Refresh


home : Wielrennen : Giro d'Italia


Fraile is de sterkste vluchter in de Giro, 3 Belgen komen net te laat

Omar Fraile boekt zijn eerste zege in een grote ronde.

wo 17/05/2017 - 17:02 In de Ronde van Italië heeft de Spanjaard Omar Fraile (Dimension Data) een laatste overgangsrit naar zijn hand gezet. Hermans, De Plus en Monfort zaten in de vlucht van de dag en eindigden alle 3 in de top 10. De Nederlander Tom Dumoulin blijft op zijn roze troon zitten.

VIDEO: Fraile maakt het ijskoud af in de sprint

Rit 11 in een notendop

 • Sleutelmoment: Op de slotklim worden Mikel Landa en Omar Fraile na een vlucht van bijna 100 kilometer gegrepen door een achtervolgende groep. Het liedje van de twee leek uit, maar dat was buiten Fraile gerekend, die eerst vlak voor de top aansloot bij Rolland en vervolgens in de sprint ook nog eens de sterkste bleek.
 • Verliezer van de dag: Geraint Thomas leek na de tijdrit toch nog een woordje mee te kunnen spreken voor het podium, maar vandaag verliest hij - samen met Steven Kruijswijk - toch weer een minuut.
 • Opvallend: Omar Fraile won de voorbije twee jaar telkens het bergklassement in de Vuelta. Onderweg naar zijn triomf sprokkelde hij nog genoeg punten om Jan Polanc bij te benen in de strijd om het blauw. Polanc mag de trui voorlopig wel blijven dragen.

Etappe in het teken van Bartali

De elfde rit was door de organisatie de Gino Bartali-etappe gedoopt. Bartali, die zelf 3 keer de Giro won, overleed in 2000. 17 jaar te vroeg om te zien hoe zijn geboortedorp Ponte a Ema het decor was van de officiële start van deze etappe.

Een hyperactieve De Plus sprong in de openingsfase op alles en iedereen die wou ontsnappen. 25 renners konden na veel wikken en wegen toch addio zeggen tegen het peloton. Naast De Plus waren ook Hermans en Monfort meegeschoven.

Voor Landa en Fraile was de groep te groot of ging het niet snel genoeg. Zij lieten de anderen al snel ter plaatse en trokken samen op avontuur door de Apennijnse bergen.

Fraile is onvermoeibaar

De samenwerking tussen de twee Spanjaarden verliep optimaal, terwijl de achtervolgers aan het zwemmen waren tussen de kop en het peloton in.

Maar op de voorlaatste beklimmingen keerden de kansen. Fraile en Landa leken door het beste krachten heen. Amador, die stiekem droomde van roze, liet zijn Movistar-ploegmaats werken, zodat het verschil zienderogen daalde.

Op de Monte Fumaiolo vielen ze de twee op de nek. De Plus mocht even dromen van een ritzege, maar Rolland, Rui Costa en de onvermoeibare Fraile waren sterker.

In de straten van Bagno di Romagna kwamen de achtervolgers nog erg dicht, maar niet dicht genoeg om mee te spelen in de sprint. Rui Costa kon zijn favorietenrol niet waarmaken. Fraile beschikte ook over de snedigste sprint.

Dumoulin: "Nu genieten van twee rustige dagen in het peloton"

Tom Dumoulin verdedigde zijn roze trui met succes. "We hadden een groot gevecht verwacht en dat werd het ook, zeker op de eerste klim. Maar we zijn nooit in paniek geschoten.  En de ploeg heeft heel goed werk geleverd. We zijn kalm gebleven en hadden alles onder controle."

"Er zijn een aantal klassementsmannen die op vijf of zes minuten stonden en die nu wel wat tijd hebben teruggepakt, maar daar maak ik me niet echt zorgen over."

"Oropa wordt weer een heel zware aankomst bergop. Eerst lekker genieten van twee rustige dagen in het peloton. Hopelijk."

Wedstrijdverloop

 1. 17:02 Einde
 2. 17:01 Fraile wint! Omar Fraile bekroont zijn beresterke wedstrijd met een overwinning. Hij was al de hele dag op pad met Landa, werd ingehaald en maakt het nu ijzersterk af in de sprint. Verbluffend!
 3. 17:00 De Plus komt nog erg dicht, maar het lijkt net te laat te zijn.
 4. 17:00 Laatste kilometer Wie van de 4? Of komt er nog iemand terug van achteraan?
 5. 16:59 Kangert probeert meteen erop en erover te gaan.
 6. 16:58 De gok van Rui Costa heeft gewerkt. Fraile rijdt het gaatje dicht op Rolland. Intussen heeft Kangert vanuit de achtergrond bijna de sprong gemaakt.
 7. 16:58 Er wordt gepokerd vooraan en dus springt Rolland zelf weg.
 8. 16:57 Nog 3 kilometer. Het verschil is nog altijd beperkt. Wie werkt het beste samen op het vlakke? Dat zal het verschil maken.
 9. 16:54 Spanning troef! De twee Astana's proberen de achtervolging aan de waggel te houden. Het verschil wordt seconde per seconde kleiner. Alles is nog speelbaar!
 10. 16:52 Wereldtitel Rui Costa heeft nog niet veel laten zien in deze Giro, maar startplaats Firenze, waar hij in 2013 wereldkampioen werd, doen hem herleven.
 11. 16:51 Met een klein beetje hulp van een motor haakt Rui Costa zijn karretje aan. We zitten met een trio.
 12. 16:50 Het is aan de drie Belgen om nog iets van deze rit te maken. Maar in de afdaling is het moeilijk om veel terrein goed te maken.
 13. 16:48 2 tegen 1 Rui Costa moet in zijn eentje opboksen tegen Rolland en Fraile. Vergeet niet dat die laatste al de hele dag in de aanval heeft gereden met Landa.
 14. 16:46 Het verschil tussen Rolland en Fraile en de achtervolgers is nog altijd overbrugbaar. Rui Costa probeert er in zijn eentje naartoe te rijden.
 15. 16:39 Rolland en Fraile wachten niet op de anderen in de afdaling. Ze hebben 15 seconden voorsprong.
 16. 16:37 Nibali maakt zijn reputatie van meester-daler waar. Hij neemt meteen een paar tientallen meters op de anderen.
 17. 16:35 Met een handvol seconden voorsprong komt Pinot over de top, op 2 minuten van de koplopers. Zal Nibali in de afdaling zijn concurrenten onder druk proberen te zetten?
 18. 16:34 Pinot schudt nog eens aan de boom. Nibali en Dumoulin proberen naar hem toe te rijden.
 19. 16:32 Vanuit het niets en gebeten op de bergpunten springt Fraile naar Rolland vlak voor de top van de Fumaiolo. De Spanjaard is het vinnigst in de eindfase. Hij heeft nu even veel punten als Polanc, die de trui wel behoudt.
 20. 16:30 Nibali neemt het laatste stuk van de beklimming voor zijn rekening. Pinot, Quintana en Pozzovivo volgen gezwind. Kruijswijk lost en ook Thomas kan het tempo moeilijk volgen.
 21. 16:29 Net wanneer ze bijna gegrepen worden, versnelt Rolland. De Plus laat Costa het werk opknappen. Daarachter weert Visconti zich om zijn kansen gaaf te houden.
 22. 16:27 Putsch van Bahrein Nibali heeft Pellizotti naar voren gestuurd en die geeft er meteen een fameuze snok aan. Enkele toppers, zoals Mollema en Kruijswijk, hebben het meteen lastig.
 23. 16:26 Van je vrienden moet je het hebben Ben Hermans neemt het commando in de achtervolging op De Plus en co. Hij brengt ze tot op 100 meter van de kop.
 24. 16:25 De drie hebben al een fraaie voorsprong. Wordt een van de drie de winnaar vandaag?
 25. 16:24 Rolland is erbij geraakt. Zo krijgen we een mooi koptrio: Rolland, De Plus en Rui Costa.
 26. 16:23 Rui Costa gooit alle trossen los, De Plus weet dat hij die niet mag laten rijden en bijt zich in hem vast. Rolland volgt wat verderop.
 27. 16:23 De Plus trekt vandaag mee in de aanval.
 28. 16:20 De winnaar van deze etappe mag straks dit knappe shirt aantrekken
 29. 16:17 Marczynski en Herrada moeten ook lossen. De groep raakt uitgedund, maar de 3 Belgen houden wel stand.
 30. 16:11 De tank bij Landa is effectief leeg. Hij moet al lossen uit de kopgroep.
 31. 16:10 Omar Fraile en Mikel Landa reden vandaag lang op kop.
 32. 16:10 Het intermezzo met Landa is al weer voorbij. Heeft hij nu zijn laatste troefkaart gespeeld?
 33. 16:08 Het peloton is ook nog niet kansloos voor de dagzege. Het verschil is onder de 3 minuten gezakt, met nog 38 kilometer op de teller.
 34. 16:04 Mikel Landa heeft blijkbaar nog wat over, want in zijn eentje rijdt hij weer weg van de anderen. Hij heeft een haarspeldbocht voorsprong.
 35. 16:02
 36. 15:59 Samensmelting vooraan Landa en Fraile hebben de boodschap begrepen. De achtervolgers, met de Belgen De Plus, Hermans en Monfort, staan op het punt het op te rapen.
 37. 15:58 In het peloton moet Van Garderen opnieuw lossen. Hij staat na twee beroerde dagen nog maar 17e, op 7'42" van Dumoulin.
 38. 15:56 We gaan weer klimmen. De Monte Fumaiola is een loper van 23 kilometer lang. Daarna volgt nog de afdaling tot in de finishplaats.
 39. 15:56
 40. 15:51 Lekke band Hermans Ben Hermans rijdt op een slecht moment lek. Kan hij weer aansluiten, want hij de finale zou hem wel moeten liggen.
 41. 15:50 Pinot en Mollema Het verschil tussen het peloton en de achtervolgers is uitgegroeid tot 3 minuten, waardoor Amador toch weer rozerijp is. Ook Pinot en Mollema worden wat zenuwachtig en zetten een mannetje mee in in de achtervolging.
 42. 15:49 Herrada rijdt zich nu helemaal leeg voor Amador. Het verschil slinkt zienderogen. Nog maar iets meer dan 1 minuut voor Landa en Fraile. Plots kan het weer alle kanten uit.
 43. 15:44 Campenaerts: "De date zal origineel zijn zoals het aanzoek"
 44. 15:43 Met iets meer dan 2 minuten voorsprong komen Landa en Fraile over de finish. Nu maken ze nog een lus van 50 km, met daarbij nog de beklimming van de Monte Fumaiolo.
 45. 15:43 De renner die in de afdaling het ravijn opzocht, is geïdentificeerd. Bauke Mollema verliest met Laurent Didier een waardevolle helper.
 46. 15:35 Cavendish: "Ik woon maar 25 km van hier, ik kom even dag zeggen aan mijn vrienden"
 47. 15:34 De Plus is 3e op de Carnaio, goed voor 2 punten. Hij heeft duidelijk zijn zinnen gezet op de bergtrui, maar dat zal wel een langetermijnproject worden. Voorlopig wordt het een strijd tussen Polanc en Fraile.
 48. 15:32 Landa gunt Fraile ook op de Carnaio opnieuw de vette punten. De achtervolgers zijn intussen bijna genaderd tot op 2 minuten, maar Bagno di Romagna nadert wel met rasse schreden. Nog 58 km.
 49. 15:28 Dumoulin: "Vandaag is één van de zwaarste ritten van de Giro"
 50. 15:21 Amador Amador versnelt nu toch zelf ook bij de achtervolgers, maar hij wordt geschaduwd door Ten Dam, in dienst van Dumoulin. Amador zou vandaag in het roze kunnen belanden, maar dan moet hij wel nog een tweetal minuten uitlopen op het peloton. Het zou geen unicum zijn voor de Costa Ricaan, want ook vorig jaar mocht hij even de leiderstrui dragen.
 51. 15:21
 52. 15:17 We beginnen zo dadelijk aan de derde beklimming van de dag. Die zal veel duidelijk maken.
 53. 15:15 Montaguti wordt weer ingerekend. Astana (voor Kangert) en Movistar (voor Amador) voeren het tempo nog wat op.
 54. 15:13 Montaguti rijdt weg uit de achtervolgende groep, op zoek naar de 2 koplopers. Vorig jaar eindigde hij al eens 2e in een rit in de Giro, weliswaar op ruime voorsprong van Brambilla.
 55. 15:11 De twee leiders vallen een beetje stil, of ze houden bewust wat in. Het peloton is tot op 4'30" genaderd, de achtervolgers zelfs op 2'20".
 56. 15:06 Het gaat wat op en af de laatste dagen. Zaterdag voelde ik mij goed, maar zondag naar Blockhaus had ik weer last van mijn dij. Jammer, want ik heb het gevoel dat er meer inzit. Bart De Clercq (Lotto-Soudal)
 57. 15:06 De Clercq: "Het blijft afwachten wat de benen zeggen"
 58. 14:56 In de achtervolgende groep probeert Movistar in dienst van Amador er nog wel de vaart in te houden, maar het verschil met Landa en Fraile neemt toe, tot bijna 3 minuten. Omdat ook het peloton niet geïnteresseerd is in de koplopers, wordt het meer dan waarschijnlijk een Spaans duel voor de dagzege.
 59. 14:47
 60. 14:41 Valpartij! Een nog onbekende renner van Trek is in de afdaling over de vangrail gegaan. Ook Pellizotti komt ten val, maar hij lijkt er goed vanaf te komen.
 61. 14:36 Het verschil tussen de twee leiders en het peloton is meer dan 5 minuten. De achtervolgende groep volgt op 2'20" van de kop. Fraile pakt de 5 punten op de Passo della Calla. Hij had er al 9 gesprokkeld in deze Giro, maar heeft dus nog wat werk voor de boeg om Jan Polanc (44 punten) te onttronen.
 62. 14:26 Fraile Omar Fraile is al jaren een gewaardeerde kracht, eerst bij Caja Rural en sinds vorig jaar bij Dimension Data. De 26-jarige Spanjaard kent de streek goed, want in 2015 won hij de Ronde van de Apennijnen.
 63. 14:20 Landa Mikel Landa is in het klassement totaal geen bedreiging meer voor Tom Dumoulin. Hij staat 42e op iets meer dan een halfuur. De Spanjaard van Sky was een van de slachtoffers bij de val met de motorrijder en verloor toen veel tijd. In 2015 won hij 2 ritten na elkaar in de Giro, eerst naar de Madonna di Campiglio en daarna naar Aprica.
 64. 14:19 Landa wint in de Giro, Contador geeft geen krimp
 65. 14:19 Journaalverslag van de koninginnenrit in de Giro
 66. 14:17 In de tweede groep weten ze niet goed wat te doen. Ze zwemmen tussen Landa en Fraile en het peloton in.
 67. 14:09 In het peloton bepaalt het Sunweb van Dumoulin het tempo. Voorin is enkel Amador gevaarlijk, maar hij staat toch ook al op 4'39" van het roze.
 68. 14:08 De Plus en co zijn niet tot bij het Spaanse duo Landa en Fraile geraakt. Ze hebben zich weer laten uitzakken en volgen nu op 45 seconden.
 69. 14:04 Van den Broeck ziet af in Giro: "Heb last van mijn zitvlak"
 70. 13:59 Uitdunning vooraan Landa gooit er de beuk in vooraan. Hij wil de groep uitdunnen en krijgt Fraile mee. Daarachter volgt een groepje van 3 renners, met de onvermijdelijke De Plus, samen met Rolland en Montaguti.
 71. 13:54 Samenstelling kopgroep De 25 leiders: De Plus, Monfort, Anton, Fraile, Hermans, Visconti, Amador, Rojas, Herrada, Montaguti, Kangert, Dupont, Cataldo, Rolland, Villella, Carthy, Rovny, Marczynski, Plaza, Petilli, Rui Costa, Elissonde, Ten Dam, Landa en Keizer
 72. 13:54 Grote kopgroep Anton en De Plus hebben het gezelschap gekregen van de achtervolgers. Daarbij nog 2 Belgen: Hermans en Monfort. Amador, de nummer 9 in het klassement, is de best geplaatste.
 73. 13:45 De Plus en Anton wachten in de afdaling niet op de achtervolgers. In vliegende vaart duiken ze naar beneden.
 74. 13:38 Het verschil op de top met de andere vluchters is amper een tiental seconden. Het peloton volgt al op 50 seconden.
 75. 13:37
 76. 13:35 Passo della Consuma Anton kan het tempo van De Plus nauwelijks volgen. Op de top sprokkelt de piepjonge Belg van Quick-Step de meeste punten.
 77. 13:33 De Plus impressionant De groep vooraan is te groot en dus geeft De Plus er nog eens een snok aan. Hij krijgt de al even actieve Igor Anton mee.
 78. 13:28 Van Garderen Tejay van Garderen heeft de rol al snel moeten lossen in het peloton. Hij was al teruggeslagen in het klassement, maar dreigt nu helemaal een vrije val te maken.
 79. 13:27 Het peloton is nog maar 50 renners sterk. Intussen zitten de niet-klimmers te huilen op hun fiets. Voorin krijgen we steeds dezelfde namen: De Plus, Costa, Anton,...
 80. 13:22 Opgave Haas Ook Rui Costa is heel actief. De Portugees krijgt vandaag een gedroomd parcours voorgeschoteld. Maar het tempo is te hoog om echt weg te rijden. Intussen wordt de opgave van de Australiër Nathan Haas gemeld.
 81. 13:19 Hermans en De Plus Een klein groepje heeft een 100-tal meter voorsprong genomen op het peloton, dat ook al fel uitgedund is. Vooraan herkennen we onder meer Ben Hermans en Laurens De Plus.
 82. 13:11 Schifting Het Movistar van Quintana probeert de roze trui al vroeg af te matten. Het peloton wordt zo al snel uitgedund.
 83. 13:05 Zo meteen beginnen we aan de Passo della Consuma. Die zal ongetwijfeld wél voor afscheiding zorgen.
 84. 13:04 Of ik de nieuwe Indurain ben (die ook altijd het verschil maakte in de tijdritten)? Ik zou graag in zijn voetstappen treden, maar ik blijf natuurlijk gewoon Tom Dumoulin. Roze trui Dumoulin
 85. 12:58 Het is niet zo makkelijk om weg te geraken. De grote ploegen laten voorlopig niemand rijden. Het was wachten tot de juiste mix gevonden wordt.
 86. 12:51 4 vluchters Vier renners hebben een kleine voorsprong op het peloton. Er zijn nog geen namen bekend.
 87. 12:46
 88. 12:44 Officiële start De renners zijn Ponte a Ema gepasseerd. Wie geraakt vandaag in de vroege vlucht? Die zou wel eens heel populair kunnen zijn, want mogelijk draagt die tot het einde.
 89. 12:30 Bartali De officiële start is over enkele kilometers in Ponte a Ema, de geboorteplaats van Gino Bartali. Deze rit wordt dan ook de Bartali-rit genoemd. De vrome Bartali was vlak na WO II de tegenpool van de flamboyante vrijdenker Fausto Coppi. Bartali won de Giro 3 keer (1936, 1937 en 1946).
 90. 12:28 Start In het schilderachtige Firenze is de officieuze start van deze elfde etappe gegeven.
 91. 12:28 Wedstrijd
 92. 12:25 Opgave Nizzolo De lijdensweg van Italiaans kampioen Giacomo Nizzolo is voorbij. De medische staf van Trek acht het raadzaam om Nizzolo, die last heeft van allergieën, niet meer te laten starten. Nizzolo werd in de sprints de eerste dagen nog 3e en 4e, maar toen het bergop ging ging het bergaf met hem.
 93. 11:43
 94. 11:28 Tom Dumoulin begint aan zijn zevende dag in het roze. Vorig jaar droeg hij de trui ook al 6 dagen.
 95. 11:25
 96. 11:23
 97. 11:22
 98. 11:06 Wie valt Dumoulin aan? Tom Dumoulin zit na de tijdrit stevig in het roze, maar vanaf vandaag komt het terrein van de concurrentie eraan. Houdt de Nederlander stand op de 4 beklimmingen vandaag, de Passo dela Consuma (cat 2), de Passo della Calla (cat 3), de Passo del Carnaio (cat 3) en de Monte Fumaiolo (cat 2)?
 99. 11:06 Vooraf
profiel
profiel

Uitslag

Uitslag rit

1 SPA Omar Fraile DDD 4u23'14"
2 POR Rui Costa UAD +0"
3 FRA Pierre Rolland CDT +0"
4 EST Tanel Kangert AST +0"
5 ITA Giovanni Visconti TBM +0"
6 BEL Ben Hermans BMC +0"
7 ITA Dario Cataldo AST +0"
8 ITA Simone Petilli UAD +0"
9 BEL Maxime Monfort LTS +3"
10 BEL Laurens De Plus QST +3"
11 CRI Andrey Amador MOV +3"
12 FRA Hubert Dupont ALM +3"
13 SPA Rubén Plaza ORS +1'37"
14 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ +1'37"
15 ITA Domenico Pozzovivo ALM +1'37"
16 ITA Matteo Montaguti ALM +1'37"
17 RUS Ilnur Zakarin KAT +1'37"
18 FRA Thibaut Pinot FDJ +1'37"
19 NED Tom Dumoulin SUN +1'37"
20 COL Nairo Quintana MOV +1'37"
48 BEL Bart De Clercq LTS +4'27"
74 BEL Dries Devenyns QST +10'22"
76 BEL Pieter Serry QST +10'56"
102 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +16'18"
128 BEL Jasper De Buyst LTS +25'58"
136 BEL Dylan Teuns BMC +25'58"
153 BEL Sean De Bie LTS +25'58"
154 BEL Victor Campenaerts TLJ +25'58"
160 BEL Jasper Stuyven TFS +25'58"
164 BEL Iljo Keisse QST +25'58"
klassement
1 NED Tom Dumoulin SUN 90u34'54"
2 COL Nairo Quintana MOV +31"
3 ITA Vincenzo Nibali TBM +40"
4 FRA Thibaut Pinot FDJ +1'17"
5 RUS Ilnur Zakarin KAT +1'56"
6 ITA Domenico Pozzovivo ALM +3'11"
7 NED Bauke Mollema TFS +3'41"
8 LUX Bob Jungels QST +7'04"
9 GBR Adam Yates ORS +8'10"
10 ITA Davide Formolo CDT +15'17"
11 SLO Jan Polanc UAD +18'06"
12 TSJ Jan Hirt CCC +20'49"
13 BEL Maxime Monfort LTS +21'59"
14 ITA Dario Cataldo AST +24'40"
15 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ +28'11"
16 OOS Patrick Konrad BOH +35'50"
17 SPA Mikel Landa SKY +37'09"
18 CRI Andrey Amador MOV +37'49"
19 FRA Hubert Dupont ALM +38'45"
20 VS Tejay van Garderen BMC +57'13"
21 ITA Franco Pellizotti TBM +59'43"
22 FRA Pierre Rolland CDT +1u12'55"
23 NED Stef Clement TLJ +1u14'00"
24 BEL Laurens De Plus QST +1u20'00"
25 COL Winner Anacona MOV +1u26'41"
26 ITA Simone Petilli UAD +1u29'34"
27 POR Rui Costa UAD +1u33'17"
28 SPA Gorka Izagirre MOV +1u34'21"
29 LUX Ben Gastauer ALM +1u35'49"
30 SPA Rubén Plaza ORS +1u36'26"
31 KRO Robert Kišerlovski KAT +1u36'28"
32 DEN Jesper Hansen AST +1u36'32"
33 COL Sebastián Henao SKY +1u44'04"
34 NED Laurens ten Dam SUN +1u47'24"
35 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +1u52'02"
36 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +1u58'49"
37 IER Philip Deignan SKY +2u00'45"
38 CAN Michael Woods CDT +2u02'20"
39 FRA François Bidard ALM +2u09'03"
40 RUS Alexander Foliforov GAZ +2u09'30"
41 OOS Gregor Mühlberger BOH +2u12'34"
42 FRA Julien Bernard TFS +2u14'18"
43 SPA Luis León Sánchez AST +2u16'12"
44 FRA Rudy Molard FDJ +2u17'12"
45 TSJ Michal Schlegel CCC +2u18'19"
46 VS Peter Stetina TFS +2u19'20"
47 POL Tomasz Marczynski LTS +2u20'09"
48 POR José Mendes BOH +2u23'54"
49 SPA Jesús Hernández TFS +2u24'32"
50 SPA José Joaquín Rojas MOV +2u25'08"
51 ITA Matteo Montaguti ALM +2u25'28"
52 SPA Cristián Rodríguez WIL +2u27'56"
53 ZWI Steve Morabito FDJ +2u28'42"
54 DUI Simon Geschke SUN +2u30'05"
55 ITA Diego Rosa SKY +2u33'01"
56 SPA Víctor De la Parte MOV +2u33'47"
57 SPA Carlos Verona ORS +2u34'13"
58 ITA Eros Capecchi QST +2u35'30"
59 ERI Natnael Berhane DDD +2u36'41"
60 POR José Gonçalves KAT +2u38'06"
61 SPA José Herrada MOV +2u41'01"
62 SPA Igor Antón DDD +2u50'11"
63 KAZ Andrey Zeits AST +2u56'15"
64 ITA Enrico Battaglin TLJ +2u56'17"
65 SPA Omar Fraile DDD +3u00'21"
66 SPA Pello Bilbao AST +3u01'22"
67 ZWI Silvan Dillier BMC +3u02'38"
68 ITA Valerio Conti UAD +3u05'10"
69 VS Joe Dombrowski CDT +3u07'39"
70 VS Joey Rosskopf BMC +3u07'54"
71 OOS Georg Preidler SUN +3u09'18"
72 ITA Davide Villella CDT +3u10'39"
73 FRA Jérémy Roy FDJ +3u12'11"
74 ITA Manuele Boaro TBM +3u13'22"
75 BEL Dylan Teuns BMC +3u15'44"
76 ITA Enrico Gasparotto TBM +3u16'27"
77 NED Tom-Jelte Slagter CDT +3u17'51"
78 OOS Felix Großschartner CCC +3u19'04"
79 ITA Manuel Senni BMC +3u23'35"
80 ITA Edward Ravasi UAD +3u26'47"
81 FRA Clément Chevrier ALM +3u27'08"
82 VS Chad Haga SUN +3u28'41"
83 ITA Paolo Tiralongo AST +3u28'53"
84 ITA Matteo Busato WIL +3u28'55"
85 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ +3u30'09"
86 ITA Salvatore Puccio SKY +3u30'11"
87 RUS Matvei Mamykin KAT +3u33'28"
88 POL Lukasz Owsian CCC +3u37'32"
89 BEL Dries Devenyns QST +3u37'43"
90 FRA Quentin Jauregui ALM +3u41'19"
91 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +3u44'13"
92 GBR Hugh Carthy CDT +3u46'09"
93 AUS Adam Hansen LTS +3u46'52"
94 SPA Francisco Ventoso BMC +3u46'55"
95 ITA Giulio Ciccone BRD +3u49'24"
96 RUS Sergey Firsanov GAZ +3u52'44"
97 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +3u54'19"
98 BEL Jasper Stuyven TFS +3u54'52"
99 SPA Julen Amezqueta WIL +3u56'48"
100 SLO Luka Pibernik TBM +3u58'19"
101 ITA Kristian Sbaragli DDD +4u02'55"
102 WRU Vasil Kirijenka SKY +4u05'01"
103 FRA Benoît Vaugrenard FDJ +4u10'25"
104 ITA Filippo Pozzato WIL +4u10'33"
105 BEL Pieter Serry QST +4u11'00"
106 SLO Jan Tratnik CCC +4u11'13"
107 SLO Luka Mezgec ORS +4u11'59"
108 AUS Rory Sutherland MOV +4u12'42"
109 DEN Christopher Juul-Jensen ORS +4u13'51"
110 ITA Valerio Agnoli TBM +4u13'59"
111 ERI Daniel Teklehaimanot DDD +4u14'04"
112 WRU Branislav Samoilav CCC +4u15'18"
113 ITA Marco Marcato UAD +4u15'19"
114 OOS Lukas Pöstlberger BOH +4u17'05"
115 ITA Cesare Benedetti BOH +4u17'22"
116 NED Martijn Keizer TLJ +4u18'36"
117 NED Jos van Emden TLJ +4u18'47"
118 DEN Lars Bak LTS +4u20'06"
119 RUS Ivan Rovnyi GAZ +4u20'36"
120 NOO Sindre Lunke SUN +4u22'58"
121 RUS Alexey Tsatevich GAZ +4u23'31"
122 AUS Michael Hepburn ORS +4u23'34"
123 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +4u23'42"
124 ITA Enrico Barbin BRD +4u25'05"
125 RUS Maksim Belkov KAT +4u26'36"
126 ITA Simone Ponzi CCC +4u26'46"
127 TSJ Jan Bárta BOH +4u27'24"
128 SLO Kristijan Koren CDT +4u29'57"
129 COL Fernando Gaviria QST +4u30'27"
130 NED Twan Castelijns TLJ +4u30'36"
131 FRA Julien Bérard ALM +4u31'11"
132 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT +4u31'58"
133 ITA Manuel Quinziato BMC +4u32'10"
134 RUS Pavel Broett GAZ +4u33'02"
135 SLO Matej Mohoric UAD +4u34'06"
136 VS Alex Howes CDT +4u36'21"
137 POL Maciej Paterski CCC +4u36'56"
138 DEN Mads Pedersen TFS +4u37'52"
139 NED Moreno Hofland LTS +4u39'29"
140 ALB Eugert Zhupa WIL +4u40'05"
141 POL Michal Golas SKY +4u40'34"
142 CAN Svein Tuft ORS +4u44'25"
143 ITA Mirco Maestri BRD +4u44'35"
144 BEL Iljo Keisse QST +4u51'25"
145 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ +4u57'48"
146 ITA Eugenio Alafaci TFS +4u58'43"
147 SPA Alberto Losada KAT +5u02'25"
148 ARG Maximiliano Richeze QST +5u03'27"
149 ZAF Johann Van Zyl DDD +5u04'06"
150 ITA Roberto Ferrari UAD +5u04'10"
151 ITA Lorenzo Rota BRD +5u04'57"
152 ITA Nicola Boem BRD +5u05'32"
153 ITA Davide Martinelli QST +5u06'02"
154 NED Tom Stamsnijder SUN +5u06'10"
155 WRU Ilia Koshevoy WIL +5u11'02"
156 ITA Simone Andreetta BRD +5u14'16"
157 RUS Sergej Lagoetin GAZ +5u14'55"
158 IER Sam Bennett BOH +5u18'56"
159 POL Marcin Bialoblocki CCC +5u26'00"
160 KAZ Zhandos Bizhigitov AST +5u26'28"
161 ITA Giuseppe Fonzi WIL +5u48'40"
1 NED Jos van Emden TLJ 33'08"
2 NED Tom Dumoulin SUN +15"
3 ITA Manuel Quinziato BMC +27"
4 WRU Vasil Kirijenka SKY +31"
5 VS Joey Rosskopf BMC +35"
6 TSJ Jan Bárta BOH +39"
7 OOS Georg Preidler SUN +51"
8 LUX Bob Jungels QST +54"
9 SLO Jan Tratnik CCC +57"
10 CRI Andrey Amador MOV +1'02"
11 POL Marcin Bialoblocki CCC +1'04"
12 DEN Mads Pedersen TFS +1'04"
13 ITA Vincenzo Nibali TBM +1'09"
14 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ +1'09"
15 AUS Michael Hepburn ORS +1'13"
16 NED Stef Clement TLJ +1'14"
17 VS Chad Haga SUN +1'16"
18 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +1'17"
19 ZWI Silvan Dillier BMC +1'17"
20 CAN Svein Tuft ORS +1'18"
21 VS Tejay van Garderen BMC +1'21"
22 BEL Jasper Stuyven TFS +1'31"
23 SPA Rubén Plaza ORS +1'36"
24 POR José Gonçalves KAT +1'36"
25 OOS Lukas Pöstlberger BOH +1'37"
26 SPA Francisco Ventoso BMC +1'37"
27 COL Nairo Quintana MOV +1'39"
28 FRA Thibaut Pinot FDJ +1'42"
29 OOS Patrick Konrad BOH +1'44"
30 NED Twan Castelijns TLJ +1'46"
31 NED Bauke Mollema TFS +1'46"
32 NED Martijn Keizer TLJ +1'48"
33 RUS Ilnur Zakarin KAT +1'49"
34 FRA Jérémy Roy FDJ +1'49"
34 SPA Luis León Sánchez AST +1'49"
36 ITA Diego Rosa SKY +1'50"
37 BEL Maxime Monfort LTS +1'54"
38 RUS Maksim Belkov KAT +1'54"
39 POL Maciej Paterski CCC +1'57"
40 DEN Lars Bak LTS +1'58"
41 POR José Mendes BOH +2'06"
42 POR Rui Costa UAD +2'15"
43 ITA Dario Cataldo AST +2'15"
44 SPA Mikel Landa SKY +2'15"
45 SLO Jan Polanc UAD +2'16"
46 SLO Kristijan Koren CDT +2'18"
47 ITA Valerio Conti UAD +2'21"
48 ITA Salvatore Puccio SKY +2'24"
49 SLO Matej Mohoric UAD +2'25"
50 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +2'27"
51 GBR Adam Yates ORS +2'28"
52 ITA Marco Marcato UAD +2'28"
53 DEN Christopher Juul-Jensen ORS +2'31"
54 ITA Matteo Montaguti ALM +2'32"
55 ITA Manuel Senni BMC +2'35"
56 ERI Daniel Teklehaimanot DDD +2'37"
57 FRA Julien Bernard TFS +2'39"
58 IER Sam Bennett BOH +2'48"
59 ITA Domenico Pozzovivo ALM +2'49"
60 BEL Iljo Keisse QST +2'49"
61 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +2'55"
62 POL Tomasz Marczynski LTS +2'57"
63 COL Sebastián Henao SKY +2'58"
64 ITA Edward Ravasi UAD +2'58"
65 SPA Carlos Verona ORS +2'58"
66 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ +3'00"
67 SPA Gorka Izagirre MOV +3'01"
68 ITA Manuele Boaro TBM +3'01"
69 LUX Ben Gastauer ALM +3'01"
70 FRA Benoît Vaugrenard FDJ +3'02"
71 COL Fernando Gaviria QST +3'03"
72 SPA Víctor De la Parte MOV +3'03"
73 SLO Luka Pibernik TBM +3'05"
74 DUI Simon Geschke SUN +3'09"
75 RUS Alexey Tsatevich GAZ +3'09"
76 ITA Franco Pellizotti TBM +3'10"
77 OOS Gregor Mühlberger BOH +3'11"
78 KAZ Andrey Zeits AST +3'12"
79 SPA José Joaquín Rojas MOV +3'12"
80 BEL Laurens De Plus QST +3'15"
81 BEL Dylan Teuns BMC +3'15"
82 ITA Cesare Benedetti BOH +3'17"
83 SPA Omar Fraile DDD +3'28"
84 ZAF Johann Van Zyl DDD +3'29"
85 ITA Davide Formolo CDT +3'30"
86 ITA Eugenio Alafaci TFS +3'31"
87 ITA Enrico Battaglin TLJ +3'33"
88 POL Michal Golas SKY +3'33"
89 ITA Eros Capecchi QST +3'35"
90 SPA José Herrada MOV +3'37"
91 SPA Julen Amezqueta WIL +3'39"
92 RUS Ivan Rovnyi GAZ +3'39"
93 NED Moreno Hofland LTS +3'39"
94 BEL Pieter Serry QST +3'40"
95 NED Laurens ten Dam SUN +3'42"
96 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +3'43"
97 RUS Pavel Broett GAZ +3'44"
98 ITA Simone Petilli UAD +3'44"
99 AUS Rory Sutherland MOV +3'44"
100 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +3'46"
101 SPA Pello Bilbao AST +3'46"
102 RUS Sergey Firsanov GAZ +3'48"
103 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ +3'48"
104 CAN Michael Woods CDT +3'48"
105 NED Tom Stamsnijder SUN +3'49"
106 POL Lukasz Owsian CCC +3'50"
107 IER Philip Deignan SKY +3'52"
108 FRA Hubert Dupont ALM +3'56"
109 TSJ Michal Schlegel CCC +3'58"
110 SPA Igor Antón DDD +3'58"
111 FRA Rudy Molard FDJ +3'59"
112 TSJ Jan Hirt CCC +3'59"
113 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT +4'03"
114 NED Tom-Jelte Slagter CDT +4'03"
115 RUS Alexander Foliforov GAZ +4'04"
116 ITA Kristian Sbaragli DDD +4'06"
117 ITA Davide Martinelli QST +4'06"
118 FRA Clément Chevrier ALM +4'08"
119 SLO Luka Mezgec ORS +4'08"
120 OOS Felix Großschartner CCC +4'15"
121 COL Winner Anacona MOV +4'17"
122 VS Joe Dombrowski CDT +4'20"
123 DEN Jesper Hansen AST +4'22"
124 ITA Giuseppe Fonzi WIL +4'23"
125 FRA Julien Bérard ALM +4'25"
126 SPA Cristián Rodríguez WIL +4'26"
127 AUS Adam Hansen LTS +4'26"
128 SPA Alberto Losada KAT +4'26"
129 ALB Eugert Zhupa WIL +4'27"
130 WRU Ilia Koshevoy WIL +4'29"
131 ITA Enrico Barbin BRD +4'30"
132 ZWI Steve Morabito FDJ +4'31"
133 ARG Maximiliano Richeze QST +4'32"
134 WRU Branislav Samoilav CCC +4'33"
135 VS Peter Stetina TFS +4'34"
136 ITA Nicola Boem BRD +4'36"
137 ERI Natnael Berhane DDD +4'36"
138 BEL Dries Devenyns QST +4'38"
139 KRO Robert Kišerlovski KAT +4'41"
140 ITA Enrico Gasparotto TBM +4'45"
141 ITA Mirco Maestri BRD +4'47"
142 VS Alex Howes CDT +4'48"
143 FRA François Bidard ALM +4'53"
144 ITA Valerio Agnoli TBM +4'54"
145 ITA Roberto Ferrari UAD +5'02"
146 ITA Giulio Ciccone BRD +5'11"
147 ITA Paolo Tiralongo AST +5'11"
148 ITA Simone Ponzi CCC +5'12"
149 ITA Matteo Busato WIL +5'14"
150 ITA Davide Villella CDT +5'15"
151 SPA Jesús Hernández TFS +5'19"
152 RUS Sergej Lagoetin GAZ +5'23"
153 FRA Quentin Jauregui ALM +5'24"
154 FRA Pierre Rolland CDT +5'27"
155 ITA Filippo Pozzato WIL +5'29"
156 NOO Sindre Lunke SUN +5'37"
157 GBR Hugh Carthy CDT +5'40"
158 KAZ Zhandos Bizhigitov AST +5'41"
159 ITA Lorenzo Rota BRD +5'43"
160 RUS Matvei Mamykin KAT +5'50"
161 ITA Simone Andreetta BRD +6'44"
SPA Ángel Vicioso KAT
1 COL Fernando Gaviria QST 325
2 BEL Jasper Stuyven TFS 192
3 IER Sam Bennett BOH 117
4 ERI Daniel Teklehaimanot DDD 100
5 OOS Lukas Pöstlberger BOH 98
6 NED Tom Dumoulin SUN 80
7 RUS Pavel Broett GAZ 76
8 ITA Kristian Sbaragli DDD 76
9 ALB Eugert Zhupa WIL 70
10 ITA Roberto Ferrari UAD 70
11 ZWI Silvan Dillier BMC 68
12 FRA Thibaut Pinot FDJ 67
13 LUX Bob Jungels QST 64
14 SPA Mikel Landa SKY 63
15 COL Nairo Quintana MOV 62
16 ITA Vincenzo Nibali TBM 61
17 RUS Ilnur Zakarin KAT 58
18 ITA Simone Andreetta BRD 52
19 ARG Maximiliano Richeze QST 50
20 POR Rui Costa UAD 48
21 FRA Pierre Rolland CDT 47
22 POL Maciej Paterski CCC 42
23 GBR Adam Yates ORS 41
24 RUS Evgeniy Shalunov GAZ 41
25 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ 40
26 ITA Enrico Battaglin TLJ 40
27 SPA Luis León Sánchez AST 38
28 SPA Gorka Izagirre MOV 34
29 ITA Marco Marcato UAD 33
30 ITA Mirco Maestri BRD 32
31 ITA Domenico Pozzovivo ALM 32
32 SLO Matej Mohoric UAD 32
33 SPA Omar Fraile DDD 30
34 NED Bauke Mollema TFS 27
35 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT 24
36 ITA Giuseppe Fonzi WIL 24
37 CAN Michael Woods CDT 22
38 RUS Alexey Tsatevich GAZ 22
39 WRU Ilia Koshevoy WIL 22
40 BEL Dries Devenyns QST 20
41 BEL Iljo Keisse QST 20
42 RUS Ivan Rovnyi GAZ 20
43 NED Jos van Emden TLJ 18
44 SLO Jan Tratnik CCC 18
45 ERI Natnael Berhane DDD 16
46 RUS Sergey Firsanov GAZ 16
47 VS Tejay van Garderen BMC 15
48 RUS Sergej Lagoetin GAZ 15
49 TSJ Jan Bárta BOH 14
50 WRU Vasil Kirijenka SKY 13
51 ITA Eros Capecchi QST 12
52 WRU Kanstantsin Siutsou TBM 12
53 ITA Enrico Barbin BRD 12
54 POL Marcin Bialoblocki CCC 12
55 SPA Igor Antón DDD 11
56 ITA Valerio Conti UAD 11
57 ITA Cesare Benedetti BOH 11
58 SLO Jan Polanc UAD 10
59 ITA Dario Cataldo AST 10
60 POL Lukasz Owsian CCC 10
61 BEL Pieter Serry QST 10
62 DEN Mads Pedersen TFS 10
63 IER Philip Deignan SKY 9
64 FRA Matthieu Ladagnous FDJ 9
65 ITA Manuel Quinziato BMC 9
66 ITA Diego Rosa SKY 8
67 ITA Manuele Boaro TBM 8
68 BEL Dylan Teuns BMC 8
69 AUS Rory Sutherland MOV 8
70 OOS Gregor Mühlberger BOH 7
71 SPA Pello Bilbao AST 7
72 VS Joey Rosskopf BMC 7
73 OOS Felix Großschartner CCC 7
74 ITA Davide Formolo CDT 6
75 TSJ Jan Hirt CCC 6
76 BEL Maxime Monfort LTS 6
77 OOS Patrick Konrad BOH 6
78 ITA Simone Petilli UAD 6
79 COL Sebastián Henao SKY 6
80 ITA Matteo Montaguti ALM 6
81 FRA Jérémy Roy FDJ 6
82 ITA Salvatore Puccio SKY 6
83 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ 5
84 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD 5
85 ITA Matteo Busato WIL 5
86 CRI Andrey Amador MOV 4
87 OOS Georg Preidler SUN 4
88 ITA Davide Villella CDT 4
89 ITA Filippo Pozzato WIL 4
90 DEN Christopher Juul-Jensen ORS 4
91 ITA Valerio Agnoli TBM 4
92 ZAF Johann Van Zyl DDD 4
93 ITA Franco Pellizotti TBM 3
94 POR José Mendes BOH 3
95 NED Moreno Hofland LTS 3
96 FRA Rudy Molard FDJ 2
97 FRA Benoît Vaugrenard FDJ 2
98 ITA Simone Ponzi CCC 2
99 CAN Svein Tuft ORS 2
100 ITA Lorenzo Rota BRD 2
101 ITA Davide Martinelli QST 2
102 FRA Hubert Dupont ALM 1
103 BEL Laurens De Plus QST 1
104 FRA Julien Bernard TFS 1
105 NED Tom-Jelte Slagter CDT 1
106 SPA Francisco Ventoso BMC 1
107 SLO Luka Mezgec ORS 1
108 RUS Maksim Belkov KAT 1
109 ITA Nicola Boem BRD 1
110 COL Winner Anacona MOV -1
111 SPA José Joaquín Rojas MOV -1
112 VS Chad Haga SUN -1
113 POL Tomasz Marczynski LTS -4
114 DEN Lars Bak LTS -4
115 NED Laurens ten Dam SUN -5
116 SPA Cristián Rodríguez WIL -5
117 ZWI Steve Morabito FDJ -5
118 ITA Enrico Gasparotto TBM -5
119 RUS Matvei Mamykin KAT -5
120 AUS Michael Hepburn ORS -5
121 SLO Kristijan Koren CDT -5
1 SPA Mikel Landa SKY 224
2 SPA Luis León Sánchez AST 118
3 SPA Omar Fraile DDD 104
4 COL Nairo Quintana MOV 70
5 FRA Pierre Rolland CDT 70
6 RUS Ilnur Zakarin KAT 67
7 SPA Igor Antón DDD 56
8 NED Tom Dumoulin SUN 55
9 ITA Domenico Pozzovivo ALM 54
10 FRA Thibaut Pinot FDJ 53
11 ITA Diego Rosa SKY 49
12 SLO Jan Polanc UAD 46
13 BEL Dries Devenyns QST 35
14 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD 34
15 ITA Vincenzo Nibali TBM 33
16 POR Rui Costa UAD 31
17 TSJ Jan Hirt CCC 30
18 BEL Laurens De Plus QST 27
19 ERI Daniel Teklehaimanot DDD 26
20 VS Tejay van Garderen BMC 24
21 RUS Sergey Firsanov GAZ 23
22 SLO Matej Mohoric UAD 23
23 RUS Pavel Broett GAZ 23
24 ERI Natnael Berhane DDD 22
25 COL Sebastián Henao SKY 21
26 SPA Pello Bilbao AST 20
27 BEL Dylan Teuns BMC 19
28 IER Philip Deignan SKY 18
29 COL Winner Anacona MOV 16
30 VS Joe Dombrowski CDT 16
31 ITA Davide Villella CDT 16
32 ITA Simone Andreetta BRD 15
33 ITA Mirco Maestri BRD 15
34 ITA Dario Cataldo AST 15
35 NED Tom-Jelte Slagter CDT 14
36 VS Joey Rosskopf BMC 12
37 RUS Evgeniy Shalunov GAZ 11
38 NED Bauke Mollema TFS 10
39 ITA Marco Marcato UAD 10
40 ITA Cesare Benedetti BOH 9
41 FRA Rudy Molard FDJ 9
42 FRA Matthieu Ladagnous FDJ 9
43 OOS Lukas Pöstlberger BOH 8
44 POL Maciej Paterski CCC 7
45 ZWI Silvan Dillier BMC 6
46 SPA Julen Amezqueta WIL 6
47 ALB Eugert Zhupa WIL 6
48 LUX Bob Jungels QST 5
49 GBR Adam Yates ORS 5
50 CRI Andrey Amador MOV 4
51 SPA Rubén Plaza ORS 4
52 KRO Robert Kišerlovski KAT 4
53 RUS Ivan Rovnyi GAZ 4
54 ITA Eugenio Alafaci TFS 4
55 ITA Filippo Pozzato WIL 3
56 SLO Jan Tratnik CCC 3
57 ITA Giuseppe Fonzi WIL 3
58 ITA Valerio Conti UAD 3
59 SPA José Joaquín Rojas MOV 2
60 ITA Matteo Montaguti ALM 2
61 BEL Jasper Stuyven TFS 2
62 AUS Rory Sutherland MOV 2
63 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ 2
64 FRA Hubert Dupont ALM 1
65 ITA Franco Pellizotti TBM 1
66 SPA Gorka Izagirre MOV 1
67 WRU Kanstantsin Siutsou TBM 1
68 RUS Alexander Foliforov GAZ 1
69 ITA Manuele Boaro TBM 1
70 ITA Matteo Busato WIL 1
71 WRU Branislav Samoilav CCC 1
72 ITA Enrico Barbin BRD 1
73 WRU Ilia Koshevoy WIL 1
74 POL Marcin Bialoblocki CCC 1
1 LUX Bob Jungels QST 90u41'58"
2 GBR Adam Yates ORS +1'06"
3 ITA Davide Formolo CDT +8'13"
4 SLO Jan Polanc UAD +11'02"
5 BEL Laurens De Plus QST +1u12'56"
6 ITA Simone Petilli UAD +1u22'30"
7 COL Sebastián Henao SKY +1u37'00"
8 FRA François Bidard ALM +2u01'59"
9 RUS Alexander Foliforov GAZ +2u02'26"
10 OOS Gregor Mühlberger BOH +2u05'30"
11 FRA Julien Bernard TFS +2u07'14"
12 TSJ Michal Schlegel CCC +2u11'15"
13 SPA Cristián Rodríguez WIL +2u20'52"
14 SPA Carlos Verona ORS +2u27'09"
15 ITA Valerio Conti UAD +2u58'06"
16 BEL Dylan Teuns BMC +3u08'40"
17 OOS Felix Großschartner CCC +3u12'00"
18 ITA Manuel Senni BMC +3u16'31"
19 ITA Edward Ravasi UAD +3u19'43"
20 FRA Clément Chevrier ALM +3u20'04"
21 RUS Matvei Mamykin KAT +3u26'24"
22 FRA Quentin Jauregui ALM +3u34'15"
23 GBR Hugh Carthy CDT +3u39'05"
24 ITA Giulio Ciccone BRD +3u42'20"
25 BEL Jasper Stuyven TFS +3u47'48"
26 SPA Julen Amezqueta WIL +3u49'44"
27 SLO Luka Pibernik TBM +3u51'15"
28 OOS Lukas Pöstlberger BOH +4u10'01"
29 NOO Sindre Lunke SUN +4u15'54"
30 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +4u16'38"
31 COL Fernando Gaviria QST +4u23'23"
32 SLO Matej Mohoric UAD +4u27'02"
33 DEN Mads Pedersen TFS +4u30'48"
34 ITA Lorenzo Rota BRD +4u57'53"
35 ITA Davide Martinelli QST +4u58'58"
36 ITA Simone Andreetta BRD +5u07'12"
1 SPA Movistar MOV 272u21'54"
2 FRA AG2R ALM +59'46"
3 FRA FDJ FDJ +1u19'56"
4 BRN Bahrain TBM +1u24'52"
5 VS Cannondale CDT +1u27'19"
6 VAE UAE Team Emirates UAD +1u59'31"
7 GBR Team Sky SKY +1u59'41"
8 KAZ Astana AST +2u09'05"
9 VS Trek TFS +2u23'12"
10 DUI Sunweb SUN +2u41'45"
11 AUS Orica ORS +2u49'34"
12 BEL Quick-Step QST +2u51'09"
13 ZWI Katusha KAT +2u53'55"
14 VS BMC Racing BMC +3u02'58"
15 NED LottoNL TLJ +3u13'00"
16 DUI BORA BOH +3u59'12"
17 POL CCC CCC +4u09'42"
18 ZAF Dimension Data DDD +4u20'44"
19 BEL Lotto LTS +4u56'46"
20 ITA Wilier Triestina WIL +7u28'47"
21 RUS Gazprom GAZ +8u07'36"
22 ITA Bardiani Valvole BRD +10u56'57"