Refresh


home : Wielrennen : Eendagswedstrijden


Naesen sprint naar podium in Frankfurt, 4 op een rij voor Kristoff

Kristoff klopte Matthews en Naesen.

di 01/05/2018 - 17:24 Alexander Kristoff (Team UAE) heeft op de Dag van de Arbeid Eschborn-Frankfurt gewonnen. Oliver Naesen sprintte naar de 3e plaats, Sean De Bie eindigde 5e. Bjorg Lambrecht en "comeback kid" Laurens De Plus kleurden de finale.

Lambrecht en De Plus in elitegroepje

Het zwaardere parcours zorgde voor vuurwerk op weg naar Frankfurt. Op 90 kilometer van de finish schudde klimtalent Bjorg Lambrecht (Lotto-Soudal) aan de boom in het peloton. 

Samen met 2 metgezellen reed de jonge Lambrecht (21) naar de kop van de koers. Even later kwam ook Laurens De Plus voorin postvatten. Een knappe prestatie, als je weet dat De Plus voor het eerst sinds oktober weer aan de start stond van een wedstrijd.

Matthews rook het gevaar en probeerde de oversteek te maken, maar faalde in zijn missie. Met 8 man leken ze voorin het laken naar zich toe te trekken.

Lampaert en Backaert werken hard, Naesen speelt mee

Maar toen het peloton plots wel begon samen te werken, was de voorsprong van De Plus en Lambrecht in vrije val. Backaert en Lampaert leverden berenwerk, op 3 kilometer van de streep werden de laatste vluchters opgepeuzeld.

Net voor de rode vod schoot Oliver Naesen helemaal naar voren. Gaviria reageerde in de slotkilometer op een uitval van Sean De Bie en trok zijn inspanning door.

De Colombiaan van Quick-Step moest nog 500 meter van kop af sprinten, maar ging helemaal de mist in bij een bocht. Naesen zoefde naar de koppositie, maar werd nog voorbijgedenderd door Matthews en Kristoff. De Noor maakte voor de 4e keer op een rij het zegegebaar.

Kristoff: "Toen Gaviria aanging, dacht ik dat hij weg was"

Alexander Kristoff pakte in Duitsland zijn derde zege van het seizoen. "En daar ben ik heel erg blij mee", zei de Noor na de wedstrijd. "Dit doet deugd. Ik had het niet meteen verwacht, omdat ik me onderweg niet zo goed voelde op de vele klimmetjes. Ik zakte er een beetje door, maar kon me gelukkig herpakken."

"In volle finale vond ik mijn tweede adem en kon ik vlot bij de groep blijven die uiteindelijk om de zege zou sprinten. Het was best hectisch in de slotkilometers. Er waren een paar gevaarlijke demarrages en veel organisatie was er niet meer bij de sprintersploegen."

"Quick-Step dichtte het laatste gaatje en toen Gaviria vroeg aanging, dacht ik dat hij weg was. Hij nam een paar meter voorsprong en leek vertrokken, maar dan misrekende hij zich in de bocht. Daar had ik het geluk aan mijn zijde en zo kon ik naar de zege sprinten."

Naesen: "Slechtste benen dit seizoen en toch op het podium"

Voor Naesen was het zijn eerste wedstrijd sinds Parijs-Roubaix. "Dat ik meteen op het podium sta, is dan ook een leuke verrassing", zei de Belg. "Deze wedstrijd was zeker geen doel op zich. Erger nog, ik had onderweg de slechtste benen die ik dit jaar al gevoeld hebt. En toch sta ik op het podium."

"Ik heb echt de hele dag afgezien. In de slotfase heb ik mezelf opgepept om te blijven volgen en er alles aan te doen om een mooie ereplaats te behalen. En dat is dan ook nog eens gelukt."

"Via de Ronde van Californië en de Dauphiné ga ik nu de komende weken mijn klimmersbenen zoeken om dan uiteindelijk in de Tour zoveel mogelijk te betekenen voor Romain Bardet."

Wedstrijdverloop

 1. 17:30 Einde
 2. 17:29 Top 8 1. Alexander Kristoff 2. Michael Matthews 3. Oliver Naesen 4. Andrea Pasqualon 5. Sean De Bie 6. Grega Bole 7. Sam Bennett 8. Edvald Boasson Hagen.
 3. 17:23 4 op een rij voor Kristoff Naesen lijkt eventjes op weg naar de zege, maar wordt nog voorbijgezoefd door Matthews en Kristoff. De Noor wint voor de 4e keer op een rij.
 4. 17:23 Gaviria mist zijn bocht.
 5. 17:22 Gaviria reageert op een uitval van een renner van Veranda's Willems-Crelan. Nog 500 meter, Gaviria lanceert nu al zijn sprint.
 6. 17:22 Laatste kilometer
 7. 17:21 Oliver Naesen lijkt ook nog mee te spelen voor een topnotering. De Belgisch kampioen schiet naar de 3e positie van het peloton.
 8. 17:20 Nog 2 km Riaboetsjenko probeert het peloton nog in de luren te leggen, maar Lampaert reageert op alles wat beweegt. Gaviria mag onze landgenoot dankbaar zijn.
 9. 17:19 Hergroepering Nog 3 kilometer en het peloton vat de koplopers eindelijk bij de lurven. Met dank aan de werken van Yves Lampaert. Gaviria en Matthews laden hun geweren op de eerste rijen.
 10. 17:19 De 4 leiders zijn bijna gegrepen
 11. 17:17 Nog 5 km Spilak wil zich nog niet gewonnen geven en geeft er nog eens een snok aan. Maar Lampaert houdt het tempo bijzonder hoog in het peloton.
 12. 17:15 Nog 6 km Lampaert sleurt aan de kop van het peloton, in dienst van Gaviria. Daarmee tekent hij het doodsvonnis van het leiderskwartet.
 13. 17:14 Het peloton ziet de 4 leiders voor zich uitrijden. Spilak, Bernard, Bole en Buchmann houden nog 15 tellen over op de aanstormende meute.
 14. 17:14 Lambrecht kon het gat net niet dichten
 15. 17:12 Leiderskwartet Spilak, Bernard, Bole en Buchmann rijden nu helemaal voorin. Lambrecht is de eerste achtervolger. Nog 8 km tot de finish.
 16. 17:10 Nog 10 km Versnippering in de kopgroep. Een renner gaat helemaal de mist in bij een bocht. Het peloton komt nu snuffelen aan de eerste vluchters.
 17. 17:08 Nog 12 kilometer en het peloton blijft wat hangen. Lambrecht doet nog mooi zijn deel van het werk in de kopgroep. De voorsprong: 25 seconden.
 18. 17:07 De Plus achteraan de kopgroep
 19. 17:05 Werkpaard Backaert 25 seconden scheiden het peloton van de 8 leiders. Het is vooral Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) die zich de ziel uit het lijf rijdt op kop van de meute.
 20. 17:04 Op een glooiend stuk moet De Plus krasselen om zijn medevluchters bij te houden. Het peloton hijgt in hun nek, nog 14 kilometer.
 21. 17:03 De kop van het peloton
 22. 17:02 Nog een halve minuut De voorsprong van Lambrecht, De Plus en co is in vrije val. In een mum van tijd smelt hun bonus tot een halve minuut.
 23. 17:01 De kopgroep houdt voorlopig stand
 24. 16:59 De ene Mattentaartentrapper rijdt achter de andere aan. In het peloton knapt Frederik Backaert wat werk op en dat is een trainingsmakker van koploper Laurens De Plus. Ze vormen samen met onder meer Laurens De Vreese het groepje "De Mattentaartentrappers".
 25. 16:59 Backaert werkt in het peloton
 26. 16:58 Kopgroep verliest terrein Door de tempoversnelling in het peloton, zakt de bonus van 1'20" naar 1 minuut. Krijgen we nog een hergroepering in volle finale?
 27. 16:56 In het peloton jaagt Quick-Step plots het tempo de hoogte in. Met De Plus hebben ze een pion voorin, maar Gaviria is hun snelle man in het peloton.
 28. 16:55 Matthews ingelopen Het is nu het peloton versus de 8 koplopers, want de groep-Matthews is opgepeuzeld. Nog 20 kilometer tot Frankfurt.
 29. 16:52 1e profzege? Als 1 van de 2 Belgen vooraan wint, is dat meteen ook hun 1e profzege. De Plus is bezig aan zijn 3e profseizoen, maar is nog altijd maar 22 lentes jong. Lambrecht is een 21-jarige neoprof.
 30. 16:50 Matthews heeft al 45 seconden achterstand aan zijn been, het peloton volgt op 1'15". Op 25 kilometer van de streep liggen de kaarten goed voor de 8 leiders.
 31. 16:49 De 8 koplopers
 32. 16:45 De koplopers blijven uitlopen. Nog eens hun namen: De Plus, Lambrecht, Mühlberger, Buchmann, Gogl, Bernard, Bole en Spilak.
 33. 16:43 Nog 30 km Komt er nog iemand uit de achtergrond? Of maken de 8 spitsen voorin onder elkaar uit wie er met de zege aan de haal gaat? De Plus en Lambrecht houden de Belgische eer hoog in de kopgroep.
 34. 16:40
 35. 16:40 Matthews op 25 tellen De kopgroep maakt het Matthews niet gemakkelijk. De Australiër blijft op 25 seconden sudderen, met onder meer Pieter Weening in zijn buurt. Het peloton hangt een halve minuut verder.
 36. 16:40 De groep-Matthews
 37. 16:39 Kopgroep
  Bjorg Lambrecht Lotto-Soudal
  Laurens De Plus Quick-Step Floors
  Emanuel Buchmann (Dui) Bora
  Gregor Mühlberger (Oos) Bora
  Michael Gogl (Oos) Trek
  Julien Bernard (Fra) Trek
  Grega Bole (Svn) Bahrain
  Simon Spilak (Svn) Katjoesja
 38. 16:35 Nog 40 km Matthews heeft steun van enkele collega's en hinkt niet zo ver meer achterop. Voorin loopt de samenwerking wel nog altijd geolied.
 39. 16:32 Politt is afgehaakt in de kopgroep, waardoor Lambrecht en De Plus nog 7 metgezellen tellen. Van Matthews is er voorlopig nog geen spoor in de achtergrond.
 40. 16:29 Tegenaanval Matthews Favoriet Matthews voelt de bui stilaan hangen en knalt in zijn eentje weg uit het peloton. Dat doet hij op de steile Mammolshain (max 23%). Knap staaltje van de Australiër.
 41. 16:28 Het peloton moet nog altijd een gat dichtfietsen van 40 seconden. Sunweb haalt daar nog altijd de kastanjes uit het vuur, in functie van Michael Matthews.
 42. 16:25 De Plus bij Lambrecht In de spits van de koers komt de groep van De Plus aanhaken bij Lambrecht. Zo tellen we 10 leiders: de Belgen De Plus en Lambrecht, aangevuld met 4 koppeltjes. Arashiro/Bole (Bahrain), Spilak/Politt (Katjoesja), Buchmann/Mühlberger (Bora) en Gogl/Bernard (Trek).
 43. 16:21 De groep-De Plus
 44. 16:17 Nog 50 km De Plus houdt zich goed staande in de achtervolgende groep, waar een achttal renners aan boord zijn. In de verte zien ze het leiderstrio (met Lambrecht) rijden.
 45. 16:13 Voorin blijven ze nog met z'n drieën over: Bjorg Lambrecht, Michael Gogl en Gregor Mühlberger. Dat zijn niet toevallig de 3 renners die als laatste kwamen aanpikken bij de kopgroep. De meest frisse krachten dus.
 46. 16:11 De Plus in tegenaanval Hoe sterk is De Plus bij zijn comeback? Na de steile Mammolshain zit hij in een groepje tegenaanvallers, met daarbij ook Buchmann.
 47. 16:08 Aanval Slagter en Matthews De steile stroken inspireren Slagter om er een lel op te geven. Favoriet Matthews gaat vlotjes mee met de Nederlander van Dimension Data. Ook De Plus houdt zich goed vooraan.
 48. 16:06 Versnelling Lambrecht Op de Mammolshain (max 23%) staat Lambrecht voorin nog eens op zijn gaspedaal. Daardoor rollen er koppen: Warnier en Tanner gaan overboord.
 49. 16:04 Sunweb houdt het tempo strak
 50. 16:02 Ook de Belgische kampioenentrui schuift op, Oliver Naesen (AG2R) ruikt dat de zone van de waarheid eraan komt. In de kopgroep krijgt Lambrecht maar weinig medewerking.
 51. 16:00 Nog 60 km Titelverdediger Alexander Kristoff (UAE) laat zijn Europese kampioenentrui zien op de eerste rijen van het peloton. Als de Noor nog 2 keer de steile Mammolshain overleeft, zit een 4e zege op rij er zeker in.
 52. 15:57 Door de werken van Sunweb blijft het peloton de 9 leiders in het vizier houden. Het verschil blijft 25 seconden. In de kopgroep is vooral Bjorg Lambrecht (Lotto-Soudal) gul in zijn inspanningen.
 53. 15:56 Geschke op kop van het peloton
 54. 15:52 Het peloton wordt opgeschrikt door een fotograaf die wel heel veel risico's neemt om mooie plaatjes te maken. De man ligt op de weg, maar kan zich nog net op tijd wegtrekken. De renners maken misbaar.
 55. 15:52 Hellingen
  1. Feldberg op 157 km van de finish
  2. Ruppertshain 145,5 km
  3. Mammolshain 124 km
  4. Billtalhöhe 119,5 km
  5. Ruppertshain 112 km
  6. Mammolshain 90 km
  7. Billtalhöhe 85,5 km
  8. Ruppertshain 78 km
  9. Mammolshain 56 km
  10. Mammolshain 41,5 km
 56. 15:49 Nog 70 km Geschke (Sunweb) voert het peloton aan, in dienst van kopman Michael Matthews. De achterstand op Lambrecht en co bedraagt zo'n 25 seconden.
 57. 15:47 De 9 leiders
 58. 15:45 De koplopers op een rijtje: de Belgen Warnier en Lambrecht, de Nederlander Gerts, de Japanner Arashiro, de Let Saramotins, de Australiër Tanner, de Nieuw-Zeelander Gate en de Oostenrijkers Gogl en Mühlberger.
 59. 15:42 Pauwels probeert Slagter, Pauwels en Buchmann lanceren een nieuwe aanval. De snelle mannen zakken weg in het peloton. Er liggen nog 2 steile hellingen op het menu.
 60. 15:41 Maar ook het peloton zit niet ver. Als Lambrecht onder zijn oksel door kijkt, ziet hij enkele lieden versnellen in het grote pak. Het valt niet stil, nog 78 km.
 61. 15:40 Lambrecht helemaal voorin De 6 vroege vluchters vallen in handen van Lambrecht, Gogl en Oostenrijks kampioen Mühlberger. Lambrecht wil niet wachten en schiet meteen naar de koppositie.
 62. 15:37 De tegenaanvallers
 63. 15:35 Lambrecht en de Oostenrijkers Gogl en Mühlberger naderen tot op een halve minuut van de 6 koplopers. Ook in het peloton ligt het tempo hoog.
 64. 15:29 Daar is De Plus 7 maanden na zijn laatste koers toont Laurens De Plus zich op kop van het peloton. Knappe prestatie van onze landgenoot, die 2 keer moest revalideren. Na zijn val in de Ronde van Lombardije en na zijn val op stage in Zuid-Afrika.
 65. 15:27 Tekle moet dringend plassen Plots schieten ze voorin nog met 6 over. Teklehaimanot kan de natuur geen halt meer toeroepen en stopt langs de kant van de weg, waar hij een plaspauze inlast. Een beetje vervelend voor Teklehaimanot, want er wordt stevig gekoerst achter hem.
 66. 15:26 Lambrecht in tegenaanval 3 renners storten zich in het tegenoffensief, met daarbij 1 Belg: Bjorg Lambrecht. De neoprof van Lotto-Soudal vertoeft in het gezelschap van 2 Oostenrijkers: Gogl (Trek) en Mühlberger (Bora).
 67. 15:25 Een motor botst tegen de Bora-volgauto aan
 68. 15:20 Kittel in problemen Door de temporuk van Buchmann zien enkele renners sterretjes in het peloton. Onder meer Marcel Kittel verkeert "in crisis". En dat op 90 kilometer van de streep.
 69. 15:18
 70. 15:18 Versnelling in het peloton Op diezelfde Mammolshain schudt Buchmann (Bora) aan de boom in het peloton. Baardman Geschke schuift mee.
 71. 15:17 Gate blijft ook na de 6e helling in poleposition voor de bergprijs. Hij moet enkel Arashiro voor zich dulden op de top van Mammolshain.
 72. 15:15 Steile klim Arashiro lurkt in de kopgroep aan zijn bidon. Op de steile Mammolshain (23% max.) bepaalt Gate de tred, ook Warnier draait nog goed mee.
 73. 15:12 Bahrain-Merida kleurt de voorposten van het peloton. Gasparotto is de vooruitgeschoven man bij de roodhemden. De Italiaan stond dit voorjaar op het podium van de Amstel (3e) en eindigde 6e in Luik. Trekt hij die lijn vandaag door?
 74. 15:09
 75. 15:06 Geen Greipel Bij Lotto-Soudal ontbreekt vandaag het nummer 21: André Greipel was aangekondigd, maar moest uiteindelijk nog afzeggen. De Duitse krachtpatser is nog altijd niet volledig hersteld van zijn val in Milaan-Sanremo. Greipel brak toen zijn sleutelbeen in de afdaling van Poggio.
 76. 15:02 Nog 100 km Voorbij halfweg bedraagt de kloof nog 3'13". Saramotins begint nu toch zijn steentje bij te dragen in de kopgroep. Warnier en Gerts lossen elkaar af.
 77. 14:59 26 jaar geleden... De laatste Belg die in Frankfurt op het hoogste schavotje stond, was Frank Van Den Abbeele (ex-Lotto) in 1992. Op het podium werd hij toen geflankeerd door Claudio Chiappucci en Frans Maassen.
 78. 14:58
 79. 14:56 Onze landgenoot Warnier draait voorin nog goed mee. Bora-renner Saramotins bengelt dan weer bijna voortdurend aan het staartje. Met Buchmann, Ackermann, Bennett en Kennaugh heeft Bora vandaag verschillende troeven.
 80. 14:53 De helft van de hellingen zit er al op
 81. 14:50 3 Belgen in top 10 Bij de beloften kleurt het podium volledig Deens: 1. Niklas Larsen 2. Jakob Egholm 3. Daniel Lyhne. De eerste Belg vinden we terug op plek 5: Julian Mertens. Ook Kenny Molly (7e) en Kobe Goossens (10e) nestelden zich in de top 10.
 82. 14:48 Gate (Aqua Blue) is ook op de 5e beklimming de primus. Gerts en Teklehaimanot bezetten daar de overige podiumplaatsen.
 83. 14:46 Aanvalsgrage Warnier Voorin houdt Antoine Warnier (WB-Aqua Protect) de Belgische eer hoog. En dat is niet de eerste keer. In zijn laatste 3 koersen zat de 24-jarige Warnier telkens in de vlucht van de dag: de Brabantse Pijl, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.
 84. 14:42 De 7 koplopers houden nog een bonus over van 3'45". Nog eens hun namen: Antoine Warnier (WB-Aqua Protect), Gerts (Roompot), Tanner (Veranda's Willems), Teklehaimanot (Cofidis), Saramotins (Bora), Gate (Aqua Blue) en Arashiro (Bahrain).
 85. 14:40 Kemphanen Teklehaimanot en Gate
 86. 14:36 Gate klopt "Tekle" De bergprijs is felbevochten in de kopgroep. Teklehaimanot lijkt op weg naar de punten, maar Gate zoeft in de slotmeters nog voorbij de Eritreeër van Cofidis. Het staat zo 2-1 voor Gate.
 87. 14:35 Een sfeerbeeld van de steile Mammolshain
 88. 14:32 Wat kan (vermoeide) Matthews? Vorige week paste Michael Matthews voor de klimtijdrit van de Ronde van Romandië. "Vermoeidheid", was toen de reden. Maar de Australiër is hersteld en wil vandaag scoren.
 89. 14:29 Matthews is zeer gemotiveerd. Hopelijk maakt hij het vandaag voor ons af in de finale. Sunweb-renner Walscheid (bij radsport-news)
 90. 14:25 Oliver Naesen In de staart van het peloton herkennen we de Belgische kampioenentrui. Oliver Naesen maakt vandaag zijn wederoptreden na een voorjaarscampagne tjokvol pech. Ook ploegmaat Stijn Vandenbergh dartelt vandaag mee.
 91. 14:24
 92. 14:20 Gerts plant als eerste zijn vlag neer op de top van de Mammolshain. Deze steile klauterpartij komen de renners nog 3 keer tegen. De laatste keer op 41,5 km van het einde.
 93. 14:19 Steil, steiler, steilst Dansend op de pedalen zetten de vluchters hun tanden in de Mammolshain, een steile puist met stijgingspercentages tot 23 procent.
 94. 14:16 Vorig jaar: hattrick Kristoff De Duitsers wachten al 7 jaar op een opvolger voor John Degenkolb, die in 2011 Frankfurt op zijn naam schreef. Vorig jaar maakte Kristoff het karwei vlotjes af, voor zijn ploegmaat Rick Zabel. Bekijk hieronder nog eens de beelden.
 95. 14:15 2017: Kristoff wint opnieuw in de Rund um den Finanzplatz
 96. 14:11 Geen Degenkolb Zoek vandaag niet naar John Degenkolb (Trek) in het peloton. De nummer 3 van vorig jaar is nog altijd niet hersteld van een knieblessure, die hij opliep in Parijs-Roubaix.
 97. 14:11
 98. 14:07 Sunweb (Matthews) en UAE (Kristoff) krijgen in het peloton steun van Katjoesja, dat vandaag rekent op Marcel Kittel. Ondertussen doet Radio Tour een rechtzetting: niet Teklehaimanot, maar Gate kwam als 1e boven op de Feldberg.
 99. 14:01 Kopgroep
  Antoine Warnier WB-Aqua Protect-Veranclassic
  Floris Gerts (Ned) Roompot
  David Tanner (Aus) Veranda's Willems-Crelan
  Daniel Teklehaimanot (Eri) Cofidis
  Aaron Gate (NZe) Aqua Blue
  Yukiya Arashiro (Jap) Bahrain
  Aleksejs Saramotins (Let) Bora
 100. 13:59 De kopgroep komt boven op de 2e helling
 101. 13:55 Bergkoning Teklehaimanot Er wordt vandaag ook een bergklassement opgemaakt en dat is natuurlijk spek voor de bek van Teklehaimanot. De klimgeit kwam al als 1e boven op de Feldberg en doet dat kunstje over op de Ruppertshain. De eindwinnaar van het bergklassement is vanavond 750 euro rijker.
 102. 13:45 Koploper Gate
 103. 13:35 Teklehaimanot krijgt voorin af te rekenen met een nukkige ketting, waardoor hij de rol even moet lossen. Maar de Eritreeër komt snel weer postvatten in de kopgroep.
 104. 13:21 Feldberg Klimmen geblazen in de kopgroep, die de Feldberg probeert te temmen. Op de langste klim van de dag komen de Sunweb-ploegmaten van Michael Matthews naar voren in het peloton. Ze steken UAE een handje toe.
 105. 13:16 Comeback De Plus Bij Quick-Step was er vanmorgen extra aandacht voor "comeback kid" Laurens De Plus. Na een maandenlange revalidatie maalt hij vandaag zijn eerste wedstrijdkilometers af. de Plus werd eind januari aangereden op stage, samen met ploegmaten Vakoc (die nog altijd revalideert) en Jungels.
 106. 13:14 De Plus staat voor comeback: "Dat bloedsmaakje zal er zijn"
 107. 13:07 Kristoffs team werkt In het peloton gaat de riem eraf, de voorsprong loopt plotsklaps op tot 4'40". Het sein voor de UAE-maatjes van Alexander Kristoff om zich op kop van het peloton te zetten.
 108. 13:00 Het peloton houdt de 7 avonturiers in het vizier: het verschil bedraagt 35 seconden. Daniel Teklehaimanot (ex-bolletjestrui) was de aanstoker van de vlucht. De Eritreeër komt sinds dit seizoen uit voor Cofidis.
 109. 12:52 7 leiders: 1 Belg Onze landgenoot Antoine Warnier (WB-Aqua Protect), Gerts (Roompot), Tanner (Veranda's Willems), Teklehaimanot (Cofidis), Saramotins (Bora), Gate (Aqua Blue) en Arashiro (Bahrain).
 110. 12:43 Valpartij Opschudding in het peloton, wanneer een renner van Dimension Data ten gronde gaat. De pechvogel krabbelt gelukkig snel weer overeind en kan zijn weg vervolgen.
 111. 12:39 Een beeld van het peloton
 112. 12:35 Hergroepering Door de vele bewegingen in het peloton waaien Garcia Cortina, Van Goethem en Troesov weer terug. Alles vloeit samen, de strijd om de vlucht van de dag kan opnieuw beginnen.
 113. 12:30 Strijd voor vroege vlucht De tijdsverschillen zijn beperkt, alles ligt nog op een zakdoek bij elkaar. En dat verleidt enkele renners in het peloton om nieuwe aanvalspogingen te lanceren.
 114. 12:25 Sport Vlaanderen-Baloise heeft de slag gemist. Een enkeling van het team probeert de oversteek te maken naar de 3 koplopers.
 115. 12:24 Bora-Hansgrohe rekent op thuisrijder Ackermann
 116. 12:20 Leiderstrio Brian van Goethem (wie anders?) knutselt de 1e echte aanval in elkaar. De Nederlander van Roompot krijgt al snel het gezelschap van Garcia Cortina (Bahrain) en Troesov (Gazprom).
 117. 12:17 Meer dan 30 Belgen Voor de eendagskoers op Duitse wegen hebben een pak landgenoten de grens overgestoken. Met ruim 30 stuks zijn de Belgen het sterkst vertegenwoordigd in het peloton. Oliver en Lawrence Naesen, Lampaert, De Plus, Theuns, Lambrecht, Pauwels, Vandenbergh, De Bie, Baugnies, Backaert, Van Hecke, Van Staeyen... Ze rijden vandaag allemaal mee.
 118. 12:13 Wanneer de wedstrijdcommissaris met het vlagje wappert, probeert er meteen een groepje aanvallers weg te lopen. Mengen de Belgen zich in de debatten?
 119. 12:09
 120. 12:05 Zwaarder parcours De parcoursbouwer heeft goed gesleuteld aan het traject. Onderweg duiken 10 hellingen op, waaronder 4 keer de steile Mammolshainer Berg. Met stijgingspercentages tot en met 23 procent. Zullen de sprinters sterretjes zien?
 121. 12:01 Start Het startschot klinkt in Eschborn, de renners trekken zich op gang. Op het menu staat een tocht van 211 kilometer, met zo'n 3.500 hoogtemeters.
 122. 12:00 Wedstrijd
 123. 11:49 Focus in de bus van Bahrain-Merida
 124. 11:12 Veranda's Willems-Crelan is van de partij
 125. 11:11 4e zege op rij voor Kristoff? De voorbije 3 jaar was Alexander Kristoff telkens de primus in Frankfurt. Maakt hij zijn klavertjevier vandaag vol? Onder meer Kittel, Bouhanni, Jakobsen en Gaviria proberen de Noor het vuur aan de schenen te leggen.
 126. 11:11 Een lastig begin, een vlakkere slotfase
 127. 11:09 Sprintersfestival in Frankfurt? Op 1 mei zijn de wielrenners traditioneel aan zet in de Eschborn-Frankfurt. Draait het weer uit op een sprintersfestival? Volg de actie vanaf 12u.
 128. 11:01 Vooraf
profiel
Uitslag

Algemeen

1 NOO Alexander Kristoff UAD 5u13'24"
2 AUS Michael Matthews SUN +0"
3 BEL Oliver Naesen ALM +0"
4 ITA Andrea Pasqualon WGG +0"
5 BEL Sean De Bie VWC +0"
6 SLO Grega Bole TBM +0"
7 IER Sam Bennett BOH +0"
8 NOO Edvald Boasson Hagen DDD +0"
9 SLO Jan Tratnik CCC +0"
10 SPA Juan José Lobato NIP +0"
11 BEL Pieter Vanspeybrouck WGG +0"
12 SLO Luka Pibernik TBM +0"
13 FRA Julien Simon COF +0"
14 BEL Rémy Mertz LTS +0"
15 BEL Kenneth Vanbilsen COF +0"
16 NZL Dion Smith WGG +0"
17 BEL Dries Van Gestel SVB +0"
18 DUI Emanuel Buchmann BOH +0"
19 DEN Casper Pedersen ABS +0"
20 DUI Nils Politt TKA +0"
26 BEL Yves Lampaert QST +18"
28 BEL Kevin Deltombe SVB +44"
30 BEL Julien Mortier WVA +44"
32 BEL Bjorg Lambrecht LTS +44"
39 BEL Dimitri Claeys COF +49"
46 BEL Dimitri Peyskens WVA +1'37"
47 BEL Tim Declercq QST +1'37"
51 BEL Serge Pauwels DDD +1'37"
53 BEL Jérôme Baugnies WGG +1'37"
63 BEL Laurens De Plus QST +1'43"
65 BEL Frederik Backaert WGG +3'33"
66 BEL Benjamin Declercq SVB +3'52"
BEL Steff Cras TKA
BEL Lawrence Naesen LTS
BEL Enzo Wouters LTS
BEL Edward Theuns SUN
BEL Stijn Vandenbergh ALM
BEL Michael Van Staeyen COF
BEL Preben Van Hecke SVB
BEL Thomas Sprengers SVB
BEL Kenneth Van Rooy SVB
BEL Aaron Verwilst SVB
BEL Thomas Deruette WVA
BEL Antoine Warnier WVA
BEL Dries De Bondt VWC
BEL Arjen Livyns VWC
BEL Stijn Steels VWC
BEL Zico Waeytens VWC