Refresh


home : Wielrennen : BK wielrennen


Gilbert vloert Wellens in een sprint bergop en pakt de Belgische titel

Gilbert is de beste op het BK.

zo 26/06/2016 - 17:43 Philippe Gilbert (BMC) is voor de tweede keer Belgisch kampioen wielrennen. Op een erg selectieve omloop aan Les Lacs de l'Eau d'Heure klopte hij Tim Wellens (Lotto-Soudal) in een langgerekte sprint met zijn tweeën. Gilbert en Wellens maakten deel uit van een vroege vlucht die al in de tweede ronde het hazenpad koos. Tal van grote namen, onder meer Boonen en Vanmarcke, gaven op.

Het parcours rond Les Lacs de l'Eau d'Heure beloofde erg selectief te worden: 15 rondes van 15 kilometer, met telkens 3 pittige hellingen. Spek naar de bek van mannen als Wellens, Gilbert, Van Avermaet, Bakelants, al dichtten ook tal van andere renners zichzelf kansen toe.

Die favorieten beseften dus dat ze de koers hard moesten maken van bij de start. In de tweede ronde trok een groep van 21 renners in de aanval, met daarbij zowat alle kanshebbers voor de dagzege. Alle grote ploegen waren voorin vertegenwoordigd, waardoor de achtervolging niet van de grond kwam.

Toen de hemelsluizen dan ook nog eens opengingen boven het parcours, gaven heel wat renners er de brui aan. Boonen, Vanmarcke, Benoot, Vervaeke, De Bie, Monfort, Van den Broeck, Waeytens,... Allemaal knepen ze nog voor halfweg de remmen dicht.

Op 50 kilometer van de streep gingen Gilbert, Wellens en De Plus samen op zoek naar De Gendt, die in zijn eentje was weggereden uit de kopgroep. 25 kilometer verder gooiden Gilbert en Wellens de jonge De Plus overboord.

Met z'n tweeën stoomden ze naar de aankomst. In de laatste ronde probeerde Wellens de snellere Gilbert af te schudden op de hellingen, maar de ex-wereldkampioen pareerde elke aanval. Op de hellende aankomststrook werd er duchtig gepokerd, maar in de laatste meters zette Gilbert dan toch aan. Wellens kwam niet meer aan zijn wiel en Gilbert kroonde zich zo voor de tweede keer tot Belgisch kampioen.

Achter de twee regende het in de slotfase aanvallen van Bakelants, Serry en Roelandts, maar het was uiteindelijk Gilberts ploegmaat Greg Van Avermaet die naar de derde plaats snelde.

Gilbert: "Dit is de mooiste trui ter wereld"

"Het is nog niet vaak gebeurd dat ik in zo'n lange ontsnapping zat", lacht kersvers Belgisch kampioen Philippe Gilbert. "Ik voelde me goed van bij de start, maar omdat we zo snel weg waren, was het wel een moeilijke koers. We hebben supersnel gereden."

"Mijn tweede aanval was de goeie. De samenwerking met Tim Wellens was prima. Tactisch hebben we perfect gereden. We hadden allebei de overwinning verdiend, maar in de sprint was ik sterker."

"Dit is een heel belangrijke overwinning voor mij. Ik heb dit jaar al veel tegenslag gehad, dit is het slechtste seizoen uit mijn carrière. Ik heb de laatste maanden heel hard gewerkt om weer op niveau te komen. Het is geweldig dat ik nu deze trui kan pakken, de mooiste ter wereld."

"De Olympische Spelen? Rio is zeker een doel voor mij, maar de selectie moet nog gemaakt worden. Ik heb in elk geval al bewezen dat ik een specialist ben van het eendagswerk en dat ik goed om kan met de druk."

Wellens: "Maakte geen schijn van een kans in de sprint"

 • Tim Wellens (2e): "Door de toestand van Stig Broeckx was iedereen van de ploeg extra gemotiveerd om te proberen die trui te pakken. Winnen is helaas niet gelukt. In de sprint pakte Gilbert meteen een paar lengtes, ik had geen schijn van een kans. Hij was sterker en verdiende de overwinning. De tweede plaats is ook heel mooi."
 • Greg Van Avermaet (3e): "Voor mij was het geen gemakkelijke koers. Ik had goeie benen, maar Philippe Gilbert zat voorop. Daardoor kon ik niet aanvallen. Dat is nu eenmaal het wedstrijd verloop. Ik ben in de eerste plaats ontgoocheld dat ik zelf niet kon winnen, maar ik ben wel blij met de zege van Philippe. Hij heeft verdiend gewonnen. Ik ben tevreden met de derde plaats."
 • Wout van Aert (9e): "Het is jammer dat ik de goeie ontsnapping met Wellens en Gilbert miste. Maar ik moet ook niet flauw doen: als ik erbij geweest was, had ik wellicht toch de rol moeten lossen. Ik ben een beetje op mijn limieten gebotst in de laatste tientallen kilometers. Op het einde was het op. Ik ben echter heel tevreden met mijn toptienplaats."

Gilbert pronkt voor de tweede keer op het hoogste schavotje:

Wedstrijdverloop

 1. 17:45 Einde
 2. 17:43 Gilbert verovert de Belgische titel Gilbert vertrekt vanop de kop en neemt meteen een lengte op Wellens. Gilbert is Belgisch kampioen! Wellens strandt op de tweede plaats, Van Avermaet is de tweede BMC-renner op het podium.
 3. 17:42 Gilbert naar de kop Gilbert gaat naar de kop en laveert van links naar rechts op de laatste helling. Wellens wacht op zijn moment.
 4. 17:41 Wellens en Gilbert houden de benen stil en duiken onder de vod de laatste kilometer in. Gilbert zit in het wiel van Wellens.
 5. 17:39 Gilbert informeert naar het verschil met de achtervolgers. 1'16", krijgt hij te horen. Achter de twee leiders barst de strijd om de derde plaats nu helemaal los.
 6. 17:37 Nog 3 bloedstollende kilometers. Wellens en Gilbert houden elkaar nauwlettend in de gaten. In de achtergrond versnelt Van Avermaet.
 7. 17:37
 8. 17:36 Vermote komt in de achtergrond weer aansluiten bij de andere achtervolgers. Zij mogen over een paar minuten strijden om de bronzen medaille.
 9. 17:34 Wellens probeert het nog eens Wellens probeert het nog eens in het zicht van de top, maar Gilbert laat zich niet verrassen.
 10. 17:33 Wellens draait als eerste de Petit Poggio op. Probeert Wellens het opnieuw op de helling van zo'n 700 meter?
 11. 17:32 Sterke Gilbert countert aanvallen van Wellens op 9km van de finish
 12. 17:31 Gilbert nestelt zich in het wiel van Wellens in de afdaling naar de Petit Poggio. Nog 7 kilometer!
 13. 17:29 Wellens prikt Wellens probeert zijn gezel tot twee keer toe af te schudden op een hellende strook, maar Gilbert volgt zonder verpinken.
 14. 17:29
 15. 17:24 De acht achtervolgers hebben het begrepen, zij gaan niet strijden om de titel. Christophe Vandegoor op Radio 1
 16. 17:22 2 leiders, 8 achtervolgers De situatie op 13 kilometer van de streep: Gilbert en Wellens hebben 1'19" op Bakelants, Serry, Roelandts, Vermote, Van Aert, Devolder, De Vreese en Van Avermaet.
 17. 17:20 Van Avermaet overschrijdt als eerste van de achtervolgers de streep, op 1'28" van de twee leiders. Serry en Bakelants gaan op zoek naar het wiel van de BMC-renner.
 18. 17:17 Laatste ronde In de gietende regen beginnen Wellens en Gilbert aan de laatste ronde. Over 15,4 kilometer weten we wie de Belgische driekleur mag aantrekken.
 19. 17:16

  It's raining, man! #bk2016 #lacsleaudheure @sporza.be

  Een foto die is geplaatst door chrisvandegoor (@christophe.vandegoor) op

 20. 17:14 Van Avermaet, die ongetwijfeld beter kan, maar gevangen zit. Michel Wuyts
 21. 17:11 Wellens en Gilbert laten De Plus achter, zestal valt aan uit achtervolgende groep
 22. 17:10 Meer dan een minuut Terwijl er een nieuw blik regen wordt opengetrokken over het parcours, stomen Wellens en Gilbert verder. De groep achtervolgers met onder meer Vermote, Serry, Bakelants, Van Avermaet en Van Aert hangt op 1'15".
 23. 17:10
 24. 17:07 Bakelants wil zijn gezellen afschudden, maar Van Avermaet en Serry reageren gezwind en ook Roelandts schuift mee.
 25. 17:06 Wellens en Gilbert laten De Plus ter plaatse op een helling. Houden zij het nog 24 kilometer vol?
 26. 17:02 Opnieuw Devolder Devolder schudt een versnelling uit zijn dijen, Van Avermaet en Bakelants reageren en schuiven voorbij Devolder. Die bijt op zijn tanden, maar nestelt zich dan toch in het wiel. Ook Van Aert glipt mee, net als Vermote en Serry.
 27. 17:00 Door de haperende samenwerking achteraan sluipen de drie koplopers nog wat verder weg: 1'22".
 28. 16:59
 29. 16:56 Nog 30 kilometer Nog 2 rondjes hebben de renners voor de boeg. Op 30 kilometer van de streep hebben Gilbert, Wellens en De Plus een voorgift van 1'15" op de rest.
 30. 16:54 Naessen gegrepen Naessen is opnieuw gegrepen. Van Avermaet en De Gendt spelen het ploegenspel en stoppen af in dienst van Gilbert en Wellens.
 31. 16:52 In het peloton is er geen samenwerking, het regent aanvallen terwijl er opnieuw wat donkere wolken opdoemen in de achtergrond.
 32. 16:51 Hij is dik in orde! Michel Wuyts over Philippe Gilbert
 33. 16:48 Naessen in de achtervolging Uittredend kampioen Preben Van Hecke deelt een prik uit in het peloton, maar houdt zich al snel weer in. Oliver Naessen gaat er vervolgens alleen vandoor.
 34. 16:48
 35. 16:40 De 20-jarige De Plus draait op 40 kilometer van de streep mee met Gilbert en Wellens, maar laat het leeuwendeel van het werk over aan zijn kompanen. Hun voorsprong is wel beperkt: amper 37 seconden op het peloton, waar de samensmelting een feit is.
 36. 16:36 7 achtervolgers Bakelants, Wallays en De Gendt hebben het gezelschap gekregen van Van Avermaet, Serry, Roelandts en Keukeleire. Ze volgen op 22" van de drie leiders.
 37. 16:33 Bakelants reageert, hij krijgt Wallays en De Gendt mee. Achter hen komt het 2e peloton wel erg dicht bij het eerste.
 38. 16:32 Wanty-Groupe Gobert blijft ijverig in de achtervolging.
 39. 16:30 Wellens, Gilbert en De Plus rekenen De Gendt in en rijden op kop
 40. 16:30 De Gendt weg In een handomdraai komt het trio aansluiten bij De Gendt. Die legt zich nog één keer plat voor Wellens en zet zich recht.
 41. 16:28 In de eerste achtervolgende groep is de samenwerking zoek. Gilbert versnelt, hij krijgt Wellens en De Plus mee.
 42. 16:26 Vermote en Vanspeybrouck haken af Vermote en Vanspeybrouck, die allebei al eens een tegenaanval gelanceerd hebben, krijgen het nu lastig in het peloton en moeten lossen op de Petit Poggio.
 43. 16:23 De achtervolgers kwamen even tot op 15" van De Gendt, maar hun achterstand is weer wat opgelopen. Het peloton volgt op 1'03" van de eenzame koploper.
 44. 16:23
 45. 16:20 Nog 38 renners Opmerkelijk: er zijn op dit moment nog slechts 38 renners in koers.
 46. 16:16 Ook voor Jens Debusschere, Bart De Clercq en Edward Theuns en Frederik Backaert zit de dag erop.
 47. 16:14 BMC werkt BMC levert heel wat werk om De Gendt in te rekenen. Vliegen betaalt de tol voor die inspanningen en moet de rol lossen in de groep der favorieten.
 48. 16:12 De situatie De situatie op 60 kilometer van de streep: De Gendt heeft 21" voorsprong op de groep met de grote favorieten en 1'52" op het uitgedunde peloton.
 49. 16:12
 50. 16:06 Nu moeten we kijken op welke manier we het kunnen spelen om op het podium te raken. Kevin Hulsmans, ploegleider van Wout van Aert
 51. 16:05
 52. 16:00 Wanty-Groupe Gobert In het peloton heeft Wanty-Groupe Gobert nog steeds de touwtjes in handen. De troepen van Hilaire Van der Schueren hebben met Thomas Degand maar één pion in de kopgroep.
 53. 16:00 De Gendt maakt hen nerveus, BMC reageert als eerste. Michel Wuyts
 54. 15:55 Problemen bij Lotto-Soudal? Het ziet er plots heel wat minder rooskleurig uit voor Lotto-Soudal: Jürgen Roelandts heeft last van spijsverteringsproblemen en Bart De Clercq kan het tempo van de achtervolgers niet volgen.
 55. 15:52 Nog een paar namen van opgevers: Monfort, Frison, Van der Sande, Van Asbroeck, Campenaerts, Waeytens, Van den Broeck, Meeusen, Aernouts, Vanbilsen en Jans.
 56. 15:50 Versnelling De Gendt Voor Thomas De Gendt gaat het niet snel genoeg in de kopgroep. Hij springt weg, niemand reageert.
 57. 15:48 De inspanningen van Vermote lijken tevergeefs, want het peloton trekt het tempo de hoogte in.
 58. 15:48
 59. 15:45 Nog 5 rondes De kopgroep heeft nog 5 van de 15 rondes voor de boeg, goed voor 77 kilometer en 15 hellingen.
 60. 15:41 Vermote achtervolgt De zon komt even piepen boven het parcours. Julien Vermote sluipt intussen seconde per seconde dichter bij de kopgroep: 2' is zijn achterstand nog.
 61. 15:40 Het wordt spannend straks in de finale! Christophe Vandegoor op Radio 1
 62. 15:39
 63. 15:36 Vermote jaagt in zijn eentje op de kopgroep en nadert tot op 2'11".
 64. 15:32 De lastigheid van het parcours speelt in mijn voordeel. Ik denk niet dat ik met dezelfde conditie aan de start sta, maar één goede dag is genoeg. Preben Van Hecke (uittredend Belgisch kampioen)
 65. 15:29 Het peloton heeft Devolder en Backaert weer bij de lurven gegrepen. Vermote ruikt zijn kans om een kloofje te slaan.
 66. 15:24 De reeks van Devolder De koplopers houden best rekening met Stijn Devolder. De renner van Trek-Segafredo wordt om de drie jaar kampioen, lijkt het: 2007, 2010 en 2013. Vult hij zijn lijstje aan met 2016? Dan moet hij wel nog eerst een gat van 2'47" dichtrijden.
 67. 15:21
 68. 15:17 Devolder bij Backaert Stijn Devolder gaat op zoek naar Backaert, die op 2'55" van de kopgroep rijdt. Het peloton, of wat daar nog van overblijft na 140 kilometer koers, volgt wat verder.
 69. 15:17
 70. 15:11 Regenjasjes Het blijft regenen in de omgeving van Les Lacs de l'Eau d'Heure. Heel wat renners gaan langs bij de ploegauto's om een regenjasje aan te trekken. Frederik Backaert trekt intussen in zijn eentje in de achtervolging op de kopgroep.
 71. 15:09 Helaas voor de fans heeft Benoot al opgegeven.
 72. 15:05 De winnaar zal wellicht bij de 21 vooraan zitten. Christophe Vandegoor op Radio 1
 73. 15:00 Opgave Boonen Tom Boonen, die ondanks ademhalingsproblemen toch aan de start stond, heeft er op 105 kilometer van de streep de brui aan gegeven.
 74. 14:59
 75. 14:55 Samenstelling van de kopgroep De 21 namen in de kopgroep: De Tier, Van Hoecke, De Plus, Maes, Serry, De Clercq, De Gendt, Roelandts, Wellens, Wallays, Gilbert, Teuns, Van Avermaet, Vliegen, Keukeleire, Bakelants, Devenyns, Degand, Delfosse, Evrard, Van Aert.
 76. 14:48 Op een lastig parcours komt het toch neer op een strijd van man tegen man, ik hoop dat ik er dan bij ben. Jan Bakelants (AG2R) staat er alleen voor
 77. 14:42 Voor het eerst in deze wedstrijd overschrijdt de voorsprong van de kopgroep de kaap van de 2 minuten.
 78. 14:39 Uitzending over enkele minuten Over een paar minuten nemen Michel Wuyts en José De Cauwer het woord op Canvas en onze livestream om de livebeelden van het BK te voorzien van hun deskundig commentaar.
 79. 14:37 Ik ken het parcours goed, maar na een paar rondes kent iedereen het parcours. Tim Wellens (Lotto-Soudal)
 80. 14:35 Wie laat hier straks iedereen achter zich?
 81. 14:30 Roelandts bij de kopgroep Roelandts heeft zijn wagonnetje aangehaakt bij de koplopers. Thomas De Gendt liet zich even uitzakken om zijn ploegmaat te helpen. Vanspeybrouck is er niet in geslaagd de kloof te dichten.
 82. 14:29 Ik heb wel ambitie en denk dat ik al een mooi wegseizoen heb gereden. Ik wil zien hoe ver ik kan komen. Ik heb nog niet de ervaring om een finale te rijden, maar ik hoop er wel bij te zitten. Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice)
 83. 14:23 Roelandts en Vanspeybrouck in de achtervolging Jürgen Roelandts en Pieter Vanspeybrouck willen niet afwachten tot een ploeg in het peloton de teugels in handen neemt en gaan dan maar samen op zoek naar de koplopers.
 84. 14:22
 85. 14:17 Wellens en het weer Tim Wellens zal zich ongetwijfeld in de handen wrijven. Op het heuvelachtige parcours was hij al een van de favorieten en het slechte weer speelt hem ook in de kaart. Vorig jaar won hij zo de GP Montréal in helse omstandigheden.
 86. 14:15
 87. 14:11 Opvallend: nog voor halfweg blijven er amper 70 renners over. Voor een 60-tal andere renners is het genoeg geweest na 100 kilometer.
 88. 14:08
 89. 14:04 Terwijl de regen naar beneden gutst, haakt Sean De Bie af in de kopgroep.
 90. 14:03 Keisse en Van Keirsbulck gooien de handdoek in de ring.
 91. 13:57 75 renners zijn er nog in koers en de hemelsluizen gaan open nu. De meren van Les Lacs de l'Eau d'Heure zien er prachtig uit in de zon, maar zo neerslachtig in de regen. Christophe Vandegoor op Radio 1
 92. 13:55 Dat ze regen voorspellen? Ik ga sowieso mijn best doen, maar het is wel zo dat er in het verleden regen in de lucht hing toen ik goed reed. Tim Wellens (Lotto-Soudal)
 93. 13:49 Peloton in drie stukken Het blijft bijzonder onrustig in de wedstrijd. Het peloton is in drie stukken gebroken, 26 renners volgen op minder dan een minuut van de koplopers.
 94. 13:45
 95. 13:42 Opgave Sep Vanmarcke Sep Vanmarcke heeft de remmen dichtgeknepen. De renner van LottoNL-Jumbo is ziek. Eerder deze week moest hij tijdens zijn tijdrit vijf keer overgeven. Een week voor de start van de Tour komt dat bijzonder ongelegen.
 96. 13:40 Wuyts: "Belgisch kampioenschappen zijn altijd vreemd"
 97. 13:35 BMC, Lotto-Soudal, Etixx-Quick Step en Topsport Vlaanderen zijn goed vertegenwoordigd voorin. LottoNL-Jumbo, Trek-Segafredo, Wanty-Groupe Gobert en Wallonie-Bruxelles zijn enkele opvallende ploegen die geen enkele renner in de kopgroep hebben. Zij zullen de wedstrijd in handen moeten nemen.
 98. 13:24 We hebben vier speerpunten, maar nog zeker tien andere ploegmaats die kunnen winnen. Iedereen wil Belgisch kampioen worden, maar we gunnen elkaar de titel binnen de ploeg. Tim Wellens (Lotto-Soudal)
 99. 13:19 Beperkte voorsprong Na 50 kilometer bedraagt de voorsprong van de kopgroep 1'21". Nog eens de namen van de leiders: Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Dylan Teuns, Loïc Vliegen, Laurens De Plus, Nikolas Maes, Pieter Serry, Sean De Bie, Bart De Clercq, Thomas De Gendt, Jelle Wallays, Tim Wellens, Jens Keukeleire, Jan Bakelants, Dries Devenyns, Wout van Aert, Aimé De Gendt, Floris De Tier en Gijs Van Hoecke.
 100. 13:14 "Er is koers nodig op dit parcours om het zwaar te maken", vertelde Tiesj Benoot voor de start. Met de vroege aanval van enkele favorieten ziet het ernaar uit dat het inderdaad een lastige wedstrijd zal worden.
 101. 13:09 Etixx-Quick Step heeft drie renners in de ontsnapping.
 102. 13:04 Uitzending vanaf 14.50u op Canvas Michel Wuyts en José De Cauwer zijn op dit moment druk in de weer met hun voorbereiding. Om 14.50u verwelkomen ze u op Canvas voor de rechtstreekse uitzending. Dan starten we ook onze livestream op. Ook op Radio 1 houden we u de hele namiddag op de hoogte.
 103. 13:00 Hier valt straks de beslissing:
 104. 12:54 BMC goed vertegenwoordigd BMC stond maar met 5 renners aan de start, maar heeft wel 4 pionnen in de kopgroep: topfavorieten Van Avermaet en Gilbert hebben het gezelschap van Teuns en Vliegen.
 105. 12:46 In normale omstandigheden had ik hier een parcours gevonden dat mij zou liggen, maar we zullen zien. Ik heb niet meteen een idee hoe ver ik kan komen. Tom Boonen kampte met ademhalingsproblemen
 106. 12:39 Aantrekkelijke kopgroep Na twee rondjes heeft een groep zich losgerukt uit het peloton. De grote kanonnen roeren zich al vroeg, want onder meer Wellens, Van Avermaet, Gilbert, Bakelants, Keukeleire, Devenyns, Van Aert, Bart De Clercq, De Bie, De Gendt, Wallays, De Plus, Maes, Serry, De Tier en Van Hoecke zijn erbij.
 107. 12:34 Tom Boonen De afgelopen dagen was er wat twijfel over de deelname van Tom Boonen. De renner van Etixx-Quick Step liet het BK tijdrijden aan zich voorbijgaan door ademhalingsproblemen, maar verscheen vandaag toch aan de start.
 108. 12:27 Ik geloof niet dat het 4.000 hoogtemeters zijn. De hoogtemeters zeggen trouwens weinig, het hangt af van hoe er gekoerst wordt. Dimitri Claeys (Wanty-Groupe Gobert)
 109. 12:21 Ik zal koersen op intuïtie en anderen in de verdediging drukken, dat ligt me het beste. Ik heb nood aan offensieve koers, aan een beetje chaos, dan ben ik op mijn sterkst. Jürgen Roelandts (Lotto-Soudal)
 110. 12:16

  Uitzicht vd dag #bk2016 #lacsdeleaudheure @sporza.be @radio1

  Een foto die is geplaatst door chrisvandegoor (@christophe.vandegoor) op

 111. 12:10
 112. 12:05
 113. 12:00 Kaat Hannes is de nieuwe Belgische kampioene bij de vrouwen
 114. 11:56 Start 10 minuten later dan voorzien zetten de mannen zich in beweging voor hun BK. Ze krijgen 15 rondjes van 15,4 kilometer voorgeschoteld, met in totaal 45 hellingen.
 115. 11:55 Bekijk de laatste kilometer van het BK wielrennen bij de vrouwen
 116. 11:55 Wedstrijd
 117. 11:46 Kaat Hannes pakt de Belgische titel Het komt tot een sprint met een 20-tal rensters. Kaat Hannes houdt op de hellende aankomststrook Kopecky en D'hoore af en verovert de Belgische titel.
 118. 11:44 Michiels gegrepen Michiels is opnieuw gegrepen. Nathalie Verschelden trekt op haar beurt in de aanval op 2 kilometer van de aankomst, maar ook zij raakt niet weg.
 119. 11:41 Problemen met de livestream We ondervinden technische problemen met de livestream. Onze excuses daarvoor.
 120. 11:30 Michiels solo De achtervolgende groep heeft de vijf leiders in het vizier. Githa Michiels heeft nog wat energie over en laat haar medevluchters in de steek. Ze neemt meteen een 20-tal seconden voorsprong.
 121. 11:19 Laatste ronde De vijf leiders zijn begonnen aan de laatste ronde van 15,4 kilometer. Achter hen zijn vijf andere rensters weggesprongen uit de achtervolgende groep. Kunnen D'hoore, Kopecky, Demey, Vekemans en Van Severen de kloof met de kopgroep dichten?
 122. 11:07 Start wellicht uitgesteld De start van het kampioenschap bij de mannen wordt wellicht uitgesteld. Oorspronkelijk zouden de mannen aan hun wedstrijd beginnen om 11.45u, maar omdat de vrouwen trager rijden dan voorzien, komt dat in het gedrang.
 123. 10:51 De vijf vluchters zijn bezig aan de voorlaatste ronde. Hun namen: Isabelle Beckers, Demmy Druyts, Maaike Polspoel, Sanne Bamelis en Githa Michiels. Van Jolien D'hoore is vooraan geen spoor meer.
 124. 10:39
 125. 10:37 Wie wordt zondag Belgisch kampioen op de weg?
 126. 10:32 Jolien D'hoore in de aanval Jolien D'hoore is in de aanval getrokken op de Petit Poggio. Samen met Maaike Polspoel en drie andere rensters heeft ze een voorsprong van iets meer dan een minuut op een omvangrijke achtervolgende groep.
 127. 10:27 Wedstrijd bij de vrouwen nu op de livestream U kunt vanaf nu de ontknoping van de wedstrijd bij de vrouwen volgen op onze livestream, weliswaar zonder commentaar.
 128. 09:26 Les Lacs de l'Eau d'Heure
 129. 09:23 Kijk straks live naar ontknoping vrouwen De vrouwen moesten al vroeg uit de veren om hun titelrace af te werken. Jolien D'hoore en co trokken zich op gang om 8.30u voor een rit van 107,8 kilometer. De laatste ronde (15,4 km) streamen we live op deze pagina.
 130. 09:23 Start van de vrouwen op het BK wielrennen
 131. 08:52 De topfavorieten zijn volgens mij Gilbert en Van Avermaet. Kort achter hen komen Vanmarcke en Bakelants. En vergeet ook Wout van Aert niet. Uittredend kampioen Preben Van Hecke
 132. 08:50 Ik zal de Belgische kampioenentrui niet missen. Ik rij al heel mijn leven rond in merkentruien. Uittredend kampioen Preben Van Hecke in De Zondag
 133. 08:50
 134. 08:48 Start om 11.45u D-day vandaag voor de Belgische wielerprofs die een jaar lang met de Belgische driekleur willen rondrijden. Wie kroont zich tot Belgisch kampioen in Les Lacs de l'Eau d'Heure? De strijd start om 11.45u.
 135. 08:47 Zondag
 136. 20:27 Zico Waeytens zet zichzelf weer te huur voor het BK
 137. 20:27 Finale van het BK bij de vrouwen morgenochtend op onze livestream
 138. 08:30 Ik reken Vanmarcke, Van Aert en Bakelants tot de outsiders die het Belgisch kampioenschap kunnen winnen. Ze hoeven onderweg de koers niet te controleren en hebben de klasse om het op het einde af te maken. Frank Hoste (Belgisch kampioen in 1982)
 139. 08:28 In Zwitserland heb ik mooie nummers gezien van Tim Wellens, Sander Armée en Tiesj Benoot. Als je daar als eerste kan bovenkomen op een col, mag je ook wel bij de favorieten gerekend worden voor het BK. Frank Hoste
 140. 08:27 Hoste: "Lotto-Soudal en Etixx-Quick Step zullen de koers moeten dragen"
 141. 08:27 Zondag krijgen de renners een soort van Amstel Gold Race voorgeschoteld. Ik verwacht een afvallingswedstrijd, die zal ontploffen op zo'n 3 rondes van het einde. Frank Hoste
 142. 08:27 Roelandts droomt: "Tour rijden als Belgisch kampioen zou mooi zijn"
 143. 08:26 Lefevere: "Het BK is eigenlijk maar een verlengde kermiskoers"
 144. 08:26 Het natuurgebied van Les Lacs de l'Eau d'Heure vormt het decor voor de Belgische titelstrijd. In de 15 plaatselijke rondjes moeten de renners telkens drie hellingen temmen.
 145. 08:26 Wat mag u zondag verwachten van het BK wielrennen?
 146. 08:26 BK wielrennen Zondag binden de Belgische wielerprofs de strijd aan met elkaar op het Belgisch kampioenschap. Wie mag er een jaar lang rondrijden in de driekleur? Volg hier al het nieuws in de aanloop naar het BK.
 147. 13:27 Vooraf
profiel
Uitslag

Algemeen

1 BEL Philippe Gilbert BMC 5u46'59"
2 BEL Tim Wellens LTS +0"
3 BEL Greg Van Avermaet BMC +28"
4 BEL Jürgen Roelandts LTS +34"
5 BEL Jan Bakelants ALM +34"
6 BEL Pieter Serry EQS +39"
7 BEL Sébastien Delfosse WBC +39"
8 BEL Julien Vermote EQS +42"
9 BEL Wout Van Aert CRV +51"
10 BEL Laurens De Vreese AST +1'44"
11 BEL Jérôme Baugnies WGG +2'50"
12 BEL Dylan Teuns BMC +2'50"
13 BEL Yves Lampaert EQS +2'50"
14 BEL Timothy Dupont VWT +2'50"
15 BEL Sander Armée LTS +2'50"
16 BEL Maarten Wynants TLJ +2'50"
17 BEL Gert Dockx LTS +2'50"
18 BEL Nikolas Maes EQS +2'50"
19 BEL Floris De Tier TSV +2'50"
20 BEL Jens Keukeleire OGE +2'50"
21 BEL Ben Hermans BMC +2'50"
22 BEL Preben Van Hecke TSV +2'56"
23 BEL Laurent Evrard MMM +2'57"
24 BEL Gijs Van Hoecke TSV +2'57"
25 BEL Serge Pauwels DDD +3'05"
26 BEL Thomas De Gendt LTS +3'13"
27 BEL Stijn Devolder TFS +3'17"
28 BEL Jelle Wallays LTS +3'28"
29 BEL Laurens De Plus EQS +3'47"
30 BEL Oliver Naesen IAM +3'47"
BEL Amaury Capiot TSV
BEL Aimé De Gendt TSV
BEL Moreno De Pauw TSV
BEL Tim Declercq TSV
BEL Maxime Farazijn TSV
BEL Eliot Lietaer TSV
BEL Ruben Pols TSV
BEL Jonas Rickaert TSV
BEL Jarl Salomein TSV
BEL Thomas Sprengers TSV
BEL Stijn Steels TSV
BEL Dries Van Gestel TSV
BEL Bert Van Lerberghe TSV
BEL Jef Van Meirhaeghe TSV
BEL Pieter Vanspeybrouck TSV
BEL Otto Vergaerde TSV
BEL Jens Wallays TSV
BEL Tom Boonen EQS
BEL Iljo Keisse EQS
BEL Gianni Meersman EQS
BEL Guillaume Van Keirsbulck EQS
BEL Stijn Vandenbergh EQS
BEL Tiesj Benoot LTS
BEL Kris Boeckmans LTS
BEL Sean De Bie LTS
BEL Jasper De Buyst LTS
BEL Bart De Clercq LTS
BEL Jens Debusschere LTS
BEL Frederik Frison LTS
BEL Maxime Monfort LTS
BEL Tosh Van der Sande LTS
BEL Jelle Vanendert LTS
BEL Louis Vervaeke LTS
BEL Loïc Vliegen BMC
BEL Victor Campenaerts TLJ
BEL Tom Van Asbroeck TLJ
BEL Sep Vanmarcke TLJ
BEL Jasper Stuyven TFS
BEL Edward Theuns TFS
BEL Zico Waeytens TGA
BEL Jurgen Van den Broeck KAT
BEL Dries Devenyns IAM
BEL Jonas Van Genechten IAM
BEL Frederik Backaert WGG
BEL Gaetan Bille WGG
BEL Dimitri Claeys WGG
BEL Thomas Degand WGG
BEL Kenny Dehaes WGG
BEL Tom Devriendt WGG
BEL Boris Dron WGG
BEL Roy Jans WGG
BEL Lander Seynaeve WGG
BEL Robin Sténuit WGG
BEL Kevin Van Melsen WGG
BEL Frederik Veuchelen WGG
BEL Olivier Chevalier WBC
BEL Ludwig De Winter WBC
BEL Tom Dernies WBC
BEL Thomas Deruette WBC
BEL Jonathan Dufrasne WBC
BEL Jimmy Duquennoy WBC
BEL Gregory Habeaux WBC
BEL Kevyn Ista WBC
BEL Olivier Pardini WBC
BEL Baptiste Planckaert WBC
BEL Gaëtan Pons WBC
BEL Julien Stassen WBC
BEL Antoine Warnier WBC
BEL Jens Adams CRV
BEL Tim Merlier CRV
BEL Rob Peeters CRV
BEL Eli Iserbyt MNG
BEL Kevin Pauwels MNG
BEL Dieter Vanthourenhout MNG
BEL Michael Vanthourenhout MNG
BEL Gianni Vermeersch VWT
BEL Joeri Calleeuw VWT
BEL Stef Van Zummeren VWT
BEL Jim Aernouts TFC
BEL Toon Aerts TFC
BEL Tom Meeusen TFC
BEL Nicolas Vereecken SKT
BEL Emiel Wastyn SKT
BEL Vincent Baestaens BOC
BEL Diether Sweeck ERA
BEL Laurens Sweeck ERA
BEL Jens Vandekinderen
BEL Laurent Vandenbak LPC
BEL Dieter Bouvry RML
BEL Maxime Vantomme RML
BEL Michael Van Staeyen COF
BEL Kenneth Vanbilsen COF
BEL Boris Vallée FVC