Refresh


home : Voetbal : Play-off II A : speeldag 10


Standard sluit zijn seizoen af met positieve noot

Standard heeft het seizoen afgesloten met een 9 op 9.

vr 19/05/2017 - 22:22 Standard heeft de thuisfans nog een laatste keer laten juichen tegen Lierse. Dankzij goals van Orlando Sa en Marin flikkerde er een 2-0-eindstand op het scorebord.

Standard 2
Orlando Sá 23'
Marin 90'
Lierse SK 0

einde

Standard-Lierse in een notendop:

 • Sleutelmoment: Emond laat twee opgelegde kansen op de 2-0 liggen waardoor jonge doelman Bodart Standard eerst nog recht moet houden in het slot op een kopbal De Belder. Uiteindelijk scoort Marin wel nog de 2-0.
 • Man van de match: Orlando Sa was heel gretig na zijn schorsing en scoorde niet toevallig het openingsdoelpunt. Hij had ook een assist kunnen hebben met zijn mooi hakje naar Emond, maar die miste.
 • Opvallend: Bij Lierse debuteerde de 17-jarige Boussaid in de basis als aanvallende middenvelder. Vanderbiest noemt hem "een type Boussoufa". Het is een mager ventje die het niet kon winnen van de kracht van Luyindama op het middenveld.

Sa en Edmilson kleuren povere eerste helft

Standard wou het dramatische seizoen toch nog in schoonheid afsluiten voor de eigen supporters op Sclessin en voor het eerst sinds september 9 op 9 pakken. Daar was niets van te merken in een slordige openingsfase van beide ploegen.

Tot Orlando Sa profiteerde van een inschattingsfout van Mazoulouxis. De Portugese spits draaide goed weg bij zijn verdediger en legde de bal in de verste hoek: 1-0. Standard had de partij onder controle met vooral een bedrijvige Edmilson en Sa die gretig stond te spelen.

Net voor de pauze miste Emond nog een reuzekans. Goreux bracht de bal laag voor doel, Vanhamel kon er niet bij, maar Emond trapte onbegrijpelijk over doel van heel dichtbij. De thuisploeg ging rusten met een verdiende 1-0-voorsprong.

Emond doet er nog een misser bij

Net na de koffiepauze kon Emond met wat hulp van de Lierse-verdediging alleen richting Vanhamel gaan, maar de spits zijn laatste tik was niet goed. Hij schoot met links naast vanuit een scherpe hoek. Tien minuten later moest Vanhamel zich onderscheiden op een goeie trap van Edmilson.

De thuisploeg bleef zoeken naar een tweede doelpunt, maar Emond liet alweer een opgelegde mogelijkheid liggen. Sa verlengde een voorzet mooi achter het steunbeen tot bij zijn spitsbroeder, maar die trapte van dichtbij onbesuisd over. Aan de overkant moest Bodart zich in het slot nog strekken op een kopbal van De Belder.

Maar uiteindelijk viel de 2-0 dan toch voor Standard dankzij invallers Legear en Marin. Die eerste bediende die tweede perfect, de Roemeniër schoof de eindstand binnen.

Standard sluit het seizoen, ééntje om snel te vergeten, af met een 9 op 9 en eindigt vierde in Play-off II A met veertien punten. Lierse eindigt laatste mag zich weer opmaken voor het volgende seizoen in 1B.

Edmilson probeert een strafschop uit te lokken met een schwalbe

Wedstrijdverloop

 1. 22:21 Einde
 2. 90+4' Einde Standard heeft het seizoen afgesloten met een 9 op 9 na een 2-0-overwinning tegen Lierse. Sa en Marin scoorden de doelpunten.
 3. 22:18
 4. 90' De invallers doen het Legear kan uitbreken na balverlies bij de bezoekers en bedient Marin op het juiste moment. Hij schuift de bal binnen: 2-0. doelpuntRazvan Marin 2 -0
 5. 89' geelKoen Weuts
 6. 87' Goeie save Bodart Via een afgeweken voorzet van Vinck kan De Belder goed naar de eerste paal koppen, Bodart moet zich helemaal strekken om de bal in hoekschop te duwen.
 7. 84' Marin probeert het vanop een vrije trap. Hij houdt de bal goed laag, maar mikt een metertje naast de kooi van Vanhamel.
 8. 82' vervRenaud Emond vervAlexandro Cavagnera
 9. 82' vervSabir Bougrine vervIbrahim El Ansri
 10. 82' Laatste wissels Zowel Standard als Lierse voert zijn laatste wissel door. Bougrine gaat eraf bij de bezoekers voor El Ansri. Bij de thuisploeg gaat Emond naar de kant voor Cavagnera.
 11. 80' Invaller Marin toont zich meteen met een fraai afstandsschot. Vanhamel zit er met nog een handje bij en duwt in hoekschop.
 12. 78' vervIbrahima Cissé vervRazvan Marin
 13. 78' geelFaysel Kasmi
 14. 78' Tweede wissel Standard Ibrahima Cissé mag gaan rusten van Jeunechamps, Razvan Marin krijgt nog iets meer dan tien minuten speeltijd.
 15. 77' Op een hoekschop kan Frans koppen, maar op het lichaam van Laifis die het gevaar voorkomt.
 16. 76' De Belder mag het proberen met een vrijschop, maar zijn poging gaat enkele meters over.
 17. 73' De bal blijft even hangen in het pak in het strafschopgebied van de thuisploeg. Uiteindelijk is het Kasmi die kan schieten, maar te zwak, Bodart gaat goed plat.
 18. 72' Invaller Elgabas laat zich een eerste keer opmerken. De Egyptenaar haalt verschroeiend uit, het schot landt maar net naast het doel van Bodart.
 19. 66' Daar is Legear een eerste keer. Hij kapt zich goed vrij en plaatst de bal naast het doel van Vanhamel.
 20. 64' Emond mist weer Luchkevych brengt de bal voor doel, Sa verlengt achter het steunbeen naar Emond, maar die trapt onbesuisd over en naast. Dat is al de derde grote kans die hij de nek omwringt.
 21. 61' vervEdmilson Junior vervJonathan Legear
 22. 61' Wissel Standard Ook Jeunechamps voert een eerste wissel door. Junior Edmilson moet naar de kant en is daar duidelijk niet blij mee, hij zat goed in de wedstrijd. Legear mag nog een halfuur meespelen.
 23. 60' 2-0 hangt in de lucht Goreux trapt een goeie voorzet, Emond kan goed koppen, de bal gaat maar net naast het doel. Dat was bijna de 2-0.
 24. 58' Goeie actie Edmilson Op de tegenaanval kan Standard snel uitbreken. Edmilson gaat dit keer buitenom bij Vinck en trapt met links, Vanhamel moet de bal in hoekschop duwen.
 25. 57' vervOthman Boussaid vervMehdi Lehaire
 26. 57' Tweede wissel bezoekers Vanderbiest voert een tweede wissel door. De 17-jarige debutant Boussaid mag gaan rusten, in zijn plaats komt een andere jongeling: Lehaire.
 27. 56' Orlando Sa blijft ook bedrijvig. Hij komt vanop links naar binnen op zoek naar zijn rechtervoet en de ruimte voor het schot, dat ruim over het doel van Vanhamel vliegt.
 28. 56' Bougrine verstuurt een listig balletje de zestien van Standard in richting De Belder, maar de topschutter van Lierse kan er net niet bij.
 29. 21:41 Hoe verloopt de 2e helft op Sclessin?
 30. 54' Edmilson komt naar binnen vanop links en probeert uit te halen met zijn rechter. Maar het schot is niet hard genoeg, Vanhamel kan de bal makkelijk oprapen.
 31. 52' Vinck zet zich door tot in de zestien en gaat neer na een lichte duw van Edmilson, maar Geldhof vindt het te licht voor een strafschop.
 32. 50' Bougrine vindt De Belder op de rand van de zestien, maar de spits van Lierse heeft net iets te veel tijd nodig voor het schot, dat wordt afgeblokt.
 33. 48' Standard komt opnieuw. Luchkevych zet zich door op rechts en geeft een vroege voorzet, maar die is te scherp en zijn ploegmaats waren nog niet aanwezig in het strafschopgebied.
 34. 47' Renaud Emond kan met een gelukje alleen doorgaan richting Vanhamel, maar hij moet vanuit een scherpe hoek trappen en kan zijn schot niet kadreren.
 35. 46' Wissel Lierse Vanderbiest heeft ingegrepen aan de rust. De zwakke Mazoulouxis is in de kleedkamer gebleven, Elgabas is zijn vervanger.
 36. 46' Er is weer afgetrapt op Sclessin. Kan Standard zijn voorsprong nog uitbreiden of hebben de bezoekers uit Lier nog iets in de tank?
 37. 21:32 Tweede helft
 38. 21:26
 39. rust vervKyriakos Mazoulouxis vervMohamed Elgabas
 40. 21:17 Rust
 41. 45+2' Rust Na een vrij kansarme eerste helft gaat Standard rusten bij een verdiende 1-0-voorsprong dankzij een doelpunt van Orlando Sa.
 42. 45' Standard mist reuzekans! Goreux stuurt Luchkevych diep op rechts die een goeie lage voorzet geeft. Vanhamel kan er niet bij, Emond duwt de bal over. Onbegrijpelijke misser!
 43. 44' Kasmi heeft ditmaal wel een goeie voorzet in huis, na een vrijschop. De bal is net te hoog voor Dylan de Belder die kwam ingelopen aan de eerste paal.
 44. 42' Sa kan koppen op een corner van Edmilson, maar mikt niet tussen de palen.
 45. 40' Orlando Sa heeft er zin in vanavond. De Portugese topschutter van Standard passeert Weuts met een mooi bruggetje en haalt uit. Maar via een Lierse-verdediger kan Vanhamel makkelijk pakken.
 46. 38' Mooie vrijschop Edmilson, de beste man op het veld, mag het eens proberen met een vrije trap. Zijn poging gaat maar net naast de kooi van Vanhamel.
 47. 36' Lierse komt er nog eens uit, maar de voorzet van Kasmi is een makkelijke plukbal voor Bodart.
 48. 32' Standard blijft de betere ploeg na het doelpunt. De bedrijvigste man is Edmilson die acties blijft opzetten op zijn linkerkant. Maar gevaar creëren ze voorlopig niet meer. Lierse loert op een counter, maar kan de bal niet lang genoeg bijhouden.
 49. 27' Lierse nog een keer Benson kan zijn eerste actie van de partij opzetten. Hij legt terug tot bij Vinck die het probeert van ver. Zijn schot gaat enkele meters naast het doel van Bodart.
 50. 25' Daar is Standard opnieuw. Edmilson infiltreert in de zestien met de bal, maar Frans kan nog net weg werken.
 51. 20:53 Sa opent de score: 1-0.
 52. 23' Sa opent de score Mazoulouxis schat een inspeelpass van Cissé op Sa fout in. De Portugese spits draait weg en legt de bal in de verste hoek: 1-0. doelpuntOrlando Sá 1 -0
 53. 21' Edmilson passeert Mazoulouxis met een mooie beweging en trapt een voorzet buitenkant voet, maar die bereikt Emond net niet. Er komt wat meer "schwung" in de wedstrijd.
 54. 20' Goreux wint het duel op het middenveld en zoekt meteen Orlando Sa. De Portugees draait goed weg bij Mazoulouxis en haalt uit met links, maar het schot is te zwak om Vanhamel te verontrusten.
 55. 15' Slordige openingsfase Beide ploegen slagen er voorlopig niet in om echt uitgespeelde kansen te creëren. Daarvoor zit er te veel afval in het spel.
 56. 20:40 Wat kan Lierse op bezoek bij Standard?
 57. 9' Op voorzet van Goreux kan Orlando Sa de eerste kans van de wedstrijd richting doel koppen, maar de Portugees zijn kopbal gaat over.
 58. 6' Daar is Standard een eerste keer. Orlando Sa probeert zijn spitsbroeder Emond te lanceren, maar de pass belandt achter hem.
 59. 3' Lierse is het best aan de partij begonnen. De bezoekers hebben het meeste balbezit en zoeken de ruimte voorin. Ze versieren een eerste hoekschop, maar daar komt geen gevaar uit.
 60. 3' Boussaid opent goed naar Kasmi die de bal voor doel brengt, maar de Standard-defensie werkt weg.
 61. 1' Aftrap De bal rolt op Sclessin. Kan Standard het moeilijke seizoen toch in stijl afsluiten tegen Lierse?
 62. 20:30 Eerste helft
 63. 20:24 Boussaid debuteert op 17-jarige leeftijd. Hij is een klein mannetje, maar wel een technisch sterke nummer 10. Een type Boussoufa. Fred Vanderbiest (coach Lierse)
 64. 20:21 We moeten doorgaan op ons elan van de laatste twee wedstrijden. Hopelijk kunnen we de aanwezige supporters nog een mooie afsluiter van het seizoen bezorgen. José Jeunechamps (coach Standard)
 65. 20:13
 66. 19:53 Opstelling Lierse Vanderbiest wijzigt zijn ploeg op 3 posities na de 1-3-nederlaag tegen leider STVV. Poelmans, Vinck en Boussaid komen in het elftal. Elgabas zit op de bank. Yakubu (blessure) en Diarra (geschorst) zitten niet in de selectie.
 67. 19:49
 68. 19:48 Opstelling Standard José Jeunechamps voert drie wijzigingen door in zijn elftal dat op Waasland-Beveren won met 1-3. Orlando Sa keert terug uit schorsing en neemt zijn plek weer in ten koste van Ryan Mmaee. Achterin speelt Laifis naast Scholz in plaats van Kosanovic. Op het middenveld komt Cissé in de ploeg voor Deom.
 69. 19:45
 70. 19:44
 71. 19:40 Kan Standard positief afsluiten op Sclessin? Vanavond neemt Standard het in Play-off II A eigen huis op tegen Lierse, de laatste in de stand met 10 punten. De thuisploeg herpakte zich in de laatste twee wedstrijden met 6 op 6 na een teleurstellend seizoen. Kunnen de Rouches hun supporters toch nog een beetje belonen met een 9 op 9?
 72. 19:40 Vooraf
 73. Opstelling Lierse SK Mike Vanhamel, Jonas Vinck, Kyriakos Mazoulouxis, Frédéric Frans, Joeri Poelmans, Manuel Benson, Sabir Bougrine, Othman Boussaid, Koen Weuts, Faysel Kasmi, Dylan de Belder
 74. Opstelling Standard Arnaud Bodart, Réginal Goreux, Alexander Scholz, Kostas Laifis, Darwin Andrade, Valeriy Luchkevych, Christian Luyindama, Ibrahima Cissé, Edmilson Junior, Renaud Emond, Orlando Sá
opstelling
Standard
16 Arnaud Bodart
2 Réginal Goreux
13 Alexander Scholz
34 Kostas Laifis
27 Darwin Andrade
77 Valeriy Luchkevych
26 Christian Luyindama
44 Ibrahima Cissé
22 Edmilson Junior
9 Renaud Emond
70 Orlando Sá
wisselspelers
30 Jonathan Legear
18 Razvan Marin
38 Alexandro Cavagnera
1 Jean-François Gillet
10 Dieumerci Ndongala
17 Ryan Mmaee
45 Dimitri Lavalée
trainer
José Jeunechamps
Lierse SK
31 Mike Vanhamel
2 Jonas Vinck
19 Kyriakos Mazoulouxis
4 Frédéric Frans
16 Joeri Poelmans
11 Manuel Benson
21 Sabir Bougrine
47 Othman Boussaid
17 Koen Weuts
12 Faysel Kasmi
9 Dylan de Belder
wisselspelers
77 Mohamed Elgabas
41 Mehdi Lehaire
3 Ibrahim El Ansri
15 Ben Kifoumbi
18 Thomas Wils
23 Jari De Busser
27 Charles Kwateng
trainer
Frédéric Vanderbiest