Refresh


home : Wielrennen : Vuelta a España


Trentin zet de kroon op het werk met een 4e ritzege

Trentin doet er nog eentje bij.

zo 10/09/2017 - 20:25 Matteo Trentin heeft Quick-Step Floors een 6e ritzege in de Ronde van Spanje geschonken. De Italiaan was de snelste in de slotrit in Madrid, zijn 4e dagsucces in deze Vuelta. Chris Froome is eindwinnaar.

Rit 21 in een notendop:

 • Winnaar van de dag: Matteo Trentin veegt alle twijfels van tafel. Hij en niemand anders is de snelste man in deze Vuelta. De Italiaan wordt perfect afgezet door zijn ploegmaats en snelt naar zijn 4e ritzege.
 • Opvallend: De honger van Chris Froome is nog niet gestild, ondanks zijn eindzege. Hij verdedigt samen met zijn ploegmakkers ook zijn groene trui en sprint naar de 11e plaats.
 • Mooi moment: Het is de laatste koersdag van Alberto Contador. De Spanjaard krijgt in eigen land veel aandacht en mag als eerste Madrid binnenrijden, onder luid applaus. Hij krijgt bovendien de prijs voor de superstrijdlust.

Ereronde voor Contador

In de laatste etappe maakten de renners naar goede gewoonte tijd om wat te praten, te poseren voor foto's en een glaasje cava te drinken. Het ging in wandeltempo richting Madrid, waar 9 plaatselijke ronden moesten afgewerkt worden.

Contador kreeg van zijn collega's de eer om als eerste de Spaanse hoofdstad binnen te rijden. Het werd een ereronde voor de afscheidnemende Contador, die na vandaag zijn fiets aan de wilgen hangt.

VIDEO: Theuns en Irizar willen dat Contador er nog een jaartje bij doet

Trentin maakt zijn klavertjevier vol, maar grijpt naast groen

Op 45 kilometer van de streep kon de strijd dan toch losbarsten. Sky probeerde aan de tussensprint de groene trui van Froome te verdedigen, maar slaagde er niet in punten af te snoepen van Trentin. De Marchi, Costa en Schultz zorgden voor de traditionele vlucht die werd ingerekend bij het ingaan van de laatste ronde.

Trentin werd perfect afgezet door zijn ploegmakkers. Hij ging van ver aan, maar hield gemakkelijk stand. Lorrenzo Manzin en Søren Kragh Anderson eindigden op de dichtste ereplaatsen. Het was de 4e ritzege voor Trentin in deze Vuelta, maar de groene trui wint hij niet. Froome sprintte naar de 11e plaats en dat volstond om het puntenklassement op zak te steken.

Froome kroonde zich ook tot eindwinnaar van deze 72e Vuelta, voor Nibali en Zakarin. Contador verloor een handvol seconden en zag zo Kelderman nog over zich naar de 4e plaats springen.

VIDEO: Er staat opnieuw geen maat op Trentin

Trentin: "Belachelijk dat ik de groene trui niet win ondanks 4 ritzeges"

"De ploeg heeft de hele dag ongelooflijk hard gewerkt", stak Matteo Trentin van wal na zijn ritzege. "Ik maak het werk af waar we mee begonnen waren op het circuit."

"Froome had me op voorhand gezegd dat hij de groene trui wou verdedigen. Dat ik die trui niet win ondanks 4 ritzeges? Dat is belachelijk. Maar ik kan tevreden zijn met mijn prestaties, want 2 van die 4 overwinningen kwamen na lastige etappes."

Wedstrijdverloop

 1. 20:40 Contador rijdt nog ereronde en komt 15 minuten later over de streep
 2. 20:31 Trentin boekt vierde zege in de slotrit van de Vuelta
 3. 20:24 Einde
 4. 20:23 Trentin met zijn 4e zege, maar geen groen Trentin gaat van ver aan, maar houdt gemakkelijk stand tegen Lorrenzo Manzin en Søren Kragh Andersen. De Italiaan van Quick-Step boekt zijn 4e ritzege in deze Vuelta. Maar het puntenklassement wint hij niet. Froome wordt 11e en dat volstaat om de groene trui mee naar huis te nemen.
 5. 20:22 Iedereen blijft overeind in de verraderlijke bocht op anderhalve kilometer van de streep. Froome schuift mee op.
 6. 20:21 Terpstra trapt het gaspedaal helemaal in. Trentin zit in 5e positie, in het wiel van Cofidis-Belg Vanbilsen.
 7. 20:20 Nog 3 kilometer. De sprinterstreintjes worden op de rails gezet, De Kort loodst Theuns naar voren.
 8. 20:19 De felgroene manschappen van Cannondale schuiven op om Van Asbroeck in een goede positie af te zetten.
 9. 20:18 De Marchi en Costa zijn gegrepen, de voorbereiding voor de sprint kan nu echt beginnen.
 10. 20:17 Laatste ronde De bel luidt voor de laatste ronde. Deze Vuelta zit er over iets meer dan 5 kilometer helemaal op.
 11. 20:16 Bora schuift op Bora komt vooraan piepen. Met Schwarzman hebben zij immers ook een snelle man in huis. Ook Pantano steekt de neus aan het venster.
 12. 20:13 Schultz haakt af, De Marchi en Costa zetten met zijn tweetjes koppig door en lopen weer wat verder uit.
 13. 20:13
 14. 20:09 De koplopers duiken de voorlaatste ronde in, maar zien het peloton naderen. Tim Declercq knapt het werk op en knabbelt aan het verschil.
 15. 20:06 Costa, De Marchi en Schultz vechten voor elke seconde op de brede lanen, waar de schemering haar intrede doet. Nog 13 kilometer.
 16. 20:03 In het peloton maken ze zich geen zorgen over de koplopers. Quick-Step heeft de situatie perfect onder controle.
 17. 20:02
 18. 19:58 Nog 20 kilometer De 3 vluchters hebben nog 20 kilometer voor de boeg, maar het peloton houdt hen in het vizier: 15 seconden.
 19. 19:57 Het wordt wel erg duister. Michel Wuyts
 20. 19:54 De voorsprong van De Marchi, Costa en Schultz blijft beperkt tot 13 seconden. Thomas De Gendt trekt zich er niets van aan, hij heeft zich achteraan in het peloton genesteld.
 21. 19:51 Aqua Blue Aqua Blue steekt Quick-Step een handje toe in de achtervolging. Met Denifl heeft de ploeg al een ritzege op zak, maar Adam Blythe zal zich ongetwijfeld in het gewoel smijten.
 22. 19:49
 23. 19:45 Aanval van De Marchi De Marchi springt weg uit het peloton en krijgt het gezelschap van een man van Caja Rural. Ook Rui Costa is op komst.
 24. 19:41 Trentin wint de tussensprint Froome mengt zich zowaar in de debatten aan de tussensprint, maar het is Trentin die aan het langste eind trekt. De Brit pakt geen punten en zo is de groene trui nog niet buiten bereik voor Trentin.
 25. 19:38 De zon zakt stilaan naar de horizon toe. Waar ze komt piepen tussen de gebouwen is het opletten dat je niet verblind raakt.
 26. 19:38
 27. 19:34 Moscon gaat even op kop rijden, maar wordt tot de orde geroepen door de blauwe brigade. Terpstra veegt hem de mantel uit.
 28. 19:32 Quick-Step vooraan Quick-Step neemt het roer over van Sky in dienst van Trentin. Over 8 kilometer ligt de tussensprint, waar de Italiaan minstens 2e wil worden om zijn kansen op de groene trui gaaf te houden.
 29. 19:29 Het is koers! Sky steekt het vuur aan de lont met een versnelling, Quick-Step reageert meteen. We krijgen nog een kleine 45 kilometer strijd.
 30. 19:28 Ik vraag me af of de Spaanse lucht binnenkort nog eens gaat vibreren, zoals hij dat kon doen. Michel Wuyts over Contador
 31. 19:26
 32. 19:25 Een ereronde voor afscheidnemende Contador
 33. 19:23 Ereronde voor Contador Alberto Contador kreeg de eer om de voorbije weken met het rugnummer 1 rond te rijden. Nu mag hij als eerste de Spaanse hoofdstad binnen rijden.
 34. 19:23
 35. 19:19 Ik ben moe, maar blij dat ik vandaag Madrid bereik. Het is een geweldige Vuelta geweest voor onze ploeg, zonder grote sterren. Het volgende doel is de Giro. Adam Hansen in zijn 19e grote ronde op een rij
 36. 19:14 Plaspauze Op 55 kilometer van de streep lassen een paar renners nog een plaspauze in. Zo meteen barst de strijd los en is daar geen tijd meer voor.
 37. 19:10 Het langgerekte peloton baant zich een weg langs de invalswegen naar Madrid. Het verkeer wordt tegengehouden voor de doortocht van de renners en dus maken heel wat bestuurders van de gelegenheid gebruik om uit te stappen en een glimp op te vangen van Froome en co.
 38. 19:06 "Een jaartje erbij, Alberto":
 39. 19:01 Ik heb 2 weken gewacht op wat er vandaag te gebeuren staat. Vandaag is mijn dag, ik voel me goed en hoop het beste. Sacha Modolo (UAE)
 40. 18:56 De Madrileense wielerfans onthalen de renners op gejuich. Sky leidt het peloton de Spaanse hoofdstad binnen, het tempo gaat gestaag de hoogte in.
 41. 18:54
 42. 18:49 Ik heb goede herinneringen aan vorig jaar. Uiteraard zal de ploeg alles geven om mij aan de ritzege te helpen. Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott) was vorig jaar de snelste in Madrid
 43. 18:44 Madrid is nu echt in zicht Het peloton bereikt stilaan de rand van Madrid. Over een paar minuten doen de renners hun intrede op het plaatselijke circuit, waar ze 9 rondjes afmalen.
 44. 18:39 "Hels tempo van Sky", grappen ze bij FDJ:
 45. 18:35 Belgische ploegen de grote slokoppen De Belgische ploegen hebben een uitstekende Vuelta achter de rug. Quick-Step Floors boekte met Lampaert, Alaphilippe en het drieluik van Trentin 5 ritzeges. Lotto-Soudal zit aan 4 stuks: Armée, De Gendt en 2 keer Marczynski. Voor 12 ploegen staat de teller nog op nul. Komt daar op de valreep verandering in?
 46. 18:32 Italië boven in ritzeges Italië heeft al 4 ritzeges op zak in deze Vuelta, met dank aan Trentin (3 zeges) en Nibali (1). Polen (Majka en 2 keer Marczynski) en België (Lampaert, Armée en De Gendt) hebben er elk 3.
 47. 18:29 Theuns wil nog een extra jaar voor Contador
 48. 18:29 De renners zijn al ruim een uur op pad en hebben amper 30 kilometer afgelegd. Dat betekent dat ze nog 85 kilometer voor de boeg hebben.
 49. 18:26 De groene trui nog pakken, dat wordt moeilijk. We zullen zien of het lukt, maar zolang het mogelijk is, moeten we proberen. Matteo Trentin (Quick-Step Floors)
 50. 18:21 Het podium van de 72e editie van de Vuelta:
 51. 18:15 "Aanval" van Knees Christian Knees is de eerste aanvaller van de dag. Voor de lol dan. De Duitser gaat een eindje voor het peloton rijden en stapt dan zowaar van de fiets om de andere renners op te wachten.
 52. 18:10 Trentin toch nog in het groen? Matteo Trentin kan vandaag zijn 4e ritzege boeken, maar het wordt bijzonder voor de Italiaan om de puntentrui nog te veroveren. In het klassement heeft hij 26 punten minder dan Chris Froome, dus moet hij scoren aan de tussensprint, de rit winnen én hopen dat Froome geen punten pakt.
 53. 18:07
 54. 18:02 Markel Irizar en Edward Theuns verbaasden de wielerfans eerder deze Vuelta met hun zangtalent toen ze luidkeels La Bamba zongen. Vandaag doen ze dat nog eens dunnetjes over. Theuns kan straks voor een nieuw feestje zorgen met een ritzege.
 55. 17:58 De Gendt over zijn wit-bruine benen: "Dit wordt belachelijk"
 56. 17:53 Ik zou me geen beter afscheid kunnen inbeelden. Ik wil iedereen bedanken voor deze Vuelta en alle voorbije jaren. Het is een bijzondere wedstrijd geweest voor mij en ik wil vandaag genieten. Als wielrennen iets betekent, is dat dankzij de fans. Alberto Contador aan lavuelta.es
 57. 17:49 Veel gebeurt er momenteel niet in de koers. De renners genieten van het zonnetje en krijgen van een fotograaf een glaasje aangereikt voor een foto.
 58. 17:45 Tinkov: "Froome liet Contador winnen op de Angliru" Alberto Contador toonde gisteren voor de laatste keer zijn aanvalslust, maar Oleg Tinkov was niet onder de indruk over zijn voormalige kopman. "Ik was aan het slapen, maar heb gehoord dat Zakarin Contador een loer gedraaid heeft (in de strijd om het podium)", klonk het op Twitter. "Contador zou een cadeau moeten kopen voor Froome, die hem de rit liet winnen. Maar hij is gierig."
 59. 17:42
 60. 17:38 Mas en Contador De renners nemen uitgebreid de tijd om een praatje te slaan met hun collega's. Contador zoekt Enric Mas op. De jonge Spanjaard van Quick-Step reed in het verleden voor de Fundacion Contador, de jongerenploeg van El Pistolero en hield zijn landgenoot gisteren een handje op weg naar de Angliru.
 61. 17:34 Een nieuwtje uit Canada tussendoor: Manuel Quinziato rijdt in Montreal vandaag zijn laatste wegwedstrijd. Volgende week doet hij met BMC nog een gooi naar een nieuwe wereldtitel in de ploegentijdrit, maar daarna hangt de 37-jarige Italiaan zijn fiets aan de wilgen.
 62. 17:32 Froome en de ploegmaats mogen ook in de Vuelta een pintje drinken
 63. 17:30
 64. 17:26 Nog een vertrouwd beeld uit de Tour: biertjes voor de hele ploeg. Al lijkt Stannard het gerstenat niet geweldig lekker te vinden, hij spuit de inhoud van zijn flesje naar zijn ploegmakkers.
 65. 17:21 Sky-renners poseren Bij Sky, vandaag in het zwart met een rode streep op het truitje, zit de sfeer er goed in, even later poseert de voltallige ploeg zij aan zij voor een foto.
 66. 17:17 Officieel startsein Met een kwartiertje vertraging bereikt het peloton de boog van de officiële start. Maar niemand heeft zin om aan te vallen, het wordt een slenteretappe tot in Madrid. Daar zal straks de strijd losbarsten.
 67. 17:13 FDJ zet Eiking op de slotdag uit de Vuelta wegens "ongepast gedrag"
 68. 17:08 Livestream Michel Wuyts en José De Cauwer zijn er van bij de start bij. Ze vrolijken de laatste rit op met hun deskundige commentaar. Geniet ervan op Eén en onze livestream.
 69. 17:03 Het peloton kiest voor een wandeltempo in deze eerste kilometers. Froome keuvelt op de eerste rij wat met zijn collega's.
 70. 16:58 De Vuelta van Contador in emoji:
 71. 16:54 Start Het peloton zet zich in beweging voor de laatste 117 kilometer van deze Vuelta. Boekt Trentin zijn 4e ritzege of laat Theuns de Belgen opnieuw juichen?
 72. 16:52 Rit 21
 73. 16:45 In Arroyomolinos wordt alles in gereedheid gebracht voor de start. Het is zonnig en warm in de regio rond Madrid, met temperaturen rond 23 graden.
 74. 16:35 Slotrit naar het voorbeeld van de Tour De Vuelta volgt voor deze laatste rit het voorbeeld van de Tour. De renners kruipen op het zadel om 16.48u, waarna er uitgebreid tijd genomen wordt om de winnaar in de bloemetjes te zetten. Daarna worden er rondjes gedraaid in de hoofdstad, de ritwinnaar kennen we even over 20u.
 75. 16:30 D'hoore vloert Rivera in de Madrid Challenge en volgt zichzelf op
 76. 15:58 Veel hoogteverschil moeten de renners niet overbruggen:
 77. 15:48 Aangepaste fiets en truitjes bij Sky Sky pakt uit met een speciale fiets voor Chris Froome, om zijn dubbelslag Tour-Vuelta te vieren. Bovendien ruilen de renners straks hun zwarte truitjes met blauwe streep in voor een exemplaar met een rode streep.
 78. 15:48
 79. 15:29 Pechvogel De la Cruz David De la Cruz was gisteren de grote pechvogel. De Spaanse kopman van Quick-Step Floors begon aan de rit naar de Angliru op de 11e plaats in het klassement, maar kwam ten val in de afdaling van de Alto del Cordal en moest opgeven. Hij hield er geen breuken aan over, maar zijn Vuelta was wel afgelopen in het zicht van Madrid.
 80. 15:28
 81. 15:23
 82. 15:20 Ploegmaats zetten Contador in de bloemetjes: "Het was een eer"
 83. 15:14 Froome: "Zulke momenten zijn alle opofferingen waard"
 84. 09:42 Een vlakke rit vandaag. Zoals gewoonlijk het geval is, dient deze slotetappe voor de bekroning en ontvangst van de overwinnaar in Madrid. Na 3 weken hard werk en opofferingen zal het peloton beloond worden met een korte, vlakke rit richting het hartje van Madrid. Fernando Escartín
 85. 09:38 2016: Cort Nielsen toont zich de snelste in Madrid Ook vorig jaar mondde de slotrit van de Vuelta uit in een massasprint. Daarin onderscheidde Magnus Cort Nielsen zich van de andere grote tenoren binnen het sprintersgild. Gianni Meersman eindde in de Deen zijn zog op een 3e plek. Enkele tellen later reed Nairo Quintana met gebalde vuisten over de finish - hij won vorig jaar zijn 1e Vuelta.
 86. 09:38 Cort Nielsen wint slotetappe in de Vuelta
 87. 09:27 Voor deze laatste rit trekt het peloton van Arroyomolinos richting de Spaanse hoofdstad Madrid. Daar maken ze zich naar goede gewoonte op voor een heus sprintersfestival. Kan Matteo Trentin een 4e zege in deze Vuelta boeken? Of kan Edward Theuns zich tonen in de Madrileense straten?
 88. 09:22 Uitbollen naar Madrid Na 3 weken hard labeur - met de Angliru gisteren als apotheose - is de streep van de Vuelta eindelijk in zicht. Na de prachtoverwinning van Contador op de Angliru mag hij vandaag genieten van een lange erehaag richting Madrid. Dat mag ook Froome, die gisteren zijn rode leiderstrui veiligstelde en straks zonder ongelukken de Vuelta op zijn naam zal schrijven. Het startschot weerklinkt vandaag pas om 17.00u.
 89. 09:22 Vooraf
profiel
profiel

Uitslag

Uitslag rit

1 ITA Matteo Trentin QST 3u06'25"
2 FRA Lorrenzo Manzin FDJ +0"
3 DEN Søren Kragh SUN +0"
4 BEL Tom Van Asbroeck CDT +0"
5 SPA Iván García TBM +0"
6 DEN Magnus Cort ORS +0"
7 BEL Kenneth Vanbilsen COF +0"
8 ITA Sacha Modolo UAD +0"
9 DUI Michael Schwarzmann BOH +0"
10 NOO Daniel Hoelgård FDJ +0"
11 GBR Chris Froome SKY +0"
12 SPA Juan José Lobato TLJ +0"
13 BEL Edward Theuns TFS +0"
14 BEL Loïc Vliegen BMC +0"
15 FRA Julien Duval ALM +0"
16 NED Wilco Kelderman SUN +0"
17 SPA Francisco Ventoso BMC +0"
18 RUS Ilnur Zakarin KAT +0"
19 COL Sebastián Molano MZN +0"
20 SPA José Joaquín Rojas MOV +0"
33 BEL Laurens De Vreese AST +14"
56 BEL Bart De Clercq LTS +14"
62 BEL Sander Armée LTS +14"
78 BEL Yves Lampaert QST +14"
87 BEL Rémy Mertz LTS +29"
99 BEL Thomas De Gendt LTS +46"
131 BEL Jelle Wallays LTS +1'05"
153 BEL Floris De Tier TLJ +3'08"
155 BEL Tim Declercq QST +4'35"
klassement
1 GBR Chris Froome SKY 82u30'02"
2 ITA Vincenzo Nibali TBM +2'15"
3 RUS Ilnur Zakarin KAT +2'51"
4 NED Wilco Kelderman SUN +3'15"
5 SPA Alberto Contador TFS +3'18"
6 NED Wout Poels SKY +6'59"
7 CAN Michael Woods CDT +8'27"
8 COL Miguel Ángel López AST +9'13"
9 NED Steven Kruijswijk TLJ +11'18"
10 VS Tejay van Garderen BMC +15'50"
11 COL Esteban Chaves ORS +16'46"
12 ZAF Louis Meintjes UAD +17'41"
13 ITA Fabio Aru AST +21'41"
14 IER Nicolas Roche BMC +22'00"
15 SPA Sergio Pardilla CJR +22'59"
16 SPA Mikel Nieve SKY +28'00"
17 FRA Romain Bardet ALM +31'21"
18 SPA Daniel Moreno MOV +42'16"
19 BEL Sander Armée LTS +59'01"
20 COL Darwin Atapuma UAD +1u02'58"
21 AUS Jack Haig ORS +1u04'48"
22 SPA José Joaquín Rojas MOV +1u05'02"
23 SPA Pello Bilbao AST +1u06'22"
24 SPA Luis Ángel Maté COF +1u13'27"
25 ITA Franco Pellizotti TBM +1u13'36"
26 SPA Jaime Rosón CJR +1u17'12"
27 ITA Gianni Moscon SKY +1u21'17"
28 NED Antwan Tolhoek TLJ +1u21'46"
29 NED Stef Clement TLJ +1u26'13"
30 SLO Matej Mohoric UAD +1u31'24"
31 VS Peter Stetina TFS +1u36'35"
32 SPA Luis León Sánchez AST +1u36'50"
33 COL Jarlinson Pantano TFS +1u39'27"
34 GBR Adam Yates ORS +1u39'51"
35 SPA Igor Antón DDD +1u42'33"
36 ECU Richard Carapaz MOV +1u43'59"
37 COL Hernán Aguirre MZN +1u49'26"
38 SLO Jan Polanc UAD +1u52'14"
39 POL Rafal Majka BOH +1u53'59"
40 BEL Bart De Clercq LTS +1u54'19"
41 NED Koen Bouwman TLJ +1u55'00"
42 LUX Bob Jungels QST +1u58'17"
43 POR Rui Costa UAD +1u58'46"
44 GBR Simon Yates ORS +2u02'43"
45 COL Aldemar Reyes MZN +2u03'25"
46 ITA Giovanni Visconti TBM +2u11'10"
47 POR Nélson Oliveira MOV +2u16'03"
48 SPA Marc Soler MOV +2u19'27"
49 COL Bernardo Suaza MZN +2u23'21"
50 POR Ricardo Vilela MZN +2u25'21"
51 SPA Antonio Pedrero MOV +2u27'03"
52 FRA Anthony Roux FDJ +2u28'01"
53 ITA Diego Rosa SKY +2u31'16"
54 FRA Stéphane Rossetto COF +2u33'53"
55 POL Tomasz Marczynski LTS +2u34'33"
56 URU Fabricio Ferrari CJR +2u39'52"
57 BEL Thomas De Gendt LTS +2u39'53"
58 OOS Stefan Denifl ABS +2u41'15"
59 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ +2u42'20"
60 NED Daan Olivier TLJ +2u42'35"
61 FRA Clément Chevrier ALM +2u42'41"
62 BEL Floris De Tier TLJ +2u44'41"
63 FRA Jérémy Maison FDJ +2u45'01"
64 SPA Jesús Hernández TFS +2u45'39"
65 DUI Emanuel Buchmann BOH +2u57'29"
66 SPA David López SKY +2u58'17"
67 POL Pawel Poljanski BOH +2u58'35"
68 FRA Julian Alaphilippe QST +2u59'11"
69 NED Jetse Bol MZN +2u59'17"
70 ITA Alessandro De Marchi BMC +3u00'15"
71 SPA Enric Mas QST +3u02'34"
72 SPA Alberto Losada KAT +3u06'59"
73 SPA Carlos Verona ORS +3u07'12"
74 AUS Simon Clarke CDT +3u07'58"
75 KAZ Alexey Lutsenko AST +3u08'08"
76 SPA Héctor Sáez CJR +3u09'06"
77 NED Koen de Kort TFS +3u09'17"
78 ITA Salvatore Puccio SKY +3u09'44"
79 ITA Valerio Agnoli TBM +3u09'53"
80 FRA Anthony Perez COF +3u13'46"
81 SPA Daniel Navarro COF +3u17'49"
82 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +3u18'23"
83 SPA Lluís Mas CJR +3u18'29"
84 ITA Matteo Trentin QST +3u18'41"
85 FRA Julien Bernard TFS +3u22'16"
86 POL Przemyslav Niemiec UAD +3u25'48"
87 COL Juan Felipe Osorio MZN +3u27'41"
88 FRA Guillaume Bonnafond COF +3u28'17"
89 SPA David Arroyo CJR +3u32'34"
90 AUS Lachlan Morton DDD +3u32'57"
91 BEL Edward Theuns TFS +3u33'03"
92 SPA Francisco Ventoso BMC +3u33'37"
93 COL Hernando Bohórquez MZN +3u33'54"
94 RUS Sergey Chernetsky AST +3u35'00"
95 AUS Adam Hansen LTS +3u37'11"
96 OOS Patrick Konrad BOH +3u37'18"
97 ITA Davide Villella CDT +3u37'57"
98 VS Chad Haga SUN +3u44'08"
99 FRA Alexis Gougeard ALM +3u46'38"
100 SPA Iván García TBM +3u47'27"
101 VS Joe Dombrowski CDT +3u47'58"
102 ITA Antonio Nibali TBM +3u50'02"
103 FRA Arnaud Courteille FDJ +3u50'13"
104 ITA Eros Capecchi QST +3u52'20"
105 SLO Domen Novak TBM +3u52'56"
106 DEN Søren Kragh SUN +3u52'58"
107 DEN Christopher Juul-Jensen ORS +3u53'31"
108 FRA Julien Duval ALM +3u54'03"
109 ITA Damiano Caruso BMC +3u54'23"
110 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +3u55'09"
111 AUS Nicholas Schultz CJR +3u55'40"
112 BEL Loïc Vliegen BMC +3u56'01"
113 AUS Brendan Canty CDT +3u57'55"
114 SPA Juan José Lobato TLJ +4u02'01"
115 CAN Hugo Houle ALM +4u03'18"
116 ITA Manuele Boaro TBM +4u03'24"
117 FRA Anthony Turgis COF +4u06'21"
118 OOS Marco Haller KAT +4u06'31"
119 SPA Markel Irizar TFS +4u07'16"
120 DUI Johannes Fröhlinger SUN +4u08'43"
121 AUS Chris Hamilton SUN +4u12'42"
122 BEL Laurens De Vreese AST +4u12'46"
123 LET Toms Skujinš CDT +4u13'16"
124 DUI Christian Knees SKY +4u13'46"
125 NOO Daniel Hoelgård FDJ +4u17'04"
126 DEN Magnus Cort ORS +4u17'37"
127 SPA Diego Rubio CJR +4u19'46"
128 NED Michel Kreder ABS +4u21'18"
129 BEL Tim Declercq QST +4u21'20"
130 NED Niki Terpstra QST +4u23'54"
131 ITA Sacha Modolo UAD +4u27'08"
132 POR Rafael Reis CJR +4u27'14"
133 BEL Tom Van Asbroeck CDT +4u29'59"
134 RUS Maksim Belkov KAT +4u30'01"
135 COL Fernando Orjuela MZN +4u31'44"
136 BEL Yves Lampaert QST +4u32'02"
137 DEN Michael Mørkøv KAT +4u33'01"
138 GBR Mark Christian ABS +4u36'26"
139 DEN Lasse Hansen ABS +4u38'56"
140 NZL Aaron Gate ABS +4u40'07"
141 NED Peter Koning ABS +4u41'00"
142 DUI Christoph Pfingsten BOH +4u41'29"
143 NZL Sam Bewley ORS +4u43'27"
144 DUI Andreas Schillinger BOH +4u44'03"
145 KAZ Nikita Stalnov AST +4u44'07"
146 BEL Kenneth Vanbilsen COF +4u44'33"
147 EST Rein Taaramäe KAT +4u46'21"
148 GBR Ian Stannard SKY +4u47'00"
149 ITA Federico Zurlo UAD +4u47'04"
150 BEL Rémy Mertz LTS +4u49'50"
151 BEL Jelle Wallays LTS +4u53'38"
152 COL Sebastián Molano MZN +4u54'27"
153 NZL Tom Scully CDT +4u56'59"
154 DUI Michael Schwarzmann BOH +4u57'10"
155 GBR Adam Blythe ABS +4u58'28"
156 FRA Lorrenzo Manzin FDJ +5u01'29"
157 AUS William Clarke CDT +5u03'10"
158 IER Conor Dunne ABS +5u16'23"
1 ITA Matteo Trentin QST 3u06'25"
2 FRA Lorrenzo Manzin FDJ +0"
3 DEN Søren Kragh SUN +0"
4 BEL Tom Van Asbroeck CDT +0"
5 SPA Iván García TBM +0"
6 DEN Magnus Cort ORS +0"
7 BEL Kenneth Vanbilsen COF +0"
8 ITA Sacha Modolo UAD +0"
9 DUI Michael Schwarzmann BOH +0"
10 NOO Daniel Hoelgård FDJ +0"
11 GBR Chris Froome SKY +0"
12 SPA Juan José Lobato TLJ +0"
13 BEL Edward Theuns TFS +0"
14 BEL Loïc Vliegen BMC +0"
15 FRA Julien Duval ALM +0"
16 NED Wilco Kelderman SUN +0"
17 SPA Francisco Ventoso BMC +0"
18 RUS Ilnur Zakarin KAT +0"
19 COL Sebastián Molano MZN +0"
20 SPA José Joaquín Rojas MOV +0"
21 SLO Matej Mohoric UAD +0"
22 ITA Vincenzo Nibali TBM +0"
23 NZL Aaron Gate ABS +0"
24 OOS Marco Haller KAT +0"
25 FRA Julian Alaphilippe QST +7"
26 SPA Alberto Contador TFS +7"
27 NED Antwan Tolhoek TLJ +8"
28 FRA Anthony Turgis COF +8"
29 POR Nélson Oliveira MOV +9"
30 FRA Anthony Roux FDJ +11"
31 KAZ Alexey Lutsenko AST +11"
32 CAN Michael Woods CDT +11"
33 BEL Laurens De Vreese AST +14"
34 NED Koen Bouwman TLJ +14"
35 COL Aldemar Reyes MZN +14"
36 URU Fabricio Ferrari CJR +14"
37 COL Juan Felipe Osorio MZN +14"
38 COL Hernán Aguirre MZN +14"
39 FRA Guillaume Bonnafond COF +14"
40 ECU Richard Carapaz MOV +14"
41 NED Wout Poels SKY +14"
42 AUS Jack Haig ORS +14"
43 IER Nicolas Roche BMC +14"
44 NED Koen de Kort TFS +14"
45 SPA Luis Ángel Maté COF +14"
46 SPA Luis León Sánchez AST +14"
47 ITA Fabio Aru AST +14"
48 ITA Diego Rosa SKY +14"
49 SPA Lluís Mas CJR +14"
50 GBR Simon Yates ORS +14"
51 RUS Sergey Chernetsky AST +14"
52 COL Esteban Chaves ORS +14"
53 COL Hernando Bohórquez MZN +14"
54 SPA Diego Rubio CJR +14"
55 VS Peter Stetina TFS +14"
56 BEL Bart De Clercq LTS +14"
57 AUS Chris Hamilton SUN +14"
58 SLO Jan Polanc UAD +14"
59 NED Stef Clement TLJ +14"
60 NED Steven Kruijswijk TLJ +14"
61 POR Ricardo Vilela MZN +14"
62 BEL Sander Armée LTS +14"
63 AUS Adam Hansen LTS +14"
64 SPA Markel Irizar TFS +14"
65 NED Daan Olivier TLJ +14"
66 COL Darwin Atapuma UAD +14"
67 DEN Michael Mørkøv KAT +14"
68 SPA Pello Bilbao AST +14"
69 SPA Daniel Moreno MOV +14"
70 SPA Héctor Sáez CJR +14"
71 NED Jetse Bol MZN +14"
72 SPA Igor Antón DDD +14"
73 SPA David López SKY +14"
74 ITA Gianni Moscon SKY +14"
75 SPA Sergio Pardilla CJR +14"
76 VS Tejay van Garderen BMC +14"
77 FRA Romain Bardet ALM +14"
78 BEL Yves Lampaert QST +14"
79 FRA Clément Chevrier ALM +14"
80 COL Miguel Ángel López AST +14"
81 VS Chad Haga SUN +14"
82 POL Pawel Poljanski BOH +14"
83 ZAF Louis Meintjes UAD +26"
84 SPA Jaime Rosón CJR +26"
85 GBR Adam Blythe ABS +26"
86 POL Przemyslav Niemiec UAD +29"
87 BEL Rémy Mertz LTS +29"
88 ITA Salvatore Puccio SKY +29"
89 FRA Jérémy Maison FDJ +34"
90 COL Jarlinson Pantano TFS +34"
91 SPA Alberto Losada KAT +34"
92 COL Bernardo Suaza MZN +34"
93 COL Fernando Orjuela MZN +34"
94 DUI Andreas Schillinger BOH +37"
95 SPA Jesús Hernández TFS +41"
96 SPA Mikel Nieve SKY +44"
97 SPA Antonio Pedrero MOV +44"
98 NZL Sam Bewley ORS +46"
99 BEL Thomas De Gendt LTS +46"
100 GBR Adam Yates ORS +46"
101 SPA Carlos Verona ORS +46"
102 ITA Federico Zurlo UAD +46"
103 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ +50"
104 DEN Lasse Hansen ABS +50"
105 GBR Ian Stannard SKY +52"
106 CAN Hugo Houle ALM +52"
107 FRA Julien Bernard TFS +56"
108 ITA Valerio Agnoli TBM +56"
109 ITA Giovanni Visconti TBM +56"
110 FRA Alexis Gougeard ALM +58"
111 ITA Franco Pellizotti TBM +58"
112 AUS Simon Clarke CDT +58"
113 LUX Bob Jungels QST +58"
114 SPA Daniel Navarro COF +58"
115 POL Rafal Majka BOH +58"
116 NED Niki Terpstra QST +58"
117 SPA David Arroyo CJR +58"
118 POR Rafael Reis CJR +58"
119 AUS Lachlan Morton DDD +58"
120 EST Rein Taaramäe KAT +1'03"
121 ITA Davide Villella CDT +1'03"
122 ITA Antonio Nibali TBM +1'05"
123 FRA Arnaud Courteille FDJ +1'05"
124 ITA Damiano Caruso BMC +1'05"
125 SPA Marc Soler MOV +1'05"
126 SLO Domen Novak TBM +1'05"
127 DUI Christian Knees SKY +1'05"
128 GBR Mark Christian ABS +1'05"
129 KAZ Nikita Stalnov AST +1'05"
130 POL Tomasz Marczynski LTS +1'05"
131 BEL Jelle Wallays LTS +1'05"
132 RUS Maksim Belkov KAT +1'05"
133 NZL Tom Scully CDT +1'19"
134 AUS Brendan Canty CDT +1'22"
135 DUI Johannes Fröhlinger SUN +1'22"
136 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +1'22"
137 VS Joe Dombrowski CDT +1'22"
138 ITA Manuele Boaro TBM +1'25"
139 FRA Anthony Perez COF +1'28"
140 FRA Stéphane Rossetto COF +1'28"
141 NED Bert-Jan Lindeman TLJ +1'36"
142 DUI Christoph Pfingsten BOH +1'36"
143 OOS Patrick Konrad BOH +1'36"
144 DUI Emanuel Buchmann BOH +1'36"
145 DEN Christopher Juul-Jensen ORS +2'01"
146 NED Michel Kreder ABS +2'05"
147 AUS Nicholas Schultz CJR +2'09"
148 AUS William Clarke CDT +2'09"
149 LET Toms Skujinš CDT +2'09"
150 POR Rui Costa UAD +2'15"
151 IER Conor Dunne ABS +2'37"
152 OOS Stefan Denifl ABS +2'37"
153 BEL Floris De Tier TLJ +3'08"
154 SPA Enric Mas QST +4'35"
155 BEL Tim Declercq QST +4'35"
156 ITA Eros Capecchi QST +4'35"
157 NED Peter Koning ABS +4'35"
158 ITA Alessandro De Marchi BMC +5'05"
NOO Odd Christian Eiking FDJ
1 GBR Chris Froome SKY 158
2 ITA Matteo Trentin QST 156
3 ITA Vincenzo Nibali TBM 128
4 SPA Alberto Contador TFS 105
5 NED Wilco Kelderman SUN 97
6 RUS Ilnur Zakarin KAT 93
7 COL Miguel Ángel López AST 90
8 SPA José Joaquín Rojas MOV 70
9 CAN Michael Woods CDT 61
10 COL Esteban Chaves ORS 61
11 POL Pawel Poljanski BOH 58
12 POL Tomasz Marczynski LTS 55
13 NED Wout Poels SKY 53
14 BEL Tom Van Asbroeck CDT 53
15 SLO Matej Mohoric UAD 51
16 POL Rafal Majka BOH 51
17 KAZ Alexey Lutsenko AST 49
18 FRA Romain Bardet ALM 49
19 DEN Søren Kragh SUN 44
20 FRA Julian Alaphilippe QST 43
21 BEL Thomas De Gendt LTS 41
22 SLO Jan Polanc UAD 40
23 ITA Fabio Aru AST 38
24 IER Nicolas Roche BMC 38
25 FRA Alexis Gougeard ALM 38
26 ITA Alessandro De Marchi BMC 35
27 DUI Michael Schwarzmann BOH 35
28 BEL Edward Theuns TFS 32
29 SPA Marc Soler MOV 31
30 ITA Sacha Modolo UAD 30
31 FRA Lorrenzo Manzin FDJ 29
32 BEL Yves Lampaert QST 28
33 SPA Iván García TBM 28
34 BEL Sander Armée LTS 25
35 OOS Stefan Denifl ABS 25
36 ITA Giovanni Visconti TBM 25
37 NED Steven Kruijswijk TLJ 24
38 ITA Gianni Moscon SKY 24
39 SPA Juan José Lobato TLJ 24
40 SPA Luis León Sánchez AST 23
41 NED Jetse Bol MZN 23
42 BEL Floris De Tier TLJ 22
43 SPA Mikel Nieve SKY 20
44 COL Jarlinson Pantano TFS 20
45 POR Rui Costa UAD 19
46 VS Tejay van Garderen BMC 19
47 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ 17
48 SPA Enric Mas QST 17
49 SPA Jaime Rosón CJR 16
50 FRA Anthony Perez COF 16
51 OOS Marco Haller KAT 16
52 AUS Jack Haig ORS 15
53 ECU Richard Carapaz MOV 15
54 LUX Bob Jungels QST 15
55 NED Michel Kreder ABS 15
56 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD 14
57 OOS Patrick Konrad BOH 14
58 FRA Arnaud Courteille FDJ 13
59 SPA Daniel Moreno MOV 12
60 SPA Pello Bilbao AST 12
61 ITA Franco Pellizotti TBM 12
62 NED Stef Clement TLJ 12
63 POR Nélson Oliveira MOV 12
64 DUI Emanuel Buchmann BOH 12
65 AUS Simon Clarke CDT 11
66 AUS Brendan Canty CDT 11
67 COL Darwin Atapuma UAD 10
68 COL Aldemar Reyes MZN 10
69 DEN Magnus Cort ORS 10
70 POR Rafael Reis CJR 10
71 ZAF Louis Meintjes UAD 9
72 BEL Kenneth Vanbilsen COF 9
73 SPA Sergio Pardilla CJR 8
74 SPA Luis Ángel Maté COF 8
75 GBR Adam Yates ORS 8
76 BEL Bart De Clercq LTS 8
77 NED Antwan Tolhoek TLJ 7
78 SPA Alberto Losada KAT 7
79 SPA Daniel Navarro COF 7
80 DUI Andreas Schillinger BOH 7
81 GBR Adam Blythe ABS 7
82 NED Koen Bouwman TLJ 6
83 FRA Anthony Roux FDJ 6
84 FRA Jérémy Maison FDJ 6
85 SPA David Arroyo CJR 6
86 ITA Davide Villella CDT 6
87 BEL Loïc Vliegen BMC 6
88 NOO Daniel Hoelgård FDJ 6
89 NED Daan Olivier TLJ 5
90 FRA Julien Duval ALM 5
91 NED Bert-Jan Lindeman TLJ 5
92 NED Peter Koning ABS 5
93 ITA Diego Rosa SKY 4
94 SPA Diego Rubio CJR 4
95 GBR Simon Yates ORS 3
96 FRA Stéphane Rossetto COF 3
97 FRA Julien Bernard TFS 3
98 COL Sebastián Molano MZN 3
99 DUI Christian Knees SKY 2
100 SPA Jesús Hernández TFS 1
101 NED Koen de Kort TFS 1
102 IER Conor Dunne ABS 1
SPA Antonio Pedrero MOV -1
DUI Christoph Pfingsten BOH -4
ITA Valerio Agnoli TBM -5
1 ITA Davide Villella CDT 67
2 COL Miguel Ángel López AST 47
3 GBR Chris Froome SKY 35
4 SPA José Joaquín Rojas MOV 33
5 BEL Thomas De Gendt LTS 30
6 POL Tomasz Marczynski LTS 28
7 POL Rafal Majka BOH 28
8 OOS Stefan Denifl ABS 28
9 SPA Alberto Contador TFS 27
10 FRA Romain Bardet ALM 25
11 RUS Ilnur Zakarin KAT 24
12 SPA Marc Soler MOV 21
13 BEL Sander Armée LTS 18
14 COL Darwin Atapuma UAD 18
15 GBR Adam Yates ORS 16
16 COL Esteban Chaves ORS 15
17 ITA Vincenzo Nibali TBM 14
18 NED Wilco Kelderman SUN 14
19 SLO Jan Polanc UAD 14
20 SPA Lluís Mas CJR 11
21 NED Wout Poels SKY 10
22 FRA Stéphane Rossetto COF 9
23 KAZ Alexey Lutsenko AST 9
24 AUS Brendan Canty CDT 9
25 ITA Alessandro De Marchi BMC 8
26 FRA Julian Alaphilippe QST 8
27 ITA Matteo Trentin QST 8
28 NED Steven Kruijswijk TLJ 7
29 SPA Enric Mas QST 7
30 CAN Michael Woods CDT 6
31 SPA Daniel Moreno MOV 6
32 POR Rui Costa UAD 6
33 COL Juan Felipe Osorio MZN 6
34 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD 5
35 POL Przemyslav Niemiec UAD 5
36 SLO Matej Mohoric UAD 4
37 BEL Laurens De Vreese AST 4
38 SPA Jaime Rosón CJR 4
39 URU Fabricio Ferrari CJR 4
40 IER Nicolas Roche BMC 3
41 SPA Iván García TBM 3
42 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ 3
43 POL Pawel Poljanski BOH 3
44 FRA Alexis Gougeard ALM 3
45 ITA Franco Pellizotti TBM 2
46 SPA Luis Ángel Maté COF 2
47 COL Jarlinson Pantano TFS 2
48 GBR Simon Yates ORS 2
49 ITA Giovanni Visconti TBM 2
50 BEL Floris De Tier TLJ 2
51 FRA Clément Chevrier ALM 2
52 AUS Simon Clarke CDT 2
53 DEN Søren Kragh SUN 2
54 NED Bert-Jan Lindeman TLJ 2
55 LET Toms Skujinš CDT 2
56 SPA Diego Rubio CJR 2
57 COL Fernando Orjuela MZN 2
58 NED Antwan Tolhoek TLJ 1
59 POR Nélson Oliveira MOV 1
60 POR Ricardo Vilela MZN 1
61 ITA Diego Rosa SKY 1
62 DUI Emanuel Buchmann BOH 1
63 SPA Francisco Ventoso BMC 1
64 OOS Patrick Konrad BOH 1
65 FRA Arnaud Courteille FDJ 1
66 DEN Magnus Cort ORS 1
67 POR Rafael Reis CJR 1
1 KAZ Astana Pro Team AST 247u16'21"
2 SPA Movistar Team MOV +6'16"
3 GBR Team Sky SKY +8'12"
4 VAE UAE Team Emirates UAD +49'02"
5 NED Team LottoNL - Jumbo TLJ +1u07'28"
6 AUS Orica - Scott ORS +1u35'21"
7 BRN Bahrain - Merida TBM +2u02'09"
8 SPA Caja Rural - Seguros RGA CJR +2u07'45"
9 VS BMC Racing Team BMC +2u10'38"
10 BEL Quick-Step Floors QST +2u28'01"
11 VS Trek - Segafredo TFS +2u30'54"
12 BEL Lotto - Soudal LTS +3u28'14"
13 DUI Team Sunweb SUN +3u33'56"
14 FRA AG2R La Mondiale ALM +3u51'57"
15 COL Manzana Postobón Team MZN +3u55'11"
16 FRA Cofidis, Solutions Crédits COF +4u41'44"
17 VS Cannondale - Drapac Professional Cycling Team CDT +4u53'30"
18 FRA FDJ FDJ +5u16'21"
19 ZWI Team Katusha - Alpecin KAT +5u34'17"
20 DUI BORA - hansgrohe BOH +5u55'49"
21 ZAF Team Dimension Data DDD +6u54'12"
22 IER Aqua Blue Sport ABS +9u15'46"