Refresh


home : Voetbal : Champions League : Speeldag 6


Mertens moet tevreden zijn met vervolg in Europa League: "Snel knop omdraaien"

Napoli gaat onderuit in Rotterdam.

wo 06/12/2017 - 22:36 Napoli heeft zijn laatste strohalm op kwalificatie voor de 1/8e finales niet gegrepen. Het verloor op het veld van Feyenoord. Bovendien won concurrent Sjachtjor van Manchester City. Feyenoord sleepte op de slotspeeldag zijn eerste zege uit de brand in de 91e minuut. Dries Mertens was ontgoocheld: "Snel knop omdraaien."

Feyenoord 2
Jørgensen 33'
St. Juste 90+1'
Napoli 1
Zielinski 2'

einde

Het scenario voor Napoli was vooraf duidelijk, maar niet evident: alleen als het zelf won en Sjachtjor verloor, mochten de Italianen naar de volgende ronde. Maar wat begon als een droomscenario, eindigde op een anticlimax. 

Na twee minuten toonde Napoli zijn tanden. De eerste vrije trap was meteen raak. Diawara dropte de bal in het strafschopgebied en in het geharrewar trapte Zielinski van dichtbij hard binnen. Het verschil in voetballende klasse was een halfuur enorm groot, maar Mertens schoot de 0-2 op Feyenoord-doelman Vermeer.

Daarna incasseerde Napoli drie opdoffers in enkele minuten. In sneltempo volgden de 1-0 van Sjachtjor tegen City, de gelijkmaker van Feyenoord en de 2-0 voor Sjachtjor elkaar op. Jorgensen scoorde met zijn hoofd voor Feyenoord na een prachtige voorzet van Berghuis: 1-1.

Mentaal leken de spelers van Napoli tegen het canvas geslagen. Ook in de tweede helft waren de Italianen nooit meer hun energieke en zuivere zelve. Mertens stond vooraan helemaal geïsoleerd.

Kansen waren er nauwelijks te zien en toch won Feyenoord nog. De late 2-1 was de camera's bijna ontgaan door het rookgordijn dat de Rotterdamse fans hadden opgetrokken. Gelukkig was de mist net op tijd weg om te zien hoe invaller St Juste in de 91e minuut onorthodox een corner binnenkopte.

Mertens: "Jammer, maar snel knop omdraaien"

Een ontgoochelde Dries Mertens verscheen voor de camera van Q2: "Het is jammer dat het niet gelukt is. We moeten zo snel mogelijk de knop omdraaien, want zondag wacht ons alweer een belangrijke match in de competitie (tegen Fiorentina, red)", zei Mertens.

"Toen we hoorden dat het in Oekraïne 2-0 was bij de rust, gaat dat toch ergens in het hoofd zitten. Iedereen gaf alles, maar we zitten momenteel in een fase waarin alles even minder meezit (hij verwijst ook naar de nederlaag tegen Juventus vorige vrijdag, red). Ons spel gaat iets minder snel dan voorheen. Al verdienden we vandaag te winnen."

Wedstrijdverloop

 1. 22:36 Einde
 2. 22:35 St. Juste bezorgt Feyenoord de zege.
 3. 90+3' Laatste fluitsignaal Feest in de Kuip. Feyenoord wint van Napoli met 2-1. De Italianen eindigen derde in hun groep.
 4. 90+1' De Kuip ontploft! Feyenoord gaat nog winnen. Een corner wordt door Tapia doorgekopt en invaller St Juste kopt een beetje onorthodox binnen. doelpuntJeremiah St. Juste 2 -1
 5. 90+1' Er komen drie minuten bij De vierde ref geeft aan dat er nog drie minuten extra worden gespeeld.
 6. 22:31
 7. 87' Veel rook in de Kuip De fans van Feyenoord lijken het eventuele eerste punt voor hun ploeg in deze groep al te vieren met een rookgordijn. Het veld is nog nauwelijks te zien.
 8. 83' 2de geelTonny Vilhena
 9. 83' Feyenoord moet verder met tien Vilhena krijgt zijn tweede gele kaart en dus rood. Hij glijdt door en raakt Rog vol op het been. Dit had zelfs rechtstreeks rood kunnen zijn.
 10. 81' geelJeremiah St. Juste
 11. 79' Geel voor Mertens Mertens gaat op de voet staan van Tapia en krijgt er een gele kaart voor. Hij mist de volgende match.
 12. 79' geelDries Mertens
 13. 77' Daar is Mertens eindelijk nog eens. Invaller Ounas stuurt Mertens eindelijk nog eens diep in de ruimte. Maar de tackle van Tapia is perfect.
 14. 76' vervBart Nieuwkoop vervJeremiah St. Juste
 15. 74' vervJosé Callejón vervAdam Ounas
 16. 74' Het is ons verwarmen aan halve kansen in de tweede helft. Zielinkski wordt niet aangevallen en besluit te schieten. Het schot vliegt naast.
 17. 22:14
 18. 72' vervSteven Berghuis vervSam Larsson
 19. 69' Even een heet standje van doelman Vermeer. Hij duwt de bal te ver van zijn voet als hij wil uitvoetballen. Hij zet het nog net recht voor een aanstormende Italiaan.
 20. 22:10 Amrabat snoept Mertens de bal af.
 21. 66' Toornstra wil graag een penalty voor Feyenoord na een goede voorzet van Malacia naar de tweede paal. Maar de fout was eerder van Toornstra op Rui.
 22. 64' vervChristian Maggio vervMário Rui
 23. 64' De tweede wissel van Napoli is een feit. Maggio verdwijnt van het veld. Zo kan Hysaj naar zijn vertrouwde linkerflank verhuizen. Invaller Rui gaat rechtsachter spelen.
 24. 62' Na het eerste halfuur van deze match hadden we het niet verwacht, maar het balbezit is goed in evenwicht na een uur. 52 procent voor Napoli, 48 procent voor Feyenoord.
 25. 60' vervAllan vervMarko Rog
 26. 60' Eerste wissel van de match Allan is de eerste die mag gaan rusten. de middenvelder speelde geen opvallende wedstrijd. Rog komt hem vervangen.
 27. 55' Boëtius speelt goed samen met Berghuis, maar trapt dan ontzettend ver naast. Het is een evenwichtige tweede helft voorlopig.
 28. 53' Mertens lokt een vrije trap uit net buiten het strafschopgebied. De Belg dribbelt flux voorbij Van Beek, maar die gebruikt zijn stevig lichaam. De vrije trap levert niets op.
 29. 52' Geen furieus Napoli Napoli heeft wel de bal, maar er gaat weinig tempo en dreiging uit van de Italianen. Hamsik probeert het van ver, maar zijn schot gaat ver naast.
 30. 21:52 Linksachter Malacia (18) maakt een geslaagd debuut vanavond voor Feyenoord.
 31. 46' Begin tweede helft de bal rolt opnieuw in de Kuip tussen Feyenoord en Napoli. Kunnen de Italianen de scheve situatie nog rechttrekken?
 32. 21:47 Tweede helft
 33. 21:30 Rust
 34. 45' Rust Napoli staat ver van kwalificatie voor de 1/8e finales. Bij de rust is het 1-1 tegen Feyenoord en Sjachtjor staat 2-0 voor. Napoli begon snedig en dat leverde een goal op na 2 minuten. Een halfuur liep alles vlot voor de Italianen, maar dan volgden drie tegenslagen. Sjachtjor scoorde twee keer tegen City en Feyenoord maakte gelijk. Mentaal leek dat te wegen op Napoli, dat niet meer in zijn spel kwam daarna.
 35. 43' Feyenoord komt er opnieuw snel uit. Berghuis is het laatste station. Hij heeft geen andere keuze dan trappen. Over de goal.
 36. 41' Napoli is zijn greep helemaal verloren. Een "voorzet" van Hysaj toont de malaise. De bal wordt een makkelijk schot voor Vermeer.
 37. 21:23 Jorgensen zet de Nederlanders op gelijke hoogte.
 38. 21:22 Kwalificatie is heel ver weg na de 2-0 van Sjachtjor tegen City
 39. 33' Feyenoord maakt gelijk Napoli betaalt de prijs voor toenemende laksheid. Berghuis dolt even met Hysaj en zet prachtig voor met zijn goede linker. Jorgensen klimt hoger dan Albiol en klopt Reina van dichtbij. doelpuntNicolai Jørgensen 1 -1
 40. 21:15 Slecht nieuws voor Napoli, Sjachtjor is op 1-0 gekomen tegen City
 41. 30' Berghuis ontsnapt aan geel. Hij wil iets forceren op de eigen speelhelft. Mertens profiteert bijna om alleen richting doel te gaan, maar Berghuis haakt de Belg.
 42. 28' De eerste gele kaart van de match is voor Vilhena. Hij tackelt langs achter op Allen.
 43. 28' geelTonny Vilhena
 44. 21:13 Mertens mist een goeie kans
 45. 26' Berghuis wijkt uit naar de linkerkant en zet voor tot bij Toornstra. Die probeert het in een tijd. Het schot strandt in het zijnet. Een bal tussen de palen heeft Feyenoord nog niet gekregen.
 46. 24' Feyenoord speelt de bal voor het eerst lang rond ter hoogte van het strafschopgebied van Napoli. Uiteindelijk kan Hamsik zowaar de angel uit de aanval halen.
 47. 20' Ook geen assist voor Mertens Napoli is drie klassen te sterk voor Feyenoord voorlopig. Mertens wipt de bal heerlijk over de verdediging van de thuisploeg. Callejon schiet op Vermeer en Hamsik is te traag om de rebound te scoren.
 48. 18' Mertens mist alleen voor doel Mertens zet knap een een-twee op met Hamsik en komt zo alleen voor Vermeer. De Belg krijgt de bal niet voorbij de doelman. Een grote kans dit.
 49. 17' Bijna een eerste kans voor Feyenoord. Een duidelijke overtreding op Maggio wordt niet gefloten. Zo kan Jorgensen richting doel, maar hij verslikt zich in zijn dribbel.
 50. 14' Napoli heeft alles onder controle. De stand en de het spel. Feyenoord voetbalt niet goed uit en komt zo telkens snel onder druk.
 51. 8' Mertens met een fantasietje Mertens ziet uit zijn ooghoek dat Vermeer ver uit zijn doel staat. Als hij de bal krijgt probeert hij het met een lob vanop 40 meter. Zonder succes.
 52. 20:51 Napoli kent een droomstart op het veld van Feyenoord.
 53. 20:51 Zielinski trapt de 0-1 voorbij doelman Vermeer.
 54. 6' Daar is Napoli opnieuw. Feyenoord krijgt een corner van Callejon moeilijk weg, maar deze keer kan geen Italiaanse speler er als eerste zijn voet tegen zetten.
 55. 20:50
 56. 2' Napoli maakt er snel werk van De eerste vrije trap levert een goal op. Feyenoord krijgt de bal van Diawara niet weg en in het geharrewar scoort Zielinski. doelpuntPiotr Zielinski 0 -1
 57. 1' Meteen een schot tussen de palen. Maggio probeert het van heel ver, maar Vermeer kan makkelijk stoppen.
 58. 1' Begin eerste helft Napoli heeft afgetrapt tegen Feyenoord. Napoli heeft zijn lot niet in eigen handen, maar moet wel zeker winnen voor kwalificatie.
 59. 20:45 Eerste helft
 60. 20:43
 61. 20:38
 62. 20:31
 63. 20:14
 64. 20:14
 65. 19:57 Mertens moet diep in de spits voor goals zorgen Napoli kan (nog altijd) niet rekenen op Insigne, Ghoulam en Milik. Allemaal buiten strijd door blessures. Insigne viel uit in de topper tegen Juventus afgelopen weekend. Hij wordt vooraan vervangen door Zielinski. Op linksachter is het zoeken naar een vervanger voor Ghoulam. Tegen Juve mocht Rui het proberen. Nu begint Maggio in de basis. Diawara is op het middenveld een beetje de verrassing. Hij speelt in plaats van Jorginho.
 66. 19:47
 67. 19:41 Vier wissels bij Feyenoord In vergelijking met het gewonnen duel tegen Vitesse wisselt Feyenoord op vier plaatsen. In doel krijgt Vermeer zijn kans. Jones zit op de bank. Malacia vervangt Nelom op linksachter. Op het middenveld viel El Ahmadi tegen Vitesse uit. In zijn plaats speelt Toornstra. Tot slot krijgt Boëtius de voorkeur op Larsson vooraan, naast Jorgensen en Berghuis.
 68. 19:40
 69. 11:43 Mertens flirt met verslaggeefster: "Leuk om jou weer te zien" Dries Mertens keert terug naar Nederland waar hij schitterde bij AGOVV, Utrecht en PSV. Tijdens de persconferentie in Rotterdam zag hij een oude bekende: verslaggeefster Aletha Leidelmeijer. "Leuk om jou weer te zien", lachte Mertens.
 70. 11:42
 71. 11:40 Plaatst Napoli zich voor de achtste finales? Op training gaat het er ontspannen aan toe.
 72. 11:39 Napoli moet winnen van Feyenoord Napoli staat vanavond in Rotterdam voor de match van de waarheid. De Italianen moeten winnen van Feyenoord en hopen dat Sjachtjor thuis verliest van Manchester City. De Engelsen zijn met 15 op 15 zeker van poulewinst in groep F. Sjachtjor is tweede met 9 punten, Napoli heeft er 6.
 73. 11:37 vooraf
 74. Opstelling Napoli José Manuel Reina, Christian Maggio, Raúl Albiol, Kalidou Koulibaly, Elseid Hysaj, Allan, Amadou Diawara, Marek Hamšík, José Callejón, Dries Mertens, Piotr Zielinski
 75. Opstelling Feyenoord Kenneth Vermeer, Bart Nieuwkoop, Sven van Beek, Renato Tapia, Tyrell Malacia, Sofyan Amrabat, Jens Toornstra, Tonny Vilhena, Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen, Jean-Paul Boëtius
opstelling
Feyenoord
1 Kenneth Vermeer
2 Bart Nieuwkoop
3 Sven van Beek
20 Renato Tapia
35 Tyrell Malacia
21 Sofyan Amrabat
28 Jens Toornstra
10 Tonny Vilhena
19 Steven Berghuis
9 Nicolai Jørgensen
7 Jean-Paul Boëtius
wisselspelers
11 Sam Larsson
4 Jeremiah St. Juste
14 Bilal Basacikoglu
17 Kevin Diks
25 Brad Jones
29 Michiel Kramer
36 Emil Hansson
trainer
Giovanni van Bronckhorst
Napoli
25 José Manuel Reina
11 Christian Maggio
33 Raúl Albiol
26 Kalidou Koulibaly
23 Elseid Hysaj
5 Allan
42 Amadou Diawara
17 Marek Hamšík
7 José Callejón
14 Dries Mertens
20 Piotr Zielinski
wisselspelers
30 Marko Rog
6 Mário Rui
37 Adam Ounas
8 Jorginho
15 Emanuele Giaccherini
21 Vlad Chiriches
22 Luigi Sepe
trainer
Maurizio Sarri