Refresh


home : Voetbal : Jupiler Pro League : Speeldag 3


Genk gaat na doelpuntenkermis in Antwerpen met drie punten naar huis

Genk is de eerste ploeg die kan winnen van Antwerp.

zo 13/08/2017 - 16:21 Racing Genk is niet in dezelfde val getrapt als Anderlecht en Gent en heeft de drie punten gepakt tegen promovendus Antwerp. Het kwam 1-5 voor, maar Antwerp maakte er nog een razendspannend slot van. Voor de ploeg van Albert Stuivenberg is het de eerste driepunter van het seizoen.

Antwerp 3
Dequevy 24'
Owusu 79'
Arslanagic 81'
Racing Genk 5
Samatta 8' 41'
Trossard 16'
Schrijvers 21'
Arslanagic (own) 59'

einde

Antwerp - Genk kort samengevat

 • Sleutelmoment: Genk snijdt in het eerste halfuur al te gemakkelijk door de verdediging van Antwerpen. Bij 0-3 gelooft niemand nog in puntenwinst voor de thuisploeg, al blijft die wel lovenswaardig vechten.
 • Man van de Match: Zelfs bij 1-5 bleven de Antwerpse supporters hun helden toezingen. Wij geloven graag dat die positieve instelling heeft bijgedragen tot de heropleving van de ploeg in het slotkwartier.
 • Opvallend: Bolat hield zijn netten brandschoon tegen Anderlecht en Gent, maar moest zich vanmiddag vijf keer omdraaien. Van de ondoordringbare Antwerpse afweer bleef weinig overeind.

Bekijk de doelpunten uit Antwerp-Genk (3-5)

Efficiënt Genk zet Antwerp snel schaakmat

Antwerp leefde na een verrassend 4 op 6 tegen Anderlecht en Gent zelfverzekerd toe naar deze wedstrijd. Na nog geen tien minuten kreeg het vertrouwen van de thuisploeg al een knauw met de 0-1. Maehle overbrugde op z'n eentje vijftig meter en vond ook nog eens Samatta.

De wedstrijd stond meteen in lichterlaaie. Antwerp versierde twee halve kansjes met Jaadi en Oulare, maar de bezoekers waren een pak doeltreffender. Buffel vond na een leuke dribbel het hoofd van Trossard en het stond 0-2. Vijf minuten later moest Bolat opnieuw grabbelen toen Haroun zich de kaas van het brood liet eten door Schrijvers.

The Great Old lag op apegapen, maar kreeg een adrenaline-injectie met de plotse 1-3 van Dequevy. Genk herstelde snel de natuurlijke orde en monopoliseerde daarna de bal. Het loerde op een kans om Antwerp uit verband te spelen. Die kwam er ook vlak voor de rust. Buffel en Schrijvers rolden hun rechterflank nog maar eens op en schotelden Samatta zijn tweede voor.

VRT

Antwerp-fans zijn oude bekende Hans-Peter Lehnhoff nog niet vergeten

Geen voetbalwonder voor moedige thuisploeg

De supporters op de Bosuil konden na zo'n dolle eerste helft wel een pintje gebruiken en ook na de rust bleef het meer dan genietbaar. Antwerp weigerde het hoofd te laten hangen en bleef proberen om Genk in de problemen te brengen.

De bezoekers waren echter heer en meester en kozen waar en wanneer ze prikten. Toen Malinovski de ongelukkige Arslanagic tot een owngoal dwong, was dan ook niemand verrast. De Antwerpse reactie op die 1-5 deed wel de wenkbrauwen fronsen. Met verdubbelde vechtlust - en de geweldige steun van de fans - bleef stamnummer 1 knokken.

Tien minuten voor affluiten werd die tomeloze inzet beloond. Owusu dankte de alweer twijfelende Vukovic voor een foutje en vlak daarna knikte Arslanagic warempel de 3-5 in het hoekje. Op de tribunes klonk her en der voorzichtig gefluister over Vitosja Sofia. Randriambololona, Limbombe en Haroun kwamen nog erg dicht bij de 4-5, maar een mirakel zat er niet in.

Trossard: "Getoond waar Genk voor staat"

Leandro Trossard pakte met Genk de eerste zege van het seizoen. "In de eerste helft hadden we alles onder controle. Spijtig dat we in de tweede helft te gemakkelijk goals weggaven, maar al bij al was het een goede zege."

"We speelden heel volwassen en dat is toch een opsteker. Alleen moeten we nog iets doen aan die tegengoals. We hebben getoond waar Genk voor staat en hebben onze eerste overwinning beet, dat is het belangrijkste."

Haroun: "We zijn er nog niet"

Faris Haroun had gemengde gevoelens achteraf. "We toonden mentaliteit, maar maakten het onszelf vooral moeilijk door slecht te starten en goals weg te geven. We liepen achter de feiten aan."

"Tegen een goede ploeg kan het gebeuren dat individuele fouten afgestraft worden. Dit is een goede wake-up call, want we zijn er nog niet," waarschuwde de ervaren middenvelder van Antwerp.

Wedstrijdverloop

 1. 16:22 Einde
 2. 90+4' Einde Racing Genk heeft in een doelpuntenkermis de maat genomen van Antwerp, al werd het nog ondraaglijk spannend op het einde.
 3. 16:19
 4. 90+1' De ex-Genkenaars hebben medelijden met hun oude club. Faris Haroun maait op twee meter van het doel half naast een voorzet.
 5. 90' geelDanny Vukovic
 6. 90' Genk is even de draad kwijt. Tom Boudeweel
 7. 89' Invaller Limbombe, ooit aan de slag bij de Genkse jeugd, doet het net trillen. Jammer genoeg voor de Bosuil langs de verkeerde kant.
 8. 88' Noppes voor Ingvartsen Ingvartsen, toch topschutter in Denemarken vorig seizoen, is besluiteloos oog in oog met Bolat. Hij verprutst de kans op 3-6.
 9. 87' Een botsend schotje van Randriambololona levert Vukovic meer problemen op dan nodig. Gelukkig voor de doelman tikt hij de bal niet tot bij een Antwerpenaar.
 10. 85' Genk zal deze wedstrijd wel winnen, maar er zal bij staf en supporters toch enige ontevredenheid zijn over dit slotkwartier.
 11. 83' vervJoeri Dequevy vervStallone Limbombe
 12. 83' Het enthousiasme van de Antwerp-fans is verdubbeld. De spelers delen hun geestdrift, maar brengen ze Genk nog in verlegenheid?
 13. 82' vervThomas Buffel vervAlejandro Pozuelo
 14. 16:09
 15. 81' Vitosja Sofia, iemand? Zou het dan toch nog kunnen? Een ongedekte Dino Arslanagic kopt de vrije trap van Jaadi hard in het hoekje en zo staat het plots 3-5. Er resten Antwerp nog ongeveer tien minuten... doelpuntDino Arslanagic 3 -5
 16. 16:06
 17. 79' Goaltje voor Owusu! Het optreden van Vukovic moet Stuivenberg toch zorgen baren, want de Australiër laat zich weer betrappen op een foutje. Hij laat een voorzet liggen en Owusu tikt daardoor eenvoudig binnen. doelpuntWilliam Owusu 2 -5
 18. 77' vervRuslan Malinovskiy vervBryan Heynen
 19. 78' Malinovski heeft zijn werk opgeknapt en mag de douches gaan opzoeken. Heylen is de verse Limburgse kracht op het middenveld.
 20. 75' vervIsaac Koné vervZotsara Randriambololona
 21. 75' Toch nog eens Antwerp Dequevy zwiept zijn voorzet aardig voor doel, maar Owusu wordt net genoeg gehinderd. Intussen mag, om ons te pesten, Randriambololona invallen.
 22. 16:00 Buffel en Corryn strijden voor de bal.
 23. 73' Genk wacht geduldig op een kans om te versnellen en een nieuwe doelkans te versieren. Bij Antwerp snakken ze ongetwijfeld al naar het laatste fluitsignaal.
 24. 70' Het is bewonderenswaardig. In veel andere stadions zou er nu stilte heersen. Tom Boudeweel
 25. 15:56
 26. 68' vervMbwana Samatta vervMarcus Ingvartsen
 27. 68' Met twee doelpunten heeft Samatta zijn duit in het Genkse zakje gedaan. Ingvartsen kan op zoek naar zijn eerste goal in België.
 28. 67' We zitten opnieuw in een drukke periode van de wedstrijd. Trossard zet een dribbel op en mikt via een thuisspeler naast de kooi.
 29. 66' Pech voor Jaadi Reda Jaadi doet voor de tweede week op een rij het aluminium trillen. Vukovic is maar wat opgelucht dat de plaatsbal van de Marokkaan op de deklat valt.
 30. 15:52 Trainer Bölöni ziet dat zijn ploeg nog een vijfde goal tegen krijgt.
 31. 63' Malinovski wil graag een doelpuntje achter zijn naam zetten. Met zijn granieten linker dwingt hij Bolat tot een acrobatische redding.
 32. 62' vervObbi Oulare vervWilliam Owusu
 33. 62' Het bobijntje van Oulare is stilaan af. Ouwe getrouwe Owusu mag nog een halfuur proberen om de score draaglijker te maken.
 34. 15:46
 35. 59' En nog eentje! Bolat laat een kopbal van Samatta als een hete aardappel uit zijn handen vallen. Malinovski springt als een luipaard naar de bal, maar het is Arslanagic die de bal ongelukkig in zijn eigen doel werkt. own goalDino Arslanagic 1 -5
 36. 58' Laksheid bij Genk Die van Genk voelen dat ze niet bijster hard moeten doorduwen om hier te winnen. Ze denken soms iets te veel aan de galerij en vergeten daarbij de simpele oplossing.
 37. 55' Malinovski gooit zich naar de voorzet van Khammas en krijgt een beuk van Arslanagic. De Oekraïener heeft pijn aan zijn heup en heeft de spuitbus van de verzorger nodig.
 38. 54' geelReda Jaadi
 39. 53' Racing Genk herstelt zich snel en maakt de bal weer ongrijpbaar voor Antwerp. Jaadi pakt geel voor een brutale overtreding.
 40. 50' Khammas laat een diepe bal onder zijn schoen rollen. Dequevy kan zo op Vukovic afstormen, maar kraakt zijn schot volledig. Toch een uitstekende kans voor de thuisploeg.
 41. 49' Potig Genk Antwerp slaagt er vanmiddag niet in om de tegenstander te intimideren. Zelfs de frêle Schrijvers is niet bang om door te pakken.
 42. 47' In de openingsfase van de tweede helft toont Antwerp zich alvast strijdbaar. Genk schrikt ervan en moet eventjes terugplooien.
 43. 46' Blijft Racing Genk zich uitleven op de Bosuil, of slaagt Antwerp erin om strakker te verdedigen en de schade ietwat te beperken?
 44. 15:32 Start tweede helft
 45. 15:17
 46. 15:16 Rust
 47. 45+2' Rust Het lijkt erop dat Genk de Antwerpse code heeft gekraakt. Na een dolle eerste helft staan de Limburgers immers op een veilige 1-4.
 48. 45' Na de verrassende 4 op 6 tegen Anderlecht en Gent staan ze op de Bosuil weer met beide voetjes op de grond. We naderen de rust.
 49. 43' Genk benut de ruimte die het krijgt. Tom Boudeweel
 50. 15:11
 51. 41' Nog eens Samatta! De linkerflank van Antwerp is bijzonder kwetsbaar. Buffel vindt veel te simpel Schrijvers, die op zijn beurt vogelvrij mag voorzetten. Voor doel is Samatta sterker dan Batubinsika en dus wordt het 1-4. doelpuntMbwana Samatta 1 -4
 52. 40' Zorgen voor Bölöni Bölöni slentert wat rond voor zijn dugout. De geslepen Roemeen zal straks een fameus plan uit zijn brein moeten trekken.
 53. 37' De thuisploegen zijn op deze derde speeldag niet bepaald aan het feest. Tot nu toe hield alleen Mechelen, in de slotminuten dan nog, een punt thuis tegen Gent.
 54. 36' Haroun wordt laks gevolgd en kan inlopen op een voorzet. De ex-international moet zich helemaal strekken en raakt de bal fout.
 55. 34' Samatta is een beetje bang van Bolat. Anders stond het misschien al 1-4.
 56. 33' Hoog jagen levert de bezoekers een kans op. Ally Samatta kan echter net niet bij de bal en struikelt dan over de voet van Bolat.
 57. 32' Controle van Genk Geen betere manier om een tegenstander de wind uit de zeilen te halen dan de bal in eigen rangen te houden. Dat hebben ze bij Racing Genk begrepen.
 58. 29' Antwerp leek dood en begraven na het derde Genkse doelpunt, maar sinds de 1-3 voel je de hoop in het stadion dat een bescheiden voetbalmirakel misschien wel mogelijk is.
 59. 26' We hebben niet te klagen over het spektakel. Na nog geen halfuur hebben de toeschouwers in Deurne al vier doelpunten gezien.
 60. 14:55 Dequevy zorgt nog voor hoop: 1-3.
 61. 14:54
 62. 24' Antwerp leeft nog! Oulare dendert op links voorbij alles en iedereen. Zijn voorzet botst naar de tweede paal, waar Joeri Dequevy kalm genoeg blijft om het Antwerpse doelpunt van de hoop onder Vukovic te leggen. doelpuntJoeri Dequevy 1 -3
 63. 14:52
 64. 14:52 Ook Schrijvers pikt zijn goaltje mee.
 65. 21' Flater van Haroun! Haroun vindt geen afspeelpunt en draait zichzelf duizelig. Schrijvers pikt de bal mee, goochelt zich langs Batubinsika en schuift de 0-3 naast Bolat. Het is zijn derde doelpunt in drie wedstrijden. doelpuntSiebe Schrijvers 0 -3
 66. 20' Genk wil blijkbaar zo snel mogelijk zekerheid over de zege. De bezoekers dringen Antwerp achteruit op zoek naar nummer drie.
 67. 18' Dit is de harde realiteit van eerste klasse. Antwerp moet nu wel komen. Tom Boudeweel
 68. 14:47 Trossard kopt de 0-2 binnen.
 69. 14:46
 70. 16' Kopbal van Trossard! Trossard kopt van dichtbij de 0-2 in doel, maar opnieuw is de voorbereiding het mooiste stuk. Thomas Buffel dolt met zijn belager en stuurt zijn voorzet naar precies de juiste plek. doelpuntLeandro Trossard 0 -2
 71. 15' Antwerp heeft eventjes getoond dat Bölöni er al wat voetbal in heeft kunnen pompen, maar moet het balbezit nu wel aan Genk laten.
 72. 12' Blok op Oulare Obbi Oulare laat een voorzet een decimeter te ver van zijn knie springen. Dat geeft Colley net genoeg tijd om de bal voor de neus van de spits weg te vegen.
 73. 14:40 Genk start uitstekend op het veld van Antwerp.
 74. 11' De 0-1 heeft de wedstrijd blijkbaar in de fik gezet. Nu is het weer de beurt aan Genk en Schrijvers, die iets te zwak besluit.
 75. 14:40 Samatta schuift al snel de 0-1 in doel.
 76. 10' Het Antwerpse antwoord laat niet lang op zich wachten. Oulare opent naar Jaadi, maar diens schot vliegt tegen de hakken van Brabec.
 77. 14:38
 78. 8' Dankjewel Maehle! Samatta geeft het laatste tikje, maar alle lof gaat naar Joakim Maehle. De Deen steekt voorbij een handvol Antwerpenaars het halve veld over en zo is Bolat voor het eerst dit seizoen verslagen. doelpuntMbwana Samatta 0 -1
 79. 7' Haroun vs Malinovski Malinovski is niet van plan om zich te laten overbluffen door Haroun en smijt zich vol overgave in de duels met zijn rechtstreekse tegenstander. Dat gaat vonken geven.
 80. 5' De bal bevindt zich voorlopig vooral op het middenveld. Racing Genk maakt geen haast om de Antwerpse organisatie te ontmantelen en speelt rustig rond.
 81. 3' Het gras ziet er lekker mals uit. Tom Boudeweel
 82. 2' Na amper één minuut zit Bölöni al te schrijven in zijn notitieboekje. Stuivenberg staat met zijn armen gekruist voor de reservenbank.
 83. 1' Aftrap Houdt Antwerp ook op de derde speeldag een topploeg in bedwang, of kraken Racing Genk en Stuivenberg de formule van Bölöni?
 84. 14:30 Start eerste helft
 85. 14:20 Nog tien minuten De aftrap wordt straks gegeven door Hans-Peter Lehnhoff. De Duitse legende maakte in 1990 overigens twee doelpunten in de 6-2 van Antwerp tegen Genk, meteen de ruimste zege die de club ooit boekte tegen de Limburgers.
 86. 14:10 De bouwwerf van de Bosuil...
 87. 14:05 Genk kon trouwens nog maar één keer winnen op de Bosuil.
 88. 14:00 Aan de vocale steun van de fans zal het alvast niet liggen. Tijdens de opwarming worden de spelers van Antwerp al luid toegejuicht.
 89. 13:50
 90. 13:45 Opstellingen Er valt niet veel te vertellen over de opstellingen van beide ploegen. Laszlo Bölöni moet bij Antwerp nog wachten vooraleer zijn aanwinsten speelgerechtigd zijn en heeft eigenlijk ook amper redenen om iets aan te passen. Zijn elftal blijft dus volledig intact. Aan de overkant voert Albert Stuivenberg slechts één wijziging door. Heynen is zijn plek op het middenveld opnieuw kwijt aan Malinovski. De twijfelende Vukovic krijgt dus nog een kans.
 91. 13:40
 92. 13:35 Vooraf De zware jongens van Antwerp maken brokken bij hun terugkeer in eerste klasse. The Great Old hield thuis Anderlecht in bedwang en vertrok vorige week zelfs met drie punten uit Gent. Vanmiddag ontvangt de Bosuil met Genk een derde topper. De Limburgers verkeren met 1 op 6 in puntennood en kunnen zich eigenlijk geen nieuw puntenverlies veroorloven. Dat wordt dus boeiend om 14u30.
 93. 13:30 Vooraf
 94. Opstelling Racing Genk Danny Vukovic, Joakim Mæhle, Jakub Brabec, Omar Colley, Amine Khammas, Thomas Buffel, Sander Berge, Siebe Schrijvers, Ruslan Malinovskiy, Leandro Trossard, Mbwana Samatta
 95. Opstelling Antwerp Sinan Bolat, Frédéric Duplus, Dino Arslanagic, Dylan Batubinsika, Alexander Corryn, Reda Jaadi, Faris Haroun, Geoffry Hairemans, Isaac Koné, Joeri Dequevy, Obbi Oulare
opstelling
Antwerp
1 Sinan Bolat
23 Frédéric Duplus
15 Dino Arslanagic
21 Dylan Batubinsika
25 Alexander Corryn
7 Reda Jaadi
38 Faris Haroun
20 Geoffry Hairemans
6 Isaac Koné
11 Joeri Dequevy
58 Obbi Oulare
wisselspelers
19 William Owusu
27 Zotsara Randriambololona
9 Stallone Limbombe
5 Jannes Vansteenkiste
8 Ivo
10 Fabien Camus
12 Antonio Jezina
17 Mamoutou N'Diaye
trainer
Laszlo Bölöni
Racing Genk
1 Danny Vukovic
31 Joakim Mæhle
2 Jakub Brabec
15 Omar Colley
5 Amine Khammas
19 Thomas Buffel
25 Sander Berge
22 Siebe Schrijvers
18 Ruslan Malinovskiy
14 Leandro Trossard
10 Mbwana Samatta
wisselspelers
9 Marcus Ingvartsen
28 Bryan Heynen
24 Alejandro Pozuelo
3 Bojan Nastic
29 Manuel Benson
30 Nordin Jackers
45 Joseph Aidoo
trainer
Albert Stuivenberg