Refresh


home : Voetbal : Engeland : Speeldag 1


VIDEO: Belgisch Tottenham klopt 10 Newcastle-spelers in hun opener

Dele Alli opende de score voor Tottenham.

zo 13/08/2017 - 16:23 Vicekampioen Tottenham is zijn seizoen begonnen met een 0-2-zege bij promovendus Newcastle. De goals van Alli en Davies vielen na een rode kaart voor de thuisploeg vlak na de rust. Alderweireld en Vertonghen speelden de hele match, Dembélé werd in de extra tijd vervangen.

Newcastle United 0
Tottenham Hotspur 2
Alli 61'
Davies 70'

einde

1e helft lost verwachtingen niet in

In een zoutloze eerste 45 minuten gaven Newcastle en Tottenham elkaar geen duimbreed toe. De promovendus toonde goede bedoelingen, maar de Tottenham-verdediging, met Vertonghen en Alderweireld, stond pal.

Aan de overkant kon de vicekampioen weinig in elkaar knutselen. Dele Alli, Kane en Eriksen sloften onzichtbaar over het veld. Enkele afstandspogingen buiten beschouwing gelaten moesten beide keepers hun handschoenen niet vuil maken.

Meteen opschudding na rust

Het eerste kwartier na de rust zorgde meteen voor opschudding. Jonjo Shelvey ging voor de ogen van scheidsrechter Marriner vol op de voet van Dele Alli staan, een logische rode kaart was zijn deel: Newcastle met z'n tienen.

Tottenham rook bloed en zette meteen stevig druk op de Newcastle-verdediging. Een volley van Kane werd nog gekeerd door keeper Elliot, maar even later brak Dele Alli dan toch de ban. Hij verlengde een sublieme bal van Eriksen in doel.

De vicekampioen zette door op het elan. Met nog 20 minuten op de klok verdubbelde Davies de score na goed voorbereidend werk van Kane en Alli: 0-2 en boeken toe voor promovendus Newcastle. In het slot verdedigde Tottenham de voorsprong, die niet meer in het gedrang kwam. Het team van coach Pochettino opent het seizoen zo met een logische zege.

VIDEO: Het openingsdoelpunt van Dele Alli

Wedstrijdverloop

 1. 16:23 Einde
 2. 90+3' Einde: 0-2 De overwinning van vicekampioen Tottenham kwam nooit in het gevaar. Arbiter Marriner blaast de wedstrijd ten einde. Een logische winstpartij voor Tottenham, dat er pas echt doorkwam na de rode kaart voor Shelvey.
 3. 90+1' Kane tegen de paal Het zit Harry Kane vandaag niet mee. Son geeft de bal goed mee, maar de Engelse topschutter van de vorige 2 seizoenen schiet de bal op de paal. Enkele ogenblikken later legt Son de bal terug en kan Kane tóch binnenwerken. Son stond evenwel buitenspel, dus het doelpunt wordt afgekeurd.
 4. 90+1' De officiële speeltijd is afgerond. Er komen nog 3 extra minuten bij.
 5. 16:19
 6. 90' vervMousa Dembélé vervHarry Winks
 7. 89' Het slotoffensief van Newcastle zit er dan toch niet in. Tottenham monopoliseert de bal op het middenveld en lijkt de tijd gewoon te willen volmaken.
 8. 86' geelBen Davies
 9. 86' Thuisploeg komt opzetten Het heeft even geduurd, maar Newcastle kan nu toch weer gelijke voet zetten naast Tottenham. Het schot van Clark kan Lloris niet verrassen. De thuisaanhang voelt evenwel dat er nog een doelpunt in zit.
 10. 84' Newcastle probeert het nog eens, maar de poging van Atsu strandt in het zijnet.
 11. 82' vervDele Alli vervVictor Wanyama
 12. 82' Dele Alli uitgefloten Doelpuntenmaker Dele Alli wordt naar de kant gehaald voor Victor Wanyama. Het thuispubliek trakteert de spelmaker op boegeroep, aangezien hij betrokken was bij de rode kaart van Shelvey.
 13. 80' Atsu in de handen van Lloris Newcastle steekt de neus nog eens aan het venster. Atsu probeert zich voorbij Vertonghen en Alderweireld te wringen maar zijn schot is te zwak om Lloris te verontrusten. Kan de thuisploeg terugslaan?
 14. 77' We zitten in het laatste kwartier. Dembélé en Dier nemen momenteel het heft in handen op het middenveld, maar concreet doelgevaar levert dat niet op.
 15. 76' vervDwight Gayle vervMikel Merino
 16. 73' Na de rode kaart en de 0-1 lukt het Newcastle maar niet om opnieuw een vuist te maken. Tottenham profiteerde met de 0-2 en lijkt daar tevreden mee. De drietand voorin, Eriksen, Kane en Alli, vinden elkaar nu veel vlotter dan in de eerste wedstrijdhelft.
 17. 70' Davies met de 0-2 Tottenham slaat weer toe. Goed voorbereidend werk van Alli en Kane. Eriksen en Davies duiken op in de vijandelijke zestien, uiteindelijk is het de laatste die Elliot kan verslaan. doelpuntBen Davies 0 -2
 18. 69' Heropflakkering bij Newcastle Nu maakt de thuisploeg toch nog eens de oversteek. De voorzet vanop rechts kan Gayle evenwel niet bereiken.
 19. 67' De vicekampioen bestookt Newcastle nu van alle kanten. Walker-Peters met de voorzet maar de bal wordt in hoekschop gedevieerd door een Newcastle-been. Tottenham gaat nadrukkelijk op zoek naar een 2e treffer, de thuisploeg geraakt al even niet meer over de middenlijn.
 20. 64' Tottenham drukt nu door. Het laat de bal goed rondgaan en het tot 10 man herleide Newcastle holt achter de feiten aan. De thuisploeg heeft slechts 18% balbezit in deze 2e helft.
 21. 15:52
 22. 62' Dele Alli opent zijn rekening Het Tottenham-trio voorin toont zich dodelijk. Kane speelt Eriksen aan, die zet voor richting Alli die prima afrondt. Een terechte 0-1 voor Tottenham. doelpuntDele Alli 0 -1
 23. 60' We zijn een uur ver in deze partij. Na de grote kans voor Kane daarnet liet Tottenham verder nog geen doelgevaar laten optekenen.
 24. 58' vervMoussa Sissoko vervSon Heung-Min
 25. 58' Sissoko naar de kant Het thuispubliek heeft een doelwit minder. Sissoko verlaat het veld voor de meer aanvallend ingestelde Son. Tottenham ruikt bloed en coach Pochettino wil niet bij de pakken blijven zitten.
 26. 56' Ref Marriner is de gebeten hond bij de thuisaanhang. Onterecht, want Newcastle kwam daarnet nog goed weg met de gele kaart voor Ritchie.
 27. 54' Grote kans voor Kane Een goede bal richting de rechthoek bereikt Harry Kane, maar die besluit op doelman Elliot. De eerste 10 minuten van deze 2e helft hebben wel meer om het lijf dan de hele 1e helft.
 28. 52' De wedstrijd breekt nu open. Het gaat er meteen bitsig aan toe na de rode kaart van Shelvey. Ritchie komt te laat met zijn tackle op Dele Alli en krijgt geel. De herhaling toont aan dat Ritchie met geel goed wegkomt. Newcastle moet oppassen.
 29. 52' geelMatt Ritchie
 30. 48' roodJonjo Shelvey
 31. 48' Rode kaart voor Shelvey Meteen opschudding na de rust. Dele Alli gaat neer, en Shelvey blijft aandringen. Die gaat daarbij evenwel opzettelijk op Alli's voet staan. De rode kaart is dus meer dan terecht. Newcastle met z'n tienen.
 32. 46' Tottenham gaat op zoek naar doelpunt Scheidsrechter Marriner fluit de 2e helft op gang. Krijgen we meer spektakel te zien?
 33. 15:34 Tweede helft
 34. 15:34
 35. 15:21
 36. 15:18 Rust
 37. 45+2' Rust: 0-0 In een zoutloze 1e helft hebben Newcastle en Tottenham elkaar geen duimbreed toegegeven. Beide ploegen toonden goede wil, maar een doelkans heeft het publiek nog niet gezien. Vertonghen en Alderweireld staan pal, maar vooral in de aanval stokt het. Sluipschutter Kane is voorlopig onzichtbaar.
 38. 45+2' Een snelle tegenprik van Newcastle wordt onschadelijk gemaakt door Lloris. Tottenham heeft het niet onder de markt. Er komen 3 minuten bij.
 39. 45+1' Eriksens vizier staat nog niet scherp Eriksen probeert het nog maar eens van ver. Zijn schot is te zwak om Elliot te verontrusten.
 40. 43' Dembélé is baas op het middenveld. Dat toont hij met een stevige maar correcte tackle op Atsu. Offensief loopt het voorlopig nog niet echt. Ayoze Pérez rukt op naar Lloris, maar kan zich niet voorbij het duo Alderweireld-Vertonghen slalommen.
 41. 41' Eriksen probeert het van ver Tottenham komt er niet door, dus probeert Eriksen het van uit de tweede lijn. Zijn schot landt in de handen van doelman Elliot. Enkele tellen laten wordt de poging van Dele Alli afgeblokt.
 42. 38' Chancel Mbemba zit meteen goed in de wedstrijd. De Newcastle-verdediging houdt momenteel probleemloos stand tegen Eriksen, Dele Alli en Kane. De vicekampioen komt niet in zijn spel.
 43. 36' Weinig doelgevaar De voorbije 10 minuten kwam er een kleine opflakkering, maar concreet doelgevaar leverde dat nog niet op. Het is nog steeds wachten op een eerste grote doelkans.
 44. 34' vervFlorian Lejeune vervChancel Mbemba
 45. 33' Lejeune kan niet verder na de tackle van Kane daarnet. Chancel Mbemba, ex-Anderlecht, komt de onfortuinlijke Fransman vervangen. Na een halfuur heeft Newcastle zo al 2 keer moeten wisselen.
 46. 15:03
 47. 31' Lejeune ligt geblesseerd op de grond na een ingreep van Kane, die geel krijgt. De spelers nemen even de tijd om bij te tanken, want het gaat goed op en neer de laatste minuten.
 48. 31' geelHarry Kane
 49. 29' Tottenham komt onder druk Newcastle komt nu onder stoom. Met 2 corners op rij drukken ze de vicekampioen nu terug op eigen helft. Loepzuivere kansen levert het niet op, maar het toont de wil van de promovendus. De afweergordel van Tottenham geeft voorlopig geen krimp.
 50. 14:58
 51. 26' Eriksen voorlangs Er komt nu iets meer vuur in de partij. Tottenham kampeert even rond de zestien van Newcastle, maar kan er geen doelpunt uit puren. Eriksen vindt geen oplossing en besluit dan maar op doel. Zijn poging gaat voorlangs.
 52. 25' Walker-Peters met de strakke voorzet, Sissoko kan er zijn voet niet goed tegen zetten. Aan de overkant sleept Atsu een corner uit de brand.
 53. 22' Lascelles heeft het aan de stok met Dele Alli. Ref Marriner bewaart de kalmte en spreekt hen even toe.
 54. 14:52
 55. 20' Beide ploegen houden elkaar voorlopig in evenwicht. Echte kansen vielen er nog niet te bespeuren. Voorlopig is het Tottenham dat de balt rondspeelt en Newcastle dat zich probeert te weren.
 56. 15' Gayle gaat neer Een listig balletje van Shelvey over de Tottenham-verdediging zet Gayle voor keeper Lloris. De spits wordt neergehaald en Marriner fluit. Gayle vertrok namelijk uit buitenspelpositie. Van penalty is dus geen sprake.
 57. 14' Tottenham oefent voorzichtig druk uit. Newcastle is het eerste kwartier doorgekomen zonder kleerscheuren. Op het middenveld zijn Sissoko, Dembélé en Eriksen wel baas.
 58. 11' Harry Kane houdt zich voorlopig gedeisd De voorbije 2 seizoenen kroonde de Engelse sluipschutter zich tot topscorer van de Premier League, maar vooralsnog blijft Harry Kane nog in de luwte. Een voorzet van Dele Alli komt net niet tot bij hem.
 59. 9' Dembélé toont zich erg bedrijvig bij de bezoekers. Zijn schot wordt evenwel afgeblokt. Tottenham neemt langzaamaan de bovenhand op het middenveld.
 60. 8' vervPaul Dummett vervJamaal Lascelles
 61. 7' Dummett voelt iets in zijn hamstrings schieten en gaat neer. Na 7 minuten zit zijn wedstrijd er al op. Lascelles mag zo al vroeg opdraven.
 62. 5' Sissoko uitgejouwd Na zijn overstap naar Tottenham vorig seizoen wordt Moussa Sissoko uitgefloten door het thuispubliek. De Fransman trekt er zich evenwel niets van aan.
 63. 4' Newcastle is niet onder de indruk van het bezoekende Tottenham. De spelers van Rafael Benitez vliegen er onbevreesd in. Een eerste schotje van Dwight Gayle gaat over.
 64. 1' Eerste fluitsignaal Andre Marriner fluit de wedstrijd op gang. Newcastle zal zich vandaag niet zomaar gewonnen geven.
 65. 14:30 Eerste helft
 66. 14:29 Een kolkend St James' Park maakt zich klaar voor de aftrap. Kan de thuisploeg zich meteen tonen tegen de vicekampioen van vorig jaar?
 67. 14:22
 68. 14:14 Met Newcastle keert er een grote club terug naar de Premier League. We zullen op niveau moeten zijn, pas dan kunnen we aanspraak maken op de overwinning. Hoe dan ook, we zijn gefocust en willen het seizoen goed starten. Toby Alderweireld
 69. 14:08 Doelpuntenrijke competitiestart Dat grote transfers niet garant staan voor een goede competitiestart bewees Chelsea gisteren al. De uittredende kampioen verloor met 2-3 van Burnley, een blamage op eigen veld. Ook Liverpool morste dit weekend al met de punten: Watford hield de ploeg van Jürgen Klopp op een 3-3. Arsenal had het vrijdag ook niet onder de markt, maar haalde het uiteindelijk met 4-3 van Leicester City. Volgt er ook vandaag een doelpuntenfestijn?
 70. 14:06
 71. 13:53 Vicekampioen zonder grote versterkingen In tegenstelling tot de andere titelfavorieten heeft Tottenham tijdens de mercato nog geen grote namen aangetrokken. Met uitzondering van Kyle Walker kon coach Mauricio Pochettino zijn basiself wel bij elkaar houden. Is dat genoeg om ook dit jaar voor de prijzen mee te doen?
 72. 13:52
 73. 13:45 Er mogen gerust nog enkele versterkingen bij. Rafael Benitez, coach Newcastle
 74. 13:40 Benitez wil nog versterkingen Na de degradatie uit de Premier League besloot Rafael Benitez om aan het roer te blijven bij Newcastle. Een jaar later heeft hij de club alweer naar het hoogste niveau gebracht. De ex-coach van onder meer Real Madrid, Liverpool en Inter Milaan is evenwel niet 100% tevreden over het beschikbare spelersmateriaal. "Volgens mij kunnen we onze kern nog versterken", liet hij voor de wedstrijd optekenen.
 75. 13:39
 76. 13:37 Vooraf
 77. Opstelling Tottenham Hotspur Hugo Lloris, Kyle Walker-Peters, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Ben Davies, Moussa Sissoko, Eric Dier, Dele Alli, Mousa Dembélé, Christian Eriksen, Harry Kane
 78. Opstelling Newcastle United Robert Elliot, Javier Manquillo, Florian Lejeune, Ciaran Clark, Paul Dummett, Jonjo Shelvey, Isaac Hayden, Matt Ritchie, Christian Atsu, Dwight Gayle, Ayoze Pérez
opstelling
Newcastle United
21 Robert Elliot
19 Javier Manquillo
20 Florian Lejeune
2 Ciaran Clark
3 Paul Dummett
8 Jonjo Shelvey
14 Isaac Hayden
11 Matt Ritchie
30 Christian Atsu
9 Dwight Gayle
17 Ayoze Pérez
wisselspelers
6 Jamaal Lascelles
18 Chancel Mbemba
23 Mikel Merino
7 Jacob Murphy
16 Rolando Aarons
26 Karl Darlow
45 Aleksandar Mitrovic
trainer
Rafael Benítez
Tottenham Hotspur
1 Hugo Lloris
37 Kyle Walker-Peters
4 Toby Alderweireld
5 Jan Vertonghen
33 Ben Davies
17 Moussa Sissoko
15 Eric Dier
20 Dele Alli
19 Mousa Dembélé
23 Christian Eriksen
10 Harry Kane
wisselspelers
7 Son Heung-Min
12 Victor Wanyama
29 Harry Winks
9 Vincent Janssen
13 Michel Vorm
27 Kevin Wimmer
38 Cameron Carter-Vickers
trainer
Mauricio Pochettino