Refresh


home : Voetbal : Play-off II A : speeldag 10


STVV speelt de finale van PO II tegen Genk na een monsterzege

STVV verslaat KV Mechelen met overduidelijke cijfers.

vr 19/05/2017 - 22:19 KV Mechelen heeft stevige billenkoek gekregen van STVV. De thuisploeg legde liefst 7 keer de bal in doel, waardoor het zich verzekert van groepswinst. Racing Genk wordt de tegenstander van STVV in de finale van PO II. "Genk is in mijn ogen één van best voetballende ploegen in België. Het wordt een heel moeilijke wedstrijd voor ons volgende week", zei Pieter Gerkens.

STVV 7
Vetokele 6'
Fernandes 13'
Gerkens 18'
Ceballos 59'
Abrahams 70' 75' 88'
KV Mechelen 0

einde

STVV - KV Mechelen in een notendop:

 • Sleutelmoment: Een vroeg doelpunt, dat had KV Mechelen nodig om nog kans te maken op de Play-off II-finale. De vroege goal kwam er al na 6 minuten, al viel ze wel aan de overkant. De treffer van Vetokele was het startsein voor een Truiense feestavond en een afgang voor KV Mechelen.
 • Man van de match: Wachten tot de laatste competitiewedstrijd om te scoren en er dan meteen drie in jagen. Met een loepzuivere hattrick in amper 18 minuten bewaarde Kurt Abrahams duidelijk het beste voor het laatste.
 • Opvallend: De 7-0-pandoering was geen pretje voor de meegereisde KVM-supporters. De club besliste daarom om hun tickets terug te betalen. "We konden het hele seizoen rekenen op de trouwe steun van onze supporters en zelfs na de match in STVV applaudisseerden ze. Dit is het minste dat we kunnen doen", zei algemeen directeur Marc Faes.

Slap KV Mechelen is de speelbal van gretig STVV

Met zes doelpunten verschil winnen van STVV, enkel zo kon KV Mechelen nog de finale van Play-off II halen. Maar dat hadden ze bij KV Mechelen niet zo goed begrepen, want na amper 18 minuten stond het al 3-0 in het krijt.

Schouterden luidde met een laconiek hakje de neergang van de bezoekers in. Gerkens pikte de bal op en stak prima door naar Vetokele (foto). Die prikte de 1-0 na amper 6 minuten netjes binnen. Bij KV Mechelen mochten ze hoop op een mirakel meteen begraven.

Dat was er ook aan te zien, want een gretig STVV mocht rustig z’n gang gaan. Fernandes werd op een hoekschop moederziel alleen gelaten en kopte nog voor het kwartier de 2-0 binnen. Tijd om achterover te leunen, maar STVV bleef daarentegen gas geven.

Met een ultieme tackle kon Filipovic de 3-0 nog net uit de voeten van de doorgebroken Vetokele glijden, terwijl Croizet een kopbal van Fernandes van de lijn keerde. Meer dan uitstel was het niet, want met een fraai afstandsschot maakte er Gerkens amper 2 minuten na de 2-0 toch 3-0 van.

Bij KV Mechelen begonnen ze stilaan aan vakantie te denken, terwijl een gretig STVV vrolijk jacht maakte op de 4-0. Peeters kwam er met twee plaatsballen dicht bij, Ceballos vergat dan weer een fout van doelman Coosemans af te straffen.

Abrahams stuurt KV Mechelen met kater op vakantie

Ook in de tweede helft bleef STVV het ritme bepalen. Mechele kopte een grote kans op de 4-0 nog van dichtbij over, maar op het uur was het dan toch zover. Callebaut torpedeerde Gerkens in de zestien en Ceballos zette de strafschop feilloos om.

Osaguona gooide nog wat extra zout in de wonde. Amper vier minuten na z’n invalbeurt pakte hij geel voor een overtreding op Kotysch. Dat was niet naar de zin van de invaller, zijn protest kwam hem meteen op een tweede gele kaart te staan.

Met een man minder ging het verder bergaf voor KV Mechelen. Abrahams toonde hoe je wel indruk maakt bij een invalbeurt. De Zuid-Afrikaan had dit seizoen nog niet gescoord, maar zette even de puntjes op de i met een loepzuivere hattrick.

Na een knappe assist van Peeters prikte hij de 5-0 in doel en amper 5 minuten later maakte de invaller er vanuit een erg scherpe hoek 6-0 van. De kers op de taart kwam er net voor affluiten toen hij een voorzet van de onvermoeibare Ceballos in doel gleed.

Osaguona valt in en moet vier minuten later het veld al verlaten na een rode kaart

Gerkens: "Het wordt heel moeilijk tegen Genk"

Met 7-0 winnen, het gebeurt niet elke dag. "Bij de jeugd heb ik het misschien een paar keer meegemaakt, maar in eerste klasse toch niet zo vaak", zei Pieter Gerkens, alweer één van de uitblinkers bij STVV.

"Dit is een hele mooie overwinning. We wilden zo snel mogelijk scoren en dan proberen door te duwen. Ik denk dat we daarin geslaagd zijn."

"Het mooiste moment van de avond waren voor mij de drie goals van Abrahams. Iedereen in de ploeg gunde hem dat, het is mooi dat hij het zo kon afmaken. Hij is heel vinnig en goed aan de bal en heeft vandaag laten zien dat hij heel veel kwaliteiten heeft. Het is zeker een speler voor de toekomst."

Met Genk wacht STVV nu een tegenstander van formaat. "Genk is in mijn ogen één van best voetballende ploegen in België. Het wordt een heel moeilijke wedstrijd voor ons volgende week."

Ook al is STVV de underdog, het zal de strijd voor een Europees ticket wel vol aangaan. "Genk en later misschien Oostende zijn de grote favorieten, maar het is voetbal. Je weet dus maar nooit."

Ferrera: "Verliezen kan, maar niet op deze manier"

"Dit is erger dan balen, het is gewoon schandalig. Ik heb tegen de spelers gezegd dat ik hoop dat ze nog geen vakantie geboekt hebben en dat we elkaar morgenochtend om 8 uur op de club zien", zei Yannick Ferrera.

"Je hebt zoveel mooie zaken laten zien dit seizoen en dan gebeurt zoiets in de laatste match. Verliezen kan, zelfs met 4-0 of 5-0. Maar op deze manier? Daar heb ik een groot probleem mee."

"We kwamen op alle vlakken te kort. Zowel fysiek, mentaal als technisch. Dat toont aan dat als onze sterkhouders er niet bij zijn, we een groot probleem hebben."

"We kunnen dit niet zo laten en zeggen: “Jongens, geniet van jullie vakantie en ik zie jullie binnen vier weken." Dat mogen we niet doen, we moeten respect hebben voor ons logo en voor de club KV Mechelen."

Wedstrijdverloop

 1. 22:19 Einde
 2. 90+1' Einde STVV is helemaal klaar voor de Limburgse clash met Racing Genk. Het veegde KV Mechelen van de mat met een indrukwekkende 7-0-zege.
 3. 88' Hattrick voor Abrahams Voor KV Mechelen kan de wedstrijd niet snel genoeg voorbij zijn. Met een zuivere hattrick maakt Abrahams er 7-0 van. Hij krijgt een zee van ruimte op een voorzet van de onvermoeibare Ceballos en tikt de bal simpel binnen. doelpuntKurt Abrahams 7 -0
 4. 83' Geen tweede goal voor Vetokele Daar is STVV opnieuw. Peeters pakt alweer uit met een prima pass naar Vetokele, maar die raakt ook deze keer niet voorbij Coosemans.
 5. 79' Stayen kraait van de pret, zoals ze dat lang niet hebben gedaan. STVV en Genk lijken klaar voor de Play-off II-finale, dat zou wel eens een hele leuke wedstrijd kunnen worden. Bert Sterckx op Sporza Radio
 6. 78' Coosemans voorkomt erger De Truiense trein dendert gewoon voort. Vetokele glijdt een voorzet van De Sart pal op Coosemans. KVM ontsnapt aan de 7-0.
 7. 76' vervBoli Bolingoli Mbombo vervSteven De Petter
 8. 75' STVV doet wat KVM moest doen Het kan nog erger voor KV Mechelen. Vetokele stuurt Abrahams weg en die maakt er vanuit een scherpe hoek 6-0 van. En dus niet 0-6. doelpuntKurt Abrahams 6 -0
 9. 70' Forfaitscore voor KV Mechelen Amper 8 minuten, meer had Abrahams niet nodig om ook z'n goaltje mee te pikken. 5-0, met dank aan Peeters voor de fraaie assist. doelpuntKurt Abrahams 5 -0
 10. 69' vervMamadou Bagayoko vervDamien Dussaut
 11. 69' vervNils Schouterden vervReda Jaadi
 12. 69' Zowel Ferrera als Leko voeren nog een wissel door. Bij STVV gaat Bagayoko naar de kant voor Dussaut. Jaadi neemt bij KV Mechelen de plaats in van Schouterden.
 13. 65' El Messaoudi zorgt toch nog eens voor een Mechels lichtpuntje met een gevaarlijk afstandsschot. Pirard ziet de knal over z'n doel zoeven.
 14. 64' 2de geelIghodaro Christian Osaguona
 15. 63' geelIghodaro Christian Osaguona
 16. 64' Rood voor Osaguona Osaguona ontpopt zich tot schlemiel van de avond. Hij staat amper op het veld en krijgt al geel voor een overtreding op Kotysch. Dat zint hem niet en dus gaat hij wel erg fel protesteren bij Lardot. Die is bijzonder streng en geeft de invaller meteen een tweede geel.
 17. 62' vervPieter Gerkens vervKurt Abrahams
 18. 61' Applaus voor Gerkens Leko wil sterspeler Gerkens, vandaag opnieuw goed voor een assist en een goal, wat rust gunnen. Hij wordt onder luid applaus naar de kant gehaald voor Abrahams.
 19. 60' vervJordy Peffer vervIghodaro Christian Osaguona
 20. 59' Ceballos doet het in stijl Ceballos laat de kans niet liggen en zet de strafschop feilloos om. Hij mikt de bal centraal in doel. De Truiense feestavond gaat onverminderd voort: 4-0. doelpunt (pen.)Cristian Ceballos 4 -0
 21. 58' geelJeff Callebaut
 22. 57' Penalty voor STVV STVV kan er nog een vierde bij doen. Gerkens haalt uit en wordt dan door Callebaut stevig onderuit gehaald in de zestien. Scheidsrechter Lardot twijfelt niet en legt de bal op de stip.
 23. 56' geelŽeljko Filipovic
 24. 56' De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Filipovic. Die weet zich geen raad met de aalvlugge Ceballos en gaat dan maar aan diens shirt hangen.
 25. 54' Pirard dan toch eens aan de bak Pirard moet zich na ruim 50 minuten een eerste keer tonen. De doelman gaat goed plat op een verre knal van El Messaoudi.
 26. 21:40 Moet Coosemans nog vaak tussenkomen in de 2e helft?
 27. 51' Mechele mikt de 4-0 over STVV wil graag een 4e goal en is er plots dicht bij op de hoekschop. Fernandes kopt goed door tot bij Mechele en die kopt van dichtbij over. Hier komt KV Mechelen goed weg.
 28. 50' El Messaoudi laat zich de bal ontfutselen door De Sart en die ziet z'n afgeweken schot in hoekschop verdwijnen. Ook in de 2e helft toont KV Mechelen zich weinig alert.
 29. 49' Ook in de 2e helft neemt STVV het commando. Een hoekschop van Peeters levert niks op, maar de thuisploeg blijft wel het ritme dicteren.
 30. 46' 2e helft STVV heeft de 2e helft op gang getrapt. Blijft de thuisploeg gas geven of kan KV Mechelen de meegereisde supporters nog wat bieden?
 31. 21:33 Start tweede helft
 32. 21:17 Rust
 33. 45+2' Rust STVV is aan een prima generale repetitie voor de PO II-finale bezig. Aan de rust leidt het met 3-0 tegen een slap KV Mechelen. Met wat meer efficiëntie had het ook al gerust 4-0 of 5-0 kunnen staan.
 34. 44' KV Mechelen is de speelbal van gretig STVV STVV blijft jacht maken op de 4-0. Nu is Bolingoli er dicht bij, hij besluit vanuit een scherpe hoek op Coosemans. KVM is nergens.
 35. 38' Ceballos straft foutje Coosemans niet af Coosemans komt ver uit op een diepe pass en gaat helemaal de mist in. Ceballos moet scoren, maar schiet te overhaast. Z'n schot hobbelt ruim naast. De 4-0 hangt nu al een tijdje in de lucht.
 36. 37' De Truiense aanvalsgolven blijven maar komen. Een vrije trap van Peeters gaat aan alles en iedereen voorbij, ook Vetokele komt net te laat.
 37. 35' STVV blijft gas geven Achterover leunen bij een 3-0-voorsprong, bij STVV denken ze er niet aan. Nu waagt Peeters zijn kans met een plaatsbal, maar zijn schot wordt weggekopt.
 38. 34' Bij STVV is de doelpuntenhonger nog niet gestild. Ceballos brengt de bal scherp voor doel, maar Vetokele is al te ver doorgelopen. KV Mechelen ontsnapt aan een vierde treffer.
 39. 29' KV Mechelen heeft het verkeerd begrepen. Het was niet 6-0, maar 0-6 dat het nodig had om nog in de finale te raken. Bert Sterckx op Sporza Radio
 40. 27' Bij KV Mechelen lijken ze toch al aan de nakende vakantie te denken. Veel hebben de bezoekers vanavond nog niet laten zien.
 41. 23' STVV profiteert optimaal van de ruimte die KV Mechelen weggeeft. Gerkens bereikt Peeters en die knalt in één tijd nipt naast.
 42. 20:51 Gerkens trapt de bal in de verste hoek: 3-0.
 43. 18' Ook Gerkens treft raak Het wordt een pijnlijke avond voor KV Mechelen. Gerkens doet er met een fraai afstandsschot nog ééntje bij: 3-0. Voor Gerkens is het al z'n 14e van het seizoen, daarmee doet hij even goed Gouden Schoen José Izquierdo. doelpuntPieter Gerkens 3 -0
 44. 17' vervYohan Croizet vervJeff Callebaut
 45. 17' Exit Croizet Het zit KV Mechelen niet meteen mee in deze openingsfase. Croizet moet al naar de kant, Callebaut is zijn vervanger. Het is niet meteen duidelijk of Croizet een blessure heeft. Hij duikt alvast meteen de catacomben in en gunt Ferrera geen blik.
 46. 16' Croizet voorkomt erger En daar is STVV alweer. Fernandes mag alweer koppen, Coosemans is geklopt, maar de bal wordt nog van de lijn gekeerd door Croizet.
 47. 14' Filipovic voorkomt erger Niet KV Mechelen, maar STVV lijkt op weg naar een resem goals. Vetokele kan alleen doorgaan op Coosemans en heeft de 3-0 aan z'n voet, Filipovic brengt redding voor KVM met een ultieme tackle.
 48. 13' Fernandes drijft de score op STVV gaat vrolijk voort op z'n elan. Nog voor het kwartier staat het al 2-0. Fernandes wordt op een hoekschop moederziel alleen gelaten door de KVM-defensie en kopt de bal simpel binnen. doelpuntRuben Fernandes 2 -0
 49. 11' Zeven keer scoren, dat is nu de quasi onmogelijke opdracht voor KV Mechelen. Veel geloof lijken ze daar zelf ook niet meer in te hebben. STVV heeft alles onder controle.
 50. 20:38 Vetokele brengt STVV op voorsprong: 1-0.
 51. 6' STVV slaat meteen toe De klus wordt nu wel heel zwaar voor KVM. De bezoekers laten achteraan steken vallen en STVV profiteert optimaal. Gerkens steekt de bal goed door naar Vetokele en die prikt de 1-0 netjes binnen. doelpuntIgor Vetokele 1 -0
 52. 6' Matthys aan het kanon De reactie van KV Mechelen laat niet lang op zich wachten. Matthys haalt stevig uit, maar zijn schot gaat voorlangs.
 53. 2' Eerste prik van STVV De eerste poging komt van de thuisploeg. Ceballos baant zich een weg in de zestien, maar zijn schot mist de goede richting.
 54. 1' Aftrap Ze zijn eraan begonnen op Stayen. Kan KV Mechelen STVV nog nerveus maken?
 55. 20:30 Start eerste helft
 56. 20:23 Geen Rits bij KV Mechelen Ook bij KV Mechelen zijn er een paar wijzigingen. Vitas, Cocalic en Rits verdwijnen uit de basis. Croizet, Filipovic en Schouterden nemen hun plaatsen in.
 57. 20:15 Vier wissels bij STVV In vergelijking met de wedstrijd van afgelopen dinsdag in Lierse voert STVV-coach Ivan Leko vier wissels door. De Sart, Peeters, Bolingoli en Bagayoko komen aan de aftrap. Dussaut, De Petter, Cuevas en Swers vallen zo naast de basis.
 58. 20:15
 59. 19:49 Een ruime zege boeken wordt wellicht moeilijk voor KV Mechelen, winnen op zich wordt al een hele uitdaging. KV Mechelen kon in Play-off II immers enkel op bezoek bij Waasland-Beveren de volle buit pakken. De overige drie uitmatchen leverden slechts één punt op.
 60. 19:47 Boekt STVV vijfde zege op rij? STVV verloor maar één thuismatch in Play-off II, die tegen Union. De Brusselaars zijn samen met KV Mechelen de enigen die STVV in de play-offs konden verslaan. Sinds de nederlaag in Mechelen boekte STVV een knappe 12 op 12.
 61. 19:47 Om nog een verlengstuk aan z'n seizoen te breien moet KV Mechelen vooral veel scoren vanavond, iets waar STVV deze Play-off II in uitblonk. De Truienaars troffen al 16 keer raak en slikten slechts zeven goals in Groep A. Racing Genk kan in Groep B nog straffere cijfers voorleggen: het scoorde 25 keer en kreeg amper 3 goals tegen.
 62. 19:45 Onderlinge duels dit seizoen: 2-2 KV Mechelen en STVV kwamen elkaar dit seizoen al liefst vier keer tegen. KV Mechelen won op eigen veld de eerste confrontatie in de reguliere competitie en mocht ook in Play-off II vieren voor eigen volk. Op Stayen verging het KVM een pak minder goed. Het werd er na strafschoppen uitgeschakeld in de achtste finales van de Croky Cup en ook in de reguliere competitie ging onderuit op bezoek bij STVV.
 63. 19:43 STVV met anderhalf been in PO II-finale KV Mechelen heeft een mirakel nodig om alsnog de finale van Play-off II te bereiken. Zes keer meer scoren dan STVV, dat is vanavond de schier onmogelijke opdracht voor de Mechelaars. STVV heeft de beste papieren en mag zich al opmaken voor het tweeluik tegen Racing Genk. Of pakt KVM net als Barcelona in de Champions League nog uit met een remontada?
 64. 19:42 Vooraf
 65. Opstelling KV Mechelen Colin Coosemans, Jordi Vanlerberghe, Željko Filipovic, Elias Cobbaut, Jules Van Cleemput, Yohan Croizet, Ahmed El Messaoudi, Nils Schouterden, Tim Matthys, Jordy Peffer, Glenn Claes
 66. Opstelling STVV Lucas Pirard, Mamadou Bagayoko, Brandon Mechele, Sascha Kotysch, Ruben Fernandes, Boli Bolingoli Mbombo, Pieter Gerkens, Alexis De Sart, Stef Peeters, Igor Vetokele, Cristian Ceballos
opstelling
STVV
21 Lucas Pirard
18 Mamadou Bagayoko
2 Brandon Mechele
23 Sascha Kotysch
26 Ruben Fernandes
31 Boli Bolingoli Mbombo
14 Pieter Gerkens
5 Alexis De Sart
8 Stef Peeters
28 Igor Vetokele
19 Cristian Ceballos
wisselspelers
25 Kurt Abrahams
20 Damien Dussaut
6 Steven De Petter
4 Jorge Pulido
13 Sébastien Bruzzese
22 Wolke Janssens
27 Iebe Swers
trainer
Ivan Leko
KV Mechelen
26 Colin Coosemans
30 Jordi Vanlerberghe
55 Željko Filipovic
22 Elias Cobbaut
29 Jules Van Cleemput
10 Yohan Croizet
3 Ahmed El Messaoudi
18 Nils Schouterden
7 Tim Matthys
27 Jordy Peffer
77 Glenn Claes
wisselspelers
33 Jeff Callebaut
12 Ighodaro Christian Osaguona
39 Reda Jaadi
2 Laurens Paulussen
11 Mats Rits
15 Edin Cocalic
28 Anthony Swolfs
trainer
Yannick Ferrera