Refresh


home : Wielrennen : Giro d'Italia


Fraile is de sterkste vluchter in de Giro, 3 Belgen komen net te laat

Omar Fraile boekt zijn eerste zege in een grote ronde.

wo 17/05/2017 - 17:02 In de Ronde van Italië heeft de Spanjaard Omar Fraile (Dimension Data) een laatste overgangsrit naar zijn hand gezet. Hermans, De Plus en Monfort zaten in de vlucht van de dag en eindigden alle 3 in de top 10. De Nederlander Tom Dumoulin blijft op zijn roze troon zitten.

VIDEO: Fraile maakt het ijskoud af in de sprint

Rit 11 in een notendop

 • Sleutelmoment: Op de slotklim worden Mikel Landa en Omar Fraile na een vlucht van bijna 100 kilometer gegrepen door een achtervolgende groep. Het liedje van de twee leek uit, maar dat was buiten Fraile gerekend, die eerst vlak voor de top aansloot bij Rolland en vervolgens in de sprint ook nog eens de sterkste bleek.
 • Verliezer van de dag: Geraint Thomas leek na de tijdrit toch nog een woordje mee te kunnen spreken voor het podium, maar vandaag verliest hij - samen met Steven Kruijswijk - toch weer een minuut.
 • Opvallend: Omar Fraile won de voorbije twee jaar telkens het bergklassement in de Vuelta. Onderweg naar zijn triomf sprokkelde hij nog genoeg punten om Jan Polanc bij te benen in de strijd om het blauw. Polanc mag de trui voorlopig wel blijven dragen.

Etappe in het teken van Bartali

De elfde rit was door de organisatie de Gino Bartali-etappe gedoopt. Bartali, die zelf 3 keer de Giro won, overleed in 2000. 17 jaar te vroeg om te zien hoe zijn geboortedorp Ponte a Ema het decor was van de officiële start van deze etappe.

Een hyperactieve De Plus sprong in de openingsfase op alles en iedereen die wou ontsnappen. 25 renners konden na veel wikken en wegen toch addio zeggen tegen het peloton. Naast De Plus waren ook Hermans en Monfort meegeschoven.

Voor Landa en Fraile was de groep te groot of ging het niet snel genoeg. Zij lieten de anderen al snel ter plaatse en trokken samen op avontuur door de Apennijnse bergen.

Fraile is onvermoeibaar

De samenwerking tussen de twee Spanjaarden verliep optimaal, terwijl de achtervolgers aan het zwemmen waren tussen de kop en het peloton in.

Maar op de voorlaatste beklimmingen keerden de kansen. Fraile en Landa leken door het beste krachten heen. Amador, die stiekem droomde van roze, liet zijn Movistar-ploegmaats werken, zodat het verschil zienderogen daalde.

Op de Monte Fumaiolo vielen ze de twee op de nek. De Plus mocht even dromen van een ritzege, maar Rolland, Rui Costa en de onvermoeibare Fraile waren sterker.

In de straten van Bagno di Romagna kwamen de achtervolgers nog erg dicht, maar niet dicht genoeg om mee te spelen in de sprint. Rui Costa kon zijn favorietenrol niet waarmaken. Fraile beschikte ook over de snedigste sprint.

Dumoulin: "Nu genieten van twee rustige dagen in het peloton"

Tom Dumoulin verdedigde zijn roze trui met succes. "We hadden een groot gevecht verwacht en dat werd het ook, zeker op de eerste klim. Maar we zijn nooit in paniek geschoten.  En de ploeg heeft heel goed werk geleverd. We zijn kalm gebleven en hadden alles onder controle."

"Er zijn een aantal klassementsmannen die op vijf of zes minuten stonden en die nu wel wat tijd hebben teruggepakt, maar daar maak ik me niet echt zorgen over."

"Oropa wordt weer een heel zware aankomst bergop. Eerst lekker genieten van twee rustige dagen in het peloton. Hopelijk."

Wedstrijdverloop

 1. 17:02 Einde
 2. 17:01 Fraile wint! Omar Fraile bekroont zijn beresterke wedstrijd met een overwinning. Hij was al de hele dag op pad met Landa, werd ingehaald en maakt het nu ijzersterk af in de sprint. Verbluffend!
 3. 17:00 De Plus komt nog erg dicht, maar het lijkt net te laat te zijn.
 4. 17:00 Laatste kilometer Wie van de 4? Of komt er nog iemand terug van achteraan?
 5. 16:59 Kangert probeert meteen erop en erover te gaan.
 6. 16:58 De gok van Rui Costa heeft gewerkt. Fraile rijdt het gaatje dicht op Rolland. Intussen heeft Kangert vanuit de achtergrond bijna de sprong gemaakt.
 7. 16:58 Er wordt gepokerd vooraan en dus springt Rolland zelf weg.
 8. 16:57 Nog 3 kilometer. Het verschil is nog altijd beperkt. Wie werkt het beste samen op het vlakke? Dat zal het verschil maken.
 9. 16:54 Spanning troef! De twee Astana's proberen de achtervolging aan de waggel te houden. Het verschil wordt seconde per seconde kleiner. Alles is nog speelbaar!
 10. 16:52 Wereldtitel Rui Costa heeft nog niet veel laten zien in deze Giro, maar startplaats Firenze, waar hij in 2013 wereldkampioen werd, doen hem herleven.
 11. 16:51 Met een klein beetje hulp van een motor haakt Rui Costa zijn karretje aan. We zitten met een trio.
 12. 16:50 Het is aan de drie Belgen om nog iets van deze rit te maken. Maar in de afdaling is het moeilijk om veel terrein goed te maken.
 13. 16:48 2 tegen 1 Rui Costa moet in zijn eentje opboksen tegen Rolland en Fraile. Vergeet niet dat die laatste al de hele dag in de aanval heeft gereden met Landa.
 14. 16:46 Het verschil tussen Rolland en Fraile en de achtervolgers is nog altijd overbrugbaar. Rui Costa probeert er in zijn eentje naartoe te rijden.
 15. 16:39 Rolland en Fraile wachten niet op de anderen in de afdaling. Ze hebben 15 seconden voorsprong.
 16. 16:37 Nibali maakt zijn reputatie van meester-daler waar. Hij neemt meteen een paar tientallen meters op de anderen.
 17. 16:35 Met een handvol seconden voorsprong komt Pinot over de top, op 2 minuten van de koplopers. Zal Nibali in de afdaling zijn concurrenten onder druk proberen te zetten?
 18. 16:34 Pinot schudt nog eens aan de boom. Nibali en Dumoulin proberen naar hem toe te rijden.
 19. 16:32 Vanuit het niets en gebeten op de bergpunten springt Fraile naar Rolland vlak voor de top van de Fumaiolo. De Spanjaard is het vinnigst in de eindfase. Hij heeft nu even veel punten als Polanc, die de trui wel behoudt.
 20. 16:30 Nibali neemt het laatste stuk van de beklimming voor zijn rekening. Pinot, Quintana en Pozzovivo volgen gezwind. Kruijswijk lost en ook Thomas kan het tempo moeilijk volgen.
 21. 16:29 Net wanneer ze bijna gegrepen worden, versnelt Rolland. De Plus laat Costa het werk opknappen. Daarachter weert Visconti zich om zijn kansen gaaf te houden.
 22. 16:27 Putsch van Bahrein Nibali heeft Pellizotti naar voren gestuurd en die geeft er meteen een fameuze snok aan. Enkele toppers, zoals Mollema en Kruijswijk, hebben het meteen lastig.
 23. 16:26 Van je vrienden moet je het hebben Ben Hermans neemt het commando in de achtervolging op De Plus en co. Hij brengt ze tot op 100 meter van de kop.
 24. 16:25 De drie hebben al een fraaie voorsprong. Wordt een van de drie de winnaar vandaag?
 25. 16:24 Rolland is erbij geraakt. Zo krijgen we een mooi koptrio: Rolland, De Plus en Rui Costa.
 26. 16:23 Rui Costa gooit alle trossen los, De Plus weet dat hij die niet mag laten rijden en bijt zich in hem vast. Rolland volgt wat verderop.
 27. 16:23 De Plus trekt vandaag mee in de aanval.
 28. 16:20 De winnaar van deze etappe mag straks dit knappe shirt aantrekken
 29. 16:17 Marczynski en Herrada moeten ook lossen. De groep raakt uitgedund, maar de 3 Belgen houden wel stand.
 30. 16:11 De tank bij Landa is effectief leeg. Hij moet al lossen uit de kopgroep.
 31. 16:10 Omar Fraile en Mikel Landa reden vandaag lang op kop.
 32. 16:10 Het intermezzo met Landa is al weer voorbij. Heeft hij nu zijn laatste troefkaart gespeeld?
 33. 16:08 Het peloton is ook nog niet kansloos voor de dagzege. Het verschil is onder de 3 minuten gezakt, met nog 38 kilometer op de teller.
 34. 16:04 Mikel Landa heeft blijkbaar nog wat over, want in zijn eentje rijdt hij weer weg van de anderen. Hij heeft een haarspeldbocht voorsprong.
 35. 16:02
 36. 15:59 Samensmelting vooraan Landa en Fraile hebben de boodschap begrepen. De achtervolgers, met de Belgen De Plus, Hermans en Monfort, staan op het punt het op te rapen.
 37. 15:58 In het peloton moet Van Garderen opnieuw lossen. Hij staat na twee beroerde dagen nog maar 17e, op 7'42" van Dumoulin.
 38. 15:56 We gaan weer klimmen. De Monte Fumaiola is een loper van 23 kilometer lang. Daarna volgt nog de afdaling tot in de finishplaats.
 39. 15:56
 40. 15:51 Lekke band Hermans Ben Hermans rijdt op een slecht moment lek. Kan hij weer aansluiten, want hij de finale zou hem wel moeten liggen.
 41. 15:50 Pinot en Mollema Het verschil tussen het peloton en de achtervolgers is uitgegroeid tot 3 minuten, waardoor Amador toch weer rozerijp is. Ook Pinot en Mollema worden wat zenuwachtig en zetten een mannetje mee in in de achtervolging.
 42. 15:49 Herrada rijdt zich nu helemaal leeg voor Amador. Het verschil slinkt zienderogen. Nog maar iets meer dan 1 minuut voor Landa en Fraile. Plots kan het weer alle kanten uit.
 43. 15:44 Campenaerts: "De date zal origineel zijn zoals het aanzoek"
 44. 15:43 Met iets meer dan 2 minuten voorsprong komen Landa en Fraile over de finish. Nu maken ze nog een lus van 50 km, met daarbij nog de beklimming van de Monte Fumaiolo.
 45. 15:43 De renner die in de afdaling het ravijn opzocht, is geïdentificeerd. Bauke Mollema verliest met Laurent Didier een waardevolle helper.
 46. 15:35 Cavendish: "Ik woon maar 25 km van hier, ik kom even dag zeggen aan mijn vrienden"
 47. 15:34 De Plus is 3e op de Carnaio, goed voor 2 punten. Hij heeft duidelijk zijn zinnen gezet op de bergtrui, maar dat zal wel een langetermijnproject worden. Voorlopig wordt het een strijd tussen Polanc en Fraile.
 48. 15:32 Landa gunt Fraile ook op de Carnaio opnieuw de vette punten. De achtervolgers zijn intussen bijna genaderd tot op 2 minuten, maar Bagno di Romagna nadert wel met rasse schreden. Nog 58 km.
 49. 15:28 Dumoulin: "Vandaag is één van de zwaarste ritten van de Giro"
 50. 15:21 Amador Amador versnelt nu toch zelf ook bij de achtervolgers, maar hij wordt geschaduwd door Ten Dam, in dienst van Dumoulin. Amador zou vandaag in het roze kunnen belanden, maar dan moet hij wel nog een tweetal minuten uitlopen op het peloton. Het zou geen unicum zijn voor de Costa Ricaan, want ook vorig jaar mocht hij even de leiderstrui dragen.
 51. 15:21
 52. 15:17 We beginnen zo dadelijk aan de derde beklimming van de dag. Die zal veel duidelijk maken.
 53. 15:15 Montaguti wordt weer ingerekend. Astana (voor Kangert) en Movistar (voor Amador) voeren het tempo nog wat op.
 54. 15:13 Montaguti rijdt weg uit de achtervolgende groep, op zoek naar de 2 koplopers. Vorig jaar eindigde hij al eens 2e in een rit in de Giro, weliswaar op ruime voorsprong van Brambilla.
 55. 15:11 De twee leiders vallen een beetje stil, of ze houden bewust wat in. Het peloton is tot op 4'30" genaderd, de achtervolgers zelfs op 2'20".
 56. 15:06 Het gaat wat op en af de laatste dagen. Zaterdag voelde ik mij goed, maar zondag naar Blockhaus had ik weer last van mijn dij. Jammer, want ik heb het gevoel dat er meer inzit. Bart De Clercq (Lotto-Soudal)
 57. 15:06 De Clercq: "Het blijft afwachten wat de benen zeggen"
 58. 14:56 In de achtervolgende groep probeert Movistar in dienst van Amador er nog wel de vaart in te houden, maar het verschil met Landa en Fraile neemt toe, tot bijna 3 minuten. Omdat ook het peloton niet geïnteresseerd is in de koplopers, wordt het meer dan waarschijnlijk een Spaans duel voor de dagzege.
 59. 14:47
 60. 14:41 Valpartij! Een nog onbekende renner van Trek is in de afdaling over de vangrail gegaan. Ook Pellizotti komt ten val, maar hij lijkt er goed vanaf te komen.
 61. 14:36 Het verschil tussen de twee leiders en het peloton is meer dan 5 minuten. De achtervolgende groep volgt op 2'20" van de kop. Fraile pakt de 5 punten op de Passo della Calla. Hij had er al 9 gesprokkeld in deze Giro, maar heeft dus nog wat werk voor de boeg om Jan Polanc (44 punten) te onttronen.
 62. 14:26 Fraile Omar Fraile is al jaren een gewaardeerde kracht, eerst bij Caja Rural en sinds vorig jaar bij Dimension Data. De 26-jarige Spanjaard kent de streek goed, want in 2015 won hij de Ronde van de Apennijnen.
 63. 14:20 Landa Mikel Landa is in het klassement totaal geen bedreiging meer voor Tom Dumoulin. Hij staat 42e op iets meer dan een halfuur. De Spanjaard van Sky was een van de slachtoffers bij de val met de motorrijder en verloor toen veel tijd. In 2015 won hij 2 ritten na elkaar in de Giro, eerst naar de Madonna di Campiglio en daarna naar Aprica.
 64. 14:19 Landa wint in de Giro, Contador geeft geen krimp
 65. 14:19 Journaalverslag van de koninginnenrit in de Giro
 66. 14:17 In de tweede groep weten ze niet goed wat te doen. Ze zwemmen tussen Landa en Fraile en het peloton in.
 67. 14:09 In het peloton bepaalt het Sunweb van Dumoulin het tempo. Voorin is enkel Amador gevaarlijk, maar hij staat toch ook al op 4'39" van het roze.
 68. 14:08 De Plus en co zijn niet tot bij het Spaanse duo Landa en Fraile geraakt. Ze hebben zich weer laten uitzakken en volgen nu op 45 seconden.
 69. 14:04 Van den Broeck ziet af in Giro: "Heb last van mijn zitvlak"
 70. 13:59 Uitdunning vooraan Landa gooit er de beuk in vooraan. Hij wil de groep uitdunnen en krijgt Fraile mee. Daarachter volgt een groepje van 3 renners, met de onvermijdelijke De Plus, samen met Rolland en Montaguti.
 71. 13:54 Samenstelling kopgroep De 25 leiders: De Plus, Monfort, Anton, Fraile, Hermans, Visconti, Amador, Rojas, Herrada, Montaguti, Kangert, Dupont, Cataldo, Rolland, Villella, Carthy, Rovny, Marczynski, Plaza, Petilli, Rui Costa, Elissonde, Ten Dam, Landa en Keizer
 72. 13:54 Grote kopgroep Anton en De Plus hebben het gezelschap gekregen van de achtervolgers. Daarbij nog 2 Belgen: Hermans en Monfort. Amador, de nummer 9 in het klassement, is de best geplaatste.
 73. 13:45 De Plus en Anton wachten in de afdaling niet op de achtervolgers. In vliegende vaart duiken ze naar beneden.
 74. 13:38 Het verschil op de top met de andere vluchters is amper een tiental seconden. Het peloton volgt al op 50 seconden.
 75. 13:37
 76. 13:35 Passo della Consuma Anton kan het tempo van De Plus nauwelijks volgen. Op de top sprokkelt de piepjonge Belg van Quick-Step de meeste punten.
 77. 13:33 De Plus impressionant De groep vooraan is te groot en dus geeft De Plus er nog eens een snok aan. Hij krijgt de al even actieve Igor Anton mee.
 78. 13:28 Van Garderen Tejay van Garderen heeft de rol al snel moeten lossen in het peloton. Hij was al teruggeslagen in het klassement, maar dreigt nu helemaal een vrije val te maken.
 79. 13:27 Het peloton is nog maar 50 renners sterk. Intussen zitten de niet-klimmers te huilen op hun fiets. Voorin krijgen we steeds dezelfde namen: De Plus, Costa, Anton,...
 80. 13:22 Opgave Haas Ook Rui Costa is heel actief. De Portugees krijgt vandaag een gedroomd parcours voorgeschoteld. Maar het tempo is te hoog om echt weg te rijden. Intussen wordt de opgave van de Australiër Nathan Haas gemeld.
 81. 13:19 Hermans en De Plus Een klein groepje heeft een 100-tal meter voorsprong genomen op het peloton, dat ook al fel uitgedund is. Vooraan herkennen we onder meer Ben Hermans en Laurens De Plus.
 82. 13:11 Schifting Het Movistar van Quintana probeert de roze trui al vroeg af te matten. Het peloton wordt zo al snel uitgedund.
 83. 13:05 Zo meteen beginnen we aan de Passo della Consuma. Die zal ongetwijfeld wél voor afscheiding zorgen.
 84. 13:04 Of ik de nieuwe Indurain ben (die ook altijd het verschil maakte in de tijdritten)? Ik zou graag in zijn voetstappen treden, maar ik blijf natuurlijk gewoon Tom Dumoulin. Roze trui Dumoulin
 85. 12:58 Het is niet zo makkelijk om weg te geraken. De grote ploegen laten voorlopig niemand rijden. Het was wachten tot de juiste mix gevonden wordt.
 86. 12:51 4 vluchters Vier renners hebben een kleine voorsprong op het peloton. Er zijn nog geen namen bekend.
 87. 12:46
 88. 12:44 Officiële start De renners zijn Ponte a Ema gepasseerd. Wie geraakt vandaag in de vroege vlucht? Die zou wel eens heel populair kunnen zijn, want mogelijk draagt die tot het einde.
 89. 12:30 Bartali De officiële start is over enkele kilometers in Ponte a Ema, de geboorteplaats van Gino Bartali. Deze rit wordt dan ook de Bartali-rit genoemd. De vrome Bartali was vlak na WO II de tegenpool van de flamboyante vrijdenker Fausto Coppi. Bartali won de Giro 3 keer (1936, 1937 en 1946).
 90. 12:28 Start In het schilderachtige Firenze is de officieuze start van deze elfde etappe gegeven.
 91. 12:28 Wedstrijd
 92. 12:25 Opgave Nizzolo De lijdensweg van Italiaans kampioen Giacomo Nizzolo is voorbij. De medische staf van Trek acht het raadzaam om Nizzolo, die last heeft van allergieën, niet meer te laten starten. Nizzolo werd in de sprints de eerste dagen nog 3e en 4e, maar toen het bergop ging ging het bergaf met hem.
 93. 11:43
 94. 11:28 Tom Dumoulin begint aan zijn zevende dag in het roze. Vorig jaar droeg hij de trui ook al 6 dagen.
 95. 11:25
 96. 11:23
 97. 11:22
 98. 11:06 Wie valt Dumoulin aan? Tom Dumoulin zit na de tijdrit stevig in het roze, maar vanaf vandaag komt het terrein van de concurrentie eraan. Houdt de Nederlander stand op de 4 beklimmingen vandaag, de Passo dela Consuma (cat 2), de Passo della Calla (cat 3), de Passo del Carnaio (cat 3) en de Monte Fumaiolo (cat 2)?
 99. 11:06 Vooraf
profiel
profiel

Uitslag

Uitslag rit

1 SPA Omar Fraile DDD 4u23'14"
2 POR Rui Costa UAD +0"
3 FRA Pierre Rolland CDT +0"
4 EST Tanel Kangert AST +0"
5 ITA Giovanni Visconti TBM +0"
6 BEL Ben Hermans BMC +0"
7 ITA Dario Cataldo AST +0"
8 ITA Simone Petilli UAD +0"
9 BEL Maxime Monfort LTS +3"
10 BEL Laurens De Plus QST +3"
11 CRI Andrey Amador MOV +3"
12 FRA Hubert Dupont ALM +3"
13 SPA Rubén Plaza ORS +1'37"
14 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ +1'37"
15 ITA Domenico Pozzovivo ALM +1'37"
16 ITA Matteo Montaguti ALM +1'37"
17 RUS Ilnur Zakarin KAT +1'37"
18 FRA Thibaut Pinot FDJ +1'37"
19 NED Tom Dumoulin SUN +1'37"
20 COL Nairo Quintana MOV +1'37"
48 BEL Bart De Clercq LTS +4'27"
74 BEL Dries Devenyns QST +10'22"
76 BEL Pieter Serry QST +10'56"
102 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +16'18"
128 BEL Jasper De Buyst LTS +25'58"
136 BEL Dylan Teuns BMC +25'58"
153 BEL Sean De Bie LTS +25'58"
154 BEL Victor Campenaerts TLJ +25'58"
160 BEL Jasper Stuyven TFS +25'58"
164 BEL Iljo Keisse QST +25'58"
klassement
1 NED Tom Dumoulin SUN 63u48'08"
2 COL Nairo Quintana MOV +2'41"
3 FRA Thibaut Pinot FDJ +3'21"
4 ITA Vincenzo Nibali TBM +3'40"
5 RUS Ilnur Zakarin KAT +4'24"
6 NED Bauke Mollema TFS +4'32"
7 ITA Domenico Pozzovivo ALM +4'59"
8 LUX Bob Jungels QST +5'18"
9 CRI Andrey Amador MOV +6'01"
10 NED Steven Kruijswijk TLJ +7'03"
11 GBR Adam Yates ORS +7'43"
12 ITA Davide Formolo CDT +8'09"
13 ITA Dario Cataldo AST +8'14"
14 SLO Jan Polanc UAD +9'11"
15 BEL Ben Hermans BMC +10'51"
16 BEL Maxime Monfort LTS +11'47"
17 POR Rui Costa UAD +16'52"
18 TSJ Jan Hirt CCC +19'45"
19 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ +21'31"
20 OOS Patrick Konrad BOH +22'27"
21 BEL Laurens De Plus QST +22'31"
22 FRA Hubert Dupont ALM +22'53"
23 ITA Franco Pellizotti TBM +24'47"
24 ITA Simone Petilli UAD +26'06"
25 DEN Jesper Hansen AST +26'36"
26 SPA Cristián Rodríguez WIL +26'49"
27 NED Stef Clement TLJ +27'04"
28 FRA Rudy Molard FDJ +31'56"
29 VS Peter Stetina TFS +32'30"
30 CAN Michael Woods CDT +32'38"
31 NED Laurens ten Dam SUN +33'05"
32 VS Tejay van Garderen BMC +34'13"
33 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +36'49"
34 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +39'24"
35 SPA Gorka Izagirre MOV +40'11"
36 LUX Ben Gastauer ALM +40'21"
37 COL Winner Anacona MOV +40'25"
38 ITA Giovanni Visconti TBM +42'51"
39 SPA Mikel Landa SKY +44'24"
40 FRA Pierre Rolland CDT +46'35"
41 IER Philip Deignan SKY +48'34"
42 POL Tomasz Marczynski LTS +51'21"
43 SPA Luis León Sánchez AST +51'35"
44 COL Sebastián Henao SKY +54'35"
45 POR José Mendes BOH +54'57"
46 KRO Robert Kišerlovski KAT +55'11"
47 ZWI Steve Morabito FDJ +55'25"
48 TSJ Michal Schlegel CCC +56'21"
49 SPA Rubén Plaza ORS +56'58"
50 FRA Julien Bernard TFS +57'39"
51 ITA Matteo Montaguti ALM +58'58"
52 FRA François Bidard ALM +1u01'36"
53 SPA José Joaquín Rojas MOV +1u01'43"
54 SPA Víctor De la Parte MOV +1u02'08"
55 ITA Valerio Conti UAD +1u02'36"
56 SPA José Herrada MOV +1u02'49"
57 ITA Eros Capecchi QST +1u04'09"
58 NED Bram Tankink TLJ +1u04'18"
59 RUS Alexander Foliforov GAZ +1u05'22"
60 DUI Simon Geschke SUN +1u05'37"
61 OOS Georg Preidler SUN +1u06'47"
62 SPA Igor Antón DDD +1u08'09"
63 ITA Diego Rosa SKY +1u09'36"
64 VS Joey Rosskopf BMC +1u10'36"
65 ERI Natnael Berhane DDD
66 ITA Manuele Boaro TBM
67 ITA Enrico Battaglin TLJ +1u12'59"
68 POR José Gonçalves KAT +1u15'01"
69 ZWI Silvan Dillier BMC +1u15'13"
70 OOS Gregor Mühlberger BOH +1u17'45"
71 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ +1u17'57"
72 ITA Salvatore Puccio SKY +1u19'26"
73 SPA Jesús Hernández TFS +1u20'09"
74 SPA Carlos Verona ORS +1u21'26"
75 SPA Pello Bilbao AST +1u22'36"
76 KAZ Andrey Zeits AST +1u23'35"
77 FRA Clément Chevrier ALM +1u29'10"
78 GBR Hugh Carthy CDT +1u29'26"
79 ITA Davide Villella CDT +1u29'49"
80 ITA Enrico Gasparotto TBM +1u29'49"
81 VS Chad Haga SUN +1u33'46"
82 ITA Paolo Tiralongo AST +1u36'38"
83 BEL Dylan Teuns BMC +1u37'38"
84 FRA Jérémy Roy FDJ +1u37'46"
85 FRA Quentin Jauregui ALM +1u39'04"
86 ITA Edward Ravasi UAD +1u39'31"
87 RUS Sergey Firsanov GAZ +1u39'43"
88 BEL Dries Devenyns QST +1u40'15"
89 SPA Omar Fraile DDD +1u41'34"
90 AUS Adam Hansen LTS +1u43'17"
91 OOS Felix Großschartner CCC +1u43'40"
92 RUS Matvei Mamykin KAT +1u44'34"
93 NED Tom-Jelte Slagter CDT +1u44'44"
94 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +1u45'36"
95 FRA Kenny Elissonde SKY +1u45'50"
96 ITA Valerio Agnoli TBM +1u46'36"
97 ITA Kristian Sbaragli DDD +1u49'36"
98 POL Lukasz Owsian CCC +1u50'34"
99 SPA Francisco Ventoso BMC +1u51'11"
100 ITA Matteo Busato WIL +1u54'03"
101 BEL Jasper Stuyven TFS +1u54'55"
102 SLO Luka Pibernik TBM +1u54'59"
103 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +1u56'37"
104 WRU Branislav Samoilav CCC +1u57'24"
105 OOS Lukas Pöstlberger BOH +1u59'35"
106 WRU Vasil Kirijenka SKY +1u59'35"
107 VS Joe Dombrowski CDT +1u59'53"
108 DEN Lars Bak LTS +1u59'58"
109 ITA Manuel Senni BMC +2u00'07"
110 FRA Benoît Vaugrenard FDJ +2u00'18"
111 NOO Sindre Lunke SUN +2u00'21"
112 POL Maciej Paterski CCC +2u01'24"
113 ZAF Ryan Gibbons DDD +2u01'27"
114 RUS Pavel Broett GAZ +2u02'38"
115 ERI Daniel Teklehaimanot DDD +2u03'09"
116 ITA Marco Marcato UAD +2u03'38"
117 NED Jos van Emden TLJ +2u03'45"
118 SLO Jan Tratnik CCC +2u04'01"
119 ITA Giulio Ciccone BRD +2u05'34"
120 COL Fernando Gaviria QST +2u06'14"
121 SPA Ángel Vicioso KAT +2u06'28"
122 ITA Enrico Barbin BRD +2u07'28"
123 ITA Simone Ponzi CCC +2u07'33"
124 RUS Ivan Rovnyi GAZ +2u07'42"
125 BEL Jasper De Buyst LTS +2u08'21"
126 NED Martijn Keizer TLJ +2u08'33"
127 ITA Daniele Bennati MOV +2u09'06"
128 ITA Filippo Pozzato WIL +2u10'08"
129 AUS Michael Hepburn ORS +2u11'08"
130 SLO Matej Mohoric UAD
131 FRA Julien Bérard ALM
132 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT +2u12'54"
133 ITA Cesare Benedetti BOH +2u13'28"
134 SPA Julen Amezqueta WIL +2u13'54"
135 RUS Alexey Tsatevich GAZ +2u14'05"
136 DEN Christopher Juul-Jensen ORS +2u14'20"
137 ITA Sacha Modolo UAD +2u15'20"
138 VS Alex Howes CDT +2u16'31"
139 BEL Pieter Serry QST +2u17'09"
140 ALB Eugert Zhupa WIL +2u17'38"
141 FRA William Bonnet FDJ +2u17'53"
142 ITA Manuel Quinziato BMC +2u17'56"
143 SLO Kristijan Koren CDT +2u19'33"
144 RUS Maksim Belkov KAT +2u20'01"
145 NED Twan Castelijns TLJ +2u20'25"
146 NED Moreno Hofland LTS +2u20'43"
147 ITA Mirco Maestri BRD +2u21'01"
148 TSJ Jan Bárta BOH +2u21'36"
149 AUS Rory Sutherland MOV +2u22'25"
150 POL Michal Golas SKY +2u23'00"
151 DEN Mads Pedersen TFS +2u24'02"
152 BEL Iljo Keisse QST +2u25'57"
153 SLO Luka Mezgec ORS +2u26'04"
154 ITA Roberto Ferrari UAD +2u26'58"
155 ITA Davide Martinelli QST +2u27'23"
156 ZAF Johann Van Zyl DDD +2u27'47"
157 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +2u28'27"
158 CAN Svein Tuft ORS +2u29'06"
159 NED Tom Stamsnijder SUN +2u29'14"
160 BEL Victor Campenaerts TLJ +2u29'52"
161 AUS Alexander Edmondson ORS +2u32'20"
162 ITA Vincenzo Albanese BRD +2u33'12"
163 ARG Maximiliano Richeze QST +2u33'23"
164 ITA Eugenio Alafaci TFS +2u33'46"
165 RUS Sergej Lagoetin GAZ +2u36'32"
166 SPA Alberto Losada KAT +2u38'48"
167 DUI Phil Bauhaus SUN +2u41'53"
168 ITA Nicola Boem BRD +2u42'36"
169 BEL Sean De Bie LTS +2u42'57"
170 COL Daniel Martínez WIL +2u43'32"
171 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ +2u43'46"
172 IER Sam Bennett BOH +2u48'03"
173 ITA Lorenzo Rota BRD +2u50'30"
174 ITA Simone Andreetta BRD +2u51'08"
175 KAZ Zhandos Bizhigitov AST +2u51'58"
176 POL Marcin Bialoblocki CCC +3u01'46"
177 WRU Ilia Koshevoy WIL +3u07'34"
178 ITA Giuseppe Fonzi WIL +3u20'10"
1 LUX Bob Jungels QST 4u16'51"
2 COL Nairo Quintana MOV +0"
3 FRA Thibaut Pinot FDJ +0"
4 GBR Adam Yates ORS +0"
5 ITA Domenico Pozzovivo ALM +0"
6 OOS Patrick Konrad BOH +0"
7 ITA Vincenzo Nibali TBM +0"
8 NED Tom Dumoulin SUN +0"
9 RUS Ilnur Zakarin KAT +0"
10 NED Bauke Mollema TFS +0"
11 SLO Jan Polanc UAD +0"
12 NED Steven Kruijswijk TLJ +0"
13 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ +14"
14 SPA Mikel Landa SKY +14"
15 ITA Davide Formolo CDT +14"
16 BEL Laurens De Plus QST +25"
17 ITA Giovanni Visconti TBM +25"
18 BEL Ben Hermans BMC +25"
19 SPA Gorka Izagirre MOV +25"
20 CRI Andrey Amador MOV +25"
21 VS Tejay van Garderen BMC +25"
22 ITA Franco Pellizotti TBM +25"
23 KRO Robert Kišerlovski KAT +25"
24 DUI Simon Geschke SUN +25"
25 FRA Hubert Dupont ALM +40"
26 TSJ Jan Hirt CCC +40"
27 DEN Jesper Hansen AST +40"
28 BEL Maxime Monfort LTS +40"
29 FRA Rudy Molard FDJ +40"
30 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +40"
31 FRA Pierre Rolland CDT +54"
32 ITA Dario Cataldo AST +1'01"
33 POR José Gonçalves KAT +1'07"
34 SPA Luis León Sánchez AST +1'07"
35 NED Stef Clement TLJ +1'10"
36 SPA Jesús Hernández TFS +1'10"
37 LUX Ben Gastauer ALM +1'25"
38 IER Philip Deignan SKY +1'30"
39 COL Sebastián Henao SKY +1'30"
40 ITA Manuele Boaro TBM +1'44"
41 VS Peter Stetina TFS +1'54"
42 ITA Valerio Conti UAD +1'54"
43 NED Laurens ten Dam SUN +2'17"
44 SPA Víctor De la Parte MOV +2'34"
45 ZWI Steve Morabito FDJ +2'34"
46 TSJ Michal Schlegel CCC +3'41"
47 SPA Cristián Rodríguez WIL +3'41"
48 ITA Kristian Sbaragli DDD +4'19"
49 ITA Davide Villella CDT +4'23"
50 FRA Julien Bernard TFS +4'23"
51 VS Joey Rosskopf BMC +4'23"
52 FRA François Bidard ALM +4'23"
53 SPA Rubén Plaza ORS +4'30"
54 NED Bram Tankink TLJ +4'30"
55 CAN Michael Woods CDT +4'30"
56 SPA Carlos Verona ORS +4'44"
57 ITA Eros Capecchi QST +6'04"
58 POR Rui Costa UAD +8'54"
59 BEL Dylan Teuns BMC +8'54"
60 ZWI Silvan Dillier BMC +8'54"
61 COL Winner Anacona MOV +8'54"
62 ITA Giulio Ciccone BRD +8'54"
63 ITA Enrico Battaglin TLJ +8'54"
64 ITA Simone Petilli UAD +10'05"
65 SPA Julen Amezqueta WIL +11'53"
66 ITA Enrico Gasparotto TBM +11'53"
67 ITA Salvatore Puccio SKY +11'53"
68 SPA Pello Bilbao AST +11'53"
69 ITA Enrico Barbin BRD +11'53"
70 ITA Simone Ponzi CCC +13'04"
71 OOS Georg Preidler SUN +13'04"
72 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ +13'04"
73 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +13'04"
74 ITA Valerio Agnoli TBM +13'04"
75 OOS Gregor Mühlberger BOH +13'04"
76 BEL Jasper Stuyven TFS +13'04"
77 BEL Sean De Bie LTS +13'04"
78 KAZ Andrey Zeits AST +13'04"
79 SPA José Joaquín Rojas MOV +13'04"
80 POR José Mendes BOH +13'04"
81 BEL Pieter Serry QST +13'04"
82 ITA Paolo Tiralongo AST +13'04"
83 FRA Clément Chevrier ALM +13'04"
84 POL Tomasz Marczynski LTS +13'04"
85 AUS Adam Hansen LTS +13'04"
86 RUS Matvei Mamykin KAT +13'04"
87 NED Tom-Jelte Slagter CDT +13'04"
88 RUS Alexander Foliforov GAZ +13'04"
89 SPA José Herrada MOV +13'04"
90 SPA Alberto Losada KAT +13'04"
91 AUS Rory Sutherland MOV +13'04"
92 SPA Ángel Vicioso KAT +13'04"
93 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +13'04"
94 ITA Matteo Busato WIL +13'44"
95 ITA Matteo Montaguti ALM +13'44"
96 ITA Diego Rosa SKY +13'44"
97 NED Martijn Keizer TLJ +13'44"
98 FRA Kenny Elissonde SKY +14'50"
99 SLO Luka Pibernik TBM +16'49"
100 BEL Jasper De Buyst LTS +16'49"
101 POL Lukasz Owsian CCC +16'49"
102 ITA Davide Martinelli QST +16'49"
103 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT +16'49"
104 ITA Edward Ravasi UAD +16'49"
105 RUS Alexey Tsatevich GAZ +16'49"
106 COL Daniel Martínez WIL +16'49"
107 SPA Igor Antón DDD +16'49"
108 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +16'49"
109 ARG Maximiliano Richeze QST +16'49"
110 BEL Dries Devenyns QST +16'49"
111 COL Fernando Gaviria QST +16'49"
112 ITA Filippo Pozzato WIL +19'05"
113 ALB Eugert Zhupa WIL +19'05"
114 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +19'05"
115 ZAF Ryan Gibbons DDD +19'05"
116 SPA Francisco Ventoso BMC +19'05"
117 FRA Jérémy Roy FDJ +19'05"
118 NED Moreno Hofland LTS +19'05"
119 VS Chad Haga SUN +19'05"
120 ITA Manuel Quinziato BMC +19'05"
121 DEN Lars Bak LTS +19'05"
122 FRA Benoît Vaugrenard FDJ +19'05"
123 ERI Daniel Teklehaimanot DDD +19'05"
124 POL Michal Golas SKY +19'05"
125 ITA Cesare Benedetti BOH +19'05"
126 ERI Natnael Berhane DDD +19'05"
127 SPA Omar Fraile DDD +19'05"
128 WRU Vasil Kirijenka SKY +19'05"
129 BEL Iljo Keisse QST +19'05"
130 RUS Maksim Belkov KAT +19'05"
131 FRA Julien Bérard ALM +19'05"
132 ITA Manuel Senni BMC +19'05"
133 NED Jos van Emden TLJ +19'05"
134 NOO Sindre Lunke SUN +19'05"
135 ITA Vincenzo Albanese BRD +19'05"
136 NED Tom Stamsnijder SUN +19'05"
137 NED Twan Castelijns TLJ +19'05"
138 RUS Pavel Broett GAZ +19'05"
139 DUI Phil Bauhaus SUN +19'05"
140 FRA William Bonnet FDJ +19'05"
141 RUS Sergej Lagoetin GAZ +19'05"
142 ITA Marco Marcato UAD +19'05"
143 BEL Victor Campenaerts TLJ +19'05"
144 ITA Eugenio Alafaci TFS +19'05"
145 RUS Ivan Rovnyi GAZ +19'05"
146 OOS Felix Großschartner CCC +19'05"
147 POL Maciej Paterski CCC +19'05"
148 RUS Sergey Firsanov GAZ +19'05"
149 ITA Daniele Bennati MOV +19'05"
150 TSJ Jan Bárta BOH +19'05"
151 IER Sam Bennett BOH +19'05"
152 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ +19'05"
153 POL Marcin Bialoblocki CCC +19'05"
154 WRU Branislav Samoilav CCC +19'05"
155 ZAF Johann Van Zyl DDD +19'05"
156 VS Joe Dombrowski CDT +19'05"
157 VS Alex Howes CDT +19'05"
158 GBR Hugh Carthy CDT +19'05"
159 ITA Mirco Maestri BRD +19'05"
160 ITA Lorenzo Rota BRD +19'05"
161 DEN Christopher Juul-Jensen ORS +19'05"
162 SLO Matej Mohoric UAD +19'05"
163 ITA Roberto Ferrari UAD +19'05"
164 ITA Sacha Modolo UAD +19'05"
165 FRA Quentin Jauregui ALM +19'05"
166 WRU Ilia Koshevoy WIL +19'05"
167 ITA Simone Andreetta BRD +19'05"
168 ITA Giuseppe Fonzi WIL +19'05"
169 SLO Jan Tratnik CCC +19'42"
170 KAZ Zhandos Bizhigitov AST +19'46"
171 ITA Nicola Boem BRD +19'53"
172 OOS Lukas Pöstlberger BOH +20'21"
173 DEN Mads Pedersen TFS +20'21"
174 AUS Michael Hepburn ORS +22'02"
175 SLO Kristijan Koren CDT +22'02"
176 AUS Alexander Edmondson ORS +22'02"
177 CAN Svein Tuft ORS +22'02"
178 SLO Luka Mezgec ORS +22'02"
EST Tanel Kangert AST
DUI Rüdiger Selig BOH
RUS Ivan Savitsky GAZ
BEL Bart De Clercq LTS
AUS Caleb Ewan ORS
1 COL Fernando Gaviria QST 325
2 BEL Jasper Stuyven TFS 192
3 IER Sam Bennett BOH 117
4 OOS Lukas Pöstlberger BOH 98
5 ERI Daniel Teklehaimanot DDD 86
6 ITA Kristian Sbaragli DDD 76
7 ALB Eugert Zhupa WIL 70
8 ITA Roberto Ferrari UAD 70
9 ZWI Silvan Dillier BMC 68
10 ZAF Ryan Gibbons DDD 68
11 RUS Pavel Broett GAZ 66
12 NED Tom Dumoulin SUN 65
13 LUX Bob Jungels QST 58
14 ITA Simone Andreetta BRD 52
15 ARG Maximiliano Richeze QST 50
16 DUI Phil Bauhaus SUN 48
17 COL Nairo Quintana MOV 46
18 ITA Sacha Modolo UAD 43
19 POL Maciej Paterski CCC 42
20 FRA Thibaut Pinot FDJ 42
21 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ 40
22 ITA Enrico Battaglin TLJ 40
23 ITA Vincenzo Nibali TBM 37
24 RUS Evgeniy Shalunov GAZ 36
25 RUS Ilnur Zakarin KAT 35
26 GBR Adam Yates ORS 35
27 SPA Luis León Sánchez AST 34
28 ITA Marco Marcato UAD 33
29 ITA Mirco Maestri BRD 32
30 ITA Vincenzo Albanese BRD 30
31 SPA Omar Fraile DDD 27
32 SPA Gorka Izagirre MOV 27
33 ITA Giovanni Visconti TBM 27
34 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT 24
35 ITA Giuseppe Fonzi WIL 24
36 RUS Alexey Tsatevich GAZ 22
37 WRU Ilia Koshevoy WIL 21
38 SLO Jan Polanc UAD 20
39 SPA Mikel Landa SKY 20
40 BEL Iljo Keisse QST 20
41 RUS Sergej Lagoetin GAZ 20
42 CAN Michael Woods CDT 20
43 RUS Ivan Rovnyi GAZ 20
44 SLO Matej Mohoric UAD 20
45 NED Bauke Mollema TFS 18
46 POR Rui Costa UAD 18
47 RUS Sergey Firsanov GAZ 16
48 SLO Jan Tratnik CCC 16
49 WRU Kanstantsin Siutsou TBM 12
50 ERI Natnael Berhane DDD 12
51 POL Marcin Bialoblocki CCC 12
52 ITA Valerio Conti UAD 11
53 ITA Domenico Pozzovivo ALM 11
54 ITA Enrico Barbin BRD 11
55 ITA Cesare Benedetti BOH 11
56 SPA Igor Antón DDD 10
57 ITA Dario Cataldo AST 10
58 POL Lukasz Owsian CCC 10
59 BEL Pieter Serry QST 10
60 DEN Mads Pedersen TFS 10
61 FRA Pierre Rolland CDT 9
62 TSJ Jan Bárta BOH 9
63 COL Daniel Martínez WIL 8
64 NED Steven Kruijswijk TLJ 6
65 BEL Maxime Monfort LTS 6
66 OOS Patrick Konrad BOH 6
67 ITA Simone Petilli UAD 6
68 ITA Matteo Montaguti ALM 6
69 OOS Gregor Mühlberger BOH 6
70 WRU Vasil Kirijenka SKY 6
71 BEL Ben Hermans BMC 5
72 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD 5
73 ITA Eros Capecchi QST 4
74 ITA Davide Villella CDT 4
75 ITA Valerio Agnoli TBM 4
76 DEN Christopher Juul-Jensen ORS 4
77 ZAF Johann Van Zyl DDD 4
78 CRI Andrey Amador MOV 3
79 ITA Franco Pellizotti TBM 3
80 POR José Mendes BOH 3
81 ITA Salvatore Puccio SKY 3
82 NED Jos van Emden TLJ 3
83 NED Moreno Hofland LTS 3
84 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ 2
85 FRA Rudy Molard FDJ 2
86 FRA Jérémy Roy FDJ 2
87 BEL Dries Devenyns QST 2
88 FRA Benoît Vaugrenard FDJ 2
89 ITA Simone Ponzi CCC 2
90 BEL Jasper De Buyst LTS 2
91 ITA Davide Martinelli QST 2
92 CAN Svein Tuft ORS 2
93 BEL Sean De Bie LTS 2
94 ITA Davide Formolo CDT 1
95 BEL Laurens De Plus QST 1
96 FRA Hubert Dupont ALM 1
97 POL Tomasz Marczynski LTS 1
98 SPA Francisco Ventoso BMC 1
99 ITA Matteo Busato WIL 1
100 DEN Lars Bak LTS 1
101 SLO Luka Mezgec ORS 1
102 SPA José Joaquín Rojas MOV -1
103 NED Laurens ten Dam SUN -5
104 COL Winner Anacona MOV -5
1 NED Tom Dumoulin SUN 51
2 SPA Omar Fraile DDD 49
3 SLO Jan Polanc UAD 46
4 COL Nairo Quintana MOV 44
5 RUS Ilnur Zakarin KAT 37
6 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD 34
7 FRA Thibaut Pinot FDJ 33
8 FRA Pierre Rolland CDT 26
9 ERI Daniel Teklehaimanot DDD 24
10 BEL Laurens De Plus QST 22
11 SPA Mikel Landa SKY 20
12 SPA Luis León Sánchez AST 18
13 RUS Sergey Firsanov GAZ 17
14 ITA Simone Andreetta BRD 15
15 ITA Mirco Maestri BRD 15
16 ITA Marco Marcato UAD 10
17 ITA Cesare Benedetti BOH 9
18 NED Bauke Mollema TFS 9
19 FRA Rudy Molard FDJ 9
20 OOS Lukas Pöstlberger BOH 8
21 ITA Vincenzo Nibali TBM 8
22 ITA Dario Cataldo AST 8
23 ITA Giovanni Visconti TBM 8
24 IER Philip Deignan SKY 8
25 SPA Igor Antón DDD 8
26 ITA Davide Villella CDT 7
27 RUS Pavel Broett GAZ 7
28 POR Rui Costa UAD 6
29 ZWI Silvan Dillier BMC 6
30 ALB Eugert Zhupa WIL 6
31 RUS Evgeniy Shalunov GAZ 6
32 GBR Adam Yates ORS 5
33 ITA Domenico Pozzovivo ALM 4
34 SPA Rubén Plaza ORS 4
35 RUS Ivan Rovnyi GAZ 4
36 SPA Julen Amezqueta WIL 4
37 ITA Eugenio Alafaci TFS 4
38 POL Maciej Paterski CCC 3
39 SLO Jan Tratnik CCC 3
40 ITA Giuseppe Fonzi WIL 3
41 LUX Bob Jungels QST 2
42 ITA Matteo Montaguti ALM 2
43 SPA José Joaquín Rojas MOV 2
44 ITA Valerio Conti UAD 2
45 BEL Jasper Stuyven TFS 2
46 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ 2
47 ITA Franco Pellizotti TBM 1
48 ITA Manuele Boaro TBM 1
49 WRU Branislav Samoilav CCC 1
50 ITA Enrico Barbin BRD 1
51 POL Marcin Bialoblocki CCC 1
52 WRU Ilia Koshevoy WIL 1
1 LUX Bob Jungels QST 63u53'26"
2 GBR Adam Yates ORS +2'25"
3 ITA Davide Formolo CDT +2'51"
4 SLO Jan Polanc UAD +3'53"
5 BEL Laurens De Plus QST +17'13"
6 ITA Simone Petilli UAD +20'48"
7 SPA Cristián Rodríguez WIL +21'31"
8 COL Sebastián Henao SKY +49'17"
9 TSJ Michal Schlegel CCC +51'03"
10 FRA Julien Bernard TFS +52'21"
11 FRA François Bidard ALM +56'18"
12 ITA Valerio Conti UAD +57'18"
13 RUS Alexander Foliforov GAZ +1u00'04"
14 OOS Gregor Mühlberger BOH +1u12'27"
15 SPA Carlos Verona ORS +1u16'08"
16 FRA Clément Chevrier ALM +1u23'52"
17 GBR Hugh Carthy CDT +1u24'08"
18 BEL Dylan Teuns BMC +1u32'20"
19 FRA Quentin Jauregui ALM +1u33'46"
20 ITA Edward Ravasi UAD +1u34'13"
21 OOS Felix Großschartner CCC +1u38'22"
22 RUS Matvei Mamykin KAT +1u39'16"
23 BEL Jasper Stuyven TFS +1u49'37"
24 SLO Luka Pibernik TBM +1u49'41"
25 OOS Lukas Pöstlberger BOH +1u54'17"
26 ITA Manuel Senni BMC +1u54'49"
27 NOO Sindre Lunke SUN +1u55'03"
28 ZAF Ryan Gibbons DDD +1u56'09"
29 ITA Giulio Ciccone BRD +2u00'16"
30 COL Fernando Gaviria QST +2u00'56"
31 BEL Jasper De Buyst LTS +2u03'03"
32 SLO Matej Mohoric UAD +2u07'14"
33 SPA Julen Amezqueta WIL +2u08'36"
34 DEN Mads Pedersen TFS +2u18'44"
35 ITA Davide Martinelli QST +2u22'05"
36 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +2u23'09"
37 AUS Alexander Edmondson ORS +2u27'02"
38 ITA Vincenzo Albanese BRD +2u27'54"
39 DUI Phil Bauhaus SUN +2u36'35"
40 COL Daniel Martínez WIL +2u38'14"
41 ITA Lorenzo Rota BRD +2u45'12"
42 ITA Simone Andreetta BRD +2u45'50"
1 SPA Movistar MOV 191u44'22"
2 KAZ Astana AST +5'52"
3 VAE UAE Team Emirates UAD +20'19"
4 BRN Bahrain TBM +20'36"
5 FRA FDJ FDJ +23'08"
6 FRA AG2R ALM +25'16"
7 VS Cannondale CDT +27'59"
8 DUI Sunweb SUN +32'08"
9 VS BMC Racing BMC +41'17"
10 GBR Team Sky SKY +46'08"
11 VS Trek TFS +49'43"
12 NED LottoNL TLJ +57'13"
13 BEL Quick-Step QST +1u05'09"
14 ZAF Dimension Data DDD +1u17'45"
15 AUS Orica ORS +1u22'52"
16 ZWI Katusha KAT +1u26'58"
17 BEL Lotto LTS +1u34'17"
18 POL CCC CCC +1u50'48"
19 DUI BORA BOH +1u59'24"
20 RUS Gazprom GAZ +3u26'44"
21 ITA Wilier Triestina WIL +3u27'50"
22 ITA Bardiani Valvole BRD +5u28'21"