Refresh


home : Voetbal : oefeninterlands


Matte Derby der Lage Landen kan enkel in slotfase bekoren

Carrasco helpt de Belgen aan een 1-1 tegen Nederland.

wo 09/11/2016 - 22:41 De 126e interland tussen Nederland en België was er geen voor de geschiedenisboeken. Nederland kwam voor de rust op voorsprong tegen de dominerende, maar weinig geïnspireerde Belgen, die zonder diepe spits speelden. In het slotkwartier, met diepe spits, zetten de Rode Duivels toch nog even aan en zo konden ze de nederlaag vermijden.

Nederland 1
Klaassen 38'
België 1
Carrasco 82'

einde

Nederland - België in een notendop:

 • Sleutelmoment: Pas na de gevleide gelijkmaker van Carrasco spreken de Belgen eindelijk hun kwaliteiten aan, maar de sterke Nederlandse defensie slikt geen tweede tegengoal meer.
 • Man van de match: De verdediging was de voorbije jaren vaak het pijnpunt van Oranje, maar met Southampton-verdediger Virgil van Dijk heeft Nederland een topper in huis.
 • Opvallend: Nederland moet nog een beetje langer wachten op een zege tegen België. De laatste Nederlandse zege dateert al van 6 september 1997 (WK-kwalificatiewedstrijd, 3-1).

Te traag voorin, te slordig achteraan

Nog voor de aftrap kregen de Duivels al een eerste opdoffer te verwerken. Vincent Kompany leek zijn rentree te vieren, maar haakte “uit voorzorg” af tijdens de opwarming. Met Mertens als diepe spits liet Nederland het initiatief aan de Belgen, maar het gevaar kleurde toch vooral oranje.

Janssen was geregeld een lastpost voor de Belgische achterhoede, ook al omdat de communicatie tussen Ciman en Vertonghen te wensen overliet.

Een eerste misverstand werd niet afgestraft, al had Nederland misschien wel een penalty verdiend na de stevige tussenkomst van Mignolet, de vervanger van Courtois.

De Belgen trokken na een tweede waarschuwing van Janssen het laken stilaan naar zich toe, maar de combinaties tussen de Belgische fijne voetjes leverden amper gevaar op. Mertens mocht wel aanspraak maken op de openingsgoal, maar zijn kopbal likte de lat.

Kort voor het einde van de eerste helft was er opnieuw miscommunicatie tussen Ciman en Vertonghen. In zijn ArenA trok Vertonghen Lens tegen de grond, Klaassen liet de kans vanaf 11 meter niet liggen.

België begint pas in slotkwartier echt te voetballen

In het tweede bedrijf bleven de Belgen in hetzelfde bedje ziek. Na een uurtje verscheen met Lukaku dan toch een diepe spits aan het front, maar ook met de Everton-spits in de gelederen bleef de Belgische motor sputteren.

Pas in het slotkwartier, nadat Brenet de 2-0 na een avondwandeling had laten liggen, schoot België wakker onder impuls van Lukaku. Hij miste van dichtbij een licht afgeweken voorzet, maar bracht samen met Carrasco eindelijk meer schwung in het elftal.

Toch hadden de Belgen een dosis geluk nodig om op gelijke hoogte te komen: een knal van Carrasco week af op Veltman en waaide over Stekelenburg in doel. De gelijkmaker werkte bevrijdend, maar Lukaku en Hazard konden een gelijkspel niet meer afwenden.

Carrasco: "Oefenmatchen dienen vooral om klaar te raken"

 • Yannick Carrasco: “De ploeg heeft een goede match gespeeld. De eerste helft hadden we vooral veel balbezit en was het wat minder. De tweede helft speelden we meer verticaal richting doel. Wat ik vond van het systeem met Dries Mertens als diepe spits? Mertens is goed bezig en heeft het redelijk gedaan. Maar het is moeilijk om alleen te spelen tegen drie verdedigers. Oefenmatchen zijn vooral belangrijk om klaar te zijn voor grotere ploegen."
   
 • Jan Vertonghen: "Als je naar het spelbeeld kijkt, kunnen we niet tevreden zijn met een gelijkspel. Op 20 minuten na waren we altijd de betere ploeg. Maar de match kwam wel heel snel na het weekend en beide ploegen misten veel spelers. dat zag je ook wel. De penaltyfout die ik maakte? Dat was gewoon slecht verdedigd. Hun speler kon veel te makkelijk tussen Ciman en mij komen en daarna maakte ik inderdaad een fout. Ik ben blij dat het geen officiële match is en het ons geen punten kost."

Wedstrijdverloop

 1. 22:45 Uitgebreide samenvatting van Nederland-België
 2. 22:41 Einde
 3. 90+3' Einde Einde van de wedstrijd. België schoot pas na de gelijkmaker - met geluk - van Carrasco wakker, maar kon geen tweede keer scoren. Lukaku en Hazard kregen nog kansen, maar Stekelenburg hield het bij één tegentreffer. De conclusies: een diepe spits is absoluut nodig en achteraan oogt het momenteel onzeker.
 4. 90+3' De Belgen proberen het nog wel, maar in het centrum ligt gewoon te weinig ruimte.
 5. 90' De extra tijd bedraagt 3 minuten. Krijgt deze derby nog een winnaar?
 6. 89' vervGeorginio Wijnaldum vervBart Ramselaar
 7. 22:34 Doelman Stekelenburg houdt Eden Hazard van de 1-2
 8. 86' Nederlandse goalie staat onder druk De Belgen beginnen plots wel te voetballen. Lukaku fungeert uitstekend als bliksemafleider, maar Hazard besluit na het kaatsen met de Everton-spits op Stekelenburg.
 9. 22:31 Carrasco scoort de verdiende gelijkmaker.
 10. 84' Kunnen de Rode Duivels het nog opbrengen om Nederland in de laatste minuten helemaal weg te drukken? Filip Joos
 11. 84' vervSteven Defour vervYouri Tielemans
 12. 22:30 Lukaku is opnieuw dicht bij een goal
 13. 83' De Belgen proberen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Carrasco zet zijn turbo weer aan, maar Lukaku kan niet afwerken. Intussen is met Tielemans nog een debutant op het veld gekomen.
 14. 22:30 Schot van Carrasco wijkt af en valt in doel: 1-1
 15. 82' 1-1, met een dosis geluk Carrasco zet zich door en haalt uit met zijn linker. Het schot wijkt af op een Nederlands lichaamsdeel en waait over Stekelenburg in doel. doelpuntYannick Carrasco 1 -1
 16. 80' De Belgen zetten hun slotoffensief in en dat levert zelfs een doelpunt op, maar het feestje van Ciman wordt terecht afgevlagd.
 17. 22:26 Lukaku kan schot van Thorgan Hazard net niet in doel werken
 18. 78' Lukaku... Wat een misser bij de Belgen! Thorgan Hazard biedt Lukaku de gelijkmaker aan, maar hij tikt de licht afgeweken pass op een paar meter van het doel nog over.
 19. 22:24 Schot van Lukaku gaat naast
 20. 78' Lukaku werkt zich toch eens los van bewaker Bruma. In zijn typische stijl knalt hij voorlangs.
 21. 76' De opbouw verloopt veel te traag. En dan is scoren tegen Nederland, dat nochtans niet vaak de nul houdt, toch een probleem. Eddy Snelders
 22. 75' vervWesley Sneijder vervTonny Vilhena
 23. 74' Brenet laat de 2-0 liggen Brenet begint aan een avondwandeling en loopt enkele Belgische slaapkoppen voorbij, maar de invaller werkt dé kans van de tweede helft niet af.
 24. 22:20 Brenet dribbelt voorbij Belgische verdedigers en plaatst bal nipt naast
 25. 72' De Belgen staan veel te veel stil. Filip Joos
 26. 71' De Nederlandse verdediging, de voorbije jaren vaak het pijnpunt bij Oranje, staat als een huis. Ook de inbreng van Lukaku en Hazard levert voorlopig niets op.
 27. 69' Wakker worden! De Rode Duivels blijven al bij al toch een lamlendige indruk geven. Er zit veel te weinig snelheid in het spel van de Belgen, die ook na de rust amper doelgevaar creëren.
 28. 67' vervJeremain Lens vervMemphis Depay
 29. 66' Blessuregolf bij Nederland houdt aan Ze vallen als vliegen bij de Nederlanders. Lens valt uit met een spierblessure, de derde noodgedwongen wissel volgt.
 30. 22:12 Carrasco is het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter.
 31. 65' De Belgen omsingelen de zestien van Oranje nu eventjes. Filip Joos
 32. 22:12
 33. 64' Broederpaar Hazard eerste keer samen op het veld Dubbele wissel bij de Belgen: Mertens en De Bruyne mogen na een uurtje rusten, Lukaku en Thorgan Hazard verschijnen op het veld.
 34. 64' vervKevin De Bruyne vervThorgan Hazard
 35. 64' vervDries Mertens vervRomelu Lukaku
 36. 22:07 Belgen krijgen geen strafschop na fout op Carrasco, Stekelenburg stopt schot van De Bruyne
 37. 60' geelJoël Veltman
 38. 59' Dit was een penalty Carrasco is na de rust op dreef en zet zijn bewaker weer in de wind. Veltman schoffelt hem onderuit net binnen de zestien, maar de Poolse ref legt de bal er gek genoeg net buiten. Geen penalty, Stekelenburg bokst de daaropvolgende vrijschop van De Bruyne over doel.
 39. 22:06
 40. 57' We stralen toch een beetje arrogantie uit. Als je 0-1 achter staat, is dat een vreemde houding. Filip Joos
 41. 22:04 Knappe actie van Carrasco levert geen goal op
 42. 56' Geen diepe spits blijft een manco Carrasco worstelt zich voorbij Wijnaldum, maar zijn sterke actie wordt niet gevolgd door een goeie voorzet. Voor doel hebben de Belgen zonder diepe spits gewoon te weinig présence.
 43. 54' Eindelijk nog eens een poging van de Belgen. Witsel krult de bal aardig richting bovenhoek, maar zijn plaatsbal levert geen enkel probleem op voor Stekelenburg.
 44. 22:00 Doelman Stekelenburg plukt eenvoudig schot van Witsel
 45. 52' De Belgen tikken de bal weer rustig rond, maar dat hebben we in de eerste helft ook veel te veel gezien. Peter Vandenbempt
 46. 21:58 KV Mechelen klopte Luxemburg, zondag de tegenstander van Oranje.
 47. 21:56 Doelman Mignolet is net iets sneller op de bal dan Dost
 48. 49' De tussenkomst van Kabasele is weer aarzelend, maar Mignolet is net sneller op de bal dan Dost.
 49. 21:55
 50. 47' Ook doelpuntenmaker Klaassen staat niet meer op het veld. Brenet neemt de tweede helft voor zijn rekening.
 51. 46' Aftrap We voetballen weer in de ArenA. Bij de Belgen is er één wissel: Foket neemt de plaats in van Meunier, die kort voor de pauze bleef liggen na een luchtduel.
 52. 21:52 Tweede helft
 53. 21:48
 54. 21:40
 55. rust Hazard had er wel zin in, Carrasco en De Bruyne waren onzichtbaar. Maar vooral het gat in de punt van de aanval viel op. Dat is experimenteren om te experimenteren. Zinloos dus. Jan Mulder
 56. 21:38 Rust
 57. rust vervDavy Klaassen vervJoshua Brenet
 58. rust vervThomas Meunier vervThomas Foket
 59. 45+3' Rust Einde van de eerste helft. België had balbezit, probeerde te combineren, maar kon Stekelenburg geen enkele keer aan het werk zetten. Voorin was het spel niet snedig genoeg. De defensie oogde dan weer onzeker, met een strafschopovertreding van Vertonghen als dieptepunt. Klaassen liet de kans niet liggen.
 60. 45+2' Moeten ook de Belgen zo meteen al wisselen? Meunier komt slecht neer op zijn rug na een luchtduel met Dost en blijft liggen.
 61. 45' Zelfs in de duels oogt Oranje nu net iets kwieker. Peter Vandenbempt
 62. 42' De Nederlanders hollen geregeld achter een ongrijpbare bal aan, maar de technische suprematie van de Belgen wordt niet omgezet in doelrijpe kansen.
 63. 21:28 Nederlandse spelers en fans vieren de 1-0.
 64. 40' Het tweede misverstand tussen Ciman en Vertonghen wordt dus wel afgestraft. Filip Joos
 65. 21:28 Klaassen laat Mignolet geen kans vanaf de stip.
 66. 21:27 Klaassen schiet Nederland op voorsprong vanaf de stip: 1-0
 67. 38' 1-0 voor Oranje Nederland juicht: Klaassen laat Mignolet geen kans vanaf 11 meter en trapt de bal in het dak van het doel. doelpunt (pen.)Davy Klaassen 1 -0
 68. 37' geelJan Vertonghen
 69. 37' Strafschop! Penalty voor Oranje, een donderslag bij heldere hemel. Vertonghen trekt aan het shirt van Lens en tikt hem ook nog eens aan: de bal gaat terecht op de stip. De samenwerking tussen Ciman en Vertonghen was bij de penaltyfase weer niet ideaal.
 70. 36' De wedstrijd zit een beetje onder een stolp. Filip Joos
 71. 35' Achterin blijft het toch opletten voor concentratieverlies. Kabasele levert zomaar in, maar Sneijder bewijst dat zijn beste dagen toch al een tijdje achter de rug liggen.
 72. 21:22 Hazard heeft moeite om de bal te controleren.
 73. 33' Vrijschop levert niets op Vertonghen staat de bal af aan De Bruyne, die niet de beste vrije trap uit zijn sloffen schudt.
 74. 21:21 Vrije trap van De Bruyne zoeft over
 75. 33' Klaassen maakt een duidelijke obstructiefout op Hazard. Er volgt een vrijschop op een interessante plek, de Nederlandse middenvelder flirt met een tweede gele kaart.
 76. 21:18 Bruma werkt de bal weg voor de neus van Mertens
 77. 30' Het uitvoetballen bij Nederland is dramatisch. Peter Vandenbempt
 78. 29' De Belgen trekken het laken stilaan naar zich toe. Vanaf rechts volgt er deze keer een scherpe cross van Meunier, Bruma is zeer alert en werkt weg voor de neus van Mertens.
 79. 28' geelDavy Klaassen
 80. 28' Daar was onze diepe spits Ei zo na opent Mertens de score met een kopbal. De voorzet van De Bruyne is lekker, de kopslag van Mertens likt de lat.
 81. 21:15 Kopbal van Mertens gaat maar net over doel
 82. 27' vervVincent Janssen vervBas Dost
 83. 27' Exit Janssen, de man van het openingskwartier Nog meer zorgen bij de Nederlanders: "het probleem" Janssen lost zichzelf op, Dost is de tweede wisselspeler die al moet opdraven.
 84. 24' Wat is er al gebeurd? Halfweg de eerste helft, tijd voor een samenvatting: de Belgen zijn eigenlijk nog niet echt gevaarlijk geweest, Nederland kon al 2-3 keer voor paniek in de Belgische defensie zorgen. De Duivels hebben de jongste minuten wel de match in handen genomen.
 85. 23' De Nederlanders verliezen de bal nu snel op hun eigen helft. Ze raken niet meer tot bij Mignolet. Eddy Snelders (Radio 1)
 86. 21:09 Carrasco krijgt een duwtje in de rug van Wijnaldum.
 87. 20' De fijne voetjes bij de Belgen zoeken elkaar op bij de combinaties, maar Hazard en co lopen elkaar soms net iets te vaak voor de voeten.
 88. 21:08 Schot van Witsel wordt weggewerkt
 89. 17' Er zit tempo in de match Carrasco heeft ruimte in de zestien en zoekt Mertens aan de tweede paal, Van Dijk onderschept en werkt de bal weg. Goeie actie van de Nederlandse verdediger.
 90. 21:05 Doelman Mignolet moet de bal op tijd wegboksen
 91. 16' Meteen personeelsproblemen bij de thuisploeg: Schaars moet naar de kant, Clasie valt na een kwartiertje al in.
 92. 15' Mignolet is hier niet echt Nederlandse vrienden aan het maken. Filip Joos
 93. 15' vervStijn Schaars vervJordy Clasie
 94. 15' Oranje dreigt weer. Janssen wordt opnieuw in stelling gebracht, maar komt nog eens de harde hand van Mignolet tegen.
 95. 21:01 Nederland zorgt voor gevaar na foutje van Ciman
 96. 12' Miscommunicatie Vertonghen-Ciman Een misverstand in de Belgische achterhoede wordt bijna afgestraft. Ciman kopt te kort terug, waarna de uitkomende Mignolet Janssen toch raakt. De scheidsrechter ziet er geen graten in.
 97. 11' Onze mensen in de ArenA proberen te achterhalen wat er aan de hand is met Vincent Kompany. De verdediger zou zelf op het einde van de opwarming beslist hebben om toch niet te spelen.
 98. 20:58 Duivels duiken een eerste keer op voor doel
 99. 10' Vincent Kompany zou uit voorzorg aan de kant gehouden zijn. Maar dan moet hij toch iets gevoeld hebben in de opwarming. En kan hij zondag dan spelen? Peter Vandenbempt
 100. 8' Hazard zit goed in de wedstrijd. Hij tikt snel door naar De Bruyne, maar zijn controle is niet optimaal.
 101. 6' Mertens heeft te veel tijd nodig Na een Nederlandse corner krijgt Mertens een uitstekende counterkans, maar de eerste echte Belgische aanval wordt in de kiem gesmoord door het getreuzel van de Napoli-winger.
 102. 4' Lens ontsnapt een eerste keer op de rechterflank na Belgisch balverlies, maar kan Janssen niet bereiken. Kabasele keert tijdig terug.
 103. 20:51 Kabasele komt aan de aftrap in de plaats van de geblesseerde Kompany.
 104. 20:51 Everton-coach Koeman ziet Lukaku en Mirallas voorlopig niet aan het werk.
 105. 1' De Belgen spelen dus toch met drie man achteraan: Kabasele, Ciman en Vertonghen. Houdt deze onuitgegeven defensie stand tegen Oranje?
 106. 20:49
 107. 1' Aftrap De 126e derby tussen Nederland en België is op gang getrapt. Vincent Kompany viel uit in de opwarming.
 108. 20:48 Eerste helft
 109. 20:41 Kompany staat dan toch niet aan de aftrap Net binnengelopen: Kompany speelt niet, Kabasele is zijn vervanger. De City-verdediger haakt dus af na de opwarming, misschien met een nieuwe blessure. Wat een opdoffer voor de ex-aanvoerder, die eindelijk zijn rentree zou vieren.
 110. 20:39 Mignolet? Ik vind dat je altijd de beste doelman moet opstellen. Als je Courtois hebt, laat hem dan staan. Wesley Sonck
 111. 20:36 Mertens heeft bij Napoli al vaker als diepe spits gespeeld en heeft het daar goed gedaan. Wesley Sonck
 112. 20:35 Ik ben volledig fit, maar dat moeten we ook zo houden. Deze beslissing komt van Bayern en mezelf, maar ik had zelf de belangrijkste stem. Ik ben geen kleine jongen meer, dus ik kan heel goed bepalen wat goed voor mij is. Arjen Robben over zijn afwezigheid bij Voetbal International
 113. 20:34
 114. 20:31 Eén en livestream Op Eén en op onze livestream is de voorbeschouwing op Nederland-België begonnen. Imke Courtois, Jan Mulder en Wesley Sonck zijn de gasten aan de tafel van Karl Vannieuwkerke.
 115. 20:25 Het "smoelenboek" voor de Nederlandse cameramensen.
 116. 20:10 Er zitten vier spitsen in de selectie. Als je Lukaku rust geeft, waarom laat je dan geen doublure spelen? Daar is de logica toch wat zoek. Eddy Snelders
 117. 20:08 Ik denk dat Martinez Mertens wil belonen, al doe je hem er geen echte dienst mee. De Bruyne en Hazard zullen ook wel eens in de spits verschijnen, maar wat gaan zij daar doen? Eddy Snelders
 118. 20:08
 119. 20:08 Eden Hazard blijft dus aanvoerder.
 120. 20:06 Raes: "De Derby der Lage Landen leeft hier zeker nog"
 121. 20:06 Welke Belg ik het meest vrees? Vrezen is niet het juiste woord, maar je moet de kwaliteiten van de tegenstander erkennen. Met Hazard en De Bruyne heeft België creativiteit voorin, met Kompany en Vertonghen veel kracht achteraan. België is een complete ploeg en daarom wordt het een interessante affiche. Danny Blind
 122. 20:05 Ik ben realistisch genoeg om te weten hoe de waardeverhoudingen liggen. België is een zeer goeie ploeg, maar wij hebben ook goeie spelers. Zij zetten stappen, maar we zitten nog in een groeifase. Danny Blind
 123. 20:02 Nederlandse fans: "Dit wordt de dag van de ommekeer"
 124. 19:57 Martinez: "Nieuwe dingen uitproberen"
 125. 19:55 Opstelling Nederland Bondscoach Danny Blind brengt de verwachte namen aan de aftrap tegen België. Door een resem blessures en afzeggingen moest hij wel een beetje puzzelen: Schaars en Lens keren terug in de basisploeg. Arjen Robben krijgt rust en komt vanavond niet in actie.
 126. 19:55
 127. 19:54 Blind: "Realistisch genoeg om te weten hoe de verhoudingen op dit moment liggen"
 128. 19:53 De focus is er voor beide wedstrijden. Deze match helpt ons bij onze voorbereiding op het duel van zondag, maar we kijken uit naar deze interland. Dit is niet zomaar een oefenmatch. Het wordt interessant. Roberto Martinez
 129. 19:52 Vincent Kompany oogt ontspannen en lijkt fysiek zeker in orde. Het is belangrijk om hem hier te hebben. En ons vertrouwen in Simon Mignolet is immens. Roberto Martinez
 130. 19:50 Dat we zonder diepe spits spelen? De verstandhouding tussen de spelers is belangrijk. We willen verschillende elementen uitproberen en nagaan hoe flexibel we zijn. We willen kijken hoe Mertens, Hazard en De Bruyne samenspelen. Mertens zal voorin spelen, dat heeft hij ook al bij Napoli gedaan. Dit is de juiste dag om zoiets te proberen. Roberto Martinez
 131. 19:43 Met z'n vieren achteraan? Het is nog even afwachten naar de uitleg van de bondscoach over de veldbezetting. Maar als we onderstaande tweet mogen geloven, zal België met z'n vieren achteraan spelen. Carrasco zou dan de rol van "diepe spits" vertolken.
 132. 19:42
 133. 19:37 Opstelling België Roberto Martinez pakt tegen Nederland uit met een verrassing: de Belgen beginnen zonder diepe spits aan de wedstrijd. Wellicht zal Eden Hazard of Yannick Carrasco de rol in de punt van de aanval voor zijn rekening nemen. In doel krijgt Thibaut Courtois rust. Vincent Kompany is er voor het eerst sinds 13 oktober 2015 nog eens bij.
 134. 19:35
 135. 19:23 Robben komt vanavond niet in actie, maar zal zijn ploegmaats wel aanmoedigen in het stadion.
 136. 18:12
 137. 17:47
 138. 17:15 RETRO: Leren de Duivels Oranje straks weer een lesje?
 139. 17:15
 140. 16:40 Retro: Rode Duivels kloppen Nederland met 4-2 in Brussel (2012)
 141. 15:05
 142. 15:00 De statistieken zien er goed uit voor de Rode Duivels:
 143. 14:10 Geplaagde Oranje-coach wil ranking verbeteren
 144. 14:09 Martinez: "Nederland is glamour, Estland is business"
 145. 12:21 Alleen Stekelenburg en Sneijder zijn er nog van 2012 Van het Nederlandse elftal waartegen de Belgen op 15 augustus 2012 met 4-2 wonnen, zijn er nu nog maar twee namen bij: Stekelenburg en Sneijder. De andere negen toen waren Van Rhijn, Heitinga, Narsingh, Mathijsen, Willems, De Jong, Van der Vaart, Robben en Huntelaar. Van Rhijn is volledig uit beeld verdwenen bij Oranje, net als De Jong en Van der Vaart. Heitinga en Mathijsen zijn gestopt, Willems is uit vorm en Huntelaar verloor de concurrentiestrijd van Janssen. Narsingh werd gepasseerd, Robben blijft uit voorzorg aan de kant.
 146. 08:31 Belgen 19 jaar ongeslagen tegen noorderburen, 4-2 in 2012 De laatste nederlaag van België tegen Nederland dateert van 19 jaar geleden: op 6 september 1997 won Oranje met 3-1 in De Kuip in Rotterdam in de voorronde voor het WK 1998. Daarna volgden vier gelijke spelen, de laatste twee matchen werden zeges voor de Belgen. Het laatste duel was de 4-2 zege in Brussel in augustus 2012: onder Marc Wilmots scoorden Benteke, Mertens, Lukaku en Vertonghen.
 147. 08:29 QUIZ: Kent u de uitslag van deze 7 krakers tussen Nederland en België?
 148. 08:24 Robben sluit vandaag aan bij Oranje, maar speelt niet In samenspraak met Bayern München laat Arjen Robben de match tegen de Belgen schieten. De winger sluit vandaag wel aan bij Oranje, maar hij zal de match in de tribune volgen. "Ik heb zin om te komen, alles gaat goed", zegt de Nederlander, die maar pas fit is na een blessure. Tegen Luxemburg - om de punten - speelt hij zondag wel mee, dat wordt zijn eerste interland in een jaar.
 149. 08:23
 150. 08:22 woensdag
 151. 19:51 Fellaini er niet bij tegen Nederland, Martinez: "Kan nog geen opstelling geven"
 152. 19:45
 153. 17:41
 154. 17:33 Nederland hoeft Fellaini niet te vrezen De Rode Duivels zullen het morgen tegen Nederland zonder Marouane Fellaini moeten doen. De middenvelder van Manchester United liep zondag in de wedstrijd tegen Swansea City een blessure op en verlaat de selectie.
 155. 15:53 "Alles ondergeschikt aan duel tegen Luxemburg" Wesley Sneijder aast op het record van Edwin van der Sar, die 130 wedstrijden speelde voor Oranje. De middenvelder zit zelfs aan 124 caps en wil graag spelen tegen de Rode Duivels. Sneijder komt wel net terug uit blessure en dus is bondscoach Danny Blind voorzichtig. "Ik stel hem op als hij fit is, maar alles is ondergeschikt aan de match van zondag tegen Luxemburg", zei Blind.
 156. 15:09
 157. 14:57 Danny Blind moet puzzelen Danny Blind zag Davy Pröpper (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Terence Kongolo en Rick Karsdorp (Feyenoord) uitvallen. Arjen Robben wordt tegen de Rode Duivels gespaard en Kevin Strootman (AS Roma) en Jetro Willems (PSV) zijn niet fit. "Dat is niet prettig. Ik mis spelers die normaal basisspeler zouden zijn."
 158. 14:49
 159. 14:38
 160. 14:36 De wedstrijd tegen België is vooral belangrijk voor de FIFA-ranking, die eventueel bij de play-offs om de hoek komt kijken. Dat vind ik nog belangrijker dan de prestige van dit duel. Danny Blind, bondscoach Nederland
 161. 14:36
 162. 14:33 Na de vele afzeggingen in het Nederlandse kamp kon bondscoach Danny Blind vanmiddag toch beschikken over een complete selectie. Debutanten Marvin Zeegelaar, Bart Ramselaar en Joshua Brenet trainden mee achter gesloten deuren.
 163. 13:35 Wie wordt aanvoerder tegen Nederland? Martinez: "Ik wil een ploeg vol leiders"
 164. 07:27 Witsel: "Of het bizar is dat Lombaerts er niet bij is? Vraag het aan de coach"
 165. 07:27 dinsdag
 166. 21:07 Martinez over Nainggolan: "Niemand krijgt een selectie op basis van zijn naam"
 167. 20:28 Ook het Nederlandse elftal heeft maandag een eerste keer getraind, maar bondscoach Danny Blind mocht slechts 9 internationals op training verwelkomen. Naast doelmannen Stekelenburg, Cillessen en Vorm verschenen enkel Sneijder, Blind, Depay, Janssen, Vilhena en Wijnaldum op het trainingsveld.
 168. 20:28
 169. 20:26 Poolse ref voor 126e derby De Poolse scheidsrechter Szymon Marciniak heeft woensdag de leiding bij de oefeninterland in Amsterdam. De 35-jarige Marciniak kan in de ArenA, die nog lang niet is uitverkocht, beschikken over doellijntechnologie.
 170. 20:23 Het klopt dat Nicolas Lombaerts heel teleurgesteld was. Hij was er heel graag bij geweest en heeft me dat ook gezegd, maar het is de coach die beslist. Hopelijk mogen we hem volgende keer opnieuw verwelkomen. Axel Witsel over de afwezigheid van Zenit-ploegmaat Lombaerts
 171. 20:23 Nederland is een mooie wedstrijd voor de supporters en een derby is nooit helemaal een vriendschappelijke match, maar uiteindelijk moeten we het tegen Estland ook doen. We mogen die wedstrijd niet uit het oog verliezen. Axel Witsel
 172. 20:22
 173. 20:22 Vandenbempt: "Martinez moet de pers en de fans niet voor dommeriken nemen"
 174. 20:22 Tielemans: "We hoeven niet per se het initiatief te nemen tegen Nederland"
 175. 20:22 FOTO: Geen zomerse Duivels meer, wel mutsen en dikke vesten
 176. 20:20 Nederland-België Woensdag nemen België en Nederland het nog eens tegen elkaar op in een ouderwetse derby. Volg op deze pagina alle nieuwtjes uit de korte voorbereiding op de oefeninterland.
 177. 20:20 Maandag
 178. Opstelling België Simon Mignolet, Thomas Meunier, Christian Kabasele, Laurent Ciman, Jan Vertonghen, Steven Defour, Eden Hazard, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Dries Mertens, Yannick Carrasco
 179. Opstelling Nederland Maarten Stekelenburg, Joël Veltman, Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk, Daley Blind, Georginio Wijnaldum, Stijn Schaars, Davy Klaassen, Jeremain Lens, Vincent Janssen, Wesley Sneijder
opstelling
Nederland
1 Maarten Stekelenburg
2 Joël Veltman
3 Jeffrey Bruma
4 Virgil van Dijk
5 Daley Blind
8 Georginio Wijnaldum
6 Stijn Schaars
7 Davy Klaassen
11 Jeremain Lens
9 Vincent Janssen
10 Wesley Sneijder
wisselspelers
18 Jordy Clasie
19 Bas Dost
12 Joshua Brenet
21 Memphis Depay
16 Tonny Vilhena
20 Bart Ramselaar
14 Bruno Martins Indi
15 Marvin Zeegelaar
17 Steven Berghuis
22 Luuk de Jong
23 Michel Vorm
24 Jasper Cillessen
trainer
Danny Blind
België
12 Simon Mignolet
15 Thomas Meunier
3 Christian Kabasele
23 Laurent Ciman
5 Jan Vertonghen
16 Steven Defour
10 Eden Hazard
6 Axel Witsel
7 Kevin De Bruyne
14 Dries Mertens
18 Yannick Carrasco
wisselspelers
24 Thomas Foket
9 Romelu Lukaku
21 Thorgan Hazard
8 Youri Tielemans
1 Thibaut Courtois
2 Luis Pedro Cavanda
11 Kevin Mirallas
13 Matz Sels
17 Divock Origi
20 Christian Benteke
22 Michy Batshuayi
trainer
Roberto Martinez