Refresh


home : Voetbal : Jupiler Pro League : Speeldag 15


Kortrijk wint voor het eerst sinds 12 augustus

Perbet bracht KV Kortrijk op voorsprong.

za 18/11/2017 - 21:49 Glen De Boeck heeft zijn eerste match als coach van Kortrijk tot een goed einde gebracht. Kortrijk hield bibberend stand tegen STVV: 3-2. Voor Kortrijk is het de eerste zege in 12 wedstrijden.

Kortrijk 3
Perbet 37'
Azouni 62'
Chevalier 79'
STVV 2
Ouali (own) 85'
Teixeira 87'

einde

KV Kortrijk - STVV kort samengevat

 • Sleutelmoment: In de 65e minuut kreeg Legear de ideale kans op de aansluitingstreffer vanaf de stip. Hij mist en geeft KV Kortrijk zo nieuwe moed. Met tien lopen ze uit tot 3-0. Een kloof die zelfs met een stevig slotoffensief niet meer te overbruggen was.
 • Man van de match: Jeremy Perbet. Hij stond maar 70 minuten op het veld, maar met zijn eerste competitiegoal van het seizoen zette hij zijn ploeg op het juiste spoor.
 • Opvallend: STVV zit in een dipje. Het kan voor de derde week op rij niet winnen en blijft achter met 8 op 18. Voor Kortrijk komt er een einde aan 11 speeldagen zonder zege.

Bekijk de goals uit Kortrijk - STVV (3-2)

Perbet en Azouni bezorgen Kortrijk mooie bonus na een uur

Het was nog hoogzomer toen KV Kortrijk een laatste keer de zoete smaak van de zege proefde, maar na een trainerswissel en een interlandbreak, leek het klaar voor de ommekeer. Het voetbalde kranig tegen de nummer 4 in de stand, maar grote kansen bleven uit.

STVV bleef voor de pauze ook onmondig. Legear zorgde hier en daar wel voor een gevaarlijke bal, maar Kaminski bleef werkloos. In de 38e minuut ging er dan toch een bal tegen de netten. Perbet maakte een einde aan zijn doelpuntenloze seizoen. Goutas dacht dat hij nog bij KVK speelde. De verdediger gleed weg en lag zo aan de basis van de tegentreffer: 1-0.

Weinig kansen dus voor de pauze, maar na de rust kwam daar verandering in. STVV begon scherper aan de tweede helft, maar kreeg iets na het uur het deksel op de neus. Azouni kreeg veel ruimte en schoot zijn eerste doelpunt voor Kortrijk knap binnen: 2-0.

STVV komt nog dicht bij een punt, maar Kortrijk houdt stand

In het laatste halfuur volgden de plottwisten elkaar razendsnel op. Eerst ging Legear liggen in de zestien na een duw van Rougeaux. Scheidsrechter Verboomen was streng: penalty en een tweede gele kaart voor de verdediger. Legear nam de elfmeter zelf voor zijn rekening, maar hij wrong de kans op de aansluitingstreffer de nek om. Zijn slappe poging werd gered door Kaminski.

De penaltymisser gaf Kortrijk, dat wat weggezakt was, nieuwe moed. En zo viel er nog een derde Kortrijkse goal uit de lucht. Na een snelle vrijschop bediende De Smet Chevalier en die werkte af: 3-0.

Met nog tien minuten op de klok leek de eerste zege sinds 12 augustus een feit, maar STVV had nog een slotoffensief in petto. Boli zette zijn bewaker in de wind en zijn lob ging over het hoofd van Kaminski en verdween via de paal en Ouali in doel.

Amper twee minuten later zat de spanning weer helemaal in de partij. Teixeira duwde een hoekschop van Legear tegen de touwen: 3-2. Voor Kortrijk was het nog vijf minuten bibberen en beven, maar het kon de punten toch thuishouden. Het neemt onderin de stand weer wat afstand van Eupen en Mechelen.

Rougeaux gaat over de rooie in de spelerstunnel na zijn tweede gele kaart

De Boeck: "Wat er bij 3-0 nog gebeurt, tart elke verbeelding"

"Ik ben heel gelukkig met deze overwinning. We verdienden de zege. Vooral onze eerste helft was heel goed", vertelde De Boeck na de partij. "We hadden er misschien iets meer mee moeten doen dan die ene goal voor de pauze."

"Maar dan staan we 3-0 voor. Er is niets aan de hand, maar wat er dan nog gebeurt tart elke verbeelding. Die wedstrijd wordt nog heel moeilijk en dan zie je dat je een ploeg hebt overgenomen die onderaan staat. Na die eerste ongelukkige tegengoal zag ik twijfel. Maar uiteindelijk trekken we het over de streep en moet ik de spelers feliciteren."

"De strafschop? Iedereen die gevoetbald heeft, weet dat dit geen strafschop was. Ik moet oppassen wat ik zeg, maar ik vond het lachwekkend. Ik ben een jaar weggeweest, maar dit soort dingen gebeuren nog altijd. Eigenlijk was het een schwalbe van Legear en moesten zij met 10 staan en wij met 11. Nu is onze speler ook nog geschorst en ik zit al niet dik in de verdedigers."

De Roeck: "Kortrijk heeft niet gewonnen, wij hebben verloren"

Jonas De Roeck was ook eerlijk in zijn analyse. "In de eerste helft verdiende KVK de voorsprong. Wij speelden niet echt ons spel. We waren te afwachtend. Maar onze reactie in de tweede helft was scherp. De spelers pikten mijn aanwijzingen goed op."

"Dan zie je dat we een goede ploeg zijn. We hebben niet veel meer weggegeven, maar Kortrijk was bijzonder efficiënt. Wij morsten met de kansen. Dat is een leerproces. Ik kan mijn spelers niets verwijten op het vlak van inzet. Kortrijk heeft niet gewonnen, wij hebben verloren."

"Het zit de laatste weken ook wel een beetje tegen. 11 tegendoelpunten in 3 matchen is te veel. Daar moeten we aan werken. Maar we verdienden er vandaag geen 3. De penalty? Ik kon het niet zien."

Wedstrijdverloop

 1. 23:00 Rougeaux gaat over de rooie in de spelerstunnel na zijn tweede gele kaart
 2. 23:00 Bekijk de goals uit Kortrijk - STVV (3-2)
 3. 21:51 Einde
 4. 90+4' Zege voor De Boeck! Het was op het einde nog bibberen en beven, maar de eerste zege van Glen De Boeck als coach van KVK is een feit: 3-2.
 5. 90+4' Legear loopt nog maar eens de longen uit zijn lijf. Aan inzet ontbreekt het niet vanavond, maar hij staat nipt buitenspel.
 6. 90+3' geelThomas Kaminski
 7. 90+2' Nog een hoekschop in de toegevoegde tijd. Teixeira kan weer bij corner van Legear, maar de kopbal wordt gekeerd.
 8. 21:46 Bayat is het eens met de opstelling van De Boeck
 9. 90' vervJovan Stojanovic vervPylyp Budkivskyi
 10. 88' Kaminski wankelt. Zijn vertrouwen is helemaal zoek. Na een misverstand met zijn verdediging raapt hij een bal pas heel laat op.
 11. 87' Toch weer spanning! Kantelt deze wedstrijd dan toch nog? Op twee minuten tijd scoort STVV twee keer. Dit keer duwt Teixeira een hoekschop van Legear achteloos voorbij Kaminski. Geeft KVK het hier uit handen in het slot? doelpuntJorge Teixeira 3 -2
 12. 85' Een eerredder Kaminski kan zijn netten toch niet schoonhouden. Boli is veel sneller dan zijn bewaker. Hij duwt een balletje over de doelman en de poging botst via de paal en Ouali in doel: 3-1. own goalIdir Ouali 3 -1
 13. 82' vervTeddy Chevalier vervAbdul Ajagun
 14. 81' Na zijn doelpunt mag ook Chevalier gaan rusten met een stevig applaus op zak. Hij wijst trots naar het embleem op zijn borst. Ajagun krijgt nog tien minuten.
 15. 78' vervSteven De Petter vervBabacar Gueye
 16. 78' geelAlexis De Sart
 17. 78' Een derde goal valt uit de lucht KV Kortrijk verrast Sint-Truiden met een snelle vrijschop. De Smet bedient Chevalier en die maakt er 3-0 van. De drie punten kunnen de thuisploeg nog nauwelijks ontglippen. doelpuntTeddy Chevalier 3 -0
 18. 76' Ze vechten ervoor de mannen van KVK. STVV speelt niet zijn beste wedstrijd. Aster Nzeyimana
 19. 75' Legear wil iets rechtzetten na zijn penaltymisser. Hij draait de zestien in en kan een voorzet geven, maar trapt zelf. Kaminski haalt zijn schouders eens op voor het slappe schot.
 20. 72' geelDimitrios Goutas
 21. 72' vervSamuel Asamoah vervRoman Bezus
 22. 71' vervJérémy Perbet vervStijn De Smet
 23. 71' De Boeck offert Perbet op. Hij krijgt een warm applaus. Stijn De Smet maakt zijn opwachting.
 24. 70' Een duik van Ouali, maar dit keer houdt Verboomen de gele kaart op zak. De KVK-speler probeert nochtans overduidelijk om Legear een tweede gele kaart aan te smeren.
 25. 68' Kortrijk moet nu nog twintig minuten standhouden met een man minder. De vechtlust zit wel opnieuw in het elftal na de tumultueuze minuten.
 26. 65' Kaminski redt! Jonathan Legear neemt de strafschop voor zijn rekening. Hij trapt veel te zwak en Kaminski redt. Ook de rebound gaat er niet in. Het blijft 2-0.
 27. 64' 2de geelLucas Rougeaux
 28. 64' Penalty! Deze keer geen schwalbe van Legear. STVV krijgt een strafschop na een duw van Rougeaux. Een streng oordeel van Verboomen. Hij geeft de verdediger ook een tweede gele kaart. Dit zou wel eens een kantelmoment kunnen zijn.
 29. 62' Azouni scoort! Azouni krijgt de bal op de rand van de zestien. Hij zoekt zijn rechtervoet en trapt de 2-0 tegen de touwen. Het is zijn eerste doelpunt in het shirt van Kortrijk. Glen De Boeck kan zijn eerste zege al ruiken. doelpuntLarry Azouni 2 -0
 30. 61' Dan toch een schot tussen de palen van KVK. Stojanovic probeert het eens van ver, Pirard vangt makkelijk.
 31. 60' De thuisploeg beperkt zich in deze tweede periode uitsluitend tot verdedigen. Pirard heeft nog geen bal van dichtbij gezien.
 32. 56' Kaminski krijgt het warm. Onder druk van Legear weet hij niet meteen wat te doen met een terugspeelbal van Stojanovic. Hij trapt de bal snel buiten.
 33. 53' Kortrijk heeft de handen vol met Jonathan Legear. Hij zet de verdediging van de thuisploeg stevig onder druk. De Boeck doet teken dat zijn ploeg voor rust moet zorgen.
 34. 51' Legear blijft de beste man bij de bezoekers. Hij ontwijkt een paar bewakers en geeft de bal dan aan Dussaut. Die schuift weg op het moment dat hij wil trappen. Ook Kaminski glijdt weg, maar kan toch bij de bal.
 35. 49' Boli moet even bekomen van een botsing. Hij krijgt verzorging en zo komt de tweede periode voorlopig erg moeizaam op gang.
 36. 48' Het heeft er alle schijn van dat Kortrijk deze tweede helft heel behoudend en verdedigend zal aanpakken. Aster Nzeyimana
 37. 46' Een wissel We voetballen weer in het Guldensporenstadion. De Roeck grijpt meteen in. Acolatse verdwijnt uit de ploeg, Dussaut begint aan de tweede helft.
 38. 21:01 Tweede helft
 39. rust vervElton Acolatse vervDamien Dussaut
 40. 20:45 Rust
 41. 45+1' Rust Geen extra tijd. Kortrijk trekt de kleedkamer in met een 1-0-voorsprong. Met de steun van het publiek begon de thuisploeg kranig aan de wedstrijd. Toch was het heel lang wachten op echt gevaar. Ook bij Sint-Truiden bleef het stil voor doel. In het slot van de eerste periode duwde Kortrijk toch nog eens door. Pirard kon een schot van Ouali nog pareren, maar niet veel later was het wel kassa. Perbet maakte een einde aan zijn doelpuntendroogte met een harde knal.
 42. 44' Het veld heeft het al bijzonder zwaar te verduren gekregen in deze eerste helft. Het is stilaan voetballen op een akker.
 43. 41' Bijna de dubbele voorsprong voor de thuisploeg. De voorzet van Chevalier is fraai. Ouali kan er met zijn teen nog bij, maar hij prikt het leer naast.
 44. 37' geelJonathan Legear
 45. 38' De 1e voor Perbet De verlossing voor Perbet en KV Kortrijk. Hij scoort op de 15e speeldag zijn eerste competitiegoal. Hij mag straks wel een kaartje sturen naar Goutas want de centrale verdediger gaat pijnlijk in de fout. Hij glijdt weg en duwt het leer in de voeten van Perbet. De spits schiet heel hard, Pirard is kansloos. doelpuntJérémy Perbet 1 -0
 46. 37' Schwalbe Legear Jonathan Legear vangt een gele kaart. Hij valt over een been van Azouni, maar Verboomen vindt het net iets te opzichtig. De blonde Belg neemt het karton met een lachje in ontvangst.
 47. 36' Knappe individuele actie van De Norre! De verdediger dribbelt zich de zestien in. Zijn voorzet is scherp en goed, maar er staat geen ploegmaat klaar.
 48. 33' Schot Ouali Na een hele periode met Kortrijkse druk is het uiteindelijk Ouali die op doel kan besluiten. Hij draait een trapt. Pirard heeft moeite met de botsende bal. Hij doet het in twee keer.
 49. 27' Kaminski pakt zijn eerste bal van de partij. De Sart, tot nu toe zo goed als onzichtbaar, schudt eens een schot uit zijn mouw.
 50. 26' geelLucas Rougeaux
 51. 26' De eerste kaart van de match is een feit. De bedenkelijke eer is weggelegd voor Rougeaux na een venijnige overtreding op Legear.
 52. 25' Wij zijn halfweg en échte kansen hebben we nog niet gezien. Aster Nzeyimana
 53. 22' Goutas helpt zijn ploeg uit de nood. Hij schuift een prima voorzet weg voor de neus van Perbet.
 54. 21' Legear is overal. Hij zorgt voor dreiging, maar doet ook verdedigend meer dan zijn taak. Hij maakt een voorzet onschadelijk.
 55. 18' Ouali kan na de prik van Legear voor een snelle uitbraak zorgen. Hij is snel, maar zijn schot wordt afgeblokt.
 56. 18' Legear zorgt voor gevaar van de bezoekers. Hij snijdt naar binnen en kan trappen, maar via het been van Kumordzi zwiept de bal over.
 57. 17' Een corner van Stojanovic glipt door de benen van alle verdedigers en rolt zo richting de kooi van Pirard. Er zit geen vaart achter de bal en de doelman raapt eenvoudig op.
 58. 14' Het openingskwartier heeft nog niet veel vuurwerk opgeleverd. De thuisploeg voetbalt wel kranig, maar is nog niet echt gevaarlijk geweest.
 59. 11' Balverlies van Stojanovic leidt tot een uitbraak van Sint-Truiden, maar hij zet zijn eigen fout recht met een fout. Verboomen houdt de kaarten voorlopig op zak.
 60. 20:08
 61. 6' Een stevig begin van de thuisploeg. Kortrijk heeft toch het overwicht. Aster Nzeyimana
 62. 4' De supporters van KV Kortrijk geloven in een ommekeer. Ze zorgen in het begin van de match voor vocale steun.
 63. 3' Een vrije trap van Legear valt bijna goed voor Teixeira, maar hij kan er nipt niet bij met zijn hoofd. De bal waait naast.
 64. 2' Pirard moet een eerste bal voor zijn rekening nemen. De centrale kopbal van Kovacevic is een ideaal opwarmertje voor de doelman.
 65. 1' Aftrap De eerste match van De Boeck als coach van KV Kortrijk is begonnen. Wat kan hij met zijn ploeg tegen STVV?
 66. 20:00 Eerste helft
 67. 19:51 Bij de bezoekers zien we de vertrouwde namen. Kitsiou zou niet volledig fit zijn en is er niet bij en Dussaut begint deze week op de bank. De Norre en Acolatse beginnen aan de partij.
 68. 19:44 Voor Goutas wordt het een blij weerzien met Kortrijk
 69. 19:42
 70. 19:38 De Boeck kiest toch voor een paar andere namen in zijn ploeg. Van de elf spelers die op de vorige speeldag het degradatieduel tegen KV Mechelen verloren, mogen er zeven blijven staan. Budde, Verboom, Ajagun en D'Haene zijn er niet bij. Makarenko, Kumordzi, Stojanovic en Ouali staan in de basis.
 71. 19:33
 72. 19:30 STVV draait vrolijk mee in de top zes. Voor de interlandbreak beleefde het in eigen huis een knotsgekke avond tegen Eupen. Het werd 4-4 tegen de rode lantaarn. Bij KV Kortrijk is er dit seizoen nog niet veel reden geweest om te vieren. De ploeg kon nog maar twee keer winnen en staat voorlaatste in de stand.
 73. 19:25
 74. 19:16 Perbet vraagt de supporters om steun:
 75. 19:14 Japanse webshop DMM.com neemt STVV voor 100% over: "Doen een goeie zaak"
 76. 19:13 Glen De Boeck is nieuwe coach van Kortrijk: "West-Vlaamse mentaliteit terugbrengen"
 77. 19:11 Nieuw tijdperk KV Kortrijk ontvangt vanavond STVV. De thuisploeg wisselde tijdens de interlandbreak van coach. Glen De Boeck heeft er nu de touwtjes in handen. Ook bij de bezoekende ploeg viel er afgelopen week nieuws te rapen. STVV is volledig in Japanse handen. Wie zet het nieuwe tijdperk in met een zege? Volg het met tekst.
 78. 19:10 Vooraf
 79. Opstelling STVV Lucas Pirard, Casper de Norre, Jorge Teixeira, Dimitrios Goutas, Fabien Antunes, Elton Acolatse, Samuel Asamoah, Alexis De Sart, Steven De Petter, Jonathan Legear, Yohan Boli
 80. Opstelling Kortrijk Thomas Kaminski, Lucas Rougeaux, Vladimir Kovacevic, Bennard Kumordzi, Evgeniy Makarenko, Jovan Stojanovic, Larry Azouni, Hannes Van der Bruggen, Idir Ouali, Jérémy Perbet, Teddy Chevalier
opstelling
Kortrijk
28 Thomas Kaminski
6 Lucas Rougeaux
5 Vladimir Kovacevic
2 Bennard Kumordzi
3 Evgeniy Makarenko
11 Jovan Stojanovic
20 Larry Azouni
14 Hannes Van der Bruggen
27 Idir Ouali
43 Jérémy Perbet
9 Teddy Chevalier
wisselspelers
7 Stijn De Smet
8 Abdul Ajagun
18 Pylyp Budkivskyi
1 Sébastien Bruzzese
10 Hervé Kage
12 Lukas Van Eenoo
21 Joedrick Pupe
23 Bryan Verboom
30 Kristof D'Haene
trainer
Glen De Boeck
STVV
21 Lucas Pirard
24 Casper de Norre
26 Jorge Teixeira
28 Dimitrios Goutas
18 Fabien Antunes
29 Elton Acolatse
12 Samuel Asamoah
5 Alexis De Sart
6 Steven De Petter
27 Jonathan Legear
11 Yohan Boli
wisselspelers
20 Damien Dussaut
10 Roman Bezus
9 Babacar Gueye
1 Kenny Steppe
22 Sergio Ayala
25 Kurt Abrahams
30 Samy Bourard
trainer
Jonas De Roeck