Refresh


home : Voetbal : Eerste klasse B : Speeldag 2


Westerlo en Tubeke knokken zich naar billijke puntendeling: 1-1

Een bedrijvige Naessens toonde zich bij de thuisploeg.

za 12/08/2017 - 22:28 In een uitgeregend Kuipje leek Westerlo op weg naar de winst, maar Tubeke kwam laat langszij. Beide ploegen beginnen de competitie zo met een magere 1 op 6.

Westerlo 1
Tubeke 1

einde

Evenwichtige eerste helft

Na de nederlaag tegen Cercle Brugge van vorige week wilde Westerlo weer aanknopen met de overwinning. Daarvoor moesten ze wel voorbij Tubeke, dat vorige zaterdag ook al de boot inging tegen Roeselare. Beide ploegen gingen dus op zoek naar hun eerste punten in 1B.

Westerlo schoot goed uit de startblokken maar Naessens kwam net te kort om de voorzet van Heymans in doel te deviëren. De openingsfase ging goed op en neer, maar daarna stokte het tempo.

De hemelsluizen zetten zich open boven het Kuipje, maar een doelpuntenregen leverde dat niet op. Bezoekende doelman Defourny onderscheidde zich op pogingen van Heymans en Naessens. Met een brilscore doken de spelers de catacomben in.

Westerlo met z'n tienen

Net na de koffie ging het meteen mis voor Westerlo. Scheidsrechter Decremer toonde zich onverbiddelijk na een stevige charge van Maxime Annys. Een 2e gele kaart en een koude douche was zijn deel.

Tubeke wilde meteen profiteren van deze man-meer-situatie, maar Stevance (ex-Charleroi) mikte net naast. Aan de overkant was het Naessens die met enkele aanvallende impulsen het voortouw trok en dat leverde ook de openingstreffer op: invaller Vangeel gleed de 1-0 in doel.

Bij de ingang van het laatste kwartier zette Tubeke de thuisploeg evenwel sterk onder druk. Stevance stuitte eerst nog op Van Langendonck, maar mocht met nog 10 minuten op de klok toch juichen. De ex-Carolo tikte de gelijkmaker aan de 1e paal binnen. In het slot kwam Tubeke nog dicht bij de overwinning maar een sterke Van Langendonck stond dat in de weg.

Wedstrijdgegevens

  • Doelpunten: 75' Vangeel 1-0, 80' Stevance 1-1
  • Rood: 49' Annys (Westerlo, 2x geel)

Wedstrijdverloop

  1. 22:22 Einde
  2. 21:33 Start tweede helft
  3. 21:18 Rust
  4. 20:33 Start eerste helft