Refresh


home : Voetbal : Champions League : 1/8e finales (terug)


Magische Messi dirigeert efficiënt Barcelona voorbij Chelsea

Messi schiet de bal twee keer door de benen van Courtois.

wo 14/03/2018 - 22:36 Chelsea-Belgen Eden Hazard en Thibaut Courtois moeten de Champions League verlaten. Barcelona klaarde de klus in Camp Nou: 3-0. Lionel Messi was met twee goals en een assist weer de ster van de avond.

Barcelona 3
Messi 3' 63'
Dembélé 20'
Chelsea 0

einde

Moedig Chelsea, efficiënt Barça

Dik 97.000 toeschouwers daagden op in Camp Nou voor de kraker tegen Chelsea en wie enkele ogenblikken te laat kwam, had wellicht al de 1-0 van Messi gemist. Al in de derde minuut prikte hij vanuit een scherpe hoek de bal door de benen van Courtois, het snelste doelpunt in zijn carrière.

Na de snelle goal zakte Barcelona in en kon Chelsea opschuiven. De bezoekers tekenden enkele fraaie aanvalspatronen op de mat, met onder meer een goed schot van Willian tot gevolg. 

Barça nam de match wel mondjesmaat opnieuw over en toonde zich ook bijzonder efficiënt voor doel. Want ook bij de tweede kans was het prijs: Dembélé jaste de bal voorbij Courtois.

Die 2-0 gaf wel een vertekend beeld, want Chelsea verdiende wel een doelpunt. Daarvoor had het ook enkele goeie mogelijkheden, maar Alonso mikte op Ter Stegen en Kanté besloot voorlangs.

Messi maakt het af

Chelsea bleef ook na de koffie met veel goeie wil voetballen, al was de eerste kans wel voor Barcelona. Courtois hield Suarez met een voetje van de 3-0. Aan de overkant ontnam Dembélé Alonso een vrije schietkans met een prima tackle.

De bezoekers bleven het doel van Barcelona bestoken en hadden vijf minuten na herneming misschien wel een penalty verdiend. Alonso draaide uitstekend weg en Piqué ging eventjes aan de arm hangen van de Chelsea-speler. Ref Skomina zag er geen graten in, tot grote woede van de bezoekers.

Iets voorbij het uur was het Messi - wie anders - die Chelsea alle hoop ontnam. Voor de tweede keer in de wedstrijd nam hij Courtois te grazen met een schot door zijn benen. Bij Chelsea was het vat af en Courtois moest zelfs nog twee goeie reddingen verrichten om de 4-0 te voorkomen. De verdiende eerredder van de bezoekers bleef aan de lat kleven. 

Courtois: "Ik ging niet vrijuit bij eerste goal"

Thibaut Courtois slikte twee treffers van Lionel Messi, twee keer een schot tussen zijn benen.

"We hebben niet slecht gespeeld, maar individuele fouten kosten ons de zege. Dat betaal je tegen Barcelona cash. Bij die eerste goal ging ik niet vrijuit", reageerde de Chelsea-doelman.

"Als we hadden kunnen scoren, dan zou Barcelona iets meer schrik gehad hebben. Maar we raken twee keer de paal en waren ongelukkig in de afwerking."

Wedstrijdverloop

 1. 22:36 Einde
 2. 90+2' Scheidsrechter Skomina maakt een einde aan de wedstrijd. Barcelona staat verdiend in de kwartfinales, al is het 3-0-verdict wel iets te zwaar voor een moedig Chelsea.
 3. 90' Rüdiger treft de lat Daar is nog bijna de 3-1! Een kopbal van Rüdiger na een corner spat uiteen op de lat.
 4. 22:32
 5. 85' Courtois bij de pinken Courtois moet zich nog eens tonen om de 4-0 te voorkomen. Hij ranselt een kopbal van Paulinho uit zijn doel. Knappe reflex van onze nationale doelman.
 6. 82' vervEden Hazard vervPedro
 7. 82' Hazard naar de kant Hazard mag tien minuten vroeger naar de kant. Pedro mag nog eventjes opdraven en die zijn ze nog niet vergeten in Camp Nou. De ex-Barcelona-speler krijgt een staande ovatie.
 8. 79' Alerte Courtois Een verre vrije trap van Messi wijkt lichtjes af op de krullenbol van Willian. Courtois haalt de bal uit de kruising.
 9. 77' Goeie ren van Hazard Hazard trekt zijn motor op gang en duikt de zestien in. Hij legt de bal uitstekend voor doel, maar niemand is gevolgd om binnen te duwen.
 10. 22:19
 11. 22:19
 12. 75' geelMarcos Alonso
 13. 74' De 3-0 heeft alle geloof weggenomen bij Chelsea, dat niet meer zo dwingend is. Barcelona kan de match rustig uitspelen.
 14. 22:13
 15. 67' vervOusmane Dembélé vervAleix Vidal
 16. 67' vervVictor Moses vervDavide Zappacosta
 17. 67' vervOlivier Giroud vervÁlvaro Morata
 18. 67' Drie wissels Conte voert een dubbele wissel door. Zappacosta en Morata komen in het veld, Moses en Giroud mogen gaan rusten. Bij Barcelona is Vidal de derde wissel. Hij lost Dembélé af.
 19. 63' Boeken toe Messi legt de wedstrijd in een beslissende plooi. Voor de tweede keer in deze wedstrijd jaagt hij de bal door de benen van Courtois. doelpuntLionel Messi 3 -0
 20. 62' Chelsea blijft dreigen Het wil maar niet lukken voor Chelsea. Alonso - weer hij - ziet hoe zijn schot wordt afgeblokt door Piqué.
 21. 61' vervSergio Busquets vervAndré Gomes
 22. 60' Bij Barcelona staat de geplaagde Andre Gomes klaar om in te vallen. Busquets leek enkele ogenblikken geleden om zijn vervanging te vragen. De middenvelder gaat met een grimas van het veld.
 23. 22:01
 24. 57' De bedrijvige Willian stormt op doel af en wil graag combineren met Giroud. De Fransman heeft het zo niet begrepen en zo stokt de veelbelovende aanval.
 25. 56' vervAndrés Iniesta vervPaulinho
 26. 56' Exit Iniesta Het is inderdaad Iniesta die naar de kant gaat. Hij geeft de aanvoerdersband door aan Messi.
 27. 54' Langs de zijlijn staat Paulinho klaar om in te vallen bij Barcelona. Iniesta naar de kant?
 28. 21:56
 29. 50' Geen penalty voor Chelsea Alonso draait heerlijk weg van zijn man, maar Piqué gaat aan zijn arm hangen. De Chelsea-speler gaat neer. Penalty vindt iedereen bij Chelsea, ref Skomina denkt er anders over. Wij hebben de bal al voor minder op de stip zien gaan.
 30. 49' geelOlivier Giroud
 31. 48' Dembélé brengt redding Chelsea combineert prima in de zestien van Barcelona. Giroud legt de bal in de loop van Alonso, die ei zo na kan uithalen. Dembélé is de reddende engel voor de thuisploeg.
 32. 48' Bijna Suarez Courtois voorkomt met zijn voet dat Barcelona al vroeg in de tweede helft een derde keer scoort. Het schot was van Suarez.
 33. 47' Na een corner komt de bal bij Willian, die zich vrijmaakt en trapt. Umtiti staat in de baan van het schot.
 34. 21:50
 35. 46' Aftrap De bal rolt weer in Camp Nou. Kan Chelsea nog reageren na de dubbele opdoffer in de eerste helft?
 36. 21:49 Start tweede helft
 37. 21:33 Rust
 38. 45+2' Ref Skomina blaast voor het einde van de eerste helft, waarin Barcelona bijzonder efficiënt was voor doel. De eerste twee kansen gingen er allebei in. Chelsea voetbalde niet onaardig en had misschien wel een doelpunt verdiend. Alonso was er het dichtste bij met een vrije trap die de paal likte.
 39. 45+1' Bijna Alonso Alonso flirt met de 2-1. Zijn vrije trap schampt de buitenkant van de paal.
 40. 45' geelWillian
 41. 21:31
 42. 44' Giroud gaat liggen in duel met Umtiti en zo versiert Chelsea een vrije trap op een interessante plek. Vlak voor de rust is dit een ideaal moment om de aansluitingstreffer te maken.
 43. 21:30
 44. 37' Gevaar van Chelsea Chelsea knutselt een uitstekende aanval in elkaar. Alonso ramt de bal recht op Ter Stegen. In het vervolg van de aanval wandelt Kanté door de Barcelona-defensie. Fabregas staat ook klaar om te knallen, maar het is de Fransman zelf die naast mikt.
 45. 37' Barcelona speelt de bal wat rond in de gevarenzone. Het is uiteindelijk Iniesta die tot een schot komt, voorlangs.
 46. 34' Alonso brengt een lange bal in één keer voor doel. Giroud komt ingelopen, maar Piqué staat goed op te letten.
 47. 33' Messi gaat met veel theater neer langs de lijn in een duel met Rüdiger. De Duitser krijgt een standje van ref Skomina.
 48. 21:17
 49. 29' Chelsea probeert er snel uit te komen na een corner van Barcelona. Willian loopt zich uiteindelijk vast in de thuisdefensie.
 50. 28' Hakje Iniesta Iniesta tovert een slim hakje uit zijn schoenen en vindt daarmee Suarez. De Uruguayaan krijgt de bal niet voorbij Courtois.
 51. 21:13
 52. 21:12
 53. 21:12
 54. 21:12
 55. 23' Met de 2-0 op het bord moet Chelsea natuurlijk vol aan de bak. De bezoekers moeten nu al minstens twee keer scoren.
 56. 22' geelSergi Roberto
 57. 23' Sergi Roberto trekt Hazard opzichtig onderuit en krijgt een terechte gele kaart, de eerste van de wedstrijd.
 58. 21:07
 59. 20' Dembélé doet het Barcelona werkt af aan 100 procent. Messi vindt Dembélé op de counter na balverlies van Fabregas. De Fransman jast de bal lekker binnen. doelpuntOusmane Dembélé 2 -0
 60. 20' Hazard heeft ruimt en kiest voor de individuele actie. Zijn schot wordt gekeerd door Umtiti.
 61. 18' Het offensiefje van Chelsea is wat geluwd. Barcelona probeert de bal weer wat langer in de ploeg te houden.
 62. 21:03
 63. 12' Uithaal van Willian Chelsea blijft duwen. Ter Stegen moet zich helemaal strekken om een gekruist schot van Willian uit zijn doel te houden.
 64. 12' Na een vrije trap valt de bal voor de voeten van Hazard, die van zijn mannetje wegdraait en de bal naar Rüdiger prikt. De vlag gaat de hoogte in, want de Duitser stond buitenspel.
 65. 8' Chelsea dringt aan Hazard vindt Moses met een geweldige opening. Die probeert Willian aan te spelen centraal voor doel, maar de bal van de Nigeriaan is ondermaats. De reactie van Chelsea na de 1-0 mag wel gezien worden.
 66. 7' Hazard duikt met de bal aan de voet de zestien in en legt af tot bij Willian. De voorzet van de Braziliaan bereikt de inlopende Giroud niet.
 67. 20:53
 68. 6' Willian neemt een vrije trap voor zijn rekening op de linkerflank. De bal wordt nog aangeraakt door een Barcelona-verdediger en ploft in het zijnet. De corner levert niks op.
 69. 20:50
 70. 20:50
 71. 3' Courtois gevloerd Al na dik twee mintuten is het raak! Messi combineert met Suarez en schuift vanuit een scherpe hoek de 1-0 door de benen van Courtois. Dit is goed voor de wedstrijd. doelpuntLionel Messi 1 -0
 72. 2' Witte muur van Chelsea De openingsminuut maakt meteen duidelijk wat we vanavond mogen verwachten. Barcelona laat het balletje rondgaan en Chelsea kruipt met zijn elven voor het eigen doel.
 73. 20:48
 74. 1' Aftrap Er is afgetrapt in Camp Nou. Straks weten we wie zich als laatste plaatst voor de kwartfinales van de Champions League.
 75. 20:47 Start eerste helft
 76. 20:41 Het clublied van Barça galmt door een volgepakt Camp Nou. Over enkele ogenblikken kunnen we gaan voetballen.
 77. 20:20 We zullen heel efficiënt moeten omspringen met onze kansen, want Chelsea geeft heel weinig weg. Defensief zijn ze heel sterk. Maar wij willen deze competitie winnen en daar gaan we voor. Sergio Busquets
 78. 20:15
 79. 19:49 Dembélé in de basis Verrassing bij Barcelona: Paulinho, de stofzuiger op het middenveld en bezig aan een sterk seizoen, zit op de bank. Wie wel speelt is miljoenenaankoop Dembélé, die tot nog toe geen verpletterende indruk kon maken in Camp Nou.
 80. 19:48
 81. 19:45 Giroud in de spits De twee Belgen bij Chelsea staan zoals gewoonlijk in de basis. In de spits kiest Conte voor Olivier Giroud. Hazard en Willian mogen hun ding doen in steun van de Fransman.
 82. 19:44
 83. 18:02
 84. 19:53 We moeten geconcentreerd blijven en we moeten ons hoofd koel houden. We zullen op bepaalde momenten afzien, maar iedere tegenstander van Barcelona moet klaar zijn om af te zien. Chelsea-coach Antonio Conte
 85. 19:52 In de heenmatch hebben we een fout gemaakt en daar hebben we een prijs voor betaald. Dit resultaat geeft Barcelona een groot voordeel. We moeten scoren en moeten dus in de match blijven. Dat wordt niet makkelijk. We weten dat we moeilijke momenten zullen meemaken. Chelsea-coach Antonio Conte
 86. 19:51 Blunder kost Chelsea goede uitgangspositie tegen Barcelona
 87. 19:50 Barcelona - Chelsea Bijna alle kwartfinalisten zijn bekend in de Champions League. Wie voegt zich in dat rijtje: Barcelona of Chelsea? Volg hun terugmatch woensdagavond vanaf 20.45u op deze pagina.
 88. 19:50 Vooraf
 89. Opstelling Chelsea Thibaut Courtois, César Azpilicueta, Andreas Christensen, Antonio Rüdiger, Victor Moses, N'Golo Kanté, Cesc Fàbregas, Marcos Alonso, Willian, Olivier Giroud, Eden Hazard
 90. Opstelling Barcelona Marc-André ter Stegen, Sergi Roberto, Gerard Piqué, Samuel Umtiti, Jordi Alba, Ousmane Dembélé, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Lionel Messi, Luis Suárez
opstelling
Barcelona
1 Marc-André ter Stegen
20 Sergi Roberto
3 Gerard Piqué
23 Samuel Umtiti
18 Jordi Alba
11 Ousmane Dembélé
4 Ivan Rakitic
5 Sergio Busquets
8 Andrés Iniesta
10 Lionel Messi
9 Luis Suárez
wisselspelers
15 Paulinho
21 André Gomes
22 Aleix Vidal
13 Jasper Cillessen
17 Paco Alcácer
19 Lucas Digne
25 Thomas Vermaelen
trainer
Ernesto Valverde
Chelsea
13 Thibaut Courtois
28 César Azpilicueta
27 Andreas Christensen
2 Antonio Rüdiger
15 Victor Moses
7 N'Golo Kanté
4 Cesc Fàbregas
3 Marcos Alonso
22 Willian
18 Olivier Giroud
10 Eden Hazard
wisselspelers
9 Álvaro Morata
21 Davide Zappacosta
11 Pedro
1 Willy Caballero
14 Tiemoué Bakayoko
24 Gary Cahill
33 Emerson Palmieri
trainer
Antonio Conte