Refresh


home : Voetbal : Champions League : 1/8e finales (heen)


De Gea bezorgt United gevleid voordeel voor terugmatch tegen Sevilla

Romelu Lukaku kon niet scoren.

wo 21/02/2018 - 22:35 Sevilla en Manchester United hebben in hun 1/8e finale de nul niet van het scorebord gekregen. Alles wordt beslist in de return, onder meer dankzij United-doelman De Gea. Rode Duivel Romelu Lukaku speelde de hele match en scoorde, maar de goal werd terecht afgekeurd.

Sevilla 0
Manchester United 0

einde

Sevilla - Manchester United in een notendop:

 • Sleutelmoment: Veel keuze was er niet in deze wedstrijd. Een wereldsave van De Gea vlak voor rust was het meest bepalend.
 • Man van de Match: David De Gea is er persoonlijk verantwoordelijk voor dat United de beste papieren heeft voor de terugmatch.
 • Opvallend: Sevilla creëerde 22 kansen. United 3. De stand na 90 minuten? 0-0. Het leven is soms niet eerlijk.

Sevilla raakt niet voorbij fantastische De Gea

Sevilla en Manchester United hadden elkaar nooit eerder ontmoet in een Europees toernooi. United wist snel dat passie en verzorgde combinaties tot het DNA van Sevilla behoren. De Spanjaarden begonnen het best, maar konden hun felle start niet lang volhouden.

United liet zich een eerste keer opmerken...met een wissel. Herrera blesseerde zich toen hij de bal met de hak wou doorspelen. Pogba, die volgens Britse media op de bank moest beginnen omdat het niet meer botert met Mourinho, moest noodgedwongen invallen na een kwartier.

Er kwam meer evenwicht in het spel, maar de combinaties bij United liepen andermaal bijzonder stroef. Lukaku had de ondankbare taak vooraan op een eiland te staan. Een keer werd hij wel schitterend bediend door Sanchez, maar die kans trapte hij overhaast over.

Sevilla had meer kansen om te scoren, maar botste op David De Gea, de beste man op het veld. De redding op een kopbal van N'Zonzi was goed. De save op de kopbal van Muriel van dichtbij was onversneden wereldklasse.

Enkel Sevilla wil nog in de tweede helft

In de tweede helft was Sevilla de enige ploeg die de match nog een beetje aantrekkelijk maakte. De Spanjaarden verdienden een voorsprong, maar elke poging ging naast of was te zwak. Daar was zelfs geen geniale De Gea meer voor nodig.

Bij United was alleen Sanchez bedrijvig. De lichaamstaal van Lukaku sprak boekdelen over wat hij van de match vond. De Rode Duivel leek in de slotfase wel nog voor een hold-up te zorgen, maar de scheidsrechter keurde zijn goal terecht af voor handspel.

De wereldsave van De Gea

"Met deze 0-0 ligt alles nog open"

 • Vincenzo Montella (coach Sevilla): "Ik ben zeer tevreden over de instelling van mijn ploeg. We hadden veel kansen en zijn daarover een beetje ontgoocheld, maar we mogen eigenlijk tevreden zijn. Met deze 0-0 ligt alles nog open. Dit Sevilla moet in Manchester altijd proberen te scoren."
 • José Mourinho (coach Manchester United): "Of dit een goed resultaat is? Niet goed, niet slecht. We moeten de beslissing forceren op Old Trafford. Ons stadion heeft nood aan een grote Europese avond."

Wedstrijdverloop

 1. 22:36 Einde
 2. 90+3' Laatste fluitsignaal United verzekert zich van de beste uitgangspositie voor de terugmatch tegen Sevilla: 0-0. United speelde erg pover. Sevilla speelde wel om te winnen, maar De Gea hield de thuisploeg enkele keren van een goal.
 3. 90' Er komen twee minuten bij We krijgen twee minuten extra tijd. Het tempo is helemaal verdwenen uit de match. We stevenen af op 0-0.
 4. 89' vervÉver Banega vervGuido Pizarro
 5. 86' Sevilla krijgt bijna nog wat het verdient, maar invaller Ramirez zoekt te lang naar zijn rechter om van dichtbij te scoren.
 6. 85' vervLuís Muriel vervSandro Ramírez
 7. 83' Afgekeurde goal van Lukaku Bijna pleegt Lukaku een hold-up. Pogba speelt de Rode Duivel aan in de lucht. Lukaku controleert met de arm en schiet binnen. Afkeuren was een juist besluit.
 8. 81' Er is echt bitter weinig te zien. Beide teams hebben veel te veel afval in hun spel. De lichaamstaal van Lukaku spreekt boekdelen. Hij beleeft geen leuke avond op zijn eiland.
 9. 80' vervJuan Mata vervAnthony Martial
 10. 79' Als je United zo ziet spelen vraag je jezelf af hoe ze nog tweede kunnen staan in de Premier League? Franky Van der Elst - op ProximusTV
 11. 22:19
 12. 75' vervAlexis Sánchez vervMarcus Rashford
 13. 75' Sanchez was eigenlijk de enige bedrijvige speler bij United, maar wordt door Mourinho naar de kant gehaald. Rashford mag iets proberen te forceren.
 14. 73' Een nieuwe kans voor Sevilla. Muriel zet listig voor naar tweede paal. Sarabia moet wat achteruit leunen om te koppen. Te moeilijk blijkbaar. De bal gaat over.
 15. 71' Sevilla verdient een voorsprong, want de thuisploeg blijft wel proberen. Sarabia zet heel scherp voor. Muriel komt 10 centimeter te kort om binnen te duwen.
 16. 70' Wil United nog wel? United is nergens deze tweede helft. Pogba onderstreept dat met een schot van heel ver. De bal waait hopeloos naast.
 17. 22:11
 18. 67' Vier spelers staan rond de bal om een vrije trap op een interessante plaats te mogen trappenb voor Sevilla. Het wordt Banega, maar de bal is veel te centraal getrapt voor een topper als De Gea.
 19. 64' Opnieuw De Gea Sevilla laat opnieuw een grote kans onbenut en weer is het met een kopkans. Lenglet staat alleen aan de tweede paal om een vrije trap binnen te koppen, maar doet dat veel te zwak. De Gea redt makkelijk deze keer.
 20. 61' Lukaku trapt in de muur Lukaku mag een vrije trap nemen vanop 30 meter. Hij eist de bal op, maar trapt vervolgens in de muur.
 21. 22:03
 22. 22:03 De redding van De gea in de eerste helft
 23. 57' We zijn 10 minuten ver in de tweede helft en de kwaliteit is nog minder dan in de eerste helft. Franky Van der Elst - op ProximusTV
 24. 55' Lukaku wijkt uit naar de flank om eens een bal te kunnen raken. Hij komt naar binnen, maar verstuurt dan een pass recht in de voeten van Vazquez.
 25. 52' Sevilla begint net als in de eerste helft het beste. Vazquez zet twee United-spelers in de wind en probeert de verste bovenhoek te vinden. Het schot is iets te hoog.
 26. 47' Muriel trapt de eerste kans heel erg hoog over. Hij steekt de duim omhoog naar Banega die de pass gaf. Maar die duim geldt niet voor de afwerking.
 27. 46' Begin tweede helft De bal rolt opnieuw in Sevilla. Hopelijk krijgen we doelpunten te zien in de 2e helft. Dat denkt ook Alex Ferguson in de tribunes.
 28. 21:48 Tweede helft
 29. 21:31 Rust
 30. 45+2' Rust Sevilla en United gaan rusten met een 0-0-stand na een eerste helft die onderhoudend was, maar weinig grote kansen opleverde. Tot in de laatste minuten. De Gea moest de bezoekers twee keer behoeden voor een 1-0-achterstand.
 31. 45+1' Wereldsave De Gea Het Spaans venijn zit in de staart. Muriel heeft een enorme kopkans, maar De Gea pakt uit met een onwaarschijnlijke redding op de poging van vlakbij.
 32. 45' Beste kans voor Sevilla Centrale verdediger Mercado brengt een verre corner voor Sevilla opnieuw voor doel met een omhaal. N'Zonzi kan koppen. De Gea moet redden met de vingertoppen.
 33. 44' Knap werk met de zool van Pogba zet een aanval op voor United, maar Mata zet blind voor en houdt er enkel een corner aan over. Die levert niets op.
 34. 41' geelAlexis Sánchez
 35. 41' Sprinten voor gevorderden De sprintduels tussen Sanchez en Navas zijn om duimen en vingers af te likken. Sanchez kan het niet verkroppen dat hij niet kan volgen en trekt. Geel is zijn deel.
 36. 21:24
 37. 40' Navas toont zijn snelheid op de rechterflank, troeft Sanchez af en zet heel goed voor.De bal vliegt over Muriel en Correa is onvoldoende aangesloten. Dit was een kans voor de thuisploeg.
 38. 38' De jonge McTominay zorgt voor de eerste bal tussen de palen van United. Zijn schot van ver wordt weggebokst door doelman Rico.
 39. 21:20
 40. 32' Unbited heeft na een halfuur wel meer balbezit, maar de combinaties verlopen iets te stroef.
 41. 21:15
 42. 28' Sevilla nog een keer Sevilla is even niet in de buurt van De Gea geraakt, maar Correa brengt daar met een leuke dribbel verandering in. Hij kan schieten tussen Valencia en Lindelof, maar het schot is te zwak.
 43. 27' Lukaku staat op een eiland. Dan is het de bal bijhouden en wachten op aansluiting. Franky Van der Elst - op ProximusTV
 44. 25' Lukaku beoordeelt bal verkeerd, weg kans Sanchez maakt van niets iets met een geweldige pass. Lukaku staat opeens alleen schuin voor doel, maar trapt hoog over. Controleren en schieten was een betere optie bij deze hoge bal.
 45. 21:07
 46. 21' De eerste gele kaart is voor N'Zonzi. Meer dan terecht, de Fransman gaat met de voet hoog in de lucht door op het lichaam van Sanchez.
 47. 21' geelSteven N'Zonzi
 48. 18' Oh ironie! Na ongeveer een kwartier moet United noodgedwongen een eerste keer wisselen. Herrera blesseert zich in een actie. Wie is de logische invaller? Pogba...
 49. 17' vervAnder Herrera vervPaul Pogba
 50. 17' Jesus Navas snijdt naar binnen en haalt uit van buiten het strafschopgebied. Veel scheelt het niet. Maar het is wachten op een bal tussen de palen.
 51. 14' Lukaku moet het afleggen tegen twee man Lukaku lijkt zich een eerste keer te kunnen doorzetten, maar Lenglet en Mercado aan zijn lijf is er een te veel.
 52. 13' Sanchez wordt een eerste keer dreigend diep gestuurd, maar de Chileen wordt door Jesus Navas teruggehaald. Navas speelt vanavond als rechtsachter.
 53. 12' United wacht af op eigen helft. Alleen Lukaku staat net over de middenlijn. Dat was te verwachten. Francky Van der Elst - op ProximusTV
 54. 20:53
 55. 7' Sevilla doet het over de grond en veel in een tijd. United loopt voorlopig achter de bal. Tot Mata het beu is en Correa tegen de grond trapt.
 56. 4' Eerste kans Het begin is voor Sevilla. De Spanjaarden beginnen met veel drang naar voor en bepalen het tempo. De Gea moet meteen goed plat op een schot van Muriel.
 57. 20:46
 58. 1' Begin eerste helft Manchester United heeft afgetrapt tegen Sevilla. Eén Belg staat tussen de lijnen: Romelu Lukaku. Volg de match hier.
 59. 20:45 Eerste helft
 60. 20:34 Ruis op de lijn tussen Pogba en Mourinho? Paul Pogba zit verrassend op de bank. Volgens de Britse pers vindt Mourinho dat Pogba onvoldoende de taken uitvoert die de Portugees zijn middenvelder meegeeft. Mourinho zou zich ook ergeren aan het extravert gedrag van Pogba. De Fransman op zijn beurt zou vinden dat hij niet op zijn beste positie wordt uitgespeeld. U hoort het, veel "zou", maar dat Pogba op de bank begint zal de geruchten verder aanwakkeren.
 61. 20:11
 62. 20:01 Lukaku in de basis, Geblesseerde Fellaini bleef thuis José Mourinho heeft geen plaats voor Paul Pogba in zijn basiself. Volgens de Engelse media zit er een haar in de boter tussen de Portugees en de Fransman. Herrera speelt in zijn plaats. Voor de rest valt de naam van McTominay op. De jonge Brit krijgt de voorkeur op Martial. Mata is samen met Matic en Herrera de derde man op het middenveld. Lingard verdwijnt in vergelijking met de match tegen Newcastle naar de bank, net als Jones. Lindelof vervangt hem. Lukaku speelt wel gewoon diep in de spits. Fellaini sukkelt nog altijd met zijn knie en zit niet in de selectie.
 63. 20:01
 64. 19:51 Drie wissels bij Sevilla In vergelijking met de gewonnen competitiematch tegen Las Palmas wisselt Sevilla op drie plaatsen. Diepe spits vanavond is niet Ben Yedder, maar de Colombiaan Muriel. Banega is opnieuw fit na een blessure en moet op het middenveld de lijnen uitzetten. Achteraan vervangt Escudera Layun.
 65. 19:44
 66. 19:52 Ik kijk er naar uit om tegenover José Mourinho te staan. Hij was een pionier op gebied van voetbaltactiek. Ik heb hem veel bestudeerd toen ik als coach begon. Sevilla-coach Vincenzo Montella
 67. 19:50 Alexis Sanchez? Ik ken hem nog goed van bij zijn periode bij Udinese. Misschien kunnen we hem vastbinden om hem af te stoppen. Sevilla-coach Vincenzo Montella over de United-transfer
 68. 19:50
 69. 19:46 Sevilla - Manchester United In de Champions League zit er woensdagavond een vleugje Europa League: met Manchester United (2017) en Sevilla (2016, 2015 en 2014) staan de laatste winnaars van de Europa League tegenover elkaar. Wie blijft in de running voor de eindzege van de Champions League?
 70. 19:46 Vooraf
 71. Opstelling Manchester United David De Gea, Antonio Valencia, Chris Smalling, Victor Lindelöf, Ashley Young, Juan Mata, Ander Herrera, Scott McTominay, Nemanja Matic, Alexis Sánchez, Romelu Lukaku
 72. Opstelling Sevilla Sergio Rico, Jesús Navas, Gabriel Mercado, Clément Lenglet, Sergio Escudero, Pablo Sarabia, Steven N'Zonzi, Franco Vazquez, Éver Banega, Joaquin Correa, Luís Muriel
opstelling
Sevilla
1 Sergio Rico
16 Jesús Navas
25 Gabriel Mercado
5 Clément Lenglet
18 Sergio Escudero
17 Pablo Sarabia
15 Steven N'Zonzi
22 Franco Vazquez
10 Éver Banega
11 Joaquin Correa
20 Luís Muriel
wisselspelers
99 Sandro Ramírez
14 Guido Pizarro
6 Daniel Carriço
9 Wissam Ben Yedder
13 David Soria
24 Nolito
51 Roque Mesa
trainer
Vincenzo Montella
Manchester United
1 David De Gea
25 Antonio Valencia
12 Chris Smalling
2 Victor Lindelöf
18 Ashley Young
8 Juan Mata
21 Ander Herrera
39 Scott McTominay
31 Nemanja Matic
7 Alexis Sánchez
9 Romelu Lukaku
wisselspelers
6 Paul Pogba
19 Marcus Rashford
11 Anthony Martial
3 Eric Bailly
14 Jesse Lingard
20 Sergio Romero
36 Matteo Darmian
trainer
José Mourinho