Refresh


home : Wielrennen : Giro d'Italia


VIDEO: Caleb Ewan houdt Gaviria van hattrick in Giro

Ewan wint nipt voor Gaviria en Bennett.

vr 12/05/2017 - 17:37 Quick-Step-sprinter Fernando Gaviria heeft net geen derde keer victorie kunnen kraaien in de Ronde van Italië. De Australische pocketsprinter Caleb Ewan (Orica) was hem te snel af op de streep. Jasper Stuyven sprintte naar de vijfde plaats.

Bekijk hier de spannende massaspurt:

Gaviria baas in tussensprints

De zevende etappe in de Giro bracht de renners van Castrovillari naar Alberobello. Een rit van 224 kilometer die vooral verveelde tot de verwachte massaspurt. Onderweg stonden er twee tussensprints op het programma met tussendoor één klim van vierde categorie.

Meteen na de start trokken drie renners in de aanval. Simone Ponzi (CCC), Dmitry Kozontsjoek (Gazprom) en Giuseppe Fonzi (Wilier Triestina) mochten van het peloton wegrijden, maar dit keer lieten ze de vluchters niet te ver voor zich met een voorsprong van maximaal vier minuten. Ponzi moest snel afhaken voorin met materiaalpech, dus bleef een duo over.

Bij de tussensprints toonde Gaviria dat hij een serieuze kandidaat is voor de paarse trui. De Colombiaan werd altijd eerste in het peloton en pakte twee keer drie punten, na de twee vluchters waar Kozontsjoek de punten cadeau kreeg. Bij de enige klim van de dag, de Bosco delle Pianelle (cat. 4) mocht Fonzi de punten pakken. In het peloton kreeg Jan Polanc het laatste bergpuntje.

Gaviria komt van te ver

Na de tweede tussensprint was het weer wachten op spektakel tot de langverwachte massaspurt. Na 205 km op kop te hebben gereden, haalde het peloton, waar De Bie, Juul-Jensen en Serry het meeste werk verrichtten, de vluchters in.

De treintjes van de sprintersploegen konden zich voorbereiden op de laatste lijn richting finish. Paarse trui Gaviria zat te ver, Greipel gokte op het wiel van Bennett. Het leek een duel te gaan worden tussen Ewan en Bennett.

Maar Gaviria kwam van heel ver nog terug en een fotofinish moest duidelijk maken wie er gewonnen had. De Australiër Caleb Ewan mocht juichen voor Gaviria en Bennett. Greipel kwam net erna binnen met Jasper Stuyven achter hem.

In het algemene klassement verandert er niets, Bob Jungels (Quick-Step) mag blijven pronken in zijn roze trui. In het puntenklassement heeft Fernando Gaviria (Quick-Step) met 191 punten in totaal meer afstand genomen van Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) en zijn 160 punten.

Wedstrijdverloop

 1. 17:39 Einde
 2. 17:38 Ewan wint! Het was een razend spannende sprint tussen Ewan, Bennett en Gaviria die van ver nog kwam aanzetten. Uiteindelijk wint Caleb Ewan voor Gaviria en Bennett. Greipel eindigt vierde, Jasper Stuyven vijfde.
 3. 17:36 1 km Ewan zit in derde positie, Gaviria zit te ver. Richeze geeft een stevige schouderduw aan een renner, niet mooi.
 4. 17:35 2 km Sky voert het peloton nu aan, nochtans geen sprintersploeg. Greipel, Gaviria, Stuyven en Ewan zoeken de goede positie tussen de nervositeit vooraan.
 5. 17:35 Het peloton heeft Koren weer ingerekend.
 6. 17:34 Gaviria zit weer in een goede positie.
 7. 17:34 3 km Kristijan Koren (Cannondale) is weggevlucht uit het peloton en krijgt enkele meters. Hij probeert het zoals Pöstlberger in de openingsetappe.
 8. 17:33 4 km Het tempo ligt heel hoog nu. Bij Lotto-Soudal trekt Bak het treintje. Stuyven heeft het wiel van Ewan gekozen. Greipel is even zijn ploegmaats kwijt en moet ze terug zoeken. Gaviria zit goed in zijn trein, waar roze trui Jungels ook nog werk lijkt op te gaan knappen voor zijn ploegmaat.
 9. 17:27 10 km Met nog 10 km te gaan, zitten de favorieten voor de ritzege (Gaviria, Greipel, Ewan...) goed voorin in hun treintje. Juul-Jensen jaagt zijn laatste krachten erdoor op de kop van het peloton.
 10. 17:24 Seingever in de weg Het gaat maar net goed, wanneer het peloton in een ruime bocht een seingever passeert. Die staat zijn job te doen in het midden van de bocht, enkele renners kunnen maar net op tijd uitwijken.
 11. 17:23
 12. 17:22 Vooraan in het peloton werd afgeremd, twee renners van Lotto-Soudal moesten net als Quinziato (BMC) uitwijken. Dat ging maar net goed.
 13. 17:21 Manuele Boaro is de waterverdeler van dienst.
 14. 17:16 Vluchters gepakt Het peloton heeft de vluchters, die 205 km voorop reden, ingehaald. De treintjes kunnen zich klaarmaken voor de massaspurt in Alberobello. In het slot wachten er nog veel bochten, dus het zal hectisch worden.
 15. 17:14 Mads Pedersen moest even opletten, maar lost het goed op:
 16. 17:07 Halve minuut Met nog iets meer dan 23 km te gaan, hebben de koplopers nog 33" voor op het peloton.
 17. 17:02 De achtervolging op Kozontsjoek en Fonzi is nu echt ingezet. Voor het eerst zakt de voorsprong van de vluchters onder de minuut: 55".
 18. 16:58 Daar is Quick-Step De mannen van Quick-Step, met roze trui Jungels ertussen, komen nu meer vooraan in beeld achter de drie renners die al de hele dag het peloton trekken.
 19. 16:57 In het peloton blijven Juul-Jensen, De Bie en Serry elkaar afwisselen op de kop. Wanneer komt er hulp van de treintjes van de sprintersploegen?
 20. 16:55 Renaat Schotte (Sporza) heeft de aankomst al verkend:
 21. 16:51 Waar zitten de klassementsrenners? Met de finale in het vooruitzicht is de tijd aangebroken voor de renners met ambitie in het eindklassement om zich voorin te positioneren. Dan kunnen ze valpartijen vermijden tussen de strijd om de posities voor de sprinters. Momenteel is enkel Jungels vooraan te bespeuren.
 22. 16:46 Quitana heeft zich nog niet veel laten opmerken.
 23. 16:45 Het peloton mag het tempo beginnen optrekken met nog 40 km voor de boeg. De voorsprong van de twee vroege vluchters bedraagt nog 1'45", het gat daalt dus voor het eerst onder de twee minuten.
 24. 16:40 Dries Devenyns laat even zien hoe scheel hij kan kijken. De sfeer zit duidelijk goed bij Quick-Step.
 25. 16:37 Ewan achterin Caleb Ewan werd voor deze Giro nog bij de favorieten gerekend in de sprints. In de eerste etappe won hij wel de pelotonsprint na winnaar Pöstlberger, die voorop bleef. Daarna waren een 9e en een 8e plek zijn beste prestaties. Nu zit de Australiër achterin in het peloton. Kan hij nog eens meedoen voor de zege?
 26. 16:34 De koplopers hebben nog een voorsprong van 2 minuten.
 27. 16:33
 28. 16:32
 29. 16:23 Weer Gaviria In het peloton was het weer uitkijken naar de sprinters. Gaviria pakt daar de punten voor Jasper Stuyven.
 30. 16:21 Kozontsjoek wint sprint De Kozontsjoek mag van Fonzi de meeste punten pakken bij de tweede tussenspurt. De punten voor de paarse trui zijn voor de Rus, de Italiaan kreeg dan weer de punten voor het bergklassement cadeau.
 31. 16:15 Christopher Juul-Jensen (Orica-Scott), Sean de Bie (Lotto-Soudal) en Pieter Serry (Quick-Step) blijven het kopwerk voor hun rekening nemen in het peloton. De voorsprong van de twee voorin is geslonken tot 2'58".
 32. 16:12 Tweede tussensprint Na de enige col van deze etappe rijden de renners nu door naar de tweede tussenspurt over 6 km in Martina Franca. Kan Jasper Stuyven nu wel punten pakken en weer goed maken op Gaviria?
 33. 16:07
 34. 16:04 In het peloton pakt de man in de bergtrui Jan Polanc het laatste overgebleven puntje voor het bergklassement.
 35. 16:01 Fonzi eerste boven Op de Bosco delle Pianelle komt Fonzi als eerste boven, hij pakt de meeste punten voor de bergtrui. Medevluchter Kozontsjoek komt als tweede over de streep en grijpt twee punten.
 36. 15:52 Col Na de tussensprint naderen we ondertussen de enige col van deze zevende etappe. Over 5 km beginnen de renners aan de Bosco delle Pianelle (4e categorie).
 37. 15:48 Tussensprint in Massafra 1. Dmitry Kozontsjoek (Gazprom) 2. Giuseppe Fonzi (Wilier Triestina) 3. Fernando Gaviria (Quick-Step) 4. André Greipel (Lotto) 5. Daniel Teklehaimanot (Dimension Data)
 38. 15:45 Sean de Bie nam al veel kopwerk voor zijn rekening:
 39. 15:41 Paarse trui Gaviria pakt 3 punten, Greipel pakt 2 punten en Teklehaimanot het laatste puntje. Stuyven eindigt als vierde renner van het peloton en grijpt naast de punten.
 40. 15:37 Tussensprint Bij de koplopers, die nog steeds 3'50" voor hebben op het peloton, wordt er niet gesprint voor de punten. Kozontsjoek komt als eerste over de streep met Fonzi in zijn wiel. In het peloton zit Stuyven, net als Gaviria, ook goed voorin om punten te sprokkelen.
 41. 15:29 Leuk om mee te geven, de gegevens van Stuyven zijn sprint gisteren:
 42. 15:22 Spurters positioneren zich Met de eerste tussensprint in het zicht komen de belangrijkste sprinters voor het puntenklassement naar voren. Een opvallende klant daarbij is André Greipel, want de Duitser heeft al aangegeven dat hij de Giro niet zal uitrijden.
 43. 15:15 Binnen 10 km krijgen we de eerste tussensprint in Massafra. Gaan we dan eindelijk een beetje opwinding krijgen?
 44. 15:05
 45. 14:52 Twee tussensprints Nog iets meer dan 110 kilometer voor de boeg. De renners doen het nog altijd rustig aan. Het is wachten op de twee tussensprints, waar Jasper Stuyven punten wil pakken, en de enige beklimming van de dag, de Bosco delle Pianelle (4e categorie). De top van deze klim ligt op zeventig kilometer van het einde.
 46. 14:41 Het peloton komt nu door de bevoorradingszone. Het is tijd om een zakje met krachtvoer aan te nemen voor de laatste 118 km.
 47. 14:31 Het peloton laat het tempo weer wat zakken, de twee vluchters Kozontsjoek en en Fonzi bouwen hun voorsprong weer wat uit: 4'29".
 48. 14:28 De sfeer zit goed bij Quick-Step:
 49. 14:27 Mooi beeld van de aankomstplaats van vandaag:
 50. 14:20 Het is tot nu toe een rustige etappe. Bij Quick-Step hebben ze zelfs tijd om onderling wat grapjes uit te halen.
 51. 14:08 Kan Greipel zijn tweede ritzege boeken?
 52. 13:55 Devenyns: "Hebben al een mooie week achter de rug"
 53. 13:55 Met twee slagen de vluchters er toch in om hun voorsprong te behouden: 3'58". Het peloton is blij met de kalme etappe en houdt rustig het tempo aan.
 54. 13:44 Amerikaans acteur Patrick Dempsey is een opvallende gast in de Giro:
 55. 13:40 Stuyven wil zich opnieuw mengen in de finale: "Hopelijk willen mijn benen mee"
 56. 13:36 De Bie op kop Sean de Bie (Lotto-Soudal) voert momenteel het peloton aan. Zijn kopman André Greipel jaagt op een tweede zege en wil de vluchters niet te ver laten wegrijden.
 57. 13:27 Peloton Het treintje van Quick-Step onderhoudt het tempo in het peloton, met ertussen ook een mannetje van Orica-Scott en eentje van Lotto-Soudal. Niet toevallig de drie ploegen van de drie topfavorieten voor de dagzege vandaag: Caleb Ewan, André Greipel en Fernando Gaviria.
 58. 13:20 De twee koplopers hebben nu 4'00" voorsprong:
 59. 13:19 Probleem bij Ponzi Ponzi is het slachtoffer van een mechanisch defect en moet daardoor zijn twee medevluchters even laten gaan.
 60. 13:17 De drie vluchters:
 61. 13:14 De kopgroep weet weer een beetje meer uit te lopen op het peloton: 3'20".
 62. 13:07 Het is een fantastisch gevoel om nu al voor de derde dag in de roze trui te rijden. Ik hoop hem zo lang mogelijk vast te houden. Bob Jungels (Quick-Step)
 63. 13:05 De drie koplopers moeten weer wat seconden prijsgeven op het peloton. Hun bonus slinkt naar 2'45".
 64. 13:03 Nog geen spektakel, maar de renners kunnen wel genieten van de mooie omgeving:
 65. 13:02 Fonzi Guiseppe Fonzi (Wilier Triestina), de laatste van de drie vluchters, is een 25-jarige Italiaan die zijn debuut maakt in deze Ronde van Italië. Hij stond tweemaal aan de start van de Ronde van Vlaanderen in dienst van Pozzato, maar haalde nooit de finish.
 66. 13:00 Ponzi Simone Ponzi (CCC) is een 30-jarige Italiaan die bezig is aan zijn derde Giro. Hij werd in 2007 Italiaans kampioen bij de beloften, maar kon bij de profs ook nog geen uitzonderlijke resultaten neer zetten bij Lampre, Liquigas en Astana. Zijn belangrijkste zeges zijn etappes in de Ronde van Slovenië en die van Burgos, de GP van de Etruskische Kust en Dwars door Drenthe.
 67. 12:48 Kozontsjoek Dimitry Kozontsjoek (Gazprom-Rusvelo) zit in deze Giro bijna dagelijks in de ontsnapping. Hij is een 33-jarige Rus die veelbelovend was bij de beloften, maar bij de profs kon hij nog geen grote successen boeken, onder meer bij Rabobank en Katoesja. Hij is bezig aan zijn zevende Ronde van Italië.
 68. 12:46 Veel aandacht voor roze trui Bob Jungels voor de start.
 69. 12:46
 70. 12:44 Vluchters krijgen 3 minuten De kopgroep met Ponzi, Kozontsjoek en Fonzi heeft zijn voorsprong kunnen uitbreiden naar 3'00". Maar meer krijgen ze ook niet van het peloton, dat zich niet wil laten vangen zoals gisteren. Toen lieten ze de vluchters, met Stuyven erbij, veel te ver voor zich uitrijden en konden ze de achterstand niet meer goed maken.
 71. 12:37 Eén col Vandaag moeten de renners maar één keertje klimmen: de Bosco delle Pianelle na 154 kilometer is een colletje van vierde categorie. Daarna golft het richting finish. Na 300 meter dalende meters zijn de laatste 700 meter van de slotkilometer vals plat omhoog. Er wordt een massaspurt verwacht.
 72. 12:30
 73. 12:19 De drie vroege vluchters sprokkelen meteen een voorsprong van 1'47" bij elkaar.
 74. 12:09 3 aanvallers Het startsein is gegeven en meteen springen 3 renners weg uit het peloton. Hun namen: Giuseppe Fonzi, Simone Ponzi en Dmitri Kozontsjoek.
 75. 12:06
 76. 12:00 Rit 7
 77. 11:50 Bob Jungels geniet nog steeds van zijn roze trui:
 78. 11:18
 79. 10:07 Dillier geniet nog na van zijn ritzege gisteren:
 80. 09:04 Ontgoochelde Stuyven Jasper Stuyven was gisteren dicht bij een ritzege, maar in de sprint moest onze landgenoot het hoofd buigen voor Silvan Dillier. Stuyven reageerde na afloop erg ontgoocheld.
 81. 09:04 Stuyven: "Het is redelijk klote, om het niet zo proper te zeggen"
 82. 09:03 Er zijn in een grote ronde niet veel kansen voor een renner zoals ik. Dus je moet ze pakken als ze er zijn. En die kans was er vandaag, dus het is "pretty shit" dat ik ze niet grijp. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo)
 83. 09:03
 84. 09:00 Opnieuw Gaviria? Quick-Step is de grote slokop in deze eerste Giro-week, met 2 ritzeges voor Gaviria en 4 dagen in het roze (1 dag Gaviria en 3 dagen Jungels). Ook vandaag is de Colombiaan weer een van de topfavorieten voor de dagzege. Of gooien Greipel, Ewan, Bennett en andere snelle mannen roet in het eten?
 85. 08:48 Retro: De Vlaeminck in 1975 Startplaats Castrovillari doet misschien een belletje rinkelen. In 1975 lag hier de aankomst van de 6e rit. Roger De Vlaeminck mocht er zijn armen in de lucht gooien. In die Giro won De Vlaeminck in totaal maar liefst 7 ritten.
 86. 08:38 Spek naar de bek van de sprinters Buongiorno Girini! Om 11.50u zet het peloton zich in beweging in de straten van Castrovillari. Er wacht de renners een lange tocht van 224 kilometer. In de finale golven de wegen op en neer, maar de sprinters ruiken hun kans.
 87. 08:38 Vooraf
profiel
profiel

Uitslag

Uitslag rit

1 AUS Caleb Ewan ORS 5u35'18"
2 COL Fernando Gaviria QST +0"
3 IER Sam Bennett BOH +0"
4 DUI André Greipel LTS +0"
5 BEL Jasper Stuyven TFS +0"
6 ZAF Ryan Gibbons DDD +0"
7 ITA Enrico Battaglin TLJ +2"
8 DUI Rüdiger Selig BOH +2"
9 RUS Alexey Tsatevich GAZ +2"
10 ITA Vincenzo Nibali TBM +2"
11 NED Tom Dumoulin SUN +2"
12 GBR Geraint Thomas SKY +2"
13 ITA Salvatore Puccio SKY +2"
14 ITA Sacha Modolo UAD +2"
15 GBR Adam Yates ORS +2"
16 SLO Luka Mezgec ORS +2"
17 ITA Domenico Pozzovivo ALM +2"
18 ITA Enrico Barbin BRD +2"
19 ITA Davide Formolo CDT +2"
20 ITA Davide Martinelli QST +2"
39 BEL Maxime Monfort LTS +2"
56 BEL Laurens De Plus QST +11"
84 BEL Jasper De Buyst LTS +17"
90 BEL Iljo Keisse QST +17"
91 BEL Ben Hermans BMC +17"
132 BEL Dries Devenyns QST +1'09"
139 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +1'32"
155 BEL Bart De Clercq LTS +2'05"
157 BEL Dylan Teuns BMC +2'05"
174 BEL Victor Campenaerts TLJ +2'58"
175 BEL Sean De Bie LTS +2'58"
191 BEL Pieter Serry QST +7'45"
klassement
1 NED Tom Dumoulin SUN 63u48'08"
2 COL Nairo Quintana MOV +2'41"
3 FRA Thibaut Pinot FDJ +3'21"
4 ITA Vincenzo Nibali TBM +3'40"
5 RUS Ilnur Zakarin KAT +4'24"
6 NED Bauke Mollema TFS +4'32"
7 ITA Domenico Pozzovivo ALM +4'59"
8 LUX Bob Jungels QST +5'18"
9 CRI Andrey Amador MOV +6'01"
10 NED Steven Kruijswijk TLJ +7'03"
11 GBR Adam Yates ORS +7'43"
12 ITA Davide Formolo CDT +8'09"
13 ITA Dario Cataldo AST +8'14"
14 SLO Jan Polanc UAD +9'11"
15 BEL Ben Hermans BMC +10'51"
16 BEL Maxime Monfort LTS +11'47"
17 POR Rui Costa UAD +16'52"
18 TSJ Jan Hirt CCC +19'45"
19 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ +21'31"
20 OOS Patrick Konrad BOH +22'27"
21 BEL Laurens De Plus QST +22'31"
22 FRA Hubert Dupont ALM +22'53"
23 ITA Franco Pellizotti TBM +24'47"
24 ITA Simone Petilli UAD +26'06"
25 DEN Jesper Hansen AST +26'36"
26 SPA Cristián Rodríguez WIL +26'49"
27 NED Stef Clement TLJ +27'04"
28 FRA Rudy Molard FDJ +31'56"
29 VS Peter Stetina TFS +32'30"
30 CAN Michael Woods CDT +32'38"
31 NED Laurens ten Dam SUN +33'05"
32 VS Tejay van Garderen BMC +34'13"
33 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +36'49"
34 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +39'24"
35 SPA Gorka Izagirre MOV +40'11"
36 LUX Ben Gastauer ALM +40'21"
37 COL Winner Anacona MOV +40'25"
38 ITA Giovanni Visconti TBM +42'51"
39 SPA Mikel Landa SKY +44'24"
40 FRA Pierre Rolland CDT +46'35"
41 IER Philip Deignan SKY +48'34"
42 POL Tomasz Marczynski LTS +51'21"
43 SPA Luis León Sánchez AST +51'35"
44 COL Sebastián Henao SKY +54'35"
45 POR José Mendes BOH +54'57"
46 KRO Robert Kišerlovski KAT +55'11"
47 ZWI Steve Morabito FDJ +55'25"
48 TSJ Michal Schlegel CCC +56'21"
49 SPA Rubén Plaza ORS +56'58"
50 FRA Julien Bernard TFS +57'39"
51 ITA Matteo Montaguti ALM +58'58"
52 FRA François Bidard ALM +1u01'36"
53 SPA José Joaquín Rojas MOV +1u01'43"
54 SPA Víctor De la Parte MOV +1u02'08"
55 ITA Valerio Conti UAD +1u02'36"
56 SPA José Herrada MOV +1u02'49"
57 ITA Eros Capecchi QST +1u04'09"
58 NED Bram Tankink TLJ +1u04'18"
59 RUS Alexander Foliforov GAZ +1u05'22"
60 DUI Simon Geschke SUN +1u05'37"
61 OOS Georg Preidler SUN +1u06'47"
62 SPA Igor Antón DDD +1u08'09"
63 ITA Diego Rosa SKY +1u09'36"
64 VS Joey Rosskopf BMC +1u10'36"
65 ERI Natnael Berhane DDD
66 ITA Manuele Boaro TBM
67 ITA Enrico Battaglin TLJ +1u12'59"
68 POR José Gonçalves KAT +1u15'01"
69 ZWI Silvan Dillier BMC +1u15'13"
70 OOS Gregor Mühlberger BOH +1u17'45"
71 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ +1u17'57"
72 ITA Salvatore Puccio SKY +1u19'26"
73 SPA Jesús Hernández TFS +1u20'09"
74 SPA Carlos Verona ORS +1u21'26"
75 SPA Pello Bilbao AST +1u22'36"
76 KAZ Andrey Zeits AST +1u23'35"
77 FRA Clément Chevrier ALM +1u29'10"
78 GBR Hugh Carthy CDT +1u29'26"
79 ITA Davide Villella CDT +1u29'49"
80 ITA Enrico Gasparotto TBM +1u29'49"
81 VS Chad Haga SUN +1u33'46"
82 ITA Paolo Tiralongo AST +1u36'38"
83 BEL Dylan Teuns BMC +1u37'38"
84 FRA Jérémy Roy FDJ +1u37'46"
85 FRA Quentin Jauregui ALM +1u39'04"
86 ITA Edward Ravasi UAD +1u39'31"
87 RUS Sergey Firsanov GAZ +1u39'43"
88 BEL Dries Devenyns QST +1u40'15"
89 SPA Omar Fraile DDD +1u41'34"
90 AUS Adam Hansen LTS +1u43'17"
91 OOS Felix Großschartner CCC +1u43'40"
92 RUS Matvei Mamykin KAT +1u44'34"
93 NED Tom-Jelte Slagter CDT +1u44'44"
94 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +1u45'36"
95 FRA Kenny Elissonde SKY +1u45'50"
96 ITA Valerio Agnoli TBM +1u46'36"
97 ITA Kristian Sbaragli DDD +1u49'36"
98 POL Lukasz Owsian CCC +1u50'34"
99 SPA Francisco Ventoso BMC +1u51'11"
100 ITA Matteo Busato WIL +1u54'03"
101 BEL Jasper Stuyven TFS +1u54'55"
102 SLO Luka Pibernik TBM +1u54'59"
103 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +1u56'37"
104 WRU Branislav Samoilav CCC +1u57'24"
105 OOS Lukas Pöstlberger BOH +1u59'35"
106 WRU Vasil Kirijenka SKY +1u59'35"
107 VS Joe Dombrowski CDT +1u59'53"
108 DEN Lars Bak LTS +1u59'58"
109 ITA Manuel Senni BMC +2u00'07"
110 FRA Benoît Vaugrenard FDJ +2u00'18"
111 NOO Sindre Lunke SUN +2u00'21"
112 POL Maciej Paterski CCC +2u01'24"
113 ZAF Ryan Gibbons DDD +2u01'27"
114 RUS Pavel Broett GAZ +2u02'38"
115 ERI Daniel Teklehaimanot DDD +2u03'09"
116 ITA Marco Marcato UAD +2u03'38"
117 NED Jos van Emden TLJ +2u03'45"
118 SLO Jan Tratnik CCC +2u04'01"
119 ITA Giulio Ciccone BRD +2u05'34"
120 COL Fernando Gaviria QST +2u06'14"
121 SPA Ángel Vicioso KAT +2u06'28"
122 ITA Enrico Barbin BRD +2u07'28"
123 ITA Simone Ponzi CCC +2u07'33"
124 RUS Ivan Rovnyi GAZ +2u07'42"
125 BEL Jasper De Buyst LTS +2u08'21"
126 NED Martijn Keizer TLJ +2u08'33"
127 ITA Daniele Bennati MOV +2u09'06"
128 ITA Filippo Pozzato WIL +2u10'08"
129 AUS Michael Hepburn ORS +2u11'08"
130 SLO Matej Mohoric UAD
131 FRA Julien Bérard ALM
132 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT +2u12'54"
133 ITA Cesare Benedetti BOH +2u13'28"
134 SPA Julen Amezqueta WIL +2u13'54"
135 RUS Alexey Tsatevich GAZ +2u14'05"
136 DEN Christopher Juul-Jensen ORS +2u14'20"
137 ITA Sacha Modolo UAD +2u15'20"
138 VS Alex Howes CDT +2u16'31"
139 BEL Pieter Serry QST +2u17'09"
140 ALB Eugert Zhupa WIL +2u17'38"
141 FRA William Bonnet FDJ +2u17'53"
142 ITA Manuel Quinziato BMC +2u17'56"
143 SLO Kristijan Koren CDT +2u19'33"
144 RUS Maksim Belkov KAT +2u20'01"
145 NED Twan Castelijns TLJ +2u20'25"
146 NED Moreno Hofland LTS +2u20'43"
147 ITA Mirco Maestri BRD +2u21'01"
148 TSJ Jan Bárta BOH +2u21'36"
149 AUS Rory Sutherland MOV +2u22'25"
150 POL Michal Golas SKY +2u23'00"
151 DEN Mads Pedersen TFS +2u24'02"
152 BEL Iljo Keisse QST +2u25'57"
153 SLO Luka Mezgec ORS +2u26'04"
154 ITA Roberto Ferrari UAD +2u26'58"
155 ITA Davide Martinelli QST +2u27'23"
156 ZAF Johann Van Zyl DDD +2u27'47"
157 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +2u28'27"
158 CAN Svein Tuft ORS +2u29'06"
159 NED Tom Stamsnijder SUN +2u29'14"
160 BEL Victor Campenaerts TLJ +2u29'52"
161 AUS Alexander Edmondson ORS +2u32'20"
162 ITA Vincenzo Albanese BRD +2u33'12"
163 ARG Maximiliano Richeze QST +2u33'23"
164 ITA Eugenio Alafaci TFS +2u33'46"
165 RUS Sergej Lagoetin GAZ +2u36'32"
166 SPA Alberto Losada KAT +2u38'48"
167 DUI Phil Bauhaus SUN +2u41'53"
168 ITA Nicola Boem BRD +2u42'36"
169 BEL Sean De Bie LTS +2u42'57"
170 COL Daniel Martínez WIL +2u43'32"
171 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ +2u43'46"
172 IER Sam Bennett BOH +2u48'03"
173 ITA Lorenzo Rota BRD +2u50'30"
174 ITA Simone Andreetta BRD +2u51'08"
175 KAZ Zhandos Bizhigitov AST +2u51'58"
176 POL Marcin Bialoblocki CCC +3u01'46"
177 WRU Ilia Koshevoy WIL +3u07'34"
178 ITA Giuseppe Fonzi WIL +3u20'10"
1 LUX Bob Jungels QST 4u16'51"
2 COL Nairo Quintana MOV +0"
3 FRA Thibaut Pinot FDJ +0"
4 GBR Adam Yates ORS +0"
5 ITA Domenico Pozzovivo ALM +0"
6 OOS Patrick Konrad BOH +0"
7 ITA Vincenzo Nibali TBM +0"
8 NED Tom Dumoulin SUN +0"
9 RUS Ilnur Zakarin KAT +0"
10 NED Bauke Mollema TFS +0"
11 SLO Jan Polanc UAD +0"
12 NED Steven Kruijswijk TLJ +0"
13 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ +14"
14 SPA Mikel Landa SKY +14"
15 ITA Davide Formolo CDT +14"
16 BEL Laurens De Plus QST +25"
17 ITA Giovanni Visconti TBM +25"
18 BEL Ben Hermans BMC +25"
19 SPA Gorka Izagirre MOV +25"
20 CRI Andrey Amador MOV +25"
21 VS Tejay van Garderen BMC +25"
22 ITA Franco Pellizotti TBM +25"
23 KRO Robert Kišerlovski KAT +25"
24 DUI Simon Geschke SUN +25"
25 FRA Hubert Dupont ALM +40"
26 TSJ Jan Hirt CCC +40"
27 DEN Jesper Hansen AST +40"
28 BEL Maxime Monfort LTS +40"
29 FRA Rudy Molard FDJ +40"
30 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +40"
31 FRA Pierre Rolland CDT +54"
32 ITA Dario Cataldo AST +1'01"
33 POR José Gonçalves KAT +1'07"
34 SPA Luis León Sánchez AST +1'07"
35 NED Stef Clement TLJ +1'10"
36 SPA Jesús Hernández TFS +1'10"
37 LUX Ben Gastauer ALM +1'25"
38 IER Philip Deignan SKY +1'30"
39 COL Sebastián Henao SKY +1'30"
40 ITA Manuele Boaro TBM +1'44"
41 VS Peter Stetina TFS +1'54"
42 ITA Valerio Conti UAD +1'54"
43 NED Laurens ten Dam SUN +2'17"
44 SPA Víctor De la Parte MOV +2'34"
45 ZWI Steve Morabito FDJ +2'34"
46 TSJ Michal Schlegel CCC +3'41"
47 SPA Cristián Rodríguez WIL +3'41"
48 ITA Kristian Sbaragli DDD +4'19"
49 ITA Davide Villella CDT +4'23"
50 FRA Julien Bernard TFS +4'23"
51 VS Joey Rosskopf BMC +4'23"
52 FRA François Bidard ALM +4'23"
53 SPA Rubén Plaza ORS +4'30"
54 NED Bram Tankink TLJ +4'30"
55 CAN Michael Woods CDT +4'30"
56 SPA Carlos Verona ORS +4'44"
57 ITA Eros Capecchi QST +6'04"
58 POR Rui Costa UAD +8'54"
59 BEL Dylan Teuns BMC +8'54"
60 ZWI Silvan Dillier BMC +8'54"
61 COL Winner Anacona MOV +8'54"
62 ITA Giulio Ciccone BRD +8'54"
63 ITA Enrico Battaglin TLJ +8'54"
64 ITA Simone Petilli UAD +10'05"
65 SPA Julen Amezqueta WIL +11'53"
66 ITA Enrico Gasparotto TBM +11'53"
67 ITA Salvatore Puccio SKY +11'53"
68 SPA Pello Bilbao AST +11'53"
69 ITA Enrico Barbin BRD +11'53"
70 ITA Simone Ponzi CCC +13'04"
71 OOS Georg Preidler SUN +13'04"
72 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ +13'04"
73 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +13'04"
74 ITA Valerio Agnoli TBM +13'04"
75 OOS Gregor Mühlberger BOH +13'04"
76 BEL Jasper Stuyven TFS +13'04"
77 BEL Sean De Bie LTS +13'04"
78 KAZ Andrey Zeits AST +13'04"
79 SPA José Joaquín Rojas MOV +13'04"
80 POR José Mendes BOH +13'04"
81 BEL Pieter Serry QST +13'04"
82 ITA Paolo Tiralongo AST +13'04"
83 FRA Clément Chevrier ALM +13'04"
84 POL Tomasz Marczynski LTS +13'04"
85 AUS Adam Hansen LTS +13'04"
86 RUS Matvei Mamykin KAT +13'04"
87 NED Tom-Jelte Slagter CDT +13'04"
88 RUS Alexander Foliforov GAZ +13'04"
89 SPA José Herrada MOV +13'04"
90 SPA Alberto Losada KAT +13'04"
91 AUS Rory Sutherland MOV +13'04"
92 SPA Ángel Vicioso KAT +13'04"
93 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +13'04"
94 ITA Matteo Busato WIL +13'44"
95 ITA Matteo Montaguti ALM +13'44"
96 ITA Diego Rosa SKY +13'44"
97 NED Martijn Keizer TLJ +13'44"
98 FRA Kenny Elissonde SKY +14'50"
99 SLO Luka Pibernik TBM +16'49"
100 BEL Jasper De Buyst LTS +16'49"
101 POL Lukasz Owsian CCC +16'49"
102 ITA Davide Martinelli QST +16'49"
103 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT +16'49"
104 ITA Edward Ravasi UAD +16'49"
105 RUS Alexey Tsatevich GAZ +16'49"
106 COL Daniel Martínez WIL +16'49"
107 SPA Igor Antón DDD +16'49"
108 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +16'49"
109 ARG Maximiliano Richeze QST +16'49"
110 BEL Dries Devenyns QST +16'49"
111 COL Fernando Gaviria QST +16'49"
112 ITA Filippo Pozzato WIL +19'05"
113 ALB Eugert Zhupa WIL +19'05"
114 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +19'05"
115 ZAF Ryan Gibbons DDD +19'05"
116 SPA Francisco Ventoso BMC +19'05"
117 FRA Jérémy Roy FDJ +19'05"
118 NED Moreno Hofland LTS +19'05"
119 VS Chad Haga SUN +19'05"
120 ITA Manuel Quinziato BMC +19'05"
121 DEN Lars Bak LTS +19'05"
122 FRA Benoît Vaugrenard FDJ +19'05"
123 ERI Daniel Teklehaimanot DDD +19'05"
124 POL Michal Golas SKY +19'05"
125 ITA Cesare Benedetti BOH +19'05"
126 ERI Natnael Berhane DDD +19'05"
127 SPA Omar Fraile DDD +19'05"
128 WRU Vasil Kirijenka SKY +19'05"
129 BEL Iljo Keisse QST +19'05"
130 RUS Maksim Belkov KAT +19'05"
131 FRA Julien Bérard ALM +19'05"
132 ITA Manuel Senni BMC +19'05"
133 NED Jos van Emden TLJ +19'05"
134 NOO Sindre Lunke SUN +19'05"
135 ITA Vincenzo Albanese BRD +19'05"
136 NED Tom Stamsnijder SUN +19'05"
137 NED Twan Castelijns TLJ +19'05"
138 RUS Pavel Broett GAZ +19'05"
139 DUI Phil Bauhaus SUN +19'05"
140 FRA William Bonnet FDJ +19'05"
141 RUS Sergej Lagoetin GAZ +19'05"
142 ITA Marco Marcato UAD +19'05"
143 BEL Victor Campenaerts TLJ +19'05"
144 ITA Eugenio Alafaci TFS +19'05"
145 RUS Ivan Rovnyi GAZ +19'05"
146 OOS Felix Großschartner CCC +19'05"
147 POL Maciej Paterski CCC +19'05"
148 RUS Sergey Firsanov GAZ +19'05"
149 ITA Daniele Bennati MOV +19'05"
150 TSJ Jan Bárta BOH +19'05"
151 IER Sam Bennett BOH +19'05"
152 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ +19'05"
153 POL Marcin Bialoblocki CCC +19'05"
154 WRU Branislav Samoilav CCC +19'05"
155 ZAF Johann Van Zyl DDD +19'05"
156 VS Joe Dombrowski CDT +19'05"
157 VS Alex Howes CDT +19'05"
158 GBR Hugh Carthy CDT +19'05"
159 ITA Mirco Maestri BRD +19'05"
160 ITA Lorenzo Rota BRD +19'05"
161 DEN Christopher Juul-Jensen ORS +19'05"
162 SLO Matej Mohoric UAD +19'05"
163 ITA Roberto Ferrari UAD +19'05"
164 ITA Sacha Modolo UAD +19'05"
165 FRA Quentin Jauregui ALM +19'05"
166 WRU Ilia Koshevoy WIL +19'05"
167 ITA Simone Andreetta BRD +19'05"
168 ITA Giuseppe Fonzi WIL +19'05"
169 SLO Jan Tratnik CCC +19'42"
170 KAZ Zhandos Bizhigitov AST +19'46"
171 ITA Nicola Boem BRD +19'53"
172 OOS Lukas Pöstlberger BOH +20'21"
173 DEN Mads Pedersen TFS +20'21"
174 AUS Michael Hepburn ORS +22'02"
175 SLO Kristijan Koren CDT +22'02"
176 AUS Alexander Edmondson ORS +22'02"
177 CAN Svein Tuft ORS +22'02"
178 SLO Luka Mezgec ORS +22'02"
EST Tanel Kangert AST
DUI Rüdiger Selig BOH
RUS Ivan Savitsky GAZ
BEL Bart De Clercq LTS
AUS Caleb Ewan ORS
1 COL Fernando Gaviria QST 325
2 BEL Jasper Stuyven TFS 192
3 IER Sam Bennett BOH 117
4 OOS Lukas Pöstlberger BOH 98
5 ERI Daniel Teklehaimanot DDD 86
6 ITA Kristian Sbaragli DDD 76
7 ALB Eugert Zhupa WIL 70
8 ITA Roberto Ferrari UAD 70
9 ZWI Silvan Dillier BMC 68
10 ZAF Ryan Gibbons DDD 68
11 RUS Pavel Broett GAZ 66
12 NED Tom Dumoulin SUN 65
13 LUX Bob Jungels QST 58
14 ITA Simone Andreetta BRD 52
15 ARG Maximiliano Richeze QST 50
16 DUI Phil Bauhaus SUN 48
17 COL Nairo Quintana MOV 46
18 ITA Sacha Modolo UAD 43
19 POL Maciej Paterski CCC 42
20 FRA Thibaut Pinot FDJ 42
21 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ 40
22 ITA Enrico Battaglin TLJ 40
23 ITA Vincenzo Nibali TBM 37
24 RUS Evgeniy Shalunov GAZ 36
25 RUS Ilnur Zakarin KAT 35
26 GBR Adam Yates ORS 35
27 SPA Luis León Sánchez AST 34
28 ITA Marco Marcato UAD 33
29 ITA Mirco Maestri BRD 32
30 ITA Vincenzo Albanese BRD 30
31 SPA Omar Fraile DDD 27
32 SPA Gorka Izagirre MOV 27
33 ITA Giovanni Visconti TBM 27
34 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT 24
35 ITA Giuseppe Fonzi WIL 24
36 RUS Alexey Tsatevich GAZ 22
37 WRU Ilia Koshevoy WIL 21
38 SLO Jan Polanc UAD 20
39 SPA Mikel Landa SKY 20
40 BEL Iljo Keisse QST 20
41 RUS Sergej Lagoetin GAZ 20
42 CAN Michael Woods CDT 20
43 RUS Ivan Rovnyi GAZ 20
44 SLO Matej Mohoric UAD 20
45 NED Bauke Mollema TFS 18
46 POR Rui Costa UAD 18
47 RUS Sergey Firsanov GAZ 16
48 SLO Jan Tratnik CCC 16
49 WRU Kanstantsin Siutsou TBM 12
50 ERI Natnael Berhane DDD 12
51 POL Marcin Bialoblocki CCC 12
52 ITA Valerio Conti UAD 11
53 ITA Domenico Pozzovivo ALM 11
54 ITA Enrico Barbin BRD 11
55 ITA Cesare Benedetti BOH 11
56 SPA Igor Antón DDD 10
57 ITA Dario Cataldo AST 10
58 POL Lukasz Owsian CCC 10
59 BEL Pieter Serry QST 10
60 DEN Mads Pedersen TFS 10
61 FRA Pierre Rolland CDT 9
62 TSJ Jan Bárta BOH 9
63 COL Daniel Martínez WIL 8
64 NED Steven Kruijswijk TLJ 6
65 BEL Maxime Monfort LTS 6
66 OOS Patrick Konrad BOH 6
67 ITA Simone Petilli UAD 6
68 ITA Matteo Montaguti ALM 6
69 OOS Gregor Mühlberger BOH 6
70 WRU Vasil Kirijenka SKY 6
71 BEL Ben Hermans BMC 5
72 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD 5
73 ITA Eros Capecchi QST 4
74 ITA Davide Villella CDT 4
75 ITA Valerio Agnoli TBM 4
76 DEN Christopher Juul-Jensen ORS 4
77 ZAF Johann Van Zyl DDD 4
78 CRI Andrey Amador MOV 3
79 ITA Franco Pellizotti TBM 3
80 POR José Mendes BOH 3
81 ITA Salvatore Puccio SKY 3
82 NED Jos van Emden TLJ 3
83 NED Moreno Hofland LTS 3
84 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ 2
85 FRA Rudy Molard FDJ 2
86 FRA Jérémy Roy FDJ 2
87 BEL Dries Devenyns QST 2
88 FRA Benoît Vaugrenard FDJ 2
89 ITA Simone Ponzi CCC 2
90 BEL Jasper De Buyst LTS 2
91 ITA Davide Martinelli QST 2
92 CAN Svein Tuft ORS 2
93 BEL Sean De Bie LTS 2
94 ITA Davide Formolo CDT 1
95 BEL Laurens De Plus QST 1
96 FRA Hubert Dupont ALM 1
97 POL Tomasz Marczynski LTS 1
98 SPA Francisco Ventoso BMC 1
99 ITA Matteo Busato WIL 1
100 DEN Lars Bak LTS 1
101 SLO Luka Mezgec ORS 1
102 SPA José Joaquín Rojas MOV -1
103 NED Laurens ten Dam SUN -5
104 COL Winner Anacona MOV -5
1 NED Tom Dumoulin SUN 51
2 SPA Omar Fraile DDD 49
3 SLO Jan Polanc UAD 46
4 COL Nairo Quintana MOV 44
5 RUS Ilnur Zakarin KAT 37
6 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD 34
7 FRA Thibaut Pinot FDJ 33
8 FRA Pierre Rolland CDT 26
9 ERI Daniel Teklehaimanot DDD 24
10 BEL Laurens De Plus QST 22
11 SPA Mikel Landa SKY 20
12 SPA Luis León Sánchez AST 18
13 RUS Sergey Firsanov GAZ 17
14 ITA Simone Andreetta BRD 15
15 ITA Mirco Maestri BRD 15
16 ITA Marco Marcato UAD 10
17 ITA Cesare Benedetti BOH 9
18 NED Bauke Mollema TFS 9
19 FRA Rudy Molard FDJ 9
20 OOS Lukas Pöstlberger BOH 8
21 ITA Vincenzo Nibali TBM 8
22 ITA Dario Cataldo AST 8
23 ITA Giovanni Visconti TBM 8
24 IER Philip Deignan SKY 8
25 SPA Igor Antón DDD 8
26 ITA Davide Villella CDT 7
27 RUS Pavel Broett GAZ 7
28 POR Rui Costa UAD 6
29 ZWI Silvan Dillier BMC 6
30 ALB Eugert Zhupa WIL 6
31 RUS Evgeniy Shalunov GAZ 6
32 GBR Adam Yates ORS 5
33 ITA Domenico Pozzovivo ALM 4
34 SPA Rubén Plaza ORS 4
35 RUS Ivan Rovnyi GAZ 4
36 SPA Julen Amezqueta WIL 4
37 ITA Eugenio Alafaci TFS 4
38 POL Maciej Paterski CCC 3
39 SLO Jan Tratnik CCC 3
40 ITA Giuseppe Fonzi WIL 3
41 LUX Bob Jungels QST 2
42 ITA Matteo Montaguti ALM 2
43 SPA José Joaquín Rojas MOV 2
44 ITA Valerio Conti UAD 2
45 BEL Jasper Stuyven TFS 2
46 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ 2
47 ITA Franco Pellizotti TBM 1
48 ITA Manuele Boaro TBM 1
49 WRU Branislav Samoilav CCC 1
50 ITA Enrico Barbin BRD 1
51 POL Marcin Bialoblocki CCC 1
52 WRU Ilia Koshevoy WIL 1
1 LUX Bob Jungels QST 63u53'26"
2 GBR Adam Yates ORS +2'25"
3 ITA Davide Formolo CDT +2'51"
4 SLO Jan Polanc UAD +3'53"
5 BEL Laurens De Plus QST +17'13"
6 ITA Simone Petilli UAD +20'48"
7 SPA Cristián Rodríguez WIL +21'31"
8 COL Sebastián Henao SKY +49'17"
9 TSJ Michal Schlegel CCC +51'03"
10 FRA Julien Bernard TFS +52'21"
11 FRA François Bidard ALM +56'18"
12 ITA Valerio Conti UAD +57'18"
13 RUS Alexander Foliforov GAZ +1u00'04"
14 OOS Gregor Mühlberger BOH +1u12'27"
15 SPA Carlos Verona ORS +1u16'08"
16 FRA Clément Chevrier ALM +1u23'52"
17 GBR Hugh Carthy CDT +1u24'08"
18 BEL Dylan Teuns BMC +1u32'20"
19 FRA Quentin Jauregui ALM +1u33'46"
20 ITA Edward Ravasi UAD +1u34'13"
21 OOS Felix Großschartner CCC +1u38'22"
22 RUS Matvei Mamykin KAT +1u39'16"
23 BEL Jasper Stuyven TFS +1u49'37"
24 SLO Luka Pibernik TBM +1u49'41"
25 OOS Lukas Pöstlberger BOH +1u54'17"
26 ITA Manuel Senni BMC +1u54'49"
27 NOO Sindre Lunke SUN +1u55'03"
28 ZAF Ryan Gibbons DDD +1u56'09"
29 ITA Giulio Ciccone BRD +2u00'16"
30 COL Fernando Gaviria QST +2u00'56"
31 BEL Jasper De Buyst LTS +2u03'03"
32 SLO Matej Mohoric UAD +2u07'14"
33 SPA Julen Amezqueta WIL +2u08'36"
34 DEN Mads Pedersen TFS +2u18'44"
35 ITA Davide Martinelli QST +2u22'05"
36 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +2u23'09"
37 AUS Alexander Edmondson ORS +2u27'02"
38 ITA Vincenzo Albanese BRD +2u27'54"
39 DUI Phil Bauhaus SUN +2u36'35"
40 COL Daniel Martínez WIL +2u38'14"
41 ITA Lorenzo Rota BRD +2u45'12"
42 ITA Simone Andreetta BRD +2u45'50"
1 SPA Movistar MOV 191u44'22"
2 KAZ Astana AST +5'52"
3 VAE UAE Team Emirates UAD +20'19"
4 BRN Bahrain TBM +20'36"
5 FRA FDJ FDJ +23'08"
6 FRA AG2R ALM +25'16"
7 VS Cannondale CDT +27'59"
8 DUI Sunweb SUN +32'08"
9 VS BMC Racing BMC +41'17"
10 GBR Team Sky SKY +46'08"
11 VS Trek TFS +49'43"
12 NED LottoNL TLJ +57'13"
13 BEL Quick-Step QST +1u05'09"
14 ZAF Dimension Data DDD +1u17'45"
15 AUS Orica ORS +1u22'52"
16 ZWI Katusha KAT +1u26'58"
17 BEL Lotto LTS +1u34'17"
18 POL CCC CCC +1u50'48"
19 DUI BORA BOH +1u59'24"
20 RUS Gazprom GAZ +3u26'44"
21 ITA Wilier Triestina WIL +3u27'50"
22 ITA Bardiani Valvole BRD +5u28'21"