Refresh


home : Voetbal : oefeninterlands


Rode Duivels overtuigen slechts sporadisch in zege tegen Tsjechië

De Rode Duivels boeken een zuinige zege tegen Tsjechië.

ma 05/06/2017 - 22:35 De Belgen hebben hun oefenmatch tegen Tsjechië met 2-1 gewonnen, maar de zege was niet glansrijk genoeg om het enthousiasme rond de Duivels weer wat aan te zwengelen. Tegen Estland krijgen ze vrijdag een nieuwe kans.

België 2
Batshuayi 25'
Fellaini 52'
Tsjechië 1
Krmencik 29'

einde

België-Tsjechie kort samengevat

 • Sleutelmoment: Fellaini bewees opnieuw zijn waarde. Hij kopte al na 7 minuten raak in de tweede helft. Daarna lieten de Duivels het tempo wel heel snel zakken en was het lang wachten op het laatste fluitsignaal.
 • Man van de match: Door de vele wissels na de pauze hadden we keuze uit 16 Duivels. Uiteindelijk valt ons oog toch op iemand die de hele match gespeeld heeft: Kevin De Bruyne. Hij zorgde met zijn creativiteit voor het meeste gevaar.
 • Opvallend: Michy Batshuayi kreeg nog niet zo veel minuten bij de Rode Duivels, maar is wel bijzonder doeltreffend. Hij zit nu aan 4 goals in 200 minuten.

Bekijk de openingstreffer van Batshuayi

Een eerste helft met twee gezichten

Martinez verraste met een erg aanvallende opstelling. Batshuayi kreeg een kans naast Lukaku in de spits. De Duivels begonnen voor eigen publiek ook swingend aan de partij. Ze tikten de matige Tsjechen helemaal dol.

Lukaku was zeer actief, maar kon het telkens net niet afmaken. Na 25 minuten gaf hij het leer wel goed mee met Batshuayi. Die dribbelde heerlijk in de zestien meter en zette de verdiende voorsprong op het bord.

Hij vierde met enkele salto's maar veel acrobatie zat er na de openingsgoal niet meer in het Belgische elftal. De Belgen lieten het tempo zakken en er slopen foutjes in het spel.

De bezoekers profiteerde van zo'n onoplettendheid. Courtois gaf de bal achteloos aan De Bruyne. Die had geen ogen op zijn rug en liet zich de bal afsnoepen. Krmencik strafte af: 1-1.

Het misverstand dat voor de 1-1 zorgde:

Fellaini toont zijn waarde met de snelle winning goal

De bondscoach deed wat hij beloofd had en wisselde tijdens de koffie zijn halve team. De invallers hadden iets te goed naar de eerste helft gekeken want ze kopieerden het scenario bijna letterlijk.

Met onder anderen Mertens, Fellaini en Benteke in de ploeg begonnen de Belgen opnieuw met veel grinta aan de tweede helft. Mirallas nam de paal eerst onder vuur, amper een minuut later trilden de netten toch. Lantaarnpaal Fellaini kopte een corner van Mertens uitstekend in de verste hoek.

De Duivels hadden hun lesje niet geleerd en lieten de teugels opnieuw vieren. De Tsjechen mochten combineren zonder druk. Courtois werd zo een paar keer gevaarlijk op de proef gesteld, maar uiteindelijk hielden de Belgen de kleine voorsprong toch vast.

De Rode Duivels trekken zo met een zeer middelmatige prestatie op zak naar Estland.

De kopbalgoal van Fellaini:

Wedstrijdverloop

 1. 22:42 Ruime samenvatting van België-Tsjechië
 2. 22:37 Einde
 3. 90+4' Zuinige zege De Rode Duivels boeken een zuinige zege tegen Tsjechië dankzij doelpunten van Batshuayi en Fellaini. Het resultaat valt mee, maar het was geen glansrijke prestatie.
 4. 90+3' De Tsjechen krijgen nog een laatste kans. Dockal neemt de vrijschop voor zijn rekening, Chadli kopt weg.
 5. 90+3' De extra tijd tikt weg. De Rode Duivels verlangen naar het einde van deze partij.
 6. 90' Aanvallend moeten we durven zeggen dat het niet echt top was in deze tweede helft. Eddy Snelders
 7. 88' vervYannick Carrasco vervThorgan Hazard
 8. 88' Toch een Hazard Carrasco heeft een beetje pijn aan zijn bil. Hij vraagt en krijgt een wissel. Thorgan Hazard mag nog even spelen.
 9. 86' geelMilan Škoda
 10. 87' Gele kaart We krijgen de eerste gele kaart in deze wedstrijd. Skoda trapt vervelend en heel onnodig na op Thomas Vermaelen.
 11. 22:28 Benteke is nog dicht bij de 3-1 na een warrige fase
 12. 86' De Tsjechen lijken mij fysiek op dit moment sterken dan de Belgen. Eddy Snelders
 13. 84' Dries Mertens schuift de bal in de voeten van Benteke. Die moet afrekenen met drie verdedigers. Hij ploetert zich vrij, maar het been van Pavlenka staat nog in de weg.
 14. 22:25 Rode Duivels ontsnappen opnieuw: Soucek treft de paal
 15. 83' Eindelijk nog eens Belgisch vuur. Kevin De Bruyne met de actie, maar Benteke kan het niet afmaken. De Bruyne kan ook zelf nog eens schieten, maar zijn poging wordt afgeblokt.
 16. 82' Drinkpauze Plots gaan alle Belgen naar de bank om wat water te drinken. De Tsjechen zijn verbaasd. De scheidsrechter tikt de spelers op de vingers; Hij had helemaal geen pauze toegestaan.
 17. 80' Soucek op de paal Weer een serieuze waarschuwing voor de Belgen. Soucek knalt. Courtois staat aan de grond genageld, maar de paal brengt redding.
 18. 22:20 Carrasco en Skoda schieten over doel
 19. 79' Wervelend oogt het al lang niet meer bij de Belgen. Ze jagen niet meer en wachten de Tsjechen gewoon op.
 20. 77' vervJaromír Zmrhal vervPetr Mares
 21. 77' De Tsjechische bondscoach voert zijn zesde en laatste wissel door. Gooit ook Martinez nog één nieuwe naam in de ploeg?
 22. 76' Ik heb de indruk dat deze oefenmatch zo stilaan afgefloten mag worden. Peter Vandenbempt
 23. 22:17
 24. 75' "Eden Hazard!". De fans scanderen de naam van hun geblesseerde kapitein. Zou hij tevreden zijn als hij de prestatie van zijn ploegmakkers ziet op tv?
 25. 73' De supporters laten van zich horen. Ze hopen opnieuw vuur te krijgen in het elftal. Het tempo mag opnieuw de hoogte in.
 26. 71' De kopkracht van Fellaini komt ook van pas in de defensie. Hij werkt een gevaarlijke voorzet weg en lanceert zo een tegenaanval.
 27. 71' De Belgen hebben het swingende spel veel minder lang kunnen volhouden dan in de eerste helft. Peter Vandenbempt
 28. 22:10 Courtois mag de bal oprapen.
 29. 67' Dries Mertens perst er een sprintje uit en wil Benteke zoeken met een balletje binnendoor, maar Kalas onderschept.
 30. 66' De Belgen zijn het plots helemaal kwijt. Peter Vandenbempt
 31. 22:08 Tsjechië duikt twee keer gevaarlijk op voor doel
 32. 66' De Tsjechen zijn weer boven water gekomen. Invaller Dockal kan nog eens schieten, maar naast.
 33. 22:07 Maatjes:
 34. 65' Carrasco krijgt aan de zijlijn nog wat aanwijzingen van Thierry Henry.
 35. 64' vervPatrik Schick vervMilan Škoda
 36. 64' Thibaut Courtois moet nog eens in actie komen. Hij duikt naar een bal van Dockal, maar die glijdt uiteindelijk gewoon voorlangs.
 37. 62' Achterin wankelt het af en toe. Courtois bokst een voorzet wild weg, bijna in de voeten van een andere Tsjech.
 38. 60' De Belgische invallers zijn erg gretig. Zij hopen duidelijk op een basisplaats tegen Estland en proberen Martinez te verleiden met aantrekkelijk voetbal.
 39. 58' Het is weer even opletten voor de Rode Duivels. Ze mogen het tempo na het doelpunt niet opnieuw laten zakken.
 40. 22:00 Benteke laat zich meteen zien bij zijn invalbeurt
 41. 57' Fellaini dwingt Pavlenka nog eens op de knieën met een slap schotje. De doelman houdt de bal even bij zodat zijn ploegmaats kunnen uitblazen.
 42. 21:58 Fellaini zet België opnieuw op voorsprong.
 43. 21:57 Mirallas mist eerst nog, maar Fellaini kopt wel raak: 2-1
 44. 55' Het begin van de Rode Duivels is opnieuw erg goed. De Tsjechen komen er niet aan te pas. Peter Vandenbempt
 45. 53' Fellaini kopt raak! Fellaini brengt de Belgen opnieuw op voorsprong. Dries Mertens schudt opnieuw een goeie corner uit zijn schoenen. Fellaini kopt de hoekschop stevig tegen de touwen: 2-1. doelpuntMarouane Fellaini 2 -1
 46. 53' Grote kans voor Mirallas! Kevin Mirallas zorgt voor de eerste doelrijpe kans van deze tweede helft. Hij glipt door de buitenspelval en kan alleen op doel af. Pavlenka raakt de bal nog met zijn vingertoppen en die botst zo tegen de paal.
 47. 21:52 Even bibberen bij Courtois
 48. 50' Mertens mag nu ook corners trappen. Hij draait de bal uitstekend voor doel. Fellaini en Benteke knokken voor het leer, maar kunnen er net niet bij.
 49. 50' Het is niet het dagje van Courtois. Hij neemt weer veel risico bij het uitvoetballen, maar dit keer komt hij gelukkig met de schrik vrij.
 50. 48' Benteke is nu de diepe spits die Pavlenka probeert te bedreigen. Hij duikt al meteen een paar keer op voor de kooi, maar echt gevaarlijk wordt het nog niet.
 51. 48' Welke invloed hebben de vele wissels op de wedstrijd. Kunnen de Duivels opnieuw overtuigend beginnen?
 52. 46' 5 wissels! Roberto Martinez gooit het team helemaal om met vijf wissels. Mirallas, Mertens, Fellaini, Vermaelen en Benteke mogen de tweede helft voor hun rekening nemen. Kompany, Tielemans, Lukaku, Nainggolan en Batshuayi zijn in de kleedkamer gebleven.
 53. 21:47 Tweede Helft
 54. rust vervPavel Kaderábek vervOndrej Celustka
 55. rust vervMichal Krmencik vervBorek Dockal
 56. rust vervLadislav Krejcí vervJakub Jankto
 57. rust vervVincent Kompany vervThomas Vermaelen
 58. rust vervRadja Nainggolan vervDries Mertens
 59. rust vervYouri Tielemans vervMarouane Fellaini
 60. rust vervMichy Batshuayi vervKevin Mirallas
 61. rust vervRomelu Lukaku vervChristian Benteke
 62. 21:31 Rust
 63. 45+2' Rust: 1-1 De Belgen begonnen uitstekend aan de match. Ze voetbalden de Tsjechen helemaal dol. Uiteindelijk zorgde Batshuayi voor de verdiende voorsprong. De guitige spits vierde met enkele salto's. Na de tegentreffer kwamen de Tsjechen beter in de match. De Belgen lieten het tempo zakken en er slopen foutjes in het spel. De bezoekers profiteerde van zo'n onoplettendheid van De Bruyne om gelijk te maken.
 64. 21:31 Lukaku stuit opnieuw op doelman Pavlenka
 65. 45+1' De kansen voor Lukaku stapelen zich op. Hij komt nog eens oog in oog met de doelman te staan, maar wordt nog net afgestopt.
 66. 44' Echt vlot lopen die combinaties niet meer bij de Belgen. Frank Raes
 67. 21:27 Tsjechië krijgt opnieuw een goeie kans op de 1-2
 68. 42' Weer een kans voor Tsjechië. Courtois komt op een voorzet, maar laat zich aftroeven door Soucek. Die kopt wel ver naast. Een zeldzame aarzeling van onze nationale doelman.
 69. 41' De verdediging van de Belgen is rommelig. Chadli trapt een beetje paniekerig weg maar de bal botst op een Tsjech.
 70. 41' Dries Mertens loopt zich warm. Komt hij na de rust in de ploeg?
 71. 21:24 Lukaku draait goed en trapt recht op de doelman
 72. 40' Pavlenka redt Romelu Lukaku wil scoren. Hij draait zich erg goed vrij, maar schuift de bal dan veel te centraal. De keeper kan al bij al makkelijk pakken.
 73. 21:23 Schick mikt een bal tegen de paal
 74. 39' De vrijschop van De Bruyne is erg scherp. Geen enkele ploegmakker kan er met zijn hoofd bij.
 75. 37' Sandro Schärer moet Jan Vertonghen even bij zich roepen na een akkefietje met Krmencik.
 76. 21:21
 77. 21:21 Fraaie statistieken van Batshuayi:
 78. 21:20 Kansen voor Batshuayi en Nainggolan
 79. 35' Schick op de paal Darida kapt Kompany achteloos uit. De bal rolt in de voeten van Schick. Die haalt uit, maar zijn schot sterft op de paal. De Duivels spelen met vuur.
 80. 35' De Tsjechen zijn beter geworden na de goal van de Belgen. Frank Raes
 81. 21:18 Tsjechië komt op gelijke hoogte na een fout in de verdediging.
 82. 33' Andere doelman Vaclik wordt uiteindelijk toch gewisseld. Hij is zijn botsing met Lukaku en de paal niet meer te boven gekomen.
 83. 33' vervTomáš Vaclík vervJirí Pavlenka
 84. 21:17 Krmencik scoort de 1-1 na een flater van De Bruyne
 85. 31' De Bruyne is alomtegenwoordig bij de Belgen. Peter Vandenbempt
 86. 21:14 Darida tekent voor het eerste Tsjechische gevaar
 87. 30' De Bruyne wil het meteen goedmaken. Hij steekt het terrein over en bedient Batshuayi. Die trapt op de benen van doelman Vaclik.
 88. 21:13 Batshuayi dankt Martinez voor het vertrouwen.
 89. 21:13 Batshuayi viert het openingsdoelpunt.
 90. 29' Flater De Bruyne Kevin De Bruyne verslikt zich in een passje van Courtois. Krejci is link en snoept hem bal af. Krmencik kan eenvoudig afwerken. Door een onoplettendheid hangen de bordjes plots in evenwicht. doelpuntMichal Krmencik 1 -1
 91. 21:12 Batshuayi opent de score tegen Tsjechië: 1-0
 92. 27' Knal Darida Meteen het antwoord van de bezoekers. Darida vuurt een prima afstandsschot af, maar het leer zoeft over.
 93. 25' Batshuayi scoort! Batshuayi zorgt voor de eerste vreugdekreten in Brussel. Hij krijgt de bal van Lukaku en speelt de verdediging dan dol met twee haakbewegingen. De Chelsea-spits trapt de openingsgoal tegen de netten en viert dat met een paar salto's. doelpuntMichy Batshuayi 1 -0
 94. 21:09
 95. 21:09 De Bruyne zet zich even door, schot van Tielemans gaat over
 96. 24' Tielemans staat hier met heel veel flair te voetballen. Peter Vandenbempt
 97. 21:07 Tielemans staat op de voet van Schick.
 98. 22' Tsjechisch gevaar Uit het niets een kans voor de bezoekers. Zmrhal verrast de Belgische defensie met een listige lob. Krmencik laat het leer te ver van zijn borst springen. Had de spits de controle bewaard, hadden de Belgen hier een zure tegengoal kunnen slikken.
 99. 20' Gebre Selassie, een van de meest ervaren Tsjechen, tikt een bal uit de voeten van Chadli. Het levert de Duivels een corner op, maar Brabec maakt de bal onschadelijk.
 100. 19' De driehoek op het middenveld combineert goed. Eddy Snelders
 101. 21:03 Lukaku kopt de bal van dichtbij tegen de paal
 102. 18' De intenties van Batshuayi zijn goed. Hij is heel actief, maar loopt nu net iets te snel weg uit de rug van zijn bewaker. De buitenspelvlag gaat de hoogte in.
 103. 17' De wedstrijd ligt even stil en bonscoach Martinez profiteert van de onderbreking om zijn team nog wat aanwijzingen te geven. Hij roept Kompany en Tielemans bij zich.
 104. 15' Vaclik tegen de vlakte! Romelu Lukaku duikt opnieuw gevaarlijk op aan de paal. Hij streelt de bal, maar die botst op de paal. Vertonghen trapt de rebound voorlangs. Ondertussen lag de Tsjechische doelman wel al op de grasmat. Hij heeft even verzorging nodig na een onzacht contact met het stalen lijf van Lukaku.
 105. 14' De Tsjechen zijn voorlopig waardeloos. Peter Vandenbempt
 106. 20:58 Lukaku is net te laat om voorzet van Chadli binnen te glijden
 107. 14' Axel Witsel, Laurent Ciman en Divock Origi kijken toe vanuit de tribunes. Ze zitten broederlijk naast elkaar. Spelen ze vrijdag wel?
 108. 12' Nainggolan stuurt Batshuayi diep. Die raakt niet door de Tsjechische benenzee. De Belgen blijven snel combineren op de helft van de tegenstander, maar vinden het gaatje voorlopig niet.
 109. 11' De Duivels ogen hongerig. Chadli snijdt de zestien in en legt dan terug op Nainggolan. Diens schot wordt afgeblokt.
 110. 20:53 Doelman Vaclík heeft goeie reflex in huis op kopbal van Lukaku
 111. 8' Kopbal Lukaku De Bruyne neemt de eerste corner voor zijn rekening. Hij neemt die kort, maar krijgt de bal terug na een een-tweetje met Chadli. Hij schildert de bal op het hoofd van Lukaku. Vaclik bokst de kopbal van de Everton-spits uit zijn kooi.
 112. 7' De Belgen proberen tempo in de wedstrijd te houden. Het loopt voorlopig vrij aardig. Eddy Snelders
 113. 20:51 Lukaku zorgt voor het eerste gevaar van de match
 114. 6' De Belgen zijn baas in deze openingsfase. De Tsjechen hebben de bal nog maar nauwelijks gevoeld.
 115. 4' Bijna Lukaku! Radja Nainggolan snoept een balletje af van de Tsjechen. Hij draait het leer voor doel. Daar wacht Lukaku, maar die duwt naast.
 116. 3' Je ziet meteen dat leiderschap van Kompany. Frank Raes
 117. 20:47
 118. 20:46 Vincent Kompany is de kapitein tegen Tsjechië.
 119. 1' Aftrap! Het eerste fluitsignaal weerklinkt in het Koning Boudewijn-stadion. Zorgen de Duivels voor spektakel in deze oefenpartij? De opstelling doet ons alvast hopen op veel aanvallende lekkernijen.
 120. 20:45 Eerste helft
 121. 20:42 Ook bondscoach Roberto Martinez lipt een beetje verlegen mee met het volkslied. Een sterk staaltje integratie.
 122. 20:39 De spelers wandelen het veld op en zetten zich klaar voor de volksliederen. Krijgen we een spektakelpartij tegen Tsjechië?
 123. 20:32 Ik denk dat Dries Mertens vrijdag dan wel zal spelen. Imke Courtois
 124. 20:26 Welkom terug Vincent Kompany!
 125. 20:18 3-4-3 maar op het veld verwachten we eerder 3-5-2:
 126. 20:13 Kijk live! Bij Sporza hoeft u niets van deze oefeninterland te missen. Op Eén kan je naar de wedstrijd kijken met commentaar van Frank Raes. Op Radio 1 houdt Peter Vandenbempt je op de hoogte. Hier zit je goed voor de livestream en tekstupdates.
 127. 20:13
 128. 20:08 Het is nog zeer rustig in het Koning Boudewijn-stadion. Er waren dan ook nog erg veel kaartjes over voor deze oefeninterland. Geven de Duivels de aanwezige supporters straks toch een reden om te feesten?
 129. 20:06 De opstelling is toch enigszins verrassend. We denken dat het eerder een 3-5-2 wordt. Peter Vandenbempt, Sporza Radio
 130. 20:05 De Bruyne slaat een praatje met Theo Gebre Selassie, speler van Werder Bremen.
 131. 19:59 Niet veel ronkende namen in het Tsjechische team, maar een naam zal zeker een belletje doen rinkelen. Genk-verdediger Brabec mag aan de wedstrijd beginnen van bondscoach Jarolim.
 132. 19:57 Martinez: "Interessant om Tielemans en De Bruyne samen te zien spelen"
 133. 19:54 Roberto Martinez was geschrokken toen Eden Hazard gisterenavond uitviel op training. "We denken aan hem. Hij is een fantastische voetballer, maar ook een fantastische persoon. Hij is een leider. Ik hoop dat hij snel weer op een voetbalveld staat."
 134. 19:53 Dries Mertens? Hij zit in de beste vorm van zijn carrière. Vandaag is het een vriendschappelijke match en het is belangrijk dat ik ook de vorm van andere spelers kan inschatten voor Estland. Roberto Martinez
 135. 19:51 Michy Batshuayi was indrukwekkend op training. Hij verdient zijn plek. Hij was de enige aanvaller die van mij nog geen basisplaats had gekregen. Roberto Martinez
 136. 19:50 Van Gucht: "Martinez zal maar zes keer wisselen vanavond"
 137. 19:49 Van Crombrugge over Hazard: "Het is geen complexe breuk"
 138. 19:48 Het zal interessant zijn om de samenwerking tussen De Bruyne en Tielemans te zien op het middenveld. Roberto Martinez
 139. 19:42 De opstelling van onze tegenstander:
 140. 19:34 Batshuayi naast Lukaku Bondscoach Martinez kiest voor een erg aanvallende ploeg. Hij zet Michy Batshuayi naast Romelu Lukaku in de spits. Chadli en Carrasco nemen de flanken voor hun rekening. Op het middenveld mag kersvers Monaco-speler Youri Tielemans aan de match beginnen. Ook De Bruyne en Nainggolan kregen een plaats in de basiself.
 141. 19:31 Kapitein Kompany Na het uitvallen van Eden Hazard was de aanvoerdersband opnieuw vrij. Die geeft bondscoach Martinez terug aan Vincent Kompany. De kapitein start naast Alderweireld en Vertonghen in een driemansverdediging.
 142. 19:29
 143. 18:37
 144. 15:24 Niet alle Duivels in actie Roberto Martinez had aangegeven dat hij graag zo veel mogelijk Rode Duivels in actie wou zien tegen Tsjechië. Hij speelde zelfs met het idee om aan de rust elf wissels door te voeren. Er zou een akkoord geweest zijn met de Tsjechische bond om de oefenmatch niet te laten meetellen als een officiële interland waardoor de limiet van zes wissels weg zou vallen. Maar dat plan gaat niet door. De KBVB tweette dat de ploegen toch de regels van de FIFA zouden respecteren vanavond. De scheidsrechters mogen niet meer dan zes wissels toestaan en daar hebben de bonden van beide landen zich bij neergelegd. De match blijft wel niet-officieel.
 145. 15:24
 146. 00:07 Serieuze streep door de rekening: onderzoek brengt enkelbreuk aan het licht bij Hazard
 147. 19:54 Martinez: "De strijd voor een basisplaats tegen Estland ligt open"
 148. 17:53 De match tegen Tsjechië is een goede introductie voor Kompany en een goede voorbereiding op Estland. Roberto Martinez
 149. 17:51 Ja, Kompany start morgen. Het is fantastisch om een grote lach op zijn gezicht te zien. Hij heeft een super goede periode bij City gehad op het einde van het seizoen. Het was een ongelooflijke terugkeer. Bondscoach Roberto Martinez
 150. 17:38 Martinez: "Alle beschikbare spelers zullen spelen tegen Tsjechië"
 151. 17:37 Hazard: "Real Madrid? Wie heeft daar geen interesse in?"
 152. 17:15 Geen officiële interland De oefenwedstrijd tegen Tsjechië wordt geen officiële interland. Doelpunten en speelminuten zullen dus niet meegerekend worden in de statistieken. "Er is een akkoord tussen beide federaties om meer dan zes wissels te mogen uitvoeren", vertelde bondscoach Martinez. "Ik wil dan ook zoveel mogelijk spelers uitproberen, waarschijnlijk iedereen."
 153. 17:14
 154. 17:11 Geen Origi, Witsel en Ciman Divock Origi komt morgenavond niet in actie in de oefeninterland tegen Tsjechië. De 22-jarige spits van Liverpool is wel zo goed als hersteld van zijn kuitblessure. "Hij heeft een zeer positieve evolutie doorgemaakt, maar het is niet opportuun om hem nu al te laten spelen." De WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland moet wel haalbaar zijn. Ook Laurent Ciman en Axel Witsel zijn er tegen Tsjechië nog niet bij omdat ze zaterdag clubverplichtingen hadden. "Witsel is intussen aangekomen uit China, maar hij heeft de hele wedstrijd gespeeld en dus komt hij maandag niet in actie. Ciman verwachten we vanavond."
 155. 17:09 Rode Duivels sluiten compromis en tonen goed hart in zaak rond premies en portretrechten
 156. 14:40
 157. 14:40
 158. 14:40
 159. 14:33
 160. 14:33
 161. 14:33
 162. 14:33
 163. 14:28 Red Flames ook van de partij Ongeveer 7.000 fans kwamen naar de training kijken op de Family Day van de Rode Duivels. Ze kwamen niet alleen de mannen aanmoedigen, ook de Red Flames werden in de bloemetjes gezet. De Belgische nationale vrouwenploeg neemt komende maand in Nederland voor het eerst deel aan een Europees kampioenschap. Ook enkele spelers van de nationale ploegen van het G-voetbal kwamen het veld op. Zo was de Rode Duivels-familie compleet. Ze poseerden samen voor een groepsportret.
 164. 13:46 Supporters wonen training van Rode Duivels bij
 165. 13:46
 166. 12:29
 167. 12:26 Origi traint apart Er waren 25 Rode Duivels aanwezig op de open training in Brussel. Ook Divock Origi was van de partij, maar de 22-jarige spits haakte na de opwarming af. Hij werkte een individueel programma af. Hij herstelt nog van een kuitblessure. Het is nog onduidelijk of de spits van Liverpool de oefeninterland van maandag tegen Tsjechië haalt.
 168. 10:51
 169. 10:08 Yoga en spinning Gisterenavond kregen de Rode Duivels nog een speciale training. Ex-tennisster Sabine Appelmans kwam de voetballers yoga- en stretchoefeningen geven. Dat bleek toch niet zo makkelijk. Vooral Benteke leek toch wat moeite te hebben om zijn evenwicht te vinden.
 170. 10:04
 171. 10:00 Vandaag staat voor de Rode Duivels de tweede training op het programma. Om elf uur worden ze verwacht in het Koning Boudewijn-stadion. Alle supporters zijn welkom om naar de training te komen kijken. Om half drie krijgen de fans de kans om de Duivels van dichtbij te bewonderen want dan is er een handtekening- en fotosessie gepland.
 172. 10:00 Vandaag staat in het teken van de supporters:
 173. 16:07 Martinez: "We willen maandag indruk maken op de fans"
 174. 15:07 Kompany: "Kans is groot dat volgend seizoen mijn laatste is bij de Duivels"
 175. 15:07 Courtois: "Het lijkt alsof Kompany nooit weggeweest is"
 176. 14:07 Eerste tegenvaller voor Duivels? Origi verlaat oefenveld nog voor begin van de training
 177. 08:05 Jonge scheidsrechter Ook de scheidsrechter speelt maandag een beetje een oefenmatch. De Zwitser Sandro Schärer moet de match in goede banen leiden. De 28-jarige scheidsrechter floot in Europa eigenlijk nog geen match van betekenis en kan zo dus ervaring opdoen.
 178. 08:04 De voorbereiding voor de Duivels op het duel met Tsjechië is kort. De bondscoach laat zijn spelers eerst even genieten van een welverdiende vakantie. Vrijdag staat pas de eerste training op het programma.
 179. 08:04 Rode Duivels op vakantie: De Bruyne op het strand, Kompany supportert voor ex-ploegmaat
 180. 08:00 Kompany maakt opnieuw zijn opwachting bij de Rode Duivels (maar niet als aanvoerder)
 181. 07:58 België-Tsjechië Na een lang en vermoeiend seizoen bij hun clubs moeten de Rode Duivels zich nog opladen voor twee interlands. De belangrijkste is die op vrijdag 9 juni. Dan verdedigen de Belgen hun leidersplaats in de WK-kwalificatiepoule. In de aanloop naar die partij staat er ook een oefenmatch op het programma tegen Tsjechië. Putten de Duivels daar vertrouwen uit? Volg het nieuws hier.
 182. 07:57 Vooraf
 183. Opstelling Tsjechië Tomáš Vaclík, Pavel Kaderábek, Jakub Brabec, Tomáš Kalas, Theodor Gebre Selassie, Ladislav Krejcí, Tomas Soucek, Patrik Schick, Vladimír Darida, Jaromír Zmrhal, Michal Krmencik
 184. Opstelling België Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Jan Vertonghen, Nacer Chadli, Youri Tielemans, Radja Nainggolan, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi
opstelling
België
1 Thibaut Courtois
2 Toby Alderweireld
4 Vincent Kompany
5 Jan Vertonghen
22 Nacer Chadli
16 Youri Tielemans
18 Radja Nainggolan
7 Kevin De Bruyne
21 Yannick Carrasco
9 Romelu Lukaku
23 Michy Batshuayi
wisselspelers
3 Thomas Vermaelen
8 Marouane Fellaini
11 Kevin Mirallas
14 Dries Mertens
20 Christian Benteke
19 Thorgan Hazard
6 Leander Dendoncker
12 Simon Mignolet
13 Koen Casteels
15 Thomas Foket
17 Dedryck Boyata
trainer
Roberto Martinez
Tsjechië
1 Tomáš Vaclík
2 Pavel Kaderábek
5 Jakub Brabec
3 Tomáš Kalas
4 Theodor Gebre Selassie
19 Ladislav Krejcí
15 Tomas Soucek
10 Patrik Schick
8 Vladimír Darida
7 Jaromír Zmrhal
11 Michal Krmencik
wisselspelers
23 Jirí Pavlenka
18 Ondrej Celustka
9 Borek Dockal
14 Jakub Jankto
21 Milan Škoda
24 Petr Mares
6 Tomáš Sivok
12 Tomáš Horava
13 Jan Kopic
16 Tomáš Koubek
17 Marek Suchý
20 Michal Sacek
25 Tomas Prikryl
26 Jakub Jugas
trainer
Karel Jarolím