Refresh


home : Wielrennen : Eendagswedstrijden


Trentin toont zijn hoogvorm ook in Primus Classic

Trentin toont zijn hoogvorm ook in Primus Classic.

za 16/09/2017 - 17:02 Matteo Trentin (Quick-Step) heeft de Primus Classic gewonnen. De Italiaan voerde een nummertje op in de finale en kwam solo over de finish. De Italiaan is volgende week een van de favorieten op het WK.

Quick-Step Floors zette in de finale de koers naar zijn hand. De ploeg van Patrick Lefevere was met zijn vieren goed vertegenwoordigd en vooral met Trentin en Gaviria waren de juiste pionnetjes mee.

Toen het peloton in de slotfase wat naderde nam Trentin het heft in handen. De Italiaan, in de Vuelta winnaar van 4 ritten, zette zich op kop van de kopgroep en reed gewoon weg. Enkel Jean-Pierre Drucker kon zijn wagonnetje nog aanhaken.

De twee leken te gaan sprinten voor de zege, maar op een brug kletste Trentin zijn kompaan gewoon uit het wiel. De Italiaan hield stand en rondde zijn nummertje knap af. Greipel klopte Gaviria in de sprint voor de derde plaats.

Bekijk hoe Trentin het verschil maakt

Trentin: "Het was niet de bedoeling om aan te vallen"

Trentin heeft zijn hoogvorm uit de Vuelta meegenomen naar Haacht en de Italiaan van Quick-Step Floors verwoordde het mooi: "Als het wiel goed aan het draaien is, dan moet je het laten draaien."

"We hadden vooraf gezegd om er een harde wedstrijd van te maken en in de finale was het voor ons de perfecte situatie met Fernando en mezelf als tweede optie in de kopgroep."

"Het was eerlijk gezegd niet de bedoeling om aan te vallen. Ik wou doortrekken om het peloton af te houden en plots waren we weg. Net voor de brug vertraagde Drucker even en ik dacht: "Ik probeer het gewoon"."

Trentin verlaat eind dit seizoen Quick-Step. "Ik heb meteen aan Patrick gezegd dat ik 100% professioneel zou blijven. Het is een mooi afscheid aan het worden, we kunnen blij zijn voor elkaar." 

Wedstrijdverloop

 1. 17:31 Trentin: "Het was eigenlijk niet mijn bedoeling om aan te vallen"
 2. 17:31 Drucker: "Ik had gewoon de benen niet meer om Trentin te volgen"
 3. 17:30 Greipel: "We hadden misschien wat sneller moeten reageren"
 4. 17:25 Einde
 5. 17:02 Trentin wint! Matteo Trentin (Quick-Step) heeft de Primus Classic gewonnen. De Italiaan voerde een nummertje op in de finale en kwam solo over de finish.
 6. 17:02 Trentin wint de Primus Classic
 7. 17:00 Trentin plaatst twee versnellingen en komt solo over de finish
 8. 16:59 Trentin rijdt weg van Drucker in de slotfase. Als de Italiaan dit zo afwerkt, dan is dat een mooi nummertje.
 9. 16:56 Trentin is weggereden uit de kopgroep, enkel Drucker kan de Italiaan bijbenen. We krijgen een spannende finale.
 10. 16:41 Een ruime kopgroep met 4 renners van Quick-Step (Devenyns, Richeze, Gaviria en Trentin) heeft een kleine voorsprong op het peloton.
 11. 15:33 Koplopers rijden verkeerd in Primus Classic
 12. 14:55 Ruben Van Gucht loodst u door de Primus Classic Volg de Primus Classic vanaf nu op één en in onze livestream. Vakkundig commentaar krijgt u van Ruben Van Gucht en Frank Hoste.
 13. 14:54

  Hier spreekt men Gents vandaag! Zo meteen live @sporza | @eenbe #primusclassic

  Een bericht gedeeld door Ruben Van Gucht (@rvangucht) op

 14. 13:53 De zes vluchters op een rijtje: Tom Devriendt (Wanty), Martijn Budding (Roompot), Alex Kirsch (Veranclassic), Romain Guillemois (Direct Energie), Kenny Molly (Fortuneo) en Guillaume Haag (T.Palm). De zes hebben een voorsprong van 3'30".
 15. 13:42 Zestal weg Na iets meer dan 50 kilometer heeft een zestal zich dan toch losgerukt van het peloton. Wanty-Groupe Gobert heeft met Tom Devriendt een mannetje mee voorin.
 16. 13:42
 17. 13:21 Niemand weg na het eerste uur Na iets meer dan een uur wedstrijd is niemand er voorlopig in geslaagd weg te rijden van de grote groep. Wanneer barst de koers open?
 18. 12:19
 19. 12:15 Wedstrijd
 20. 10:51 Vanaf 15.00u livestream en live op één De Primus Classic is vandaag live te volgen op sporza. Vanaf 15u00 zit Ruben Van Gucht klaar om de wedstrijd van deskundig commentaar te voorzien. U kunt de beelden bekijken op één of in onze livestream.
 21. 10:50 Renshaw moet Cavendish aan de zege helpen:
 22. 10:42 Greipel, Cavendish, Gaviria, Trentin,... Veel schoon volk aan de start in Brakel vandaag. De organisatie pakt naast Fernando Gaviria, de winnaar van vorig seizoen, ook uit met onder anderen Matteo Trentin (Quick-Step), Ben Hermans (BMC), André Greipel en Tiesj Benoot (Lotto-Soudal), Mark Cavendish (Dimension Data), Baptiste Planckaert (Katjoesja), Guillaume Van Keirsbulck (Wanty), Daniel McLay (Fortuneo), Timothy Dupont (Veranda's Willems) en Moreno De Pauw (Sport Vlaanderen)
 23. 10:41 Geen Groenewegen Dylan Groenewegen verschijnt om 12.15u niet aan de start van de Primus Classic. De Nederlandse kopman van LottoNL-Jumbo past door ziekte. Hij werd gisteren tweede in Koolskamp Koers na een verbeten duel met Gaviria.
 24. 10:41
 25. 10:39 Opnieuw Gaviria? De Primus Classic (1.BC) is de laatste belangrijke ééndagswedstrijd voor het WK wielrennen in Bergen. Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) won vorig seizoen en is ook vandaag de topfavoriet. Volg de wedstrijd straks op deze pagina met livestream.
 26. 10:39 Vooraf
profiel
Uitslag

Uitslag

1. Matteo Trentin (Ita)  199 km in 4u36'03"
2. Jean-Pierre Drucker (Lux)  op 8" 
3. André Greipel (Dui)  17" 
4. Fernando Gaviria (Col)   
5. Andrea Pasqualon (Ita)   
6. Romain Cardis (Fra)   
7. Coen Vermeltfoort (Ned)   
8. Amund Grøndahl Jansen (Noo)   
9. Jonas Rickaert   
10. Benjamin Giraud (Fra)   
11. Kevyn Ista   
12. Charlie Arimont  
13. Olivier Pardini  
14. Floris Gerts (Ned)  
15. Rick Zabel (Dui)  
17. Timothy Dupont  
18. Kenny Dehaes  
21. Guillaume Van Keirsbulck  
24. Iljo Keisse  
25. Franklin Six