Refresh


home : Voetbal : Spanje : Speeldag 12


Barcelona is de winnaar van de Madrileense derby

Geen Carrasco in de basis.

za 18/11/2017 - 22:38 Een intense derby tussen Atletico Madrid en Real Madrid is op een scoreloos gelijkspel geëindigd. Ondanks de uitslag was het een leuk kijkstuk, dat Real op basis van zijn dominante spel net iets meer verdiende te winnen. Maar de grote winnaar is Barcelona, dat nu tien punten meer heeft dan beide Madrileense clubs.

Atlético Madrid 0
Real Madrid 0

einde

De wedstrijd begon zoals je dat verwacht van een derby: furieus en aan een verschroeiend tempo. Een tactiek die vooral Atletico op het lijf is geschreven. De thuisploeg had na drie minuten altijd op voorsprong moeten komen, maar Correa trapte alleen voor doel naast.

Beide ploegen zochten ook enkele keren het randje van het toelaatbare op, maar gelukkig stond het voetbal centraal in een aantrekkelijke eerste helft. Alleen Savic had van een videoref wellicht rood in plaats van geel gekregen voor een tackle met gestrekt been op Kroos.

Na 25 minuten kwam Real in zijn eigen spel. Het monopoliseerde de bal en nam de controle over. Vooral op de flanken vond Real de ruimte, maar Atletico verdedigde uitstekend. Telkens stonden Benzema en Ronaldo omsingelt voor doel. Enkel Kroos raakte door de rode muur na een dubbele een-twee met Ronaldo, maar de Duitser duwde de kans naast.

De tweede helft was van een minder hoog niveau. Vooral door vermoeidheid. Maar dat was geen excuus voor de onzichtbaarheid van de spitsen Benzema en Griezmann. Beiden werden gewisseld rond de 75e minuut.

Rode Duivel Yannick Carrasco was toen al ingevallen, maar ook hij kon zich niet echt tonen. De beste kans was voor een andere invaller. Gameiro wipte de bal knap over doelman Castilla, maar Varane redde de poging op de lijn. Aan de overkant kreeg Ronaldo een late kans om de match te beslissen, maar met een perfecte tackle maakte Lucas zijn schot onschadelijk.

Wedstrijdverloop

 1. 22:38 Einde
 2. 90+3' Laatste fluitsignaal De Madrileense derby eindigt zonder winnaar. Atletico en Real kunnen niet scoren. Een stand die vooral voor Barcelona goed nieuws is.
 3. 22:36
 4. 90' Twee minuten extra tijd Er komen twee minuten bij. Het lijkt wat op bij beide ploegen.
 5. 89' Ronaldo krijgt een prima kans Marcelo opent goed op Ronaldo, die ruimte heeft om te schieten. De controle is net niet perfect en de tackle van Lucas wel. Weg grote kans.
 6. 89' geelDiego Godín
 7. 88' Het balbezit vertelt iets over het spelbeeld. Ateletico 39 procent tegenover 61 procent voor Real.
 8. 86' Bijna zorgt Kroos, de beste man op het veld vandaag, nog voor de 0-1. Hij haalt uit van ver. Oblak moet de harde knal lossen, maar Ronaldo komt net te laat om te profiteren.
 9. 82' Ronaldo mag een vrije trap nemen vanop de linkerflank. Dat doet hij als in zijn beste dagen. Oblak duwt de vallende bal in corner, maar die levert Real niets op.
 10. 82' geelLucas Hernández
 11. 82' geelNacho
 12. 22:26
 13. 79' Grote kans voor Atletico Torres zet Gameiro alleen voor Casilla. De spits wipt de bal over de doelman, maar Varane kopt de bal net voor de lijn over het doel.
 14. 77' geelJuanfran
 15. 77' vervÁngel Correa vervKevin Gameiro
 16. 77' Dubbele wissel Atletico Ook Atletico wisselt. Griezmann was ook onzichtbaar en maakt plaats voor Torrres. Correa staat zijn plaats af aan Gameiro. Simeone kiest dus niet voor een meer defensieve aanpak.
 17. 76' vervAntoine Griezmann vervFernando Torres
 18. 76' vervKarim Benzema vervMarco Asensio
 19. 76' Asensio krijgt 15 minuten om met zijn verschroeiende linker het verschil te maken. Benzema mag gaan rusten. Hij heeft hard gewerkt, maar versierde geen enkele kans.
 20. 75' Het niveau van deze match heeft een duik naar beneden genomen. Kroos zet zich wel nog eens door, maar de Duitser heeft al heel hard gewerkt. Zijn poging mist power.
 21. 70' geelKoke
 22. 67' Kan Asensio Real nieuwe impuls geven? Krijgen we Asensio en Vazquez binnenkort? Die twee zijn zich nadrukkelijk aan het opwarmen naast het veld. Ook bij de bezoekers is de fut er nu wat uit.
 23. 65' Carrasco probeert een eerste keer het verschil te maken met de bal aan de voet, maar hij raakt niet voorbij Carvajal.
 24. 63' geelSaúl Ñíguez
 25. 60' Waar zijn Benzema en Griezmann? Wat opvalt is dat de Franse aanvallers Benzema en Griezmann niet in het stuk voorkomen. Ook dat verklaart de 0-0.
 26. 58' De Real-spelers willen een penalty omdat Marcelo een voorzet tegen de arm van Juanfran zou trappen. De ref geeft geen kik. Dat is terecht, want de bal botste vooral op zijn borst, zien we in de herhaling.
 27. 22:02
 28. 56' Nog eens een doelpoging van Atletico. Saul heeft een beetje ruimte en haalt uit van buiten het strafschopgebied. De bal vlieg over, maar de handen gaan op elkaar.
 29. 54' vervThomas Partey vervYannick Carrasco
 30. 53' Daar is Carrasco Carrasco staat klaar om in te vallen. Kan zijn techniek en snelheid het verschil maken voor Atletico?
 31. 50' Real blijft aanvallen. Carvajal zet gevaarlijk voor naar de inlopende Isco, maar Juanfran staat op de goede plaats en kopt weg.
 32. 48' Real gaat voorlopig verder op het elan van de eerste helft. Een goede combinatie met Kroos, Carvajal en Ronaldo komt bij Modric. Die heeft net niet genoeg tijd om uit te halen.
 33. 46' Ramos is in de kleedkamer gebleven Ramos heeft blijkbaar te veel last van de trap in het gezicht die hij kreeg van Lucas. Nacho is zijn vervanger.
 34. 46' Begin tweede helft De tweede helft is begonnen in de Madrileense derby. Krijgen we na een intense eerste helft ook doelpunten in de tweede? Volg het hier.
 35. 21:50 Tweede helft
 36. 21:48
 37. rust vervSergio Ramos vervNacho
 38. 21:33 Rust
 39. 45+2' Rust Atletico en Real gaan rusten met een 0-0-stand na een intense en leuke eerste helft. Alleen doelpunten ontbraken. Atletico begon furieus en had moeten scoren in de 3e minuut. Correa trapte alleen voor doel naast. Halfweg de eerste helft nam Real de controle over. De bezoekers zetten aanval na aanval op, maar Atletico verdedigde heel secuur. De Real-aanvallers stonden altijd tegenover een overmacht aan verdedigers voor doel.
 40. 45+2' De aanvalsgolven van Real blijven komen, maar opnieuw vindt Isco geen ploegmaat voor doel.
 41. 21:32
 42. 45' Marcelo haalt knap de achterlijn, maar opnieuw staat Atletico prima te verdedigen. Benzema staat omsingelt door zes verdedigers.
 43. 21:27
 44. 37' Bloed aan het gezicht van Ramos Ramos houdt een bloedneus over aan een grote kans voor Real. Casemiro kopt de bal voor doel en daar duikt Ramos op. Lucas gaat ook naar de bal en raakt de aanvoerder van de bezoekers met de schoen in het gezicht.
 45. 34' geelStefan Savic
 46. 34' Geel en geen rood voor Savic Het tweede geel is voor Savic na een wilde tackle met gestrekt been op Kroos. Rood had hier eigenlijk ook gekund.
 47. 32' Grote kans Real Een dubbele een-twee tussen Kroos en Ronaldo eindigt in een grote kans. Kroos wil van dichtbij de bal over Oblak liften, maar de poging gaat naast.
 48. 31' Isco geeft de bal mee aan Marcelo door de benen van Juanfran. Marcelo zoekt Benzema voor doel, maar vindt hem niet.
 49. 21:14
 50. 21:14 Geen geel voor Correa
 51. 27' Real haalt even het tempo uit de match en speelt de bal anderhalve minuut rond. Tot ergernis van het thuispubliek. Het levert een corner op, maar Godin ruimt op.
 52. 25' Gabi neemt een vallende bal in een tijd op de schoen, maar die zwaait ver naast.
 53. 23' Ondanks de 0-0-stand is het een heel aantrekkelijke eerste helft. Het tempo is verschroeiend, alleen goede kansen ontbreken. Op de enorme misser van Correa na.
 54. 21' Eerste geel is voor Carvajal De wedstrijd heeft al een aantal opstootjes achter de rug. Carvajal gaat met de voet vooruit door op Lucas. Hij is de eerste die bestraft wordt met een kaart.
 55. 20' geelDani Carvajal
 56. 18' Griezmann ontsnapt aan geel Griezmann heeft recht op een corner na een duel met zijn landgenoot Varane, maar krijgt die niet. Hij gaat ostentatief protesteren bij de lijnrechter, maar komt er met een vermaning vanaf.
 57. 16' Op de tegenaanval wordt Ronaldo snel gelanceerd. De baan naar doel ligt open, maar Godin is sneller op de bal dan de Portugees. De handen van het thuispubliek gaan op elkaar.
 58. 21:01
 59. 21:00
 60. 12' Ronaldo laat zich een eerste keer aan de bal betrappen. Na een aantal overstapjes volgt een slim pasje binnendoor naar Isco, maar Benzema kan niet bij de voorzet.
 61. 10' Correa versnelt voorbij Isco, Ramos en Marcelo, maar Casemiro doet waar hij het beste in is. Het gat dichtlopen.
 62. 7' Leuk begin De wedstrijd is begonnen met een enorme intensiteit van beide teams. Isco vindt met zijn voorzet niemand voor doel.
 63. 3' Wat een enorme kans De eerste kans is voor Atletico. En wat voor een. Correa komt alleen voor de doelman na een cadeau-pass van Varane. Maar Correa schiet onbegrijpelijk naast.
 64. 1' Begin eerste helft Atletico heeft afgetrapt tegen Real. Geen Carrasco in de basis. Volg de wedstrijd hier.
 65. 20:46 Eerste helft
 66. 20:06 Carvajal is opnieuw beschikbaar De meest opvallend naam in de basis bij Real Madrid is Carvajal. Hij keert terug na een lange afwezigheid omdat hij een hartprobleem had. Voor de rest kiest Zidane niet voor verrassingen. In doel is Navas nog niet beschikbaar en speelt dus Castilla. Benzema en Ronaldo vormen het aanvallende duo. Isco staat in hun rug.
 67. 20:06
 68. 20:01 Carrasco op de bank Bij Atletico start Carrasco op de bank. De flankspeler komt terug na een blessure aan de knie, waardoor hij ook moest afzeggen bij de Rode Duivels. De laatste competitiematch van de Belg dateert van exact een maand geleden tegen Barcelona.
 69. 20:01
 70. 19:58 Om 20.45u staat de altijd beladen derby tussen Atletico Madrid en Real Madrid op het programma. De verliezer lijkt uitgeteld voor de titelrace. Beide team hebben op dit moment 23 punten, 11 punten minder dan Barcelona dat eerder vandaag al won.
 71. 19:58 Vooraf
 72. Opstelling Real Madrid Kiko Casilla, Dani Carvajal, Raphaël Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Toni Kroos, Casemiro, Luka Modric, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Isco
 73. Opstelling Atlético Madrid Jan Oblak, Juanfran, Stefan Savic, Diego Godín, Lucas Hernández, Saúl Ñíguez, Thomas Partey, Gabi, Koke, Ángel Correa, Antoine Griezmann
opstelling
Atlético Madrid
13 Jan Oblak
20 Juanfran
15 Stefan Savic
2 Diego Godín
19 Lucas Hernández
8 Saúl Ñíguez
5 Thomas Partey
14 Gabi
6 Koke
11 Ángel Correa
7 Antoine Griezmann
wisselspelers
10 Yannick Carrasco
9 Fernando Torres
21 Kevin Gameiro
1 Miguel Ángel Moyà
3 Filipe Luís
22 Nicolás Gaitán
24 José María Giménez
trainer
Diego Simeone
Real Madrid
13 Kiko Casilla
2 Dani Carvajal
5 Raphaël Varane
4 Sergio Ramos
12 Marcelo
8 Toni Kroos
14 Casemiro
10 Luka Modric
7 Cristiano Ronaldo
9 Karim Benzema
22 Isco
wisselspelers
6 Nacho
20 Marco Asensio
15 Theo Hernandez
17 Lucas Vázquez
21 Borja Mayoral
24 Dani Ceballos
35 Mohamed Ramos Wade
trainer
Zinédine Zidane