Refresh


home : Wielrennen : Giro d'Italia


VIDEO: Dillier verpest feestje van Stuyven in Giro na beklijvende sprint

Jasper Stuyven kwam in de sprint naast, maar niet voorbij Silvan Dillier.

do 11/05/2017 - 16:42 Silvan Dillier (BMC) heeft de 6e rit in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. Jasper Stuyven raakte in de sprint net niet voorbij zijn medevluchter. Het peloton, met roze trui Jungels, sijpelde een minuut na de winnaar binnen.

Bekijk hier hoe Jasper Stuyven net naast de ritzege grijpt:

Sterke Pedersen in dienst van Stuyven

Jasper Stuyven kon al vroeg ontsnappen, samen met vier andere renners: ploegmaat Mads Pedersen, winnaar van de eerste etappe Pöstlberger, Andreetta en Dillier. Stuyven won onderweg twee tussensprints en pakte zo 40 belangrijke punten voor de paarse trui.

In het peloton met alle favorieten probeerden Cannondale en Wilier Triestina de achterstand op de leiders goed te maken, maar zonder succes. Er zat voorin geen gevaarlijke klant voor het eindklassement, dus hoefde het ook niet voor Quick-Step met roze trui Jungels.

Vooraan werkte Pedersen zich de ziel uit het lijf om Jasper Stuyven aan de ritzege te helpen. De 21-jarige renner van Trek-Segafredo nam het meeste kopwerk voor zijn rekening.

Stuyven maakt het net niet af

Op het einde moest Pedersen lossen en na een aanval van Stuyven moest ook Andreetta passen. Enkel Pöstlberger en Dillier konden mee met onze landgenoot.

Het drietal reed naar de aankomst en sprintte om de zege. Stuyven zat in tweede positie, Dillier zette aan. Die laatste bleef nog net voor een gefrustreerde Stuyven. Onze landgenoot greep naast de ritzege, maar ook naast de paarse trui, want hij strandt op 3 punten van Gaviria in het puntenklassement.

In het algemene klassement zijn er geen veranderingen. De Luxemburger Bob Jungels sprintte in de achtergrond nog naar de achtste stek en behoudt zijn roze trui.

Stuyven: "Voor een renner als ik zijn er niet veel kansen"

 • Jasper Stuyven (Trek-Segafredo): "Na een hele zware rit ging het aan de finish 8% omhoog. Redelijk lastig. Ik wist dat ik op Dillier moest letten, want hij is een sterke kerel. Het was dus niet zo dat ik naar de finish ging met het idee dat ik al gewonnen had. Dit is echt ontgoochelend. Er zijn in een grote ronde niet veel kansen voor een renner zoals ik. Dus je moet ze pakken als ze er zijn. En die kans was er vandaag, dus het is "pretty shit" dat ik ze niet grijp."
 • Silvan Dillier (BMC): "Ik weet niet hoe ik Stuyven heb kunnen kloppen. Hij is een uitmuntend sprinter. Maar bij een finish bovenop een heuvel heb ik kracht en kan ik een groot verzet ronddraaien. Ik probeerde gewoon in mezelf te geloven en extra kracht te vinden om het af te maken. Dit is mijn grootste zege tot nu toe."

Wedstrijdverloop

 1. 17:11 Einde
 2. 16:45 Dillier klopt Stuyven Jasper Stuyven heeft het net niet kunnen afmaken en klopt op zijn stuur. Dillier zette de sprint aan en kon onze landgenoot afhouden. Pöstlberger wordt derde.
 3. 16:41 Stuyven zit goed in tweede positie, maakt hij het af?
 4. 16:41 We gaan een sprint krijgen tussen de drie koplopers, heeft Stuyven nog genoeg in de tank om het af te maken?
 5. 16:39 Het peloton wordt ondertussen uit elkaar gescheurd. Jungels en onder meer Kruijswijk zitten aandachtig vooraan.
 6. 16:36 Stuyven valt aan! Jasper Stuyven besluit om het te proberen met een stevige aanval bergop. Hij komt als eerste boven, Andreetta moet lossen. Ze zijn nog met zijn drieën: Pöstlberger, Dillier en Stuyven.
 7. 16:35 Pedersen lost Mads Pedersen heeft zijn laatste kopbeurt gedaan op een helling. De jonge ploegmaat van Stuyven zit dood en laat het overige viertal gaan. Jasper Stuyven zal het moeten afmaken voor Trek-Segafredo en mag zijn teammaat zeker bedanken, als hij wint.
 8. 16:31 Sprint om de zege? Wat gaat er nog gebeuren in de kopgroep? Is er een renner die nog gaat weg rijden van de andere vluchters of krijgen we een sprint met vijf?
 9. 16:28 Nibali schuift ook naar voren met ploeggenoten Gasparotto en Pibernik, die gisteren nog de schlemiel was.
 10. 16:26 Quintana en zijn Movistar-ploeg zijn op de voorgrond verschenen in het peloton. Ze kiezen goed positie voor de laatste 12 km in het peloton met alle favorieten en ook roze trui Bob Jungels.
 11. 16:21 De vijf leiders lijken het peloton voor te gaan blijven tot aan de finish. Ze hebben nog altijd 2'53" voor, kan Stuyven zijn eerste zege in de Giro behalen?
 12. 16:19
 13. 16:16 In het peloton kijken ze naar elkaar, dus neemt Quick-Step het heft in handen. Gaviria trekt even de kop in functie van Jungels om zich erna weer te laten uitzakken.
 14. 16:14 Het peloton is ook begonnen aan de afdaling. De voorsprong van het vijftal, Pedersen sloot ondertussen weer aan, bedraagt nog 2'51".
 15. 16:13 Bergklassement De kopgroep is met Pöstlberger als eerste boven gekomen. Hij pakt de punten voor het bergklassement. Pedersen heeft zich leeg gewerkt en moest lossen.
 16. 16:09 Pedersen neemt de kop op de klim en levert andermaal uitstekend werk voor Jasper Stuyven. Ook het peloton is eraan begonnen met Quick-Step helemaal vooraan. De voorsprong is nog 3'23".
 17. 16:07 Slotklim De kopgroep is begonnen aan de slotklim van de dag (4e categorie). Vier minuten voorsprong nog op het peloton.
 18. 16:03 De laatste 30 km zijn ingegaan. De koplopers verdedigen hun voorsprong van 4'10".
 19. 16:02
 20. 15:57 Daniel Teklehaimanot is de renner van Dimension Data die een lange kopbeurt voor zijn rekening. Het peloton ziet de voorsprong van de leiders nu toch wat sneller slinken: 4'27".
 21. 15:53 Ook een renner van Dimension Data is komen helpen en dat is nodig, want de voorsprong van Stuyven en co is nog 4'45".
 22. 15:48 Astana mengt zich in de debatten vooraan in het peloton. De ploeg van kopman Luis Leon Sanchez heeft de kop overgenomen met twee renners om het gat te dichten met de kopgroep.
 23. 15:47 Stuyven kan wat afkoeling gebruiken aan zijn voeten:
 24. 15:36 Peloton komt dichter Het hoge tempo in het peloton zorgt ervoor dat de voorsprong van de koplopers kleiner wordt. Jasper Stuyven, Mads Pedersen, Simone Andreetta, Silvan Dillier en Lukas Pöstlberger hebben nog 5'00" voor de laatste 50 km.
 25. 15:27 Gaviria kan record Maertens evenaren Freddy Maertens is de enige renner ooit die drie zeges binnen de vijf dagen kon behalen in de Giro. Hij deed dat in 1977. Vandaag, 40 jaar later, kan Fernando Gaviria het record van onze landgenoot evenaren. Dat zou een straffe stunt zijn.
 26. 15:22 Samen met Wilier Triestina (in functie van Pozzato?) blijft Cannondale de achtervolging leiden. Het tempo is weer in de hoogte gegaan, want de koplopers hebben nog maar 05'20" voor op het peloton.
 27. 15:12 Cannondale is momenteel de enige ploeg die initiatief neemt in het peloton. De voorsprong van het groepje Stuyven vooraan is weer een beetje groter geworden: 6'00".
 28. 15:08 Greipel laat zich uitzakken uit het peloton om nieuwe drinkbussen te halen bij de volgwagen voor zijn ploegmaats. Hij roept even naar motor met de camera dat hij niet zo dichtbij moet rijden.
 29. 15:06 Castelijns heeft honger precies, hij nam twee zakken bij de bevoorrading:
 30. 14:56 Pedersen verricht veel werk op de kop van het groepje vluchters in functie van onze landgenoot Jasper Stuyven.
 31. 14:54 Ook het peloton heeft de zakken met voedsel aangepakt, maar ook hier blijft het tempo hoog om het gat te dichten op de vijf renners vooraan. De achterstand bedraagt nog 5'27".
 32. 14:47 Bevoorrading Bij de koplopers hebben de renners zich al kunnen bevoorraden met krachtvoer voor de laatste 90 km. Ze laten het tempo niet zakken om even rustig alles weg te steken.
 33. 14:46
 34. 14:44
 35. 14:38 De wind waait steviger op dit moment en dat kan nog een rol gaan spelen in deze etappe. Het tempo in het peloton ligt hoog.
 36. 14:24 Het werk van Cannondale en Wilier Triestina in het peloton werpt zijn vruchten af. De achterstand op de renners vooraan is geslonken tot 5'59". Quick-Step kan laten begaan, want de koplopers zijn geen bedreiging voor de roze trui van Jungels. De ploeg zit wel vooraan gepositioneerd in het peloton.
 37. 14:12 Peloton Het peloton heeft inmiddels toch wat tijd goed gemaakt op de vijf koplopers. Hun voorsprong bedraagt nog 6'35".
 38. 14:09 Stand puntenklassement In het peloton pakt Greipel nog punten voor het klassement. Hij springt over Stuyven (102 punten) naar de tweede plek met 105 punten, de eerste plaats blijft momenteel voor Gaviria met zijn twee ritzeges en 140 punten.
 39. 14:07 Stuyven pakt belangrijke punten Jasper Stuyven heeft met de tussensprints al 40 punten gepakt vandaag en komt daarmee virtueel op de tweede plek in het puntenklassement. Hij kwam zowel bij de eerste als de tweede tussensprint als eerste over de lijn.
 40. 13:58 Pibernik over blunder: "5 meter lang dacht ik: ik heb gewonnen!"
 41. 13:40 Stuyven met paarse droom? De koplopers en het peloton hebben hun tempo aan elkaar aangepast. Er staat nog altijd 140 kilometer op de teller, dus alles is nog speelbaar. Vooraan begint de weg stilaan weer te stijgen. Er naderen twee tussensprints, die elkaar kort opvolgen. Een hapje voor Stuyven, die zijn zinnen op het paars gezet heeft?
 42. 13:30 Retro 2003: Garzelli klopt Casagrande in Terme Luigiane De laatste keer dat de Giro een rit met aankomst in Terme Luigiane had, was in 2003. De traditionele namen waren toen allemaal op de afspraak: Casagrande, Pellizotti, Simoni,... Maar de beste van allemaal die dag was Stefano Garzelli, die dat jaar 2e zou worden in de eindstand. Met een sterke inspanning behield Alessandro Petacchi die dag zijn roze trui.
 43. 13:30 Retro 2003: Garzelli wint Giro-rit in Terme Luigiane
 44. 13:23 Peloton Het verschil blijft maar groeien, tot 8'30". In het peloton hebben Wilier Triestina (voor Pozzato?) en Cannondale (voor Villella, Woods of Slagter) de regie in handen genomen.
 45. 13:18 Pöstlberger Lukas Pöstlberger was voor de start van het seizoen nog een vrij onbekende naam, maar met onder meer een 5e plaats in de E3 Harelbeke en vooral zijn verrassende ritzege in Olbia heeft de 25-jarige Oostenrijker in korte tijd een stevige reputatie bijeen gefietst.
 46. 13:09 Stuyven Jasper Stuyven is samen met Lukas Pöstlberger, die op de eerste dag van deze Giro won, de enige in de kopgroep die al een rit in een grote ronde kon winnen. In 2015 brak hij door bij de grote jongens met een sprintzege in de Vuelta.
 47. 13:09 Stuyven wint de 8e etappe in de Vuelta
 48. 13:00 Pedersen Jasper Stuyven heeft met Mads Pedersen een goeie ploegmaat aan zijn zijde. De 21-jarige Deen is bezig aan zijn allereerste grote ronde. Vorig jaar bewees hij al uit het juiste hout gesneden te zijn door als belofte 8e te worden in de Driedaagse De Panne en ook een rit te winnen in de Ronde van Noorwegen.
 49. 12:57 Barritterri Andreetta pikt de meeste punten op op de Barritterri, een klim van 3e categorie. Dillier en Stuyven zijn 2e en 3e.
 50. 12:52 Kopgroep Er is nu bevestiging over de samenstelling van de kopgroep: Stuyven, Pedersen, Pöstlberger, Dillier en Andreetta hebben al 7'30" voorsprong.
 51. 12:50 Dylan Teuns: "Machtsklimmetje van vandaag kan ik wel aan"
 52. 12:31 Plots is er geen sprake meer van Andreetta en Dillier vooraan, wel van Barbin, Mohoric en Busato. Stuyven en zijn ploegmaat Pedersen zijn sowieso mee.
 53. 12:18 5 vluchters Het peloton houdt nu toch in. Stuyven, Pedersen en Pöstlberger hebben het gezelschap gekregen van Andreetta en Dillier. De 5 hebben iets meer dan 3 minuten.
 54. 12:10 Nu hebben Andreetta en Dillier een lichte voorsprong op hun collega's. In het peloton wordt een val gemeld, maar iedereen kan snel weer vertrekken.
 55. 12:07 Nicola Boem neemt de plaats in van Mads Pedersen in de kopgroep.
 56. 12:04 De Buyst Jasper De Buyst heeft van het koptrio een kwartet gemaakt. Het verschil is wel nog altijd minimaal: 10 seconden.
 57. 11:55 Stuyven probeert weg te geraken Stuyven, Pöstlberger (die de 1e etappe won) en Pedersen hebben een kleine voorsprong op het peloton, dat nog altijd met een rotvaart over de Italiaanse wegen dendert.
 58. 11:54
 59. 11:50 Het peloton legt er meteen de pees op. De snelheid ligt veel te hoog om nog maar te denken aan een ontsnapping.
 60. 11:48 Start De vlag is naar beneden, de renners zijn vertrokken. De renners krijgen vanaf de start wind in hun flank. Heeft er iemand zin om meteen een waaiertje te trekken?
 61. 11:48 Wedstrijd
 62. 11:45
 63. 11:44
 64. 11:22 De slotkilometers van vandaag, met eerst een technisch stuk met haarspeldbochten en daarna een kuitenbijter om het kaf van het koren te scheiden.
 65. 11:16 Fernando Gaviria houdt aan zijn 2e ritzege de paarse puntentrui over.
 66. 11:15
 67. 11:12 FOTO: De mooiste plaatjes van de Giro op Sardinië en Sicilië
 68. 11:08 Spectaculaire finale De Giro-karavaan heeft afscheid genomen van Sardinië en Sicilië. Als opwarmertje voor het vasteland krijgen de renners een rit van Reggio Calabria naar Terme Luigiane, een kuuroord op de wreef van de laars. De finale belooft voor spektakel te zorgen, want na een serie haarspeldbochten krijgen de renner een slotklim van 2 km tegen een gemiddelde van 5,3% (max 10%).
 69. 11:07 Vooraf
profiel
profiel

Uitslag

Uitslag rit

1 ZWI Silvan Dillier BMC 4u58'01"
2 BEL Jasper Stuyven TFS +0"
3 OOS Lukas Pöstlberger BOH +12"
4 ITA Simone Andreetta BRD +26"
5 CAN Michael Woods CDT +39"
6 GBR Adam Yates ORS +39"
7 NED Wilco Kelderman SUN +39"
8 LUX Bob Jungels QST +39"
9 NED Bauke Mollema TFS +39"
10 GBR Geraint Thomas SKY +39"
11 COL Nairo Quintana MOV +39"
12 ITA Vincenzo Nibali TBM +39"
13 NED Tom Dumoulin SUN +39"
14 NED Steven Kruijswijk TLJ +39"
15 CRI Andrey Amador MOV +39"
16 ITA Davide Formolo CDT +39"
17 FRA Thibaut Pinot FDJ +39"
18 OOS Patrick Konrad BOH +39"
19 ITA Domenico Pozzovivo ALM +39"
20 BEL Dylan Teuns BMC +39"
25 BEL Laurens De Plus QST +39"
30 BEL Maxime Monfort LTS +47"
46 BEL Ben Hermans BMC +1'03"
86 BEL Bart De Clercq LTS +2'35"
klassement
1 NED Tom Dumoulin SUN 90u34'54"
2 COL Nairo Quintana MOV +31"
3 ITA Vincenzo Nibali TBM +40"
4 FRA Thibaut Pinot FDJ +1'17"
5 RUS Ilnur Zakarin KAT +1'56"
6 ITA Domenico Pozzovivo ALM +3'11"
7 NED Bauke Mollema TFS +3'41"
8 LUX Bob Jungels QST +7'04"
9 GBR Adam Yates ORS +8'10"
10 ITA Davide Formolo CDT +15'17"
11 SLO Jan Polanc UAD +18'06"
12 TSJ Jan Hirt CCC +20'49"
13 BEL Maxime Monfort LTS +21'59"
14 ITA Dario Cataldo AST +24'40"
15 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ +28'11"
16 OOS Patrick Konrad BOH +35'50"
17 SPA Mikel Landa SKY +37'09"
18 CRI Andrey Amador MOV +37'49"
19 FRA Hubert Dupont ALM +38'45"
20 VS Tejay van Garderen BMC +57'13"
21 ITA Franco Pellizotti TBM +59'43"
22 FRA Pierre Rolland CDT +1u12'55"
23 NED Stef Clement TLJ +1u14'00"
24 BEL Laurens De Plus QST +1u20'00"
25 COL Winner Anacona MOV +1u26'41"
26 ITA Simone Petilli UAD +1u29'34"
27 POR Rui Costa UAD +1u33'17"
28 SPA Gorka Izagirre MOV +1u34'21"
29 LUX Ben Gastauer ALM +1u35'49"
30 SPA Rubén Plaza ORS +1u36'26"
31 KRO Robert Kišerlovski KAT +1u36'28"
32 DEN Jesper Hansen AST +1u36'32"
33 COL Sebastián Henao SKY +1u44'04"
34 NED Laurens ten Dam SUN +1u47'24"
35 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +1u52'02"
36 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +1u58'49"
37 IER Philip Deignan SKY +2u00'45"
38 CAN Michael Woods CDT +2u02'20"
39 FRA François Bidard ALM +2u09'03"
40 RUS Alexander Foliforov GAZ +2u09'30"
41 OOS Gregor Mühlberger BOH +2u12'34"
42 FRA Julien Bernard TFS +2u14'18"
43 SPA Luis León Sánchez AST +2u16'12"
44 FRA Rudy Molard FDJ +2u17'12"
45 TSJ Michal Schlegel CCC +2u18'19"
46 VS Peter Stetina TFS +2u19'20"
47 POL Tomasz Marczynski LTS +2u20'09"
48 POR José Mendes BOH +2u23'54"
49 SPA Jesús Hernández TFS +2u24'32"
50 SPA José Joaquín Rojas MOV +2u25'08"
51 ITA Matteo Montaguti ALM +2u25'28"
52 SPA Cristián Rodríguez WIL +2u27'56"
53 ZWI Steve Morabito FDJ +2u28'42"
54 DUI Simon Geschke SUN +2u30'05"
55 ITA Diego Rosa SKY +2u33'01"
56 SPA Víctor De la Parte MOV +2u33'47"
57 SPA Carlos Verona ORS +2u34'13"
58 ITA Eros Capecchi QST +2u35'30"
59 ERI Natnael Berhane DDD +2u36'41"
60 POR José Gonçalves KAT +2u38'06"
61 SPA José Herrada MOV +2u41'01"
62 SPA Igor Antón DDD +2u50'11"
63 KAZ Andrey Zeits AST +2u56'15"
64 ITA Enrico Battaglin TLJ +2u56'17"
65 SPA Omar Fraile DDD +3u00'21"
66 SPA Pello Bilbao AST +3u01'22"
67 ZWI Silvan Dillier BMC +3u02'38"
68 ITA Valerio Conti UAD +3u05'10"
69 VS Joe Dombrowski CDT +3u07'39"
70 VS Joey Rosskopf BMC +3u07'54"
71 OOS Georg Preidler SUN +3u09'18"
72 ITA Davide Villella CDT +3u10'39"
73 FRA Jérémy Roy FDJ +3u12'11"
74 ITA Manuele Boaro TBM +3u13'22"
75 BEL Dylan Teuns BMC +3u15'44"
76 ITA Enrico Gasparotto TBM +3u16'27"
77 NED Tom-Jelte Slagter CDT +3u17'51"
78 OOS Felix Großschartner CCC +3u19'04"
79 ITA Manuel Senni BMC +3u23'35"
80 ITA Edward Ravasi UAD +3u26'47"
81 FRA Clément Chevrier ALM +3u27'08"
82 VS Chad Haga SUN +3u28'41"
83 ITA Paolo Tiralongo AST +3u28'53"
84 ITA Matteo Busato WIL +3u28'55"
85 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ +3u30'09"
86 ITA Salvatore Puccio SKY +3u30'11"
87 RUS Matvei Mamykin KAT +3u33'28"
88 POL Lukasz Owsian CCC +3u37'32"
89 BEL Dries Devenyns QST +3u37'43"
90 FRA Quentin Jauregui ALM +3u41'19"
91 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +3u44'13"
92 GBR Hugh Carthy CDT +3u46'09"
93 AUS Adam Hansen LTS +3u46'52"
94 SPA Francisco Ventoso BMC +3u46'55"
95 ITA Giulio Ciccone BRD +3u49'24"
96 RUS Sergey Firsanov GAZ +3u52'44"
97 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +3u54'19"
98 BEL Jasper Stuyven TFS +3u54'52"
99 SPA Julen Amezqueta WIL +3u56'48"
100 SLO Luka Pibernik TBM +3u58'19"
101 ITA Kristian Sbaragli DDD +4u02'55"
102 WRU Vasil Kirijenka SKY +4u05'01"
103 FRA Benoît Vaugrenard FDJ +4u10'25"
104 ITA Filippo Pozzato WIL +4u10'33"
105 BEL Pieter Serry QST +4u11'00"
106 SLO Jan Tratnik CCC +4u11'13"
107 SLO Luka Mezgec ORS +4u11'59"
108 AUS Rory Sutherland MOV +4u12'42"
109 DEN Christopher Juul-Jensen ORS +4u13'51"
110 ITA Valerio Agnoli TBM +4u13'59"
111 ERI Daniel Teklehaimanot DDD +4u14'04"
112 WRU Branislav Samoilav CCC +4u15'18"
113 ITA Marco Marcato UAD +4u15'19"
114 OOS Lukas Pöstlberger BOH +4u17'05"
115 ITA Cesare Benedetti BOH +4u17'22"
116 NED Martijn Keizer TLJ +4u18'36"
117 NED Jos van Emden TLJ +4u18'47"
118 DEN Lars Bak LTS +4u20'06"
119 RUS Ivan Rovnyi GAZ +4u20'36"
120 NOO Sindre Lunke SUN +4u22'58"
121 RUS Alexey Tsatevich GAZ +4u23'31"
122 AUS Michael Hepburn ORS +4u23'34"
123 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +4u23'42"
124 ITA Enrico Barbin BRD +4u25'05"
125 RUS Maksim Belkov KAT +4u26'36"
126 ITA Simone Ponzi CCC +4u26'46"
127 TSJ Jan Bárta BOH +4u27'24"
128 SLO Kristijan Koren CDT +4u29'57"
129 COL Fernando Gaviria QST +4u30'27"
130 NED Twan Castelijns TLJ +4u30'36"
131 FRA Julien Bérard ALM +4u31'11"
132 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT +4u31'58"
133 ITA Manuel Quinziato BMC +4u32'10"
134 RUS Pavel Broett GAZ +4u33'02"
135 SLO Matej Mohoric UAD +4u34'06"
136 VS Alex Howes CDT +4u36'21"
137 POL Maciej Paterski CCC +4u36'56"
138 DEN Mads Pedersen TFS +4u37'52"
139 NED Moreno Hofland LTS +4u39'29"
140 ALB Eugert Zhupa WIL +4u40'05"
141 POL Michal Golas SKY +4u40'34"
142 CAN Svein Tuft ORS +4u44'25"
143 ITA Mirco Maestri BRD +4u44'35"
144 BEL Iljo Keisse QST +4u51'25"
145 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ +4u57'48"
146 ITA Eugenio Alafaci TFS +4u58'43"
147 SPA Alberto Losada KAT +5u02'25"
148 ARG Maximiliano Richeze QST +5u03'27"
149 ZAF Johann Van Zyl DDD +5u04'06"
150 ITA Roberto Ferrari UAD +5u04'10"
151 ITA Lorenzo Rota BRD +5u04'57"
152 ITA Nicola Boem BRD +5u05'32"
153 ITA Davide Martinelli QST +5u06'02"
154 NED Tom Stamsnijder SUN +5u06'10"
155 WRU Ilia Koshevoy WIL +5u11'02"
156 ITA Simone Andreetta BRD +5u14'16"
157 RUS Sergej Lagoetin GAZ +5u14'55"
158 IER Sam Bennett BOH +5u18'56"
159 POL Marcin Bialoblocki CCC +5u26'00"
160 KAZ Zhandos Bizhigitov AST +5u26'28"
161 ITA Giuseppe Fonzi WIL +5u48'40"
1 NED Jos van Emden TLJ 33'08"
2 NED Tom Dumoulin SUN +15"
3 ITA Manuel Quinziato BMC +27"
4 WRU Vasil Kirijenka SKY +31"
5 VS Joey Rosskopf BMC +35"
6 TSJ Jan Bárta BOH +39"
7 OOS Georg Preidler SUN +51"
8 LUX Bob Jungels QST +54"
9 SLO Jan Tratnik CCC +57"
10 CRI Andrey Amador MOV +1'02"
11 POL Marcin Bialoblocki CCC +1'04"
12 DEN Mads Pedersen TFS +1'04"
13 ITA Vincenzo Nibali TBM +1'09"
14 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ +1'09"
15 AUS Michael Hepburn ORS +1'13"
16 NED Stef Clement TLJ +1'14"
17 VS Chad Haga SUN +1'16"
18 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +1'17"
19 ZWI Silvan Dillier BMC +1'17"
20 CAN Svein Tuft ORS +1'18"
21 VS Tejay van Garderen BMC +1'21"
22 BEL Jasper Stuyven TFS +1'31"
23 SPA Rubén Plaza ORS +1'36"
24 POR José Gonçalves KAT +1'36"
25 OOS Lukas Pöstlberger BOH +1'37"
26 SPA Francisco Ventoso BMC +1'37"
27 COL Nairo Quintana MOV +1'39"
28 FRA Thibaut Pinot FDJ +1'42"
29 OOS Patrick Konrad BOH +1'44"
30 NED Twan Castelijns TLJ +1'46"
31 NED Bauke Mollema TFS +1'46"
32 NED Martijn Keizer TLJ +1'48"
33 RUS Ilnur Zakarin KAT +1'49"
34 FRA Jérémy Roy FDJ +1'49"
34 SPA Luis León Sánchez AST +1'49"
36 ITA Diego Rosa SKY +1'50"
37 BEL Maxime Monfort LTS +1'54"
38 RUS Maksim Belkov KAT +1'54"
39 POL Maciej Paterski CCC +1'57"
40 DEN Lars Bak LTS +1'58"
41 POR José Mendes BOH +2'06"
42 POR Rui Costa UAD +2'15"
43 ITA Dario Cataldo AST +2'15"
44 SPA Mikel Landa SKY +2'15"
45 SLO Jan Polanc UAD +2'16"
46 SLO Kristijan Koren CDT +2'18"
47 ITA Valerio Conti UAD +2'21"
48 ITA Salvatore Puccio SKY +2'24"
49 SLO Matej Mohoric UAD +2'25"
50 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +2'27"
51 GBR Adam Yates ORS +2'28"
52 ITA Marco Marcato UAD +2'28"
53 DEN Christopher Juul-Jensen ORS +2'31"
54 ITA Matteo Montaguti ALM +2'32"
55 ITA Manuel Senni BMC +2'35"
56 ERI Daniel Teklehaimanot DDD +2'37"
57 FRA Julien Bernard TFS +2'39"
58 IER Sam Bennett BOH +2'48"
59 ITA Domenico Pozzovivo ALM +2'49"
60 BEL Iljo Keisse QST +2'49"
61 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +2'55"
62 POL Tomasz Marczynski LTS +2'57"
63 COL Sebastián Henao SKY +2'58"
64 ITA Edward Ravasi UAD +2'58"
65 SPA Carlos Verona ORS +2'58"
66 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ +3'00"
67 SPA Gorka Izagirre MOV +3'01"
68 ITA Manuele Boaro TBM +3'01"
69 LUX Ben Gastauer ALM +3'01"
70 FRA Benoît Vaugrenard FDJ +3'02"
71 COL Fernando Gaviria QST +3'03"
72 SPA Víctor De la Parte MOV +3'03"
73 SLO Luka Pibernik TBM +3'05"
74 DUI Simon Geschke SUN +3'09"
75 RUS Alexey Tsatevich GAZ +3'09"
76 ITA Franco Pellizotti TBM +3'10"
77 OOS Gregor Mühlberger BOH +3'11"
78 KAZ Andrey Zeits AST +3'12"
79 SPA José Joaquín Rojas MOV +3'12"
80 BEL Laurens De Plus QST +3'15"
81 BEL Dylan Teuns BMC +3'15"
82 ITA Cesare Benedetti BOH +3'17"
83 SPA Omar Fraile DDD +3'28"
84 ZAF Johann Van Zyl DDD +3'29"
85 ITA Davide Formolo CDT +3'30"
86 ITA Eugenio Alafaci TFS +3'31"
87 ITA Enrico Battaglin TLJ +3'33"
88 POL Michal Golas SKY +3'33"
89 ITA Eros Capecchi QST +3'35"
90 SPA José Herrada MOV +3'37"
91 SPA Julen Amezqueta WIL +3'39"
92 RUS Ivan Rovnyi GAZ +3'39"
93 NED Moreno Hofland LTS +3'39"
94 BEL Pieter Serry QST +3'40"
95 NED Laurens ten Dam SUN +3'42"
96 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +3'43"
97 RUS Pavel Broett GAZ +3'44"
98 ITA Simone Petilli UAD +3'44"
99 AUS Rory Sutherland MOV +3'44"
100 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +3'46"
101 SPA Pello Bilbao AST +3'46"
102 RUS Sergey Firsanov GAZ +3'48"
103 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ +3'48"
104 CAN Michael Woods CDT +3'48"
105 NED Tom Stamsnijder SUN +3'49"
106 POL Lukasz Owsian CCC +3'50"
107 IER Philip Deignan SKY +3'52"
108 FRA Hubert Dupont ALM +3'56"
109 TSJ Michal Schlegel CCC +3'58"
110 SPA Igor Antón DDD +3'58"
111 FRA Rudy Molard FDJ +3'59"
112 TSJ Jan Hirt CCC +3'59"
113 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT +4'03"
114 NED Tom-Jelte Slagter CDT +4'03"
115 RUS Alexander Foliforov GAZ +4'04"
116 ITA Kristian Sbaragli DDD +4'06"
117 ITA Davide Martinelli QST +4'06"
118 FRA Clément Chevrier ALM +4'08"
119 SLO Luka Mezgec ORS +4'08"
120 OOS Felix Großschartner CCC +4'15"
121 COL Winner Anacona MOV +4'17"
122 VS Joe Dombrowski CDT +4'20"
123 DEN Jesper Hansen AST +4'22"
124 ITA Giuseppe Fonzi WIL +4'23"
125 FRA Julien Bérard ALM +4'25"
126 SPA Cristián Rodríguez WIL +4'26"
127 AUS Adam Hansen LTS +4'26"
128 SPA Alberto Losada KAT +4'26"
129 ALB Eugert Zhupa WIL +4'27"
130 WRU Ilia Koshevoy WIL +4'29"
131 ITA Enrico Barbin BRD +4'30"
132 ZWI Steve Morabito FDJ +4'31"
133 ARG Maximiliano Richeze QST +4'32"
134 WRU Branislav Samoilav CCC +4'33"
135 VS Peter Stetina TFS +4'34"
136 ITA Nicola Boem BRD +4'36"
137 ERI Natnael Berhane DDD +4'36"
138 BEL Dries Devenyns QST +4'38"
139 KRO Robert Kišerlovski KAT +4'41"
140 ITA Enrico Gasparotto TBM +4'45"
141 ITA Mirco Maestri BRD +4'47"
142 VS Alex Howes CDT +4'48"
143 FRA François Bidard ALM +4'53"
144 ITA Valerio Agnoli TBM +4'54"
145 ITA Roberto Ferrari UAD +5'02"
146 ITA Giulio Ciccone BRD +5'11"
147 ITA Paolo Tiralongo AST +5'11"
148 ITA Simone Ponzi CCC +5'12"
149 ITA Matteo Busato WIL +5'14"
150 ITA Davide Villella CDT +5'15"
151 SPA Jesús Hernández TFS +5'19"
152 RUS Sergej Lagoetin GAZ +5'23"
153 FRA Quentin Jauregui ALM +5'24"
154 FRA Pierre Rolland CDT +5'27"
155 ITA Filippo Pozzato WIL +5'29"
156 NOO Sindre Lunke SUN +5'37"
157 GBR Hugh Carthy CDT +5'40"
158 KAZ Zhandos Bizhigitov AST +5'41"
159 ITA Lorenzo Rota BRD +5'43"
160 RUS Matvei Mamykin KAT +5'50"
161 ITA Simone Andreetta BRD +6'44"
SPA Ángel Vicioso KAT
1 COL Fernando Gaviria QST 325
2 BEL Jasper Stuyven TFS 192
3 IER Sam Bennett BOH 117
4 ERI Daniel Teklehaimanot DDD 100
5 OOS Lukas Pöstlberger BOH 98
6 NED Tom Dumoulin SUN 80
7 RUS Pavel Broett GAZ 76
8 ITA Kristian Sbaragli DDD 76
9 ALB Eugert Zhupa WIL 70
10 ITA Roberto Ferrari UAD 70
11 ZWI Silvan Dillier BMC 68
12 FRA Thibaut Pinot FDJ 67
13 LUX Bob Jungels QST 64
14 SPA Mikel Landa SKY 63
15 COL Nairo Quintana MOV 62
16 ITA Vincenzo Nibali TBM 61
17 RUS Ilnur Zakarin KAT 58
18 ITA Simone Andreetta BRD 52
19 ARG Maximiliano Richeze QST 50
20 POR Rui Costa UAD 48
21 FRA Pierre Rolland CDT 47
22 POL Maciej Paterski CCC 42
23 GBR Adam Yates ORS 41
24 RUS Evgeniy Shalunov GAZ 41
25 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ 40
26 ITA Enrico Battaglin TLJ 40
27 SPA Luis León Sánchez AST 38
28 SPA Gorka Izagirre MOV 34
29 ITA Marco Marcato UAD 33
30 ITA Mirco Maestri BRD 32
31 ITA Domenico Pozzovivo ALM 32
32 SLO Matej Mohoric UAD 32
33 SPA Omar Fraile DDD 30
34 NED Bauke Mollema TFS 27
35 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT 24
36 ITA Giuseppe Fonzi WIL 24
37 CAN Michael Woods CDT 22
38 RUS Alexey Tsatevich GAZ 22
39 WRU Ilia Koshevoy WIL 22
40 BEL Dries Devenyns QST 20
41 BEL Iljo Keisse QST 20
42 RUS Ivan Rovnyi GAZ 20
43 NED Jos van Emden TLJ 18
44 SLO Jan Tratnik CCC 18
45 ERI Natnael Berhane DDD 16
46 RUS Sergey Firsanov GAZ 16
47 VS Tejay van Garderen BMC 15
48 RUS Sergej Lagoetin GAZ 15
49 TSJ Jan Bárta BOH 14
50 WRU Vasil Kirijenka SKY 13
51 ITA Eros Capecchi QST 12
52 WRU Kanstantsin Siutsou TBM 12
53 ITA Enrico Barbin BRD 12
54 POL Marcin Bialoblocki CCC 12
55 SPA Igor Antón DDD 11
56 ITA Valerio Conti UAD 11
57 ITA Cesare Benedetti BOH 11
58 SLO Jan Polanc UAD 10
59 ITA Dario Cataldo AST 10
60 POL Lukasz Owsian CCC 10
61 BEL Pieter Serry QST 10
62 DEN Mads Pedersen TFS 10
63 IER Philip Deignan SKY 9
64 FRA Matthieu Ladagnous FDJ 9
65 ITA Manuel Quinziato BMC 9
66 ITA Diego Rosa SKY 8
67 ITA Manuele Boaro TBM 8
68 BEL Dylan Teuns BMC 8
69 AUS Rory Sutherland MOV 8
70 OOS Gregor Mühlberger BOH 7
71 SPA Pello Bilbao AST 7
72 VS Joey Rosskopf BMC 7
73 OOS Felix Großschartner CCC 7
74 ITA Davide Formolo CDT 6
75 TSJ Jan Hirt CCC 6
76 BEL Maxime Monfort LTS 6
77 OOS Patrick Konrad BOH 6
78 ITA Simone Petilli UAD 6
79 COL Sebastián Henao SKY 6
80 ITA Matteo Montaguti ALM 6
81 FRA Jérémy Roy FDJ 6
82 ITA Salvatore Puccio SKY 6
83 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ 5
84 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD 5
85 ITA Matteo Busato WIL 5
86 CRI Andrey Amador MOV 4
87 OOS Georg Preidler SUN 4
88 ITA Davide Villella CDT 4
89 ITA Filippo Pozzato WIL 4
90 DEN Christopher Juul-Jensen ORS 4
91 ITA Valerio Agnoli TBM 4
92 ZAF Johann Van Zyl DDD 4
93 ITA Franco Pellizotti TBM 3
94 POR José Mendes BOH 3
95 NED Moreno Hofland LTS 3
96 FRA Rudy Molard FDJ 2
97 FRA Benoît Vaugrenard FDJ 2
98 ITA Simone Ponzi CCC 2
99 CAN Svein Tuft ORS 2
100 ITA Lorenzo Rota BRD 2
101 ITA Davide Martinelli QST 2
102 FRA Hubert Dupont ALM 1
103 BEL Laurens De Plus QST 1
104 FRA Julien Bernard TFS 1
105 NED Tom-Jelte Slagter CDT 1
106 SPA Francisco Ventoso BMC 1
107 SLO Luka Mezgec ORS 1
108 RUS Maksim Belkov KAT 1
109 ITA Nicola Boem BRD 1
110 COL Winner Anacona MOV -1
111 SPA José Joaquín Rojas MOV -1
112 VS Chad Haga SUN -1
113 POL Tomasz Marczynski LTS -4
114 DEN Lars Bak LTS -4
115 NED Laurens ten Dam SUN -5
116 SPA Cristián Rodríguez WIL -5
117 ZWI Steve Morabito FDJ -5
118 ITA Enrico Gasparotto TBM -5
119 RUS Matvei Mamykin KAT -5
120 AUS Michael Hepburn ORS -5
121 SLO Kristijan Koren CDT -5
1 SPA Mikel Landa SKY 224
2 SPA Luis León Sánchez AST 118
3 SPA Omar Fraile DDD 104
4 COL Nairo Quintana MOV 70
5 FRA Pierre Rolland CDT 70
6 RUS Ilnur Zakarin KAT 67
7 SPA Igor Antón DDD 56
8 NED Tom Dumoulin SUN 55
9 ITA Domenico Pozzovivo ALM 54
10 FRA Thibaut Pinot FDJ 53
11 ITA Diego Rosa SKY 49
12 SLO Jan Polanc UAD 46
13 BEL Dries Devenyns QST 35
14 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD 34
15 ITA Vincenzo Nibali TBM 33
16 POR Rui Costa UAD 31
17 TSJ Jan Hirt CCC 30
18 BEL Laurens De Plus QST 27
19 ERI Daniel Teklehaimanot DDD 26
20 VS Tejay van Garderen BMC 24
21 RUS Sergey Firsanov GAZ 23
22 SLO Matej Mohoric UAD 23
23 RUS Pavel Broett GAZ 23
24 ERI Natnael Berhane DDD 22
25 COL Sebastián Henao SKY 21
26 SPA Pello Bilbao AST 20
27 BEL Dylan Teuns BMC 19
28 IER Philip Deignan SKY 18
29 COL Winner Anacona MOV 16
30 VS Joe Dombrowski CDT 16
31 ITA Davide Villella CDT 16
32 ITA Simone Andreetta BRD 15
33 ITA Mirco Maestri BRD 15
34 ITA Dario Cataldo AST 15
35 NED Tom-Jelte Slagter CDT 14
36 VS Joey Rosskopf BMC 12
37 RUS Evgeniy Shalunov GAZ 11
38 NED Bauke Mollema TFS 10
39 ITA Marco Marcato UAD 10
40 ITA Cesare Benedetti BOH 9
41 FRA Rudy Molard FDJ 9
42 FRA Matthieu Ladagnous FDJ 9
43 OOS Lukas Pöstlberger BOH 8
44 POL Maciej Paterski CCC 7
45 ZWI Silvan Dillier BMC 6
46 SPA Julen Amezqueta WIL 6
47 ALB Eugert Zhupa WIL 6
48 LUX Bob Jungels QST 5
49 GBR Adam Yates ORS 5
50 CRI Andrey Amador MOV 4
51 SPA Rubén Plaza ORS 4
52 KRO Robert Kišerlovski KAT 4
53 RUS Ivan Rovnyi GAZ 4
54 ITA Eugenio Alafaci TFS 4
55 ITA Filippo Pozzato WIL 3
56 SLO Jan Tratnik CCC 3
57 ITA Giuseppe Fonzi WIL 3
58 ITA Valerio Conti UAD 3
59 SPA José Joaquín Rojas MOV 2
60 ITA Matteo Montaguti ALM 2
61 BEL Jasper Stuyven TFS 2
62 AUS Rory Sutherland MOV 2
63 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ 2
64 FRA Hubert Dupont ALM 1
65 ITA Franco Pellizotti TBM 1
66 SPA Gorka Izagirre MOV 1
67 WRU Kanstantsin Siutsou TBM 1
68 RUS Alexander Foliforov GAZ 1
69 ITA Manuele Boaro TBM 1
70 ITA Matteo Busato WIL 1
71 WRU Branislav Samoilav CCC 1
72 ITA Enrico Barbin BRD 1
73 WRU Ilia Koshevoy WIL 1
74 POL Marcin Bialoblocki CCC 1
1 LUX Bob Jungels QST 90u41'58"
2 GBR Adam Yates ORS +1'06"
3 ITA Davide Formolo CDT +8'13"
4 SLO Jan Polanc UAD +11'02"
5 BEL Laurens De Plus QST +1u12'56"
6 ITA Simone Petilli UAD +1u22'30"
7 COL Sebastián Henao SKY +1u37'00"
8 FRA François Bidard ALM +2u01'59"
9 RUS Alexander Foliforov GAZ +2u02'26"
10 OOS Gregor Mühlberger BOH +2u05'30"
11 FRA Julien Bernard TFS +2u07'14"
12 TSJ Michal Schlegel CCC +2u11'15"
13 SPA Cristián Rodríguez WIL +2u20'52"
14 SPA Carlos Verona ORS +2u27'09"
15 ITA Valerio Conti UAD +2u58'06"
16 BEL Dylan Teuns BMC +3u08'40"
17 OOS Felix Großschartner CCC +3u12'00"
18 ITA Manuel Senni BMC +3u16'31"
19 ITA Edward Ravasi UAD +3u19'43"
20 FRA Clément Chevrier ALM +3u20'04"
21 RUS Matvei Mamykin KAT +3u26'24"
22 FRA Quentin Jauregui ALM +3u34'15"
23 GBR Hugh Carthy CDT +3u39'05"
24 ITA Giulio Ciccone BRD +3u42'20"
25 BEL Jasper Stuyven TFS +3u47'48"
26 SPA Julen Amezqueta WIL +3u49'44"
27 SLO Luka Pibernik TBM +3u51'15"
28 OOS Lukas Pöstlberger BOH +4u10'01"
29 NOO Sindre Lunke SUN +4u15'54"
30 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +4u16'38"
31 COL Fernando Gaviria QST +4u23'23"
32 SLO Matej Mohoric UAD +4u27'02"
33 DEN Mads Pedersen TFS +4u30'48"
34 ITA Lorenzo Rota BRD +4u57'53"
35 ITA Davide Martinelli QST +4u58'58"
36 ITA Simone Andreetta BRD +5u07'12"
1 SPA Movistar MOV 272u21'54"
2 FRA AG2R ALM +59'46"
3 FRA FDJ FDJ +1u19'56"
4 BRN Bahrain TBM +1u24'52"
5 VS Cannondale CDT +1u27'19"
6 VAE UAE Team Emirates UAD +1u59'31"
7 GBR Team Sky SKY +1u59'41"
8 KAZ Astana AST +2u09'05"
9 VS Trek TFS +2u23'12"
10 DUI Sunweb SUN +2u41'45"
11 AUS Orica ORS +2u49'34"
12 BEL Quick-Step QST +2u51'09"
13 ZWI Katusha KAT +2u53'55"
14 VS BMC Racing BMC +3u02'58"
15 NED LottoNL TLJ +3u13'00"
16 DUI BORA BOH +3u59'12"
17 POL CCC CCC +4u09'42"
18 ZAF Dimension Data DDD +4u20'44"
19 BEL Lotto LTS +4u56'46"
20 ITA Wilier Triestina WIL +7u28'47"
21 RUS Gazprom GAZ +8u07'36"
22 ITA Bardiani Valvole BRD +10u56'57"