bennati MOV +40'45"
89 ITA Alberto Bettiol BMC +41'55"
90 FRA Alexandre Geniez ALM +42'01"
91 NOO Daniel Hoelgård GFC +44'24"
92 SLO Luka Mezgec MTS +44'33"
93 LET Krists Neilands ICA +45'20"
94 DUI Lennard Kämna SUN +45'27"
95 ARG Maximiliano Richeze QST +45'31"
96 ITA Sacha Modolo EFD +45'42"
97 CAN Guillaume Boivin ICA +45'49"
98 RUS Alexander Foliforov GAZ +46'16"
99 ITA Nicola Bagioli NIP +46'36"
100 NOO August Jensen ICA +47'07"
101 ITA Filippo Pozzato WIL +47'17"
102 NZL Patrick Bevin BMC +47'20"
103 FRA Julien Duval ALM +48'49"
104 NED Danny van Poppel TLJ +48'54"
105 FRA Benoît Vaugrenard GFC +49'59"
106 ZWI Stefan Küng BMC +51'11"
107 OOS Matthias Brändle TFS +51'58"
108 BEL Tom Van Asbroeck EFD +52'28"
109 GBR Alex Dowsett TKA +52'39"
110 ROE Eduard Michael Grosu NIP +52'44"
111 ITA Simone Consonni UAD +53'25"
112 RUS Stepan Kurianov GAZ +54'17"
113 ITA Jacopo Mosca WIL +54'21"
114 DUI Jasha Sütterlin MOV +54'26"
115 DEN Mads Pedersen TFS +55'14"
116 DUI Nikias Arndt SUN +55'52"
117 ITA Damiano Cunego NIP +56'29"
118 DUI Marcel Kittel TKA +56'55"
119 ITA Kristian Sbaragli ICA +57'01"
120 JAP Sho Hatsuyama NIP +57'38"
121 DUI Rick Zabel TKA +57'39"
122 IER Ryan Mullen TFS +58'10"
123 NED Dennis van Winden ICA +58'11"
124 VS Chad Haga SUN +58'50"
125 FRA Marc Sarreau GFC +1u00'36"
126 POL Maciej Bodnar BOH +1u00'42"
127 BEL Maarten Wynants TLJ +1u01'20"
128 VS Taylor Phinney EFD +1u01'25"
129 RUS Artem Nych GAZ +1u02'09"
130 ITA Marco Coledan WIL +1u02'17"
131 ITA Jakub Mareczko WIL +1u02'39"
132 ITA Filippo Ganna UAD +1u03'17"
133 RUS Igor Boev GAZ +1u03'19"
134 ISR Guy Sagiv ICA +1u03'57"
135 ITA Liam Bertazzo WIL +1u17'04"
1 AUS Rohan Dennis BMC 11'14"
2 NED Jos van Emden TLJ +4"
3 SPA Jonathan Castroviejo SKY +8"
4 DEN Mads Pedersen TFS +8"
5 ITA Gianni Moscon SKY +12"
6 AUS Michael Hepburn MTS +13"
7 NZL Jack Bauer MTS +13"
8 AUS Luke Durbridge MTS +17"
9 SLO Primož Roglic TLJ +18"
10 WRU Vasil Kirijenka SKY +18"
11 GBR Chris Froome SKY +20"
12 POL Michal Kwiatkowski SKY +20"
13 GBR Geraint Thomas SKY +23"
14 NZL Patrick Bevin BMC +23"
15 POR Nélson Oliveira MOV +23"
16 BEL Victor Campenaerts LTS +23"
17 ZAF Daryl Impey MTS +23"
18 FRA Matthieu Ladagnous GFC +23"
19 IER Ryan Mullen TFS +24"
20 LUX Bob Jungels QST +25"
21 DUI Lennard Kämna SUN +25"
22 DUI Tony Martin TKA +27"
23 ITA Filippo Ganna UAD +28"
24 BEL Sep Vanmarcke EFD +29"
25 POL Maciej Bodnar BOH +30"
26 CRI Andrey Amador MOV +30"
27 OOS Matthias Brändle TFS +31"
28 ZWI Stefan Küng BMC +33"
29 VS Chad Haga SUN +33"
30 NOO Edvald Boasson Hagen DDD +37"
31 KAZ Alexey Lutsenko AST +37"
32 FRA Alexis Gougeard ALM +38"
33 AUS Nathan Haas TKA +39"
34 NED Niki Terpstra QST +39"
35 POR José Gonçalves TKA +40"
36 VS Taylor Phinney EFD +41"
37 ITA Damiano Caruso BMC +41"
38 NED Danny van Poppel TLJ +42"
39 SLO Jan Polanc UAD +42"
40 BEL Greg Van Avermaet BMC +44"
41 GBR Alex Dowsett TKA +44"
42 ITA Fabio Felline TFS +44"
43 ZWI Steve Morabito GFC +46"
44 DUI Jasha Sütterlin MOV +46"
45 FRA Alexandre Geniez ALM +47"
46 BEL Tiesj Benoot LTS +47"
47 SPA Jaime Rosón MOV +48"
48 BEL Tom Van Asbroeck EFD +49"
49 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +50"
50 ITA Diego Ulissi UAD +51"
51 EST Tanel Kangert AST +52"
52 FRA Julien Duval ALM +52"
53 AUS Simon Clarke EFD +53"
54 ZWI Mathias Frank ALM +53"
55 ITA Alberto Bettiol BMC +54"
56 GBR Adam Yates MTS +54"
57 ITA Salvatore Puccio SKY +55"
58 NZL George Bennett TLJ +55"
59 CAN Antoine Duchesne GFC +55"
60 BEL Philippe Gilbert QST +56"
61 SPA Jorge Arcas MOV +57"
62 ITA Davide Formolo BOH +58"
63 TSJ Zdenek Štybar QST +58"
64 ITA Davide Villella AST +59"
65 FRA Benoît Vaugrenard GFC +59"
66 ITA Vincenzo Nibali TBM +59"
67 ITA Simone Consonni UAD +1'00"
68 SLO Luka Mezgec MTS +1'00"
69 SLW Peter Sagan BOH +1'00"
70 ITA Fabio Aru UAD +1'03"
71 ROE Eduard Michael Grosu NIP +1'03"
72 ITA Daniel Oss BOH +1'04"
73 ITA Daniele Bennati MOV +1'04"
74 RUS Artem Nych GAZ +1'04"
75 COL Miguel Ángel López AST +1'05"
76 BEL Maarten Wynants TLJ +1'05"
77 FRA Clément Venturini ALM +1'07"
78 ZWI Michael Schär BMC +1'07"
79 NOO Daniel Hoelgård GFC +1'08"
80 DUI Marcus Burghardt BOH +1'08"
80 COL Rigoberto Urán EFD +1'08"
82 FRA Romain Bardet ALM +1'08"
83 BEL Jens Keukeleire LTS +1'09"
84 RUS Sergey Firsanov GAZ +1'09"
85 BEL Julien Vermote DDD +1'10"
86 OEK Andrej Grivko AST +1'10"
87 FRA Marc Sarreau GFC +1'10"
88 SPA Mikel Landa MOV +1'10"
89 RUS Aleksander Vlasov GAZ +1'11"
90 ITA Domenico Pozzovivo TBM +1'12"
91 ITA Edoardo Zardini WIL +1'12"
92 BEL Jasper Stuyven TFS +1'13"
93 DUI Rick Zabel TKA +1'14"
94 ITA Marco Marcato UAD +1'14"
95 WRU Aliaksandr Riabushenko UAD +1'15"
96 POL Rafal Majka BOH +1'16"
97 ITA Sacha Modolo EFD +1'16"
98 LET Krists Neilands ICA +1'16"
99 ITA Filippo Pozzato WIL +1'23"
100 RUS Nikolay Cherkasov GAZ +1'25"
101 CAN Guillaume Boivin ICA +1'27"
102 SLO Kristijan Koren TBM +1'27"
103 DUI Marcel Kittel TKA +1'28"
104 RUS Alexander Foliforov GAZ +1'28"
105 ITA Oscar Gatto AST +1'28"
106 ITA Dario Cataldo AST +1'30"
107 BEL Nikolas Maes LTS +1'32"
108 DUI Nikias Arndt SUN +1'34"
109 POL Tomasz Marczynski LTS +1'34"
110 RUS Stepan Kurianov GAZ +1'34"
111 ITA Marco Canola NIP +1'35"
112 ITA Jacopo Mosca WIL +1'37"
113 GBR Scott Thwaites DDD +1'38"
114 ITA Simone Ponzi NIP +1'39"
115 ITA Liam Bertazzo WIL +1'39"
116 ARG Maximiliano Richeze QST +1'40"
117 BEL Tosh Van der Sande LTS +1'41"
118 ITA Marco Coledan WIL +1'42"
119 RUS Igor Boev GAZ +1'42"
120 ITA Nicola Bagioli NIP +1'44"
121 JAP Sho Hatsuyama NIP +1'44"
122 ITA Franco Pellizotti TBM +1'47"
123 ZAF Louis Meintjes DDD +1'47"
124 NED Boy van Poppel TFS +1'47"
125 NED Dennis van Winden ICA +1'48"
126 ITA Damiano Cunego NIP +1'49"
127 NOO August Jensen ICA +1'52"
128 ITA Kristian Sbaragli ICA +1'54"
129 ISR Guy Sagiv ICA +1'56"
130 ITA Ivan Santaromita NIP +1'57"
131 ITA Davide Cimolai GFC +1'59"
132 SLO Simon Špilak TKA +2'02"
133 ITA Matteo Busato WIL +2'07"
134 BEL Jens Debusschere LTS +2'24"
135 ITA Jakub Mareczko WIL +2'26"
ITA Sonny Colbrelli TBM
COL Fernando Gaviria QST
BEL Iljo Keisse QST
BEL Gijs Van Hoecke TLJ
1 ITA Jacopo Mosca WIL 33
2 SLW Peter Sagan BOH 30
3 DUI Marcel Kittel TKA 24
4 GBR Adam Yates MTS 24
5 SPA Mikel Landa MOV 21
6 BEL Tiesj Benoot LTS 20
7 POL Michal Kwiatkowski SKY 16
8 SLO Primož Roglic TLJ 14
9 COL Rigoberto Urán EFD 13
10 AUS Rohan Dennis BMC 12
11 GBR Geraint Thomas SKY 12
12 ZWI Steve Morabito GFC 10
13 POL Rafal Majka BOH 10
14 ITA Gianni Moscon SKY 10
15 NED Jos van Emden TLJ 10
16 FRA Romain Bardet ALM 9
17 DEN Mads Pedersen TFS 9
18 RUS Stepan Kurianov GAZ 8
19 NZL George Bennett TLJ 8
20 SPA Jonathan Castroviejo SKY 8
21 ARG Maximiliano Richeze QST 8
22 NZL Patrick Bevin BMC 8
23 DUI Marcus Burghardt BOH 7
24 ITA Fabio Aru UAD 7
25 ITA Sacha Modolo EFD 7
26 TSJ Zdenek Štybar QST 6
27 RUS Igor Boev GAZ 6
28 ISR Guy Sagiv ICA 6
29 AUS Michael Hepburn MTS 5
30 BEL Jens Debusschere LTS 5
31 ITA Nicola Bagioli NIP 5
32 AUS Luke Durbridge MTS 4
33 NZL Jack Bauer MTS 4
34 SLO Kristijan Koren TBM 4
35 ITA Marco Canola NIP 4
36 RUS Alexander Foliforov GAZ 4
37 ROE Eduard Michael Grosu NIP 4
38 ITA Simone Consonni UAD 4
39 NED Dennis van Winden ICA 4
40 SPA Jaime Rosón MOV 3
41 BEL Greg Van Avermaet BMC 3
42 RUS Aleksander Vlasov GAZ 3
43 LET Krists Neilands ICA 3
44 NED Danny van Poppel TLJ 3
45 RUS Artem Nych GAZ 3
46 CAN Antoine Duchesne GFC 2
47 ITA Dario Cataldo AST 2
48 ITA Damiano Caruso BMC 1
49 LUX Bob Jungels QST 1
50 WRU Vasil Kirijenka SKY 1
51 NED Niki Terpstra QST 1
52 DUI Rick Zabel TKA 1
ITA Jakub Mareczko WIL -5
1 ITA Nicola Bagioli NIP 35
2 ITA Jacopo Mosca WIL 25
3 ITA Dario Cataldo AST 20
4 SPA Mikel Landa MOV 15
5 POL Rafal Majka BOH 10
6 GBR Adam Yates MTS 8
7 ZWI Steve Morabito GFC 8
8 JAP Sho Hatsuyama NIP 8
9 NZL George Bennett TLJ 7
10 SLO Kristijan Koren TBM 7
11 RUS Aleksander Vlasov GAZ 7
12 LET Krists Neilands ICA 7
13 DUI Marcus Burghardt BOH 6
14 SLO Primož Roglic TLJ 5
15 BEL Tiesj Benoot LTS 5
16 ITA Fabio Aru UAD 5
17 SLW Peter Sagan BOH 3
18 AUS Rohan Dennis BMC 3
19 RUS Artem Nych GAZ 3
20 POL Michal Kwiatkowski SKY 2
21 ZWI Michael Schär BMC 2
22 CAN Antoine Duchesne GFC 2
23 RUS Alexander Foliforov GAZ 2
24 NED Dennis van Winden ICA 2
25 GBR Geraint Thomas SKY 1
26 FRA Romain Bardet ALM 1
27 BEL Greg Van Avermaet BMC 1
28 RUS Stepan Kurianov GAZ 1
29 ISR Guy Sagiv ICA 1
1 BEL Tiesj Benoot LTS 25u34'02"
2 SPA Jaime Rosón MOV +9"
3 COL Miguel Ángel López AST +2'21"
4 ITA Gianni Moscon SKY +22'06"
5 RUS Aleksander Vlasov GAZ +28'24"
6 RUS Nikolay Cherkasov GAZ +32'21"
7 FRA Clément Venturini ALM +36'47"
8 FRA Alexis Gougeard ALM +37'35"
9 WRU Aliaksandr Riabushenko UAD +39'03"
10 ITA Alberto Bettiol BMC +40'49"
11 NOO Daniel Hoelgård GFC +43'18"
12 LET Krists Neilands ICA +44'14"
13 DUI Lennard Kämna SUN +44'21"
14 ITA Nicola Bagioli NIP +45'30"
15 NED Danny van Poppel TLJ +47'48"
16 ZWI Stefan Küng BMC +50'05"
17 ITA Simone Consonni UAD +52'19"
18 RUS Stepan Kurianov GAZ +53'11"
19 ITA Jacopo Mosca WIL +53'15"
20 DEN Mads Pedersen TFS +54'08"
21 DUI Rick Zabel TKA +56'33"
22 IER Ryan Mullen TFS +57'04"
23 FRA Marc Sarreau GFC +59'30"
24 RUS Artem Nych GAZ +1u01'03"
25 ITA Jakub Mareczko WIL +1u01'33"
26 ITA Filippo Ganna UAD +1u02'11"
27 ISR Guy Sagiv ICA +1u02'51"
1 KAZ Astana Pro Team AST 76u02'04"
2 GBR Team Sky SKY +39"
3 BRN Bahrain - Merida TBM +43"
4 DUI BORA - hansgrohe BOH +1'41"
5 VAE UAE Team Emirates UAD +2'52"
6 ZWI Team Katusha - Alpecin TKA +4'55"
7 SPA Movistar Team MOV +9'02"
8 BEL Quick-Step Floors QST +9'16"
9 VS BMC Racing Team BMC +16'29"
10 VS Team EF Education First - Drapac p/b Cannondale EFD +20'00"
11 BEL Lotto - Soudal LTS +22'26"
12 AUS Mitchelton - Scott MTS +23'11"
13 FRA Groupama - FDJ GFC +28'28"
14 ZAF Team Dimension Data DDD +28'50"
15 NED Team LottoNL - Jumbo TLJ +28'52"
16 FRA AG2R La Mondiale ALM +34'53"
17 ITA Nippo - Vini Fantini - Europa Ovini NIP +39'18"
18 RUS Gazprom - RusVelo GAZ +54'14"
19 VS Trek - Segafredo TFS +59'30"
20 ISR Israel Cycling Academy ICA +1u04'33"
21 ITA Wilier Triestina - Selle Italia WIL +1u11'30"
22 DUI Team Sunweb SUN +1u48'08"