Refresh


home : Voetbal : oefeninterlands


Duivels winnen geen zieltjes met krappe oefenzege, Lukaku topschutter aller tijden

België klopt Japan met het kleinste verschil.

di 14/11/2017 - 22:34 De Rode Duivels hebben ook in hun tweede oefenmatch niet kunnen overtuigen. Het kon Japan zelden ontwrichten en Mignolet hield Japan nog van een gelijkmaker. Voor Romelu Lukaku werd het wel een memorabele avond. Hij is met 31 goals topschutter aller tijden bij de nationale ploeg.

België 1
R. Lukaku 72'
Japan 0

einde

België - Japan in een notendop:

 • Sleutelmoment: de wedstrijd lijkt dood te bloeden, tot Nacer Chadli tussen enkele Japanners slalomt. De recordgoal van Romelu Lukaku was niet de moeilijkste uit zijn carrière.
 • Man van de match: laten we de Oscar toch maar aan Simon Mignolet geven, die in het slotkwartier nog twee keer een prima parade in huis had.
 • Opvallend: Gent-speler Yuya Kubo en Steven Defour (ex-Standard en ex-Anderlecht) werden in Brugge getrakteerd op boegeroep bij hun invalbeurt. Niet meteen de bedoeling van een rondreis van de Rode Duivels.

België wint met het kleinste verschil van Japan

Duivels zijn nergens in het openingskwartier

Japan verbaasde vriend en vijand door de Rode Duivels met enorm veel lef en pressing vast te zetten in de openingsfase. Pas toen Japan even naar adem moest happen, konden ook de Rode Duivels voet aan de grond krijgen.

Maar een overtuigende eerste helft werd het zeker niet. De Belgen hadden via De Bruyne, Lukaku en T.Hazard wel de beste kansen, maar doelman Kawashima speelde een puike eerste helft.

Al bij al was er bij de Belgen niemand die het laken echt naar zich kon toetrekken, de afwezigheid van een licht geblesseerde Eden Hazard liet zich voelen. 0-0 na een weinig vermakelijke eerste helft, de Rode Duivels kregen toch wat boegeroep bij hun tocht naar de kleedkamers te horen.

Ook De Bruyne raakt niet voorbij Kawashima

Lukaku breekt de ban

Na de pauze was er amper beterschap op het veld. Japan had veel energie verbruikt en de Rode Duivels hadden de wedstrijd wel meer onder controle, maar dat werd niet vertaald in doelgevaar.

Een teleurstellende prestatie leek in de maak, maar na 72 minuten was er dan toch een opflakkering. Nacer Chadli wandelde door de Japanse defensie en schotelde met een prima voorzet Romelu Lukaku zijn 31e doelpunt voor, een record.

België was allesbehalve bevrijd na het doelpunt van Lukaku, want tijdens een festival aan wissels moest Mignolet nog twee prima reddingen uit zijn mouwen schudden.

"De Rode Duivels beginnen nu aan hun winterslaap. Maar de bondscoach zal toch vaak wakker liggen. De zorgen van de Belgen zijn niet weggewerkt, integendeel", vatte onze commentator Peter Vandenbempt samen.

Romelu Lukaku scoort de enige goal van de match

Wedstrijdverloop

 1. 22:35 Einde
 2. 90+3' Einde Afgefloten! Lukaku breekt de ban voor de Belgen met een recordgoal, maar de prestatie van de Duivels is teleurstellend. Dit is een zege zonder glans. De Belgische zorgen zijn niet weggewerkt, integendeel.
 3. 90+1' We krijgen 3 minuten extra tijd.
 4. 89' Qua doelgevaar was het toch zeer beperkt na de pauze. De Belgen hebben in de tweede helft eigenlijk aan 100 procent afgewerkt. Wim De Coninck, Radio 1
 5. 22:30 Mignolet houdt de Belgen recht in het slot.
 6. 87' Lukaku versnelt het spel en kaatst met Origi. Hazard neemt over, maar knalt naast. De wedstrijd snakt naar het laatste fluitsignaal.
 7. 86' vervHiroki Sakai vervGotoku Sakai
 8. 22:26
 9. 84' Ook Defour wordt in Brugge uitgefloten. Dit kan toch echt niet de bedoeling zijn van zo'n rondreis met de Rode Duivels. Peter Vandenbempt, Radio 1
 10. 84' vervNacer Chadli vervJordan Lukaku
 11. 84' vervAxel Witsel vervSteven Defour
 12. 83' We houden onze boekhouding bij. Witsel verlaat het veld voor Defour, assistman Chadli maakt plaats voor J.Lukaku.
 13. 81' Er hangt nog een doelpuntje uit de lucht. Sakai gooit zich voor de bal en stopt Origi af.
 14. 22:22 Morioka (Waasland-Beveren) mag invallen bij de Japanners.
 15. 80' Japan geeft zich nog niet gewonnen. Wim De Coninck, Radio 1
 16. 22:20
 17. 22:20 Mignolet gaat nog een tweede keer goed plat in de slotfase
 18. 78' Bisnummer Mignolet En plots ontwaakt Japan helemaal. Mignolet moet weer een uitstekende save uit zijn mouwen schudden op een Japans schot.
 19. 78' vervGenki Haraguchi vervTakashi Inui
 20. 78' Kabasele kan toch echt niet overtuigen vanavond. Wim De Coninck, Radio 1
 21. 22:18 Mignolet houdt Sugimoto van de gelijkmaker
 22. 77' Mignolet staat op Kabasele trapt een gat in de lucht, maar Mignolet houdt de gelijkmaker van Sugimoto tegen. Prima redding!
 23. 76' geelYosuke Ideguchi
 24. 22:16 Hij heeft het record te pakken.
 25. 22:16 Lukaku kopt een voorzet van Chadli in doel.
 26. 22:15 Romelu Lukaku scoort de enige goal van de match
 27. 74' vervRomelu Lukaku vervDivock Origi
 28. 74' vervYuya Osako vervKenyu Sugimoto
 29. 73' De ban is dan toch gebroken voor de Belgen. Net op tijd om het gemor te sussen. Lukaku wordt meteen gewisseld.
 30. 72' Recordgoal Lukaku Chadli wandelt door de Japanse defensie. Lukaku kopt zijn prima voorzet makkelijk binnen. Nr. 31 voor recordschutter Lukaku, maar 90 procent van het werk komt op naam van Chadli. doelpuntRomelu Lukaku 1 -0
 31. 70' Morioka dwingt Mignolet tot een redding. Het schot is niet al te gevaarlijk, Mignolet lost zonder problemen op.
 32. 70' Op voetballend vlak is dit een grote teleurstelling van de Rode Duivels. Peter Vandenbempt, Radio 1
 33. 69' Met Kubo wordt ook die andere "geadopteerde" Japanner op het veld gegooid. De Gent-speler wordt in Brugge met gefluit onthaald.
 34. 22:10
 35. 68' vervTakuma Asano vervYuya Kubo
 36. 22:08 Mertens en De Bruyne mogen rusten.
 37. 22:08
 38. 67' Mirallas die invalt? Daar zaten we niet echt op te wachten. Wim De Coninck, Radio 1
 39. 66' Lukaku schudt de fans nog eens wakker na een te gretige Japanse interventie, maar zijn schot wordt afgeblokt.
 40. 65' 0-0, dat is toch beneden de verwachting. Dit is een teleurstellende prestatie. Peter Vandenbempt, Radio 1
 41. 62' vervKevin De Bruyne vervMousa Dembélé
 42. 62' Er gebeurt weinig in Brugge. Enkele wissels halen het tempo ook uit de wedstrijd. Dembélé lost De Bruyne af. Bij de bezoekers stapt Morioka het veld op.
 43. 62' vervKazuki Nagasawa vervRyota Morioka
 44. 60' vervDries Mertens vervKevin Mirallas
 45. 60' Beste Duivel naar de kant Einde van de wedstrijd voor Mertens, Mirallas mag zich een halfuur bewijzen.
 46. 58' België is na de rust wel baas, maar het doelpunt is er nog altijd niet. Peter Vandenbempt, Radio 1
 47. 57' Kevin Mirallas trekt zijn dikke jas uit. Wordt hij de eerste invaller?
 48. 21:58 Thorgan Hazard heeft het moeilijk tegen de Japanse defensie.
 49. 55' Als de Duivels Japan een klein beetje loslaten, dan zijn ze daar weer. Peter Vandenbempt, Radio 1
 50. 54' Japan doet nog altijd zeer goed mee. Yamaguchi aarzelt niet, de bal zoeft een metertje over de kooi van Mignolet.
 51. 52' De Bruyne probeert te dirigeren Lekkere opening van De Bruyne. Mertens loopt goed weg, maar is een beetje uit evenwicht en trapt half naast de bal.
 52. 21:51 Ideguchi is sneller op de bal dan De Bruyne.
 53. 50' Er zit wat meer vaart in het spel van de Belgen. Dries Mertens blijft de gevaarlijkste man. Hij stuurt Hazard in het straatje, maar Kawashima is bij de pinken.
 54. 47' De Belgen zijn beter begonnen aan de tweede helft dan aan de eerste helft. Peter Vandenbempt, Radio 1
 55. 47' De eerste dreiging komt van de Duivels. Chadli kan niet koppen, Vertonghen knalt hoog over in de herneming.
 56. 46' Aftrap Er wordt weer gevoetbald in Brugge. Krijgen de Rode Duivels hun motor nu wel aan de praat?
 57. 21:46 Tweede helft
 58. 21:30 Rust
 59. 45' Rust Rust! De Belgen hebben de match niet echt onder controle, maar waren wel de gevaarlijkste ploeg. Overtuigend is het zeker niet en dat moet bondscoach Martinez toch zorgen baren. De balcirculatie is zeer stroef en de defensie oogt weer wankel. Japan heeft wel al veel energie verbruikt. Betalen ze daar na de pauze een prijsje voor?
 60. 42' De Belgen hebben zeker kansen gehad in de eerste helft. Peter Vandenbempt, Radio 1
 61. 42' Hazard had hier meer mee moeten doen Hazard ontsnapt, verslikt zich dan bijna in de bal, geraakt toch nog voorbij Kawashima, maar loopt zich uiteindelijk vast. De Belgen wroeten.
 62. 21:26 Lukaku zit in de greep van vijf Japanners.
 63. 40' Op een vrijschop is het weer alarmfase rood. Yoshida krijgt veel ruimte, maar knikt vanuit buitenspelpositie over.
 64. 39' Mousa Dembélé begint op te warmen. Wordt hij een van de eerste Belgische invallers?
 65. 38' Als de Belgen de zestien van Japan bereiken, dan zijn ze toch gevaarlijker dan de Japanners aan de overkant. Wim De Coninck, Radio 1
 66. 36' De Belgische defensie oogt erg onzeker. Nagatomo dropt twee uitstekende voorzetten in de zestien, maar Japan doet er niets mee.
 67. 35' Belgisch gevaar vaak via Mertens Mertens brengt de bal nog eens voor doel. Kawashima wordt aan de eerste paal bijna geklopt door een ploegmaat, maar is alert.
 68. 21:16 Japan zet de Belgische verdediging onder druk.
 69. 31' Belgen blijven zoeken De Rode Duivels hebben al twee keer een opflakkering gehad, maar slagen er maar niet in om de match echt in handen te nemen.
 70. 31' De Belgen verkijken zich op een lange bal. Asano is weg in de rug van de Belgische defensie, maar mist zijn controle. Hier ontsnappen Vermaelen en co.
 71. 30' Chadli wisselt heel veel van positie met Mertens en zit daardoor nauwelijks in de wedstrijd. Achteraan acteert Kabasele zeer nerveus. Wim De Coninck, Radio 1
 72. 21:13
 73. 26' Beweeglijke Japanners Uitstekende aanval van Japan. Op rechts hebben de bezoekers zeer veel vrijheid, Osako knikt de cross een metertje over.
 74. 24' Eden Hazard staat niet op het wedstrijdblad, maar zit wel in de tribune. Hij houdt er Boyata en Sels gezelschap.
 75. 21:09 Lukaku krijgt de bal niet voorbij Kawashima.
 76. 21:08 Ook De Bruyne raakt niet voorbij Kawashima
 77. 23' De Belgen prikken tegen op de counter. Ze krijgen maar geen controle over de wedstrijd. Peter Vandenbempt, Radio 1
 78. 22' Goed schot Eindelijk nog eens de Belgen. Meunier rukt op rechts op, in het centrum dwingt De Bruyne Kawashima tot een goeie save. De bal had iets meer naar het hoekje gemogen, De Bruyne raakt de bal ook niet geweldig.
 79. 19' De Belgen hebben het moeilijk om de bal op het middenveld bij Witsel en De Bruyne te krijgen. Martinez kijkt toch wat bezorgd. Wim De Coninck, Radio 1
 80. 21:04 Mertens kan net niet bij de bal.
 81. 18' België komt nog eens piepen. Mertens versnelt en zwiept met links voor de kooi, de bal is iets te hoog voor Lukaku.
 82. 21:02 Wie neemt de rol van Hazard vandaag over?
 83. 16' De hoge druk van Japan lijkt tot het verleden te behoren. Maar het Belgische spel verloopt nog altijd stroef. Het is geen toeval dat de beste Belgische kans er na een snelle tegenstoot kwam.
 84. 21:00 Kawashima is net op tijd om Lukaku af te stoppen
 85. 13' Grootste kans Op de counter slaan de Belgen bijna toe. De bal belandt met een gelukje voor de voet van Lukaku, maar Kawashima zit er tussen.
 86. 12' Japan hapt even naar adem, maar dat levert niet meteen goed voetbal op bij de Belgen. De balcirculatie is nog niet om over naar huis te schrijven.
 87. 20:56 De eerste kans voor de Belgen komt op naam van De Bruyne.
 88. 20:55 Kunnen de bezoekers dit hoge tempo aanhouden? En wanneer krijgen de Belgen hun motor aan de praat?
 89. 8' De Belgische fans kunnen toch een eerste keer opveren. De Bruyne vertrekt aan de middenlijn en blijft lopen, maar zijn schot bedreigt Kawashima niet.
 90. 7' De Belgen weten niet wat hen overkomt. Wim De Coninck, Radio 1
 91. 7' België speelt met vuur. Na balverlies van Vermaelen zijn er kansen voor de bezoekers, maar Japan speelt het niet goed uit.
 92. 5' België is onvoorstelbaar slap aan deze wedstrijd begonnen. Het is opmerkelijk hoe Japan de Belgen probeert te versmachten. Peter Vandenbempt, Radio 1
 93. 20:49 Lukaku klimt hoger dan Makino.
 94. 4' Japanse pressing België slaagt er niet in om uit te voetballen of om achteraan op te bouwen. De Japanners lopen als gekken en storen ontzettend vroeg.
 95. 3' Dit begin lijkt nadrukkelijk op de openingsfase van tegen Mexico. Japan komt hier met veel lef voetballen. Peter Vandenbempt, Radio 1
 96. 2' De Rode Duivels krijgen een eerste verwittiging van Japan, dat snel over rechts naar voren trekt. Maar Kabasele maakt de actie van Asano onschadelijk.
 97. 1' Aftrap België en Japan zijn aan hun oefenpot begonnen. Zetten de Belgen iets recht na de mindere prestatie tegen Mexico?
 98. 20:45 Eerste helft
 99. 20:41 File in Brugge Het is tijd voor de volkslieden. Er worden zo'n 26.000 fans verwacht in Brugge, al zouden nog heel wat supporters in de file rond het stadion staan.
 100. 20:37 Martinez is het aan zijn positie en standing verplicht om ook vanavond met het gebruikelijke systeem te spelen. Wim De Coninck, Radio 1
 101. 20:32 Door de tegendoelpunten tegen Mexico en door de uitspraken van De Bruyne heeft deze oefenwedstrijd aan belang gewonnen. Er zit toch wel wat druk op deze match. Peter Vandenbempt, Radio 1
 102. 20:28 Japan speelt zeer dynamisch. We zullen een geoliede machine moeten vormen. Bondscoach Roberto Martinez bij VTM
 103. 20:27 Eden Hazard was wat onzeker na de match tegen Mexico en er worden geen risico's genomen met de aanvoerder van de Belgen.
 104. 20:17 Alle namen op een rijtje.
 105. 20:09 Opstelling Japan Zoek bij Japan niet naar vedetten Honda, Kagawa en Okazaki, die (voorlopig) niet in de plannen van de Japanse bondscoach passen. De "Belgen" Kubo en Morioka zitten op de bank, oude bekende Kawashima begint wel aan de match.
 106. 20:09
 107. 20:08 Ik veronderstel dat de 3-4-3 ook vanavond gehanteerd wordt. Peter Vandenbempt, Radio 1
 108. 19:55 Wie verdwijnt uit de ploeg? Bondscoach Martinez had al aangegeven dat Courtois zijn plaats zou moeten afstaan aan Mignolet. In de defensie worden Ciman en Boyata geslachtofferd. Ook Tielemans verhuist naar de bank.
 109. 19:55 De Belgische bankzitters, zonder Eden Hazard.
 110. 19:51 Lammens: "Opnieuw een uitstekende test voor de Rode Duivels"
 111. 19:49 Opstelling België Mignolet staat vanavond nog eens tussen de palen. Kabasele, Vermaelen en Vertonghen vormen de defensie, al is het niet uitgesloten dat Meunier ook in de verdediging zal postvatten. Diepe spits Lukaku krijgt voorin het gezelschap van Mertens, T.Hazard en De Bruyne.
 112. 19:48
 113. 19:27
 114. 19:24
 115. 19:16
 116. 16:04 Politiecommissaris: "Zijn niet echt ongerust"
 117. 13:10 Morioka vs. België: "Droomspeler die als een spons alles opneemt", dixit Clement
 118. 12:12
 119. 08:12 We leggen de nadruk op een heel goeie mobiliteit, omdat er fans zullen zijn die de stad wat minder goed kennen, en anderzijds op een verhoogd politietoezicht. We hebben voldoende politiemensen in de omgeving. Er is geen alcoholverbod in het stadion, maar er mogen geen glazen gebruikt worden in de omgeving van het stadion. Yves Rotty, Brugse politie
 120. 08:11 Politie van Brugge beschouwt duel als risicomatch De politie van Brugge beschouwt België-Japan als risicomatch. Drie weken geleden waren er rellen na Club Brugge-Antwerp. Het stadsbestuur vreest nu dat hooligans van Belgische clubs zich kunnen mengen onder de fans van de Rode Duivels. Er komen dus extra veiligheidsmaatregelen.
 121. 07:05

  Back at home! Thanks @clubbrugge for paying special attention to me! #wearebruges #TÔTOUTARD

  Een bericht gedeeld door Meunier Thomas 💏👪 (@thomas12meunier) op

 122. 06:54 België verloor niet in 2017 Roberto Martinez kan straks met een ongeslagen status de winter ingaan, als zijn jongens zich niet laten kisten door Japan. In 2017 zouden de Belgen dan geen enkele match verloren hebben. De laatste nederlaag van de Rode Duivels was op 1 september 2016 tegen Spanje (0-2).
 123. 06:52 Gaat Lukaku Van Himst en Voorhoof voorbij? Romelu Lukaku kwam met zijn 2 goals tegen Mexico op gelijke hoogte van Bernard Voorhoof en Paul Van Himst als topschutter van de Rode Duivels. Vanavond kan hij met een 31e goaltje voorbij die twee legendes gaan.
 124. 06:51 België kon nog nooit Japan kloppen Het wordt de 5e onderlinge ontmoeting tussen België en Japan, dat nog nooit verloor van de Belgen. Twee gelijke spelen en twee nederlagen, dat is het verdict. De laatste confrontatie, in november 2013 in de aanloop naar het WK 2014, eindigde op 2-3 in Brussel.
 125. 20:06 Meunier: "3-4-3 is het beste systeem voor de Rode Duivels"
 126. 20:05 Vandenbempt: "Meunier heeft De Bruyne gewoon frontaal gecounterd"
 127. 20:00 In één en dezelfde match kunnen de Belgen tien tot vijftien minuten op een ontzettend hoog niveau spelen, om daarna een complete inzinking te kennen. Ze kunnen eender welk elftal verslaan, maar ze kunnen ook van een klein ploegje verliezen. Ik heb begrepen dat er wat polemiek ontstaan is na hun laatste interland (3-3 tegen Mexico). Ze zullen daardoor misschien extra geprikkeld zijn en tegen ons een ander gelaat willen tonen. We zijn op onze hoede. de Japanse bondscoach Vahid Halilhodzic
 128. 19:58 Japanse bondscoach: "België heeft nog niets gewonnen" De Japanse bondscoach had het op zijn perspraatje over "een belangrijke test tegen één van de beste elftallen van de wereld". "Maar om ook een sterk team te vormen, is er meer nodig. De spelers moeten complementair zijn. Ik weet niet wat er precies schort in hun groep. Er wordt al jaren over deze Belgische ploeg gepraat, maar ondanks de individuele kwaliteiten werd er nog niets gewonnen", zei Vahid Halilhodzic.
 129. 19:58 Japan over België: "Veel kwaliteit, maar nog niets gewonnen"
 130. 19:57 Martinez over De Bruyne: "1 mening openbaar, de rest is binnenskamers"
 131. 17:50
 132. 16:07
 133. 15:52 Niet zeker of Hazard en Lukaku in actie komen Roberto Martinez had ook nog wat nieuws over Eden Hazard, die gisteren niet trainde omdat hij een trap had gekregen tegen Mexico. "Maar het is allemaal niet te erg. Zijn club moet zich geen zorgen maken. Het is wel nog niet zeker of hij morgen zal spelen, ook al omdat hij al 90 minuten voetbalde tegen Mexico. En Romelu Lukaku verkeert in hetzelfde geval."
 134. 15:49 Mignolet, Vertonghen en Kabasele in de basis tegen Japan Bondscoach Roberto Martinez heeft op zijn pc daags voor de match meegedeeld dat Mignolet in doel zal staan. "Ook Jan Vertonghen en Christian Kabasele zullen spelen. Zij zijn fit." Vertonghen was out voor Mexico en ook Kabasele sukkelde.
 135. 15:49
 136. 15:48 Martinez: "Mijn tactiek verandert niet door uitspraken van voorbije 24 uur"
 137. 15:47
 138. 13:40 Kevin De Bruyne vindt dat het tactisch beter moet bij de Rode Duivels
 139. 12:59 De Bruyne: "Er staat tactisch geen goed systeem voor de ploeg"
 140. 12:39 Dembele: "We moeten dingen uitproberen en bijschaven"
 141. 12:39 Ciman: "Het is logisch dat de verdediging kritiek krijgt na 3 tegengoals"
 142. 12:19 De Bruyne: "We spelen nog altijd te veel op basis van talent"
 143. 11:11 Wie wel vlot meeliep met de groep was Jan Vertonghen. De verdediger werd nog gespaard tegen Mexico omdat hij last had aan zijn enkel, maar voor het duel tegen Japan lijkt hij dus wel fit.
 144. 11:09 Geen Eden Hazard op training De Rode Duivels trainden vandaag een eerste keer voor de oefenmatch tegen Japan. Eden Hazard was een opvallende afwezige. De Chelsea-speler had nog te veel last van een trap die hij incasseerde tijdens de match tegen Mexico. Hij bleef dus binnen, maar de schade zou meevallen. "Niets om ons grote zorgen over te maken", liet de KBVB weten.
 145. 11:04 Lukaku: "Weet dat we vorige keer op onze bek zijn gegaan tegen Japan"
 146. 10:59 De Japanners oefenden ook al deze week. Zij namen het op tegen Brazilië. Dat werd niet meteen een succes want Japan verloor met 1-3.
 147. 10:57 België-Japan Japan wordt de tweede sparringpartner voor de Rode Duivels op weg naar het WK in Rusland. De Belgen ontvangen hun tegenstander dinsdagavond in het Jan Breydelstadion. Kunnen ze na het 3-3-gelijkspel tegen Mexico de supporters nu wel een zege schenken?
 148. 10:55 Vooraf
 149. Opstelling Japan Eiji Kawashima, Hiroki Sakai, Maya Yoshida, Tomoaki Makino, Yuto Nagatomo, Kazuki Nagasawa, Hotaru Yamaguchi, Yosuke Ideguchi, Takuma Asano, Yuya Osako, Genki Haraguchi
 150. Opstelling België Simon Mignolet, Christian Kabasele, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Kevin De Bruyne, Axel Witsel, Nacer Chadli, Thorgan Hazard, Romelu Lukaku, Dries Mertens
opstelling
België
12 Simon Mignolet
24 Christian Kabasele
3 Thomas Vermaelen
5 Jan Vertonghen
15 Thomas Meunier
7 Kevin De Bruyne
6 Axel Witsel
22 Nacer Chadli
18 Thorgan Hazard
9 Romelu Lukaku
14 Dries Mertens
wisselspelers
11 Kevin Mirallas
19 Mousa Dembélé
17 Divock Origi
16 Steven Defour
2 Jordan Lukaku
1 Thibaut Courtois
4 Leander Dendoncker
8 Youri Tielemans
13 Koen Casteels
21 Laurent Depoitre
23 Laurent Ciman
25 Adnan Januzaj
trainer
Roberto Martinez
Japan
1 Eiji Kawashima
19 Hiroki Sakai
22 Maya Yoshida
20 Tomoaki Makino
5 Yuto Nagatomo
25 Kazuki Nagasawa
16 Hotaru Yamaguchi
2 Yosuke Ideguchi
18 Takuma Asano
15 Yuya Osako
8 Genki Haraguchi
wisselspelers
14 Ryota Morioka
11 Yuya Kubo
9 Kenyu Sugimoto
10 Takashi Inui
21 Gotoku Sakai
3 Gen Shoji
4 Shintaro Kurumaya
6 Wataru Endo
7 Shu Kurata
12 Shusaku Nishikawa
13 Shinzo Koroki
17 Makoto Hasebe
23 Masaaki Higashiguchi
24 Genta Miura
trainer
Vahid Halilhodzic