Refresh


home : Voetbal : Jupiler Pro League : Speeldag 3


Oostende gaat ook de boot in tegen Waasland-Beveren

Zinho Gano legde KV Oostende met 2 goals over de knie.

za 12/08/2017 - 22:23 KV Oostende is na drie speeldagen nog altijd op zoek naar punten. Waasland-Beveren maakte indruk aan de zee, met mede-topschutter Gano als een van de uitblinkers.

KV Oostende 0
Waasland-Beveren 3
Ampomah 3'
Gano 11' 42'

einde

Oostende - Waasland-Beveren in een notendop

 • Sleutelmoment: Na iets meer dan tien minuten voetballen heeft Oostende al twee keer afgrijselijk geflaterd en kijkt het tegen een dubbele achterstand aan. Dan weet je dat het moeilijk wordt.
 • Man van de Match: Ryota Morioka is een plezier om naar te kijken. De Japanse spelverdeler van Waasland-Beveren lijkt alles moeiteloos te doen, vindt steeds de juiste oplossing en klikt geweldig met Gano.
 • Opvallend: Voor het seizoen werd Waasland-Beveren gezien als een kandidaat voor degradatie en zag men Oostende bijna als een zekerheid voor de top zes. Na drie speeldagen zeggen de cijfers iets anders.

Bekijk de doelpunten uit Oostende - Waasland-Beveren

Oostendse flaters plaveien de weg voor Beveren

Oostende wist na een 0 op 6 wat het te doen stond, maar had de boodschap blijkbaar niet begrepen. Proto liet een ongevaarlijke voorzet uit zijn handen glippen en zag Ampomah het gemakkelijkste doelpunt uit zijn carrière maken. Na twee minuten was de opdracht voor KVO al iets zwaarder geworden.

En het werd snel nog erger voor de thuisploeg. Een vroeg storend Beveren bracht Tomasevic dermate van de wijs dat hij half over de bal struikelde en het pad opende voor Gano. Die rondde Proto en schoof de 0-2 in het lege doel. Zelfs met de ervaring van Lombaerts bleef Oostende ook daarna achterin blunderen en op lemen voeten lopen.

Waasland-Beveren fietste ondertussen fluitend door de wedstrijd. Slechts één keer maakte doelman Goblet zich ongerust, maar de vrije trap van Cyriac zoefde net naast.

Dan waren de Beverse tegenprikken een stuk dreigender. Draaischijf Morioka kraakte eerst nog zijn schot, maar in de rol van aangever lukte het beter voor de Japanner. Hij kreeg alle tijd en ruimte om de baan van zijn voorzet te berekenen en schilderde de bal op de knikker van Gano, die zijn tweede van de avond maakte.

Tweede helft brengt geen omwenteling

0-3 bij de rust en dus moest KVO wel iets tonen in de tweede helft. Terwijl de donderpreek van Vanderhaeghe nog weerklonk was er een kopballetje tussen de palen en een vrijschop van El Ghanassy. Waasland-Beveren voelde zich zegezeker en liet de storm overwaaien.

Pas met de inbreng van Akpala kwam er opnieuw wat fut in de kustploeg, die een trosje kansen afdwong. Jonckheere mikte na twee korte kapbewegingen wat ongelukkig op de rug van Canesin, terwijl Akpala dan weer te gehaast afdrukte. Aan de overzijde liet invaller Boljevic na om een flater van Lombaerts af te straffen.

Oostende, dat er lange periodes van de wedstrijd wat apathisch bijliep, drong in het slot nog fel aan voor de 1-3. Goblet schudde echter een geweldige snoekduik uit zijn lijf om de kopbal van Akpala te redden en hield zijn net schoon.

Proto: "Nu winnen, want anders is het crisis"

Silvio Proto en Oostende bengelen onderin met 0 op 9. "We staan niet op onze plaats in het klassement, maar het is nu zo. Dit is niet de schuld van één iemand. We moeten nu als ploeg vechten voor de punten."

"De 0-1 was niet het beste dat ik vanavond gedaan heb", gaf de doelman zijn misser toe. "Maar we hadden zelf ook geen tien kansen. Hun doelman had maar één redding te doen. Dat is voor ons thuis te weinig", klonk het streng.

"Je mag wel niet vergeten dat Musona en Berrier er niet bij waren en dat Dimata en Marusic weg zijn. Hun vervangers zijn nog niet klaar voor dat niveau. Toch moeten we nu zeker winnen in Eupen, want anders is het een beetje crisis."

Gano: "Er kunnen nog mooie dingen gebeuren"

Zinho Gano zit met Waasland-Beveren in een geweldige flow. "Ik ben heel fier op dit team. Zeker in de eerste helft zetten we hoog druk. We scoren hier ook drie keer en houden de nul."

"Met een beetje geluk hadden we 9 op  9 gepakt. Er kunnen nog mooie dingen gebeuren met dit team, maar we moeten wel elke dag blijven werken. De wedstrijd van zaterdag tegen Lokeren zal er snel zijn."

Is mede-topschutter Gano er dan wel nog bij? "Ik ben nog altijd een speler van Beveren en wil dus alleen maar over Beveren praten", hield de spits zich op de vlakte.

Wedstrijdverloop

 1. 22:23 Einde
 2. 90+3' Einde Een blunderend en soms apathisch Oostende gaat tegen een alweer uitstekend spelend Waasland-Beveren met 0-3 de boot in.
 3. 90' De vermoeidheid lijkt toe te slaan bij de bezoekers. Oostende gaat nog naarstig op zoek naar een eerredder, maar Goblet staat pal.
 4. 88' vervNana Opoku Ampomah vervVictorien Angban
 5. 88' Terwijl Clement zijn laatste vervanging doorvoert, dansen de Beverse supporters heen en weer. Dit is voor hen een bijzonder leuk tripje naar zee geworden.
 6. 86' Niet te geloven! Een verdwaalde voorzet van Canesin valt tegen de kruising. Akpala mag dan vrij inkoppen vanaf drie meter, maar Goblet houdt zijn net schoon met een snoekduik.
 7. 84' Beveren snijdt nog eens door de Oostendse boter. Silvio Proto moet zich reppen om de 0-4 te voorkomen, maar er is ook al gefloten.
 8. 81' De fans van Beveren kijken al uit naar de derby tegen Lokeren van volgende week. Johan De Caluwé
 9. 79' Actie van Morioka De 0-4 hangt in de lucht. Morioka zet een tegenstander op het verkeerde been en tikt de bal voorbij een andere, maar is dan te ver uitgeweken om raak te treffen.
 10. 78' geelSébastien Siani
 11. 78' De grootste zorg voor Beveren wordt het einde halen zonder verdere kleerscheuren. Cools en Morioka ontsnappen aan een blessure.
 12. 75' Na een monumentale misser van Lombaerts gaat Boljevic met de bal aan de haal. Het vizier van de Montenegrijn staat ook deze week verkeerd afgesteld.
 13. 74' De meegereisde WB-fans zal het ondertussen worst wezen. Zij feesten onverstoord voort terwijl Canesin een nieuwe kans mist.
 14. 72' Misser van Akpala Een vreemde carambole levert Joseph Akpala een kans op, maar de ex-topschutter steekt ze gehaast naast het doel. Oostende heeft dit seizoen nog niet gescoord.
 15. 71' vervOlivier Myny vervAleksandar Boljevic
 16. 71' Publiekslieveling Myny sloft naar de kant voor zijn wissel. Boljevic mag proberen om vanavond zijn doelpuntje mee te pikken.
 17. 69' Het zit Oostende ook niet echt mee. Na twee korte kapbewegingen vuurt Jonckheere een schot af, dat ongelukkig tegen de rug van de mee opgeschoven Canesin vliegt.
 18. 68' vervGohi Bi Cyriac vervJoseph Akpala
 19. 68' Laatste wissel voor KVO Cyriac rept zich naar de bank, want hij moet baan ruimen voor Akpala. Brengt deze wissel nog zoden aan de dijk voor Oostende?
 20. 66' De fut is eruit bij Oostende en dus neemt Beveren het gewoon over. Daar worden de fans in de Versluys Arena niet bepaald vrolijk van.
 21. 63' Het is inmiddels weer even geleden dat er venijn in de Oostendse aanvallen zat. De bezoekers hebben het allemaal puik opgevangen.
 22. 21:51
 23. 62' Morioka komt minder vaak aan de bal, maar wanneer het dan toch gebeurt tovert hij meteen een heerlijke diepe bal uit de buitenkant van zijn rechtervoet. Genieten!
 24. 59' De frustratie neemt af en toe de bovenhand bij de spelers van KVO. Gano is dikwijls het mikpunt van de West-Vlaamse agressie.
 25. 56' Beveren zakt in Oostende dringt steeds dieper door in vijandelijk territorium. Je krijgt toch de indruk dat dat niet goed zal blijven aflopen voor de bezoekers uit het Waasland.
 26. 53' Er gaat al meer dreiging uit van Oostende. Jonckheere staat wel vrij, maar is niet lenig genoeg om zijn omhaal juist te mikken.
 27. 52' Bijna heeft Zinho Gano zijn derde van de avond beet. Hij duikt op voor zijn mandekker en dwingt Proto tot een knappe redding.
 28. 51' Beveren hoeft natuurlijk niet meer voortdurend vooruit te voetballen. Het kan rustig de druk opvangen en zijn momenten uitkiezen.
 29. 49' Verbetenheid bij Oostende KVO wil ten minste knokkend ten onder gaan. Het plakt Waasland-Beveren vast in de grote rechthoek en gaat op zoek naar dat eerste doelpunt van het seizoen.
 30. 47' Vanderhaeghe heeft alvast fors ingegrepen. Vandendriessche en Jonckheere moeten het Oostendse schip recht komen trekken.
 31. 46' In voetbal moet je altijd met twee woorden spreken, maar wie gelooft nog dat Oostende drie doelpunten kan ophalen tegen dit Beveren?
 32. 21:34 Start tweede helft
 33. 21:22
 34. rust vervAndile Jali vervMichiel Jonckheere
 35. rust vervEmmanuel Banda vervKevin Vandendriessche
 36. 21:19 Rust
 37. 45+3' Rust Oostende stevent op een 0 op 9 af. Het verdedigt op lemen voeten en staat bij de rust 0-3 in het krijgt tegen Waasland-Beveren.
 38. 21:18
 39. 45' Er zit niet meteen beterschap in het voetbal van Oostende. Dat wordt straks wellicht een donderpreek van Yves Vanderhaeghe.
 40. 21:14
 41. 42' Nog eens Gano! Hoe simpel kan het zijn? Morioka krijgt alle tijd om de baan van zijn voorzet te berekenen en schildert de bal op het hoofd van Gano. De lange aanvaller knikt de 0-3 gemakkelijk binnen. doelpuntZinho Gano 0 -3
 42. 41' Een voorzet van Myny vliegt tegen de vuist van Milic, maar scheids Delferière ziet er geen graten in. Hier had de bal net zo goed op de stip gekund.
 43. 40' Het balbezit is voor Oostende, maar dat wil niet zeggen dat Goblet zich vaak moet tonen. De doelman heeft integendeel nog geen schot hoeven te redden.
 44. 37' Die van Oostende pompen voorzet na voorzet in de zestien, maar tegen de geel-blauwe luchtmacht is voorlopig niets te beginnen.
 45. 35' Foutje van Morioka Morioka laat niet met zich sollen. Hij krijgt een elleboogje van Canesin en laat met een venijnige tik voelen dat hem dat niet zint.
 46. 33' De tegenprikken van Beveren worden zeldzamer, maar blijven gevaarlijk. Morioka wikt en weegt zijn opties en ziet zijn schot uiteindelijk naast hobbelen.
 47. 31' Waasland-Beveren zakt iets te diep in naar de zin van Clement. Banda glibbert door de buitenspelval, maar zet belabberd voor.
 48. 29' Het blijft achtervolgen voor KV Oostende. Johan De Caluwé
 49. 27' Een hoekschop van Waasland-Beveren blijft hangen rond de kleine rechthoek en valt pardoes op de rechter van Camacho. Proto laat zich deze keer niet verrassen.
 50. 25' Poging van Cyriac Een vrije trap van Cyriac wijkt lichtjes af op de Wase muur en vliegt nipt naast. Dit is eigenlijk de eerste Oostendse doelpoging.
 51. 20:54
 52. 23' Ook in zijn derde wedstrijd in België toont Morioka zich een fantastische aankoop. De Japanner strooit de passes vrolijk rond.
 53. 21' Stilaan slaagt Oostende er wel in om op te schuiven. Hoger op het veld wordt het gek genoeg ook lastiger voor Beveren om druk te zetten op de man in balbezit.
 54. 19' vervValtteri Moren vervJonathan Buatu
 55. 19' Onzeker Oostende De Leeuwen van Waasland-Beveren ruiken de angst bij de verdedigers van Oostende. Ze zitten er kort op en zorgen ervoor dat de thuisploeg niet aan voetballen toekomt.
 56. 17' Valtteri Moren is onzacht in aanraking gekomen met Banda en heeft dringend verzorging nodig. De wedstrijd van de Fin is afgelopen.
 57. 15' Als Lombaerts zekerheid moet brengen in de achterste gelederen van KVO, dan lukt dat absoluut niet. De ene weifelende terugspeelbal volgt de andere op.
 58. 15' Waasland-Beveren zit in een zetel en verdedigt strak. Verder dan wat voorzichtige probeersels komt Oostende voorlopig niet.
 59. 20:44
 60. 20:43
 61. 11' Nog een flater! Tomasevic laat een balletje van Capon rollen en glijdt vervolgens uit. Een lachwekkend misverstand dat in de kaart speelt van Gano, die Proto rondt en er zowaar 0-2 van maakt. doelpuntZinho Gano 0 -2
 62. 10' De niet al te grote Goblet schuwt de risico's niet. Hij verlaat zijn doel om een vrije trap weg te slaan en zit er maar net met zijn vingertoppen bij.
 63. 7' Voor Oostende is er natuurlijk nog geen man overboord. Beveren heeft dit seizoen immers al drie keer een voorsprong weggegeven.
 64. 5' Beide ploegen gaan in de openingsfase vroeg en hoog storen en dat heeft dus zeker voor Waasland-Beveren heel wat opgeleverd.
 65. 20:34
 66. 3' Het is al raak! Proto ziet er niet bijster goed uit wanneer hij een eenvoudige voorzet laat glippen. Ampomah legt de bal in een leeg doel en het staat 0-1! Zeuren bij de scheids heeft geen zin voor die van Oostende. doelpuntNana Opoku Ampomah 0 -1
 67. 1' Aftrap Veegt Oostende eindelijk die vervelende nul weg, of bevestigt revelatie Waasland-Beveren al het goede van de afgelopen weken?
 68. 20:31 Start eerste helft
 69. 20:25 0 punten en 0 doelpunten: het is van moeten voor Oostende. Johan De Caluwé op Sporza Radio
 70. 20:15 Geschiedenis Van de zestien duels tussen Oostende en Beveren in het Albertpark eindigden er liefst tien op een gelijkspel. De voorbije jaren krijgen we wel geregeld spektakel te zien met onder meer 3-3 en 4-3.
 71. 20:05
 72. 20:00 Opstellingen Yves Vanderhaeghe heeft geen plaats meer voor Rozehnal en kiest met Lombaerts voor een andere ervaren rot. Musona is er niet bij en wordt afgelost door Canesin. Verder zien we bij Oostende de terugkeer van Siani en mag Cyriac zich bewijzen in de spits. Geen twijfels bij Philippe Clement, want Waasland-Beveren ziet er precies hetzelfde uit als tegen Mechelen.
 73. 19:40 Voor Niels De Schutter, jarenlang een vaste waarde bij KV Oostende, wordt het een bijzondere avond. Hij is wel geblesseerd.
 74. 19:35 Vooraf Oostende is op z'n zachtst gezegd matig uit de startblokken geschoten. Na nederlagen tegen Moeskroen en Anderlecht heeft de kustploeg vanavond geen keus: Waasland-Beveren moet aan de kant gezet worden. Dat belooft evenwel lastig te worden, want onder coach Clement brengen de Waaslanders fluks voetbal, al zijn ze met 2 op 6 karig beloond.
 75. 19:30 Vooraf
 76. Opstelling Waasland-Beveren Merveille Goblet, Laurent Jans, Valtteri Moren, Rudy Camacho, Erdin Demir, Jens Cools, Ryota Morioka, Ibrahima Seck, Olivier Myny, Zinho Gano, Nana Opoku Ampomah
 77. Opstelling KV Oostende Silvio Proto, Brecht Capon, Zarko Tomasevic, Nicolas Lombaerts, Antonio Milic, Fernando Canesin Matos, Andile Jali, Emmanuel Banda, Sébastien Siani, Yassine El Ghanassy, Gohi Bi Cyriac
opstelling
KV Oostende
1 Silvio Proto
27 Brecht Capon
33 Zarko Tomasevic
6 Nicolas Lombaerts
44 Antonio Milic
55 Fernando Canesin Matos
15 Andile Jali
12 Emmanuel Banda
7 Sébastien Siani
8 Yassine El Ghanassy
16 Gohi Bi Cyriac
wisselspelers
20 Michiel Jonckheere
26 Kevin Vandendriessche
17 Joseph Akpala
4 Mathias Bossaerts
18 David Rozehnal
28 William Dutoit
66 Ibrahima Conte
trainer
Yves Vanderhaeghe
Waasland-Beveren
18 Merveille Goblet
21 Laurent Jans
4 Valtteri Moren
69 Rudy Camacho
2 Erdin Demir
24 Jens Cools
44 Ryota Morioka
15 Ibrahima Seck
32 Olivier Myny
9 Zinho Gano
22 Nana Opoku Ampomah
wisselspelers
5 Jonathan Buatu
7 Aleksandar Boljevic
17 Victorien Angban
11 Alessandro Cerigioni
12 Julian Michel
52 Jur Schryvers
98 Mathias Janssens
trainer
Philippe Clement