Refresh


home : Wielrennen : Giro d'Italia


VIDEO: Rolland rondt aanval van 200 kilometer af met ritzege

Pierre Rolland reed weg van een grote kopgroep op 7 km van de finish.

wo 24/05/2017 - 17:04 Pierre Rolland (Cannondale) heeft de 17e rit in de Ronde van Italië gewonnen. Hij zat al in de eerste vlucht van de dag en mocht na 200 kilometer in de aanval zijn handen in de lucht gooien. "Nu heb ik toch een keer gewonnen in deze 100e Giro", reageerde Rolland. Devenyns werd zesde, Dumoulin blijft in het roze.

Bekijk de aankomst van Rolland:

Rolland al in eerste vlucht

De 17e etappe van de Giro van Tirano naar Canazei was er eentje voor de vluchters. De renners kregen onderweg drie beklimmingen voorgeschoteld, twee van tweede categorie en ééntje van derde. Meteen na de start trokken Rolland, Mohoric en Broett op pad met drie.

Kort na de eerste vluchters trok ook een grote groep weg uit het peloton om de achtervolging in te zetten. Onder hen zaten de Belgen Monfort (15e in klassement), De Plus en Devenyns. Jan Polanc (12e) was de hoogst geklasseerde en had de witte trui van Jungels in het vizier.

Onderweg nam Rolland alle bergpunten voor zijn rekening. Bij de drie vluchters kwam Mohoric alleen te zitten en rekende de achtervolgende groep hem in. Rolland had zich eerder al tussen de drie Belgen genesteld.

Dries Devenyns en Laurens De Plus voeren de kopgroep aan.

Sterke Devenyns en De Plus

In het peloton gaf Bob Jungels, die zijn witte trui niet wou verliezen, het sein aan Quick-Step om tempo te maken na een achterstand van 13 minuten. Het peloton zou de achterstand uiteindelijk voldoende verkleinen. De klassementsrenners hebben van een extra rustdag genoten.

Een ruime kopgroep dook dus de finale in. Vooral Valerio Conti kon zijn benen niet stilhouden, hij demarreerde verschillende keren maar zonder resultaat. Devenyns probeerde het ook, maar geraakte niet weg.

En dan was het moment aangebroken voor Rolland om de kopgroep achter zich te laten. De Plus probeerde het gat nog te dichten voor Devenyns. Maar de Fransman sprokkelde al snel een voorsprong van 30 seconden bij elkaar die volstond voor de ritzege. Rui Costa sprintte naar de tweede plek, Devenyns naar de zesde. Tom Dumoulin behoudt zijn roze trui.

"Klassement mag ik vergeten"

"Of ik de sterkste was in de kopgroep weet ik niet, maar het is de finish die telt", reageerde een gelukkige Pierre Rolland bij onze reporter. "Ik ben er erg blij mee. Ritwinst in een grote ronde was al een tijd geleden."

"Enkele dagen geleden lag ik nog tegen het asfalt. Het klassement mag ik vergeten, maar nu heb ik toch een keer gewonnen in deze 100e Giro."

"Quintana en Dumoulin rijden beter dan ik", geeft Rolland ootmoedig toe. "Het is tegen mijn natuur om in het wiel te blijven zitten. Aanvallen doe ik veel liever."

Pierre Rolland geniet van de Italiaanse schuimwijn.

Wedstrijdverloop

 1. 17:11 Einde
 2. 17:04 Pierre Rolland (Cannondale) reed weg van de kopgroep op 7 km van de finish en komt alleen over de streep. Hij pakt de zege. In de achtergrond sprint Rui Costa naar de tweede plek.
 3. 17:03 De Plus heeft de kop weer voor zijn rekening genomen om het gat nog te dichten, maar ze zullen te laat komen. Rolland begint aan de laatste km.
 4. 17:02 1,5 km Rolland is er bijna, met zijn voorsprong van 25" lijkt het mogelijk om stand te houden tot de finish. Het achtervolgende groepje zal te laat komen.
 5. 17:01 3 km Rolland lijkt op weg naar de ritzege. Devenyns en Van Garderen namen het commando nog over in de achtervolging, maar de voorsprong bedraagt al 30". Er zitten wel nog wat koppeltjes die werk moeten verrichten om Rolland in te halen.
 6. 16:57 Rolland krijgt meteen 18" voorsprong bij elkaar gefietst. De Plus heeft de kop genomen in de achtervolging op de leider in functie van Devenyns. Ook Monfort is nog mee, Polanc is nergens meer te bespeuren.
 7. 16:55 Rolland slaat een gat Nu is het de beurt aan Pierre Rolland om het te proberen. Hij krijgt wel meteen een gat van minstens een honderdtal meters. In de groep achter hem kijken ze naar elkaar.
 8. 16:54 Devenyns glipt weg Alles valt weer samen voorin en dan besluit Devenyns zijn kans te gaan. Maar ook zijn demarrage wordt tegengehouden.
 9. 16:51
 10. 16:50 Opnieuw Conti Woods Sutherland zijn de laatste mannen bij de koplopers. Conti kan zijn benen maar niet stilhouden en deelt weer een prikje uit, maar hij geraakt niet los. De koplopers geven elkaar geen duimbreed toe.
 11. 16:46 Aanval Conti Conti trok er alleen op uit, maar Busato, Izagirre en Bernard zitten er kort achter. Ook Rui Costa en Van Garderen maken de oversteek.
 12. 16:43 Kijken naar elkaar Ondertussen is er overleg in de kopgroep. Het tempo valt helemaal stil, iedereen kijkt naar elkaar en dan schiet Izagirre ervandoor met Fraile aan zijn wiel. Iedereen kan weer aansluiten. Het peloton komt terug tot op 7 minuten.
 13. 16:40 Demarrage Fraile In de kopgroep krijgen we op iets minder dan 17 km van de aankomst een eerste aanval. Het is Fraile die probeert weg te springen, maar Conti pareert meteen.
 14. 16:33 Peloton maakt tijd goed Het peloton blijft onder leiding van Sunweb en Quick-Step tijd goed maken op de kopgroep. Jungels lijkt dan ook zijn witte trui te kunnen behouden, maar dan mag het tempo ook niet meer zakken. De achterstand telt nog 8'26".
 15. 16:28
 16. 16:25 Gaviria trekt nu de kop van het peloton in functie van Jungels die zijn witte trui niet wil verliezen aan Jan Polanc. De achterstand bedraagt nog iets meer dan negen minuten.
 17. 16:19
 18. 16:17 30 km Met nog 30 km te gaan zitten er nog steeds drie Belgen in de kopgroep die meestrijden voor de ritzege. In het peloton wordt ondertussen ook hard doorgetrokken om het verschil met de leidende groep zo klein mogelijk te maken. Achteraan dat peloton hebben verschillende renners het moeilijk om het tempo te volgen.
 19. 16:06 Teklehaimanot krijgt punten Daniel Teklehaimanot wou graag de punten om zijn vijfde positie te verzekeren in het puntenklassement. Hij krijgt het dan ook cadeau van zijn sportieve collega's.
 20. 16:02
 21. 16:00 Tussensprint De kopgroep nadert een nieuwe tussensprint. Over drie kilometers kan er een spurtje losbarsten om de punten.
 22. 15:57 Peloton komt dichter Het peloton rijdt nu toch al enige tijd aan een hoog tempo onder leiding van Quick-Step en Sunweb. De achterstand op de koplopers bedraagt nog 10'50".
 23. 15:47 De twee renners die de beste zaak kunnen doen in het klassement, Monfort en Polanc, overleggen even hoe ze het gaan aanpakken in de kopgroep. Ze lijken het niet eens te worden met elkaar.
 24. 15:42
 25. 15:40 Prikje Devenyns Dries Devenyns besluit dan maar om zelf een prikje uit te delen, maar de groep wil hem niet lossen.
 26. 15:39 Achtervolgers lopen Mohoric in De twee achtervolgende groepen zijn weer samengesmolten tot onvrede van Devenyns die over goeie benen lijkt te beschikken. Ze hebben Mohoric net ingehaald en rijden dus aan de kop van de koers.
 27. 15:36 Jungels wil doorrijden In het peloton heeft Jungels het sein gegeven bij Quick-Step om er toch wat meer tempo in te jagen. Bob Jungels verliest virtueel ook zijn witte jongerentrui aan Jan Polanc natuurlijk en dat wil de Luxemburger niet. Richeze maakt zich kwaad op de mannen van roze trui Dumoulin, omdat hij vindt dat ze meer hulp kunnen aanbieden.
 28. 15:29 Monfort in groep 3 In groep 3, die na het groepje Devenyns en De Plus, zit nog steeds Maxime Monfort alsook Jan Polanc die een grote sprong kunnen maken in het klassement. Zij volgen op 1'20" van leider Mohoric.
 29. 15:28 Overzicht achtervolgende groep Dit zijn de renners die als eerste volgen op Mohoric: Rui Costa, Dries Devenyns, Laurens de Plus, Pierre Rolland, Tejay van Garderen, Valerio Conti, Julen Amezqueta, Jacques Janse van Rensburg, Rory Sutherland en Matteo Busato.
 30. 15:24 Voorsprong krimpt De voorsprong van Mohoric begint te slinken mede dankzij het werk van De Plus en Devenyns. Voor het eerst kruipt de achterstand van de achtervolgers onder de minuut: 52".
 31. 15:22 Interessant groepje Er zijn een paar interessante figuren mee in de eerste achtervolgende groep: Rui Costa, Rolland, Busato, Van Garderen en onze twee landgenoten.
 32. 15:20
 33. 15:18 Virtueel klassement Het peloton volgt op net geen 14 minuten van de leider en op meer dan 12 minuten van de achtervolgers. Dat wil zeggen dat Polanc virtueel stijgt naar plek 3 in het klassement. Ook Monfort kan een goede zaak doen.
 34. 15:17 Het tempo zit er goed in bij de achtervolgers. Een tiental renners hebben dankzij De Plus een kleine voorsprong op de grote achtervolgende groep. Ook die andere Quick-Step-renner Devenyns is mee.
 35. 15:14 Broett ingehaald De achtervolgers, waar De Plus even een serieuze snok gaf aan de kop, hebben intussen Pavel Broett ingelopen. De vroege vluchter sluit aan in de groep.
 36. 15:14
 37. 15:13
 38. 15:01 Mohoric pakt bergpunten Mohoric, de eenzame leider op dit moment, is als eerste bovengekomen op de Giovo. Broett komt als tweeede boven op 20". Izagirre voert de achtervolgende groep aan op 3 minuten.
 39. 14:58 In het peloton gooide Quintana zijn drinkbus weg en kwam hij even tot stilstand door evenwichtsverlies.
 40. 14:55 Aanval Izagirre Bij de eerste achtervolgers valt Gorka Izagirre aan. De tweede achtervolgende groep heeft zich ondertussen weer aangesloten bij de eerste groep.
 41. 14:51 Broett zit erdoor Pavel Broett heeft het lastig op 2 km van het einde van de Giovo. Hij moet Mohoric, die al een hondertal meters voor heeft, laten gaan.
 42. 14:47 Grootste namen niet mee met Monfort De grootste namen die mee in de grote achtervolgingsgroep zaten, zijn nu verzeild geraakt in de tweede achtervolgende groep. Onder hen zitten Polanc (12e in klassement), Rui Costa, Van Garderen, Fraile en Rolland.
 43. 14:46
 44. 14:45 Monfort en Devenyns in eerste groep Maxime Monfort en Dries Devenyns zitten in de eerste groep achter de leiders. Zij beginnen nu ook aan de Giovo. De Plus zit in de tweede groep op een halve minuut van die eerste.
 45. 14:41 Achtervolgers opgesplitst De achtervolgende groep is intussen in twee stukken gescheurd. Het is nog onduidelijk waar onze drie landgenoten juist zitten.
 46. 14:40 Broett en Mohoric zijn begonnen aan de Giovo. De twee leiders moeten 5,9 km klimmen aan gemiddeld 6,8%.
 47. 14:32 Laatste col We naderen de beklimming van de Giovo, de laatste col (3e categorie) van de dag. Over goed 4 km zouden de koplopers eraan moeten beginnen.
 48. 14:26 Met nog iets minder dan 100 km voor de boeg blijft de achtervolgende groep op dezelfde achterstand van de koplopers hangen. Het peloton, onder leiding van Sunweb, blijft maar minuten prijsgeven. Ze volgen op net geen 12 minuten.
 49. 14:23 Bak bezorgt Lotto-Soudal trofee: met z'n 80 kg de Stelvio over, goed voor 100 flesjes bier
 50. 14:18 Voorsprong wordt groter De twee leiders slagen erin om hun voorsprong te blijven uitbreiden. Nu bedraagt het verschil 5'25" op de eerste groep met de drie Belgen, het peloton hangt op 10'58".
 51. 14:12
 52. 14:09 Broett wint tussensprint Broett heeft de punten bij de tussensprint cadeau gekregen van Mohoric. De Rus is de leider in het tussensprintklassement en verstevigt hier zijn positie ten opzichte van concurrenten Teklehaimanot en Zhupa.
 53. 14:05 Teuns: "Vandaag? Hangt af van hoe moe de benen zijn"
 54. 14:02 Nibali: "Met de voeten op de grond blijven" (Italiaans)
 55. 14:02 Dumoulin: "Gisteren was frustrerend, maar geeft me ook hoop"
 56. 13:58
 57. 13:54 De twee leiders hebben nog steeds een riante voorsprong van 9'10" op het peloton met alle favorieten en roze trui Dumoulin. De achtervolgende groep met Devenyns, De Plus en Monfort volgt op 4'12".
 58. 13:49 Opgave Modolo Sacha Modolo (Team Emirates) heeft de strijd gestaakt in de Giro. De reden is nog niet bekend.
 59. 13:48 De renners kunnen genieten van een mooie omgeving:
 60. 13:44 Pierre Rolland is tevreden met zijn bergpunten en heeft zich laten uitzakken in de achtervolgende groep waar hij achterin weer inpikt.
 61. 13:41 Broett is vooraan weer komen aansluiten bij Mohoric. Rolland volgt op 54".
 62. 13:34 Zwaarste zit erop Het zwaarste gedeelte van de etappe hebben de renners al achter de rug. Bij de koplopers heeft Mohoric zijn twee medevluchters Rolland en Broett voorlopig achter zich gelaten. Het peloton bengelt nu al op bijna negen minuten, de achtervolgende groep op een kleine drie minuten.
 63. 13:25 Peloton ver achter Het peloton laat alles zijn gang gaan. Behalve Katoesja is ook elke ploeg vertegenwoordigd in de achtervolginsgroep. Het peloton volgt op 8'15" van de koplopers, de achtervolgers hangen rond de twee minuten.
 64. 13:23 Rolland krijgt weer de punten De koplopers hebben de top van de Passo del Tonale bereikt. Rolland kwam als eerste boven voor Mohoric en Broett. De Fransman pakte op beide cols 15 punten maar vormt geen bedreiging voor Mikel Landa, de leider van het bergklassement.
 65. 13:13 Ook Monfort is mee Er is nog een derde Belg die meezit in de achtervolgende groep. Maxime Monfort, momenteel beste Belg met een 15e plek in het klassement, doet een goeie zaak als ze het peloton de hele dag kunnen voor blijven.
 66. 13:11
 67. 13:10 Het peloton is er gerust in, want het laat de drie leiders verder weg rijden. De voorsprong bedraagt al 6'16". De achtervolgende groep met Devenyns en De Plus volgt op 1'26".
 68. 13:04 De tweede hindernis van de dag: de Passo del Tonale.
 69. 12:59 Twee Belgen bij achtervolgers De achtervolgende groep zou bestaan uit 36 renners onder wie twee Belgen: Laurens de Plus en Dries Devenyns van Quick-Step. Ook andere namen springen eruit zoals Jan Polanc, Rui Costa, Izagirre, Van Garderen Fraile.
 70. 12:56
 71. 12:53 Drie achtervolgers gegrepen De drie achtervolgers zijn opgeslokt door de grote groep erachter. Zij volgen met een 40-tal renners op 1'14" van leiders Broett, Rolland en Mohoric.
 72. 12:48 De drie achtervolgers volgen op 1'03" van de drie leiders. Die laatsten hebben hun voorsprong op het peloton uitgebreid naar 4'13". Tussen het peloton en de achtervolgers hangt nog een groep van een 20-tal renners.
 73. 12:36
 74. 12:34 Drie groepen voor peloton In de aanloop naar de tweede beklimming van de dag, de Passo del Tonale (elf kilometer aan gemiddeld 5,7%) scheurt het peloton in twee. Een groep van twintig renners heeft 50 meter voorsprong op het peloton. Intussen heeft Conti (Team Emirates) zich kunnen aansluiten bij Ventoso en Teklehaimanot in het tweede groepje.
 75. 12:26 Derde tegenaanval Voor de derde keer wordt er een tegenaanval opgezet vanuit het peloton. Ditmaal zijn het twee renners: Daniel Teklehaimanot (Dimension Data) en Francisco Ventoso (BMC) hebben het peloton verlaten op zoek naar de drie vroege vluchters, die een stabiele 2 minuten voorsprong hebben.
 76. 12:23
 77. 12:13 Tegenaanval gepareerd De nieuwe tegenaanval van vier renners is weer opgenomen in het peloton. De voorsprong voor koplopers Rolland, Mohoric en Broett bedraagt nog 1'50".
 78. 12:11 Nieuwe aanval Weer is er een groepje van vier renners die zich losmaakt van het peloton. Dario Cataldo (Astana), Michael Woods (Cannondale), Julen Amezqueta (Wilier Triestina) en Sergej Firsanov (Gazprom) trekken erop uit in de afdaling.
 79. 12:02 Rolland eerste boven Pierre Rolland komt als eerste boven op de top van Aprica (2e cat.), gevolgd door Mohoric en Broett.
 80. 12:00 Peloton raapt achtervolgers op Het peloton, waar Bahrain-Merida het tempo heeft opgevoerd, heeft de vier achtervolgers alweer ingehaald. De achterstand op de drie koplopers is ingekort naar 2'28".
 81. 11:53
 82. 11:51 Na de tegenaanval is het peloton toch ook wakker geworden. Ze verhogen het tempo en herleiden de voorsprong van de leiders meteen tot 3'30".
 83. 11:49 Tweede groepje Een tweede groep van vier renners heeft genoeg van het lage tempo in het peloton. Michal Schlegel (CCC), Ciccone (Bardiani), Amezqueta (Wilier Triestina) en Tejay van Garderen (BMC) zetten de achtervolging op de drie koplopers in.
 84. 11:42 Peloton laat begaan De drie vluchters zijn niet meteen een bedreiging voor de klassementsrenners. Het peloton maakt zich geen zorgen om de kopgroep een geeft nu zelfs 4'16" prijs.
 85. 11:34 Meteen een kopgroep Drie renners trekken er meteen op uit. Hun voorsprong loopt al snel uit tot meer dan twee minuten. Pierre Rolland (Cannondal), Matej Mohoric (Team Emirates) en Pavel Broett (Gazprom) zijn de drie mannen in de kopgroep.
 86. 11:27 Start De renners zijn vertrokken. Binnen enkele kilometers worden ze losgelaten en beginnen ze meteen aan een stevige klim.
 87. 11:26 Wedstrijd
 88. 11:23
 89. 11:22 De ploegleider van Dumoulin kan er toch mee lachen:
 90. 11:09 De roze trui voelt zich weer beter:
 91. 11:01 Blijft Dumoulin in het roze? Gisteren verloor roze trui Tom Dumoulin (Sunweb) meer dan twee minuten op achtervolgers Nibali en Quintana door een noodgedwongen sanitaire stop. Kan de Nederlander deze heuvelrit beter verteren en de leiding in het algemene klassement behouden?
 92. 10:59 Topsportdiëtiste: "Je mag niet zomaar ongestraft eten en drinken op je fiets"
 93. 10:59 Beste Giro-Belg Ben Hermans moet opgeven door ziekte: "Proberen lukte niet"
 94. 10:58 Dumoulin: "Ik denk niet dat ik ziek ben, ik heb dit probleem al eerder gehad"
 95. 10:58 Nibali klopt Landa in koninginnenrit, Dumoulin houdt maar net zijn roze na sanitaire stop
 96. 10:57 Van Tirano naar Canazei Vandaag staat de zeventiende etappe in de 100e editie van de Giro op het programma. De renners krijgen een lastige heuvelrit van 219 km voorgeschoteld. Na een korte aanloop van bijna drie kilometer beginnen de renners aan de beklimming van de Aprica, 12,3 km aan 6,3%. Na een 15 km lange afdaling volgt de beklimming van de Passo del Tonale, 11 km aan gemiddeld 5,7%. Na 137 km is de beklimming van de Giovo de laatste col van derde categorie. In de finale loopt het wegdek vals plat omhoog.
 97. 10:52 Vooraf
profiel
profiel

Uitslag

Uitslag rit

1 FRA Pierre Rolland CDT 5u42'56"
2 POR Rui Costa UAD +24"
3 SPA Gorka Izagirre MOV +24"
4 AUS Rory Sutherland MOV +24"
5 ITA Matteo Busato WIL +24"
6 BEL Dries Devenyns QST +24"
7 OOS Felix Großschartner CCC +24"
8 SPA Omar Fraile DDD +24"
9 CAN Michael Woods CDT +24"
10 FRA Julien Bernard TFS +24"
11 SPA Julen Amezqueta WIL +24"
12 BEL Maxime Monfort LTS +24"
13 VS Tejay van Garderen BMC +24"
14 BEL Laurens De Plus QST +27"
15 ITA Valerio Conti UAD +1'02"
16 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +1'18"
17 ITA Enrico Barbin BRD +2'14"
18 TSJ Jan Bárta BOH +2'14"
19 ERI Daniel Teklehaimanot DDD +2'14"
20 WRU Branislav Samoilav CCC +2'14"
27 BEL Jasper Stuyven TFS +7'54"
114 BEL Dylan Teuns BMC +7'54"
131 BEL Jasper De Buyst LTS +9'14"
137 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +10'09"
139 BEL Iljo Keisse QST +11'36"
146 BEL Pieter Serry QST +13'48"
klassement
1 NED Tom Dumoulin SUN 90u34'54"
2 COL Nairo Quintana MOV +31"
3 ITA Vincenzo Nibali TBM +40"
4 FRA Thibaut Pinot FDJ +1'17"
5 RUS Ilnur Zakarin KAT +1'56"
6 ITA Domenico Pozzovivo ALM +3'11"
7 NED Bauke Mollema TFS +3'41"
8 LUX Bob Jungels QST +7'04"
9 GBR Adam Yates ORS +8'10"
10 ITA Davide Formolo CDT +15'17"
11 SLO Jan Polanc UAD +18'06"
12 TSJ Jan Hirt CCC +20'49"
13 BEL Maxime Monfort LTS +21'59"
14 ITA Dario Cataldo AST +24'40"
15 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ +28'11"
16 OOS Patrick Konrad BOH +35'50"
17 SPA Mikel Landa SKY +37'09"
18 CRI Andrey Amador MOV +37'49"
19 FRA Hubert Dupont ALM +38'45"
20 VS Tejay van Garderen BMC +57'13"
21 ITA Franco Pellizotti TBM +59'43"
22 FRA Pierre Rolland CDT +1u12'55"
23 NED Stef Clement TLJ +1u14'00"
24 BEL Laurens De Plus QST +1u20'00"
25 COL Winner Anacona MOV +1u26'41"
26 ITA Simone Petilli UAD +1u29'34"
27 POR Rui Costa UAD +1u33'17"
28 SPA Gorka Izagirre MOV +1u34'21"
29 LUX Ben Gastauer ALM +1u35'49"
30 SPA Rubén Plaza ORS +1u36'26"
31 KRO Robert Kišerlovski KAT +1u36'28"
32 DEN Jesper Hansen AST +1u36'32"
33 COL Sebastián Henao SKY +1u44'04"
34 NED Laurens ten Dam SUN +1u47'24"
35 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +1u52'02"
36 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +1u58'49"
37 IER Philip Deignan SKY +2u00'45"
38 CAN Michael Woods CDT +2u02'20"
39 FRA François Bidard ALM +2u09'03"
40 RUS Alexander Foliforov GAZ +2u09'30"
41 OOS Gregor Mühlberger BOH +2u12'34"
42 FRA Julien Bernard TFS +2u14'18"
43 SPA Luis León Sánchez AST +2u16'12"
44 FRA Rudy Molard FDJ +2u17'12"
45 TSJ Michal Schlegel CCC +2u18'19"
46 VS Peter Stetina TFS +2u19'20"
47 POL Tomasz Marczynski LTS +2u20'09"
48 POR José Mendes BOH +2u23'54"
49 SPA Jesús Hernández TFS +2u24'32"
50 SPA José Joaquín Rojas MOV +2u25'08"
51 ITA Matteo Montaguti ALM +2u25'28"
52 SPA Cristián Rodríguez WIL +2u27'56"
53 ZWI Steve Morabito FDJ +2u28'42"
54 DUI Simon Geschke SUN +2u30'05"
55 ITA Diego Rosa SKY +2u33'01"
56 SPA Víctor De la Parte MOV +2u33'47"
57 SPA Carlos Verona ORS +2u34'13"
58 ITA Eros Capecchi QST +2u35'30"
59 ERI Natnael Berhane DDD +2u36'41"
60 POR José Gonçalves KAT +2u38'06"
61 SPA José Herrada MOV +2u41'01"
62 SPA Igor Antón DDD +2u50'11"
63 KAZ Andrey Zeits AST +2u56'15"
64 ITA Enrico Battaglin TLJ +2u56'17"
65 SPA Omar Fraile DDD +3u00'21"
66 SPA Pello Bilbao AST +3u01'22"
67 ZWI Silvan Dillier BMC +3u02'38"
68 ITA Valerio Conti UAD +3u05'10"
69 VS Joe Dombrowski CDT +3u07'39"
70 VS Joey Rosskopf BMC +3u07'54"
71 OOS Georg Preidler SUN +3u09'18"
72 ITA Davide Villella CDT +3u10'39"
73 FRA Jérémy Roy FDJ +3u12'11"
74 ITA Manuele Boaro TBM +3u13'22"
75 BEL Dylan Teuns BMC +3u15'44"
76 ITA Enrico Gasparotto TBM +3u16'27"
77 NED Tom-Jelte Slagter CDT +3u17'51"
78 OOS Felix Großschartner CCC +3u19'04"
79 ITA Manuel Senni BMC +3u23'35"
80 ITA Edward Ravasi UAD +3u26'47"
81 FRA Clément Chevrier ALM +3u27'08"
82 VS Chad Haga SUN +3u28'41"
83 ITA Paolo Tiralongo AST +3u28'53"
84 ITA Matteo Busato WIL +3u28'55"
85 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ +3u30'09"
86 ITA Salvatore Puccio SKY +3u30'11"
87 RUS Matvei Mamykin KAT +3u33'28"
88 POL Lukasz Owsian CCC +3u37'32"
89 BEL Dries Devenyns QST +3u37'43"
90 FRA Quentin Jauregui ALM +3u41'19"
91 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +3u44'13"
92 GBR Hugh Carthy CDT +3u46'09"
93 AUS Adam Hansen LTS +3u46'52"
94 SPA Francisco Ventoso BMC +3u46'55"
95 ITA Giulio Ciccone BRD +3u49'24"
96 RUS Sergey Firsanov GAZ +3u52'44"
97 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +3u54'19"
98 BEL Jasper Stuyven TFS +3u54'52"
99 SPA Julen Amezqueta WIL +3u56'48"
100 SLO Luka Pibernik TBM +3u58'19"
101 ITA Kristian Sbaragli DDD +4u02'55"
102 WRU Vasil Kirijenka SKY +4u05'01"
103 FRA Benoît Vaugrenard FDJ +4u10'25"
104 ITA Filippo Pozzato WIL +4u10'33"
105 BEL Pieter Serry QST +4u11'00"
106 SLO Jan Tratnik CCC +4u11'13"
107 SLO Luka Mezgec ORS +4u11'59"
108 AUS Rory Sutherland MOV +4u12'42"
109 DEN Christopher Juul-Jensen ORS +4u13'51"
110 ITA Valerio Agnoli TBM +4u13'59"
111 ERI Daniel Teklehaimanot DDD +4u14'04"
112 WRU Branislav Samoilav CCC +4u15'18"
113 ITA Marco Marcato UAD +4u15'19"
114 OOS Lukas Pöstlberger BOH +4u17'05"
115 ITA Cesare Benedetti BOH +4u17'22"
116 NED Martijn Keizer TLJ +4u18'36"
117 NED Jos van Emden TLJ +4u18'47"
118 DEN Lars Bak LTS +4u20'06"
119 RUS Ivan Rovnyi GAZ +4u20'36"
120 NOO Sindre Lunke SUN +4u22'58"
121 RUS Alexey Tsatevich GAZ +4u23'31"
122 AUS Michael Hepburn ORS +4u23'34"
123 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +4u23'42"
124 ITA Enrico Barbin BRD +4u25'05"
125 RUS Maksim Belkov KAT +4u26'36"
126 ITA Simone Ponzi CCC +4u26'46"
127 TSJ Jan Bárta BOH +4u27'24"
128 SLO Kristijan Koren CDT +4u29'57"
129 COL Fernando Gaviria QST +4u30'27"
130 NED Twan Castelijns TLJ +4u30'36"
131 FRA Julien Bérard ALM +4u31'11"
132 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT +4u31'58"
133 ITA Manuel Quinziato BMC +4u32'10"
134 RUS Pavel Broett GAZ +4u33'02"
135 SLO Matej Mohoric UAD +4u34'06"
136 VS Alex Howes CDT +4u36'21"
137 POL Maciej Paterski CCC +4u36'56"
138 DEN Mads Pedersen TFS +4u37'52"
139 NED Moreno Hofland LTS +4u39'29"
140 ALB Eugert Zhupa WIL +4u40'05"
141 POL Michal Golas SKY +4u40'34"
142 CAN Svein Tuft ORS +4u44'25"
143 ITA Mirco Maestri BRD +4u44'35"
144 BEL Iljo Keisse QST +4u51'25"
145 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ +4u57'48"
146 ITA Eugenio Alafaci TFS +4u58'43"
147 SPA Alberto Losada KAT +5u02'25"
148 ARG Maximiliano Richeze QST +5u03'27"
149 ZAF Johann Van Zyl DDD +5u04'06"
150 ITA Roberto Ferrari UAD +5u04'10"
151 ITA Lorenzo Rota BRD +5u04'57"
152 ITA Nicola Boem BRD +5u05'32"
153 ITA Davide Martinelli QST +5u06'02"
154 NED Tom Stamsnijder SUN +5u06'10"
155 WRU Ilia Koshevoy WIL +5u11'02"
156 ITA Simone Andreetta BRD +5u14'16"
157 RUS Sergej Lagoetin GAZ +5u14'55"
158 IER Sam Bennett BOH +5u18'56"
159 POL Marcin Bialoblocki CCC +5u26'00"
160 KAZ Zhandos Bizhigitov AST +5u26'28"
161 ITA Giuseppe Fonzi WIL +5u48'40"
1 NED Jos van Emden TLJ 33'08"
2 NED Tom Dumoulin SUN +15"
3 ITA Manuel Quinziato BMC +27"
4 WRU Vasil Kirijenka SKY +31"
5 VS Joey Rosskopf BMC +35"
6 TSJ Jan Bárta BOH +39"
7 OOS Georg Preidler SUN +51"
8 LUX Bob Jungels QST +54"
9 SLO Jan Tratnik CCC +57"
10 CRI Andrey Amador MOV +1'02"
11 POL Marcin Bialoblocki CCC +1'04"
12 DEN Mads Pedersen TFS +1'04"
13 ITA Vincenzo Nibali TBM +1'09"
14 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ +1'09"
15 AUS Michael Hepburn ORS +1'13"
16 NED Stef Clement TLJ +1'14"
17 VS Chad Haga SUN +1'16"
18 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +1'17"
19 ZWI Silvan Dillier BMC +1'17"
20 CAN Svein Tuft ORS +1'18"
21 VS Tejay van Garderen BMC +1'21"
22 BEL Jasper Stuyven TFS +1'31"
23 SPA Rubén Plaza ORS +1'36"
24 POR José Gonçalves KAT +1'36"
25 OOS Lukas Pöstlberger BOH +1'37"
26 SPA Francisco Ventoso BMC +1'37"
27 COL Nairo Quintana MOV +1'39"
28 FRA Thibaut Pinot FDJ +1'42"
29 OOS Patrick Konrad BOH +1'44"
30 NED Twan Castelijns TLJ +1'46"
31 NED Bauke Mollema TFS +1'46"
32 NED Martijn Keizer TLJ +1'48"
33 RUS Ilnur Zakarin KAT +1'49"
34 FRA Jérémy Roy FDJ +1'49"
34 SPA Luis León Sánchez AST +1'49"
36 ITA Diego Rosa SKY +1'50"
37 BEL Maxime Monfort LTS +1'54"
38 RUS Maksim Belkov KAT +1'54"
39 POL Maciej Paterski CCC +1'57"
40 DEN Lars Bak LTS +1'58"
41 POR José Mendes BOH +2'06"
42 POR Rui Costa UAD +2'15"
43 ITA Dario Cataldo AST +2'15"
44 SPA Mikel Landa SKY +2'15"
45 SLO Jan Polanc UAD +2'16"
46 SLO Kristijan Koren CDT +2'18"
47 ITA Valerio Conti UAD +2'21"
48 ITA Salvatore Puccio SKY +2'24"
49 SLO Matej Mohoric UAD +2'25"
50 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +2'27"
51 GBR Adam Yates ORS +2'28"
52 ITA Marco Marcato UAD +2'28"
53 DEN Christopher Juul-Jensen ORS +2'31"
54 ITA Matteo Montaguti ALM +2'32"
55 ITA Manuel Senni BMC +2'35"
56 ERI Daniel Teklehaimanot DDD +2'37"
57 FRA Julien Bernard TFS +2'39"
58 IER Sam Bennett BOH +2'48"
59 ITA Domenico Pozzovivo ALM +2'49"
60 BEL Iljo Keisse QST +2'49"
61 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +2'55"
62 POL Tomasz Marczynski LTS +2'57"
63 COL Sebastián Henao SKY +2'58"
64 ITA Edward Ravasi UAD +2'58"
65 SPA Carlos Verona ORS +2'58"
66 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ +3'00"
67 SPA Gorka Izagirre MOV +3'01"
68 ITA Manuele Boaro TBM +3'01"
69 LUX Ben Gastauer ALM +3'01"
70 FRA Benoît Vaugrenard FDJ +3'02"
71 COL Fernando Gaviria QST +3'03"
72 SPA Víctor De la Parte MOV +3'03"
73 SLO Luka Pibernik TBM +3'05"
74 DUI Simon Geschke SUN +3'09"
75 RUS Alexey Tsatevich GAZ +3'09"
76 ITA Franco Pellizotti TBM +3'10"
77 OOS Gregor Mühlberger BOH +3'11"
78 KAZ Andrey Zeits AST +3'12"
79 SPA José Joaquín Rojas MOV +3'12"
80 BEL Laurens De Plus QST +3'15"
81 BEL Dylan Teuns BMC +3'15"
82 ITA Cesare Benedetti BOH +3'17"
83 SPA Omar Fraile DDD +3'28"
84 ZAF Johann Van Zyl DDD +3'29"
85 ITA Davide Formolo CDT +3'30"
86 ITA Eugenio Alafaci TFS +3'31"
87 ITA Enrico Battaglin TLJ +3'33"
88 POL Michal Golas SKY +3'33"
89 ITA Eros Capecchi QST +3'35"
90 SPA José Herrada MOV +3'37"
91 SPA Julen Amezqueta WIL +3'39"
92 RUS Ivan Rovnyi GAZ +3'39"
93 NED Moreno Hofland LTS +3'39"
94 BEL Pieter Serry QST +3'40"
95 NED Laurens ten Dam SUN +3'42"
96 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +3'43"
97 RUS Pavel Broett GAZ +3'44"
98 ITA Simone Petilli UAD +3'44"
99 AUS Rory Sutherland MOV +3'44"
100 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +3'46"
101 SPA Pello Bilbao AST +3'46"
102 RUS Sergey Firsanov GAZ +3'48"
103 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ +3'48"
104 CAN Michael Woods CDT +3'48"
105 NED Tom Stamsnijder SUN +3'49"
106 POL Lukasz Owsian CCC +3'50"
107 IER Philip Deignan SKY +3'52"
108 FRA Hubert Dupont ALM +3'56"
109 TSJ Michal Schlegel CCC +3'58"
110 SPA Igor Antón DDD +3'58"
111 FRA Rudy Molard FDJ +3'59"
112 TSJ Jan Hirt CCC +3'59"
113 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT +4'03"
114 NED Tom-Jelte Slagter CDT +4'03"
115 RUS Alexander Foliforov GAZ +4'04"
116 ITA Kristian Sbaragli DDD +4'06"
117 ITA Davide Martinelli QST +4'06"
118 FRA Clément Chevrier ALM +4'08"
119 SLO Luka Mezgec ORS +4'08"
120 OOS Felix Großschartner CCC +4'15"
121 COL Winner Anacona MOV +4'17"
122 VS Joe Dombrowski CDT +4'20"
123 DEN Jesper Hansen AST +4'22"
124 ITA Giuseppe Fonzi WIL +4'23"
125 FRA Julien Bérard ALM +4'25"
126 SPA Cristián Rodríguez WIL +4'26"
127 AUS Adam Hansen LTS +4'26"
128 SPA Alberto Losada KAT +4'26"
129 ALB Eugert Zhupa WIL +4'27"
130 WRU Ilia Koshevoy WIL +4'29"
131 ITA Enrico Barbin BRD +4'30"
132 ZWI Steve Morabito FDJ +4'31"
133 ARG Maximiliano Richeze QST +4'32"
134 WRU Branislav Samoilav CCC +4'33"
135 VS Peter Stetina TFS +4'34"
136 ITA Nicola Boem BRD +4'36"
137 ERI Natnael Berhane DDD +4'36"
138 BEL Dries Devenyns QST +4'38"
139 KRO Robert Kišerlovski KAT +4'41"
140 ITA Enrico Gasparotto TBM +4'45"
141 ITA Mirco Maestri BRD +4'47"
142 VS Alex Howes CDT +4'48"
143 FRA François Bidard ALM +4'53"
144 ITA Valerio Agnoli TBM +4'54"
145 ITA Roberto Ferrari UAD +5'02"
146 ITA Giulio Ciccone BRD +5'11"
147 ITA Paolo Tiralongo AST +5'11"
148 ITA Simone Ponzi CCC +5'12"
149 ITA Matteo Busato WIL +5'14"
150 ITA Davide Villella CDT +5'15"
151 SPA Jesús Hernández TFS +5'19"
152 RUS Sergej Lagoetin GAZ +5'23"
153 FRA Quentin Jauregui ALM +5'24"
154 FRA Pierre Rolland CDT +5'27"
155 ITA Filippo Pozzato WIL +5'29"
156 NOO Sindre Lunke SUN +5'37"
157 GBR Hugh Carthy CDT +5'40"
158 KAZ Zhandos Bizhigitov AST +5'41"
159 ITA Lorenzo Rota BRD +5'43"
160 RUS Matvei Mamykin KAT +5'50"
161 ITA Simone Andreetta BRD +6'44"
SPA Ángel Vicioso KAT
1 COL Fernando Gaviria QST 325
2 BEL Jasper Stuyven TFS 192
3 IER Sam Bennett BOH 117
4 ERI Daniel Teklehaimanot DDD 100
5 OOS Lukas Pöstlberger BOH 98
6 NED Tom Dumoulin SUN 80
7 RUS Pavel Broett GAZ 76
8 ITA Kristian Sbaragli DDD 76
9 ALB Eugert Zhupa WIL 70
10 ITA Roberto Ferrari UAD 70
11 ZWI Silvan Dillier BMC 68
12 FRA Thibaut Pinot FDJ 67
13 LUX Bob Jungels QST 64
14 SPA Mikel Landa SKY 63
15 COL Nairo Quintana MOV 62
16 ITA Vincenzo Nibali TBM 61
17 RUS Ilnur Zakarin KAT 58
18 ITA Simone Andreetta BRD 52
19 ARG Maximiliano Richeze QST 50
20 POR Rui Costa UAD 48
21 FRA Pierre Rolland CDT 47
22 POL Maciej Paterski CCC 42
23 GBR Adam Yates ORS 41
24 RUS Evgeniy Shalunov GAZ 41
25 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ 40
26 ITA Enrico Battaglin TLJ 40
27 SPA Luis León Sánchez AST 38
28 SPA Gorka Izagirre MOV 34
29 ITA Marco Marcato UAD 33
30 ITA Mirco Maestri BRD 32
31 ITA Domenico Pozzovivo ALM 32
32 SLO Matej Mohoric UAD 32
33 SPA Omar Fraile DDD 30
34 NED Bauke Mollema TFS 27
35 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT 24
36 ITA Giuseppe Fonzi WIL 24
37 CAN Michael Woods CDT 22
38 RUS Alexey Tsatevich GAZ 22
39 WRU Ilia Koshevoy WIL 22
40 BEL Dries Devenyns QST 20
41 BEL Iljo Keisse QST 20
42 RUS Ivan Rovnyi GAZ 20
43 NED Jos van Emden TLJ 18
44 SLO Jan Tratnik CCC 18
45 ERI Natnael Berhane DDD 16
46 RUS Sergey Firsanov GAZ 16
47 VS Tejay van Garderen BMC 15
48 RUS Sergej Lagoetin GAZ 15
49 TSJ Jan Bárta BOH 14
50 WRU Vasil Kirijenka SKY 13
51 ITA Eros Capecchi QST 12
52 WRU Kanstantsin Siutsou TBM 12
53 ITA Enrico Barbin BRD 12
54 POL Marcin Bialoblocki CCC 12
55 SPA Igor Antón DDD 11
56 ITA Valerio Conti UAD 11
57 ITA Cesare Benedetti BOH 11
58 SLO Jan Polanc UAD 10
59 ITA Dario Cataldo AST 10
60 POL Lukasz Owsian CCC 10
61 BEL Pieter Serry QST 10
62 DEN Mads Pedersen TFS 10
63 IER Philip Deignan SKY 9
64 FRA Matthieu Ladagnous FDJ 9
65 ITA Manuel Quinziato BMC 9
66 ITA Diego Rosa SKY 8
67 ITA Manuele Boaro TBM 8
68 BEL Dylan Teuns BMC 8
69 AUS Rory Sutherland MOV 8
70 OOS Gregor Mühlberger BOH 7
71 SPA Pello Bilbao AST 7
72 VS Joey Rosskopf BMC 7
73 OOS Felix Großschartner CCC 7
74 ITA Davide Formolo CDT 6
75 TSJ Jan Hirt CCC 6
76 BEL Maxime Monfort LTS 6
77 OOS Patrick Konrad BOH 6
78 ITA Simone Petilli UAD 6
79 COL Sebastián Henao SKY 6
80 ITA Matteo Montaguti ALM 6
81 FRA Jérémy Roy FDJ 6
82 ITA Salvatore Puccio SKY 6
83 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ 5
84 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD 5
85 ITA Matteo Busato WIL 5
86 CRI Andrey Amador MOV 4
87 OOS Georg Preidler SUN 4
88 ITA Davide Villella CDT 4
89 ITA Filippo Pozzato WIL 4
90 DEN Christopher Juul-Jensen ORS 4
91 ITA Valerio Agnoli TBM 4
92 ZAF Johann Van Zyl DDD 4
93 ITA Franco Pellizotti TBM 3
94 POR José Mendes BOH 3
95 NED Moreno Hofland LTS 3
96 FRA Rudy Molard FDJ 2
97 FRA Benoît Vaugrenard FDJ 2
98 ITA Simone Ponzi CCC 2
99 CAN Svein Tuft ORS 2
100 ITA Lorenzo Rota BRD 2
101 ITA Davide Martinelli QST 2
102 FRA Hubert Dupont ALM 1
103 BEL Laurens De Plus QST 1
104 FRA Julien Bernard TFS 1
105 NED Tom-Jelte Slagter CDT 1
106 SPA Francisco Ventoso BMC 1
107 SLO Luka Mezgec ORS 1
108 RUS Maksim Belkov KAT 1
109 ITA Nicola Boem BRD 1
110 COL Winner Anacona MOV -1
111 SPA José Joaquín Rojas MOV -1
112 VS Chad Haga SUN -1
113 POL Tomasz Marczynski LTS -4
114 DEN Lars Bak LTS -4
115 NED Laurens ten Dam SUN -5
116 SPA Cristián Rodríguez WIL -5
117 ZWI Steve Morabito FDJ -5
118 ITA Enrico Gasparotto TBM -5
119 RUS Matvei Mamykin KAT -5
120 AUS Michael Hepburn ORS -5
121 SLO Kristijan Koren CDT -5
1 SPA Mikel Landa SKY 224
2 SPA Luis León Sánchez AST 118
3 SPA Omar Fraile DDD 104
4 COL Nairo Quintana MOV 70
5 FRA Pierre Rolland CDT 70
6 RUS Ilnur Zakarin KAT 67
7 SPA Igor Antón DDD 56
8 NED Tom Dumoulin SUN 55
9 ITA Domenico Pozzovivo ALM 54
10 FRA Thibaut Pinot FDJ 53
11 ITA Diego Rosa SKY 49
12 SLO Jan Polanc UAD 46
13 BEL Dries Devenyns QST 35
14 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD 34
15 ITA Vincenzo Nibali TBM 33
16 POR Rui Costa UAD 31
17 TSJ Jan Hirt CCC 30
18 BEL Laurens De Plus QST 27
19 ERI Daniel Teklehaimanot DDD 26
20 VS Tejay van Garderen BMC 24
21 RUS Sergey Firsanov GAZ 23
22 SLO Matej Mohoric UAD 23
23 RUS Pavel Broett GAZ 23
24 ERI Natnael Berhane DDD 22
25 COL Sebastián Henao SKY 21
26 SPA Pello Bilbao AST 20
27 BEL Dylan Teuns BMC 19
28 IER Philip Deignan SKY 18
29 COL Winner Anacona MOV 16
30 VS Joe Dombrowski CDT 16
31 ITA Davide Villella CDT 16
32 ITA Simone Andreetta BRD 15
33 ITA Mirco Maestri BRD 15
34 ITA Dario Cataldo AST 15
35 NED Tom-Jelte Slagter CDT 14
36 VS Joey Rosskopf BMC 12
37 RUS Evgeniy Shalunov GAZ 11
38 NED Bauke Mollema TFS 10
39 ITA Marco Marcato UAD 10
40 ITA Cesare Benedetti BOH 9
41 FRA Rudy Molard FDJ 9
42 FRA Matthieu Ladagnous FDJ 9
43 OOS Lukas Pöstlberger BOH 8
44 POL Maciej Paterski CCC 7
45 ZWI Silvan Dillier BMC 6
46 SPA Julen Amezqueta WIL 6
47 ALB Eugert Zhupa WIL 6
48 LUX Bob Jungels QST 5
49 GBR Adam Yates ORS 5
50 CRI Andrey Amador MOV 4
51 SPA Rubén Plaza ORS 4
52 KRO Robert Kišerlovski KAT 4
53 RUS Ivan Rovnyi GAZ 4
54 ITA Eugenio Alafaci TFS 4
55 ITA Filippo Pozzato WIL 3
56 SLO Jan Tratnik CCC 3
57 ITA Giuseppe Fonzi WIL 3
58 ITA Valerio Conti UAD 3
59 SPA José Joaquín Rojas MOV 2
60 ITA Matteo Montaguti ALM 2
61 BEL Jasper Stuyven TFS 2
62 AUS Rory Sutherland MOV 2
63 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ 2
64 FRA Hubert Dupont ALM 1
65 ITA Franco Pellizotti TBM 1
66 SPA Gorka Izagirre MOV 1
67 WRU Kanstantsin Siutsou TBM 1
68 RUS Alexander Foliforov GAZ 1
69 ITA Manuele Boaro TBM 1
70 ITA Matteo Busato WIL 1
71 WRU Branislav Samoilav CCC 1
72 ITA Enrico Barbin BRD 1
73 WRU Ilia Koshevoy WIL 1
74 POL Marcin Bialoblocki CCC 1
1 LUX Bob Jungels QST 90u41'58"
2 GBR Adam Yates ORS +1'06"
3 ITA Davide Formolo CDT +8'13"
4 SLO Jan Polanc UAD +11'02"
5 BEL Laurens De Plus QST +1u12'56"
6 ITA Simone Petilli UAD +1u22'30"
7 COL Sebastián Henao SKY +1u37'00"
8 FRA François Bidard ALM +2u01'59"
9 RUS Alexander Foliforov GAZ +2u02'26"
10 OOS Gregor Mühlberger BOH +2u05'30"
11 FRA Julien Bernard TFS +2u07'14"
12 TSJ Michal Schlegel CCC +2u11'15"
13 SPA Cristián Rodríguez WIL +2u20'52"
14 SPA Carlos Verona ORS +2u27'09"
15 ITA Valerio Conti UAD +2u58'06"
16 BEL Dylan Teuns BMC +3u08'40"
17 OOS Felix Großschartner CCC +3u12'00"
18 ITA Manuel Senni BMC +3u16'31"
19 ITA Edward Ravasi UAD +3u19'43"
20 FRA Clément Chevrier ALM +3u20'04"
21 RUS Matvei Mamykin KAT +3u26'24"
22 FRA Quentin Jauregui ALM +3u34'15"
23 GBR Hugh Carthy CDT +3u39'05"
24 ITA Giulio Ciccone BRD +3u42'20"
25 BEL Jasper Stuyven TFS +3u47'48"
26 SPA Julen Amezqueta WIL +3u49'44"
27 SLO Luka Pibernik TBM +3u51'15"
28 OOS Lukas Pöstlberger BOH +4u10'01"
29 NOO Sindre Lunke SUN +4u15'54"
30 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +4u16'38"
31 COL Fernando Gaviria QST +4u23'23"
32 SLO Matej Mohoric UAD +4u27'02"
33 DEN Mads Pedersen TFS +4u30'48"
34 ITA Lorenzo Rota BRD +4u57'53"
35 ITA Davide Martinelli QST +4u58'58"
36 ITA Simone Andreetta BRD +5u07'12"
1 SPA Movistar MOV 272u21'54"
2 FRA AG2R ALM +59'46"
3 FRA FDJ FDJ +1u19'56"
4 BRN Bahrain TBM +1u24'52"
5 VS Cannondale CDT +1u27'19"
6 VAE UAE Team Emirates UAD +1u59'31"
7 GBR Team Sky SKY +1u59'41"
8 KAZ Astana AST +2u09'05"
9 VS Trek TFS +2u23'12"
10 DUI Sunweb SUN +2u41'45"
11 AUS Orica ORS +2u49'34"
12 BEL Quick-Step QST +2u51'09"
13 ZWI Katusha KAT +2u53'55"
14 VS BMC Racing BMC +3u02'58"
15 NED LottoNL TLJ +3u13'00"
16 DUI BORA BOH +3u59'12"
17 POL CCC CCC +4u09'42"
18 ZAF Dimension Data DDD +4u20'44"
19 BEL Lotto LTS +4u56'46"
20 ITA Wilier Triestina WIL +7u28'47"
21 RUS Gazprom GAZ +8u07'36"
22 ITA Bardiani Valvole BRD +10u56'57"