Refresh


home : Wielrennen : Giro d'Italia


VIDEO: Dillier verpest feestje van Stuyven in Giro na beklijvende sprint

Jasper Stuyven kwam in de sprint naast, maar niet voorbij Silvan Dillier.

do 11/05/2017 - 16:42 Silvan Dillier (BMC) heeft de 6e rit in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. Jasper Stuyven raakte in de sprint net niet voorbij zijn medevluchter. Het peloton, met roze trui Jungels, sijpelde een minuut na de winnaar binnen.

Bekijk hier hoe Jasper Stuyven net naast de ritzege grijpt:

Sterke Pedersen in dienst van Stuyven

Jasper Stuyven kon al vroeg ontsnappen, samen met vier andere renners: ploegmaat Mads Pedersen, winnaar van de eerste etappe Pöstlberger, Andreetta en Dillier. Stuyven won onderweg twee tussensprints en pakte zo 40 belangrijke punten voor de paarse trui.

In het peloton met alle favorieten probeerden Cannondale en Wilier Triestina de achterstand op de leiders goed te maken, maar zonder succes. Er zat voorin geen gevaarlijke klant voor het eindklassement, dus hoefde het ook niet voor Quick-Step met roze trui Jungels.

Vooraan werkte Pedersen zich de ziel uit het lijf om Jasper Stuyven aan de ritzege te helpen. De 21-jarige renner van Trek-Segafredo nam het meeste kopwerk voor zijn rekening.

Stuyven maakt het net niet af

Op het einde moest Pedersen lossen en na een aanval van Stuyven moest ook Andreetta passen. Enkel Pöstlberger en Dillier konden mee met onze landgenoot.

Het drietal reed naar de aankomst en sprintte om de zege. Stuyven zat in tweede positie, Dillier zette aan. Die laatste bleef nog net voor een gefrustreerde Stuyven. Onze landgenoot greep naast de ritzege, maar ook naast de paarse trui, want hij strandt op 3 punten van Gaviria in het puntenklassement.

In het algemene klassement zijn er geen veranderingen. De Luxemburger Bob Jungels sprintte in de achtergrond nog naar de achtste stek en behoudt zijn roze trui.

Stuyven: "Voor een renner als ik zijn er niet veel kansen"

 • Jasper Stuyven (Trek-Segafredo): "Na een hele zware rit ging het aan de finish 8% omhoog. Redelijk lastig. Ik wist dat ik op Dillier moest letten, want hij is een sterke kerel. Het was dus niet zo dat ik naar de finish ging met het idee dat ik al gewonnen had. Dit is echt ontgoochelend. Er zijn in een grote ronde niet veel kansen voor een renner zoals ik. Dus je moet ze pakken als ze er zijn. En die kans was er vandaag, dus het is "pretty shit" dat ik ze niet grijp."
 • Silvan Dillier (BMC): "Ik weet niet hoe ik Stuyven heb kunnen kloppen. Hij is een uitmuntend sprinter. Maar bij een finish bovenop een heuvel heb ik kracht en kan ik een groot verzet ronddraaien. Ik probeerde gewoon in mezelf te geloven en extra kracht te vinden om het af te maken. Dit is mijn grootste zege tot nu toe."

Wedstrijdverloop

 1. 17:11 Einde
 2. 16:45 Dillier klopt Stuyven Jasper Stuyven heeft het net niet kunnen afmaken en klopt op zijn stuur. Dillier zette de sprint aan en kon onze landgenoot afhouden. Pöstlberger wordt derde.
 3. 16:41 Stuyven zit goed in tweede positie, maakt hij het af?
 4. 16:41 We gaan een sprint krijgen tussen de drie koplopers, heeft Stuyven nog genoeg in de tank om het af te maken?
 5. 16:39 Het peloton wordt ondertussen uit elkaar gescheurd. Jungels en onder meer Kruijswijk zitten aandachtig vooraan.
 6. 16:36 Stuyven valt aan! Jasper Stuyven besluit om het te proberen met een stevige aanval bergop. Hij komt als eerste boven, Andreetta moet lossen. Ze zijn nog met zijn drieën: Pöstlberger, Dillier en Stuyven.
 7. 16:35 Pedersen lost Mads Pedersen heeft zijn laatste kopbeurt gedaan op een helling. De jonge ploegmaat van Stuyven zit dood en laat het overige viertal gaan. Jasper Stuyven zal het moeten afmaken voor Trek-Segafredo en mag zijn teammaat zeker bedanken, als hij wint.
 8. 16:31 Sprint om de zege? Wat gaat er nog gebeuren in de kopgroep? Is er een renner die nog gaat weg rijden van de andere vluchters of krijgen we een sprint met vijf?
 9. 16:28 Nibali schuift ook naar voren met ploeggenoten Gasparotto en Pibernik, die gisteren nog de schlemiel was.
 10. 16:26 Quintana en zijn Movistar-ploeg zijn op de voorgrond verschenen in het peloton. Ze kiezen goed positie voor de laatste 12 km in het peloton met alle favorieten en ook roze trui Bob Jungels.
 11. 16:21 De vijf leiders lijken het peloton voor te gaan blijven tot aan de finish. Ze hebben nog altijd 2'53" voor, kan Stuyven zijn eerste zege in de Giro behalen?
 12. 16:19
 13. 16:16 In het peloton kijken ze naar elkaar, dus neemt Quick-Step het heft in handen. Gaviria trekt even de kop in functie van Jungels om zich erna weer te laten uitzakken.
 14. 16:14 Het peloton is ook begonnen aan de afdaling. De voorsprong van het vijftal, Pedersen sloot ondertussen weer aan, bedraagt nog 2'51".
 15. 16:13 Bergklassement De kopgroep is met Pöstlberger als eerste boven gekomen. Hij pakt de punten voor het bergklassement. Pedersen heeft zich leeg gewerkt en moest lossen.
 16. 16:09 Pedersen neemt de kop op de klim en levert andermaal uitstekend werk voor Jasper Stuyven. Ook het peloton is eraan begonnen met Quick-Step helemaal vooraan. De voorsprong is nog 3'23".
 17. 16:07 Slotklim De kopgroep is begonnen aan de slotklim van de dag (4e categorie). Vier minuten voorsprong nog op het peloton.
 18. 16:03 De laatste 30 km zijn ingegaan. De koplopers verdedigen hun voorsprong van 4'10".
 19. 16:02
 20. 15:57 Daniel Teklehaimanot is de renner van Dimension Data die een lange kopbeurt voor zijn rekening. Het peloton ziet de voorsprong van de leiders nu toch wat sneller slinken: 4'27".
 21. 15:53 Ook een renner van Dimension Data is komen helpen en dat is nodig, want de voorsprong van Stuyven en co is nog 4'45".
 22. 15:48 Astana mengt zich in de debatten vooraan in het peloton. De ploeg van kopman Luis Leon Sanchez heeft de kop overgenomen met twee renners om het gat te dichten met de kopgroep.
 23. 15:47 Stuyven kan wat afkoeling gebruiken aan zijn voeten:
 24. 15:36 Peloton komt dichter Het hoge tempo in het peloton zorgt ervoor dat de voorsprong van de koplopers kleiner wordt. Jasper Stuyven, Mads Pedersen, Simone Andreetta, Silvan Dillier en Lukas Pöstlberger hebben nog 5'00" voor de laatste 50 km.
 25. 15:27 Gaviria kan record Maertens evenaren Freddy Maertens is de enige renner ooit die drie zeges binnen de vijf dagen kon behalen in de Giro. Hij deed dat in 1977. Vandaag, 40 jaar later, kan Fernando Gaviria het record van onze landgenoot evenaren. Dat zou een straffe stunt zijn.
 26. 15:22 Samen met Wilier Triestina (in functie van Pozzato?) blijft Cannondale de achtervolging leiden. Het tempo is weer in de hoogte gegaan, want de koplopers hebben nog maar 05'20" voor op het peloton.
 27. 15:12 Cannondale is momenteel de enige ploeg die initiatief neemt in het peloton. De voorsprong van het groepje Stuyven vooraan is weer een beetje groter geworden: 6'00".
 28. 15:08 Greipel laat zich uitzakken uit het peloton om nieuwe drinkbussen te halen bij de volgwagen voor zijn ploegmaats. Hij roept even naar motor met de camera dat hij niet zo dichtbij moet rijden.
 29. 15:06 Castelijns heeft honger precies, hij nam twee zakken bij de bevoorrading:
 30. 14:56 Pedersen verricht veel werk op de kop van het groepje vluchters in functie van onze landgenoot Jasper Stuyven.
 31. 14:54 Ook het peloton heeft de zakken met voedsel aangepakt, maar ook hier blijft het tempo hoog om het gat te dichten op de vijf renners vooraan. De achterstand bedraagt nog 5'27".
 32. 14:47 Bevoorrading Bij de koplopers hebben de renners zich al kunnen bevoorraden met krachtvoer voor de laatste 90 km. Ze laten het tempo niet zakken om even rustig alles weg te steken.
 33. 14:46
 34. 14:44
 35. 14:38 De wind waait steviger op dit moment en dat kan nog een rol gaan spelen in deze etappe. Het tempo in het peloton ligt hoog.
 36. 14:24 Het werk van Cannondale en Wilier Triestina in het peloton werpt zijn vruchten af. De achterstand op de renners vooraan is geslonken tot 5'59". Quick-Step kan laten begaan, want de koplopers zijn geen bedreiging voor de roze trui van Jungels. De ploeg zit wel vooraan gepositioneerd in het peloton.
 37. 14:12 Peloton Het peloton heeft inmiddels toch wat tijd goed gemaakt op de vijf koplopers. Hun voorsprong bedraagt nog 6'35".
 38. 14:09 Stand puntenklassement In het peloton pakt Greipel nog punten voor het klassement. Hij springt over Stuyven (102 punten) naar de tweede plek met 105 punten, de eerste plaats blijft momenteel voor Gaviria met zijn twee ritzeges en 140 punten.
 39. 14:07 Stuyven pakt belangrijke punten Jasper Stuyven heeft met de tussensprints al 40 punten gepakt vandaag en komt daarmee virtueel op de tweede plek in het puntenklassement. Hij kwam zowel bij de eerste als de tweede tussensprint als eerste over de lijn.
 40. 13:58 Pibernik over blunder: "5 meter lang dacht ik: ik heb gewonnen!"
 41. 13:40 Stuyven met paarse droom? De koplopers en het peloton hebben hun tempo aan elkaar aangepast. Er staat nog altijd 140 kilometer op de teller, dus alles is nog speelbaar. Vooraan begint de weg stilaan weer te stijgen. Er naderen twee tussensprints, die elkaar kort opvolgen. Een hapje voor Stuyven, die zijn zinnen op het paars gezet heeft?
 42. 13:30 Retro 2003: Garzelli klopt Casagrande in Terme Luigiane De laatste keer dat de Giro een rit met aankomst in Terme Luigiane had, was in 2003. De traditionele namen waren toen allemaal op de afspraak: Casagrande, Pellizotti, Simoni,... Maar de beste van allemaal die dag was Stefano Garzelli, die dat jaar 2e zou worden in de eindstand. Met een sterke inspanning behield Alessandro Petacchi die dag zijn roze trui.
 43. 13:30 Retro 2003: Garzelli wint Giro-rit in Terme Luigiane
 44. 13:23 Peloton Het verschil blijft maar groeien, tot 8'30". In het peloton hebben Wilier Triestina (voor Pozzato?) en Cannondale (voor Villella, Woods of Slagter) de regie in handen genomen.
 45. 13:18 Pöstlberger Lukas Pöstlberger was voor de start van het seizoen nog een vrij onbekende naam, maar met onder meer een 5e plaats in de E3 Harelbeke en vooral zijn verrassende ritzege in Olbia heeft de 25-jarige Oostenrijker in korte tijd een stevige reputatie bijeen gefietst.
 46. 13:09 Stuyven Jasper Stuyven is samen met Lukas Pöstlberger, die op de eerste dag van deze Giro won, de enige in de kopgroep die al een rit in een grote ronde kon winnen. In 2015 brak hij door bij de grote jongens met een sprintzege in de Vuelta.
 47. 13:09 Stuyven wint de 8e etappe in de Vuelta
 48. 13:00 Pedersen Jasper Stuyven heeft met Mads Pedersen een goeie ploegmaat aan zijn zijde. De 21-jarige Deen is bezig aan zijn allereerste grote ronde. Vorig jaar bewees hij al uit het juiste hout gesneden te zijn door als belofte 8e te worden in de Driedaagse De Panne en ook een rit te winnen in de Ronde van Noorwegen.
 49. 12:57 Barritterri Andreetta pikt de meeste punten op op de Barritterri, een klim van 3e categorie. Dillier en Stuyven zijn 2e en 3e.
 50. 12:52 Kopgroep Er is nu bevestiging over de samenstelling van de kopgroep: Stuyven, Pedersen, Pöstlberger, Dillier en Andreetta hebben al 7'30" voorsprong.
 51. 12:50 Dylan Teuns: "Machtsklimmetje van vandaag kan ik wel aan"
 52. 12:31 Plots is er geen sprake meer van Andreetta en Dillier vooraan, wel van Barbin, Mohoric en Busato. Stuyven en zijn ploegmaat Pedersen zijn sowieso mee.
 53. 12:18 5 vluchters Het peloton houdt nu toch in. Stuyven, Pedersen en Pöstlberger hebben het gezelschap gekregen van Andreetta en Dillier. De 5 hebben iets meer dan 3 minuten.
 54. 12:10 Nu hebben Andreetta en Dillier een lichte voorsprong op hun collega's. In het peloton wordt een val gemeld, maar iedereen kan snel weer vertrekken.
 55. 12:07 Nicola Boem neemt de plaats in van Mads Pedersen in de kopgroep.
 56. 12:04 De Buyst Jasper De Buyst heeft van het koptrio een kwartet gemaakt. Het verschil is wel nog altijd minimaal: 10 seconden.
 57. 11:55 Stuyven probeert weg te geraken Stuyven, Pöstlberger (die de 1e etappe won) en Pedersen hebben een kleine voorsprong op het peloton, dat nog altijd met een rotvaart over de Italiaanse wegen dendert.
 58. 11:54
 59. 11:50 Het peloton legt er meteen de pees op. De snelheid ligt veel te hoog om nog maar te denken aan een ontsnapping.
 60. 11:48 Start De vlag is naar beneden, de renners zijn vertrokken. De renners krijgen vanaf de start wind in hun flank. Heeft er iemand zin om meteen een waaiertje te trekken?
 61. 11:48 Wedstrijd
 62. 11:45
 63. 11:44
 64. 11:22 De slotkilometers van vandaag, met eerst een technisch stuk met haarspeldbochten en daarna een kuitenbijter om het kaf van het koren te scheiden.
 65. 11:16 Fernando Gaviria houdt aan zijn 2e ritzege de paarse puntentrui over.
 66. 11:15
 67. 11:12 FOTO: De mooiste plaatjes van de Giro op Sardinië en Sicilië
 68. 11:08 Spectaculaire finale De Giro-karavaan heeft afscheid genomen van Sardinië en Sicilië. Als opwarmertje voor het vasteland krijgen de renners een rit van Reggio Calabria naar Terme Luigiane, een kuuroord op de wreef van de laars. De finale belooft voor spektakel te zorgen, want na een serie haarspeldbochten krijgen de renner een slotklim van 2 km tegen een gemiddelde van 5,3% (max 10%).
 69. 11:07 Vooraf
profiel
profiel

Uitslag

Uitslag rit

1 ZWI Silvan Dillier BMC 4u58'01"
2 BEL Jasper Stuyven TFS +0"
3 OOS Lukas Pöstlberger BOH +12"
4 ITA Simone Andreetta BRD +26"
5 CAN Michael Woods CDT +39"
6 GBR Adam Yates ORS +39"
7 NED Wilco Kelderman SUN +39"
8 LUX Bob Jungels QST +39"
9 NED Bauke Mollema TFS +39"
10 GBR Geraint Thomas SKY +39"
11 COL Nairo Quintana MOV +39"
12 ITA Vincenzo Nibali TBM +39"
13 NED Tom Dumoulin SUN +39"
14 NED Steven Kruijswijk TLJ +39"
15 CRI Andrey Amador MOV +39"
16 ITA Davide Formolo CDT +39"
17 FRA Thibaut Pinot FDJ +39"
18 OOS Patrick Konrad BOH +39"
19 ITA Domenico Pozzovivo ALM +39"
20 BEL Dylan Teuns BMC +39"
25 BEL Laurens De Plus QST +39"
30 BEL Maxime Monfort LTS +47"
46 BEL Ben Hermans BMC +1'03"
86 BEL Bart De Clercq LTS +2'35"
klassement
1 NED Tom Dumoulin SUN 63u48'08"
2 COL Nairo Quintana MOV +2'41"
3 FRA Thibaut Pinot FDJ +3'21"
4 ITA Vincenzo Nibali TBM +3'40"
5 RUS Ilnur Zakarin KAT +4'24"
6 NED Bauke Mollema TFS +4'32"
7 ITA Domenico Pozzovivo ALM +4'59"
8 LUX Bob Jungels QST +5'18"
9 CRI Andrey Amador MOV +6'01"
10 NED Steven Kruijswijk TLJ +7'03"
11 GBR Adam Yates ORS +7'43"
12 ITA Davide Formolo CDT +8'09"
13 ITA Dario Cataldo AST +8'14"
14 SLO Jan Polanc UAD +9'11"
15 BEL Ben Hermans BMC +10'51"
16 BEL Maxime Monfort LTS +11'47"
17 POR Rui Costa UAD +16'52"
18 TSJ Jan Hirt CCC +19'45"
19 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ +21'31"
20 OOS Patrick Konrad BOH +22'27"
21 BEL Laurens De Plus QST +22'31"
22 FRA Hubert Dupont ALM +22'53"
23 ITA Franco Pellizotti TBM +24'47"
24 ITA Simone Petilli UAD +26'06"
25 DEN Jesper Hansen AST +26'36"
26 SPA Cristián Rodríguez WIL +26'49"
27 NED Stef Clement TLJ +27'04"
28 FRA Rudy Molard FDJ +31'56"
29 VS Peter Stetina TFS +32'30"
30 CAN Michael Woods CDT +32'38"
31 NED Laurens ten Dam SUN +33'05"
32 VS Tejay van Garderen BMC +34'13"
33 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +36'49"
34 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +39'24"
35 SPA Gorka Izagirre MOV +40'11"
36 LUX Ben Gastauer ALM +40'21"
37 COL Winner Anacona MOV +40'25"
38 ITA Giovanni Visconti TBM +42'51"
39 SPA Mikel Landa SKY +44'24"
40 FRA Pierre Rolland CDT +46'35"
41 IER Philip Deignan SKY +48'34"
42 POL Tomasz Marczynski LTS +51'21"
43 SPA Luis León Sánchez AST +51'35"
44 COL Sebastián Henao SKY +54'35"
45 POR José Mendes BOH +54'57"
46 KRO Robert Kišerlovski KAT +55'11"
47 ZWI Steve Morabito FDJ +55'25"
48 TSJ Michal Schlegel CCC +56'21"
49 SPA Rubén Plaza ORS +56'58"
50 FRA Julien Bernard TFS +57'39"
51 ITA Matteo Montaguti ALM +58'58"
52 FRA François Bidard ALM +1u01'36"
53 SPA José Joaquín Rojas MOV +1u01'43"
54 SPA Víctor De la Parte MOV +1u02'08"
55 ITA Valerio Conti UAD +1u02'36"
56 SPA José Herrada MOV +1u02'49"
57 ITA Eros Capecchi QST +1u04'09"
58 NED Bram Tankink TLJ +1u04'18"
59 RUS Alexander Foliforov GAZ +1u05'22"
60 DUI Simon Geschke SUN +1u05'37"
61 OOS Georg Preidler SUN +1u06'47"
62 SPA Igor Antón DDD +1u08'09"
63 ITA Diego Rosa SKY +1u09'36"
64 VS Joey Rosskopf BMC +1u10'36"
65 ERI Natnael Berhane DDD
66 ITA Manuele Boaro TBM
67 ITA Enrico Battaglin TLJ +1u12'59"
68 POR José Gonçalves KAT +1u15'01"
69 ZWI Silvan Dillier BMC +1u15'13"
70 OOS Gregor Mühlberger BOH +1u17'45"
71 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ +1u17'57"
72 ITA Salvatore Puccio SKY +1u19'26"
73 SPA Jesús Hernández TFS +1u20'09"
74 SPA Carlos Verona ORS +1u21'26"
75 SPA Pello Bilbao AST +1u22'36"
76 KAZ Andrey Zeits AST +1u23'35"
77 FRA Clément Chevrier ALM +1u29'10"
78 GBR Hugh Carthy CDT +1u29'26"
79 ITA Davide Villella CDT +1u29'49"
80 ITA Enrico Gasparotto TBM +1u29'49"
81 VS Chad Haga SUN +1u33'46"
82 ITA Paolo Tiralongo AST +1u36'38"
83 BEL Dylan Teuns BMC +1u37'38"
84 FRA Jérémy Roy FDJ +1u37'46"
85 FRA Quentin Jauregui ALM +1u39'04"
86 ITA Edward Ravasi UAD +1u39'31"
87 RUS Sergey Firsanov GAZ +1u39'43"
88 BEL Dries Devenyns QST +1u40'15"
89 SPA Omar Fraile DDD +1u41'34"
90 AUS Adam Hansen LTS +1u43'17"
91 OOS Felix Großschartner CCC +1u43'40"
92 RUS Matvei Mamykin KAT +1u44'34"
93 NED Tom-Jelte Slagter CDT +1u44'44"
94 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +1u45'36"
95 FRA Kenny Elissonde SKY +1u45'50"
96 ITA Valerio Agnoli TBM +1u46'36"
97 ITA Kristian Sbaragli DDD +1u49'36"
98 POL Lukasz Owsian CCC +1u50'34"
99 SPA Francisco Ventoso BMC +1u51'11"
100 ITA Matteo Busato WIL +1u54'03"
101 BEL Jasper Stuyven TFS +1u54'55"
102 SLO Luka Pibernik TBM +1u54'59"
103 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +1u56'37"
104 WRU Branislav Samoilav CCC +1u57'24"
105 OOS Lukas Pöstlberger BOH +1u59'35"
106 WRU Vasil Kirijenka SKY +1u59'35"
107 VS Joe Dombrowski CDT +1u59'53"
108 DEN Lars Bak LTS +1u59'58"
109 ITA Manuel Senni BMC +2u00'07"
110 FRA Benoît Vaugrenard FDJ +2u00'18"
111 NOO Sindre Lunke SUN +2u00'21"
112 POL Maciej Paterski CCC +2u01'24"
113 ZAF Ryan Gibbons DDD +2u01'27"
114 RUS Pavel Broett GAZ +2u02'38"
115 ERI Daniel Teklehaimanot DDD +2u03'09"
116 ITA Marco Marcato UAD +2u03'38"
117 NED Jos van Emden TLJ +2u03'45"
118 SLO Jan Tratnik CCC +2u04'01"
119 ITA Giulio Ciccone BRD +2u05'34"
120 COL Fernando Gaviria QST +2u06'14"
121 SPA Ángel Vicioso KAT +2u06'28"
122 ITA Enrico Barbin BRD +2u07'28"
123 ITA Simone Ponzi CCC +2u07'33"
124 RUS Ivan Rovnyi GAZ +2u07'42"
125 BEL Jasper De Buyst LTS +2u08'21"
126 NED Martijn Keizer TLJ +2u08'33"
127 ITA Daniele Bennati MOV +2u09'06"
128 ITA Filippo Pozzato WIL +2u10'08"
129 AUS Michael Hepburn ORS +2u11'08"
130 SLO Matej Mohoric UAD
131 FRA Julien Bérard ALM
132 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT +2u12'54"
133 ITA Cesare Benedetti BOH +2u13'28"
134 SPA Julen Amezqueta WIL +2u13'54"
135 RUS Alexey Tsatevich GAZ +2u14'05"
136 DEN Christopher Juul-Jensen ORS +2u14'20"
137 ITA Sacha Modolo UAD +2u15'20"
138 VS Alex Howes CDT +2u16'31"
139 BEL Pieter Serry QST +2u17'09"
140 ALB Eugert Zhupa WIL +2u17'38"
141 FRA William Bonnet FDJ +2u17'53"
142 ITA Manuel Quinziato BMC +2u17'56"
143 SLO Kristijan Koren CDT +2u19'33"
144 RUS Maksim Belkov KAT +2u20'01"
145 NED Twan Castelijns TLJ +2u20'25"
146 NED Moreno Hofland LTS +2u20'43"
147 ITA Mirco Maestri BRD +2u21'01"
148 TSJ Jan Bárta BOH +2u21'36"
149 AUS Rory Sutherland MOV +2u22'25"
150 POL Michal Golas SKY +2u23'00"
151 DEN Mads Pedersen TFS +2u24'02"
152 BEL Iljo Keisse QST +2u25'57"
153 SLO Luka Mezgec ORS +2u26'04"
154 ITA Roberto Ferrari UAD +2u26'58"
155 ITA Davide Martinelli QST +2u27'23"
156 ZAF Johann Van Zyl DDD +2u27'47"
157 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +2u28'27"
158 CAN Svein Tuft ORS +2u29'06"
159 NED Tom Stamsnijder SUN +2u29'14"
160 BEL Victor Campenaerts TLJ +2u29'52"
161 AUS Alexander Edmondson ORS +2u32'20"
162 ITA Vincenzo Albanese BRD +2u33'12"
163 ARG Maximiliano Richeze QST +2u33'23"
164 ITA Eugenio Alafaci TFS +2u33'46"
165 RUS Sergej Lagoetin GAZ +2u36'32"
166 SPA Alberto Losada KAT +2u38'48"
167 DUI Phil Bauhaus SUN +2u41'53"
168 ITA Nicola Boem BRD +2u42'36"
169 BEL Sean De Bie LTS +2u42'57"
170 COL Daniel Martínez WIL +2u43'32"
171 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ +2u43'46"
172 IER Sam Bennett BOH +2u48'03"
173 ITA Lorenzo Rota BRD +2u50'30"
174 ITA Simone Andreetta BRD +2u51'08"
175 KAZ Zhandos Bizhigitov AST +2u51'58"
176 POL Marcin Bialoblocki CCC +3u01'46"
177 WRU Ilia Koshevoy WIL +3u07'34"
178 ITA Giuseppe Fonzi WIL +3u20'10"
1 LUX Bob Jungels QST 4u16'51"
2 COL Nairo Quintana MOV +0"
3 FRA Thibaut Pinot FDJ +0"
4 GBR Adam Yates ORS +0"
5 ITA Domenico Pozzovivo ALM +0"
6 OOS Patrick Konrad BOH +0"
7 ITA Vincenzo Nibali TBM +0"
8 NED Tom Dumoulin SUN +0"
9 RUS Ilnur Zakarin KAT +0"
10 NED Bauke Mollema TFS +0"
11 SLO Jan Polanc UAD +0"
12 NED Steven Kruijswijk TLJ +0"
13 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ +14"
14 SPA Mikel Landa SKY +14"
15 ITA Davide Formolo CDT +14"
16 BEL Laurens De Plus QST +25"
17 ITA Giovanni Visconti TBM +25"
18 BEL Ben Hermans BMC +25"
19 SPA Gorka Izagirre MOV +25"
20 CRI Andrey Amador MOV +25"
21 VS Tejay van Garderen BMC +25"
22 ITA Franco Pellizotti TBM +25"
23 KRO Robert Kišerlovski KAT +25"
24 DUI Simon Geschke SUN +25"
25 FRA Hubert Dupont ALM +40"
26 TSJ Jan Hirt CCC +40"
27 DEN Jesper Hansen AST +40"
28 BEL Maxime Monfort LTS +40"
29 FRA Rudy Molard FDJ +40"
30 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD +40"
31 FRA Pierre Rolland CDT +54"
32 ITA Dario Cataldo AST +1'01"
33 POR José Gonçalves KAT +1'07"
34 SPA Luis León Sánchez AST +1'07"
35 NED Stef Clement TLJ +1'10"
36 SPA Jesús Hernández TFS +1'10"
37 LUX Ben Gastauer ALM +1'25"
38 IER Philip Deignan SKY +1'30"
39 COL Sebastián Henao SKY +1'30"
40 ITA Manuele Boaro TBM +1'44"
41 VS Peter Stetina TFS +1'54"
42 ITA Valerio Conti UAD +1'54"
43 NED Laurens ten Dam SUN +2'17"
44 SPA Víctor De la Parte MOV +2'34"
45 ZWI Steve Morabito FDJ +2'34"
46 TSJ Michal Schlegel CCC +3'41"
47 SPA Cristián Rodríguez WIL +3'41"
48 ITA Kristian Sbaragli DDD +4'19"
49 ITA Davide Villella CDT +4'23"
50 FRA Julien Bernard TFS +4'23"
51 VS Joey Rosskopf BMC +4'23"
52 FRA François Bidard ALM +4'23"
53 SPA Rubén Plaza ORS +4'30"
54 NED Bram Tankink TLJ +4'30"
55 CAN Michael Woods CDT +4'30"
56 SPA Carlos Verona ORS +4'44"
57 ITA Eros Capecchi QST +6'04"
58 POR Rui Costa UAD +8'54"
59 BEL Dylan Teuns BMC +8'54"
60 ZWI Silvan Dillier BMC +8'54"
61 COL Winner Anacona MOV +8'54"
62 ITA Giulio Ciccone BRD +8'54"
63 ITA Enrico Battaglin TLJ +8'54"
64 ITA Simone Petilli UAD +10'05"
65 SPA Julen Amezqueta WIL +11'53"
66 ITA Enrico Gasparotto TBM +11'53"
67 ITA Salvatore Puccio SKY +11'53"
68 SPA Pello Bilbao AST +11'53"
69 ITA Enrico Barbin BRD +11'53"
70 ITA Simone Ponzi CCC +13'04"
71 OOS Georg Preidler SUN +13'04"
72 ZWE Tobias Ludvigsson FDJ +13'04"
73 WRU Kanstantsin Siutsou TBM +13'04"
74 ITA Valerio Agnoli TBM +13'04"
75 OOS Gregor Mühlberger BOH +13'04"
76 BEL Jasper Stuyven TFS +13'04"
77 BEL Sean De Bie LTS +13'04"
78 KAZ Andrey Zeits AST +13'04"
79 SPA José Joaquín Rojas MOV +13'04"
80 POR José Mendes BOH +13'04"
81 BEL Pieter Serry QST +13'04"
82 ITA Paolo Tiralongo AST +13'04"
83 FRA Clément Chevrier ALM +13'04"
84 POL Tomasz Marczynski LTS +13'04"
85 AUS Adam Hansen LTS +13'04"
86 RUS Matvei Mamykin KAT +13'04"
87 NED Tom-Jelte Slagter CDT +13'04"
88 RUS Alexander Foliforov GAZ +13'04"
89 SPA José Herrada MOV +13'04"
90 SPA Alberto Losada KAT +13'04"
91 AUS Rory Sutherland MOV +13'04"
92 SPA Ángel Vicioso KAT +13'04"
93 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +13'04"
94 ITA Matteo Busato WIL +13'44"
95 ITA Matteo Montaguti ALM +13'44"
96 ITA Diego Rosa SKY +13'44"
97 NED Martijn Keizer TLJ +13'44"
98 FRA Kenny Elissonde SKY +14'50"
99 SLO Luka Pibernik TBM +16'49"
100 BEL Jasper De Buyst LTS +16'49"
101 POL Lukasz Owsian CCC +16'49"
102 ITA Davide Martinelli QST +16'49"
103 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT +16'49"
104 ITA Edward Ravasi UAD +16'49"
105 RUS Alexey Tsatevich GAZ +16'49"
106 COL Daniel Martínez WIL +16'49"
107 SPA Igor Antón DDD +16'49"
108 FRA Matthieu Ladagnous FDJ +16'49"
109 ARG Maximiliano Richeze QST +16'49"
110 BEL Dries Devenyns QST +16'49"
111 COL Fernando Gaviria QST +16'49"
112 ITA Filippo Pozzato WIL +19'05"
113 ALB Eugert Zhupa WIL +19'05"
114 BEL Jurgen Van den Broeck TLJ +19'05"
115 ZAF Ryan Gibbons DDD +19'05"
116 SPA Francisco Ventoso BMC +19'05"
117 FRA Jérémy Roy FDJ +19'05"
118 NED Moreno Hofland LTS +19'05"
119 VS Chad Haga SUN +19'05"
120 ITA Manuel Quinziato BMC +19'05"
121 DEN Lars Bak LTS +19'05"
122 FRA Benoît Vaugrenard FDJ +19'05"
123 ERI Daniel Teklehaimanot DDD +19'05"
124 POL Michal Golas SKY +19'05"
125 ITA Cesare Benedetti BOH +19'05"
126 ERI Natnael Berhane DDD +19'05"
127 SPA Omar Fraile DDD +19'05"
128 WRU Vasil Kirijenka SKY +19'05"
129 BEL Iljo Keisse QST +19'05"
130 RUS Maksim Belkov KAT +19'05"
131 FRA Julien Bérard ALM +19'05"
132 ITA Manuel Senni BMC +19'05"
133 NED Jos van Emden TLJ +19'05"
134 NOO Sindre Lunke SUN +19'05"
135 ITA Vincenzo Albanese BRD +19'05"
136 NED Tom Stamsnijder SUN +19'05"
137 NED Twan Castelijns TLJ +19'05"
138 RUS Pavel Broett GAZ +19'05"
139 DUI Phil Bauhaus SUN +19'05"
140 FRA William Bonnet FDJ +19'05"
141 RUS Sergej Lagoetin GAZ +19'05"
142 ITA Marco Marcato UAD +19'05"
143 BEL Victor Campenaerts TLJ +19'05"
144 ITA Eugenio Alafaci TFS +19'05"
145 RUS Ivan Rovnyi GAZ +19'05"
146 OOS Felix Großschartner CCC +19'05"
147 POL Maciej Paterski CCC +19'05"
148 RUS Sergey Firsanov GAZ +19'05"
149 ITA Daniele Bennati MOV +19'05"
150 TSJ Jan Bárta BOH +19'05"
151 IER Sam Bennett BOH +19'05"
152 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ +19'05"
153 POL Marcin Bialoblocki CCC +19'05"
154 WRU Branislav Samoilav CCC +19'05"
155 ZAF Johann Van Zyl DDD +19'05"
156 VS Joe Dombrowski CDT +19'05"
157 VS Alex Howes CDT +19'05"
158 GBR Hugh Carthy CDT +19'05"
159 ITA Mirco Maestri BRD +19'05"
160 ITA Lorenzo Rota BRD +19'05"
161 DEN Christopher Juul-Jensen ORS +19'05"
162 SLO Matej Mohoric UAD +19'05"
163 ITA Roberto Ferrari UAD +19'05"
164 ITA Sacha Modolo UAD +19'05"
165 FRA Quentin Jauregui ALM +19'05"
166 WRU Ilia Koshevoy WIL +19'05"
167 ITA Simone Andreetta BRD +19'05"
168 ITA Giuseppe Fonzi WIL +19'05"
169 SLO Jan Tratnik CCC +19'42"
170 KAZ Zhandos Bizhigitov AST +19'46"
171 ITA Nicola Boem BRD +19'53"
172 OOS Lukas Pöstlberger BOH +20'21"
173 DEN Mads Pedersen TFS +20'21"
174 AUS Michael Hepburn ORS +22'02"
175 SLO Kristijan Koren CDT +22'02"
176 AUS Alexander Edmondson ORS +22'02"
177 CAN Svein Tuft ORS +22'02"
178 SLO Luka Mezgec ORS +22'02"
EST Tanel Kangert AST
DUI Rüdiger Selig BOH
RUS Ivan Savitsky GAZ
BEL Bart De Clercq LTS
AUS Caleb Ewan ORS
1 COL Fernando Gaviria QST 325
2 BEL Jasper Stuyven TFS 192
3 IER Sam Bennett BOH 117
4 OOS Lukas Pöstlberger BOH 98
5 ERI Daniel Teklehaimanot DDD 86
6 ITA Kristian Sbaragli DDD 76
7 ALB Eugert Zhupa WIL 70
8 ITA Roberto Ferrari UAD 70
9 ZWI Silvan Dillier BMC 68
10 ZAF Ryan Gibbons DDD 68
11 RUS Pavel Broett GAZ 66
12 NED Tom Dumoulin SUN 65
13 LUX Bob Jungels QST 58
14 ITA Simone Andreetta BRD 52
15 ARG Maximiliano Richeze QST 50
16 DUI Phil Bauhaus SUN 48
17 COL Nairo Quintana MOV 46
18 ITA Sacha Modolo UAD 43
19 POL Maciej Paterski CCC 42
20 FRA Thibaut Pinot FDJ 42
21 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ 40
22 ITA Enrico Battaglin TLJ 40
23 ITA Vincenzo Nibali TBM 37
24 RUS Evgeniy Shalunov GAZ 36
25 RUS Ilnur Zakarin KAT 35
26 GBR Adam Yates ORS 35
27 SPA Luis León Sánchez AST 34
28 ITA Marco Marcato UAD 33
29 ITA Mirco Maestri BRD 32
30 ITA Vincenzo Albanese BRD 30
31 SPA Omar Fraile DDD 27
32 SPA Gorka Izagirre MOV 27
33 ITA Giovanni Visconti TBM 27
34 RUS Vyacheslav Kuznetsov KAT 24
35 ITA Giuseppe Fonzi WIL 24
36 RUS Alexey Tsatevich GAZ 22
37 WRU Ilia Koshevoy WIL 21
38 SLO Jan Polanc UAD 20
39 SPA Mikel Landa SKY 20
40 BEL Iljo Keisse QST 20
41 RUS Sergej Lagoetin GAZ 20
42 CAN Michael Woods CDT 20
43 RUS Ivan Rovnyi GAZ 20
44 SLO Matej Mohoric UAD 20
45 NED Bauke Mollema TFS 18
46 POR Rui Costa UAD 18
47 RUS Sergey Firsanov GAZ 16
48 SLO Jan Tratnik CCC 16
49 WRU Kanstantsin Siutsou TBM 12
50 ERI Natnael Berhane DDD 12
51 POL Marcin Bialoblocki CCC 12
52 ITA Valerio Conti UAD 11
53 ITA Domenico Pozzovivo ALM 11
54 ITA Enrico Barbin BRD 11
55 ITA Cesare Benedetti BOH 11
56 SPA Igor Antón DDD 10
57 ITA Dario Cataldo AST 10
58 POL Lukasz Owsian CCC 10
59 BEL Pieter Serry QST 10
60 DEN Mads Pedersen TFS 10
61 FRA Pierre Rolland CDT 9
62 TSJ Jan Bárta BOH 9
63 COL Daniel Martínez WIL 8
64 NED Steven Kruijswijk TLJ 6
65 BEL Maxime Monfort LTS 6
66 OOS Patrick Konrad BOH 6
67 ITA Simone Petilli UAD 6
68 ITA Matteo Montaguti ALM 6
69 OOS Gregor Mühlberger BOH 6
70 WRU Vasil Kirijenka SKY 6
71 BEL Ben Hermans BMC 5
72 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD 5
73 ITA Eros Capecchi QST 4
74 ITA Davide Villella CDT 4
75 ITA Valerio Agnoli TBM 4
76 DEN Christopher Juul-Jensen ORS 4
77 ZAF Johann Van Zyl DDD 4
78 CRI Andrey Amador MOV 3
79 ITA Franco Pellizotti TBM 3
80 POR José Mendes BOH 3
81 ITA Salvatore Puccio SKY 3
82 NED Jos van Emden TLJ 3
83 NED Moreno Hofland LTS 3
84 ZWI Sébastien Reichenbach FDJ 2
85 FRA Rudy Molard FDJ 2
86 FRA Jérémy Roy FDJ 2
87 BEL Dries Devenyns QST 2
88 FRA Benoît Vaugrenard FDJ 2
89 ITA Simone Ponzi CCC 2
90 BEL Jasper De Buyst LTS 2
91 ITA Davide Martinelli QST 2
92 CAN Svein Tuft ORS 2
93 BEL Sean De Bie LTS 2
94 ITA Davide Formolo CDT 1
95 BEL Laurens De Plus QST 1
96 FRA Hubert Dupont ALM 1
97 POL Tomasz Marczynski LTS 1
98 SPA Francisco Ventoso BMC 1
99 ITA Matteo Busato WIL 1
100 DEN Lars Bak LTS 1
101 SLO Luka Mezgec ORS 1
102 SPA José Joaquín Rojas MOV -1
103 NED Laurens ten Dam SUN -5
104 COL Winner Anacona MOV -5
1 NED Tom Dumoulin SUN 51
2 SPA Omar Fraile DDD 49
3 SLO Jan Polanc UAD 46
4 COL Nairo Quintana MOV 44
5 RUS Ilnur Zakarin KAT 37
6 ZAF Jacques Janse Van Rensburg DDD 34
7 FRA Thibaut Pinot FDJ 33
8 FRA Pierre Rolland CDT 26
9 ERI Daniel Teklehaimanot DDD 24
10 BEL Laurens De Plus QST 22
11 SPA Mikel Landa SKY 20
12 SPA Luis León Sánchez AST 18
13 RUS Sergey Firsanov GAZ 17
14 ITA Simone Andreetta BRD 15
15 ITA Mirco Maestri BRD 15
16 ITA Marco Marcato UAD 10
17 ITA Cesare Benedetti BOH 9
18 NED Bauke Mollema TFS 9
19 FRA Rudy Molard FDJ 9
20 OOS Lukas Pöstlberger BOH 8
21 ITA Vincenzo Nibali TBM 8
22 ITA Dario Cataldo AST 8
23 ITA Giovanni Visconti TBM 8
24 IER Philip Deignan SKY 8
25 SPA Igor Antón DDD 8
26 ITA Davide Villella CDT 7
27 RUS Pavel Broett GAZ 7
28 POR Rui Costa UAD 6
29 ZWI Silvan Dillier BMC 6
30 ALB Eugert Zhupa WIL 6
31 RUS Evgeniy Shalunov GAZ 6
32 GBR Adam Yates ORS 5
33 ITA Domenico Pozzovivo ALM 4
34 SPA Rubén Plaza ORS 4
35 RUS Ivan Rovnyi GAZ 4
36 SPA Julen Amezqueta WIL 4
37 ITA Eugenio Alafaci TFS 4
38 POL Maciej Paterski CCC 3
39 SLO Jan Tratnik CCC 3
40 ITA Giuseppe Fonzi WIL 3
41 LUX Bob Jungels QST 2
42 ITA Matteo Montaguti ALM 2
43 SPA José Joaquín Rojas MOV 2
44 ITA Valerio Conti UAD 2
45 BEL Jasper Stuyven TFS 2
46 RUS Dmitry Kozonchuk GAZ 2
47 ITA Franco Pellizotti TBM 1
48 ITA Manuele Boaro TBM 1
49 WRU Branislav Samoilav CCC 1
50 ITA Enrico Barbin BRD 1
51 POL Marcin Bialoblocki CCC 1
52 WRU Ilia Koshevoy WIL 1
1 LUX Bob Jungels QST 63u53'26"
2 GBR Adam Yates ORS +2'25"
3 ITA Davide Formolo CDT +2'51"
4 SLO Jan Polanc UAD +3'53"
5 BEL Laurens De Plus QST +17'13"
6 ITA Simone Petilli UAD +20'48"
7 SPA Cristián Rodríguez WIL +21'31"
8 COL Sebastián Henao SKY +49'17"
9 TSJ Michal Schlegel CCC +51'03"
10 FRA Julien Bernard TFS +52'21"
11 FRA François Bidard ALM +56'18"
12 ITA Valerio Conti UAD +57'18"
13 RUS Alexander Foliforov GAZ +1u00'04"
14 OOS Gregor Mühlberger BOH +1u12'27"
15 SPA Carlos Verona ORS +1u16'08"
16 FRA Clément Chevrier ALM +1u23'52"
17 GBR Hugh Carthy CDT +1u24'08"
18 BEL Dylan Teuns BMC +1u32'20"
19 FRA Quentin Jauregui ALM +1u33'46"
20 ITA Edward Ravasi UAD +1u34'13"
21 OOS Felix Großschartner CCC +1u38'22"
22 RUS Matvei Mamykin KAT +1u39'16"
23 BEL Jasper Stuyven TFS +1u49'37"
24 SLO Luka Pibernik TBM +1u49'41"
25 OOS Lukas Pöstlberger BOH +1u54'17"
26 ITA Manuel Senni BMC +1u54'49"
27 NOO Sindre Lunke SUN +1u55'03"
28 ZAF Ryan Gibbons DDD +1u56'09"
29 ITA Giulio Ciccone BRD +2u00'16"
30 COL Fernando Gaviria QST +2u00'56"
31 BEL Jasper De Buyst LTS +2u03'03"
32 SLO Matej Mohoric UAD +2u07'14"
33 SPA Julen Amezqueta WIL +2u08'36"
34 DEN Mads Pedersen TFS +2u18'44"
35 ITA Davide Martinelli QST +2u22'05"
36 RUS Evgeniy Shalunov GAZ +2u23'09"
37 AUS Alexander Edmondson ORS +2u27'02"
38 ITA Vincenzo Albanese BRD +2u27'54"
39 DUI Phil Bauhaus SUN +2u36'35"
40 COL Daniel Martínez WIL +2u38'14"
41 ITA Lorenzo Rota BRD +2u45'12"
42 ITA Simone Andreetta BRD +2u45'50"
1 SPA Movistar MOV 191u44'22"
2 KAZ Astana AST +5'52"
3 VAE UAE Team Emirates UAD +20'19"
4 BRN Bahrain TBM +20'36"
5 FRA FDJ FDJ +23'08"
6 FRA AG2R ALM +25'16"
7 VS Cannondale CDT +27'59"
8 DUI Sunweb SUN +32'08"
9 VS BMC Racing BMC +41'17"
10 GBR Team Sky SKY +46'08"
11 VS Trek TFS +49'43"
12 NED LottoNL TLJ +57'13"
13 BEL Quick-Step QST +1u05'09"
14 ZAF Dimension Data DDD +1u17'45"
15 AUS Orica ORS +1u22'52"
16 ZWI Katusha KAT +1u26'58"
17 BEL Lotto LTS +1u34'17"
18 POL CCC CCC +1u50'48"
19 DUI BORA BOH +1u59'24"
20 RUS Gazprom GAZ +3u26'44"
21 ITA Wilier Triestina WIL +3u27'50"
22 ITA Bardiani Valvole BRD +5u28'21"