Refresh


home : Wielrennen : Tirreno - Adriatico


VIDEO: Kittel laat zijn stevige stronken voor het eerst spreken in Katjoesja-shirt

Marcel Kittel balt zijn vuisten: hij kan het toch nog!

do 08/03/2018 - 16:27 Marcel Kittel heeft Peter Sagan en Giacomo Nizzolo achter zich gelaten in de eerste sprintersrit in de Tirreno. Patrick Bevin is de nieuwe leider. De ploegmaat van Van Avermaet plaatste zich in de sprint als beste BMC'er.

Rit 2 van de Tirreno in een notendop

 • Sleutelmoment: Op 7 kilometer van het einde is er een massale valpartij in de buik van het peloton. Slechts een 50-tal renners kan de dans ontspringen. Het zorgt in ieder geval, na een saaie aanloop, voor een spannende en nerveuze finale.
 • Winnaar van de dag: Los van de evidente winnaar Marcel Kittel liep ook Patrick Bevin met een grote glimlach rond in Follonica. De Nieuw-Zeelander was gisteren een van de 4 renners van BMC die de snelste tijd neerzetten in de ploegentijdrit. Hij wist dat hij met een goeie klassering vandaag het blauw zou overnemen van zijn ploegmaat Caruso.
 • Opvallend: Marcel Kittel had nog niet gewonnen voor zijn nieuwe werkgever Katjoesja. Sterker nog, hij boekt pas in zijn 8e profjaar zijn eerste zege op Italiaanse bodem. Zijn 4 ritzeges in de Giro won hij immers allemaal in het buitenland.

VIDEO: De machtige sprint van Marcel Kittel

Katjoesja zet Kittel perfect af

De 4 procontinentale ploegen die door de organisatie van de Tirreno waren uitgenodigd wisten dat er naar hen gekeken zou worden om deze rit te kleuren. De kleuren die we zagen waren vooral blauw, van Gazprom (Foliforov), Nippo-Vini Fantini (Bagioli) en Israel Cycling Academy (Sagiv). Het drietal werd aangevuld met de kleurrijke Mosca.

Bagioli had maar één doel voor ogen: de punten op de klim, die hem automatisch ook de bergtrui opleverden. Hierna liet hij zich dan ook uitzakken.

Met zijn drieën was de zaak nog hopelozer voor de vluchters. Toch hielden ze het vol tot de 2e van 3 plaatselijke rondes. Een valpartij op 7 kilometer van het einde schudde de laatste slapers wakker. Een beperkte groep ontsnapte aan het onheil, al konden uit de achtergrond toch nog wat renners weer aansluiten.

Van alle sprintersploegen had Katjoesja zijn inspanning het beste getimed. De druk kwam op de schouders van Kittel te liggen, maar die ontgoochelde niet. Hij hield een nerveuze Sagan, die her en der wat kwakjes had uitgedeeld, van zich af.

VIDEO: Valpartij in de finale stuurt de sprint in de war

Kittel: "Hier heb ik zo lang op gewacht"

 • Marcel Kittel (ritwinnaar): "Hier heb ik zo lang op gewacht. De sprints verliepen nog niet perfect dit seizoen, maar we zijn altijd hard blijven werken en worden daar nu voor beloond. Dit is een boost voor de hele ploeg. Het was vooral mentaal zwaar om met al die tegenslagen om te gaan, maar nu ik meteen een grote zege te pakken heb, zal iedereen wel blij zijn."
 • Peter Sagan (tweede): "Ik ben tevreden met mijn 2e plaats, want dit was toch vooral koren op de molen van de pure sprinters. Morgen krijg ik al een nieuwe kans."
 • Patrick Bevin (leider): "Het was eigenlijk niet het plan dat ik het blauw zou overnemen van Caruso. Het voelde raar aan, maar mijn ploegmaats wilden mij graag lanceren in de sprint."

Wedstrijdverloop

 1. 16:25 Einde
 2. 16:24 Kittel wint! Marcel Kittel maakt het werk van zijn ploeg af, zijn eerste zege in het shirtje van Katjoesja. De pogingen van Ewan en Sagan kwamen te laat.
 3. 16:24 Gaviria zit ingesloten, Sagan en Ewan zitten wel goed.
 4. 16:23 Rode vod Kittel heeft 2 mannetjes voor hem. De rest zit in het wiel van de bonkige Duitser.
 5. 16:23 Nog 2 kilometer EF-Drapac, van Modolo, heeft zijn krachten gespaard voor de slotfase, maar lang reikt hun adem niet. Katjoesja knalt er nagenoeg meteen over. De kaarten liggen goed voor Kittel.
 6. 16:22 Gaviria en Stybar zitten wel goed vooraan, maar ze zullen het met hun tweetjes moeten doen. Ook een nerveuze Sagan, her en der wat tikjes uitdelend, zit vooraan te loeren.
 7. 16:21 Mitchelton (Ewan) en Trek (Nizzolo) hebben voorlopig de sterkste treintjes, maar misschien hebben ze wel te vroeg gepiekt. Bij Quick-Step is er nog altijd geen organisatie.
 8. 16:19 Vanuit de achtergrond kan er toch een groep weer komen aansluiten. We zullen tot na de etappe moeten wachten wie er allemaal schade hebben opgelopen, zowel fysiek als in het klassement.
 9. 16:18 Er is een breuk in het peloton en we waren nog niet binnen de laatste 3 kilometer. Sagan, Kittel en Gaviria zijn er zeker bij vooraan, net als klassementsrenner Dumoulin.
 10. 16:17 Valpartij In een straatje met aan beide kanten een verhoogje voor het voetpad gaan de renners massaal liggen. Slechts een 40-tal renners zijn erdoorheen geraakt.
 11. 16:16 Massale valpartij
 12. 16:15 Nog 1 ronde Lotto-Soudal snijdt als eerste de laatste ronde aan. Hoe voelt Jens Debusschere zich?
 13. 16:13 Quick-Step? Wie we voorlopig nog niet gezien hebben, of toch niet bij elkaar, is Quick-Step. Gaviria moet zijn ploegmaats nog rond hem verzamelen.
 14. 16:11 Alles samen Na 150 kilometer mogen we een kruis maken over de aanval van Foliforov, Sagiv en Mosca. Vooraan is het een voortdurende wisselende van de wacht. Nu is het weer BMC dat zich vooraan heeft gemeld.
 15. 16:05 Nog 2 ronden Op 16 kilometer van het einde heeft het koptrio nog iets meer dan 10 seconden.
 16. 16:04 Ook bij Groupama-FDJ schuiven ze een sprinter naar voren, maar het is twijfelachtig of Cimolai zich staande zal kunnen houden tussen het andere sprintersgeweld.
 17. 16:02
 18. 16:00 Nizzolo Bij Trek komen ze zich nu ook melden op het feestje van de sprinters. Giacomo Nizzolo won dit jaar de slotrit in de Ronde van San Juan, zijn eerste overwinning in een jaar.
 19. 15:53 Nog 3 ronden We passeren een eerste keer onder de finishboog. Foliforov, Mosca (die de punten weer opraapte) en Sagiv hebben nog iets meer dan een halve minuut voorsprong. We krijgen nu nog 3 lokale ronden.
 20. 15:49
 21. 15:44 Majka betrapt Rafal Majka is blijkbaar weer achterop geraakt door pech. Gelukkig heeft hij de auto van zijn team Bora die hem helemaal uit de wind weer naar voren brengt. De jury laat het gebeuren, of komt boontje later nog om zijn loontje?
 22. 15:43 Terpstra en Durbridge krijgen wat hulp van Katjoesja, die hun lot in de handen van Kittel leggen straks.
 23. 15:36 Wie wordt straks leider? BMC kwam gisteren met een voorsprong van 4 seconden op Mitchelton-Scott over de finish en 9 seconden op Sky. Aangezien er geen sprinters zijn die dankzij de bonificaties leider kunnen worden, blijft de trui dus meer dan waarschijnlijk in de BMC-gelederen. Wie straks als eerste van de ploeg over de finish komt, doet de beste zaak. Misschien iets voor Van Avermaet?
 24. 15:31 Soldaat Sagiv Guy Sagiv werd op zijn 20e al nationaal kampioen van Israël en kreeg prompt een contract aangeboden van de Israel Cycling Academy. In zijn eerste jaren als profrenner combineerde hij het koersen met zijn legerdienst, die verplicht is voor alle jonge mannen in Israël.
 25. 15:24 Nog 2 minuten Met nog 46 kilometer op de afteller is het verschil teruggebracht tot iets minder dan 2 minuten. In het peloton trekken ze fluitend naar de finish. Het is voorlopig het gedroomde scenario voor alle sprinters én klassementsrijders.
 26. 15:12 Kittel Marcel Kittel rijdt Tirreno-Adriatico voor de 2e keer in zijn carrière. In 2014 zag hij zijn kansen in rook opgaan in de slotfase van de 2e rit. Woedend smakte hij zijn fiets tegen de grond. Kittel zou later dat jaar wel gewoon 4 ritten in de Tour winnen.
 27. 15:12
 28. 15:07 Jacopo Mosca heeft, zonder al te veel poespas, de tussensprint op zijn naam geschreven. Straks bij het binnenrijden van Follonica is er een tweede sprintkans.
 29. 15:00 Donoratico We naderen een tussensprint in Donoratico, de plaats waar Quick-Step 5 jaar geleden de ploegentijdrit won in de Tirreno.
 30. 14:47 BMC laat het nu helemaal over aan de sprintersploegen. Ook Mitchelton-Scott zet een mannetje in, in dienst van Ewan. Bij Dimension Data hebben ze er ook zin in. Zij zijn met hun volledige sprinttrein naar Italië afgezakt, maar zagen Cavendish gisteren al wegvallen. Voor Boasson Hagen dan maar?
 31. 14:43 Terwijl het verschil onder de 5 minuten is gezakt, heeft Majka af te rekenen met een lekke band. De Pool van Bora heeft nog tijd genoeg om terug te keren, dus dit is wellicht niet meer dan een voetnoot.
 32. 14:36 BMC heeft de assistentie gekregen van Quick-Step, met name Terpstra, in de achtervolging. Van een waanzinnige jacht is helemaal nog geen sprake. Het verschil is nog altijd 6 minuten.
 33. 14:24 Valpartij Boivin Er gebeurt zo weinig dat de Canadees Guillaume Boivin dan maar beslist om de boel wat op te leuken met het nodige stuntwerk. Op een vreemde manier belandt de renner van de Israel Cycling Academy in de gracht. Hij kan zijn weg gewoon voortzetten.
 34. 14:19 Ik heb nog niet zoveel gewonnen dit seizoen als de voorbije jaren, maar ik heb nu andere doelen, vandaar die tragere start. De conditie is in ieder geval goed. Caleb Ewan
 35. 14:17 En wie nog? Een aantal grote namen uit het sprintersgild kon nog niet winnen in Tirreno-Adriatico. Onder meer Kittel, Ewan, Nizzolo en Modolo proberen vandaag komaf te maken met die statistiek.
 36. 14:15 Debusschere De 4e sprinter, die we nog niet vermeld hadden, die al succesvol was in de Tirreno is niemand minder dan Jens Debusschere. 3 jaar geleden legde hij iedereen, Sagan incluis, erop in de eerste rit in lijn. Dit seizoen kwam de voormalige Belgische kampioen er wel nog niet aan te pas in de sprints.
 37. 14:15 Debusschere sprint naar winst in de eerste rit in de Tirreno
 38. 14:10 Sprinters 4 sprinters uit dit peloton weten hoe je een rit in Tirreno-Adriatico wint. Peter Sagan was al 7 keer de snelste, enkel in 2016 lukte het hem niet om een etappe op zijn naam te schrijven. Fernando Gaviria slaagde erin om zowel in 2016 als 2017 een ritje mee te pikken. Voor Edvald Boasson Hagen moeten we al teruggaan tot 2010 en 2012.
 39. 14:04 Nog 100 kilometer We duiken de laatste 100 kilometer van deze etappe in.
 40. 14:00 Het tempo is zo gezapig dat vluchter Guy Sagiv het zich kan veroorloven om af te stappen voor een plasje.
 41. 13:59 Quick-Step BMC-renner Bettiol ment het peloton, op 6'47" van de vluchters. Daarachter heeft Quick-Step zich al gemeld, met Terpstra blijkbaar in de rol van knecht. Het vertrouwen in Gaviria is dus groot.
 42. 13:55 Dit is een belangrijke dag voor mij. Ik heb speciaal voor deze sprintersritten voor de Tirreno gekozen. Marcel Kittel gaat op zoek naar zijn 1e zege bij Katjoesja
 43. 13:47 Follonica Finishplaats Follonica heeft voor het eerst een witte streep mogen kalken voor de renners van de Tirreno. De Giro mocht het Toscaanse stadje al 3 keer ontvangen. In 1969 won de Belg Albert Van Vlierberghe er, in 1953 was Hugo Koblet de rittenkaper en in 1994 won Jevgeni Berzin (foto onder) er de tijdrit. Hij legde er de basis voor zijn latere eindzege.
 44. 13:46
 45. 13:38 Bagioli haakt af Nicola Bagiola heeft de punten voor de bergtrui gesprokkeld en houdt het dan voor bekeken. Hij laat zich dan ook inlopen door het peloton. Daar heeft BMC de schroeven nog wat meer aangedraaid. Het verschil is zo zelfs onder de 5 minuten gezakt.
 46. 13:27 Andere vluchters De 3 andere vluchters hebben niet echt een palmares om van achterover te vallen. Jacopo Mosca won enkele maanden geleden wel de Ronde van Hainan, terwijl Guy Sagiv 2 keer kampioen van Israël werd. Nicola Bagioli wacht nog op een eerste profzege, al is hij wel nog maar 23 jaar.
 47. 13:10 Voorsprong De voorsprong van de 4 vluchters nam in de beginfase snel toe, maar nu heeft BMC het tempo toch wat opgetrokken. Het verschil is iets meer dan 5 minuten.
 48. 12:51 Foliforov De bekendste renner in de kopgroep is de Rus Aleksandr Foliforov, die in 2016 vanuit het niets de klimtijdrit won in de Giro. Bekijk hieronder nog eens de beelden.
 49. 12:51 Foliforov zet een toptijd neer
 50. 12:35 Het BMC van leider Caruso bepaalt het tempo in het peloton.
 51. 12:35 4 renners, 4 procontinentale teams Met de kopgroep is elke procontinentale ploeg vooraan vertegenwoordigd. Guy Sagiv is de enige Israëliër in de koers. Hij rijdt dan ook voor de Israel Cycling Academy. Mosca is de troef van Wilier Triestina, Bagioli van Nippo-Vini Fantini en Aleksandr Foliforov van Gazprom.
 52. 12:35 Fabio Aru zit vandaag niet alleen met de koers in zijn hoofd, maar ook met alle vrouwen die hem hebben gevormd.
 53. 12:34 Cavendish houdt gebroken rib over aan val in Tirreno
 54. 12:32 Vlucht is vertrokken Het peloton geeft zijn zegen over de ontsnapping met de 4. Ze krijgen meteen een paar minuten cadeau.
 55. 12:31 Vooral de niet-WorldTour-teams willen zich tonen. Mosca, Sagiv, Foliforov en Bagioli zien een ontsnapping wel zitten.
 56. 12:28 Zoals je kunt verwachten in de openingsfase gaat het meteen razendsnel. Heel wat renners hebben ambitie om de lange vlucht te halen. Het peloton is uitgerekt in één lang lint.
 57. 12:22
 58. 12:21 Start We zijn vertrokken! De renners zwaaien Camaiore, waar gisteren BMC de tijdrit won, achter zich en zetten koers naar Follonica.
 59. 12:20 Wedstrijd
 60. 11:29
 61. 11:26
 62. 11:21 Sprintersfestival Met een nagenoeg vlakke rit van Camaiore naar Follonica krijgen de sprinters vandaag een uitgelezen kans om hun spierballen te laten rollen. In de finale liggen er 3 plaatselijke rondes van 8,3 kilometer. De officiële start is om 12.15u, de finish wordt omstreeks 16.15u verwacht.
 63. 11:21 Vooraf
profiel
Uitslag

Uitslag rit

1 DUI Marcel Kittel TKA 4u12'24"
2 SLW Peter Sagan BOH +0"
3 ITA Giacomo Nizzolo TFS +0"
4 POL Michal Kwiatkowski SKY +0"
5 NZL Patrick Bevin BMC +0"
6 ITA Jakub Mareczko WIL +0"
7 COL Fernando Gaviria QST +0"
8 NED Danny van Poppel TLJ +0"
9 ROE Eduard Michael Grosu NIP +0"
10 ITA Simone Consonni UAD +0"
11 AUS Caleb Ewan MTS +0"
12 ITA Sacha Modolo EFD +0"
13 BEL Jens Debusschere LTS +0"
14 AUS Mark Renshaw DDD +0"
15 ITA Damiano Caruso BMC +0"
16 RUS Stepan Kurianov GAZ +0"
17 NZL Jack Bauer MTS +0"
18 BEL Iljo Keisse QST +0"
19 ITA Marco Coledan WIL +0"
20 FRA Julien Duval ALM +0"
33 BEL Greg Van Avermaet BMC +0"
34 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +0"
56 BEL Philippe Gilbert QST +0"
60 BEL Nikolas Maes LTS +0"
65 BEL Jasper Stuyven TFS +0"
79 BEL Tosh Van der Sande LTS +0"
87 BEL Tiesj Benoot LTS +0"
99 BEL Sep Vanmarcke EFD +30"
112 BEL Julien Vermote DDD +1'00"
121 BEL Ben Hermans ICA +1'42"
125 BEL Tom Van Asbroeck EFD +3'20"
126 BEL Victor Campenaerts LTS +3'20"
130 BEL Jens Keukeleire LTS +3'20"
146 BEL Maarten Wynants TLJ +6'52"
klassement
1 POL Michal Kwiatkowski SKY 25u32'56"
2 ITA Damiano Caruso BMC +24"
3 GBR Geraint Thomas SKY +32"
4 BEL Tiesj Benoot LTS +1'06"
5 GBR Adam Yates MTS +1'10"
6 SPA Mikel Landa MOV +1'13"
7 ITA Davide Formolo BOH +1'15"
8 SPA Jaime Rosón MOV +1'15"
9 NZL George Bennett TLJ +1'16"
10 COL Rigoberto Urán EFD +1'22"
11 ITA Vincenzo Nibali TBM +1'59"
12 ITA Fabio Aru UAD +2'02"
13 FRA Romain Bardet ALM +2'31"
14 ITA Domenico Pozzovivo TBM +2'34"
15 KAZ Alexey Lutsenko AST +3'07"
16 COL Miguel Ángel López AST +3'27"
17 ZAF Louis Meintjes DDD +3'51"
18 LUX Bob Jungels QST +3'56"
19 SLO Jan Polanc UAD +4'23"
20 BEL Greg Van Avermaet BMC +4'41"
21 ITA Ivan Santaromita NIP +5'21"
22 ITA Diego Ulissi UAD +6'26"
23 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +6'34"
24 ITA Edoardo Zardini WIL +8'29"
25 BEL Philippe Gilbert QST +8'35"
26 RUS Sergey Firsanov GAZ +8'44"
27 SLO Simon Špilak TKA +8'47"
28 POR José Gonçalves TKA +8'58"
29 SLO Primož Roglic TLJ +9'01"
30 ZWI Steve Morabito GFC +9'18"
31 ITA Davide Villella AST +10'47"
32 AUS Simon Clarke EFD +11'06"
33 ITA Fabio Felline TFS +12'31"
34 GBR Chris Froome SKY +13'31"
35 EST Tanel Kangert AST +13'33"
36 ZWI Mathias Frank ALM +15'21"
37 POL Rafal Majka BOH +15'39"
38 BEL Julien Vermote DDD +16'23"
39 CRI Andrey Amador MOV +16'47"
40 TSJ Zdenek Štybar QST +18'16"
41 FRA Matthieu Ladagnous GFC +18'17"
42 BEL Tosh Van der Sande LTS +18'44"
43 SLW Peter Sagan BOH +19'31"
44 BEL Jasper Stuyven TFS +19'46"
45 ZAF Daryl Impey MTS +19'46"
46 AUS Luke Durbridge MTS +19'47"
47 DUI Tony Martin TKA +19'52"
48 WRU Vasil Kirijenka SKY +20'05"
49 NZL Jack Bauer MTS +21'39"
50 AUS Nathan Haas TKA +21'47"
51 POR Nélson Oliveira MOV +22'46"
52 ITA Daniel Oss BOH +22'48"
53 ITA Gianni Moscon SKY +23'12"
54 ITA Simone Ponzi NIP +24'16"
55 GBR Scott Thwaites DDD +25'26"
56 ITA Franco Pellizotti TBM +26'39"
57 ITA Davide Cimolai GFC +27'48"
58 NOO Edvald Boasson Hagen DDD +27'49"
59 SLO Kristijan Koren TBM +27'53"
60 ZWI Michael Schär BMC +28'10"
61 CAN Antoine Duchesne GFC +28'13"
62 OEK Andrej Grivko AST +28'20"
63 SPA Jorge Arcas MOV +28'26"
64 BEL Jens Keukeleire LTS +28'40"
65 BEL Sep Vanmarcke EFD +28'48"
66 ITA Marco Canola NIP +28'57"
67 RUS Aleksander Vlasov GAZ +29'30"
68 AUS Michael Hepburn MTS +31'22"
69 ITA Dario Cataldo AST +31'23"
70 NED Jos van Emden TLJ +31'25"
71 ITA Matteo Busato WIL +31'55"
72 DUI Marcus Burghardt BOH +32'50"
73 RUS Nikolay Cherkasov GAZ +33'27"
74 ITA Oscar Gatto AST +34'04"
75 POL Tomasz Marczynski LTS +34'22"
76 ITA Marco Marcato UAD +35'41"
77 NED Niki Terpstra QST +35'59"
78 BEL Victor Campenaerts LTS +36'29"
79 AUS Rohan Dennis BMC +36'39"
80 SPA Jonathan Castroviejo SKY +36'44"
81 ITA Salvatore Puccio SKY +37'19"
82 BEL Nikolas Maes LTS +37'36"
83 FRA Clément Venturini ALM +37'53"
84 FRA Alexis Gougeard ALM +38'41"
85 BEL Jens Debusschere LTS +38'59"
86 NED Boy van Poppel TFS +40'07"
87 WRU Aliaksandr Riabushenko UAD +40'09"
88 ITA Daniele Bennati MOV +40'45"
89 ITA Alberto Bettiol BMC +41'55"
90 FRA Alexandre Geniez ALM +42'01"
91 NOO Daniel Hoelgård GFC +44'24"
92 SLO Luka Mezgec MTS +44'33"
93 LET Krists Neilands ICA +45'20"
94 DUI Lennard Kämna SUN +45'27"
95 ARG Maximiliano Richeze QST +45'31"
96 ITA Sacha Modolo EFD +45'42"
97 CAN Guillaume Boivin ICA +45'49"
98 RUS Alexander Foliforov GAZ +46'16"
99 ITA Nicola Bagioli NIP +46'36"
100 NOO August Jensen ICA +47'07"
101 ITA Filippo Pozzato WIL +47'17"
102 NZL Patrick Bevin BMC +47'20"
103 FRA Julien Duval ALM +48'49"
104 NED Danny van Poppel TLJ +48'54"
105 FRA Benoît Vaugrenard GFC +49'59"
106 ZWI Stefan Küng BMC +51'11"
107 OOS Matthias Brändle TFS +51'58"
108 BEL Tom Van Asbroeck EFD +52'28"
109 GBR Alex Dowsett TKA +52'39"
110 ROE Eduard Michael Grosu NIP +52'44"
111 ITA Simone Consonni UAD +53'25"
112 RUS Stepan Kurianov GAZ +54'17"
113 ITA Jacopo Mosca WIL +54'21"
114 DUI Jasha Sütterlin MOV +54'26"
115 DEN Mads Pedersen TFS +55'14"
116 DUI Nikias Arndt SUN +55'52"
117 ITA Damiano Cunego NIP +56'29"
118 DUI Marcel Kittel TKA +56'55"
119 ITA Kristian Sbaragli ICA +57'01"
120 JAP Sho Hatsuyama NIP +57'38"
121 DUI Rick Zabel TKA +57'39"
122 IER Ryan Mullen TFS +58'10"
123 NED Dennis van Winden ICA +58'11"
124 VS Chad Haga SUN +58'50"
125 FRA Marc Sarreau GFC +1u00'36"
126 POL Maciej Bodnar BOH +1u00'42"
127 BEL Maarten Wynants TLJ +1u01'20"
128 VS Taylor Phinney EFD +1u01'25"
129 RUS Artem Nych GAZ +1u02'09"
130 ITA Marco Coledan WIL +1u02'17"
131 ITA Jakub Mareczko WIL +1u02'39"
132 ITA Filippo Ganna UAD +1u03'17"
133 RUS Igor Boev GAZ +1u03'19"
134 ISR Guy Sagiv ICA +1u03'57"
135 ITA Liam Bertazzo WIL +1u17'04"
1 AUS Rohan Dennis BMC 11'14"
2 NED Jos van Emden TLJ +4"
3 SPA Jonathan Castroviejo SKY +8"
4 DEN Mads Pedersen TFS +8"
5 ITA Gianni Moscon SKY +12"
6 AUS Michael Hepburn MTS +13"
7 NZL Jack Bauer MTS +13"
8 AUS Luke Durbridge MTS +17"
9 SLO Primož Roglic TLJ +18"
10 WRU Vasil Kirijenka SKY +18"
11 GBR Chris Froome SKY +20"
12 POL Michal Kwiatkowski SKY +20"
13 GBR Geraint Thomas SKY +23"
14 NZL Patrick Bevin BMC +23"
15 POR Nélson Oliveira MOV +23"
16 BEL Victor Campenaerts LTS +23"
17 ZAF Daryl Impey MTS +23"
18 FRA Matthieu Ladagnous GFC +23"
19 IER Ryan Mullen TFS +24"
20 LUX Bob Jungels QST +25"
21 DUI Lennard Kämna SUN +25"
22 DUI Tony Martin TKA +27"
23 ITA Filippo Ganna UAD +28"
24 BEL Sep Vanmarcke EFD +29"
25 POL Maciej Bodnar BOH +30"
26 CRI Andrey Amador MOV +30"
27 OOS Matthias Brändle TFS +31"
28 ZWI Stefan Küng BMC +33"
29 VS Chad Haga SUN +33"
30 NOO Edvald Boasson Hagen DDD +37"
31 KAZ Alexey Lutsenko AST +37"
32 FRA Alexis Gougeard ALM +38"
33 AUS Nathan Haas TKA +39"
34 NED Niki Terpstra QST +39"
35 POR José Gonçalves TKA +40"
36 VS Taylor Phinney EFD +41"
37 ITA Damiano Caruso BMC +41"
38 NED Danny van Poppel TLJ +42"
39 SLO Jan Polanc UAD +42"
40 BEL Greg Van Avermaet BMC +44"
41 GBR Alex Dowsett TKA +44"
42 ITA Fabio Felline TFS +44"
43 ZWI Steve Morabito GFC +46"
44 DUI Jasha Sütterlin MOV +46"
45 FRA Alexandre Geniez ALM +47"
46 BEL Tiesj Benoot LTS +47"
47 SPA Jaime Rosón MOV +48"
48 BEL Tom Van Asbroeck EFD +49"
49 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +50"
50 ITA Diego Ulissi UAD +51"
51 EST Tanel Kangert AST +52"
52 FRA Julien Duval ALM +52"
53 AUS Simon Clarke EFD +53"
54 ZWI Mathias Frank ALM +53"
55 ITA Alberto Bettiol BMC +54"
56 GBR Adam Yates MTS +54"
57 ITA Salvatore Puccio SKY +55"
58 NZL George Bennett TLJ +55"
59 CAN Antoine Duchesne GFC +55"
60 BEL Philippe Gilbert QST +56"
61 SPA Jorge Arcas MOV +57"
62 ITA Davide Formolo BOH +58"
63 TSJ Zdenek Štybar QST +58"
64 ITA Davide Villella AST +59"
65 FRA Benoît Vaugrenard GFC +59"
66 ITA Vincenzo Nibali TBM +59"
67 ITA Simone Consonni UAD +1'00"
68 SLO Luka Mezgec MTS +1'00"
69 SLW Peter Sagan BOH +1'00"
70 ITA Fabio Aru UAD +1'03"
71 ROE Eduard Michael Grosu NIP +1'03"
72 ITA Daniel Oss BOH +1'04"
73 ITA Daniele Bennati MOV +1'04"
74 RUS Artem Nych GAZ +1'04"
75 COL Miguel Ángel López AST +1'05"
76 BEL Maarten Wynants TLJ +1'05"
77 FRA Clément Venturini ALM +1'07"
78 ZWI Michael Schär BMC +1'07"
79 NOO Daniel Hoelgård GFC +1'08"
80 DUI Marcus Burghardt BOH +1'08"
80 COL Rigoberto Urán EFD +1'08"
82 FRA Romain Bardet ALM +1'08"
83 BEL Jens Keukeleire LTS +1'09"
84 RUS Sergey Firsanov GAZ +1'09"
85 BEL Julien Vermote DDD +1'10"
86 OEK Andrej Grivko AST +1'10"
87 FRA Marc Sarreau GFC +1'10"
88 SPA Mikel Landa MOV +1'10"
89 RUS Aleksander Vlasov GAZ +1'11"
90 ITA Domenico Pozzovivo TBM +1'12"
91 ITA Edoardo Zardini WIL +1'12"
92 BEL Jasper Stuyven TFS +1'13"
93 DUI Rick Zabel TKA +1'14"
94 ITA Marco Marcato UAD +1'14"
95 WRU Aliaksandr Riabushenko UAD +1'15"
96 POL Rafal Majka BOH +1'16"
97 ITA Sacha Modolo EFD +1'16"
98 LET Krists Neilands ICA +1'16"
99 ITA Filippo Pozzato WIL +1'23"
100 RUS Nikolay Cherkasov GAZ +1'25"
101 CAN Guillaume Boivin ICA +1'27"
102 SLO Kristijan Koren TBM +1'27"
103 DUI Marcel Kittel TKA +1'28"
104 RUS Alexander Foliforov GAZ +1'28"
105 ITA Oscar Gatto AST +1'28"
106 ITA Dario Cataldo AST +1'30"
107 BEL Nikolas Maes LTS +1'32"
108 DUI Nikias Arndt SUN +1'34"
109 POL Tomasz Marczynski LTS +1'34"
110 RUS Stepan Kurianov GAZ +1'34"
111 ITA Marco Canola NIP +1'35"
112 ITA Jacopo Mosca WIL +1'37"
113 GBR Scott Thwaites DDD +1'38"
114 ITA Simone Ponzi NIP +1'39"
115 ITA Liam Bertazzo WIL +1'39"
116 ARG Maximiliano Richeze QST +1'40"
117 BEL Tosh Van der Sande LTS +1'41"
118 ITA Marco Coledan WIL +1'42"
119 RUS Igor Boev GAZ +1'42"
120 ITA Nicola Bagioli NIP +1'44"
121 JAP Sho Hatsuyama NIP +1'44"
122 ITA Franco Pellizotti TBM +1'47"
123 ZAF Louis Meintjes DDD +1'47"
124 NED Boy van Poppel TFS +1'47"
125 NED Dennis van Winden ICA +1'48"
126 ITA Damiano Cunego NIP +1'49"
127 NOO August Jensen ICA +1'52"
128 ITA Kristian Sbaragli ICA +1'54"
129 ISR Guy Sagiv ICA +1'56"
130 ITA Ivan Santaromita NIP +1'57"
131 ITA Davide Cimolai GFC +1'59"
132 SLO Simon Špilak TKA +2'02"
133 ITA Matteo Busato WIL +2'07"
134 BEL Jens Debusschere LTS +2'24"
135 ITA Jakub Mareczko WIL +2'26"
ITA Sonny Colbrelli TBM
COL Fernando Gaviria QST
BEL Iljo Keisse QST
BEL Gijs Van Hoecke TLJ
1 ITA Jacopo Mosca WIL 33
2 SLW Peter Sagan BOH 30
3 DUI Marcel Kittel TKA 24
4 GBR Adam Yates MTS 24
5 SPA Mikel Landa MOV 21
6 BEL Tiesj Benoot LTS 20
7 POL Michal Kwiatkowski SKY 16
8 SLO Primož Roglic TLJ 14
9 COL Rigoberto Urán EFD 13
10 AUS Rohan Dennis BMC 12
11 GBR Geraint Thomas SKY 12
12 ZWI Steve Morabito GFC 10
13 POL Rafal Majka BOH 10
14 ITA Gianni Moscon SKY 10
15 NED Jos van Emden TLJ 10
16 FRA Romain Bardet ALM 9
17 DEN Mads Pedersen TFS 9
18 RUS Stepan Kurianov GAZ 8
19 NZL George Bennett TLJ 8
20 SPA Jonathan Castroviejo SKY 8
21 ARG Maximiliano Richeze QST 8
22 NZL Patrick Bevin BMC 8
23 DUI Marcus Burghardt BOH 7
24 ITA Fabio Aru UAD 7
25 ITA Sacha Modolo EFD 7
26 TSJ Zdenek Štybar QST 6
27 RUS Igor Boev GAZ 6
28 ISR Guy Sagiv ICA 6
29 AUS Michael Hepburn MTS 5
30 BEL Jens Debusschere LTS 5
31 ITA Nicola Bagioli NIP 5
32 AUS Luke Durbridge MTS 4
33 NZL Jack Bauer MTS 4
34 SLO Kristijan Koren TBM 4
35 ITA Marco Canola NIP 4
36 RUS Alexander Foliforov GAZ 4
37 ROE Eduard Michael Grosu NIP 4
38 ITA Simone Consonni UAD 4
39 NED Dennis van Winden ICA 4
40 SPA Jaime Rosón MOV 3
41 BEL Greg Van Avermaet BMC 3
42 RUS Aleksander Vlasov GAZ 3
43 LET Krists Neilands ICA 3
44 NED Danny van Poppel TLJ 3
45 RUS Artem Nych GAZ 3
46 CAN Antoine Duchesne GFC 2
47 ITA Dario Cataldo AST 2
48 ITA Damiano Caruso BMC 1
49 LUX Bob Jungels QST 1
50 WRU Vasil Kirijenka SKY 1
51 NED Niki Terpstra QST 1
52 DUI Rick Zabel TKA 1
ITA Jakub Mareczko WIL -5
1 ITA Nicola Bagioli NIP 35
2 ITA Jacopo Mosca WIL 25
3 ITA Dario Cataldo AST 20
4 SPA Mikel Landa MOV 15
5 POL Rafal Majka BOH 10
6 GBR Adam Yates MTS 8
7 ZWI Steve Morabito GFC 8
8 JAP Sho Hatsuyama NIP 8
9 NZL George Bennett TLJ 7
10 SLO Kristijan Koren TBM 7
11 RUS Aleksander Vlasov GAZ 7
12 LET Krists Neilands ICA 7
13 DUI Marcus Burghardt BOH 6
14 SLO Primož Roglic TLJ 5
15 BEL Tiesj Benoot LTS 5
16 ITA Fabio Aru UAD 5
17 SLW Peter Sagan BOH 3
18 AUS Rohan Dennis BMC 3
19 RUS Artem Nych GAZ 3
20 POL Michal Kwiatkowski SKY 2
21 ZWI Michael Schär BMC 2
22 CAN Antoine Duchesne GFC 2
23 RUS Alexander Foliforov GAZ 2
24 NED Dennis van Winden ICA 2
25 GBR Geraint Thomas SKY 1
26 FRA Romain Bardet ALM 1
27 BEL Greg Van Avermaet BMC 1
28 RUS Stepan Kurianov GAZ 1
29 ISR Guy Sagiv ICA 1
1 BEL Tiesj Benoot LTS 25u34'02"
2 SPA Jaime Rosón MOV +9"
3 COL Miguel Ángel López AST +2'21"
4 ITA Gianni Moscon SKY +22'06"
5 RUS Aleksander Vlasov GAZ +28'24"
6 RUS Nikolay Cherkasov GAZ +32'21"
7 FRA Clément Venturini ALM +36'47"
8 FRA Alexis Gougeard ALM +37'35"
9 WRU Aliaksandr Riabushenko UAD +39'03"
10 ITA Alberto Bettiol BMC +40'49"
11 NOO Daniel Hoelgård GFC +43'18"
12 LET Krists Neilands ICA +44'14"
13 DUI Lennard Kämna SUN +44'21"
14 ITA Nicola Bagioli NIP +45'30"
15 NED Danny van Poppel TLJ +47'48"
16 ZWI Stefan Küng BMC +50'05"
17 ITA Simone Consonni UAD +52'19"
18 RUS Stepan Kurianov GAZ +53'11"
19 ITA Jacopo Mosca WIL +53'15"
20 DEN Mads Pedersen TFS +54'08"
21 DUI Rick Zabel TKA +56'33"
22 IER Ryan Mullen TFS +57'04"
23 FRA Marc Sarreau GFC +59'30"
24 RUS Artem Nych GAZ +1u01'03"
25 ITA Jakub Mareczko WIL +1u01'33"
26 ITA Filippo Ganna UAD +1u02'11"
27 ISR Guy Sagiv ICA +1u02'51"
1 KAZ Astana Pro Team AST 76u02'04"
2 GBR Team Sky SKY +39"
3 BRN Bahrain - Merida TBM +43"
4 DUI BORA - hansgrohe BOH +1'41"
5 VAE UAE Team Emirates UAD +2'52"
6 ZWI Team Katusha - Alpecin TKA +4'55"
7 SPA Movistar Team MOV +9'02"
8 BEL Quick-Step Floors QST +9'16"
9 VS BMC Racing Team BMC +16'29"
10 VS Team EF Education First - Drapac p/b Cannondale EFD +20'00"
11 BEL Lotto - Soudal LTS +22'26"
12 AUS Mitchelton - Scott MTS +23'11"
13 FRA Groupama - FDJ GFC +28'28"
14 ZAF Team Dimension Data DDD +28'50"
15 NED Team LottoNL - Jumbo TLJ +28'52"
16 FRA AG2R La Mondiale ALM +34'53"
17 ITA Nippo - Vini Fantini - Europa Ovini NIP +39'18"
18 RUS Gazprom - RusVelo GAZ +54'14"
19 VS Trek - Segafredo TFS +59'30"
20 ISR Israel Cycling Academy ICA +1u04'33"
21 ITA Wilier Triestina - Selle Italia WIL +1u11'30"
22 DUI Team Sunweb SUN +1u48'08"