Refresh


home : Wielrennen : BK wielrennen


Oliver Naesen is Belgisch kampioen na sprintzege tegen Vanmarcke en Stuyven

Oliver Naesen is de nieuwe Belgische kampioen.

zo 25/06/2017 - 17:11 Oliver Naesen (AG2R) is voor het eerst Belgisch kampioen geworden. In een sprint van een elitegroepje kon hij op het nippertje nog Sep Vanmarcke (Cannondale) remonteren. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) werd 3e.

Het BK in een notendop:

 • Sleutelmoment: In de voorlaatste ronde steekt Keukeleire het vuur aan de lont. Hij krijgt een mooie groep mee, met onder meer Vanmarcke, Stuyven en Naesen. Die laatste zorgt even later voor de definitieve schifting.
 • Winnaar van de dag: De zegeteller van Oliver Naesen stond dit seizoen nog op 0. Hij hoopte vooraf dat alle puzzelstukjes op hun plaats zouden vallen en dat gebeurde ook. De renner van AG2R sprong in de sprint nog net voorbij Vanmarcke.
 • Verliezers van de dag: Gilbert en Van Avermaet stonden op alle favorietenlijstjes bovenaan en zetten in de koers hun ploegen aan het werk. Maar toen Keukeleire versnelde, waren ze er niet bij. Weg Belgische titel.

Aanvallers Roelandts, Rickaert en Ista worden vroeg gegrepen

"Een pannenkoekenparcours, maar het zal geen pannenkoek zijn die wint", oordeelde José De Cauwer vooraf over het BK in Antwerpen, waar de renners 14 keer over 2 kasseistroken moesten.

3 renners trokken al vroeg in de aanval. Roelandts, Rickaert en Ista - vertegenwoordigers van de 3 grootste blokken - kregen een maximale voorsprong van 7 minuten, maar Quick-Step en BMC zetten snel de achtervolging in, in dienst van topfavorieten Gilbert en Van Avermaet.

Op 56 kilometer van de streep zat de vroege vlucht erop en was alles te herdoen. Daarop werd er slag om slinger gedemarreerd, maar niemand kreeg een vrijgeleide.

VIDEO: Groep met Keukeleire, Naesen, Stuyven en Vanmarcke rijdt weg

Keukeleire zet de beslissende aanval op poten

In de voorlaatste ronde achtte Keukeleire de tijd rijp voor een aanval. Hij kreeg een groep van 14 renners mee, met daarbij Naesen, Vanmarcke, Stuyven en Van Hooydonck. Wellens en Lampaert waren er in eerste instantie ook bij, maar moesten bij een versnelling van Naesen passen. Gilbert en Van Avermaet lieten zich verrassen en mochten de Belgische titel op hun buik schrijven.

Vanmarcke, Stuyven, Keukeleire en Van Hooydonck konden Naesen wel volgen en samen trok het kwintet naar de laatste kilometer. Vanmarcke zette van ver aan in de sprint en leek even op weg naar de Belgische titel, maar op de valreep ging Naesen er nog over met een ultieme sprong. Letterlijk, want zijn voorwiel wipte de lucht in.

Vanmarcke moest genoegen nemen met de 2e plaats, Stuyven mocht als 3e mee op het podium.

VIDEO: Bekijk de spannende laatste kilometer

Wedstrijdverloop

 1. 17:15 Naesen klopt nipt Vanmarcke in de sprint en is Belgisch kampioen
 2. 17:11 Einde
 3. 17:08 Naesen verovert de driekleur Vanmarcke zet aan op 200 meter van de streep. Hij lijkt iedereen te verrassen, maar op de valreep gaat Naesen er nog over met een ultieme sprong. Letterlijk, want zijn voorwiel zweeft een paar centimeter boven de grond over de streep. De renner van AG2R pakt de Belgische titel. Vanmarcke is 2e, Stuyven 3e.
 4. 17:08 Onder de boog van de laatste kilometer wordt er naar elkaar gekeken. Van Hooydonck keert terug en zet zich op kop.
 5. 17:07 Op de Waalse kaai zet Vanmarcke opnieuw aan. Naesen moet een gaatje laten en laat het werk over aan Stuyven. Die rijdt het gat dicht met Keukeleire en Naesen. Van Hooydonck haakt af.
 6. 17:06 Vanmarcke versnelt Vanmarcke schudt een versnelling uit zijn benen. Keukeleire brengt de rest terug en het valt weer even stil. Nog 2 km.
 7. 17:05 Keukeleire en Naesen slaan een kloofje. Vanmarcke moet het oplossen met Van Hooydonck en Stuyven in het wiel.
 8. 17:04 De 5 zetten een laatste keer hun tanden in de kasseien van de D'Herbouvillekaai. Hierna volgt nog de Waalse kaai, daarna is het nog 2 kilometer tot de streep.
 9. 17:04 Zenuwslopend! José De Cauwer
 10. 17:02 De 4 achtervolgers volgen intussen op 35 seconden. Het lijkt erop dat de winnaar vooraan zit. Maar wie van de 5 leiders trekt aan het langste eind?
 11. 17:01 Van Hooydonck laat af en toe iemand anders inschuiven. Is het vet van de soep bij de 21-jarige of speelt hij het sluw?
 12. 17:01
 13. 16:58 Vanmarcke probeert een beurt over te slaan Vanmarcke zet zich even in 5e positie en probeert een beurt over te slaan, maar dat laten zijn kompanen niet gebeuren. De Cannondale-man schuift dan toch maar weer braafjes in.
 14. 16:56 Nog 10 kilometer De verstandhouding vooraan blijft uitstekend. Iedereen draait mee, zelfs de piepjonge Nathan Van Hooydonck. Hun voorsprong loopt op tot een halve minuut.
 15. 16:54 In de achtervolging knapt Lampaert het leeuwendeel van het werk op. Maar hoeveel heeft de renner van Quick-Step nog in de tank na de spannende strijd op het BK tijdrijden eerder deze week?
 16. 16:53 Naesen, Vanmarcke, Keukeleire, Stuyven en Van Hooydonck rijden weg uit de kopgroep
 17. 16:52 Achtervolgers Lampaert, Van Hecke, Merlier en Wellens hangen op 16 seconden en komen voorlopig niet meer dichter. Maar de 5 vooraan kunnen het zich nog niet veroorloven om te pokeren.
 18. 16:52
 19. 16:49 Over 1 ronde van 17 kilometer kennen we de opvolger van Philippe Gilbert. Stuyven, Vanmarcke, Keukeleire, Naesen en Van Hooydonck rijden meter voor meter verder weg van de achtervolgers.
 20. 16:47 3 + 2 leiders Keukeleire en Van Hooydonck flitsen naar de 3 leiders toe op de Desguinlei. Merlier, Wellens, Lampaert en Van Hecke zetten alles op alles in de achtervolging.
 21. 16:47 Wat een koers! Michel Wuyts
 22. 16:46 Op de Waalse kaai zet Naesen nog eens aan. Vanmarcke reageert en ook Stuyven komt aansluiten.
 23. 16:45 Het peloton wordt gemeld op 1 minuut. De kans dat Gilbert, Van Avermaet of Van Aert straks op het hoogste schavotje staat, lijkt dus klein.
 24. 16:44 Ruime groep met o.a. Keukeleire, Stuyven, Naesen en Vanmarcke rijdt weg uit het peloton
 25. 16:43 Naesen sleurt op kop op de kasseien van de D'Herbouvillekaai. Merlier en Baugnies voelen het kraken in alle voegen.
 26. 16:42 De namen vooraan Lampaert, Van der Sande, Wellens, Van Hooydonck, Naesen, Stuyven, Vanmarcke, Keukeleire, Van Hecke, Baugnies, Vanspeybrouck, Merlier, Peyskens en Vanbilsen. Dat is de samenstelling van de kopgroep.
 27. 16:40
 28. 16:38 Groepje komt aansluiten Een tweede groepje komt aansluiten bij de 6 leiders. O.Naesen, Vanmarcke, Stuyven en Lampaert zijn een paar namen die de sprong gemaakt hebben. Baptiste Planckaert en Lawrence Naesen hangen op een paar seconden.
 29. 16:37 Op dit moment zou het kunnen zijn dat Gilbert en Van Avermaet elkaar lam leggen. Michel Wuyts
 30. 16:33 6 leiders De Tier is inmiddels gegrepen. Keukeleire rijdt samen met Vanspeybrouck, Baugnies, Van der Sande, Peyskens en Van Hecke een eindje voor het peloton uit. Vanmarcke en Merlier trekken samen in de achtervolging. Ook Naesen en Stuyven schuiven mee.
 31. 16:31 Jens Keukeleire Ook Jens Keukeleire steekt nu de neus aan het venster. De snelle man van Orica moet het zonder ploegmaats stellen vandaag.
 32. 16:29 Boeckmans jaagt op De Tier Kris Boeckmans gaat in zijn eentje op zoek naar De Tier, maar houdt dan toch weer in en wacht op steun.
 33. 16:28 Tim Declercq heeft heel wat werk opgeknapt in dienst van Gilbert en houdt het voor bekeken. Hij bolt over de streep in een achtergebleven groepje.
 34. 16:28
 35. 16:24 Preben Van Hecke, de Belgische kampioen van 2015, verschijnt vooraan op de Waalse kaai. Na de kasseien valt het weer stil, waarop Floris De Tier als een pijl uit een boog wegflitst.
 36. 16:21 Indrukwekkende Gilbert trekt hard door aan kop van het peloton
 37. 16:21 De gemiddelde snelheid bedraagt maar liefst 44,69 kilometer. Over minder dan een uur kennen we dus de nieuwe Belgische kampioen.
 38. 16:19 Gilbert is opnieuw ingerekend, maar heeft met die zet alvast zijn visitekaartje afgeleverd. Vermote deelt een volgende prik uit, maar dan valt het weer stil.
 39. 16:19
 40. 16:17 Steels is opnieuw ingelopen. Floris De Tier is de volgende die het probeert. Dylan Teuns en Gilbert hebben er ook zin in.
 41. 16:14 Tosh Van der Sande en Laurens Sweeck trekken in de achtervolging op Steels, maar het peloton komt snel weer aansluiten. Steels heeft 10 seconden.
 42. 16:13 José, ze koersen als nieuwelingen! Michel Wuyts
 43. 16:11 Groepje met o.a. Stuyven en Wallays raakt niet weg
 44. 16:11 Versnelling Steels Stijn Steels sluipt weg uit het peloton en neemt een handvol seconden voorsprong.
 45. 16:08 Naesen geeft er een lap op en meteen reageert Gilbert. Ook Benoot, Wellens en Vanbilsen zijn bij de pinken, maar niemand slaagt erin een kloofje te slaan.
 46. 16:05 Van Avermaet heeft zijn 3 ploegmaats aan het werk gezet in de achtervolging en dat loont. De 5 vluchters worden weer ingerekend.
 47. 16:02 Op de Waalse kaai slaan Stuyven en Van Asbroeck een bruggetje naar de koplopers. BMC stuurt 2 renners naar het front in het peloton.
 48. 16:01 Otto Vergaerde schuift onderuit in een bocht
 49. 16:00 Wallays, Hermans en Lampaert Jelle Wallays en Quinten Hermans slaan de handen in elkaar en rijden weg uit het peloton. Yves Lampaert, de kersverse Belgische kampioen tijdrijden, springt naar het duo toe.
 50. 16:00 Van Avermaet zit alert vooraan:
 51. 15:58 Hergroepering Alle vluchters zijn gegrepen. Op 56 kilometer van de streep is alles weer te herdoen. Het peloton wordt intussen op een lint getrokken, het begint bij een aantal renners al pijn te doen.
 52. 15:56 In de straten van Hoboken valt het peloton de 3 vluchters in de nek. Rickaert is de eerste die zich laat inlopen, Ista en Roelandts spartelen nog even tegen.
 53. 15:54 De duiven zullen vroeg thuis zijn. José De Cauwer
 54. 15:54
 55. 15:52 Pauwels heeft heel wat mooi volk meegekregen. Onder anderen Van Aert, Van Avermaet, Lampaert en Wellens zijn erbij, maar de rest van het peloton komt snel weer aansluiten. Intussen gooit Vergaerde de handdoek in de ring na zijn val.
 56. 15:50 Val Vergaerde Otto Vergaerde is ten val gekomen aan een verkeerseiland. Hij krabbelt overeind, maar moet even bekomen. Niels Albert reikt hem een nieuwe fiets aan, maar voorlopig springt hij nog niet in het zadel.
 57. 15:49 De actie van Campenaerts inspireert Serge Pauwels tot een gelijkaardige actie, maar hij zet wel door.
 58. 15:47 Campenaerts houdt meteen zijn benen stil. De Wilrijkenaar, donderdag 2e op het BK tijdrijden, neemt zijn plaats in het peloton weer in.
 59. 15:47
 60. 15:46
 61. 15:42 De 3 leiders hebben nog 4 ronden voor de boeg. Het peloton volgt een minuut verderop. Houdt het peloton dadelijk in of peuzelen ze de vluchters al vroeg weer op?
 62. 15:40 De lanen zijn redelijk breed, de wind kan er overal aan. Redelijk veel open ruimtes. José De Cauwer
 63. 15:37
 64. 15:34 Emiel Vermeulen (Roubaix-Lille Metropole) is de volgende die af te rekenen krijgt met een lekke band. De mecaniciens hebben hun handen vol vandaag.
 65. 15:30 Van Avermaet bij Gilbert Het zijn nog altijd Ben Hermans en Tim Declercq die het peloton mennen. Achter hen zit de voltallige Quick-Step-ploeg verzameld, Van Avermaet heeft zich vastgebeten in het wiel van Gilbert.
 66. 15:27 Benoot keert samen met Monfort terug in de staart van het peloton. Baptiste Planckaert laat zich even uitzakken tot bij de dokter en krijgt een pilletje.
 67. 15:24 Pech voor Benoot Tiesj Benoot staat te voet met materiaalpech. De renner van Lotto-Soudal blijft rustig en krijgt snel een nieuwe fiets.
 68. 15:22 Het verschil loopt snel terug. Op 5 ronden van de aankomst is de achterstand van het peloton gezakt tot 2'40".
 69. 15:19 Zet je microfoon open, Renaat ! :-)
 70. 15:19 AG2R en Cannondale Bakelants en Naesen, de twee renners van AG2R die vandaag aan de start stonden, verschijnen aan het front in het peloton. Ook Cannondale-duo Vanmarcke en Van Asbroeck trekken naar voren.
 71. 15:16 Renners met motivatie kunnen het verschil maken. Het is heel moeilijk te zeggen op zo'n parcours, het blijft een rare koers. Philippe Gilbert wil zijn titel verlengen
 72. 15:12 Roelandts, Rickaert en Ista zien het peloton naderen tot op 3'50". De 3 zijn intussen al meer dan 120 kilometer samen op pad.
 73. 15:08 Plaspauze Gilbert Hermans, Declercq en Van Breussegem lossen elkaar voortdurend af op kop van het peloton. Philippe Gilbert neemt nog even de tijd voor een sanitaire stop.
 74. 15:05 Het is een mooie trui die je ooit in je carrière wilt hebben. Ik zou het wel eens verdienen, maar het is niet altijd even gemakkelijk. Greg Van Avermaet (BMC)
 75. 15:05 Hermans foetert na het BK tijdrijden: "Ik word onderschat"
 76. 15:03
 77. 15:02 Dat Ben Hermans nu al aan de bak moet, is toch wat verrassend. De renner van BMC, die afgelopen donderdag nog brons pakte op het BK tijdrijden, zou een belangrijke pion kunnen zijn voor Van Avermaet in de finale.
 78. 15:00 Nog een 30 à 40 kilometer en we zullen renners zien lossen. José De Cauwer
 79. 15:00 Wijnants en Jans gaan tegen de grond
 80. 14:58 Het peloton nadert tot op 4'35" van de koplopers. Roy Jans keert na een ziedende achtervolging terug in het peloton na zijn valpartij.
 81. 14:55 Pech voor Stijn Devolder. De 3-voudige Belgische kampioen krijgt af te rekenen met een lekke band, net op het moment dat BMC en Quick-Step het tempo opdrijven.
 82. 14:53 Rechtstreekse beelden Michel Wuyts en José De Cauwer hebben het woord genomen op Eén en onze livestream. U zit op deze pagina gebeiteld voor een namiddag koers, de renners hebben nog iets meer dan 100 kilometer voor de boeg.
 83. 14:51 Krijgen we een massasprint op het BK wielrennen?
 84. 14:51
 85. 14:49 Valpartij Roy Jans (WB Veranclassic) en Maarten Wynants (LottoNL-Jumbo) maken van dichtbij kennis met de Antwerpse wegen. Gelukkig kunnen ze allebei hun weg snel vervolgen.
 86. 14:46 BMC Ben Hermans geeft al een paar kilometer de maat aan in het peloton. Greg Van Avermaet heeft bij BMC 3 ploegmaats. Naast Hermans zijn dat ook Dylan Teuns en Nathan Van Hooydonck.
 87. 14:44 Sammy Neyrinck trok een dag in het spoor van Wout Van Aert op het BK tijdrijden
 88. 14:42 Stijn Devolder Bij Veranda's Willems-Crelan zijn alle ogen vandaag gericht op Wout van Aert, maar met Stijn Devolder rijdt er nog een grote naam bij die ploeg. Devolder werd al 3 keer Belgisch kampioen (in 2007, 2010 en 2013). Met een 4e titel zou hij even goed doen als recordhouder Tom Steels.
 89. 14:39 In het peloton gaat het tempo langzaam maar zeker omhoog. Quick-Step en BMC slaan de handen in elkaar en brengen de meute terug tot op 6'12".
 90. 14:35

  Slow #bk #antwerpen

  Een bericht gedeeld door chrisvandegoor (@christophe.vandegoor) op

 91. 14:32 Halfweg De 3 leiders rijden voor de 7e keer over de streep. Daarmee zijn ze precies halfweg. Het peloton volgt op 6'40".
 92. 14:27 Opgave De Gendt Renaat Schotte meldt vanop de motor dat Thomas De Gendt er eerder op de dag de brui aan heeft gegeven. De Gendt, de eerste aanvaller, stapte in overleg met de ploegleiding in de volgauto.
 93. 14:23 Kasseien In elke ronde moeten de renners op het einde over 2 kasseistroken. Samen zijn die goed voor 1,5 kilometer dokkeren. Dat lijkt niet veel, maar na 14 rondjes telt dat wel op. Wie verteert die 21 kilometer stenen het beste?
 94. 14:22 Etenstijd bij het team van Van Aert en Devolder:
 95. 14:19 Welke rol speelt de wind vandaag?
 96. 14:14 Meer dan 7 minuten Ook het peloton dendert voorbij aan de streep. Het verschil met de koplopers is opnieuw gestegen, tot 7'27". Het is Quick-Step dat het tempo bepaalt.
 97. 14:08
 98. 14:08 Roelandts, Ista en Rickaert hebben alweer een ronde achter de kiezen. Nog 1 ronde en ze zijn precies halfweg op dit BK.
 99. 14:04
 100. 14:00 Grote blokken voorin Met de 3 koplopers zijn de grote blokken voorin vertegenwoordigd. Jürgen Roelandts heeft bij Lotto-Soudal 16 ploegmaats, Jonas Rickaert kan rekenen op 17 ploegmaats bij Sport Vlaanderen en Kevyn Ista van WB Veranclassic heeft 14 kompanen in het peloton. Dat zijn heel wat renners die zich voorlopig afzijdig kunnen houden.
 101. 13:54 Het is verstandig om jezelf te sparen, maar als er een groep van 20 wegrijdt, moet ik mee zijn. Ik moet aandachtig zijn. Er komt ook wel geluk bij kijken. Jens Keukeleire staat er alleen voor
 102. 13:52 De vorm is goed de laatste weken. Ik denk dat ik een rol van betekenis kan spelen. Ik heb liefst een sprint met een klein groepje. Er staat redelijk wat wind, ik denk dat het geen massasprint zal zijn. Jens Keukeleire
 103. 13:49 Het tempo gaat omhoog in het peloton, dat zo prompt een minuut dichter bij de koplopers komt: 5'35" bij de passage aan de aankomst.
 104. 13:45 Volgens de laatste berichten is het verschil opgelopen tot 6'30". De koplopers hebben intussen 5 ronden achter de rug.
 105. 13:41 Van Asbroeck slaat groen uit als van Avermaet zijn koersplannen vertelt Greg van Avermaet straalt vertrouwen uit bij de start van het BK in Antwerpen. "Leg hem maar op uwen 53, want ik ga het hier in gang sleuren", zegt hij tegen Tom van Asbroeck. Die moet toch even slikken.
 106. 13:41 Roelandts ook in 2015 in de aanval Voor Jürgen Roelandts roept de koerssituatie ongetwijfeld herinneringen op aan het BK in Tervuren, in 2015. Toen trok hij van bij de start in de aanval met een groep van 25. Samen met Preben Van Hecke bleef Roelandts de hele dag voorop, maar de renner van Lotto werd in de sprint verrassend geklopt door Van Hecke.
 107. 13:37 Ik word plots als een van de favorieten bestempeld, maar ik bekijk het rustig. Ik heb goede benen, maar zet mezelf een trapje onder heel wat renners. Het is geen schande om geklopt te worden door World Tour-renners. Wout van Aert
 108. 13:34 Livestream U kunt vanaf nu terecht op Eén voor de uitzending van het BK. Ook op deze pagina hoeft u dankzij onze livestream geen pedaalslag te missen.
 109. 13:33 Gilbert en Van Avermaet zijn de favorieten voor het BK wielrennen
 110. 13:30

  2 Limburgers in elkaars wiel @wynants82 en @tim19910510 #bk #antwerpen #crossmediaal

  Een bericht gedeeld door chrisvandegoor (@christophe.vandegoor) op

 111. 13:26 De chronometer voor het peloton stopt op 4'30". De situatie lijkt dus vast te liggen. Roelandts, Ista en Rickaert hebben een lange dag in elkaars gezelschap in het verschiet.
 112. 13:23 De 3 leiders hebben 4 ronden achter de rug. Voor de fans die al aan de aankomst postgevat hebben, is het nu een hele tijd wachten op het peloton, dat op meer dan 4 minuten gemeld wordt.
 113. 13:20 Eeckhout: "We krijgen geen verrassende winnaar op BK in Antwerpen"
 114. 13:16 Retro: Eeckhout in 2006 Ook in 2006 vormde Antwerpen al eens het toneel voor het Belgisch kampioenschap. Toen was Nico Eeckhout de verrassende winnaar in de regen. Philippe Gilbert en Tom Boonen flankeerden hem toen op het podium. Bekijk hieronder nog eens de beelden.
 115. 13:16 Nico Eeckhout won in 2006 het Belgisch kampioenschap in Antwerpen
 116. 13:11 Roelandts, Rickaert en Ista hebben een voorgift van meer dan 4 minuten en naderen het einde van de 4e ronde. Dat betekent dat ze nog 10 ronden voor de boeg hebben, goed voor een kleine 180 kilometer.
 117. 13:07 Uitzending op Eén en livestream na het Journaal Na het Journaal gooit Maarten Vangramberen de deuren van de Sporza-studio open. Na een voorbeschouwing met Eddy Planckaert en Sven Nys nemen Michel Wuyts en José De Cauwer het woord voor de rechtstreekse uitzending. Ook op onze livestream kunt u dan terecht.
 118. 13:05
 119. 13:01 Snel openingsuur In het eerste uur hebben de koplopers 44,8 kilometer afgelegd. De 3 vluchters hebben hun voorsprong uitgediept tot 2'45". In het peloton hebben een aantal renners zin in een tegenoffensief, maar dat feestje gaat niet door.
 120. 12:56 Als je een sterke koers hebt, kun je een goed scenario afdwingen, maar in mijn geval is het meer ondergaan en hopen dat het zo uitkomt. Maar je hebt altijd wel vrienden in het peloton die niets te winnen hebben. Als het nodig is, zal ik zeker mensen gaan zoeken. Oliver Naesen (AG2R)
 121. 12:53 Keukeleire: "Kan hier zeker een rol van betekenis spelen"
 122. 12:53 Ik heb al een goed jaar gereden, maar de puzzel zou eens in elkaar moeten vallen. Het is leuk dat ik op de favorietenlijstjes sta, maar dat verandert niet veel. Oliver Naesen (AG2R)
 123. 12:52 Van Aert: "Geen schande om geklopt te worden door World Tour-renners"
 124. 12:49 De voorsprong van de 3 leiders is opgelopen tot 1'30", maar neemt niet verder toe. Het peloton wil Roelandts, Ista en Rickaert niet al te veel ruimte geven.
 125. 12:46 Naesen: "De puzzel zou eens in elkaar moeten vallen"
 126. 12:45 Victor Campenaerts greep donderdag naast een nieuwe Belgische titel in het tijdrijden. Hij moest zijn meerdere erkennen in Yves Lampaert. Maar Campenaerts, die afkomstig is uit Wilrijk, wil ook vandaag meebikkelen.
 127. 12:41 Campenaerts rapt naar het BK: "Breng die trui terug naar onze stad"
 128. 12:37 De voorsprong van de 3 vluchters loopt nu snel op. De chronometer geeft al 1'15" aan. Intussen keert Sean De Bie tussen de volgauto's terug naar de staart van het peloton.
 129. 12:35 1 minuut voor de 3 vluchters Na 2 ronden hebben Roelandts, Rickaert en Ista een voorsprong van 58 seconden. In het peloton doen Sport Vlaanderen (voor Rickaert) en WB Veranclassic (voor Ista) het blok erop. Is de goede vlucht vertrokken?
 130. 12:32 2 kasseistroken Het parcours in en rond Antwerpen is dan op papier wel biljartvlak, maar dat wil niet zeggen dat het een gemakkelijke dag wordt voor de renners. In elke ronde moeten ze over 2 kasseistroken. De D'Herbouvillekaai is 1 kilometer lang, meteen gevolgd door de Waalse kaai (500 meter). Daarna is het nog 2 kilometer tot de streep.
 131. 12:28 Jürgen Roelandts, Jonas Rickaert en Kevyn Ista slaan de handen in elkaar voor een aanval. Krijgen zij de zegen van het peloton?
 132. 12:22 Van Avermaet: "Ik start zondag zonder al te veel verwachtingen"
 133. 12:17 Eerst kijken hoe de benen zijn. Dat zal ik na een paar ronden weten. In de koers kan ik dan mijn plan opstellen. Ik hoop dat ik een goed gevoel kan hebben. Sep Vanmarcke (Cannondale) start met twijfels
 134. 12:13 Wallays gegrepen Jelle Wallays wordt bij het ingaan van de 2e ronde bij de lurven gegrepen door het peloton, waar Quick-Step zich toont.
 135. 12:09 Bij de eerste passage over de kasseien van de D'Herbouvillekaai glipt een renner van Lotto-Soudal weg. Eli Iserbyt trekt met 4 kompanen in de achtervolging.
 136. 12:04 Veldrijder Diether Sweeck slaat een kloofje op het peloton, maar Tim Declercq rijdt het gat snel weer dicht. Aimé De Gendt krijgt af te rekenen met materiaalpech.
 137. 12:01 Sporza-surfers plaatsen Van Avermaet nét boven Gilbert
 138. 11:57 De aanval van De Gendt en Theuns leidt tot niets. 4 renners zetten een nieuwe poging op, maar het peloton geeft hen geen vrijgeleide.
 139. 11:53 Daar is de eerste aanval De vlag gaat de hoogte in, het Belgisch kampioen is nu ook echt begonnen! Edward Theuns en Thomas De Gendt testen meteen hun benen.
 140. 11:51 Het gaat in een gezapig tempo naar het lokale circuit, waar zo meteen het startsein wordt gegeven. Lotto-renner Enzo Wouters moet even voet aan de grond zetten met een lekke band, maar komt snel weer aansluiten bij het peloton.
 141. 11:47 Thomas De Gendt rijdt samen met zijn ploegmaats op de eerste rijen van het peloton. Ook olympisch kampioen Van Avermaet rijdt vooraan en heeft nog tijd voor een praatje.
 142. 11:44 Start! Het officieuze startschot weerklinkt, het peloton zet zich in beweging. Over een paar minuten volgt het officiële startsein, waarna de strijd echt kan losbarsten.
 143. 11:44 Wedstrijd
 144. 11:41

  Belgian Championships with the World number One @gregvanavermaet #bkantwerpen #cycling🚴 #Sporza📺

  Een bericht gedeeld door Renaat Schotte (@wielerman) op

 145. 11:37 De renners blazen verzamelen op de Grote Markt en stellen zich, onder het goedkeurend oog van de toegestroomde wielerfans, op aan de start.
 146. 11:32 De Cauwer verkent het BK-parcours: "Het wordt een heel spannende finale"
 147. 11:27 Hoog bezoek bij Quick-Step Floors:
 148. 11:23 Na de hitte van de voorbije week is het vandaag grijs en heel wat frisser in de Scheldestad. Op dit moment is het er 19 graden. Er staat ook een stevige bries, die wel eens een rol kan spelen.
 149. 11:19
 150. 11:15 De spanning stijgt De spanning stijgt op de Grote Markt in Antwerpen. Om 11.45u, over een halfuur dus, wordt het startsein gegeven voor het Belgisch kampioenschap.
 151. 09:16 Nys: "Verwacht geen traditionele massasprint in Antwerpen"
 152. 23:59 Ik ben een van de favorieten omdat ik in vorm ben. Van Avermaet en Naesen zijn ook kanshebbers. Hopelijk kan ook één van mijn ploegmaten een rol spelen. Het zal niet gemakkelijk zijn. Het is toch 238 kilometer en dat is altijd een afstand waar je op het einde het verschil kan maken. Philippe Gilbert
 153. 23:59 Gilbert bij Renaat Schotte: "Ik zou die trui graag nog eens 12 maanden dragen"
 154. 23:58 Het BK is altijd een speciale koers. Het is heel mooi geweest met die trui, ik heb er mooie overwinningen mee geboekt. Ik zou de trui natuurlijk graag nog eens 12 maanden dragen. Ik start met ambitie. Philippe Gilbert
 155. 23:58 Zo ging het er vorig jaar aan toe op het BK:
 156. 23:58 Gilbert vloert Wellens in een sprint bergop en pakt de Belgische titel
 157. 23:53 "De podiumkandidaten voor het BK? Gilbert, Van Avermaet en een verrassing"
 158. 23:53 Lampaert snelt naar Belgische titel in het tijdrijden
 159. 23:47 Volgt Philippe Gilbert zichzelf op? Antwerpen is zondag even het centrum van de Belgische wielerwereld. Een week voor de Tour-start wordt aan de Schelde stevig gebikkeld om de Belgische titel. Kan Philippe Gilbert zichzelf opvolgen of weet Greg Van Avermaet z'n eerste driekleur te veroveren? Of zijn er andere kapers op de kust? Bij Sporza hoeft u er allemaal niks van te missen.
 160. 23:47 Vooraf
profiel
Uitslag

Algemeen

1 BEL Oliver Naesen ALM 5u18'29"
2 BEL Sep Vanmarcke CDT +0"
3 BEL Jasper Stuyven TFS +0"
4 BEL Jens Keukeleire ORS +1"
5 BEL Nathan Van Hooydonck BMC +4"
6 BEL Tim Merlier VWC +47"
7 BEL Preben Van Hecke SVB +47"
8 BEL Yves Lampaert QST +48"
9 BEL Tim Wellens LTS +48"
10 BEL Jasper De Buyst LTS +1'20"
11 BEL Gianni Vermeersch BEC +1'20"
12 BEL Timothy Dupont VWC +1'20"
13 BEL Edward Theuns TFS +1'20"
14 BEL Kenny Dehaes WGG +1'20"
15 BEL Bert Van Lerberghe SVB +1'20"
16 BEL Gijs Van Hoecke TLJ +1'20"
17 BEL Roy Jans WVA +1'20"
18 BEL Jonas Van Genechten COF +1'20"
19 BEL Loïc Vliegen BMC +1'20"
20 BEL Zico Waeytens SUN +1'20"
21 BEL Nikolas Maes LTS +1'20"
22 BEL Bert De Backer SUN +1'20"
23 BEL Jens Debusschere LTS +1'20"
24 BEL Alexander Geuens PSV +1'20"
25 BEL Laurens De Vreese AST +1'20"
26 BEL Michael Van Staeyen COF +1'20"
27 BEL Daan Soete TFL +1'20"
28 BEL Thomas Sprengers SVB +1'20"
29 BEL Dries Van Gestel SVB +1'20"
30 BEL Mathias De Witte CIB +1'20"
31 BEL Guillaume Van Keirsbulck WGG +1'20"
32 BEL Christophe Noppe SVB +1'20"
33 BEL Victor Campenaerts TLJ +1'20"
34 BEL Jürgen Roelandts LTS +1'20"
35 BEL Iljo Keisse QST +1'20"
36 BEL Nicolas Cleppe TFL +1'20"
37 BEL Robin Sténuit WGG +1'20"
38 BEL Eliot Lietaer SVB +1'20"
39 BEL Julien Vermote QST +1'20"
40 BEL Philippe Gilbert QST +1'20"
41 BEL Jarl Salomein SVB +1'20"
42 BEL Laurens De Plus QST +1'20"
43 BEL Serge Pauwels DDD +1'20"
44 BEL Maxime Vantomme WVA +1'26"
45 BEL Olivier Pardini WVA +1'26"
46 BEL Jim Aernouts TFL +1'26"
47 BEL Piet Allegaert SVB +1'26"
48 BEL Floris De Tier TLJ +1'26"
49 BEL Pieter Serry QST +1'26"
50 BEL Jimmy Janssens CIB +1'26"
51 BEL Brecht Ruyters CIB +1'26"
52 BEL Toon Aerts TFL +1'26"
53 BEL Jan Bakelants ALM +1'26"
54 BEL Kevyn Ista WVA +1'29"
55 BEL Emiel Vermeulen RLM +1'29"
56 BEL Sean De Bie LTS +1'29"
57 BEL Dimitri Claeys COF +1'29"
58 BEL Dylan Teuns BMC +1'29"
59 BEL Tiesj Benoot LTS +1'29"
60 BEL Wout van Aert VWC +1'29"
61 BEL Maarten Wynants TLJ +1'29"
62 BEL Greg Van Avermaet BMC +1'29"
63 BEL Laurens Sweeck ERC +1'38"
64 BEL Pieter Vanspeybrouck WGG +1'46"
65 BEL Jérôme Baugnies WGG +1'46"
66 BEL Dries Devenyns QST +1'53"
67 BEL Lawrence Naesen WVA +1'57"
68 BEL Baptiste Planckaert KAT +1'57"
69 BEL Kris Boeckmans LTS +1'57"
70 BEL Tosh Van der Sande LTS +1'57"
71 BEL Grégory Habeaux WVA +1'57"
72 BEL Sébastien Delfosse WVA +1'57"
73 BEL Dimitri Peyskens WVA +2'33"
74 BEL Ludwig De Winter WVA +2'58"
75 BEL Stijn Devolder VWC +3'20"
76 BEL Jelle Wallays LTS +3'20"
77 BEL Michiel Dieleman CIB +3'27"
78 BEL Kenneth Vanbilsen COF +4'03"
79 BEL Michael Goolaerts VWC +4'03"
80 BEL Stijn Steels SVB +4'06"
81 BEL Tom Van Asbroeck CDT +5'30"
BEL Rémy Mertz LTS
BEL Maxime Monfort LTS
BEL Thomas De Gendt LTS
BEL Jelle Vanendert LTS
BEL Louis Vervaeke LTS
BEL Sander Armée LTS
BEL Enzo Wouters LTS
BEL Ben Hermans BMC
BEL Tim Declercq QST
BEL Jenthe Biermans KAT
BEL Robby Cobbaert CIB
BEL Thomas Degand WGG
BEL Boris Vallée FVC
BEL Eli Iserbyt MNG
BEL Kevin Pauwels MNG
BEL Dieter Vanthourenhout MNG
BEL Klaas Vantornout MNG
BEL Jens Adams PSV
BEL Gerry Druyts PSV
BEL Julien Stassen WVA
BEL Rob Peeters PSV
BEL Ludovic Robeet WVA
BEL Dennis Coenen CIB
BEL Quinten Hermans TFL
BEL Daan Hoeyberghs BEC
BEL Tom Meeusen BEC
BEL Diether Sweeck ERC
BEL Joeri Calleeuw RLM
BEL Lander Seynaeve RLM
BEL Nicolas Vereecken RLM
BEL Laurent Vandenbak LPC
BEL Rob Leemans PSV
BEL Xandro Meurisse WGG
BEL Kenny De Ketele SVB
BEL Moreno De Pauw SVB
BEL Lindsay De Vylder SVB
BEL Kevin Deltombe SVB
BEL Edward Planckaert SVB
BEL Ruben Pols SVB
BEL Jonas Rickaert SVB
BEL Jens Wallays SVB
BEL Antoine Warnier WVA
BEL Tom Devriendt WGG
BEL Aimé De Gendt SVB
BEL Kevin Van Melsen WGG
BEL Frederik Veuchelen WGG
BEL Gaetan Bille VWC
BEL Sander Cordeel VWC
BEL Jappe Jaspers VWC
BEL Elias Van Breussegem VWC
BEL Otto Vergaerde VWC
BEL Thomas Deruette WVA
BEL Jimmy Duquennoy WVA
BEL Frederik Backaert WGG
BEL Jurgen Van den Broeck TLJ
BEL Christophe Prémont VWC
BEL Tom Dernies WVA
BEL Michael Vanthourenhout MNG
BEL Wietse Bosmans ERC