Refresh


home : Wielrennen : Giro d'Italia


VIDEO: Caleb Ewan houdt Gaviria van hattrick in Giro

Ewan wint nipt voor Gaviria en Bennett.

vr 12/05/2017 - 17:37 Quick-Step-sprinter Fernando Gaviria heeft net geen derde keer victorie kunnen kraaien in de Ronde van Italië. De Australische pocketsprinter Caleb Ewan (Orica) was hem te snel af op de streep. Jasper Stuyven sprintte naar de vijfde plaats.

Bekijk hier de spannende massaspurt:

Gaviria baas in tussensprints

De zevende etappe in de Giro bracht de renners van Castrovillari naar Alberobello. Een rit van 224 kilometer die vooral verveelde tot de verwachte massaspurt. Onderweg stonden er twee tussensprints op het programma met tussendoor één klim van vierde categorie.

Meteen na de start trokken drie renners in de aanval. Simone Ponzi (CCC), Dmitry Kozontsjoek (Gazprom) en Giuseppe Fonzi (Wilier Triestina) mochten van het peloton wegrijden, maar dit keer lieten ze de vluchters niet te ver voor zich met een voorsprong van maximaal vier minuten. Ponzi moest snel afhaken voorin met materiaalpech, dus bleef een duo over.

Bij de tussensprints toonde Gaviria dat hij een serieuze kandidaat is voor de paarse trui. De Colombiaan werd altijd eerste in het peloton en pakte twee keer drie punten, na de twee vluchters waar Kozontsjoek de punten cadeau kreeg. Bij de enige klim van de dag, de Bosco delle Pianelle (cat. 4) mocht Fonzi de punten pakken. In het peloton kreeg Jan Polanc het laatste bergpuntje.

Gaviria komt van te ver

Na de tweede tussensprint was het weer wachten op spektakel tot de langverwachte massaspurt. Na 205 km op kop te hebben gereden, haalde het peloton, waar De Bie, Juul-Jensen en Serry het meeste werk verrichtten, de vluchters in.

De treintjes van de sprintersploegen konden zich voorbereiden op de laatste lijn richting finish. Paarse trui Gaviria zat te ver, Greipel gokte op het wiel van Bennett. Het leek een duel te gaan worden tussen Ewan en Bennett.

Maar Gaviria kwam van heel ver nog terug en een fotofinish moest duidelijk maken wie er gewonnen had. De Australiër Caleb Ewan mocht juichen voor Gaviria en Bennett. Greipel kwam net erna binnen met Jasper Stuyven achter hem.

In het algemene klassement verandert er niets, Bob Jungels (Quick-Step) mag blijven pronken in zijn roze trui. In het puntenklassement heeft Fernando Gaviria (Quick-Step) met 191 punten in totaal meer afstand genomen van Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) en zijn 160 punten.

Wedstrijdverloop

 1. 17:39 Einde
 2. 17:38 Ewan wint! Het was een razend spannende sprint tussen Ewan, Bennett en Gaviria die van ver nog kwam aanzetten. Uiteindelijk wint Caleb Ewan voor Gaviria en Bennett. Greipel eindigt vierde, Jasper Stuyven vijfde.
 3. 17:36 1 km Ewan zit in derde positie, Gaviria zit te ver. Richeze geeft een stevige schouderduw aan een renner, niet mooi.
 4. 17:35 2 km Sky voert het peloton nu aan, nochtans geen sprintersploeg. Greipel, Gaviria, Stuyven en Ewan zoeken de goede positie tussen de nervositeit vooraan.
 5. 17:35 Het peloton heeft Koren weer ingerekend.
 6. 17:34 Gaviria zit weer in een goede positie.
 7. 17:34 3 km Kristijan Koren (Cannondale) is weggevlucht uit het peloton en krijgt enkele meters. Hij probeert het zoals Pöstlberger in de openingsetappe.
 8. 17:33 4 km Het tempo ligt heel hoog nu. Bij Lotto-Soudal trekt Bak het treintje. Stuyven heeft het wiel van Ewan gekozen. Greipel is even zijn ploegmaats kwijt en moet ze terug zoeken. Gaviria zit goed in zijn trein, waar roze trui Jungels ook nog werk lijkt op te gaan knappen voor zijn ploegmaat.
 9. 17:27 10 km Met nog 10 km te gaan, zitten de favorieten voor de ritzege (Gaviria, Greipel, Ewan...) goed voorin in hun treintje. Juul-Jensen jaagt zijn laatste krachten erdoor op de kop van het peloton.
 10. 17:24 Seingever in de weg Het gaat maar net goed, wanneer het peloton in een ruime bocht een seingever passeert. Die staat zijn job te doen in het midden van de bocht, enkele renners kunnen maar net op tijd uitwijken.
 11. 17:23
 12. 17:22 Vooraan in het peloton werd afgeremd, twee renners van Lotto-Soudal moesten net als Quinziato (BMC) uitwijken. Dat ging maar net goed.
 13. 17:21 Manuele Boaro is de waterverdeler van dienst.
 14. 17:16 Vluchters gepakt Het peloton heeft de vluchters, die 205 km voorop reden, ingehaald. De treintjes kunnen zich klaarmaken voor de massaspurt in Alberobello. In het slot wachten er nog veel bochten, dus het zal hectisch worden.
 15. 17:14 Mads Pedersen moest even opletten, maar lost het goed op:
 16. 17:07 Halve minuut Met nog iets meer dan 23 km te gaan, hebben de koplopers nog 33" voor op het peloton.
 17. 17:02 De achtervolging op Kozontsjoek en Fonzi is nu echt ingezet. Voor het eerst zakt de voorsprong van de vluchters onder de minuut: 55".
 18. 16:58 Daar is Quick-Step De mannen van Quick-Step, met roze trui Jungels ertussen, komen nu meer vooraan in beeld achter de drie renners die al de hele dag het peloton trekken.
 19. 16:57 In het peloton blijven Juul-Jensen, De Bie en Serry elkaar afwisselen op de kop. Wanneer komt er hulp van de treintjes van de sprintersploegen?
 20. 16:55 Renaat Schotte (Sporza) heeft de aankomst al verkend:
 21. 16:51 Waar zitten de klassementsrenners? Met de finale in het vooruitzicht is de tijd aangebroken voor de renners met ambitie in het eindklassement om zich voorin te positioneren. Dan kunnen ze valpartijen vermijden tussen de strijd om de posities voor de sprinters. Momenteel is enkel Jungels vooraan te bespeuren.
 22. 16:46 Quitana heeft zich nog niet veel laten opmerken.
 23. 16:45 Het peloton mag het tempo beginnen optrekken met nog 40 km voor de boeg. De voorsprong van de twee vroege vluchters bedraagt nog 1'45", het gat daalt dus voor het eerst onder de twee minuten.
 24. 16:40 Dries Devenyns laat even zien hoe scheel hij kan kijken. De sfeer zit duidelijk goed bij Quick-Step.
 25. 16:37 Ewan achterin Caleb Ewan werd voor deze Giro nog bij de favorieten gerekend in de sprints. In de eerste etappe won hij wel de pelotonsprint na winnaar Pöstlberger, die voorop bleef. Daarna waren een 9e en een 8e plek zijn beste prestaties. Nu zit de Australiër achterin in het peloton. Kan hij nog eens meedoen voor de zege?
 26. 16:34 De koplopers hebben nog een voorsprong van 2 minuten.
 27. 16:33
 28. 16:32
 29. 16:23 Weer Gaviria In het peloton was het weer uitkijken naar de sprinters. Gaviria pakt daar de punten voor Jasper Stuyven.
 30. 16:21 Kozontsjoek wint sprint De Kozontsjoek mag van Fonzi de meeste punten pakken bij de tweede tussenspurt. De punten voor de paarse trui zijn voor de Rus, de Italiaan kreeg dan weer de punten voor het bergklassement cadeau.
 31. 16:15 Christopher Juul-Jensen (Orica-Scott), Sean de Bie (Lotto-Soudal) en Pieter Serry (Quick-Step) blijven het kopwerk voor hun rekening nemen in het peloton. De voorsprong van de twee voorin is geslonken tot 2'58".
 32. 16:12 Tweede tussensprint Na de enige col van deze etappe rijden de renners nu door naar de tweede tussenspurt over 6 km in Martina Franca. Kan Jasper Stuyven nu wel punten pakken en weer goed maken op Gaviria?
 33. 16:07
 34. 16:04 In het peloton pakt de man in de bergtrui Jan Polanc het laatste overgebleven puntje voor het bergklassement.
 35. 16:01 Fonzi eerste boven Op de Bosco delle Pianelle komt Fonzi als eerste boven, hij pakt de meeste punten voor de bergtrui. Medevluchter Kozontsjoek komt als tweede over de streep en grijpt twee punten.
 36. 15:52 Col Na de tussensprint naderen we ondertussen de enige col van deze zevende etappe. Over 5 km beginnen de renners aan de Bosco delle Pianelle (4e categorie).
 37. 15:48 Tussensprint in Massafra 1. Dmitry Kozontsjoek (Gazprom) 2. Giuseppe Fonzi (Wilier Triestina) 3. Fernando Gaviria (Quick-Step) 4. André Greipel (Lotto) 5. Daniel Teklehaimanot (Dimension Data)
 38. 15:45 Sean de Bie nam al veel kopwerk voor zijn rekening:
 39. 15:41 Paarse trui Gaviria pakt 3 punten, Greipel pakt 2 punten en Teklehaimanot het laatste puntje. Stuyven eindigt als vierde renner van het peloton en grijpt naast de punten.
 40. 15:37 Tussensprint Bij de koplopers, die nog steeds 3'50" voor hebben op het peloton, wordt er niet gesprint voor de punten. Kozontsjoek komt als eerste over de streep met Fonzi in zijn wiel. In het peloton zit Stuyven, net als Gaviria, ook goed voorin om punten te sprokkelen.
 41. 15:29 Leuk om mee te geven, de gegevens van Stuyven zijn sprint gisteren:
 42. 15:22 Spurters positioneren zich Met de eerste tussensprint in het zicht komen de belangrijkste sprinters voor het puntenklassement naar voren. Een opvallende klant daarbij is André Greipel, want de Duitser heeft al aangegeven dat hij de Giro niet zal uitrijden.
 43. 15:15 Binnen 10 km krijgen we de eerste tussensprint in Massafra. Gaan we dan eindelijk een beetje opwinding krijgen?
 44. 15:05
 45. 14:52 Twee tussensprints Nog iets meer dan 110 kilometer voor de boeg. De renners doen het nog altijd rustig aan. Het is wachten op de twee tussensprints, waar Jasper Stuyven punten wil pakken, en de enige beklimming van de dag, de Bosco delle Pianelle (4e categorie). De top van deze klim ligt op zeventig kilometer van het einde.
 46. 14:41 Het peloton komt nu door de bevoorradingszone. Het is tijd om een zakje met krachtvoer aan te nemen voor de laatste 118 km.
 47. 14:31 Het peloton laat het tempo weer wat zakken, de twee vluchters Kozontsjoek en en Fonzi bouwen hun voorsprong weer wat uit: 4'29".
 48. 14:28 De sfeer zit goed bij Quick-Step:
 49. 14:27 Mooi beeld van de aankomstplaats van vandaag:
 50. 14:20 Het is tot nu toe een rustige etappe. Bij Quick-Step hebben ze zelfs tijd om onderling wat grapjes uit te halen.
 51. 14:08 Kan Greipel zijn tweede ritzege boeken?
 52. 13:55 Devenyns: "Hebben al een mooie week achter de rug"
 53. 13:55 Met twee slagen de vluchters er toch in om hun voorsprong te behouden: 3'58". Het peloton is blij met de kalme etappe en houdt rustig het tempo aan.
 54. 13:44 Amerikaans acteur Patrick Dempsey is een opvallende gast in de Giro:
 55. 13:40 Stuyven wil zich opnieuw mengen in de finale: "Hopelijk willen mijn benen mee"
 56. 13:36 De Bie op kop Sean de Bie (Lotto-Soudal) voert momenteel het peloton aan. Zijn kopman André Greipel jaagt op een tweede zege en wil de vluchters niet te ver laten wegrijden.
 57. 13:27 Peloton Het treintje van Quick-Step onderhoudt het tempo in het peloton, met ertussen ook een mannetje van Orica-Scott en eentje van Lotto-Soudal. Niet toevallig de drie ploegen van de drie topfavorieten voor de dagzege vandaag: Caleb Ewan, André Greipel en Fernando Gaviria.
 58. 13:20 De twee koplopers hebben nu 4'00" voorsprong:
 59. 13:19 Probleem bij Ponzi Ponzi is het slachtoffer van een mechanisch defect en moet daardoor zijn twee medevluchters even laten gaan.
 60. 13:17 De drie vluchters:
 61. 13:14 De kopgroep weet weer een beetje meer uit te lopen op het peloton: 3'20".
 62. 13:07 Het is een fantastisch gevoel om nu al voor de derde dag in de roze trui te rijden. Ik hoop hem zo lang mogelijk vast te houden. Bob Jungels (Quick-Step)
 63. 13:05 De drie koplopers moeten weer wat seconden prijsgeven op het peloton. Hun bonus slinkt naar 2'45".
 64. 13:03 Nog geen spektakel, maar de renners kunnen wel genieten van de mooie omgeving:
 65. 13:02 Fonzi Guiseppe Fonzi (Wilier Triestina), de laatste van de drie vluchters, is een 25-jarige Italiaan die zijn debuut maakt in deze Ronde van Italië. Hij stond tweemaal aan de start van de Ronde van Vlaanderen in dienst van Pozzato, maar haalde nooit de finish.
 66. 13:00 Ponzi Simone Ponzi (CCC) is een 30-jarige Italiaan die bezig is aan zijn derde Giro. Hij werd in 2007 Italiaans kampioen bij de beloften, maar kon bij de profs ook nog geen uitzonderlijke resultaten neer zetten bij Lampre, Liquigas en Astana. Zijn belangrijkste zeges zijn etappes in de Ronde van Slovenië en die van Burgos, de GP van de Etruskische Kust en Dwars door Drenthe.
 67. 12:48 Kozontsjoek Dimitry Kozontsjoek (Gazprom-Rusvelo) zit in deze Giro bijna dagelijks in de ontsnapping. Hij is een 33-jarige Rus die veelbelovend was bij de beloften, maar bij de profs kon hij nog geen grote successen boeken, onder meer bij Rabobank en Katoesja. Hij is bezig aan zijn zevende Ronde van Italië.
 68. 12:46 Veel aandacht voor roze trui Bob Jungels voor de start.
 69. 12:46
 70. 12:44 Vluchters krijgen 3 minuten De kopgroep met Ponzi, Kozontsjoek en Fonzi heeft zijn voorsprong kunnen uitbreiden naar 3'00". Maar meer krijgen ze ook niet van het peloton, dat zich niet wil laten vangen zoals gisteren. Toen lieten ze de vluchters, met Stuyven erbij, veel te ver voor zich uitrijden en konden ze de achterstand niet meer goed maken.
 71. 12:37 Eén col Vandaag moeten de renners maar één keertje klimmen: de Bosco delle Pianelle na 154 kilometer is een colletje van vierde categorie. Daarna golft het richting finish. Na 300 meter dalende meters zijn de laatste 700 meter van de slotkilometer vals plat omhoog. Er wordt een massaspurt verwacht.
 72. 12:30
 73. 12:19 De drie vroege vluchters sprokkelen meteen een voorsprong van 1'47" bij elkaar.
 74. 12:09 3 aanvallers Het startsein is gegeven en meteen springen 3 renners weg uit het peloton. Hun namen: Giuseppe Fonzi, Simone Ponzi en Dmitri Kozontsjoek.
 75. 12:06
 76. 12:00 Rit 7
 77. 11:50 Bob Jungels geniet nog steeds van zijn roze trui:
 78. 11:18
 79. 10:07 Dillier geniet nog na van zijn ritzege gisteren:
 80. 09:04 Ontgoochelde Stuyven Jasper Stuyven was gisteren dicht bij een ritzege, maar in de sprint moest onze landgenoot het hoofd buigen voor Silvan Dillier. Stuyven reageerde na afloop erg ontgoocheld.
 81. 09:04 Stuyven: "Het is redelijk klote, om het niet zo proper te zeggen"
 82. 09:03 Er zijn in een grote ronde niet veel kansen voor een renner zoals ik. Dus je moet ze pakken als ze er zijn. En die kans was er vandaag, dus het is "pretty shit" dat ik ze niet grijp. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo)
 83. 09:03
 84. 09:00 Opnieuw Gaviria? Quick-Step is de grote slokop in deze eerste Giro-week, met 2 ritzeges voor Gaviria en 4 dagen in het roze (1 dag Gaviria en 3 dagen Jungels). Ook vandaag is de Colombiaan weer een van de topfavorieten voor de dagzege. Of gooien Greipel, Ewan, Bennett en andere snelle mannen roet in het eten?
 85. 08:48 Retro: De Vlaeminck in 1975 Startplaats Castrovillari doet misschien een belletje rinkelen. In 1975 lag hier de aankomst van de 6e rit. Roger De Vlaeminck mocht er zijn armen in de lucht gooien. In die Giro won De Vlaeminck in totaal maar liefst 7 ritten.
 86. 08:38 Spek naar de bek van de sprinters Buongiorno Girini! Om 11.50u zet het peloton zich in beweging in de straten van Castrovillari. Er wacht de renners een lange tocht van 224 kilometer. In de finale golven de wegen op en neer, maar de sprinters ruiken hun kans.
 87. 08:38 Vooraf
profiel
profiel

Uitslag

Uitslag rit

1 AUS Caleb Ewan ORS 5u35'18"
2 COL Fernando Gaviria QST +0"
3 IER Sam Bennett BOH +0"
4 DUI André Greipel LTS +0"
5 BEL Jasper Stuyven TFS +0"
6 ZAF Ryan Gibbons DDD +0"
7 ITA Enrico Battaglin TLJ +2"
8 DUI Rüdiger Selig BOH +2"
9 RUS Alexey Tsatevich GAZ +2"
10 ITA Vincenzo Nibali TBM +2"
11 NED Tom Dumoulin SUN +2"
12 GBR Geraint Thomas SKY +2"
13 ITA Salvatore Puccio SKY +2"
14 ITA Sacha Modolo UAD +2"
15 GBR Adam Yates ORS +2"
16 SLO Luka Mezgec ORS +2"
17 ITA Domenico Pozzovivo ALM +2"
18 ITA Enrico Barbin BRD +2"
19 ITA Davide Formolo CDT +2"
20 ITA Davide Martinelli QST +2"
39 BEL Maxime Monfort LTS +2"
56 BEL Laurens De Plus QST +11"
84 BEL Jasper De Buyst LTS +17"
90 BEL Iljo Keisse QST +17"
91 BEL Ben Hermans BMC +17"
132 BEL Dries Devenyns QST +1'09"
139 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +1'32"
155 BEL Bart De Clercq LTS +2'05"
157 BEL Dylan Teuns BMC +2'05"
174 BEL Victor Campenaerts TLJ +2'58"
175 BEL Sean De Bie LTS +2'58"
191 BEL Pieter Serry QST +7'45"
klassement
1 NED Tom Dumoulin SUN 90u34'54"
2 COL Nairo Quintana MOV +31"
3 ITA Vincenzo Nibali TBM +40"
4 FRA Thibaut Pinot FDJ +1'17"
5 RUS Ilnur Zakarin KAT +1'56"
6 ITA Domenico Pozzovivo ALM +3'11"
7 NED Bauke Mollema TFS +3'41"
8 LUX Bob Jungels QST +7'04"
9 GBR Adam Yates ORS +8'10"
10 ITA Davide Formolo CDT +15'17"
11 SLO Jan Polanc UAD +18'06"
12 TSJ Jan Hirt CCC +20'49"
13 BEL Maxime Monfort LTS +21'59"
14 ITA Dario Cataldo AST +24'40"
15 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ +28'11"
16 OOS Patrick Konrad BOH +35'50"
17 SPA Mikel Landa SKY +37'09"
18 CRI Andrey Amador MOV +37'49"
19 FRA Hubert Dupont ALM +38'45"
20 VS Tejay van Garderen BMC +57'13"
21 ITA Franco Pellizotti TBM +59'43"
22 FRA Pierre Rolland CDT +1u12'55"
23 NED Stef Clement TLJ +1u14'00"
24 BEL Laurens De Plus QST +1u20'00"
25 COL Winner Anacona MOV +1u26'41"
26 ITA Simone Petilli UAD +1u29'34"
27 POR Rui Costa UAD +1u33'17"
28 SPA Gorka Izagirre MOV +1u34'21"
29 LUX Ben Gastauer ALM +1u35'49"
30 SPA Rubén Plaza ORS +1u36'26"
31 KRO Robert Kišerlovski KAT +1u36'28"
32 DEN Jesper Hansen AST +1u36'32"
33 COL Sebastián Henao SKY +1u44'04"
34 NED Laurens ten Dam SUN +1u47'24"
35 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +1u52'02"
36 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +1u58'49"
37 IER Philip Deignan SKY +2u00'45"
38 CAN Michael Woods CDT +2u02'20"
39 FRA François Bidard ALM +2u09'03"
40 RUS Alexander Foliforov GAZ +2u09'30"
41 OOS Gregor Mühlberger BOH +2u12'34"
42 FRA Julien Bernard TFS +2u14'18"
43 SPA Luis León Sánchez AST +2u16'12"
44 FRA Rudy Molard FDJ +2u17'12"
45 TSJ Michal Schlegel CCC +2u18'19"
46 VS Peter Stetina TFS +2u19'20"
47 POL Tomasz Marczynski LTS +2u20'09"
48 POR José Mendes BOH +2u23'54"
49 SPA Jesús Hernández TFS +2u24'32"
50 SPA José Joaquín Rojas MOV +2u25'08"
51 ITA Matteo Montaguti ALM +2u25'28"
52 SPA Cristián Rodríguez WIL +2u27'56"
53 ZWI Steve Morabito FDJ +2u28'42"
54 DUI Simon Geschke SUN +2u30'05"
55 ITA Diego Rosa SKY +2u33'01"
56 SPA Víctor De la Parte MOV +2u33'47"
57 SPA Carlos Verona ORS +2u34'13"
58 ITA Eros Capecchi QST +2u35'30"
59 ERI Natnael Berhane DDD +2u36'41"
60 POR José Gonçalves KAT +2u38'06"
61 SPA José Herrada MOV +2u41'01"
62 SPA Igor Antón DDD +2u50'11"
63 KAZ Andrey Zeits AST +2u56'15"
64 ITA Enrico Battaglin TLJ +2u56'17"
65 SPA Omar Fraile DDD +3u00'21"
66 SPA Pello Bilbao AST +3u01'22"
67 ZWI Silvan Dillier BMC +3u02'38"
68 ITA Valerio Conti UAD +3u05'10"
69 VS Joe Dombrowski CDT +3u07'39"
70 VS Joey Rosskopf BMC +3u07'54"
71 OOS Georg Preidler SUN +3u09'18"
72 ITA Davide Villella CDT +3u10'39"
73 FRA Jérémy Roy FDJ +3u12'11"
74 ITA Manuele Boaro TBM +3u13'22"
75 BEL Dylan Teuns BMC +3u15'44"
76 ITA Enrico Gasparotto TBM +3u16'27"
77 NED Tom-Jelte Slagter CDT +3u17'51"
78 OOS Felix Großschartner CCC +3u19'04"
79 ITA Manuel Senni BMC +3u23'35"
80 ITA Edward Ravasi UAD +3u26'47"
81 FRA Clément Chevrier ALM +3u27'08"
82 VS Chad Haga SUN +3u28'41"
83 ITA Paolo Tiralongo AST +3u28'53"
84 ITA Matteo Busato WIL +3u28'55"
85 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ +3u30'09"
86 ITA Salvatore Puccio SKY +3u30'11"
87 RUS Matvei Mamykin KAT +3u33'28"
88 POL Lukasz Owsian CCC +3u37'32"
89 BEL Dries Devenyns QST +3u37'43"
90 FRA Quentin Jauregui ALM +3u41'19"
91 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +3u44'13"
92 GBR Hugh Carthy CDT +3u46'09"
93 AUS Adam Hansen LTS +3u46'52"
94 SPA Francisco Ventoso BMC +3u46'55"
95 ITA Giulio Ciccone BRD +3u49'24"
96 RUS Sergey Firsanov GAZ +3u52'44"
97 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +3u54'19"
98 BEL Jasper Stuyven TFS +3u54'52"
99 SPA Julen Amezqueta WIL +3u56'48"
100 SLO Luka Pibernik TBM +3u58'19"
101 ITA Kristian Sbaragli DDD +4u02'55"
102 WRU Vasil Kirijenka SKY +4u05'01"
103 FRA Benoît Vaugrenard FDJ +4u10'25"
104 ITA Filippo Pozzato WIL +4u10'33"
105 BEL Pieter Serry QST +4u11'00"
106 SLO Jan Tratnik CCC +4u11'13"
107 SLO Luka Mezgec ORS +4u11'59"
108 AUS Rory Sutherland MOV +4u12'42"
109 DEN Christopher Juul-Jensen ORS +4u13'51"
110 ITA Valerio Agnoli TBM +4u13'59"
111 ERI Daniel Teklehaimanot DDD +4u14'04"
112 WRU Branislav Samoilav CCC +4u15'18"
113 ITA Marco Marcato UAD +4u15'19"
114 OOS Lukas Pöstlberger BOH +4u17'05"
115 ITA Cesare Benedetti BOH +4u17'22"
116 NED Martijn Keizer TLJ +4u18'36"
117 NED Jos van Emden TLJ +4u18'47"
118 DEN Lars Bak LTS +4u20'06"
119 RUS Ivan Rovnyi GAZ +4u20'36"
120 NOO Sindre Lunke SUN +4u22'58"
121 RUS Alexey Tsatevich GAZ +4u23'31"
122 AUS Michael Hepburn ORS +4u23'34"
123 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +4u23'42"
124 ITA Enrico Barbin BRD +4u25'05"
125 RUS Maksim Belkov KAT +4u26'36"
126 ITA Simone Ponzi CCC +4u26'46"
127 TSJ Jan Bárta BOH +4u27'24"
128 SLO Kristijan Koren CDT +4u29'57"
129 COL Fernando Gaviria QST +4u30'27"
130 NED Twan Castelijns TLJ +4u30'36"
131 FRA Julien Bérard ALM +4u31'11"
132 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT +4u31'58"
133 ITA Manuel Quinziato BMC +4u32'10"
134 RUS Pavel Broett GAZ +4u33'02"
135 SLO Matej Mohoric UAD +4u34'06"
136 VS Alex Howes CDT +4u36'21"
137 POL Maciej Paterski CCC +4u36'56"
138 DEN Mads Pedersen TFS +4u37'52"
139 NED Moreno Hofland LTS +4u39'29"
140 ALB Eugert Zhupa WIL +4u40'05"
141 POL Michal Golas SKY +4u40'34"
142 CAN Svein Tuft ORS +4u44'25"
143 ITA Mirco Maestri BRD +4u44'35"
144 BEL Iljo Keisse QST +4u51'25"
145 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ +4u57'48"
146 ITA Eugenio Alafaci TFS +4u58'43"
147 SPA Alberto Losada KAT +5u02'25"
148 ARG Maximiliano Richeze QST +5u03'27"
149 ZAF Johann Van Zyl DDD +5u04'06"
150 ITA Roberto Ferrari UAD +5u04'10"
151 ITA Lorenzo Rota BRD +5u04'57"
152 ITA Nicola Boem BRD +5u05'32"
153 ITA Davide Martinelli QST +5u06'02"
154 NED Tom Stamsnijder SUN +5u06'10"
155 WRU Ilia Koshevoy WIL +5u11'02"
156 ITA Simone Andreetta BRD +5u14'16"
157 RUS Sergej Lagoetin GAZ +5u14'55"
158 IER Sam Bennett BOH +5u18'56"
159 POL Marcin Bialoblocki CCC +5u26'00"
160 KAZ Zhandos Bizhigitov AST +5u26'28"
161 ITA Giuseppe Fonzi WIL +5u48'40"
1 NED Jos van Emden TLJ 33'08"
2 NED Tom Dumoulin SUN +15"
3 ITA Manuel Quinziato BMC +27"
4 WRU Vasil Kirijenka SKY +31"
5 VS Joey Rosskopf BMC +35"
6 TSJ Jan Bárta BOH +39"
7 OOS Georg Preidler SUN +51"
8 LUX Bob Jungels QST +54"
9 SLO Jan Tratnik CCC +57"
10 CRI Andrey Amador MOV +1'02"
11 POL Marcin Bialoblocki CCC +1'04"
12 DEN Mads Pedersen TFS +1'04"
13 ITA Vincenzo Nibali TBM +1'09"
14 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ +1'09"
15 AUS Michael Hepburn ORS +1'13"
16 NED Stef Clement TLJ +1'14"
17 VS Chad Haga SUN +1'16"
18 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +1'17"
19 ZWI Silvan Dillier BMC +1'17"
20 CAN Svein Tuft ORS +1'18"
21 VS Tejay van Garderen BMC +1'21"
22 BEL Jasper Stuyven TFS +1'31"
23 SPA Rubén Plaza ORS +1'36"
24 POR José Gonçalves KAT +1'36"
25 OOS Lukas Pöstlberger BOH +1'37"
26 SPA Francisco Ventoso BMC +1'37"
27 COL Nairo Quintana MOV +1'39"
28 FRA Thibaut Pinot FDJ +1'42"
29 OOS Patrick Konrad BOH +1'44"
30 NED Twan Castelijns TLJ +1'46"
31 NED Bauke Mollema TFS +1'46"
32 NED Martijn Keizer TLJ +1'48"
33 RUS Ilnur Zakarin KAT +1'49"
34 FRA Jérémy Roy FDJ +1'49"
34 SPA Luis León Sánchez AST +1'49"
36 ITA Diego Rosa SKY +1'50"
37 BEL Maxime Monfort LTS +1'54"
38 RUS Maksim Belkov KAT +1'54"
39 POL Maciej Paterski CCC +1'57"
40 DEN Lars Bak LTS +1'58"
41 POR José Mendes BOH +2'06"
42 POR Rui Costa UAD +2'15"
43 ITA Dario Cataldo AST +2'15"
44 SPA Mikel Landa SKY +2'15"
45 SLO Jan Polanc UAD +2'16"
46 SLO Kristijan Koren CDT +2'18"
47 ITA Valerio Conti UAD +2'21"
48 ITA Salvatore Puccio SKY +2'24"
49 SLO Matej Mohoric UAD +2'25"
50 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +2'27"
51 GBR Adam Yates ORS +2'28"
52 ITA Marco Marcato UAD +2'28"
53 DEN Christopher Juul-Jensen ORS +2'31"
54 ITA Matteo Montaguti ALM +2'32"
55 ITA Manuel Senni BMC +2'35"
56 ERI Daniel Teklehaimanot DDD +2'37"
57 FRA Julien Bernard TFS +2'39"
58 IER Sam Bennett BOH +2'48"
59 ITA Domenico Pozzovivo ALM +2'49"
60 BEL Iljo Keisse QST +2'49"
61 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +2'55"
62 POL Tomasz Marczynski LTS +2'57"
63 COL Sebastián Henao SKY +2'58"
64 ITA Edward Ravasi UAD +2'58"
65 SPA Carlos Verona ORS +2'58"
66 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ +3'00"
67 SPA Gorka Izagirre MOV +3'01"
68 ITA Manuele Boaro TBM +3'01"
69 LUX Ben Gastauer ALM +3'01"
70 FRA Benoît Vaugrenard FDJ +3'02"
71 COL Fernando Gaviria QST +3'03"
72 SPA Víctor De la Parte MOV +3'03"
73 SLO Luka Pibernik TBM +3'05"
74 DUI Simon Geschke SUN +3'09"
75 RUS Alexey Tsatevich GAZ +3'09"
76 ITA Franco Pellizotti TBM +3'10"
77 OOS Gregor Mühlberger BOH +3'11"
78 KAZ Andrey Zeits AST +3'12"
79 SPA José Joaquín Rojas MOV +3'12"
80 BEL Laurens De Plus QST +3'15"
81 BEL Dylan Teuns BMC +3'15"
82 ITA Cesare Benedetti BOH +3'17"
83 SPA Omar Fraile DDD +3'28"
84 ZAF Johann Van Zyl DDD +3'29"
85 ITA Davide Formolo CDT +3'30"
86 ITA Eugenio Alafaci TFS +3'31"
87 ITA Enrico Battaglin TLJ +3'33"
88 POL Michal Golas SKY +3'33"
89 ITA Eros Capecchi QST +3'35"
90 SPA José Herrada MOV +3'37"
91 SPA Julen Amezqueta WIL +3'39"
92 RUS Ivan Rovnyi GAZ +3'39"
93 NED Moreno Hofland LTS +3'39"
94 BEL Pieter Serry QST +3'40"
95 NED Laurens ten Dam SUN +3'42"
96 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +3'43"
97 RUS Pavel Broett GAZ +3'44"
98 ITA Simone Petilli UAD +3'44"
99 AUS Rory Sutherland MOV +3'44"
100 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +3'46"
101 SPA Pello Bilbao AST +3'46"
102 RUS Sergey Firsanov GAZ +3'48"
103 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ +3'48"
104 CAN Michael Woods CDT +3'48"
105 NED Tom Stamsnijder SUN +3'49"
106 POL Lukasz Owsian CCC +3'50"
107 IER Philip Deignan SKY +3'52"
108 FRA Hubert Dupont ALM +3'56"
109 TSJ Michal Schlegel CCC +3'58"
110 SPA Igor Antón DDD +3'58"
111 FRA Rudy Molard FDJ +3'59"
112 TSJ Jan Hirt CCC +3'59"
113 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT +4'03"
114 NED Tom-Jelte Slagter CDT +4'03"
115 RUS Alexander Foliforov GAZ +4'04"
116 ITA Kristian Sbaragli DDD +4'06"
117 ITA Davide Martinelli QST +4'06"
118 FRA Clément Chevrier ALM +4'08"
119 SLO Luka Mezgec ORS +4'08"
120 OOS Felix Großschartner CCC +4'15"
121 COL Winner Anacona MOV +4'17"
122 VS Joe Dombrowski CDT +4'20"
123 DEN Jesper Hansen AST +4'22"
124 ITA Giuseppe Fonzi WIL +4'23"
125 FRA Julien Bérard ALM +4'25"
126 SPA Cristián Rodríguez WIL +4'26"
127 AUS Adam Hansen LTS +4'26"
128 SPA Alberto Losada KAT +4'26"
129 ALB Eugert Zhupa WIL +4'27"
130 WRU Ilia Koshevoy WIL +4'29"
131 ITA Enrico Barbin BRD +4'30"
132 ZWI Steve Morabito FDJ +4'31"
133 ARG Maximiliano Richeze QST +4'32"
134 WRU Branislav Samoilav CCC +4'33"
135 VS Peter Stetina TFS +4'34"
136 ITA Nicola Boem BRD +4'36"
137 ERI Natnael Berhane DDD +4'36"
138 BEL Dries Devenyns QST +4'38"
139 KRO Robert Kišerlovski KAT +4'41"
140 ITA Enrico Gasparotto TBM +4'45"
141 ITA Mirco Maestri BRD +4'47"
142 VS Alex Howes CDT +4'48"
143 FRA François Bidard ALM +4'53"
144 ITA Valerio Agnoli TBM +4'54"
145 ITA Roberto Ferrari UAD +5'02"
146 ITA Giulio Ciccone BRD +5'11"
147 ITA Paolo Tiralongo AST +5'11"
148 ITA Simone Ponzi CCC +5'12"
149 ITA Matteo Busato WIL +5'14"
150 ITA Davide Villella CDT +5'15"
151 SPA Jesús Hernández TFS +5'19"
152 RUS Sergej Lagoetin GAZ +5'23"
153 FRA Quentin Jauregui ALM +5'24"
154 FRA Pierre Rolland CDT +5'27"
155 ITA Filippo Pozzato WIL +5'29"
156 NOO Sindre Lunke SUN +5'37"
157 GBR Hugh Carthy CDT +5'40"
158 KAZ Zhandos Bizhigitov AST +5'41"
159 ITA Lorenzo Rota BRD +5'43"
160 RUS Matvei Mamykin KAT +5'50"
161 ITA Simone Andreetta BRD +6'44"
SPA Ángel Vicioso KAT
1 COL Fernando Gaviria QST 325
2 BEL Jasper Stuyven TFS 192
3 IER Sam Bennett BOH 117
4 ERI Daniel Teklehaimanot DDD 100
5 OOS Lukas Pöstlberger BOH 98
6 NED Tom Dumoulin SUN 80
7 RUS Pavel Broett GAZ 76
8 ITA Kristian Sbaragli DDD 76
9 ALB Eugert Zhupa WIL 70
10 ITA Roberto Ferrari UAD 70
11 ZWI Silvan Dillier BMC 68
12 FRA Thibaut Pinot FDJ 67
13 LUX Bob Jungels QST 64
14 SPA Mikel Landa SKY 63
15 COL Nairo Quintana MOV 62
16 ITA Vincenzo Nibali TBM 61
17 RUS Ilnur Zakarin KAT 58
18 ITA Simone Andreetta BRD 52
19 ARG Maximiliano Richeze QST 50
20 POR Rui Costa UAD 48
21 FRA Pierre Rolland CDT 47
22 POL Maciej Paterski CCC 42
23 GBR Adam Yates ORS 41
24 RUS Evgeniy Shalunov GAZ 41
25 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ 40
26 ITA Enrico Battaglin TLJ 40
27 SPA Luis León Sánchez AST 38
28 SPA Gorka Izagirre MOV 34
29 ITA Marco Marcato UAD 33
30 ITA Mirco Maestri BRD 32
31 ITA Domenico Pozzovivo ALM 32
32 SLO Matej Mohoric UAD 32
33 SPA Omar Fraile DDD 30
34 NED Bauke Mollema TFS 27
35 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT 24
36 ITA Giuseppe Fonzi WIL 24
37 CAN Michael Woods CDT 22
38 RUS Alexey Tsatevich GAZ 22
39 WRU Ilia Koshevoy WIL 22
40 BEL Dries Devenyns QST 20
41 BEL Iljo Keisse QST 20
42 RUS Ivan Rovnyi GAZ 20
43 NED Jos van Emden TLJ 18
44 SLO Jan Tratnik CCC 18
45 ERI Natnael Berhane DDD 16
46 RUS Sergey Firsanov GAZ 16
47 VS Tejay van Garderen BMC 15
48 RUS Sergej Lagoetin GAZ 15
49 TSJ Jan Bárta BOH 14
50 WRU Vasil Kirijenka SKY 13
51 ITA Eros Capecchi QST 12
52 WRU Kanstantsin Siutsou TBM 12
53 ITA Enrico Barbin BRD 12
54 POL Marcin Bialoblocki CCC 12
55 SPA Igor Antón DDD 11
56 ITA Valerio Conti UAD 11
57 ITA Cesare Benedetti BOH 11
58 SLO Jan Polanc UAD 10
59 ITA Dario Cataldo AST 10
60 POL Lukasz Owsian CCC 10
61 BEL Pieter Serry QST 10
62 DEN Mads Pedersen TFS 10
63 IER Philip Deignan SKY 9
64 FRA Matthieu Ladagnous FDJ 9
65 ITA Manuel Quinziato BMC 9
66 ITA Diego Rosa SKY 8
67 ITA Manuele Boaro TBM 8
68 BEL Dylan Teuns BMC 8
69 AUS Rory Sutherland MOV 8
70 OOS Gregor Mühlberger BOH 7
71 SPA Pello Bilbao AST 7
72 VS Joey Rosskopf BMC 7
73 OOS Felix Großschartner CCC 7
74 ITA Davide Formolo CDT 6
75 TSJ Jan Hirt CCC 6
76 BEL Maxime Monfort LTS 6
77 OOS Patrick Konrad BOH 6
78 ITA Simone Petilli UAD 6
79 COL Sebastián Henao SKY 6
80 ITA Matteo Montaguti ALM 6
81 FRA Jérémy Roy FDJ 6
82 ITA Salvatore Puccio SKY 6
83 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ 5
84 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD 5
85 ITA Matteo Busato WIL 5
86 CRI Andrey Amador MOV 4
87 OOS Georg Preidler SUN 4
88 ITA Davide Villella CDT 4
89 ITA Filippo Pozzato WIL 4
90 DEN Christopher Juul-Jensen ORS 4
91 ITA Valerio Agnoli TBM 4
92 ZAF Johann Van Zyl DDD 4
93 ITA Franco Pellizotti TBM 3
94 POR José Mendes BOH 3
95 NED Moreno Hofland LTS 3
96 FRA Rudy Molard FDJ 2
97 FRA Benoît Vaugrenard FDJ 2
98 ITA Simone Ponzi CCC 2
99 CAN Svein Tuft ORS 2
100 ITA Lorenzo Rota BRD 2
101 ITA Davide Martinelli QST 2
102 FRA Hubert Dupont ALM 1
103 BEL Laurens De Plus QST 1
104 FRA Julien Bernard TFS 1
105 NED Tom-Jelte Slagter CDT 1
106 SPA Francisco Ventoso BMC 1
107 SLO Luka Mezgec ORS 1
108 RUS Maksim Belkov KAT 1
109 ITA Nicola Boem BRD 1
110 COL Winner Anacona MOV -1
111 SPA José Joaquín Rojas MOV -1
112 VS Chad Haga SUN -1
113 POL Tomasz Marczynski LTS -4
114 DEN Lars Bak LTS -4
115 NED Laurens ten Dam SUN -5
116 SPA Cristián Rodríguez WIL -5
117 ZWI Steve Morabito FDJ -5
118 ITA Enrico Gasparotto TBM -5
119 RUS Matvei Mamykin KAT -5
120 AUS Michael Hepburn ORS -5
121 SLO Kristijan Koren CDT -5
1 SPA Mikel Landa SKY 224
2 SPA Luis León Sánchez AST 118
3 SPA Omar Fraile DDD 104
4 COL Nairo Quintana MOV 70
5 FRA Pierre Rolland CDT 70
6 RUS Ilnur Zakarin KAT 67
7 SPA Igor Antón DDD 56
8 NED Tom Dumoulin SUN 55
9 ITA Domenico Pozzovivo ALM 54
10 FRA Thibaut Pinot FDJ 53
11 ITA Diego Rosa SKY 49
12 SLO Jan Polanc UAD 46
13 BEL Dries Devenyns QST 35
14 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD 34
15 ITA Vincenzo Nibali TBM 33
16 POR Rui Costa UAD 31
17 TSJ Jan Hirt CCC 30
18 BEL Laurens De Plus QST 27
19 ERI Daniel Teklehaimanot DDD 26
20 VS Tejay van Garderen BMC 24
21 RUS Sergey Firsanov GAZ 23
22 SLO Matej Mohoric UAD 23
23 RUS Pavel Broett GAZ 23
24 ERI Natnael Berhane DDD 22
25 COL Sebastián Henao SKY 21
26 SPA Pello Bilbao AST 20
27 BEL Dylan Teuns BMC 19
28 IER Philip Deignan SKY 18
29 COL Winner Anacona MOV 16
30 VS Joe Dombrowski CDT 16
31 ITA Davide Villella CDT 16
32 ITA Simone Andreetta BRD 15
33 ITA Mirco Maestri BRD 15
34 ITA Dario Cataldo AST 15
35 NED Tom-Jelte Slagter CDT 14
36 VS Joey Rosskopf BMC 12
37 RUS Evgeniy Shalunov GAZ 11
38 NED Bauke Mollema TFS 10
39 ITA Marco Marcato UAD 10
40 ITA Cesare Benedetti BOH 9
41 FRA Rudy Molard FDJ 9
42 FRA Matthieu Ladagnous FDJ 9
43 OOS Lukas Pöstlberger BOH 8
44 POL Maciej Paterski CCC 7
45 ZWI Silvan Dillier BMC 6
46 SPA Julen Amezqueta WIL 6
47 ALB Eugert Zhupa WIL 6
48 LUX Bob Jungels QST 5
49 GBR Adam Yates ORS 5
50 CRI Andrey Amador MOV 4
51 SPA Rubén Plaza ORS 4
52 KRO Robert Kišerlovski KAT 4
53 RUS Ivan Rovnyi GAZ 4
54 ITA Eugenio Alafaci TFS 4
55 ITA Filippo Pozzato WIL 3
56 SLO Jan Tratnik CCC 3
57 ITA Giuseppe Fonzi WIL 3
58 ITA Valerio Conti UAD 3
59 SPA José Joaquín Rojas MOV 2
60 ITA Matteo Montaguti ALM 2
61 BEL Jasper Stuyven TFS 2
62 AUS Rory Sutherland MOV 2
63 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ 2
64 FRA Hubert Dupont ALM 1
65 ITA Franco Pellizotti TBM 1
66 SPA Gorka Izagirre MOV 1
67 WRU Kanstantsin Siutsou TBM 1
68 RUS Alexander Foliforov GAZ 1
69 ITA Manuele Boaro TBM 1
70 ITA Matteo Busato WIL 1
71 WRU Branislav Samoilav CCC 1
72 ITA Enrico Barbin BRD 1
73 WRU Ilia Koshevoy WIL 1
74 POL Marcin Bialoblocki CCC 1
1 LUX Bob Jungels QST 90u41'58"
2 GBR Adam Yates ORS +1'06"
3 ITA Davide Formolo CDT +8'13"
4 SLO Jan Polanc UAD +11'02"
5 BEL Laurens De Plus QST +1u12'56"
6 ITA Simone Petilli UAD +1u22'30"
7 COL Sebastián Henao SKY +1u37'00"
8 FRA François Bidard ALM +2u01'59"
9 RUS Alexander Foliforov GAZ +2u02'26"
10 OOS Gregor Mühlberger BOH +2u05'30"
11 FRA Julien Bernard TFS +2u07'14"
12 TSJ Michal Schlegel CCC +2u11'15"
13 SPA Cristián Rodríguez WIL +2u20'52"
14 SPA Carlos Verona ORS +2u27'09"
15 ITA Valerio Conti UAD +2u58'06"
16 BEL Dylan Teuns BMC +3u08'40"
17 OOS Felix Großschartner CCC +3u12'00"
18 ITA Manuel Senni BMC +3u16'31"
19 ITA Edward Ravasi UAD +3u19'43"
20 FRA Clément Chevrier ALM +3u20'04"
21 RUS Matvei Mamykin KAT +3u26'24"
22 FRA Quentin Jauregui ALM +3u34'15"
23 GBR Hugh Carthy CDT +3u39'05"
24 ITA Giulio Ciccone BRD +3u42'20"
25 BEL Jasper Stuyven TFS +3u47'48"
26 SPA Julen Amezqueta WIL +3u49'44"
27 SLO Luka Pibernik TBM +3u51'15"
28 OOS Lukas Pöstlberger BOH +4u10'01"
29 NOO Sindre Lunke SUN +4u15'54"
30 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +4u16'38"
31 COL Fernando Gaviria QST +4u23'23"
32 SLO Matej Mohoric UAD +4u27'02"
33 DEN Mads Pedersen TFS +4u30'48"
34 ITA Lorenzo Rota BRD +4u57'53"
35 ITA Davide Martinelli QST +4u58'58"
36 ITA Simone Andreetta BRD +5u07'12"
1 SPA Movistar MOV 272u21'54"
2 FRA AG2R ALM +59'46"
3 FRA FDJ FDJ +1u19'56"
4 BRN Bahrain TBM +1u24'52"
5 VS Cannondale CDT +1u27'19"
6 VAE UAE Team Emirates UAD +1u59'31"
7 GBR Team Sky SKY +1u59'41"
8 KAZ Astana AST +2u09'05"
9 VS Trek TFS +2u23'12"
10 DUI Sunweb SUN +2u41'45"
11 AUS Orica ORS +2u49'34"
12 BEL Quick-Step QST +2u51'09"
13 ZWI Katusha KAT +2u53'55"
14 VS BMC Racing BMC +3u02'58"
15 NED LottoNL TLJ +3u13'00"
16 DUI BORA BOH +3u59'12"
17 POL CCC CCC +4u09'42"
18 ZAF Dimension Data DDD +4u20'44"
19 BEL Lotto LTS +4u56'46"
20 ITA Wilier Triestina WIL +7u28'47"
21 RUS Gazprom GAZ +8u07'36"
22 ITA Bardiani Valvole BRD +10u56'57"