Refresh


home : Wielrennen : BinckBank Tour


Stuyven kaapt slotrit met ultieme aanval, Dumoulin pakt eindzege

Stuyven is de sterkste op de Muur.

zo 13/08/2017 - 16:12 Jasper Stuyven heeft de slotrit van de BinckBank Tour op zijn naam geschreven met een late aanval. Op de Vesten van de Muur van Geraardsbergen kwam het peloton nog heel dicht, maar onze landgenoot hield stand. Tom Dumoulin gaf de eindzege niet meer uit handen.

Snel aanvangsuur vermoeit de benen

Een pijlsnel eerste uur van de wedstrijd verklaarde waarom het 40 kilometer duurde voordat een groep weg kon rijden. Onder meer Tony Martin en Elia Viviani sierden de kopgroep van zeven, die even later het gezelschap kreeg van Preben Van Hecke en Jonas Rickaert.

Na een relatief vlak eerste deel van de wedstrijd volgde drie passages op en rond de Muur van Geraardsbergen. En de legendarische helling stelde geen enkele keer teleur.

Martin en Viviani lieten de eerste keer hun medevluchters achter, terwijl daarachter het peloton serieus werd uitgedund. Op de Bosberg die volgde maakte Wout van Aert en Danny van Poppel de sprong naar voren.

Stuyven kiest het juiste moment voor zijn aanval

Op de tweede passage over de Muur toonde Van Aert zich sterk, maar hij was niet opgewassen tegen de indrukwekkende aanval van Sagan. De wereldkampioen ging op en over de vluchters.

Wellens en Stuyven waren de eerste die in het wiel van Sagan raakten in de afdaling na de Kapelmuur. Leider Dumoulin leek even in de problemen te zitten, maar dichtte samen met een ploegmaat het gat.

Alles smolt samen tot een groep van zo'n 30 renners. Slag om slinger probeerde iemand weg te rijden en net op dat moment moest Sagan, net als gisteren, afrekenen met mechanische pech. De wereldkampioen kwam wel terug. En hoe?

Op de Denderoordberg beantwoordde hij een aanval van Van Avermaet met gemak, maar opnieuw raakte hij niet alleen weg. En daarin zag Stuyven zijn kans. Op twee kilometer van het einde sloeg hij een gaatje. Sagan kreeg geen hulp in de achtervolging en reageerde gefrustreerd met een armgebaar.

Stuyven moest op de Vesten van de Muur van Geraardsbergen alles uit de kast halen om uit de gapende mond van de elitegroep te blijven, maar dat lukte net.

Stuyven: "Kers op de taart van een sterke week"

 • Jasper Stuyven: "Dit is een geweldig gevoel, zeker na een lang jaar wachten. Het is leuk om na een sterke week de kers op de taart te zetten. Ik was wat vermoeid na gisteren en kon net niet mee op de Denderoordberg, maar daardoor kon ik van achteruit gaan. Ik wist dat ze van ver zouden komen op de Vesten en dat ik mijn sprint pas in de laatste 200 meter mocht inzetten. Mijn mooiste zege? Kuurne-Brussel-Kuurne vind ik nog altijd mooier omdat mijn dromen toch vooral in het voorjaar liggen. Maar dit is ook heel mooi."
 • Tom Dumoulin: "Deze eindzege was het doel. Ik weet dat er wat geluk bij komt kijken, maar alles viel in de plooi. De ploeg had alles onder controle, ook toen Wellens en Sagen wegreden. Ik miste de aansluiting omdat ik ingesloten raakte, maar ik had wel goeie benen. Het plan was om de schaduw van Wellens te spelen. Ik zag dat hij het moeilijk had op een paar klimmetjes. Deze overwinning voelt goed. Ik was al tweede en derde in deze koers, maar alleen de zege telt."
   
 • Peter Sagan: "Het weer was beter vandaag, dat was leuk. Het was een harde finale. Iedereen keek opnieuw naar mij, maar dat is oké. Ik viel ook niet. Gisteren was het fout dat de neutrale auto nergens te bespeuren was toen ik lek reed. Dat moet verbeteren. Maar ik ben tevreden over mijn week. Ik kijk uit naar GP Quebec."

 

Wedstrijdverloop

 1. 16:15 Einde
 2. 16:13 Sterke Stuyven houdt stand en wint de slotrit in de BinckBank Tour
 3. 16:10 Stuyven wint Stuyven houdt stand en wint de slotrit, voor Gilbert. De eindzege is voor Dumoulin, die derde wordt in de rit. Sagan moet tevreden zijn met een vierde plaats in deze slotrit.
 4. 16:09 Stuyven ontsnapt op 4 kilometer van de finish
 5. 16:09 Stuyven moet alleen nog de Vesten overleven. Het wordt heel spannend.
 6. 16:09
 7. 16:06 Sagan raakt geïrriteerd Stuyven neemt 100 meter voorsprong. Sagan reageert, maar krijgt van niemand steun en maakt met een handgebaar duidelijk dat hij dat niet prettig vindt. Is dit het goede moment?
 8. 16:06 Van Avermaet valt aan maar Sagan countert
 9. 16:05 Keukeleire en Dumoulin zijn mee met Sagan en Van Avermaet. Wellens moet daarachter zelf het gat dichten. Dat lukt ook, maar Wellens lijkt niet sterker dan Dumoulin.
 10. 16:04 Sagan en Van Avermaet vallen aan Op de Denderoordeberg valt Van Avermaet aan, maar Sagan neemt vlot over en trekt door. Van Avermaet moet op de tanden bijten om mee te zijn.
 11. 16:02 Nog een kleine 7 kilometer en ondanks voortdurend speldenprikken is nog altijd alles samen. De Muur zal waarschijnlijk de beslissing brengen.
 12. 16:00
 13. 15:59 Sagan moet van fiets wissel op 13 kilometer van de finish
 14. 15:58 Martin lijkt onvermoeibaar in deze etappe. Samen met Devenyns probeert hij opnieuw weg te rijden. Vergeet niet dat de Duitser al na 40 kilometer in de aanval trok.
 15. 15:55 Sagan lijkt tussen de auto's terug te keren in de elitegroep. Maar dit zal wel krachten hebben gekost.
 16. 15:53 Opnieuw mechanische pech voor Sagan ? Sagan heeft opnieuw pech op een vreselijk moment. Op 13 kilometer van het einde moet de wereldkampioen van fiets wissel. Het is niet meteen duidelijk waarom, een lekke band lijkt hij niet te hebben.
 17. 15:52 Windstilte Het is even windstil. Iedereen lijkt even de benen te laden voor een laatste aanval op de Muur.
 18. 15:52 Dumoulin pakt nog twee seconden in de gouden kilometer
 19. 15:48 Alles zit opnieuw bij elkaar op minder dan 20 kilometer van het einde. De groep is zo'n 30 tot 35 renners groot.
 20. 15:47 Sagan valt aan op de Muur en krijgt o.a. Wellens, Dumoulin en Stuyven mee
 21. 15:46 Gilbert valt aan De winnaar van de Ronde van Vlaanderen probeert alleen weg te rijden uit de elitegroep, maar dat lukt niet. En dus houdt hij snel de benen stil. Pöstlberger heeft nog altijd een gat van 500 meter.
 22. 15:44 Ook Boom en Martin rijden weg. Geen goed scenario voor Wellens, want in de Gouden Kilometer zou hij goedkope seconden kunnen scoren.
 23. 15:43 Pöstelberger rijdt op kousenvoeten weg uit de elitegroep. Hij neemt zo de eerste 3 seconden mee in de Gouden kilometer.
 24. 15:41 Dumoulin is geslaagd in zijn opzet en zit opnieuw in het wiel van onder meer Sagan en Wellens.
 25. 15:39 Dumoulin moet achtervolgen Stuyven, Wellens en Martin zitten in het wiel van Sagan. Daarachter probeert Dumoulin samen met een ploegmaat het gaatje dicht te rijden. De finale is helemaal ontploft.
 26. 15:39 Wellens en Stuyven zijn de eerste die reageren. Ze volgen op 20 meter van de wereldkampioen. Waar is Dumoulin?
 27. 15:38 Aanval Sagan Sagan opent de debatten. Hij valt aan op de Kapelmuur en raapt de vluchters meteen op.
 28. 15:37 Het peloton is wel vlakbij. Stuyven rijdt in het peloton als tweede rond. Sagan is in de buurt.
 29. 15:36 Van Aert maakt indruk op de vesten. Hij neemt de leiders op sleeptouw. Bole moet de rol lossen.
 30. 15:34 De tweede keer de Muur komt er aan. Maar voor de vijf leiders wordt het waarschijnlijke de laatste keer helemaal vooraan.
 31. 15:31 Samensmelting vooraan Vooraan zijn ze nu met vijf. Viviani en van Poppel zijn ploegmaats, maar de finale is niet echt hun parcours natuurlijk. In het peloton trekt BMC de kop nu. Wat voert Van Avermaet in zijn schild?
 32. 15:29 Van Aert en Van Poppel zijn bezig het gat op Viviani en Martin dicht te rijden. Maar ook het peloton is niet zo ver meer.
 33. 15:25 Van Aert glipt mee met Van Poppel op de Bosberg op zoek naar de kopgroep
 34. 15:21 Vijf vroege vluchters, onder meer Dehaes en Van Hecke, worden opgeraapt door het peloton. Er rijden nog vijf renners voor het uitgedunde peloton uit: Viviani en Martin zijn de leiders. Daarachter rijden Van Aert, Van Poppel en Bole.
 35. 15:15
 36. 15:11
 37. 15:10 Van Aert en Van Poppel vallen aan Wout van Aert is versneld op de Bosberg. Hij dicht het gat op Danny Van Poppel, die net voor hem wegreed. Ze komen bij Preben van Hecke en Grega Bole.
 38. 15:07 Viviani en Martin beginnen met een minuut voorsprong aan de Bosberg. Doen de favorieten al iets? Of is 45 kilometer nog te ver?
 39. 15:06
 40. 15:04 Peloton wordt uit elkaar gescheurd Het peloton is helemaal uit elkaar gevallen. Vooral door de versnelling van Lars Boom op de Kapelmuur. Alle klassementsrenners lijken mee te zijn.
 41. 15:03 De finale is eigenlijk geopend. Van de negen blijven er twee over. Renaat Schotte
 42. 15:01 Op de Kapelmuur rijden Viviani en Martin weg van de rest. Zo neemt Viviani het tweede checkpunt voor zijn rekening.
 43. 14:59 Eerste keer de Muur De koplopers zijn begonnen aan de eerste beklimming van de Muur. De Nederlander Reinders voert de kopgroep aan. Tim Merlier moet de rol lossen bij de leiders.
 44. 14:54 De nervositeit neemt toe in het peloton. Alle klassementsrenners willen vooraan zitten wanneer ze op het lokale parcours komen, want de Muur komt er dan snel aan.
 45. 14:50 Aan dit (snelle) gemiddelde gaan binnen zijn rond vier uur. Renaat Schotte
 46. 14:40 Sagan wil die 100e profzege op prestigieuze Muur In het peloton zijn het de ploegmaats van Peter Sagan die op kop sleuren. Het mag duidelijk zijn dat Sagan op de Muur van Geraarsbergen graag zijn 100e profzege wil vieren.
 47. 14:39 We zijn op iets minder dan 70 kilometer van het einde. De voorsprong van de negen koplopers is nog 1'38". Comfortabel kan je dat niet noemen.
 48. 14:36 Op dit parcours moet ik wel iets proberen. Of ik nu zesde wordt of elfde, dat kan me eerlijk gezegd niet schelen. Oliver Naesen
 49. 14:36
 50. 14:32 Kijk naar de live beelden Vanaf nu kan u de slotetappe in de BinckBank Tour bekijken met de livestream op deze pagina. De commentaar is van Renaat Schotte en José De Cauwer.
 51. 14:18 Vier seconden is niet veel, maar het is ook niet makkelijk ze goed te maken. Ik weet nog niet hoe we het gaan proberen. Zodra Dumoulin niet mee is, rijd ik vol door en denk ik niet aan de ritzege. Tim Wellens
 52. 14:09 Het wordt zeker een moeilijke dag, maar ik heb zelfvertrouwen. De tactiek? Ik moet vooral op Tim Wellens focussen. Tom Dumoulin
 53. 14:09
 54. 14:04
 55. 14:02
 56. 13:50 Voorin beginnen de renners elkaar goed te vinden. De voorsprong van de 9 koplopers blijft rond de twee minuten schommelen.
 57. 13:50
 58. 13:28
 59. 13:27
 60. 13:20 Het tempo ligt hoog Het eerste uur is afgewerkt aan bijna 51 kilometer per uur.
 61. 13:13
 62. 13:09 Rickaert en Van Hecke sluiten aan Preben van Hecke en Jonas Rickaert zijn met succes in de tegenaanval gegaan. Ze rijden het gat met de zeven koplopers dicht. Het negental heeft ondertussen twee minuten voorsprong op het peloton.
 63. 13:02 Bekende namen kiezen voor de aanval na 40 kilometer Het heeft even geduurd, maar er is dan toch een groepje weggereden uit het peloton. En er zitten mooie namen vooraan. Met onder meer Tony Martin, Elia Viviani en Grega Bole. Ook twee Belgen zitten mee voorin: Tim Merlier en Kenny Dehaes.
 64. 12:36 Dehaes toont snelle benen aan eerste checkpunt Kenny Dehaes is als eerste voorbij het eerste checkpunt gekomen. Voor de rest is alles en iedereen nog altijd samen in deze koninginnenrit. Echt verbazend is dat niet. Wat in het tweede deel van de rit op het menu staat is niet van de poes.
 65. 12:36
 66. 12:28
 67. 12:28
 68. 12:12 Windstilte of stilte voor de storm? Voorlopig weinig beroering in het peloton. Alles is nog samen.
 69. 12:12
 70. 12:00 De eerste zeven kilometer zijn geneutraliseerd. Daarna resteren nog 191 kilometer. Wie durft het aan om in de vlakke aanvangsfase al voor de aanval te kiezen?
 71. 11:52
 72. 11:48 Renners zijn vertrokken Het peloton is vertrokken in Essen. Over 191 kilometer weten we wie de opvolger wordt van Niki Terpstra. Volg het hier.
 73. 11:48 Wedstrijd
 74. 11:39
 75. 11:19
 76. 11:11 Drie Belgen binnen de minuut van Dumoulin De slotrit belooft vuurwerk als we naar de stand kijken. Tom Dumoulin is zeker nog niet buiten schot voor de eindzege. Tim Wellens staat op slecht vier seconden en ook Greg Van Avermaet en Jasper Stuyven staan binnen de minuut. Ook Oliver Naesen heeft als zesde maar 1'06" achterstand op de Nederlander. Dat belooft.
 77. 11:10
 78. 11:06
 79. 11:03 Parcours: Essen-Geraarsbergen De slotrit van de BinckBank Tour start in Essen, in de provincie Antwerpen, en eindigt in Geraarsbergen. In totaal moeten de renners 191 kilometer afleggen. De eerste helft van het parcours is vlak, daarna duikt het peloton de Vlaamse Ardennen in met negen hellingen op het parcours. Zeker lastig genoeg om leider Tom Dumoulin aan te vallen.
 80. 11:03
 81. 11:01 Goeiemorgen Vandaag wordt het slotakkoord van de BinckBank Tour gereden. De rit start om 11.40u in Essen, in de provincie Antwerpen, en komt aan op de Vesten van de Muur van Geraarsbergen. Wie valt leider Tom Dumoulin aan?
 82. 11:00 Vooraf
profiel
Uitslag

Uitslag rit

1 BEL Jasper Stuyven TFS 4u06'48"
2 BEL Philippe Gilbert QST +1"
3 NED Tom Dumoulin SUN +1"
4 SLW Peter Sagan BOH +1"
5 BEL Tiesj Benoot LTS +1"
6 BEL Oliver Naesen ALM +1"
7 BEL Greg Van Avermaet BMC +1"
8 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +1"
9 NZL Dion Smith WGG +1"
10 NED Dylan van Baarle CDT +1"
11 TSJ Petr Vakoc QST +1"
12 NED Huub Duyn VWC +1"
13 BEL Sep Vanmarcke CDT +1"
14 DUI Jasha Sütterlin MOV +7"
15 DEN Michael Valgren AST +9"
16 BEL Frederik Backaert WGG +9"
17 BEL Edward Theuns TFS +9"
18 BEL Tim Wellens LTS +9"
19 BEL Loïc Vliegen BMC +9"
20 NED Boy van Poppel TFS +12"
23 BEL Wout van Aert VWC +12"
24 BEL Jens Keukeleire ORS +12"
26 BEL Jan Bakelants ALM +12"
38 BEL Laurens De Vreese AST +1'48"
46 BEL Yves Lampaert QST +4'09"
51 BEL Tom Van Asbroeck CDT +4'37"
53 BEL Xandro Meurisse WGG +4'37"
59 BEL Piet Allegaert SVB +4'37"
60 BEL Nathan Van Hooydonck BMC +4'37"
61 BEL Bert Van Lerberghe SVB +4'37"
62 BEL Pieter Vanspeybrouck WGG +4'37"
65 BEL Dries Devenyns QST +4'42"
68 BEL Iljo Keisse QST +4'42"
75 BEL Kevin Van Melsen WGG +8'09"
77 BEL Dries Van Gestel SVB +8'09"
81 BEL Jenthe Biermans KAT +8'15"
85 BEL Stijn Devolder VWC +8'15"
86 BEL Michael Goolaerts VWC +8'15"
96 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +8'15"
101 BEL Jonas Rickaert SVB +8'40"
102 BEL Nikolas Maes LTS +8'49"
104 BEL Jasper De Buyst LTS +9'14"
106 BEL Edward Planckaert SVB +10'19"
120 BEL Kenny Dehaes WGG +10'19"
121 BEL Stijn Steels SVB +10'27"
122 BEL Preben Van Hecke SVB +10'27"
123 BEL Tim Merlier VWC +10'32"
BEL Jelle Vanendert LTS
klassement
1 NED Tom Dumoulin SUN 24u34'33"
2 BEL Tim Wellens LTS +17"
3 BEL Jasper Stuyven TFS +46"
4 BEL Greg Van Avermaet BMC +51"
5 BEL Oliver Naesen ALM +1'14"
6 DEN Michael Valgren AST +1'15"
7 SLW Peter Sagan BOH +1'53"
8 NED Lars Boom TLJ +1'59"
9 BEL Philippe Gilbert QST +2'12"
10 TSJ Petr Vakoc QST +2'23"
11 DUI Jasha Sütterlin MOV +2'24"
12 BEL Sep Vanmarcke CDT +2'27"
13 BEL Jens Keukeleire ORS +2'37"
14 BEL Jan Bakelants ALM +2'44"
15 BEL Edward Theuns TFS +3'02"
16 DEN Søren Kragh SUN +3'03"
17 NZL Dion Smith WGG +3'20"
18 SPA Imanol Erviti MOV +3'20"
19 NED Pim Ligthart RNL +3'33"
20 DUI Nils Politt KAT +3'47"
21 BEL Loïc Vliegen BMC +6'55"
22 ZWI Stefan Küng BMC +9'44"
23 NED Mike Teunissen SUN +10'09"
24 CAN Hugo Houle ALM +10'29"
25 BEL Xandro Meurisse WGG +10'30"
26 NED Lennard Hofstede SUN +10'32"
27 ZAF Reinardt Janse Van Rensburg DDD +10'50"
28 BEL Tiesj Benoot LTS +11'20"
29 ITA Enrico Gasparotto TBM +11'33"
30 ZWI Grégory Rast TFS +13'42"
31 POR Ruben Guerreiro TFS +13'57"
32 NED Timo Roosen TLJ +14'22"
33 ITA Federico Zurlo UAD +14'58"
34 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +15'22"
35 NED Dylan van Baarle CDT +16'19"
36 ITA Oscar Gatto AST +16'23"
37 BEL Wout van Aert VWC +16'24"
38 NED Boy van Poppel TFS +16'29"
39 DUI Marcus Burghardt BOH +17'14"
40 ITA Kristian Sbaragli DDD +17'39"
41 NED Jos van Emden TLJ +17'55"
42 SLO Luka Pibernik TBM +18'05"
43 AUS Alexander Edmondson ORS +18'18"
44 BEL Dries Van Gestel SVB +18'48"
45 DUI Christoph Pfingsten BOH +19'06"
46 JAP Yukiya Arashiro TBM +19'13"
47 FRA Léo Vincent FDJ +19'30"
48 NED Taco van der Hoorn RNL +19'33"
49 OOS Lukas Pöstlberger BOH +19'42"
50 NED Pieter Weening RNL +19'44"
51 BEL Jenthe Biermans KAT +19'48"
52 BEL Yves Lampaert QST +20'03"
53 BEL Dries Devenyns QST +21'02"
54 DUI Tony Martin KAT +21'53"
55 BEL Tom Van Asbroeck CDT +22'04"
56 NED Niki Terpstra QST +23'00"
57 BEL Frederik Backaert WGG +23'02"
58 NED Elmar Reinders RNL +23'53"
59 NED Danny van Poppel SKY +23'59"
60 POL Maciej Bodnar BOH +24'01"
61 FRA Marc Sarreau FDJ +24'08"
62 LIT Gediminas Bagdonas ALM +24'31"
63 SPA Gorka Izagirre MOV +24'34"
64 LUX Jempy Drücker BMC +26'40"
65 BEL Stijn Devolder VWC +26'42"
66 SPA Jon Ander Insausti TBM +26'46"
67 KAZ Dmitriy Gruzdev AST +27'01"
68 DEN Mads Pedersen TFS +27'10"
69 GBR Tao Geoghegan Hart SKY +27'15"
70 AUS Mitch Docker ORS +27'37"
71 AUS Simon Gerrans ORS +28'34"
72 ITA Elia Viviani SKY +28'44"
73 BEL Laurens De Vreese AST +28'45"
74 FRA Quentin Jauregui ALM +30'12"
75 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT +30'19"
76 AUS Rory Sutherland MOV +30'23"
77 NED Dylan Groenewegen TLJ +31'40"
78 GBR Ian Stannard SKY +32'09"
79 BEL Iljo Keisse QST +32'19"
80 BEL Bert Van Lerberghe SVB +32'30"
81 DEN Mads Würtz KAT +32'32"
82 BEL Jonas Rickaert SVB +32'40"
83 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +32'43"
84 GBR Owain Doull SKY +32'54"
85 ZWI Michael Schär BMC +32'59"
86 ITA Oliviero Troia UAD +33'19"
87 GBR Mark McNally WGG +33'29"
88 NED Bram Tankink TLJ +33'30"
89 COL Sebastián Henao SKY +33'38"
90 ZAF Jay Thomson DDD +33'54"
91 BEL Preben Van Hecke SVB +34'10"
92 NED Huub Duyn VWC +34'50"
93 BEL Piet Allegaert SVB +35'07"
94 NED Roy Curvers SUN +35'10"
95 ITA Simone Consonni UAD +35'37"
96 BEL Edward Planckaert SVB +35'58"
97 GBR Scott Thwaites DDD +36'29"
98 ZAF Ryan Gibbons DDD +37'34"
99 POR Nuno Bico MOV +37'55"
100 SLO Grega Bole TBM +37'57"
101 BEL Jasper De Buyst LTS +38'01"
102 BEL Nathan Van Hooydonck BMC +38'23"
103 BEL Tim Merlier VWC +38'25"
104 BEL Stijn Steels SVB +38'45"
105 BEL Nikolas Maes LTS +38'56"
106 ARG Maximiliano Richeze QST +39'09"
107 DUI Roger Kluge ORS +39'12"
108 BEL Kevin Van Melsen WGG +39'15"
109 BEL Pieter Vanspeybrouck WGG +39'22"
110 AUS Chris Hamilton SUN +39'33"
111 NED Brian van Goethem RNL +40'30"
112 ITA Manuel Quinziato BMC +40'53"
113 BEL Michael Goolaerts VWC +41'18"
114 DUI Phil Bauhaus SUN +41'29"
115 DUI Marcel Sieberg LTS +43'03"
116 NED Jesper Asselman RNL +43'04"
117 AUS Michael Hepburn ORS +44'22"
118 GBR Alex Dowsett MOV +44'34"
119 DUI Marco Mathis KAT +45'19"
120 VS Tyler Farrar DDD +45'38"
121 ITA Andrea Guardini UAD +45'39"
122 BEL Kenny Dehaes WGG +46'05"
123 KAZ Arman Kamyshev AST +51'57"
124 KAZ Daniil Fominykh AST +54'07"
125 GBR Jon Dibben SKY +1u05'30"
1 BEL Jasper Stuyven TFS 4u06'48"
2 BEL Philippe Gilbert QST +1"
3 NED Tom Dumoulin SUN +1"
4 SLW Peter Sagan BOH +1"
5 BEL Tiesj Benoot LTS +1"
6 BEL Oliver Naesen ALM +1"
7 BEL Greg Van Avermaet BMC +1"
8 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +1"
9 NZL Dion Smith WGG +1"
10 NED Dylan van Baarle CDT +1"
11 TSJ Petr Vakoc QST +1"
12 NED Huub Duyn VWC +1"
13 BEL Sep Vanmarcke CDT +1"
14 DUI Jasha Sütterlin MOV +7"
15 DEN Michael Valgren AST +9"
16 BEL Frederik Backaert WGG +9"
17 BEL Edward Theuns TFS +9"
18 BEL Tim Wellens LTS +9"
19 BEL Loïc Vliegen BMC +9"
20 NED Boy van Poppel TFS +12"
21 NED Lars Boom TLJ +12"
22 NED Mike Teunissen SUN +12"
23 BEL Wout van Aert VWC +12"
24 BEL Jens Keukeleire ORS +12"
25 ZAF Reinardt Janse Van Rensburg DDD +12"
26 BEL Jan Bakelants ALM +12"
27 CAN Hugo Houle ALM +12"
28 SPA Imanol Erviti MOV +12"
29 ITA Oliviero Troia UAD +12"
30 NED Pim Ligthart RNL +12"
31 DEN Søren Kragh SUN +19"
32 NED Niki Terpstra QST +21"
33 ZWI Stefan Küng BMC +21"
34 NED Lennard Hofstede SUN +21"
35 DUI Nils Politt KAT +24"
36 SLO Luka Pibernik TBM +1'21"
37 DUI Marcus Burghardt BOH +1'24"
38 BEL Laurens De Vreese AST +1'48"
39 SPA Gorka Izagirre MOV +1'56"
40 NED Jos van Emden TLJ +1'56"
41 ZWI Grégory Rast TFS +2'01"
42 ITA Elia Viviani SKY +2'03"
43 GBR Ian Stannard SKY +2'03"
44 LUX Jempy Drücker BMC +2'22"
45 DEN Mads Pedersen TFS +2'24"
46 BEL Yves Lampaert QST +4'09"
47 OOS Lukas Pöstlberger BOH +4'09"
48 NED Pieter Weening RNL +4'09"
49 KAZ Dmitriy Gruzdev AST +4'37"
50 POR Ruben Guerreiro TFS +4'37"
51 BEL Tom Van Asbroeck CDT +4'37"
52 ITA Enrico Gasparotto TBM +4'37"
53 BEL Xandro Meurisse WGG +4'37"
54 ITA Kristian Sbaragli DDD +4'37"
55 SLO Grega Bole TBM +4'37"
56 JAP Yukiya Arashiro TBM +4'37"
57 ITA Federico Zurlo UAD +4'37"
58 NED Timo Roosen TLJ +4'37"
59 BEL Piet Allegaert SVB +4'37"
60 BEL Nathan Van Hooydonck BMC +4'37"
61 BEL Bert Van Lerberghe SVB +4'37"
62 BEL Pieter Vanspeybrouck WGG +4'37"
63 LIT Gediminas Bagdonas ALM +4'37"
64 FRA Marc Sarreau FDJ +4'42"
65 BEL Dries Devenyns QST +4'42"
66 AUS Rory Sutherland MOV +4'42"
67 ITA Oscar Gatto AST +4'42"
68 BEL Iljo Keisse QST +4'42"
69 GBR Scott Thwaites DDD +4'42"
70 GBR Owain Doull SKY +4'42"
71 FRA Quentin Jauregui ALM +4'52"
72 DUI Tony Martin KAT +5'31"
73 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT +5'31"
74 AUS Mitch Docker ORS +8'09"
75 BEL Kevin Van Melsen WGG +8'09"
76 GBR Mark McNally WGG +8'09"
77 BEL Dries Van Gestel SVB +8'09"
78 NED Brian van Goethem RNL +8'09"
79 NED Taco van der Hoorn RNL +8'09"
80 DEN Mads Würtz KAT +8'15"
81 BEL Jenthe Biermans KAT +8'15"
82 NED Roy Curvers SUN +8'15"
83 DUI Christoph Pfingsten BOH +8'15"
84 AUS Michael Hepburn ORS +8'15"
85 BEL Stijn Devolder VWC +8'15"
86 BEL Michael Goolaerts VWC +8'15"
87 ZWI Michael Schär BMC +8'15"
88 ITA Manuel Quinziato BMC +8'15"
89 AUS Simon Gerrans ORS +8'15"
90 POR Nuno Bico MOV +8'15"
91 COL Sebastián Henao SKY +8'15"
92 GBR Tao Geoghegan Hart SKY +8'15"
93 NED Jesper Asselman RNL +8'15"
94 NED Danny van Poppel SKY +8'15"
95 POL Maciej Bodnar BOH +8'15"
96 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +8'15"
97 NED Dylan Groenewegen TLJ +8'15"
98 FRA Léo Vincent FDJ +8'15"
99 AUS Alexander Edmondson ORS +8'26"
100 AUS Chris Hamilton SUN +8'28"
101 BEL Jonas Rickaert SVB +8'40"
102 BEL Nikolas Maes LTS +8'49"
103 NED Elmar Reinders RNL +8'49"
104 BEL Jasper De Buyst LTS +9'14"
105 ZAF Jay Thomson DDD +10'19"
106 BEL Edward Planckaert SVB +10'19"
107 DUI Marcel Sieberg LTS +10'19"
108 GBR Alex Dowsett MOV +10'19"
109 ITA Andrea Guardini UAD +10'19"
110 DUI Phil Bauhaus SUN +10'19"
111 GBR Jon Dibben SKY +10'19"
112 ZAF Ryan Gibbons DDD +10'19"
113 SPA Jon Ander Insausti TBM +10'19"
114 ARG Maximiliano Richeze QST +10'19"
115 KAZ Daniil Fominykh AST +10'19"
116 DUI Marco Mathis KAT +10'19"
117 NED Bram Tankink TLJ +10'19"
118 KAZ Arman Kamyshev AST +10'19"
119 ITA Simone Consonni UAD +10'19"
120 BEL Kenny Dehaes WGG +10'19"
121 BEL Stijn Steels SVB +10'27"
122 BEL Preben Van Hecke SVB +10'27"
123 BEL Tim Merlier VWC +10'32"
124 VS Tyler Farrar DDD +10'48"
125 DUI Roger Kluge ORS +11'23"
DUI André Greipel LTS
BEL Jelle Vanendert LTS
SLW Michal Kolár BOH
DUI Andreas Schillinger BOH
DUI Rüdiger Selig BOH
ITA Marco Coledan TFS
OOS Matthias Brändle TFS
IER Ryan Mullen CDT
AUS Mark Renshaw DDD
ZAF Johann Van Zyl DDD
KAZ Ruslan Tleubayev AST
SLO Marko Kump UAD
SLO Jan Polanc UAD
GBR Ben Swift UAD
ITA Riccardo Minali AST
FRA Benoît Vaugrenard FDJ
COL Dáyer Quintana MOV
FRA Rudy Barbier ALM
FRA Julien Duval ALM
FRA Alexis Gougeard ALM
1 SLW Peter Sagan BOH 123
2 BEL Jasper Stuyven TFS 69
3 NED Tom Dumoulin SUN 69
4 BEL Edward Theuns TFS 55
5 NED Dylan Groenewegen TLJ 55
6 BEL Greg Van Avermaet BMC 54
7 BEL Tim Wellens LTS 53
8 NED Lars Boom TLJ 47
9 BEL Oliver Naesen ALM 47
10 DUI Phil Bauhaus SUN 46
11 BEL Philippe Gilbert QST 40
12 BEL Sep Vanmarcke CDT 34
13 BEL Tiesj Benoot LTS 34
14 ZWI Stefan Küng BMC 30
15 NED Danny van Poppel SKY 26
16 POL Maciej Bodnar BOH 25
17 BEL Jonas Rickaert SVB 25
18 BEL Tim Merlier VWC 22
19 NZL Dion Smith WGG 21
20 DEN Søren Kragh SUN 19
21 BEL Loïc Vliegen BMC 17
22 NED Boy van Poppel TFS 17
23 DEN Michael Valgren AST 15
24 BEL Yves Lampaert QST 15
25 DUI Nils Politt KAT 12
26 FRA Matthieu Ladagnous FDJ 12
27 FRA Marc Sarreau FDJ 12
28 ITA Simone Consonni UAD 12
29 BEL Bert Van Lerberghe SVB 11
30 DUI Jasha Sütterlin MOV 10
31 NED Dylan van Baarle CDT 10
32 NED Jos van Emden TLJ 10
33 BEL Edward Planckaert SVB 10
1 VS Trek - Segafredo TFS 73u54'33"
2 DUI Team Sunweb SUN +2'35"
3 FRA AG2R La Mondiale ALM +3'04"
4 BEL Lotto - Soudal LTS +6'26"
5 VS BMC Racing Team BMC +6'26"
6 SPA Movistar Team MOV +6'35"
7 BEL Quick-Step Floors QST +10'00"
8 DUI BORA - hansgrohe BOH +16'22"
9 KAZ Astana Pro Team AST +16'30"
10 NED Team LottoNL - Jumbo TLJ +23'35"
11 BEL Wanty - Groupe Gobert WGG +25'55"
12 VS Cannondale - Drapac Professional Cycling Team CDT +28'36"
13 ZWI Team Katusha - Alpecin KAT +31'03"
14 NED Roompot - Nederlandse Loterij RNL +31'21"
15 AUS Orica - Scott ORS +34'16"
16 BRN Bahrain - Merida TBM +36'54"
17 GBR Team Sky SKY +39'34"
18 ZAF Team Dimension Data DDD +42'46"
19 FRA FDJ FDJ +47'51"
20 VAE UAE Team Emirates UAD +50'48"
21 BEL Veranda's Willems - Crelan VWC +59'42"
22 BEL Sport Vlaanderen - Baloise SVB +1u04'02"