Refresh


home : Voetbal : oefeninterlands


Rusland deelt nieuwe kaakslag uit aan Rode Duivels

Rusland slaat toe in de 92e minuut.

di 28/03/2017 - 19:49 De Rode Duivels hebben hun Russische trip afgesloten met een teleurstellend gelijkspel. Een dik halfuur doorduwen voor de rust leek te volstaan voor de Belgen (1-3), maar in de tweede helft kregen de matige Russen weinig weerwerk in Sotsji. De thuisploeg vatte moed en door concentratieverlies bij de Belgen vielen de 2-3 en in de slotseconden nog de 3-3.

Rusland 3
Vasin 3'
Miranchuk 74'
Bukharov 90+2'
België 3
Mirallas 17'
Benteke 42' 45'

einde

Rusland-België in een notendop

 • Sleutelmoment: Dembélé, zaterdag aan de kant gelaten, bewees dat hij meer een voetballer is dan Fellaini, maar zeldzaam balverlies van hem luidde de 2-3 in. Daaruit putten de Russen de moed die tot de 3-3 zou leiden.
 • Man van de match: Christian Benteke. Hij had voor de rust een voet in alle goals: onzorgvuldig bij de 1-0, versierde penalty (1-1) en scoorde twee keer (1-2 en 1-3).
 • Opvallend: De "B-ploeg" van de Rode Duivels deed het beter dan de "A-ploeg". Ondanks de inbreng van Mertens, Witsel, Lukaku en Carrasco werd het van 1-3 nog 3-3.

VIDEO: Ruime samenvatting van Rusland-België

Belgen buigen vroege achterstand om in voorsprong

Een flink door elkaar geschud elftal - Martinez voerde liefst zeven wissels door tegenover Griekenland en liet Tielemans en Foket voor het eerst starten -  kreeg meteen een opdoffer te verwerken.

Na amper twee minuten moest Vermaelen een fout maken op een gevaarlijke plek. De vrijschop werd niet goed weggewerkt en Vasin kon (niet gehinderd door Benteke) simpel binnentikken.

De Belgen waren niet van hun melk en namen na vijf à tien minuten de match stevig in handen. De Russen trokken zich met zijn elven terug in en rond het eigen strafschopgebied.

Het was zoeken naar een gaatje. Benteke, de vervanger van Lukaku, vond er een, maar werd foutief gestuit. Mirallas zette - zij het slecht - de elfmeter om.

De Belgen konden pas in de slotfase van de eerste helft hun dominantie verzilveren. Twee keer op een standaardsituatie getrapt door Chadli: na een corner werd Vertonghens kopbal nog van de lijn gekeerd, maar Benteke kon de rebound binnenkoppen. En enkele minuten later devieerde Benteke een vrijschop van Chadli met zijn hoofd.

VIDEO: Benteke kopt twee keer raak voor de rust

Concentratieverlies doet Belgen de das om

De Belgen gingen met de glimlach de rust in. Er leek geen vuiltje aan de lucht en tot de 74e minuut hadden de bezoekers ook alles onder controle. Witsel en Mertens waren toen al gekomen voor Tielemans en Mirallas.

Zeldzaam balverlies van Dembélé zette de net ingevallen Mirantsjoek op weg naar Mignolet en na een een-tweetje met Boecharov lag de bal in het net.

Martinez bracht meteen Lukaku en Carrasco, maar in plaats van beter, ging het slechter met de Belgen. De Russen hadden moed gevat na hun aansluitingstreffer en gingen steviger in de duels. De Belgen, voor wie het tot dan te makkelijk ging, waren plots de draad kwijt.

De Russen drongen aan, al hadden Mertens of Carrasco op de counter de zege moeten veiligstellen. In de extra tijd zette een blunder van Carrasco Boecharov op weg naar de 3-3, maar zijn bal hobbelde traag in het zijnet.

Een minuut later was het toch prijs. Alderweireld liet zich aftroeven door Boecharov, Mignolet zag de bal door zijn benen in doel verdwijnen. Ongeloof bij de Belgen, vreugde in een uitverkochte Fisht Arena.

VIDEO: Knotsgekke slotfase! Russen scoren eerst net niet en dan plots toch 3-3

Wedstrijdverloop

 1. 19:49 Einde
 2. 90+3' Einde: Belgen krijgen tik Door een gebrek aan concentratie krijgen de Belgen het deksel nog op de neus. Een gelijkspel had niet gehoeven, maar een blunder van Carrasco en weifelend verdedigen van Alderweireld luidden de late 3-3 in. Jammer voor de Duivels en Mignolet. Dit had zo niet moeten lopen.
 3. 90+2' Toch 3-3 Boecharov maakt dan toch de gelijkmaker. Hij troeft lopend in de zestien in een duel Alderweireld af en tikt dan de bal door de benen van Mignolet. Ongelooflijk dat de Belgen dit nog weggeven... doelpuntAleksandr Bukharov 3 -3
 4. 19:47 Knotsgekke slotfase! Russen scoren eerst net niet en dan plots toch 3-3
 5. 90+1' Boecharov laat dé kans liggen Carrasco blundert: hij speelt terug in de voeten van Boecharov, die vanaf 40 meter de bal in het zijnet laat hobbelen.
 6. 90+1' 3 minuten extra tijd De Russen hebben nog 3 minuten, maar ook de Duivels leven nog even op.
 7. 90' vervThomas Vermaelen vervDedryck Boyata
 8. 19:44 Boekharov knalt over
 9. 89' Bal van de Russische lijn, Carrasco boos Op de counter zet Mertens de bal voor doel, die weggewerkt wordt in de voeten van Carrasco. Die trapt binnen, maar Hazard raakte de keeper. Dus floot de ref voor een fout. Veel was er niet aan de hand.
 10. 87' Belgisch balverlies Ook Witsel kan een bal kwijtspelen. De Russen zijn steviger in de duels en zetten de Belgen onder druk. Maar volstaat die voor een goal?
 11. 19:41 Kansjes voor Samedov en Carrasco
 12. 86' Veel heisa rond vrije trap Maar Kombarov trapt die dan gewoon slecht. Hier hadden de Russen (en het volk) meer van verwacht...
 13. 85' vervMousa Dembélé vervThorgan Hazard
 14. 84' Thorgan Hazard voor Dembélé Martinez laat Dembélé 84 minuten meedoen, Thorgan Hazard versiert zijn derde cap.
 15. 19:38 Rode Duivels-fan: "Burgemeester van Sotsji doet hier alles voor ons"
 16. 83' Samedov op Mignolet Samedov ontfutselt Carrasco de bal en trapt, gelukkig voor de Belgen te centraal. Mignolet pakt in twee tijden.
 17. 80' Russen vatten moed Met de steun van het enthousiaste publiek willen de Russen er nog iets van maken. Ze moeten ook beseffen dat de Belgen soms wel eens makkelijke goals slikken. De roodhemden beginnen de bal vlot rond te spelen, de Belgen zijn even de draad kwijt.
 18. 78' Nog een kwartier vuurwerk? Krijgen we met enkele vaste waarden nu op het veld nog een ander beeld van het einde van de match? De wedstrijd kabbelde wat voort, kunnen Witsel/Mertens/Lukaku/Carrasco voor nog wat peper en zout zorgen?
 19. 19:33 Mirantsjoek werkt een counter koel af: 2-3
 20. 77' vervNacer Chadli vervYannick Carrasco
 21. 77' vervChristian Benteke vervRomelu Lukaku
 22. 76' Lukaku en Carrasco erop Een kwartier voor tijd zien we twee nieuwe Belgen: Lukaku komt Benteke vervangen, Carrasco komt voor Chadli.
 23. 76' vervAleksandr Erokhin vervDenis Gloesjakov
 24. 74' Mirantsjoek maakt 2-3 De Russen knabbelen aan hun achterstand. Mirantsjoek, net ingevallen drijft de bal op en vindt Boecharov voor een een-tweetje. Alderweireld en Vermaelen zijn gezien en Mirantsjoek vloert Mignolet. doelpuntAleksey Miranchuk 2 -3
 25. 72' Nainggolan buitenkantje voet Nu is het de beurt aan Mertens om Nainggolan op links weg te sturen. De Roma-vedette brengt de bal voor met de buitenkant van zijn voet, maar de bal waait voorbij de Belgische spitsen.
 26. 72' vervMagomed Ozdoev vervAleksey Miranchuk
 27. 19:26 Knappe panna van Dembélé
 28. 71' Opstootje Vertonghen/Chadli en Samedov Samedov pakt Chadli wat hard aan naar de zin van Vertonghen. De Belgische aanvoerder gaat zich moeien.
 29. 19:24 Buitenspelgoal van de Russen wordt terecht afgekeurd
 30. 69' Mertens zet voor Witsel en Mertens laten zich meteen opmerken. Mertens zet laag voor vanaf de linkerkant, zijn dreigende bal vindt echter geen bestemmeling.
 31. 68' Boecharov scoort, maar buitenspel Boecharov laat de netten trillen en het Russische fans juichen, maar de buitenspelval van de Belgen werkte perfect. De vlag van de lijnrechter ging juist de hoogte in. Het blijft dus 1-3.
 32. 67' Witsel en Mertens komen Na 65 minuten wisselt Martinez een eerste keer: Tielemans eraf voor Witsel, Mirallas eraf voor Mertens. Wat doet het verse bloed?
 33. 66' vervKevin Mirallas vervDries Mertens
 34. 66' vervYouri Tielemans vervAxel Witsel
 35. 66' Publiek wordt wild bij Russische corner De Russen zorgen nog eens voor gevaar, ook al is dat maar een corner. De fans juichen Samedov luid toe, maar de corner levert geen gevaar op.
 36. 63' De Belgen hebben alles onder controle. Peter Vandenbempt
 37. 62' vervDmitri Poloz vervAleksandr Golovin
 38. 62' Derde Russische wissel Tsjertsjesov brengt Golovin voor Poloz. De Rus wisselt na een uur een derde keer. De Belgen hebben nog geen vervangingen gedaan, al staat Carrasco nu klaar voor Chadli, die naast het veld staat.
 39. 19:17 Benteke speelt zich in de kijker: een voet in elke goal
 40. 19:16 Tielemans waagt zijn kans op doel.
 41. 60' Grimas bij Chadli De aanvaller van West Brom heeft zich pijn gedaan aan zijn arm/schouder: de Belgen trappen de bal buiten om verzorging te krijgen.
 42. 59' Technisch meesterschap Belgen De Russen kunnen niet op tegen het Belgische spel en lopen zich vaak zoek. Als ze dan toch eens de bal heroveren zorgen stevige tackles van Vertonghen of Nainggolan dat de bal snel weer in het Belgische kamp terechtkomt. De Belgen zijn heer en meester.
 43. 56' Tielemans mooi Youri Tielemans durft. Hij draait zich mooi vrij en zoekt Mirallas diep. De Anderlecht-youngster, die vrijdag Play-off I opent op Zulte Waregem, biedt zich al de hele match goed aan. Niet alles wat hij doet lukt, maar voor een eerste keer in de basis is dat verklaarbaar.
 44. 19:11 Alderweireld schiet naast
 45. 55' Martinez zal tevreden zijn, nadat de partij tegen de Grieken niet goed verlopen was. Dit is een goed antwoord van zijn groep. Filip Joos
 46. 52' Foket zorgt voor gevaar Foket zet zich - met de hulp van Tielemans - door op de rechterkant en trapt een lage voorzet naar het penaltypunt. Benteke is niet egoïstisch en laat de bal lopen voor Mirallas, maar die stond net niet goed genoeg.
 47. 19:04 Gevaarlijk schot van Samedov wijkt af op Benteke
 48. 49' Standaardsituatie met Chadli Op het eind van de eerste helft zorgde Chadli met zijn corners/vrijschoppen voor gevaar en (pre)assists. Nu verdwijnt zijn vrije trap in het rode pak.
 49. 47' Zelfde Belgen Martinez geeft het vertrouwen voorlopig aan dezelfde elf. De bondscoach voert geen wissels door bij de rust.
 50. 46' Tweede helft Rusland trapt af met Boecharov als nieuwe spits in de plaats van Kanoennikov. Kan hij beterschap brengen bij de thuisploeg?
 51. 19:00 Tweede helft
 52. rust vervMaksim Kanunnikov vervAleksandr Bukharov
 53. 18:46 Rust
 54. 45+2' Rust: 1-3 De Belgen gaan met een glimlach de kleedkamer in. Door twee goals in de slotminuten van de eerste helft - telkens door Benteke na een fraaie corner/vrijschop van Chadli - hebben de Rode Duivels hun snelle 1-0-achterstand mooi omgedraaid.
 55. 18:45 Enkele minuten na zijn eerste scoort Benteke zijn tweede.
 56. 18:45 Benteke doet het opnieuw! Hij kopt de 1-3 onhoudbaar in doel
 57. 45+1' Benteke scoort (bis) Een nieuwe standaardsituatie levert een nieuwe goal op. Chadli trapt een vrijschop weer fraai in de zestien, waar Benteke met zijn hoofd de bal in het doel devieert. doelpuntChristian Benteke 1 -3
 58. 18:44 Benteke kopt de Belgen op voorsprong.
 59. 18:43 Benteke kopt de 1-2 in de rebound binnen
 60. 42' Benteke scoort De Belgen komen op slag van rust voor. Chadli snijdt een corner goed aan. Vertonghen kopt, waarna Kombarov de bal voor de lijn kan weghalen. De bal belandt in de buurt van Benteke, die niet twijfelt: 1-2. doelpuntChristian Benteke 1 -2
 61. 18:41 Erokhin kopt over het doel van Mignolet
 62. 40' Erochin kopt over De Russen mogen hun tweede corner trappen. Kombarov zwiept die op het hoofd van Erochin. Die kopt aan de eerste paal te hoog.
 63. 18:38 Kanoennikov trapt een gat in de lucht
 64. 18:36 Alderweireld kopt over doel
 65. 36' Kanoennikov trapt naast de bal De Russen tonen zich nog eens en meteen is er groot gevaar. Kanoennikov krijgt te veel ruimte van Vertonghen, maar de spits trapt lompweg naast de bal. Dat was maar goed ook, want anders had hij van de kleine rechthoek Mignolet serieus in de problemen kunnen brengen.
 66. 34' Benteke dringt door Benteke loopt zich erg goed vrij, maar heeft dan wat te veel tijd nodig om de inlopende Foket aan te spelen. Een corner is het Belgische deel. Die wordt overgekopt door Alderweireld.
 67. 32' 3-4-3 bij de Belgen Het systeem bij de Belgen is duidelijk: Vermaelen staat centraal in een driemansdefensie met Vertonghen links en Alderweireld rechts. Daarvoor staan vier middenvelders (Tielemans, Nainggolan, Foket, Dembélé) en drie spitsen (Chadli, Benteke, Mirallas). Maar door de flink verdedigende Russen is de ruimte wel vaak klein op het Russische derde van het terrein.
 68. 18:32 Knal van Mirallas zoeft over doel
 69. 29' Mirallas haalt uit De Russen zakken diep terug. De Belgen moeten breien en een gaatje zoeken rond de zestien. Mirallas kapt zich vrij en haalt van net buiten het strafschopgebied uit. Zijn schot is alvast beter getrapt dan zijn penalty, maar de bal waait over.
 70. 26' Mexican wave door stadion Voorlopig hebben de 44.000 toeschouwers wel al wat gezien. Ze amuseren zich duidelijk en tonen dat ook met een Mexican wave, die een paar keer het stadion rondgaat. Ondertussen warmt Axel Witsel zich op.
 71. 23' Even gemist: Dzagojev is gewisseld Bij de penalty van de Belgen moest Rusland gedwongen wisselen. Sterkhouder Dzagojev had al even last en kon niet meer voort. Ozdojev is de vervanger van de CSKA Moskou-middenvelder.
 72. 21' Mirallas 10e goal Kevin Mirallas heeft in zijn 57e cap zijn tiende goal gescoord voor zijn land. De vorige dateerde van een tijdje geleden: november 2013 tegen Japan.
 73. 18:20 De Belgen moeten niet lang wachten op de gelijkmaker.
 74. 18:20 Mirallas trapt de bal maar nipt onder de Russiche keeper in doel.
 75. 18:19 Mirallas zet België vanaf de stip op gelijke hoogte: 1-1
 76. 20' Belgen domineren De Rode Duivels nemen de wedstrijd in handen en laten de bal goed rondgaan. De Russen jagen echter stevig op de Belg in balbezit.
 77. 17' Mirallas trapt slecht, maar scoort Kevin Mirallas nam zijn verantwoordelijkheid en werd daarvoor beloond. Al was zijn elfmeter slecht getrapt. De bal ging onder de benen door van een springende Akinfejev. 1-1 na 17 minuten. doelpunt (pen.)Kevin Mirallas 1 -1
 78. 17' vervAlan Dzagojev vervMagomed Ozdoev
 79. 16' Penalty voor de Belgen Benteke draait zich mooi vrij in het vijandige strafschopgebied. Neustädter kan de spits enkel foutief stoppen: penalty. Mirallas zet zich klaar.
 80. 15' Chadli dribbelt Op de linkerkant krijgt Chadli veel ruimte. Hij dribbelt wat rode pionnen, maar wordt finaal gestuit.
 81. 18:15 Vermaelen is maar net op tijd om een schot af te blokken
 82. 13' Acht Russen in Russische zestien De Belgen laten de bal vlot gaan. En dat gaat ook tot de zestien, maar dan staat daar een Russische muur. Tielemans knalt tegen een van die bouwstenen.
 83. 11' Russen prikken op counter De thuisploeg wacht gepast zijn moment af. Dzagojev vindt Poloz, die op zijn beurt Kanoennikov de zestien instuurt. Vermaelen kan de bal echter net op tijd in hoekschop werken. De corner levert niks op.
 84. 9' Simon Mignolet zal balen. Hij slaagt er maar niet in om bij de Duivels de nul te houden. Peter Vandenbempt
 85. 18:07 Rusland mag al snel vieren tegen de Rode Duivels.
 86. 18:07 Vasin kan simpel binnen tikken.
 87. 8' Belgen bezitten de bal De Rode Duivels laten de vroege tegengoal niet aan hun hart komen en proberen elkaar te vinden. De Russen zakken met zijn allen gretig terug.
 88. 18:07
 89. 18:06 Rusland heeft maar 2 minuten nodig om de score te openen
 90. 3' Rusland scoort snel De Russen scoren snel: een vrijschop vanaf rechts wordt doorgekopt door Chadli, waarna de bal vanaf links weer voor doel wordt gebracht door Neustädter. Vasin hoeft zijn voet maar tegen de bal te zetten. De Belgen staan snel op achterstand. doelpuntViktor Vasin 1 -0
 91. 1' Aftrap België De Belgen mogen de match op gang trappen. Het is wat afwachten in welk systeem ze spelen: 3-5-2 of 3-6-1 of 4-3-3?
 92. 18:00 Eerste helft
 93. 17:59 Russisch koor zingt Belgisch volkslied mee
 94. 17:53 Spelers betreden veld, koor zingt volksliederen De Russische fans hebben er zin in: een mooie tifo kleurt de tribune. Een heus koor in de middencirkel zingt de volksliederen.
 95. 17:50 Voor de nationale ploeg spelen is belangrijk en uniek. We willen zoveel mogelijk spelers gebruiken. Een kwalificatiematch is wel anders dan een oefenmatch. We willen trots zijn vandaag en winnen, maar niet zomaar winnen om te winnen, wel winnen om te leren. Bondscoach Roberto Martinez
 96. 17:47 43.000 Russen, 34 Belgen Er is een pak sfeer in de Fisht Arena in Sotsji. Het stadion is uitverkocht: 43.000 à 44.000 Russen én 34 Belgische voetballiefhebbers.
 97. 17:44 Voordeel is ook dat we eens tegen een goed land spelen, want in onze kwalificatiepoule zitten geen goeie landen. Karl Vannieuwkerke
 98. 17:43 Voor de spelers die geen titularis zijn, is dit een belangrijke match. Zij spelen voor hun land en kunnen zich tonen. Wesley Sonck
 99. 17:40 Kijk naar voorbeschouwing op Canvas (livestream) Karl Vannieuwkerke opent de uitzending op Canvas met twee gasten: Jan Mulder en Wesley Sonck. Stem nu af op onze livestream.
 100. 17:35 Belgen verloren 20 jaar niet meer van Rusland Sinds het uiteenvallen van de Sovjetunie hebben de Rode Duivels vier keer tegen Rusland gespeeld: de oefenmatch in 1996 thuis werd 0-0, op het WK 2002 won België met 3-2, in 2010 maakte Lukaku zijn eerste Belgische goals in Rusland (0-2) en op het WK 2014 troefde Origi Rusland af: 1-0.
 101. 17:27
 102. 17:24 Rust voor Lukaku, Witsel, Mertens en Carrasco Drie namen vielen geblesseerd uit tegen Griekenland: Courtois, Ciman en Fellaini. Lukaku, Witsel, Mertens en Carrasco zijn de andere vier namen die zaterdag nog op het startblad stonden. Zij krijgen rust. Martinez zal duidelijk een pak kunnen leren van deze ietwat experimentele ploeg.
 103. 17:11 Foket en Tielemans voor het eerst aan aftrap Voor Thomas Foket en Youri Tielemans is het de eerste basisplaats bij de nationale ploeg. De Gent-verdediger pakt zijn tweede cap: hij speelde al de tweede helft in de oefeninterland tegen Nederland vorige herfst. De Anderlecht-youngster zit aan drie caps: hij viel al twee keer kort in tegen Nederland en Estland.
 104. 17:11
 105. 17:08 Martinez brengt zeven andere starters tegen Rusland Roberto Martinez heeft zijn elftal bekendgemaakt. Hij beloofde gisteren zes wissels ten opzichte van de basiself tegen Griekenland, het werden er zeven: Mignolet, Foket, Vermaelen, Dembélé, Tielemans, Mirallas en Benteke zijn nieuw. Alderweireld, Vertonghen, Nainggolan en Chadli behouden hun stek.
 106. 16:49 Stel nu jouw JPL-team van het seizoen samen!
 107. 16:43 Rusland oefent: 3 nederlagen, 2 zeges, 1 draw Rusland oefende na het EK in Frankrijk al zes keer: tegen Turkije was het gelijk (0-0), tegen Ghana en Roemenië was er een zuinige 1-0-winst, tegen Costa Rica (3-4), Qatar (1-2) en vorige week tegen Ivoorkust (0-2) werd verloren.
 108. 16:40 Rusland is 60e in de wereld, België 5e De Russen stonden vorige maand op de 61e plaats op de FIFA-ranking, hun slechte notering ooit. In maart zijn ze 60e. Een slecht EK in Frankrijk zat daar voor iets tussen, maar ook drie van hun zes laatste oefeninterlands (sinds 31 augustus) gingen verloren. Rusland is als organisator van het WK automatisch geplaatst en moet zich dus klaarstomen met vriendenduels.
 109. 12:11 7 jaar na eerste goals in Rusland: indrukwekkende cijfers Lukaku voor club en vaderland
 110. 10:02 Zelfde scheidsrechter als tegen Nederland en Italië De FIFA heeft de Pool Szymon Marciniak aangeduid als de scheidsrechter voor vanavond. De 36-jarige was ook de scheidsrechter in de vorige vriendschappelijke interland van de Rode Duivels, in en tegen Nederland (1-1). In 2015 stond hij ook aan het roer in de prestigieuze 3-1-vriendenmatch in Brussel tegen Italië.
 111. 09:58 Ik ben er zeker van dat de Belgen die vele blessures wel kunnen opvangen. Er zit enorm veel kwaliteit in hun selectie. Alan Dzagojev - sterkhouder bij de Russen
 112. 09:53 Defensieve zorgen voor Rusland Ruim een jaar voor het WK in eigen land groeit de druk bij Rusland al. De resultaten in oefenwedstrijden vallen tegen en dat doet de spanning stijgen in het Russische kamp. Afgelopen vrijdag verloor Rusland nog met 0-2 van Ivoorkust. Voor de match tegen de Belgen kampt bondscoach Tsjertsjesov met defensieve zorgen. Onder meer aanvoerder Vasili Berezutski moest afhaken.
 113. 09:50 "We hebben vernomen dat België zoveel geblesseerden heeft en daarom hebben we ook al wat anders getraind. We hebben veel informatie over de tegenstander en dat zullen we zeker gebruiken. Het belangrijkste is ons eigen spel te spelen. Russisch bondscoach Stanislav Tsjertsjesov
 114. 20:03 De Rode Duivels krijgen een warm onthaal in Sotsji
 115. 19:51 Martinez: "Ik voer 6 wissels door: mix van spelers van zaterdag én nieuwe namen"
 116. 17:30 Mignolet in doel, Vermaelen start zeker Bondscoach Martinez moet stevig puzzelen door de vele uitvallers. Hij liet vandaag op de persconferentie voor de training verstaan dat Simon Mignolet optreedt als vervanger van Thibaut Courtois. Thomas Vermaelen zal zeker ook in de basis starten. Martinez miste al Kompany, De Bruyne, Hazard en Meunier en zag tegen Griekenland ook nog Courtois, Ciman en Fellaini uitvallen.
 117. 17:28
 118. 17:27 FOTO: Rode Duivels mogen smullen van suikerbrood bij aankomst in Sotsji
 119. 17:25 Oefeninterland is grote test voor Rusland De match tegen de Belgen geldt als belangrijke testcase voor de Russen, omdat de Fisht Arena later dit jaar ook nog gaststadion is voor de Confederations Cup. Volgend jaar zijn er op het WK in Sotsji groepsduels, een achtste finale en een kwartfinale. De Russen, die als organisator rechtstreeks geplaatst zijn, moeten zich bovendien door oefenduels als deze klaarstomen. Vrijdag verloren ze met 0-2 tegen Ivoorkust.
 120. 17:21 Fisht Arena is uitverkocht De 47.000 zitjes in het voetbalstadion van Sotsji zullen morgenavond allemaal bezet zijn. De Russische bond meldt dat het oefenduel in de Fisht Arena is uitverkocht. Het stadion waar in 2014 de openings- en slotceremonie van de Winterspelen werd gehouden, werd uitgebreid. Die werken zijn nog maar pas afgelopen. De wedstrijd geldt als inhuldiging.
 121. 17:21 Courtois, Fellaini en Ciman vergezellen Hazard en De Bruyne in ziekenboeg
 122. 17:21 Vandenbempt: "Ik had gehoopt dit soort matchen niet meer te zien van de Belgen"
 123. 17:21 Vandenbempt: "Tijd dat Lukaku applaus krijgt in plaats van een fluitconcert"
 124. 17:21 Klasseflits Lukaku redt een punt tegen uitgekookt Griekenland
 125. 17:18 Gehavend België oefent dinsdag in Rusland De Rode Duivels oefenen dinsdag om 18u in Sotsji tegen WK-organisator Rusland. Dat zal zonder een pak vertrouwde namen zijn: Kompany, Hazard, De Bruyne en Meunier waren er al niet bij tegen Griekenland (1-1). En zaterdag bij het eerste puntenverlies in de WK-voorronde vielen ook nog Courtois, Fellaini en Ciman af.
 126. 17:18 Vooraf
 127. Opstelling België Simon Mignolet, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Thomas Foket, Mousa Dembélé, Radja Nainggolan, Youri Tielemans, Nacer Chadli, Christian Benteke, Kevin Mirallas
 128. Opstelling Rusland Igor Akinfejev, Aleksandr Samedov, Roman Neustädter, Viktor Vasin, Fedor Koudryashov, Dmitri Kombarov, Aleksandr Erokhin, Roman Zobnin, Alan Dzagojev, Dmitri Poloz, Maksim Kanunnikov
opstelling
Rusland
1 Igor Akinfejev
19 Aleksandr Samedov
25 Roman Neustädter
5 Viktor Vasin
13 Fedor Koudryashov
23 Dmitri Kombarov
21 Aleksandr Erokhin
11 Roman Zobnin
10 Alan Dzagojev
7 Dmitri Poloz
20 Maksim Kanunnikov
wisselspelers
27 Magomed Ozdoev
24 Aleksandr Bukharov
17 Aleksandr Golovin
15 Aleksey Miranchuk
8 Denis Gloesjakov
3 Roman Shishkin
4 Andrey Semenov
6 Georgi Dzhikiya
14 Ilja Kutepov
16 Guilherme
18 Joeri Zjirkov
31 Alexander Belenov
trainer
Stanislav Cherchesov
België
12 Simon Mignolet
2 Toby Alderweireld
3 Thomas Vermaelen
5 Jan Vertonghen
15 Thomas Foket
19 Mousa Dembélé
4 Radja Nainggolan
18 Youri Tielemans
22 Nacer Chadli
20 Christian Benteke
11 Kevin Mirallas
wisselspelers
6 Axel Witsel
14 Dries Mertens
9 Romelu Lukaku
10 Yannick Carrasco
7 Thorgan Hazard
23 Dedryck Boyata
1 Koen Casteels
13 Matz Sels
16 Leander Dendoncker
17 Divock Origi
21 Michy Batshuayi
trainer
Roberto Martinez