Refresh


home : Voetbal : Jupiler Pro League : Speeldag 3


Eupen kan ook thuis tegen KV Kortrijk de nul niet van het bord vegen

Chevalier besliste de wedstrijd al vroeg in de 2e helft.

za 12/08/2017 - 21:51 Eupen blijft onderaan hangen in de Jupiler Pro League. Tegen KV Kortrijk kon Eupen zijn niveau wel opkrikken, maar de afwerking liet vaak te wensen over waardoor Kortrijk met 1-2 won. "Het gebrek aan efficiëntie doet ons vandaag de das om", stelde ook doelman Van Crombrugge vast.

Eupen 1
Loties 79'
Kortrijk 2
Stojanovic 38'
Chevalier 54'

einde

Eupen-Kortrijk in een notendop

 • Sleutelmoment: Jovan Stojanovic komt in minuut 36 een geblesseerde Stijn De Smet vervangen. De Serviër brengt Kortrijk met zijn eerste baltoets meteen op voorsprong.
 • Man van de match: Doelman Thomas Kaminski behoedde Kortrijk in de 1e helft meermaals voor een tegentreffer. En ook na de pauze had de Kortrijkse doelman enkele goede reflexen in huis. In het slot moest hij zich toch een keer gewonnen geven, maar Kortrijk mag Kaminski dankbaar zijn.
 • Opvallend: Eupen slikt in zijn drie eerste wedstrijden maar liefst tien goals. Als de ploeg van Jordi Condom punten wil pakken, zal de verdediging heel wat stabieler moeten worden.

Bekijk de doelpunten uit Eupen-Kortrijk

Eupen bepaalt het tempo, maar Kortrijk opent de score

Na nederlagen tegen Zulte en Club ging Eupen op zoek naar zijn eerste punten van het seizoen. Die goede bedoelingen waren in het eerste halfuur ook erg duidelijk: Eupen bepaalde het tempo en stak meermaals zijn neus aan het venster. Op een goede vrije trap van Luis García wist nieuwkomer Valiente bijna te scoren met het hoofd, maar Kortrijk-doelman Kaminski pakte uit met een knappe save.

Uitgespeelde kansen bleven echter uit: Verdier zag zijn vrije trap een metertje over doel waaien en Wague kraakte zijn volley recht in de handen van Kaminski. Ondertussen verliet een geblesseerde Stijn De Smet het terrein. Een noodgedwongen, maar gouden wissel bleek al snel: zijn vervanger Stojanovic wist met zijn eerste baltoets doelman Van Crombrugge te verschalken: 0-1.

Amper een minuut later hadden de bordjes al gelijk moeten staan: Kumordzi gleed voor eigen doel uit, waardoor Castro-Montes alleen voor Kaminski stond. De jonge Belg profiteerde niet van het geklungel bij Kortrijk. Zo vergat een enthousiast Eupen zichzelf te belonen en ging een efficiënt Kortrijk met een voorsprong de kleedkamers in.

Chevalier verdubbelt al vroeg de score, aansluitingstreffer komt te laat

Eupen gaf zich verre van gewonnen: na amper een minuut in de 2e helft besloot aanvoerder Luis García met een lage schuiver enkele meters naast. Het grootste gevaar volgde evenwel meteen aan de overkant: een knappe voorzet belandde bij een vrijstaande Lepoint. De middenvelder had de 0-2 maar binnen te trappen, maar hij tikte de bal slap in de handen van Van Crombrugge.

De misser van Lepoint bleek slechts uitstel van executie. Enkele minuten na zijn misser stuurde Lepoint Chevalier met een knappe pass weg: Chevalier hield even in, kapte terug naar zijn rechter en lepelde de bal prachtig over Van Crombrugge. Het moet gezegd, de 0-2 was een gevleide voorsprong voor de West-Vlamingen.

Ondanks de flinke opdoffer bleef een knokkende thuisploeg vol in zijn kansen geloven. Kaminski duwde een vrije trap van Luis García over de lat, zag even later een geweldige knal van Verdier uiteenspatten op de kruising en wist een inzet van Tirpan te keren. Nadat Verdier een zoveelste kans naast schoot, volgde verdediger Loties goed bij een corner: 1-2 met nog tien minuten op de klok.

Kortrijk zakte diep terug, maar echt grote kansen op de gelijkmaker bleven uit. Eupen speelde een goede partij en verdiende zeker een punt, maar de efficiëntie van Kortrijk maakte het verschil. De thuisploeg blijft zo voor de derde keer met lege handen achter, terwijl Kortrijk het seizoen start met 6 op 9.

Van Crombrugge: "Als je niet efficiënt bent, krijg je het deksel op de neus"

"Ik vind het jammer dat ik bij het 1e doelpunt niet helemaal vrijuit ga. Dat is niet van mijn gewoonte, maar fouten horen nu eenmaal bij het voetbal. Bij het 2e doelpunt toont Chevalier dat hij een echte afwerker is."

Eupen slikte al tien tegentreffers in drie wedstrijden, toch was Van Crombrugge niet geheel ontevreden over de verdedigende prestatie van vanavond: "Het waren twee vermijdbare goals en voor het overige heeft Kortrijk amper een kans gecreëerd. Hun efficiëntie heeft ons de das omgedaan. Met Loties en Valiente is er in verdedigend opzicht wel degelijk kwaliteit toegevoegd aan de kern."

Ook voorin heeft Eupen moeite om het vertrek van Sylla en Onyekuru op te vangen: "We missen misschien wel iemand die met een individuele flits het verschil kan maken. Vandaag hebben we enorm veel kansen laten liggen. Dat betaal je op dit niveau cash."

Kaminski: "We maakten het onszelf nog erg moeilijk"

Thomas Kaminski toonde zich vandaag een betrouwbaar sluitstuk in het doel van Kortrijk. Hij behoedde de West-Vlamingen meermaals voor een achterstand en gaf dan ook toe dat de zege gevleid was: "We zijn vandaag heel efficiënt geweest. In de tweede helft kropen we te veel achteruit en met de tegentreffer maakte we het onszelf nog onnodig moeilijk."

Toch is Kaminski tevreden over het huidige Kortrijk: "Het draait al goed na drie speeldagen: we hebben 6 op 9 en dat is niet gestolen. We weten wat de trainer wil en proberen dat zo goed mogelijk uit te voeren. Elke speler wil zich tonen en vecht echt voor het team."

Net voor rust leek Kaminski zich na een goede save ernstig te blesseren: "Ik overstrek me aan mijn lies. Het is nu heel erg stijf geworden, maar voor een echte diagnose zal ik maandag een echo moeten laten nemen." 

Wedstrijdverloop

 1. 21:52 Einde
 2. 90+6' Einde! Kortrijk wint met 1-2 op het veld van Eupen. Het is afgelopen. Chevalier verdubbelde al vroeg in de 2e helft de voorsprong. De 1-2 van Loties kwam te laat voor Eupen. Een gretige thuisploeg vergat zichzelf op die manier te belonen en blijft opnieuw zonder punten achter. Een sluw en efficiënt Kortrijk boekt zijn 2e overwinning op rij en start het seizoen met 6 op 9.
 3. 90+2' geelEric Ocansey
 4. 90+4' Ocansey vraagt strafschop, maar krijgt geel Ocansey zoekt na een knappe combinatie met Lazare te nadrukkelijk de strafschop. Na Chevalier krijgt ook hij geel voor een schwalbe.
 5. 90' geelJovan Stojanovic
 6. 90+2' Vier minuten blessuretijd Eupen heeft nog vier minuten om iets aan zijn achterstand te doen.
 7. 89' Sleept Eupen nog een punt uit de brand? Met nog enkele minuten te spelen, blijft Eupen op zoek gaan naar de gelijkmaker. Kan de ploeg van Condom zijn eerste punt alsnog binnenhalen?
 8. 83' geelMarc Valiente
 9. 81' Loties brengt de Eupense hoop terug! Goal! Na een zoveelste goede hoekschop van Luis García wordt de bal op doel gekopt. Kaminski redt in 1e instantie, maar Loties treft in de rebound wel raak. doelpuntJordan Loties 1 -2
 10. 78' vervIdir Ouali vervLarry Azouni
 11. 77' Verdier mist opnieuw En weer geen aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Verdier trapt met zijn linker overhoeks naast.
 12. 73' geelTeddy Chevalier
 13. 74' Chevalier krijgt geel voor een schwalbe Chevalier gaat gretig neer in de zestien: scheidsrechter Alen kan er niet mee lachen en geeft de doelpuntenmaker geel.
 14. 72' vervAlessio Castro-Montes vervPape Moussa Diallo
 15. 70' vervBryan Verboom vervEvgeniy Makarenko
 16. 71' Nieuwkomer Makarenko staat klaar voor de laatste 20 minuten: de ex-speler van Dynamo Kiev komt Verboom vervangen.
 17. 69' vervDiawandou Diagné vervJean-Thierry Lazare
 18. 69' Het wordt een heel aantrekkelijk kijkspel: Eupen gaat vol voor de aansluitingstreffer, maar moet bijgevolg verdedigend ruimte laten.
 19. 65' Tirpan mist de aansluitingstreffer Eupen voetbalt de kansen nu bij elkaar, maar ook Tirpan komt niet tot scoren.
 20. 21:18
 21. 63' Verdier met een pegel op de kruising! Eupen krijgt niet wat het verdient: deze keer haalt Verdier verschroeiend uit. Zijn knal belandt tegen de kruising.
 22. 61' Kaminski tikt vrije trap over Luis García zorgt opnieuw voor gevaar vanop een stilstaande fase: de vrije trap van de Spanjaard wordt door Kaminski over doel getikt.
 23. 59' geelBryan Verboom
 24. 58' geelAbdul Ajagun
 25. 60' Twee spelers van Kortrijk krijgen tegelijkertijd geel: zowel Verboom als Ajagun gaan in het boekje van scheidsrechter Alen.
 26. 21:13
 27. 55' Chevalier verdubbelt de voorsprong! Nu is het wel raak! Lepoint stuurt Chevalier diep. De Fransman kapt even terug en lepelt de bal dan mooi over Van Crombrugge: 0-2. doelpuntTeddy Chevalier 0 -2
 28. 52' Lepoint laat de 0-2 liggen Een perfecte voorzet belandt bij de vrijstaande Lepoint, maar de middenvelder tikt de bal te slap in de handen van Van Crombrugge. Dit had de 0-2 moeten zijn.
 29. 48' Meteen een eerste kans voor Eupen: aanvoerder Luis García trapt de bal enkele meters naast.
 30. 47' Laat Eupen de netten in de 2e helft wel trillen? We zijn begonnen aan de laatste 45 minuten: kan Eupen nog voor een remonte zorgen?
 31. 21:00 Tweede helft
 32. 20:47 Rust
 33. 45+2' Rust: 0-1 Eupen was de betere ploeg in de 1e helft en kreeg ook de beste kansen: Nieuwkomer Valiente kwam na een kopbal op vrije trap het dichtst bij een goal. Het was echter invaller Stojanovic die bij zijn eerste baltoets Kortrijk op voorsprong schoot. Castro-Montes liet, amper een minuut later, de gelijkmaker liggen na een slipper van Kumordzi.
 34. 45' Mooie counter Eupen Schouterden legt een voorzet van Verdier perfect terug voor García. De Spanjaard besluit over.
 35. 40' Castro-Montes laat de gelijkmaker liggen Kumordzi glijdt uit en schenkt de gelijkmaker aan Castro-Montes. Die besluit echter pal op Kaminski. Dit was de kans op een snelle gelijkmaker.
 36. 20:39
 37. 38' Goal! Stojanovic opent de score voor Kortrijk! Lepoint tackelt de bal tot bij Stojanovic. De invaller scoort bij zijn eerste balcontact: 0-1. doelpuntJovan Stojanovic 0 -1
 38. 36' vervStijn De Smet vervJovan Stojanovic
 39. 35' De Smet moet noodgedwongen het veld verlaten Stijn De Smet lijkt dan toch niet fit genoeg om te spelen: hij moet vroegtijdig naar de kant. Stojanovic neemt zijn plaats in.
 40. 20:33
 41. 32' Eindelijk eens een poging van Kortrijk: Van der Bruggen trapt met links enkele meters over.
 42. 30' Eupen toont goede bedoelingen en bepaalt het tempo. Kortrijk beperkt zich vooralsnog tot verdedigen.
 43. 27' Gekraakt schot Wague Na een hoekschop kopt Chevalier de bal in de voeten van Wague. De Eupense flankaanvaller kraakt zijn volley.
 44. 21' Vrije trap van Verdier gaat metertje over Verdier zet zich achter een vrije trap: zijn poging waait een metertje over doel.
 45. 19' Beide ploegen zoeken nog naar openingen. Het is vooral Eupen dat zijn neus aan het venster steekt, maar echt groot gevaar levert dat voorlopig nog niet op.
 46. 16' Kansje Verdier Verdier krijgt de bal vanop rechts aangespeeld, maar besluit met zijn linker hoog over.
 47. 11' Kaminski redt op kopbal van Valiente Luis García schildert een vrije trap op het hoofd van nieuwkomer Valiente. Kaminski pakt uit met een goede save.
 48. 7' geelMickaël Tirpan
 49. 7' Geel voor Tirpan De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Eupen: Tirpan trekt Ouali neer en wordt meteen bestraft.
 50. 20:00 Eerste helft
 51. Aftrap Er is afgetrapt in Eupen-Kortrijk. Veegt Eupen de nul van het bord of boekt Kortrijk zijn eerste uitzege van het seizoen?
 52. 19:47 Blondelle geschorst Eupen slikte in zijn eerste twee wedstrijden van het seizoen maar liefst acht tegendoelpunten. Als de ploeg uit de Oostkantons zijn eerste punten in de wacht wil slepen, zal het achterin stabieler moeten worden. Dat wordt vanavond geen evidentie: Eupen mist de ervaren Siebe Blondelle. Blondelle pakte vorige week in Jan Breydel een domme tweede gele kaart na een charge op Limbombe.
 53. 19:26 Geschiedenis Eupen kreeg Kortrijk vorig seizoen maar liefst drie keer op bezoek. Opvallend: zowel in de reguliere competitie (1-0), de beker (4-0) als Play-off 2 (3-2) trok Eupen aan het langste eind. In die laatste wedstrijd was Henry Onyekuru goed voor twee doelpunten. Heeft Eupen een opvolger klaar voor het vertrokken goudhaantje?
 54. 19:15 Opstellingen Kortrijk-trainer Yannis Anastasiou kiest voor hetzelfde elftal dat vorige week Lokeren versloeg. Bij Eupen zien we wel drie wijzigingen: Castro-Montes, Schouterden en Valiente komen in de ploeg. Afif en Hassan nemen plaats op de bank, Blondelle is geschorst.
 55. 19:15
 56. 19:13
 57. 18:50 Vooraf Op de derde speeldag gaat Eupen op zoek naar zijn eerste punten van het seizoen. De troepen van trainer Jordi Condom kregen zowel in eigen huis tegen Zulte-Waregem (0-5) als op het veld van Club Brugge (3-1) een stevige nederlaag aangesmeerd. KV Kortrijk boekte vorige week al zijn eerste zege: het won thuis met het kleinste verschil van Lokeren. Veegt Eupen de nul vanavond van het bord of viert Kortrijk voor de 2e maal op rij? U kunt het verloop van de wedstrijd op deze pagina volgen.
 58. 18:42 Vooraf
 59. Opstelling Kortrijk Thomas Kaminski, Anthony Van Loo, Vladimir Kovacevic, Bennard Kumordzi, Bryan Verboom, Abdul Ajagun, Hannes Van der Bruggen, Christophe Lepoint, Stijn De Smet, Idir Ouali, Teddy Chevalier
 60. Opstelling Eupen Hendrik van Crombrugge, Mickaël Tirpan, Marc Valiente, Jordan Loties, Moussa Wague, Diawandou Diagné, Luis García, Alessio Castro-Montes, Nils Schouterden, Eric Ocansey, Nicolas Verdier
opstelling
Eupen
1 Hendrik van Crombrugge
23 Mickaël Tirpan
44 Marc Valiente
4 Jordan Loties
15 Moussa Wague
5 Diawandou Diagné
10 Luis García
14 Alessio Castro-Montes
18 Nils Schouterden
28 Eric Ocansey
99 Nicolas Verdier
wisselspelers
8 Jean-Thierry Lazare
21 Pape Moussa Diallo
13 Damien Mouchamps
24 Silas Gnaka
25 Jamabo Odeni George
29 Souleymane Aw
33 Abdul Manaf Nurudeen
trainer
Jordi Condom
Kortrijk
28 Thomas Kaminski
31 Anthony Van Loo
5 Vladimir Kovacevic
2 Bennard Kumordzi
23 Bryan Verboom
8 Abdul Ajagun
14 Hannes Van der Bruggen
15 Christophe Lepoint
7 Stijn De Smet
27 Idir Ouali
9 Teddy Chevalier
wisselspelers
11 Jovan Stojanovic
3 Evgeniy Makarenko
20 Larry Azouni
10 Hervé Kage
18 Pylyp Budkivskyi
22 Arne Galens
24 Lucas Rougeaux
trainer
Yannis Anastasiou