Refresh


home : Wielrennen : Parijs - Nice


Soler snoept Yates eindzege af in Parijs-Nice, Wellens eindigt 5e

De la Cruz pakt de rit en de eindzege is voor Soler.

zo 11/03/2018 - 15:01 Na een sterk staaltje aanvalswerk heeft de Spanjaard Marc Soler (Movistar) Parijs-Nice gewonnen. Tim Wellens (5e) en Dylan Teuns (6e) eindigen in de top van het klassement. De slotrit was een prooi voor David De la Cruz (Sky).

De 8e rit in Parijs-Nice in een notendop:

 • Winnaar van de dag: Marc Soler springt op ruim 45 kilometer van de streep weg uit de groep der favorieten. Hij rijdt naar de koploper toe en strijdt mee voor de ritzege. De dagzege zit er niet in, maar de eindzege steekt hij wel op zak.
 • Verliezers van de dag: De andere favorieten reageren niet op Soler en dat blijkt een grote vergissing. Ze zien hun klassementsambities in het water vallen en moeten genoegen nemen met ereplaatsen.
 • Opvallend: net als de voorbije jaren komt het aan op enkele seconden. De jonge Soler sprokkelt onderweg en aan de aankomst bonificatieseconden en trekt het laken naar zich toe.

Wellens pakt boni's, Soler opent de debatten

In de korte, maar pittige slotrit gooide Lotto-Soudal al vroeg zijn kaarten op tafel. Het loodste De Gendt naar de eindzege in het bergklassement en bezorgde Wellens 2 bonificatieseconden aan de tussensprint. Ook geletruidrager Yates sprokkelde daar 1 seconde.

Door dat harde werk van de rode brigade brak het peloton in stukken. Fraile en Alaphillipe muisden ervanonder, de favorieten hielden elkaar nauwlettend in de gaten in het eerste pelotonnetje.

Op zo'n 45 kilometer van de streep gooide Marc Soler de knuppel in het hoenderhok. Hij kreeg David De la Cruz mee en met z'n tweeën reden ze naar Fraile toe. Alaphilippe was op dat moment al teruggewaaid tot in de 2e groep.

VIDEO: Tim Wellens moet achtervolgen na materiaalpech

Bonificaties beslissen over eindwinst

Soler, die aan de dag begon met 37 seconden achterstand, zette de andere favorieten snel op 1 minuut en graaide aan de 2e tussensprint nog 3 boni's mee.

Op de slotklim versnelde Wellens. Hij kreeg Teuns en de broers Izagirre mee, Yates moest hen laten rijden. In de afdaling schakelden de broers van Bahrein elkaar uit, maar ze haakten hun wagonnetje aan bij Yates en samen keerden ze terug tot bij Wellens en Teuns.

In de straten van Nice was Soler niet opgewassen tegen de sprint van De la Cruz en Fraile. De man van Movistar moest vrede nemen met de 3e plaats en 4 bonificatieseconden.

De achtervolgers knokten nog voor elke seconde, maar kwamen net te laat. Konrad won de sprint voor Wellens, Yates en Teuns. Dat was op 35 seconden van Soler en na wat rekenwerk werd de jonge Spanjaard uitgeroepen tot eindwinnaar, met dank aan de bonificaties dus. Wellens en Teuns eindigen als 5e en 6e in het klassement.

VIDEO: Bekijk de ontknoping van de slotrit

Het eindpodium:

Wedstrijdverloop

 1. 15:10 De la Cruz wint de slotrit, Soler is de eindwinnaar na een secondenspel
 2. 15:02 Einde
 3. 15:01 De la Cruz pakt de rit, eindzege voor Soler Fraile gaat van ver aan, maar wordt op de streep geklopt door De la Cruz. Soler komt binnen op 3 seconden. De favorieten persen er nog een sprint uit en komen over de streep op 38". Als dat bevestigt wordt, is de eindzege voor Soler.
 4. 15:00 Yates en co sluiten weer aan bij Wellens en Teuns. Dat is op 40 seconden van de koplopers, Carapaz speelt stoorzender in dienst van Soler.
 5. 14:59 Soler is het spoor van De la Cruz en Fraile even kwijt in de straten van Nice, maar keert op karakter weer terug.
 6. 14:57 Nog 3 kilometer Het wordt nog 3 kilometer nagelbijten. Soler heeft 44 seconden voorsprong op Wellens en Teuns, Yates en de Izagirres hangen op 50 tellen.
 7. 14:56 Ook Fraile keert vooraan terug. Het is Soler die het werk moet opknappen daar. Wellens en Teuns hangen op 46 seconden.
 8. 14:56 De broers Izagirre haken hun wagonnetje aan bij Yates. Wat hun achterstand is op Wellens, Teuns en Carapaz is niet duidelijk.
 9. 14:56 De broers Izagirre schakelen elkaar uit bij een val
 10. 14:54 De 2 Izagirres schakelen zichzelf uit Brute pech voor de Izagirres. De ene broer gaat onderuit in de afdaling en hindert de andere. Wellens en Teuns gaan ervandoor.
 11. 14:54
 12. 14:51 Soler herpakt zich Soler heeft zijn tweede adem gevonden. Op de top duikt hij plots op achter De la Cruz. Wellens en co komen op zo'n 50 seconden boven, Yates op een minuut.
 13. 14:49 10 kilometer Nog 10 kilometer. De tijdsaanduidingen laten het momenteel afweten, het is niet duidelijk wat de verschillen zijn tussen de protagonisten.
 14. 14:47 Vooraan gaat De la Cruz er alleen vandoor. Achter hem wordt er gestreden voor elke seconde, Yates weigert definitief te plooien.
 15. 14:47
 16. 14:45 Soler ziet af Wellens brengt Teuns, de broers Izagirre en Carapaz tot op 50" van de 3 leiders, waar Soler het nu toch moeilijk krijgt.
 17. 14:44 Daar gaat Wellens! Carapaz, Teuns en Jon Izagirre schuiven mee, Yates moet passen. Verliest de Brit hier Parijs-Nice?
 18. 14:43 Yates komt niet veel dichter bij Gorka Izagirre, maar die rijdt ook niet veel verder weg. Yves Lampaert, die nog knap meeging met de favorieten, moet nu toch de rol lossen.
 19. 14:42 Daar gaat Gorka De knechten hebben hun werk opgeknapt, Gorka Izagirre gooit de knuppel in het hoenderhok. Yates zet de achtervolging in met de andere favorieten in zijn wiel.
 20. 14:40 Henao lost Op de laatste beklimming haakt Trentin af. Ook voor Henao gaat het, net als gisteren te snel. Hij zal zichzelf niet opvolgen op de erelijst van deze koers naar de zon.
 21. 14:40
 22. 14:38 Het is nog altijd Trentin die het tempo bepaalt in de groep der favorieten, al is die groep intussen flink uitgedund. Hun achterstand op Fraile bedraagt nog altijd 1 minuut.
 23. 14:35 De felle regen lijkt achter de rug, maar het wegdek ligt er nog altijd nat bij. Fraile knokt voor elke meter voorsprong, maar Soler en De la Cruz houden hem in het vizier.
 24. 14:30 Een minuut Fraile smijt zich met veel overgave in de afdaling en neemt wat afstand van Soler en De la Cruz. Hun voorsprong klimt opnieuw boven de minuut.
 25. 14:28 Zakarin krijgt het lastig en laat de andere favorieten rijden. Ook Barguil bengelt achteraan de groep.
 26. 14:27 We gaan misschien de honderdsten van de tijdrit erbij moeten halen. José De Cauwer
 27. 14:25 De voorsprong van de 3 leiders blijft stabiel op 55 seconden. De andere favorieten houden zich voorlopig gedeisd.
 28. 14:25
 29. 14:24 Tim Wellens moet achtervolgen na materiaalpech
 30. 14:20 Wat staat er nog op het menu? De koplopers hebben nog 28 kilometer voor de boeg en snijden de Col d'Eze aan. Na die klim gaat het spoorslags nar de Col des Quatre chemins, daarna is het dalen tot in de straten van Nice, waar nog een klein knikje volgt in de slotkilometers.
 31. 14:17 Wellens keert terug Tim Wellens kan opgelucht ademhalen. Hij haakt zijn wagonnetje weer aan in de groep der favorieten. Zijn regenjasje houdt hij voorlopig nog aan.
 32. 14:16 Boni's voor Soler Soler mag aan de tussensprint de 3 bonificatieseconden meepikken. Hij komt in het klassement op 35 tellen van Yates en is dus nog altijd virtueel leider.
 33. 14:14 Fraile, De la Cruz en Soler moeten wat van hun voorsprong inleveren. De grote groep keert onder impuls van Mitchelton-Scott terug tot op 1'10".
 34. 14:13 Materiaalpech voor Wellens Wellens moet voet aan de grond zetten met materiaalpech, maar kan zijn weg snel vervolgen. Hij zet prompt de achtervolging in op de andere favorieten.
 35. 14:13
 36. 14:08 Trentin zet zich op kop in de groep der favorieten, waar ook de broers Izagirre nog minstens één ploegmaat bij zich hebben.
 37. 14:07
 38. 14:03 Fraile gegrepen Net voorbij de top van de Côte de Peille hebben Soler en De la Cruz Fraile bij de lurven gegrepen De andere favorieten volgen op 1'25". Nu volgt een lange geleidelijke afdaling naar de voet van de Col d'Eze.
 39. 14:00 Soler virtueel in het geel Soler en De la Cruz naderen tot op 12 seconden van hun landgenoot Fraile. De andere favorieten staan 1'15" in het krijt, Soler is dus op dit moment virtueel leider.
 40. 13:57 Voor Alaphilippe gaat het nu ook in de groep der favorieten te snel. Hij betaalt een prijs voor de inspanningen in de ontsnapping en dreigt een pak plaatsen te verliezen in het klassement.
 41. 13:56
 42. 13:53 Soler en De la Cruz gaan op zoek naar Fraile, die 28 seconden voorsprong heeft. De groep met de favorieten heeft Alaphilippe te pakken en volgt op 1 minuut van de Spanjaard.
 43. 13:51 Gorka Izagirre schuift mee Soler heeft het gezelschap gekregen van een man van Sky en... Gorka Izagirre, de 3e van het algemene klassement. Bij een nieuwe versnelling van Soler moet de renner van Bahrein wel passen.
 44. 13:51 Het is één grote spreidstand aan het worden. Michel Wuyts
 45. 13:49 Alaphilippe haakt af Het tempo van Fraile ligt te hoog voor Alaphilippe. De Fransman moet zijn Spaanse gezel laten rijden. In het peloton versnelt witte trui Soler.
 46. 13:47 45 seconden Alaphilippe en Fraile zetten hun tanden in de 4e hindernis van de dag, de Côte de Peille (1e categorie). Als ze even naar de vallei kijken, zien ze dat het peloton op komst is. Het verschil bedraagt nog 45 seconden.
 47. 13:46 Viviani en Sabatini geven er de brui aan:
 48. 13:44 Het is geen pretje om te koersen in deze weersomstandigheden. In de afdaling bouwen de renners heel wat veiligheid in, het water staat in plassen op het wegdek.
 49. 13:43 Het ziet er naar uit dat het rekenen en nog eens rekenen wordt. Michel Wuyts
 50. 13:40 Het zijn geen gemakkelijke omstandigheden:
 51. 13:37 Astana Wat is het plan van Astana? De blauwe formatie verloor gisteren het geel en liet, enigszins verrassend, Jakob Fuglsang wachten op Luis Leon Sanchez. Maar vandaag toont de ploeg zich erg actief. Het was met meerdere renners betrokken in elke aanvalspoging en heeft nu Fraile vooruitgestuurd. Ook Fuglsang was mee, maar hij viel weg.
 52. 13:35 Fraile komt als eerste boven Fraile plukt op de 3e beklimming van de dag, de Col de Calaïson (2e categorie), de punten weg voor de neus van Alaphilippe. Dat zal Thomas De Gendt worst wezen, hij is intussen zeker van de eindzege in het bergklassement.
 53. 13:32 Uit de achtergrond keren een aantal renners terug naar de groep van de gele trui. Onder meer Trentin, Naesen, Barguil en Oomen maken hun opwachting.
 54. 13:30
 55. 13:25 Alaphilippe De groep met de gele trui volgt op 1'05" van de twee koplopers. De renners in de top 10 van het klassement worden stilaan nerveus, want Alaphilippe staat op amper 1'48" van geel. De Fransman kreeg gisteren een tik, maar lijkt zich goed te herpakken.
 56. 13:19 Oomen in het defensief Sam Oomen is de grote afwezige in de achtervolgende groep. Hij is de enige renner van de top 15 die zich heeft laten verrassen. Maar de Nederlander hoeft niet te wanhopen, het 2e peloton knabbelt mondjesmaat aan zijn achterstand.
 57. 13:16 Fuglsang komt ten val Brute pech voor Jakob Fuglsang. Hij valt letterlijk weg uit de kopgroep. De Deen kan zijn weg snel vervolgen, maar wordt opgeslokt door de achtervolgende groep. Alaphilippe en Fraile blijven zo met zijn tweeën over vooraan.
 58. 13:16
 59. 13:12 De Gendt sprokkelt Het gaat razendsnel. De renners hebben ook de Côte de Châteauneuf al achter de kiezen en duiken de afdaling in. Fraile kwam als eerste boven op die klim van 2e categorie, voor Fuglsang en Alaphilippe. De Gendt rondde als 4e de top en sprokkelde zo nog 2 puntjes.
 60. 13:10 Uitzending vanaf 13.35u U zit wellicht vol ongeduld te wachten op beelden van deze spektakelrit. Om 13.35u, meteen na het Journaal en het weerbericht, nemen Michel Wuyts en José De Cauwer het woord op Eén en onze livestream.
 61. 13:06 Samenstelling van de achtervolgende groep De 3 leiders slaan een kloof van 40 seconden op de achtervolgende groep. Alle 20 namen in die groep: Henao, De la Cruz, G. Izagirre, J. Izagirre, Zakarin, Yates, Kreuziger, Juul Jensen, Gallopin, Teuns, Sanchez, Valgren, Wellens, De Gendt, Soler, Périchon, Jesus Herrada, Vuillermoz, Grossschartner en Konrad.
 62. 13:04 Het blijft onrustig in de koers. Een zevental rijdt weg uit het eerste pelotonnetje, even later rukken Alaphilippe, Fraile en Fuglsang zich op hun beurt los uit die kopgroep.
 63. 13:02
 64. 12:51 Wellens pakt 2 seconden Aan de tussensprint laat Wellens zich ringeloren door Gorka Izagirre. De Spanjaard pakt 3 bonificatieseconden, Wellens moet het met 2 stellen. De laatste seconde gaat naar Yates. In het klassement heeft de Brit nu 10 seconden voorsprong op Gorka Izagirre en 12 op Wellens en Jon Izagirre.
 65. 12:49 Yates, Teuns, Wellens en de broers Izagirre hebben zich niet laten verrassen en vertoeven veilig in de eerste groep. In het zicht van de tussensprint jaagt Lotto-Soudal het tempo nog wat de hoogte in, het 2e peloton volgt al op 50 seconden.
 66. 12:46 Bergpunten voor De Gendt De eerste beklimming is een prooi geworden voor Thomas De Gendt, die nu bijna zeker is van de eindzege in het bergklassement. Hij sprokkelt 7 punten en heeft er nu in totaal 67. Dat zijn er 36 meer dan Grellier, in totaal zijn er nog 41 punten te verdienen vandaag.
 67. 12:44 Het eerste deel van het peloton bestaat uit een 24-tal renners, maar over de samenstelling is er nog geen duidelijkheid. Wel weten we dat het 2e groepje op 15 seconden volgt.
 68. 12:44 Peloton scheurt Astana lijkt een plan te hebben, want zowel Fraile als Fuglsang glipte mee in de kopgroep. Maar hun aanval was geen lang leven beschoren, het peloton vat hen alweer bij de kraag. De meute scheurt daarbij in verschillende stukken uit elkaar
 69. 12:42 Luis Leon Sanchez zocht bij de start beschutting tegen de regen:
 70. 12:40 Chaves in de problemen Esteban Chaves wordt nu al in moeilijkheden gemeld. Gisteren ging hij kopje onder op de slotklim terwijl ploegmaat Yates naar de ritzege vloog, nu moet de Colombiaan al op de eerste klim afhaken.
 71. 12:36 Vluchters Op de flanken van de eerste klim slaan een paar renners hun vleugels uit. De la Cruz, Fuglsang en Fraile gaan ervandoor, Jesus Herrada sluit even later aan. Movistar verschijnt vooraan in het peloton.
 72. 12:33 Lotto-Soudal ment Op de eerste beklimming van de dag gaan Juraj Sagan en André Greipel meteen overboord. Lotto-Soudal blijft het tempo bepalen, de bergpunten (voor De Gendt) en de tussensprint even verderop (met bonificaties voor Wellens) zijn wellicht het doel.
 73. 12:29 Advies van de organisatie: vergeet je badmuts niet!
 74. 12:26 Het wegdek krult al wat omhoog en zo meteen moet er ook echt geklommen worden. De Côte de Levens (2e categorie) is de eerste hindernis van de dag.
 75. 12:24 Broers op 2 en 3 in het klassement Bij Bahrein-Merida hebben ze nog 2 ijzers in het vuur voor het klassement. Jon Izagirre staat op 11 seconden van geel, zijn broer Gorka staat amper 1 seconde verderop. Spelen ze dat voordeel uit?
 76. 12:22
 77. 12:17 Lotto-Soudal neemt de wedstrijd in handen en laat voorlopig niemand wegrijden. We moeten nog enkele namen schrappen: naast Devenyns zijn ook Laporte, Lemoine en Politt niet meer van start gegaan.
 78. 12:14 Eenzame Molard bij FDJ Bij FDJ had Rudy Molard vanmorgen de volledige bus voor zichzelf. Konovalovas verdween vrijdag al uit de wedstrijd en gisteren gaven Démare, Delage, Guarnieri, Le Gac en Sinkeldam er allemaal de brui aan.
 79. 12:11 Officiële start! Het officiële startsein weerklinkt, de strijd kan losbarsten. Wie voelt zich geroepen om in de gietende regen een aanval op poten te zetten?
 80. 12:08
 81. 12:06 De Gendt in de bollen Ook Thomas De Gendt mag vandaag een andere trui aantrekken. Hij heeft aan zijn ontsnapping van gisteren de bolletjestrui overgehouden. In dat klassement heeft hij 29 punten voorsprong op eerste achtervolger Grellier, er liggen vandaag nog 48 punten voor het grijpen.
 82. 12:01 Wellens in het groen Tim Wellens staat niet alleen 4e in het klassement, hij is ook de nieuwe eigenaar van de groene puntentrui met 29 punten. Maar Alaphilippe (28 punten) ligt op de loer en ook Gorka Izagirre (26 punten) zit hem op de hielen.
 83. 11:58 Exit Devenyns Dries Devenyns is in het hotel gebleven. De Belg van Quick-Step Floors heeft te veel last van rugpijn en zal morgen onderzocht worden in ons land.
 84. 11:56
 85. 11:51 Start Het peloton zet zich in beweging in de straten van Nice. Het officiële startsein volgt om 12.10u, een kleine 3 uur later worden de renners opnieuw in Nice verwacht.
 86. 11:51 Rit 8
 87. 11:48
 88. 11:41 Sylvain Chavanel, bezig aan zijn 18e Parijs-Nice, weet hoe hij zich moet voorbereiden op de regen:
 89. 11:38 Teuns is de 2e Belg in de top 5 Dylan Teuns werd na de eerste rit tot kopman gebombardeerd bij BMC na het uitvallen van Tejay van Garderen. Gisteren toonde hij zich met een knappe 2e plaats in de koninginnenrit, waarmee hij in het klassement bovendien naar de 5e plaats sprong. Zijn achterstand op Yates bedraagt 27 seconden.
 90. 11:36 Ik had een supersterk gevoel. Ik twijfelde om mee te gaan met Yates en kom dan net iets te kort met mijn eindschot. Als ik was meegegaan, zat er misschien meer in. Ik ben ontgoocheld, maar ook tevreden met mijn 2e plaats. Dylan Teuns bleef gisteren achter met een dubbel gevoel
 91. 11:26 Kort, maar pittig De slotetappe is amper 110 kilometer lang, maar onderweg krijgen de renners wel 6 beklimmingen voorgeschoteld. Zulke ritten leverden in het verleden steevast vuurwerk op, wordt het vandaag ook weer strijd van bij het startsein?
 92. 11:25
 93. 11:23 Wellens maakt als eerste zijn opwachting op het startpodium:
 94. 11:17 Retro 2016: Wellens wint in de straten van Nice Twee jaar geleden mocht Tim Wellens al eens victorie kraaien in de slotrit. Na een dag in de ontsnapping kreeg hij in de finale het gezelschap van Contador en Porte. Onze landgenoot toonde zich in de sprint de sterkste. Herbeleef die ritzege nog eens hieronder.
 95. 11:17 Tim Wellens wint de spannende slotrit in Parijs-Nice
 96. 11:16 Het wordt niet gemakkelijk, maar ik ga het proberen. Ik ken het parcours van zondag goed, want ik heb er twee jaar geleden gewonnen. Dat is een mooie herinnering. Maar ik zal hele goede benen moeten hebben. Tim Wellens (Lotto-Soudal)
 97. 11:16 Speelt de regen in de kaart van Wellens?
 98. 11:14 Gietende regen De "koers naar de zon" heeft eindbestemming Nice bereikt, maar van de zon is er geen spoor. Het regent pijpenstelen aan de start en ook de rest van de dag worden de renners getrakteerd op neerslag. Met temperaturen rond 12 graden is het ook niet bijster warm.
 99. 11:11 Secondespel Goeiemorgen! Vanmiddag valt het doek over Parijs-Nice en het belooft een spannende ontknoping te worden. Simon Yates veroverde gisteren de leiderstrui, maar Jon Izagirre (11 seconden), Gorka Izagirre (12") en Tim Wellens (13") hijgen in zijn nek. Volg hier de ontknoping, de start is om 12.10u.
 100. 11:11 Vooraf
profiel
Uitslag

Uitslag rit

1 SPA David De La Cruz SKY 2u53'06"
2 SPA Omar Fraile AST +0"
3 SPA Marc Soler MOV +3"
4 OOS Patrick Konrad BOH +38"
5 BEL Tim Wellens LTS +38"
6 GBR Simon Yates MTS +38"
7 BEL Dylan Teuns BMC +38"
8 ECU Richard Carapaz MOV +38"
9 SPA Gorka Izagirre TBM +38"
10 SPA Ion Izagirre TBM +38"
11 FRA Alexis Vuillermoz ALM +38"
12 OOS Felix Großschartner BOH +55"
13 BEL Yves Lampaert QST +1'30"
14 DEN Michael Valgren AST +1'30"
15 DEN Jakob Fuglsang AST +2'45"
16 FRA Warren Barguil FST +2'45"
17 DUI Paul Martens TLJ +3'03"
18 BEL Oliver Naesen ALM +3'44"
19 FRA Rudy Molard GFC +3'44"
20 NED Sam Oomen SUN +3'44"
26 BEL Jürgen Roelandts BMC +6'26"
38 BEL Thomas De Gendt LTS +14'05"
46 BEL Serge Pauwels DDD +14'05"
71 BEL Stijn Vandenbergh ALM +25'36"
BEL Tim Declercq QST
BEL Jasper De Buyst LTS
BEL Jelle Wallays LTS
BEL Louis Vervaeke SUN
BEL Dries Devenyns QST
klassement
1 SPA Marc Soler MOV 30u22'41"
2 GBR Simon Yates MTS +4"
3 SPA Gorka Izagirre TBM +14"
4 SPA Ion Izagirre TBM +16"
5 BEL Tim Wellens LTS +16"
6 BEL Dylan Teuns BMC +32"
7 OOS Patrick Konrad BOH +44"
8 FRA Alexis Vuillermoz ALM +1'54"
9 SPA David De La Cruz SKY +2'15"
10 OOS Felix Großschartner BOH +2'35"
11 ECU Richard Carapaz MOV +3'47"
12 COL Sergio Henao SKY +4'08"
13 NED Sam Oomen SUN +5'03"
14 DEN Jakob Fuglsang AST +5'51"
15 FRA Rudy Molard GFC +8'16"
16 RUS Ilnur Zakarin TKA +11'35"
17 FRA Warren Barguil FST +12'45"
18 FRA Julian Alaphilippe QST +14'13"
19 TSJ Roman Kreuziger MTS +14'53"
20 FRA Mikaël Chérel ALM +16'14"
21 SPA Luis León Sánchez AST +17'19"
22 FRA Rémy Di Gregorio DMP +20'15"
23 FRA Pierre Rolland EFD +22'09"
24 SPA José Herrada COF +22'36"
25 BEL Oliver Naesen ALM +22'59"
26 SPA Omar Fraile AST +24'25"
27 FRA Cyril Gautier ALM +24'47"
28 FRA Tony Gallopin ALM +28'04"
29 POL Pawel Poljanski BOH +29'13"
30 NED Bauke Mollema TFS +29'47"
31 DEN Michael Valgren AST +31'15"
32 ITA Matteo Trentin MTS +33'01"
33 ITA Diego Rosa SKY +36'08"
34 ERI Natnael Berhane DDD +37'50"
35 BEL Jürgen Roelandts BMC +37'51"
36 ITA Alessandro De Marchi BMC +38'07"
37 SPA Delio Fernández DMP +38'31"
38 NED Robert Gesink TLJ +38'35"
39 COL Jarlinson Pantano TFS +40'59"
40 BEL Yves Lampaert QST +41'07"
41 FRA Jonathan Hivert TDE +43'18"
42 FRA Nicolas Edet COF +44'04"
43 SPA Jesús Herrada COF +44'31"
44 SPA Imanol Erviti MOV +45'25"
45 VS Benjamin King DDD +45'36"
46 FRA Julien Bernard TFS +46'03"
47 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +47'41"
48 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +47'52"
49 BEL Serge Pauwels DDD +48'43"
50 ITA Antonio Nibali TBM +51'20"
51 POR Tiago Machado TKA +52'15"
52 DEN Magnus Cort AST +52'49"
53 FRA Romain Combaud DMP +53'58"
54 DUI Paul Martens TLJ +55'52"
55 FRA Amaël Moinard FST +57'40"
56 FRA Sylvain Chavanel TDE +59'41"
57 CAN Hugo Houle AST +1u00'27"
58 NED Sebastian Langeveld EFD +1u02'07"
59 SPA Héctor Carretero MOV +1u04'59"
60 COL Dáyer Quintana MOV +1u05'15"
61 FRA Axel Domont ALM +1u06'09"
62 SPA Iván García TBM +1u08'41"
63 FRA Pierre-Luc Périchon FST +1u08'54"
64 SPA David López SKY +1u09'32"
65 BEL Thomas De Gendt LTS +1u10'49"
66 SPA Carlos Barbero MOV +1u11'03"
67 RUS Pavel Kochetkov TKA +1u13'02"
68 ZWI Grégory Rast TFS +1u13'27"
69 NED Dylan van Baarle SKY +1u14'11"
70 FRA Thomas Boudat TDE +1u16'06"
71 BEL Stijn Vandenbergh ALM +1u16'44"
72 NED Roy Curvers SUN +1u19'07"
73 ZAF Ryan Gibbons DDD +1u22'21"
74 DEN Lars Bak LTS +1u23'52"
75 DUI Michael Schwarzmann BOH +1u27'31"
76 SPA Markel Irizar TFS +1u28'41"
77 ZAF Jay Thomson DDD +1u36'14"
78 DEN Michael Mørkøv QST +1u37'11"
1 SPA David De La Cruz SKY 2u53'06"
2 SPA Omar Fraile AST +0"
3 SPA Marc Soler MOV +3"
4 OOS Patrick Konrad BOH +38"
5 BEL Tim Wellens LTS +38"
6 GBR Simon Yates MTS +38"
7 BEL Dylan Teuns BMC +38"
8 ECU Richard Carapaz MOV +38"
9 SPA Gorka Izagirre TBM +38"
10 SPA Ion Izagirre TBM +38"
11 FRA Alexis Vuillermoz ALM +38"
12 OOS Felix Großschartner BOH +55"
13 BEL Yves Lampaert QST +1'30"
14 DEN Michael Valgren AST +1'30"
15 DEN Jakob Fuglsang AST +2'45"
16 FRA Warren Barguil FST +2'45"
17 DUI Paul Martens TLJ +3'03"
18 BEL Oliver Naesen ALM +3'44"
19 FRA Rudy Molard GFC +3'44"
20 NED Sam Oomen SUN +3'44"
21 FRA Pierre Rolland EFD +3'44"
22 COL Sergio Henao SKY +3'44"
23 ITA Antonio Nibali TBM +3'46"
24 ITA Matteo Trentin MTS +3'46"
25 RUS Ilnur Zakarin TKA +6'13"
26 BEL Jürgen Roelandts BMC +6'26"
27 FRA Jonathan Hivert TDE +8'32"
28 SPA Jesús Herrada COF +8'32"
29 FRA Mikaël Chérel ALM +8'43"
30 FRA Tony Gallopin ALM +8'43"
31 DEN Christopher Juul-Jensen MTS +9'42"
32 CAN Hugo Houle AST +9'45"
33 SPA Imanol Erviti MOV +10'10"
34 TSJ Roman Kreuziger MTS +12'56"
35 FRA Julian Alaphilippe QST +12'58"
36 DEN Lars Bak LTS +13'51"
37 FRA Rémy Di Gregorio DMP +14'05"
38 BEL Thomas De Gendt LTS +14'05"
39 SPA Delio Fernández DMP +14'05"
40 FRA Sylvain Chavanel TDE +14'05"
41 VS Benjamin King DDD +14'05"
42 ITA Diego Rosa SKY +14'05"
43 SPA José Herrada COF +14'05"
44 POL Pawel Poljanski BOH +14'05"
45 FRA Nicolas Edet COF +14'05"
46 BEL Serge Pauwels DDD +14'05"
47 FRA Cyril Gautier ALM +14'05"
48 ERI Natnael Berhane DDD +14'05"
49 NED Robert Gesink TLJ +14'05"
50 DEN Magnus Cort AST +14'05"
51 NED Dylan van Baarle SKY +14'05"
52 FRA Pierre-Luc Périchon FST +14'05"
53 ARG Eduardo Sepúlveda MOV +14'05"
54 FRA Amaël Moinard FST +14'05"
55 SPA David López SKY +14'05"
56 SPA Luis León Sánchez AST +14'05"
57 COL Dáyer Quintana MOV +14'05"
58 NED Sebastian Langeveld EFD +14'05"
59 ITA Alessandro De Marchi BMC +14'10"
60 NED Bauke Mollema TFS +19'11"
61 POR Tiago Machado TKA +21'50"
62 FRA Thomas Boudat TDE +23'42"
63 FRA Romain Combaud DMP +23'42"
64 FRA Julien Bernard TFS +23'42"
65 SPA Héctor Carretero MOV +23'42"
66 SPA Carlos Barbero MOV +23'42"
67 COL Jarlinson Pantano TFS +23'42"
68 DUI Michael Schwarzmann BOH +23'42"
69 ZAF Jay Thomson DDD +24'34"
70 ZAF Ryan Gibbons DDD +24'34"
71 BEL Stijn Vandenbergh ALM +25'36"
72 SPA Iván García TBM +25'36"
73 DEN Michael Mørkøv QST +25'36"
74 SPA Markel Irizar TFS +25'36"
75 FRA Axel Domont ALM +25'36"
76 ZWI Grégory Rast TFS +25'36"
77 NED Roy Curvers SUN +25'36"
78 RUS Pavel Kochetkov TKA +25'36"
GBR Ian Stannard SKY
NOO Sven Erik Bystrøm UAD
AUS Rory Sutherland UAD
ITA Manuele Boaro TBM
AUS Heinrich Haussler TBM
SLO Luka Pibernik TBM
BEL Tim Declercq QST
ITA Fabio Sabatini QST
ITA Elia Viviani QST
COL Esteban Chaves MTS
AUS Alexander Edmondson MTS
AUS Mathew Hayman MTS
LUX Jempy Drücker BMC
AUS Simon Gerrans BMC
IER Nicolas Roche BMC
BEL Jasper De Buyst LTS
DUI André Greipel LTS
DUI Marcel Sieberg LTS
BEL Jelle Wallays LTS
FRA Laurent Pichon FST
NED Timo Roosen TLJ
BEL Louis Vervaeke SUN
DEN Matti Breschel EFD
VS Lawson Craddock EFD
AUS Mitch Docker EFD
NZL Tom Scully EFD
SLW Erik Baška BOH
SLW Juraj Sagan BOH
FRA Lilian Calmejane TDE
FRA Jérôme Cousin TDE
FRA Fabien Grellier TDE
POL Przemyslaw Kasperkiewicz DMP
FRA Cyril Lemoine COF
FRA Christophe Laporte COF
DUI Nils Politt TKA
BEL Dries Devenyns QST
1 BEL Tim Wellens LTS 37
2 SPA Gorka Izagirre TBM 31
3 FRA Julian Alaphilippe QST 28
4 SPA Marc Soler MOV 27
5 GBR Simon Yates MTS 24
6 BEL Dylan Teuns BMC 24
7 SPA Luis León Sánchez AST 23
8 OOS Patrick Konrad BOH 20
9 SPA Ion Izagirre TBM 17
10 SPA David De La Cruz SKY 16
11 FRA Jonathan Hivert TDE 16
12 FRA Rudy Molard GFC 15
13 SPA Omar Fraile AST 14
14 DEN Magnus Cort AST 11
15 COL Sergio Henao SKY 9
16 FRA Rémy Di Gregorio DMP 9
17 ITA Matteo Trentin MTS 9
18 OOS Felix Großschartner BOH 8
19 NED Sam Oomen SUN 7
20 BEL Jürgen Roelandts BMC 6
21 DEN Jakob Fuglsang AST 5
22 FRA Pierre Rolland EFD 4
23 FRA Tony Gallopin ALM 3
24 POR Tiago Machado TKA 3
25 BEL Thomas De Gendt LTS 3
26 SPA Carlos Barbero MOV 3
27 ZAF Jay Thomson DDD 3
28 ECU Richard Carapaz MOV 3
29 TSJ Roman Kreuziger MTS 2
30 FRA Nicolas Edet COF 2
31 FRA Amaël Moinard FST 2
32 FRA Pierre-Luc Périchon FST 2
33 ITA Alessandro De Marchi BMC 1
34 SPA Iván García TBM 1
1 BEL Thomas De Gendt LTS 69
2 SPA Omar Fraile AST 37
3 GBR Simon Yates MTS 21
4 SPA Marc Soler MOV 21
5 SPA David De La Cruz SKY 19
6 SPA Ion Izagirre TBM 14
7 FRA Nicolas Edet COF 14
8 FRA Amaël Moinard FST 14
9 FRA Tony Gallopin ALM 13
10 FRA Julian Alaphilippe QST 12
11 SPA Gorka Izagirre TBM 12
12 FRA Pierre-Luc Périchon FST 11
13 DEN Jakob Fuglsang AST 11
14 BEL Tim Wellens LTS 10
15 COL Sergio Henao SKY 9
16 BEL Dylan Teuns BMC 8
17 ITA Antonio Nibali TBM 8
18 ITA Matteo Trentin MTS 6
19 COL Jarlinson Pantano TFS 6
20 SPA Carlos Barbero MOV 5
21 FRA Pierre Rolland EFD 4
22 BEL Oliver Naesen ALM 4
23 FRA Mikaël Chérel ALM 3
24 SPA Jesús Herrada COF 3
25 DEN Lars Bak LTS 3
26 ZAF Jay Thomson DDD 3
27 OOS Patrick Konrad BOH 2
28 BEL Jürgen Roelandts BMC 2
29 DEN Christopher Juul-Jensen MTS 2
30 ITA Alessandro De Marchi BMC 1
1 SPA Marc Soler MOV 30u22'41"
2 OOS Felix Großschartner BOH +2'35"
3 ECU Richard Carapaz MOV +3'47"
4 NED Sam Oomen SUN +5'03"
5 DEN Magnus Cort AST +52'49"
6 SPA Héctor Carretero MOV +1u04'59"
7 SPA Iván García TBM +1u08'41"
8 FRA Thomas Boudat TDE +1u16'06"
9 ZAF Ryan Gibbons DDD +1u22'21"
1 BRN Bahrain - Merida TBM 91u31'07"
2 KAZ Astana Pro Team AST +4'23"
3 AUS Mitchelton - Scott MTS +6'14"
4 FRA AG2R La Mondiale ALM +6'29"
5 DUI BORA - hansgrohe BOH +9'28"
6 GBR Team Sky SKY +10'40"
7 SPA Movistar Team MOV +12'55"
8 VS BMC Racing Team BMC +33'26"
9 BEL Quick-Step Floors QST +1u14'56"
10 FRA Cofidis, Solutions Crédits COF +1u15'24"
11 FRA Team Fortuneo - Samsic FST +1u18'07"
12 ZWI Team Katusha - Alpecin TKA +1u24'22"
13 FRA Delko - Marseille - Provence - KTM DMP +1u29'14"
14 BEL Lotto - Soudal LTS +1u30'17"
15 VS Trek - Segafredo TFS +1u30'43"
16 ZAF Team Dimension Data DDD +1u43'08"
17 FRA Direct Energie TDE +1u44'06"