Refresh


home : Voetbal : Engeland : Speeldag 12


Video: Kompany geniet bij terugkeer van prachtig doelpunt De Bruyne

De Bruyne zet City op rozen met heerlijke afstandstreffer.

za 18/11/2017 - 17:53 Vincent Kompany mocht na lange afwezigheid nog eens in de basis staan bij Manchester City. Hij vierde de zestiende overwinning op rij mee, dankzij een prachtdoelpunt van De Bruyne.

Leicester City 0
Manchester City 2
Jesus 45'
De Bruyne 49'

einde

Kompany beleeft moeilijke openingsminuten

Na maanden blessureleed mocht Vincent Kompany nog eens opdraven in de basis, omdat Otamendi geschorst was. "Hier heb ik hard voor gewerkt", klonk het opgelucht. Maar na drie minuten was zijn comeback bijna afgelopen. Hij kwam te laat met zijn ingreep op de doorgebroken Vardy en mocht blij zijn met geel.

Manchester City, dat normaal gezien de tegenstander tegen het eigen doel drukt, werd verrast door een aanvallend en stug Leicester City. De bezoekers moesten hun geliefkoosde frivole spel even opbergen om Leicester tegen te houden. Kompany bracht redding op een voorzet van Mahrez, al had het net zo goed een owngoal kunnen zijn. 

Pas halverwege de tweede helft was de machine van City opgewarmd. Silva knalde een grote kans over, Sterling kwam net te laat om op doel te koppen. 

Een doelpunt hing in de lucht, maar Leicester kon zich herpakken. Het evenwicht leek hersteld, tot Man City nog eens op het gaspedaal trapte met de rust in zicht. Silva glipte door de buitenspelval, Gabriel Jesus tikte de gemakkelijkste goal van zijn carrière binnen.

De Bruyne demonstreert zijn klasse

Manchester City leek op weg naar zijn tiende overwinning op rij in de Premier League, maar Leicester gaf zich nog niet gewonnen. Meteen na rust bleef een vrije trap van Mahrez in het strafschopgebied hangen. Vardy mikte uiteindelijk op de paal.

En dat zou de thuisploeg zuur opbreken. Manchester City counterde meteen met De Bruyne. De Rode Duivel kreeg de bal terug van Sané en nagelde het leer onhoudbaar in de kruising, een prachtige afstandstreffer.

Meteen was de mond van Leicester gesnoerd. De schuchtere reacties van Vardy werden twee keer afgevlagd voor buitenspel. Manchester City kon rustig de wedstrijd uittikken en blijft zo comfortabel aan de leiding.

 

Bekijk de prachtige goal van De Bruyne

Wedstrijdverloop

 1. 17:52 Einde
 2. 90+4' Einde Manchester City heeft zijn tiende overwinning op rij in de Premier League geboekt. Gabriel Jesus opende de score, Kevin De Bruyne maakt er met een streep 2-0 van.
 3. 90+3' Kompany komt nog even mee tikken op de helft van Leicester. Hij had het wat moeilijke in zijn eerste minuten, maar speelde daarna solide.
 4. 17:49
 5. 90+1' Applausvervanging De Bruyne Kevin De Bruyne, opnieuw van goudwaarde, krijgt een verdiende applausvervanging. Ilkay Gündogan neemt zijn plekje in op het veld.
 6. 89' vervKevin De Bruyne vervIlkay Gündogan
 7. 90' In de laatste minuten dolt Manchester City met de tegenstander. Het lijkt wel een aanval in het handbal: een halve cirkel rond het weerloze Leicester en zoeken naar een opening.
 8. 86' City weet dat de drie punten binnen zijn en tikt de bal doodleuk rond. De bezoekende supporters kunnen het wel smaken en begeleiden elke pass met "olé".
 9. 84' vervRaheem Sterling vervBernardo Silva
 10. 83' vervVicente Iborra vervShinji Okazaki
 11. 83' vervRiyad Mahrez vervIslam Slimani
 12. 83' geelHarry Maguire
 13. 83' De counters van City worden minder vinnig. Sterling neemt zijn tijd om het veld over te steken en lokt uiteindelijk een fout uit. Er valt niet veel te doen aan Manchester City vandaag.
 14. 82' Leicester City blijft hangen rond de middencirkel. Als het zich wat verder richting Ederson waagt, is het te snel de bal kwijt.
 15. 17:37
 16. 77' Het schitterende doelpunt van De Bruyne heeft de wedstrijd in een (beslissende) plooi gelegd. City schuift de verantwoordelijkheid van zich af om voortdurend aan te vallen en komt af en toe eens piepen. Leicester krijgt de gelegenheid om het spel te maken, maar heeft het moeilijk.
 17. 76' Kompany is al even niet meer in beeld geweest. Leicester City heeft moeite om de oversteek naar Ederson te wagen.
 18. 72' Briljante actie van Sterling en Silva Sterling en Silva schakelen met hun een-tweetje maar liefst vijf tegenstanders uit. Sterling kan ook nog richting Gabriel Jesus passen, maar Schmeichel springt er nog tussen.
 19. 70' Manchester City is zijn greep op de wedstrijd kwijt. Leicester City probeert met een aansluitingstreffer de hoop aan te wakkeren, maar het kan zijn kansen niet verzilveren.
 20. 67' vervMarc Albrighton vervKelechi Iheanacho
 21. 68' Sané struikelt over het been van Fuchs. Geen strafschop, oordeelt Graham Scott terecht.
 22. 66' Opnieuw buitenspel Jamie Vardy wil Manchester City aan het wankelen brengen, maar de lijnrechter werkt niet mee. Opnieuw houdt hij te laat in en staat hij buitenspel.
 23. 65' De infiltraties van Manchester City zijn levensgevaarlijk. David Silva neemt de bal over van Sterling en vuurt een gekruist schot af. Schmeichel ziet de bal voorlangs rollen.
 24. 63' Als Leicester het moeilijk heeft, dan moet het koningskoppel opstaan. Mahrez en Vardy knutselen een aanval in elkaar. Het levert bijna een doelpunt op, maar de lijnrechter vlagt Vardy af.
 25. 62' Leicester City is het noorden kwijt. Het kon Man City lang in bedwang houden, maar moet met een dubbele achterstond toch herbronnen. Vardy holt achter een verloren bal aan.
 26. 17:18
 27. 59' Manchester City gaat voor de beredeneerde aanpak na een verschroeiende uithaal. Het dringt Leicester terug voor het eigen doel en tikt rustig rond. De bezoekers kunnen hun geliefkoosde spelletje bovenhalen: infiltreren en scoren.
 28. 55' De Bruyne heeft de smaak te pakken. Nu waagt hij van nog wat verder zijn kans. Zijn lage schuiver gaat niet ver naast. De Rode Duivel hoort de bezoekende supporters zijn naam scanderen.
 29. 53' Manchester City wil Leicester meteen helemaal doodknijpen. Gabriel Jesus kan Schmeichel niet verschalken. Silva knalt een nog grotere kans over.
 30. 50' De Bruyne met prachtgoal Manchester City slaat op de counter genadeloos toe. Kevin De Bruyne krijgt de bal buiten het strafschopgebied en knalt staalhard raak. doelpuntKevin De Bruyne 0 -2
 31. 49' Leicester op de paal Manchester City komt met de schrik vrij. Een vrije trap van Mahrez wordt door Albrighton voor doel gebracht. De bal blijft hangen en wordt uiteindelijk tegen de paal gemikt.
 32. 46' Start tweede helft Manchester City is op weg naar zijn zestiende overwinning op rij. Of kan Leicester nog roet in het eten strooien?
 33. 17:02 Tweede helft
 34. 16:47 Rust
 35. 45+3' Rust Manchester City heeft zijn aanpak wat moeten aanpassen om een stug Leicester City te ontwrichten, maar net voor de rust sloegen de bezoekers toch toe. Silva ontsnapte en bood Jesus de openingstreffer op een schoteltje aan.
 36. 45' Gabriel Jesus breekt de ban Gabriel Jesus verzilvert het offensief van Manchester City. David Silva glipt door de buitenspelval, Jesus maakt de eenvoudigste goal uit zijn carrière. doelpuntGabriel Jesus 0 -1
 37. 44' Met de rust in zicht probeert City nog iets te forceren. Schmeichel houdt het scorebord op 0-0.
 38. 43' Centrale verdedigers Kompany en Mangala eisen even de hoofdrol op in het strafschopgebied van Leicester. Mangala kan de kopbal van Kompany net niet binnen het doelkader mikken.
 39. 42' Er zijn zes Premier League-wedstrijden gestart om 16 uur. Overal vielen al minstens twee doelpunten, maar in het King Power Stadium moeten ze het nog altijd zonder goals stellen.
 40. 37' De aanvallende opflakkering van City is weer gaan liggen. Sané en Silva struikelen over hun voeten en zijn de bal over de achterlijn hobbelen.
 41. 35' De defensie van Leicester moet meesprinten met de counter van City. Sterling heeft de laatste pass aan de voet, maar mikt die tegen Morgan.
 42. 33' Manchester City leek de regie van de wedstrijd in handen te hebben, maar ziet Leicester nu terugklauwen. Het is zoeken naar oplossingen.
 43. 16:31
 44. 31' vervJohn Stones vervEliaquim Mangala
 45. 29' Kompany in, Stones out? Net nu Vincent Kompany terugkeert in het elftal, valt Stones geblesseerd uit. De centrale verdediger grijpt naar zijn hamstring en moet het veld verlaten. Mangala komt naast Kompany staan in de achterhoede.
 46. 16:27 Het is voorlopig niet de wedstrijd van Vincent Kompany.
 47. 27' Guardiola wrijft zich even in de ogen. De Bruyne pakt uit met een verre pass op maat, maar Sané mist zijn controle.
 48. 23' Nieuwe kans Sterling belandt in de netten, de bal niet. De flankaanvaller komt net te laat om de voorzet van Sané in doel te krijgen. City drukt door.
 49. 21' Grote kans Silva Eén, maximaal twee balcontacten. Zo probeert Manchester City de slimme tactiek van Leicester City te ontmantelen. David Silva toont dat het de juiste aanpak is, Schmeichel kan zijn knal nog over de deklat tikken.
 50. 16:19
 51. 18' Counter City Leicester City mag zich niet op fouten laten betrappen. In geen tijd staat Manchester City aan de overzijde. Schmeichel is eerder op de voorzet van De Bruyne dan Gabriel Jesus.
 52. 15' Risicovol van Kompany Het is voorlopig niet de wedstrijd van Vincent Kompany. Na zijn gele kaart kaatst hij een voorzet van Mahrez met veel risico in hoekschop. Ederson schrikt, maar hij moet niet vrezen voor een owngoal.
 53. 13' Manchester City drukt de tegenstander normaal gezien tegen het doel. Claude Puel heeft een plannetje uitgedokterd om Guardiola te overklassen. Leicester zet hoog druk, jaagt stevig door op de bal en probeert elke combinatie te verhinderen.
 54. 10' City raakt opgewarmd De Bruyne pakt uit met een precieze steekbal op Sterling. De voorzet bereikt Gabriel Jesus echter niet. De machine van City begint te draaien.
 55. 9' Sané probeert op de flanken een kans te forceren. Simpson kan de flankaanvaller niet tegenhouden en krijgt een vrije trap tegen.
 56. 6' Kompany is even de gebeten hond bij de Leicester-supporters. Hij krijgt een fluitconcert in balbezit. De fase zal bij de analyses zeker aan bod komen.
 57. 4' De Bruyne bereikt de achterlijn, maar kan de bal niet meer binnenhouden. Manchester City kan zijn wil nog niet opleggen.
 58. 3' geelVincent Kompany
 59. 3' Geel voor Kompany Vardy ontsnapt tussen Kompany en Stones. Kompany komt veel te laat met zijn ingreep, maar scheidsrechter Scott heeft medelijden: geel.
 60. 2' Jamie Vardy komt al eens kijken aan de rand van het strafschopgebied, Fernandinho steekt er een stokje voor.
 61. 1' Aftrap Gabriel Jesus heeft de wedstrijd op gang getrapt. Vincent Kompany krijgt meteen zijn eerste baltoets van de wedstrijd.
 62. 16:00 Eerste helft
 63. 15:49
 64. 15:46 Leicester City is een stabiel team, dat soms fel kan uithalen zoals in het kampioenenjaar. Ze hebben een goede verdediging, kunnen snel counteren en zijn sterk op stilstaande fases. Vincent Kompany
 65. 15:44 Het was een lange frustrerende weg, maar ik ben heel blij om te kunnen starten. Ik heb hard gewerkt. We hebben bij momenten heel mooi voetbal gezien van City. Ik hoop dat we dit lang kunnen volhouden. Vincent Kompany
 66. 15:39
 67. 15:15 Comeback Kompany kwam bij City niet meer in actie sinds hij op 31 augustus in de WK-kwalificatie-interland tegen Gibraltar een kuitletsel opliep.
 68. 15:10
 69. 15:09 Kompany in de basis! Manchester City neemt het om 16u op tegen een ander City, Leicester. Vincent Kompany staat na lange afwezigheid in de basis bij de ploeg van Pep Guardiola. Ook Kevin De Bruyne is van de partij. Volg het duel zo meteen live op deze pagina.
 70. 15:09 vooraf
 71. Opstelling Manchester City Ederson, Kyle Walker, John Stones, Vincent Kompany, Fabian Delph, Kevin De Bruyne, Fernandinho, David Silva, Raheem Sterling, Gabriel Jesus, Leroy Sané
 72. Opstelling Leicester City Kasper Schmeichel, Danny Simpson, Wes Morgan, Harry Maguire, Christian Fuchs, Riyad Mahrez, Wilfred Ndidi, Marc Albrighton, Vicente Iborra, Demarai Gray, Jamie Vardy
opstelling
Leicester City
1 Kasper Schmeichel
2 Danny Simpson
5 Wes Morgan
15 Harry Maguire
28 Christian Fuchs
26 Riyad Mahrez
25 Wilfred Ndidi
11 Marc Albrighton
21 Vicente Iborra
7 Demarai Gray
9 Jamie Vardy
wisselspelers
8 Kelechi Iheanacho
19 Islam Slimani
20 Shinji Okazaki
3 Ben Chilwell
10 Andy King
12 Ben Hamer
16 Aleksandar Dragovic
trainer
Claude Puel
Manchester City
31 Ederson
2 Kyle Walker
5 John Stones
4 Vincent Kompany
18 Fabian Delph
17 Kevin De Bruyne
25 Fernandinho
21 David Silva
7 Raheem Sterling
33 Gabriel Jesus
19 Leroy Sané
wisselspelers
15 Eliaquim Mangala
20 Bernardo Silva
8 Ilkay Gündogan
1 Claudio Bravo
3 Danilo
10 Sergio Agüero
42 Yaya Touré
trainer
Josep Guardiola