Refresh


home : Voetbal : Champions League : Speeldag 1


Opdracht volbracht: Real Madrid ziet niet af tegen Apoel Nicosia

In Europa kon Real wel op Ronaldo rekenen.

wo 13/09/2017 - 22:37 Real Madrid heeft zijn eerste wedstrijd in de Champions League met gemak gewonnen. De titelverdediger klopte Apoel Nicosia met 3-0. Cristiano Ronaldo scoorde twee keer.

Real Madrid 3
C. Ronaldo 12' 51'
Ramos 61'
APOEL Nicosia 0

einde

Real Madrid - Apoel Nicosia in een notendop

 • Sleutelmoment: Apoel Nicosia begint goed en vergeet even de defensieve organisatie. Real slaat meteen toe en kan een hele match in een zetel voetballen.
 • Man van de match: Ronaldo mocht vandaag nog eens voetballen. Hij miste wat precisie, maar scoorde zoals vanouds.
 • Opvallend: Real Madrid heeft nu al in 72 opeenvolgende wedstrijden in alle competities gescoord.

Ronaldo scoort al snel

In La Liga is Cristiano Ronaldo nog geschorst, maar in Europa mag de Portugees wel voetballen. Na nog geen kwartier stond de Real-vedette al op het scorebord.

Apoel Nicosia was nochtans aardig begonnen met twee kansjes, maar de Cyprioten - met De Camargo 83 minuten op het veld - trapten eigenlijk in de val van Real.

Met een vlijmscherpe counter mochten de bezoekers hun defensieve plan al overboord gooien: Ronaldo tikte een prima voorzet van Bale overhoeks binnen.

Apoel maakt ook in de tweede helft niets meer klaar

Real Madrid miste voor de pauze precisie en scherpte en dwong amper kansen af. In het tweede bedrijf kwam het met meer ideeën uit de kleedkamer.

Ronaldo trapte meteen tegen de lat - de doellijntechnologie toonde aan dat zijn poging geen doelpunt opleverde - en kon na enkele minuten in de tweede helft een penalty omzetten na handspel van Lago.

Real had zijn schaapjes dan al op het droge en kon de match rustig uitspelen. Op het uur zorgde Ramos nog voor wat opwinding: de aanvoerder onderschepte, rukte mee op en legde de 3-0-eindstand met een onorthodoxe omhaal vast.

Wedstrijdverloop

 1. 22:37 Einde
 2. 90+3' Einde Einde van de wedstrijd. 3-0, een logische overwinning voor Real Madrid tegen een zeer zwak Apoel Nicosia.
 3. 90+1' We krijgen drie minuten extra tijd.
 4. 90' geelAgustín Farías
 5. 85' Buitenspel Ronaldo wil graag een derde doelpunt, maar de scheidsrechter werkt opnieuw niet mee. De 4-0 wordt terecht afgefloten.
 6. 22:27
 7. 83' vervIgor De Camargo vervMichael Poté
 8. 83' Exit De Camergo Voor Igor De Camargo zit een vervelende wedstrijd erop. De voormalige Rode Duivel kreeg nauwelijks een bruikbare bal en moest voortdurend achter aan ongrijpbare bal hollen.
 9. 82' vervGareth Bale vervBorja Mayoral
 10. 82' Voor Real hoeft het niet meer. Zidane haalt nu ook Bale naar de kant. De Welshman krijgt toch weer wat gefluit te horen.
 11. 78' De wedstrijd snakt naar het laatste fluitsignaal. Voor Real was dit eigenlijk alleen maar een oefenmatch, waarin Ronaldo dus wat ritme kon opdoen.
 12. 75' In de 74e minuut duikt Apoel eindelijk nog eens op voor de kooi van Navas. Aloneftis zet zich op links door, De Camargo kan alleen maar met een flauw schotje besluiten.
 13. 73' vervLorenzo Ebecilio vervGhayas Zahid
 14. 72' vervIsco vervDani Ceballos
 15. 22:15 Ramos onderschept, legt af voor Marcelo, stoomt door en werkt de assist van Bale met een omhaal binnen.
 16. 69' Ook Isco heeft zijn zinnen gezet op een doelpunt. Zijn schuiver met rechts waait net naast de verkeerde kant van de paal weg.
 17. 67' Isco zet Ronaldo op weg naar een derde treffer, maar de Portugees strandt op Waterman. Apoel moet nog meer dan 20 minuten afzien.
 18. 22:08
 19. 22:08
 20. 63' geelLorenzo Ebecilio
 21. 61' Ramos met een omhaal 3-0! Ramos onderschept en rukt mee op naar voren. Met een omhaal werkt hij ook nog eens af. Zijn acrobatische toer levert geen schoonheidsprijs op, maar de inspanning was wel keurig. doelpuntSergio Ramos 3 -0
 22. 60' vervRoland Sallai vervAgustín Farías
 23. 59' Real Madrid heeft zijn schaapjes op het droge. Het probeert de marge wel uit te diepen, maar toont zich geduldig. Apoel heeft het zo moeilijk om een echte aanval op poten te zetten.
 24. 21:59
 25. 21:58
 26. 54' Bij Real gaat het nu een stukje vlotter. Ronaldo kan scoren, maar wordt gehaakt. De bal valt nog goed voor Isco, die op Waterman trapt. Maar de overtreding op Ronaldo had eigenlijk een strafschop moeten opleveren.
 27. 53' geelRoland Sallai
 28. 52' geelDani Carvajal
 29. 51' Ronaldo (bis) Ronaldo doet wat hij moet doen en kan weer lachen. Waterman kiest de goeie hoek, maar de strafschop is onhoudbaar. doelpunt (pen.)Cristiano Ronaldo 2 -0
 30. 50' Lichte penalty Penalty voor Real Madrid. Roberto Lago maakt een kleine beweging met zijn linkerarm, de scheidsrechter twijfelt niet.
 31. 48' Geen doelpunt! Daar is het uitsluitsel van de doellijntechnologie: geen doelpunt. De bal was niet volledig over de lijn gegaan.
 32. 21:51
 33. 46' Goal of niet? En daar was al bijna de dubbele voorsprong. Ronaldo duwt de bal tegen de onderkant van de lat. De bal lijkt over de lijn, maar het doelpunt wordt niet gegeven.
 34. 46' Aftrap Het tweede bedrijf is begonnen. Kan Real Madrid na de rust het tempo wat opschroeven? En wat is het plan van Apoel?
 35. 21:49 Tweede helft
 36. 21:33 Rust
 37. 45+4' Rust Einde van een flauwe eerste helft. Real Madrid miste scherpte en precisie, maar een counter was genoeg om Ronaldo op het scorebord te krijgen. Apoel, dat nochtans goed begonnen was, beperkte zich tot verdedigen.
 38. 45+2' Een poging van Ronaldo zal het laatste wapenfeit voor de rust zijn. De Portugees mist toch wat ritme, zijn acties zijn niet flitsend en zuiver genoeg.
 39. 42' Het centrum zit potdicht, maar met een opwippertje vindt Casemiro een prima alternatief om Ronaldo te bereiken. De uitvoering is niet precies genoeg.
 40. 38' Met de rust in het verschiet wil Real er toch nog wat werk van maken. Vooral de counters leveren gevaar op, maar Isco en Ronaldo kunnen niet goed genoeg besluiten.
 41. 21:18
 42. 34' Buitenspel niet gezien En daar was ei zo na Ronaldo met de 2-0. Bale levert weer een afgemeten voorzet af, maar Ronaldo tikt - vanuit buitenspelpositie - naast.
 43. 32' Nog eens een beetje gevaar van Real. Bale knikt een hoekschop een meter of twee over. De goal en de kans van Ronaldo, meer hebben we voorlopig eigenlijk niet gezien van de thuisploeg.
 44. 21:15
 45. 28' Het tempo was al vrij gezapig, de blessure van Kovacic heeft het vuur helemaal uit de wedstrijd gehaald. Apoel wil voorlopig de schade beperken en loert op die ene splijtende tegenstoot.
 46. 25' vervMateo Kovacic vervToni Kroos
 47. 25' Kroos had veel tijd nodig om zijn wedstrijdoutfit aan te trekken. De Duitser is eindelijk klaar, Real speelt dus weer met 11.
 48. 21' Eerste wissel Personeelswijzigingen bij de thuisploeg. Kovacic moet naar de kant met iets wat op een spierblessure lijkt. Kroos vervangt de Kroaat, die in tranen het veld verlaat.
 49. 18' De Cyprioten kamperen voortdurend op hun eigen helft en laten de bal aan Real. Met de snelle voorsprong kan Real iets geduldiger voetballen, maar dit dreigt vooral een ondankbare wedstrijd te worden voor De Camargo en zijn maats.
 50. 21:02
 51. 21:01
 52. 15' De Portugees is dicht bij een tweede roos. De voorzet van Bale is weer puik, maar Ronaldo krijgt zijn kopbal niet in het kader.
 53. 12' IJskoude douche Apoel krijgt een tweede kansje, maar loopt in de val. Met een counter opent Real de score. Bale vindt Ronaldo aan de tweede paal, die overhoeks netjes afwerkt. doelpuntCristiano Ronaldo 1 -0
 54. 10' Apoel laat van zich horen Kijk eens aan: de eerste kans is zowaar voor de bezoekers. Lago legt van heel ver aan, Navas duwt de harde trap over zijn doel.
 55. 9' Defensieve bezoekers Apoel Nicosia plooit massaal terug, Real Madrid zoekt geduldig naar een opening. Meer dan enkele corners heeft die zoektocht nog niet opgeleverd.
 56. 6' Enkele minuten later is het weer prijs. Marcelo incasseert een tik tegen zijn scheenbeen en blijft liggen. De wedstrijd moet nog op gang komen.
 57. 4' Het spel ligt even stil. Casemiro landt na een luchtduel op De Camargo, die verzorgd moet worden.
 58. 20:46
 59. 1' Aftrap Titelverdediger Real Madrid is aan zijn nieuwe campagne begonnen. Wat kan Apoel Nicosia in de eerste groepswedstrijd?
 60. 20:45 Eerste helft
 61. 19:40 Geschoren benen kosten Real-speler Champions League-match
 62. 19:39 Opstelling APOEL Nicosia Bij de bezoekers zijn onze ogen gericht op Igor De Camargo, de diepe spits bij de Cyprioten. Wat kan de voormalige Rode Duivel in Bernabeu?
 63. 19:39
 64. 19:36 Opstelling Real Madrid Real mist vanavond onder meer Benzema en Asensio, maar kan wel weer rekenen op Ronaldo. De Portugees is in de Spaanse competitie nog geschorst, maar mag in de Champions League wel het mooie weer maken.
 65. 19:36
 66. 17:48 Marcelo 2 jaar extra Marcelo snijdt de nieuwe Champions League-campagne aan met een nieuw contract. Real Madrid heeft de overeenkomst met de Braziliaan met twee jaar verlengd. De linksback ligt nu tot in 2022 onder contract. Momenteel is Marcelo aan zijn 12e seizoen toe bij Real. In 2007 maakte hij als 18-jarige zijn entree bij de Koninklijke.
 67. 17:48
 68. 17:21 Misschien missen we inderdaad een andere nummer 9 in de ploeg. Maar het was niet mogelijk (om een andere aan te trekken). Zidane over de blessure van Benzema
 69. 17:17 Cristiano is heel blij dat hij opnieuw mag spelen. Dat is wat hij het liefste doet. Hij brengt ons niet alleen doelpunten, maar hij is ook een leider binnen de groep. Zinedine Zidane
 70. 17:15 Ronaldo en Varane zijn er opnieuw bij Het goede nieuws voor Real is dat Zinedine Zidane opnieuw kan rekenen op verdediger Raphaël Varane en vooral Cristiano Ronaldo. Ronaldo is in Spanje vijf wedstrijden geschorst, waarvan de laatste volgend weekend, maar mag wel spelen in Europa. Varane is verlost van een blessure aan zijn adductoren.
 71. 17:12 Real heeft iets goed te maken Real Madrid heeft woensdag in eigen stadion iets goed te maken. In de competitie speelde Real twee keer na elkaar gelijk in het eigen Bernabeu. Daardoor heeft de landskampioen na drie speeldag maar 5 op 9 en erger, Real telt al vier punten achterstand op grote rivaal Barcelona.
 72. 17:11 Vooraf
 73. Opstelling APOEL Nicosia Boy Waterman, Praxitelis Vouros, Jesús Rueda, Carlão, Roberto Lago, Roland Sallai, Vinicius, Nuno Morais, Efstathios Aloneftis, Lorenzo Ebecilio, Igor De Camargo
 74. Opstelling Real Madrid Keylor Navas, Dani Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modric, Casemiro, Isco, Mateo Kovacic, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale
opstelling
Real Madrid
1 Keylor Navas
2 Dani Carvajal
6 Nacho
4 Sergio Ramos
12 Marcelo
10 Luka Modric
14 Casemiro
22 Isco
23 Mateo Kovacic
7 Cristiano Ronaldo
11 Gareth Bale
wisselspelers
8 Toni Kroos
24 Dani Ceballos
21 Borja Mayoral
5 Raphaël Varane
13 Kiko Casilla
15 Theo Hernandez
17 Lucas Vázquez
trainer
Zinédine Zidane
APOEL Nicosia
99 Boy Waterman
29 Praxitelis Vouros
5 Jesús Rueda
50 Carlão
3 Roberto Lago
20 Roland Sallai
16 Vinicius
26 Nuno Morais
46 Efstathios Aloneftis
6 Lorenzo Ebecilio
9 Igor De Camargo
wisselspelers
25 Agustín Farías
17 Ghayas Zahid
8 Michael Poté
1 Raul Gudiño
11 Nektarios Alexandrou
22 Minas Antoniou
30 Georgios Merkis
trainer
Giorgos Donis