Refresh


home : Voetbal : Croky Cup : Finale


Emond knikt Standard na verlengingen naar bekerwinst

Emond (r) scoorde de enige treffer van de wedstrijd.

za 17/03/2018 - 23:32 Standard mag een 8e beker van België in zijn prijzenkast zetten. De Luikenaars trokken na een erg matige finale aan het langste eind tegen Racing Genk. Het is voor Standard de tweede bekerzege in drie jaar tijd.

Racing Genk 0
Standard 1
Emond 92'

einde

Racing Genk - Standard in een notendop:

 • Sleutelmoment: In de slotfase van de reguliere speeltijd komt Genk bijzonder dicht bij de 1-0. Gillet houdt Standard overeind met een schitterende reflex op een kopbal van Aidoo en effent zo mee de weg naar bekerwinst.
 • Man van de match: Weinig uitblinkers in deze ontgoochelende bekerfinale, maar Renaud Emond was natuurlijk wel de matchwinnaar. Met zijn rake kopbal in de eerste verlenging loodste hij de Standardsupporters een feestnacht in.
 • Opvallend: Voor Racing Genk is het de 1e nederlaag in een bekerfinale. De vorige 4 keren dat Genk de eindstrijd haalde, hield het daar telkens de beker aan over. Standard zit nu aan acht bekeroverwinningen op 17 finales.

Bekijk het verslag van de wedstrijd

Vuurwerk voor de aftrap, slappe kost erna

Er mogen dan steeds meer incidenten met Bengaals vuur en bommetjes zijn in onze Belgische stadions, daar hadden de Genk- en Standardsupporters duidelijk geen boodschap aan. Vuurwerk voor de aftrap dus, maar dat inspireerde beide finalisten niet tot spetterend voetbal.

In het ijskoude Koning Boudewijnstadion bleek ook de wedstrijd vastgevroren. Veel felle duels en overtredingen, maar kansen kregen de toeschouwers niet te zien. Emond deed de Standard-aanhang op het kwartier toch eens opveren: zijn kopbal landde op het dak van het doel.

Combinerend raakten beide ploegen er niet door en dus moest het met verre schoten gebeuren, maar zowel Marin als Seck kregen de bal niet binnen het kader. Dat lukte Karelis wel, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Smaakmakers Carcela en Pozuelo gaven niet thuis in een bijzonder flauwe eerste helft. Enkel op stilstaande fasen viel er nog wat te beleven. Zowel Luyindama als Aidoo kregen een kopbalkans op een hoekschop, maar mikten naast.

Gillet staat pal op enige bal tussen de palen

Ook bij de start van de tweede helft knalden de vuurpijlen alle kanten op, maar de bekerfinale ontplofte ook na de rust niet. Standard schoot wel het best uit de startblokken met gevaarlijke afstandsschoten van Edmilson en Fai, maar een poging binnen het kader zat er nog steeds niet in.

Bij Genk was het met een vergrootglas speuren naar Pozuelo. Na balverlies van Cavanda kon hij toch eens zijn duivels ontbinden, Gillet snoepte zijn voorzet voor de neus van Karelis weg. Aan de overkant zorgde een afgeweken schot van Marin voor een zweem van opwinding.

Op een doelpoging binnen het kader was het wachten tot de slotfase van de tweede helft. Aidoo kopte Genk bijna richting bekerwinst op een hoekschop, maar Gillet hield Standard overeind met een schitterende reflex.

Emond kopt Standard naar het delirium

Verlengingen dus en daarin schoot Standard als een komeet uit de startblokken. Na een knap hakje van Mpoku schilderde Carcela de bal op het hoofd van Emond en die gaf Vukovic het nakijken aan de tweede paal: 0-1.

Genk moest plots aan de bak en Standard kroop achteruit. Een mislukte voorzet van Nastic landde bijna in doel, maar zelfs een lucky goal zat er niet in voor Genk. Ook voor Malinovskiy was het net niet, zijn vrije trap ging rakelings naast.

Dan moest het maar in de tweede verlenging gebeuren voor Genk, maar het team van Philippe Clement slaagde er niet meer in Standard te ontwrichten. Ook Trossard wist Gillet niet te verschalken.

Lardot moest plots ook strooien met gele kaarten. Nastic kreeg er zelfs twee en zo moest Genk de finale met z’n tienen volmaken. De tweede bekerwinst in drie jaar kwam niet meer in gevaar voor Standard, voor Genk is het de eerste keer dat ze een bekerfinale verliezen.

"Scoren in een finale is onbeschrijflijk"

 • Jean-François Gillet (doelman Standard): "Het is top. Het was een moeilijk seizoen, maar nu spelen we Play-off I en winnen we de beker. Dus het is super voor deze ploeg. Standard is een topploeg. Mijn redding in de 86e minuut was cruciaal ja. In deze match kwam het aan op details. Het is leuk om beslissend te zijn. Het was een moeilijke match. Omdat het koud is en omdat het een finale is, maar we hebben het goed gedaan. Standard moet altijd Europees voetbal spelen, dus dit is top.
 • Renaud Emond (Standard): "Mijn doelpunt was natuuurlijk superbelangrijk, want zo konden we deze finale winnen. Scoren in een finale is een gevoel dat moeilijk te beschrijven is. Ik ben heel tevreden. Het toont ook dat hard werken loont in het voetbal. We hadden een moeilijk seizoen, maar nu spelen we Play-off I en winnen we de beker. Dat is belangrijk voor de supporters. We spelen ook al zeker Europees en dat was een belangrijk doel, want Standard is een grote club, die elk seizoen in Europa moet spelen. We gaan nu met onze fans vieren in Luik en samen vieren, want deze zege is het resultaat van een collectief: de hele ploeg, de trainer, de staf."
 • Leandro Trossard (Racing Genk): "Ik heb niet veel woorden voor deze match. Het is teleurstellend. We hadden al aangegeven dat Standard het type ploeg is die zich alleen maar laat vallen en zo tijd probeert te winnen. Ik denk dat er verschillende belachelijke fases te zien waren. Maar het is niet alleen dat. We hebben ook ons kansjes gehad. En daar moesten we scherper zijn. Maar dat hebben we niet gehdaan. Misschien hebben we wel te weinig gecreëerd, maar ik denk dat we op het einde van de reguliere speeltijd wel nog kansen hadden."

Wedstrijdverloop

 1. 00:01 Clement: "Wij verdienden het veel meer"
 2. 00:01 Standard mag de beker van België in de lucht steken
 3. 23:51 Emond (Frans): "Bekerwinnaar en Play-off 1, een mooi cadeau voor de fans"
 4. 23:50 Renard: "Het was geen mooie wedstrijd"
 5. 23:41 Trossard: "We hebben onze kansjes gehad"
 6. 23:41 Gillet: "Standard moet altijd Europees voetbal spelen"
 7. 23:33 Einde
 8. 120+6' Einde Standard heeft voor de 8e keer de beker gewonnen na een zwakke finale. Emond zorgde in de 1e verlenging voor de winning goal.
 9. 120+4' Genk krijgt nog één kans na geharrewar voor doel. Aidoo draait en schiet, maar ook deze poging landt naast het doel.
 10. 23:30 Genk krijgt nog één kans na geharrewar voor doel, bal gaat naast
 11. 120+2' vervRenaud Emond vervSébastien Pocognoli
 12. 120+2' Sa Pinto omhelst doelpuntenmaker Emond. Hij wordt nog gewisseld voor Pocognoli. Genk heeft intussen een klein mirakel nodig, de drie minuten extra tijd zitten er bijna op.
 13. 120+1' 2de geelBojan Nastic
 14. 120' Genk moet de kelk tot op de bodem ledigen. Nastic krijgt z'n tweede gele kaart en moet afdruipen. Genk met z'n tienen.
 15. 118' Het spel ligt nog maar eens stil na een stevige botsing tussen Samatta en Luyindama in de zestien. De Standard-supporters zien het allemaal graag gebeuren, de beker komt steeds dichterbij.
 16. 116' geelMoussa Djenepo
 17. 116' De kaarten bleven lang uit in deze bekerfinale, maar sinds de rust is het hek van de dam. Ook Djenepo moet geel incasseren na een overtreding op Colley.
 18. 23:19 Trossard probeert het, maar zijn schot is te slap om Gillet te verschalken
 19. 112' Trossard kan Gillet niet bedreigen Trossard probeert het met een individuele actie. De dribbel is fraai, het schot is te slap op Gillet te verschalken. Die gaat nog even ostentatief liggen, alles is nu goed bij Standard om tijd te winnen.
 20. 111' geelChristian Luyindama
 21. 110' vervRuslan Malinovskiy vervDries Wouters
 22. 110' Malinovskiy komt niet meer vooruit en wordt door Clement naar de kant gehaald. Zijn vervanger is Wouters.
 23. 109' geelThomas Buffel
 24. 109' Fopduik van Buffel Buffel probeert een penalty te versieren met een wel erg opzichtige duik. Dat beseft hij zelf, hij neemt de gele kaart schuldbewust in ontvangst.
 25. 108' Luyindama springt vol in de rug van van Samatta, maar Lardot vindt het geen kaart waard. De klok tikt intussen ongenadig voort voor Genk.
 26. 106' Tweede verlenging We voetballen opnieuw. Genk krijgt nog 15 minuten om op z'n minst penalty's uit de brand te slepen.
 27. 23:11 Start tweede verlenging
 28. 105+9' Einde eerste verlenging Standard staat op één verlenging van z'n achtste bekerwinst. Emond scoorde vroeg in de eerste verlenging. Wat kan Genk nog?
 29. 105+7' Malinovskiy net niet Het heeft wat tijd gekost, maar Malinovskiy mag eindelijk de vrije trap nemen. Hij krult die rakelings naast, Standard komt hier goed weg.
 30. 23:08 Luyindama gaat met studs vol op de voet van Seck staan, Malinovskiy krult vrije trap net naast
 31. 105+6' Na een minutenlang oponthoud sjokt Luyindama naar de kant. Pocognoli maakt zich op om in te vallen, maar Luyindama geeft aan dat hij nog wel voort kan.
 32. 105+3' Luyindama gaat met z'n studs vol op de voet van Seck staan. Lardot geeft de verdediger geel, maar wordt dan door de videoref aangemaand om de beelden te gaan bekijken. Luyindama is intussen zelf gaan liggen.
 33. 23:02 Ongezien! Carcela blijft moedwillig tijd rekken bij zijn vervanging en pakt geel
 34. 105+1' vervMehdi Carcela-González vervMoussa Djenepo
 35. 105+1' geelMehdi Carcela-González
 36. 105' Carcela voert showtje op Tweede wissel bij Standard waar Djenepo zijn opwachting maakt. Voor de moegestreden Carcela zit de wedstrijd erop. Die neemt nog uitgebreid de tijd om de fans te bedanken en incasseert zo nog een gele kaart.
 37. 105' Pozuelo gaat voorop in de strijd bij Genk. Hij verovert de bal en gaat dan voor eigen succes met een verre knal. Zijn schot suist naast.
 38. 103' geelRazvan Marin
 39. 103' Standard kruipt steeds meer achteruit, Genk gaat naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Seck probeert het met een verre knal, zijn schot gaat niet zo gek ver naast.
 40. 101' Geen lucky goal voor Genk Genk komt uit het niks plots dicht bij de 1-1. Een voorzet van Nastic komt er niet helemaal uit en landt zo tot zijn eigen verbazing bijna in doel. Gillet ziet de bal rakelings naast gaan.
 41. 22:57 Een voorzet van Nastic gaat bijna in doel
 42. 98' Edmilson is door z'n beste krachten heen en wordt door Sa Pinto uit z'n lijden verlost. Duje Cop moet de voorsprong van Standard mee helpen verdedigen.
 43. 97' vervEdmilson Junior vervDuje Cop
 44. 95' De poppen gaan plots aan het dansen na een stevige charge van Trossard op Edmilson. Enkele invallers moeien zich bij de debatten, Lardot kan het brandje blussen.
 45. 22:48 Carcela vindt het hoofd van Emond en die geeft Vukovic het nakijken: 0-1!
 46. 92' Emond slaat genadeloos toe Blitzstart van Standard in de eerste verlenging! Na een heerlijk hakje van Mpoku vindt Carcela het hoofd van Emond en die geeft Vukovic van dichtbij het nakijken aan de tweede paal: 0-1. Komt Genk dit nog te boven? doelpuntRenaud Emond 0 -1
 47. 91' Eerste verlenging Genk en Standard zijn aan de eerste verlenging begonnen. Wordt er nu wel gescoord?
 48. 22:47 Start eerste verlenging
 49. 90+3' Verlengingen Na 90 minuten is er nog steeds niet gescoord in een ontgoochelende bekerfinale, we krijgen dus verlengingen. Standard begon het best aan de tweede helft, maar de grootste kans was uiteindelijk wel voor Genk. Gillet had een prima reflex nodig op een kopbal van Aidoo.
 50. 90+1' geelMbwana Samatta
 51. 90+1' Fai smoort snelle uitbraak in de kiem Genk probeert het nog één keer op een snelle counter. Fai is net iets sneller op de bal dan de doorgebroken Samatta. Die tikt de verdediger nog aan en loopt tegen geel aan.
 52. 90' geelBojan Nastic
 53. 90' Nastic is de volgende die met geel in het boekje van Lardot gaat na een overtreding op Edmilson. We krijgen nog twee minuten extra tijd.
 54. 88' Genk heeft moed geput uit de kansen voor Samatta en Aidoo en schakelt een versnelling hoger. Voor Malinovskiy gaat het te snel, hij kan niet meer voort door krampen en vraagt z'n vervanging.
 55. 88' Gillet houdt Standard overeind Genk dreigt opnieuw op de hoekschop. Gillet voorkomt de 1-0 met een schitterende reflex op een kopbal van Aidoo. Standard kruipt door het oog van de naald.
 56. 22:33 Samatta en Aidoo zijn dicht bij de 1-0, Gillet heeft schitterende reflex in huis
 57. 86' Samatta botst op Fai Eindelijk een echte kans in deze tweede helft. Trossard lanceert Samatta en die lijkt op weg naar de 1-0, maar Fai kan zijn schot nog net in hoekschop glijden.
 58. 83' En daar is gele kaart nummer vier al. Mata laat zich aftroeven door Mpoku en trekt aan de noodrem. Het komt hem op een logische kaart te staan.
 59. 82' geelClinton Mata
 60. 82' geelCollins Fai
 61. 81' De kaarten komen iets vlotter in de tweede helft. Fai loopt Malinovskiy keihard aan en krijgt terecht een geel karton onder z'n neus geduwd.
 62. 22:25
 63. 78' Lardot roept Sa Pinto tot de orde Edmilson is de volgende die de grasmat van iets dichterbij leert kennen. Hij blijft even liggen en moet dan naar de kant voor verzorging. Lardot maakt van het moment gebruik om Sa Pinto even de les te spellen.
 64. 76' Mpoku gaat wel erg vlot neer in een duel met Mata. Lardot laat begaan, tot ergernis van Sa Pinto aan de zijlijn. De Portugese coach krijgt het zelfs even aan de stok met Clement.
 65. 74' vervNikos Karelis vervMbwana Samatta
 66. 74' Zijn we op weg naar verlengingen of zit het venijn in de staart? Bij Genk droppen ze alvast nog een frisse kracht tussen de lijnen. Samatta neemt de plaats in van Karelis.
 67. 68' Emond net niet Carcela ontbindt eindelijk z'n duivels met een tempoversnelling. Hij gaat vlotjes voorbij Mata en vindt Emond, maar die kan de voorzet niet in doel deviëren. Zijn poging gaat voorlangs.
 68. 22:14 Gefrustreerde Carcela maakt slaande beweging, maar dat is Lardot ontgaan
 69. 67' geelPaul José Mpoku
 70. 67' Ook Mpoku loopt nu tegen een gele kaart aan na een stevige overtreding op Mata. Net voordien maakte een gefrustreerde Carcela een slaande beweging, maar dat is Lardot ontgaan.
 71. 65' vervDieumerci Ndongala vervLeandro Trossard
 72. 64' Krijgt Trossard Genkse motor aan de praat? Philippe Clement grijpt in en haalt Standard-huurling Ndongala naar de kant. Trossard is zijn vervanger, wordt hij de verlosser van Genk?
 73. 63' Geel voor Ndongala Ndongala solliciteert naar de prijs voor fopduik van het jaar. Lardot is alvast geen fan en deelt z'n eerste gele kaart van de partij uit.
 74. 62' geelDieumerci Ndongala
 75. 60' Marin mikt naast Op het uur komt Standard nog eens piepen met een gevaarlijk afstandsschot van Marin. Zijn lage schuiver gaat via Aidoo nipt naast. Op de hoekschop landt de bal voor de voeten van de vrijstaande Carcela, maar die knalt wild over.
 76. 22:07 Afstandsschot van Marin gaat via Aidoo in hoekschop
 77. 59' Karelis gaat iets te makkelijk liggen in de zestien na een stevig duel met Luyindama. Lardot ziet er geen graten in en laat doorspelen. Ook in de tweede helft blijven we wat op onze honger zitten.
 78. 57' Ook in de tweede helft grossieren beide teams in overtredingen. Vreemd genoeg is er nog geen enkele kaart uitgedeeld, scheidsrechter Lardot laat veel toe.
 79. 22:00 Fai knalt net over
 80. 53' Fai doet de Genkse fans even bibberen Het gevaar blijft van afstandsschoten komen. Nu is het Fai stevig uithaalt op een afvallende bal, zijn schot scheert niet zo gek ver over de lat.
 81. 53' We wachten nog steeds tot deze bekerfinale ontploft. Peter Vandenbempt op Sporza Radio
 82. 49' Gillet is Karelis te snel af Ook Genk laat zich gelden na knullig balverlies van Cavanda. Pozuelo met een prima actie en dito voorzet. Gillet onderschept de bal voor de neus van Karelis.
 83. 47' Verre knal van Edmilson Edmilson vliegt er meteen in. Hij haalt van net buiten de zestien uit, zijn schot gaat rakelings naast.
 84. 21:53 Edmilson haalt uit van net buiten de zestien
 85. 46' 2e helft Standard heeft de tweede helft op gang getrapt, terwijl het vuurwerk weer in het rond knalt. Krijgen we nu wel kansen te zien?
 86. 21:52 Start tweede helft
 87. 21:36 Buffel: "Er is geen ploeg die grip heeft op het spel"
 88. 21:35 Rust
 89. 45+1' Rust Veel vuurwerk voor de aftrap, nadien was het een pak minder in een tot dusver flauwe finale. Vooral voor de doelmannen was het bibberen, zij moesten amper aan de bak in een wedstrijd met veel felle duels. Genk en Standard gaan rusten met 0-0.
 90. 45' De rust nadert met rasse schreden. Er komt één minuut extra bij. Krijgen we daarin nog iets te zien?
 91. 42' Felle strijd, weinig kansen Pozuelo en Carcela, de smaakmakers bij beide ploegen, slagen er niet in de wedstrijd naar een hoger niveau te tillen. Veel strijd, veel overtredingen, maar goed voetbal zien we nog altijd niet.
 92. 21:29
 93. 38' De stilstaande fasen blijven voor gevaar zorgen. Nu is het Genk dat dreigt op een nieuwe hoekschop. Aidoo wint het luchtduel, maar besluit wel naast.
 94. 34' Luyindama doet Standard-fans opveren Mpoku zet Nastic slim in de wind en gaat dan vlotjes neer, hoewel Nastic hem niet raakt. Het levert Standard wel een vrije trap op. Luyindama kopt aan de tweede paal naast.
 95. 32' Malinovskiy mag z'n kunsten tonen op een vrije trap schuin voor doel. Hij probeert het in één tijd en krult de bal over de lat.
 96. 28' Genk is plots de gevaarlijkste ploeg en drukt Standard achteruit. Gillet komt te laat op een nieuwe hoekschop, maar krijgt de overtreding mee. Veel leek er nochtans niet aan de hand.
 97. 21:15 Seck ziet zijn afgeweken schot naast gaan
 98. 27' Genk voert het tempo op Opnieuw dreiging van Genk. Fai werkt een voorzet met een spectaculaire retro in de voeten van Seck. Die ziet zijn afgeweken schot nipt naast gaan. Ook de kopbal van Colley op de hoekschop gaat naast.
 99. 25' De vlam zit plots in de pan. Ndongala kan uitbreken, maar gaat dan te makkelijk neer in een duel met Cavanda. Scheidsrechter Lardot wuift het protest van Ndongala weg.
 100. 23' Genk feestje gaat niet door Genk reageert met een uitbraak van Karelis, die alleen voor Gillet komt na een prima pass van Pozuelo. De Griek geeft Gillet het nakijken, maar wordt terecht teruggefloten voor buitenspel.
 101. 21:10 Marin probeert het van ver
 102. 22' Eindelijk eens wat opwinding in deze finale. Marin probeert het van ver, zijn gekruist schot gaat nipt naast.
 103. 18' Standard probeert het laken nu toch wat meer naar zich toe te trekken, maar de slordigheden blijven zich opstapelen. Het is voorlopig geen wedstrijd voor fijnproevers.
 104. 21:03 Kopbal van Emond is niet gekadreerd
 105. 15' Kopbalkans voor Emond Emond blijft de gevaarlijkste man bij Standard. Hij kan helemaal vrijstaand randje buitenspel koppen op een voorzet van Edmilson, maar zijn poging is niet gekadreerd.
 106. 14' Het zijn twee voorzichtige ploegen die wel proberen om naar voren te spelen, maar daar zelden in slagen. Eddy Snelders op Sporza Radio
 107. 13' Emond probeert het nog maar eens, dit keer van een stuk verder. Zijn schot gaat evenwel helemaal de mist in, een beetje zoals het openingskwartier van deze finale.
 108. 11' Vukovic een eerste keer getest Emond zorgt voor het eerste schot tussen de palen, maar hij wordt afgevlagd voor buitenspel. Vukovic stond in elk geval pal op de lage knal van de Standard-spits.
 109. 10' Nu is het Aidoo die de benen van Carcela speelt. Veel overtredingen in deze openingsfase, maar nog geen kaarten. Ook kansen blijven jammer genoeg uit.
 110. 8' Fai laat zich aftroeven door de snelle Mata en duwt die dan maar onderuit. Ook hier lijkt een gele kaart op zijn plaats, maar Lardot is duidelijk niet van plan om snel met kaarten te zwaaien.
 111. 7' De finale zit in het begin van deze wedstrijd helemaal vastgevroren. Peter Vandenbempt op Sporza Radio
 112. 5' Marin ontsnapt aan geel Marin schoffelt Malinovskiy onderuit aan de hoekschopvlag. Stevige charge van de Standard-speler, maar Lardot houdt de kaarten voorlopig op zak.
 113. 1' Aftrap In een ijskoud, maar kolkend Koning Boudewijnstadion heeft Racing Genk de bekerfinale op gang getrapt. Wie mag straks zegevieren?
 114. 20:48 Start eerste helft
 115. 20:47 Lardot moet even klusjesman spelen De aftrap laat op zich wachten. Scheidsrechter Lardot gaat nog wat plakband halen aan de zijkant om een gat in één van de doelnetten te dichten. Een toch wat vreemde start van deze bekerfinale.
 116. 20:45 Scheidsrechter Lardot speelt klusjesman waardoor de aftrap op zich laat wachten
 117. 20:42 Zinderende sfeer De oproep van de federale politie om Bengaals vuur uit het stadion te bannen is in dovemansoren gevallen bij de supporters. Zowel de Genkse fans als de Standard-supporters laten zich niet onbetuigd. De vuurpijlen vliegen alle kanten op, in geen tijd hangt er een dikke rookpluim over de grasmat.
 118. 20:42 Zowel de Genkse fans als de Standard-supporters laten zich niet onbetuigd
 119. 20:36 Sa Pinto: "We moeten ons schikken naar de wedstrijdomstandigheden"
 120. 20:35
 121. 20:30 We waren dit seizoen twee keer in het voordeel tegen Genk, hopelijk ook vandaag. Maar een finale is altijd anders, het is een speciale wedstrijd. Standard-trainer Sa Pinto
 122. 20:28 Clement: "We zijn op alles voorzien"
 123. 20:27 We hebben hier hard voor gevochten en vandaag gaat het maar om één ding: die beker meenemen. We zijn op alles voorzien, we hebben zelfs verschillende soorten schoenen mee. Genk-coach Philippe Clement
 124. 20:21
 125. 20:17 Sa Pinto komt vol vertrouwen het stadion binnen
 126. 20:06 Drie wissels bij Genk Uronen, Schrijvers en Maehle verhuizen naar de Genkse bank voor de bekerfinale. Mata, Nastic en Malinovskiy komen wel aan de aftrap. Trossard, vorige week nog doelpuntenmaker tegen Gent, start op de bank.
 127. 20:02
 128. 19:58 Aanvallend zijn beide ploegen goed. Als Standard niet te gek begint, denk ik dat wij zullen winnen. Pronostiek? 3-1 voor Genk. Pat Krimson (supporter Racing Genk)
 129. 19:55 Carcela meteen aan de aftrap Tegen Oostende moest hij nog op de bank starten, maar vanavond start Carcela gewoon in de basis bij Standard. Koutroubis staat ook aan de aftrap, Duje Cop moet vrede nemen met een plaats op de bank. Ook de geschorste Laifis verdwijnt uit de basisploeg. Gillet staat net als in de vorige bekerwedstrijden tussen de palen.
 130. 19:52
 131. 19:47
 132. 19:46
 133. 19:29 Betere statistieken voor Standard Voor Genk is het al ruim drie jaar geleden dat het nog eens kon winnen van Standard. Meer zelfs, in de laatste tien duels (competitie en beker) trok Standard zeven keer aan het langste eind, twee keer werd het een gelijkspel.
 134. 19:28 De laatste keer dat Standard en Genk elkaar in de beker troffen, was in de halve finales van 2016. Toen stootte Standard in twee wedstrijden door naar de finale, die het vervolgens won van Club Brugge. Meteen ook de laatste bekerwinst van Standard.
 135. 19:27 Derde keer, goede keer voor Genk? Op basis van de onderlinge duels dit seizoen heeft Standard vanavond de beste papieren. Het versloeg Genk dit seizoen tweemaal. Thuis won het met 2-1 en in Genk boekte het een 0-2-overwinning.
 136. 19:26 De generale repetitie voor de bekerfinale verliep bij Standard net iets beter dan bij Genk. Beide ploegen verzekerden zich op de laatste speeldag van Play-off I. Standard deed dat wel met een zege bij Oostende, Genk ging thuis onderuit tegen Gent.
 137. 17:54
 138. 15:06 De Standardfans druppelen binnen in Brussel-Centraal:
 139. 15:02
 140. 15:00 Finales Standard: 7 op 16
  1954 Standard RC Mechelen 3-1
  1966 Standard Anderlecht  1-0 
  1967 Standard KV Mechelen 3-1 (n.v.) 
  1972 Anderlecht Standard 1-0
  1973 Anderlecht  Standard  2-1 
  1981 Standard  Lokeren  4-0 
  1984 AA Gent  Standard  2-0 
  1988 Anderlecht  Standard  2-0 
  1989 Anderlecht Standard 2-0
  1993 Standard Charleroi 2-0
  1999 Lierse Standard 3-1
  2000 Racing Genk Standard 4-1
  2007 Club Brugge Standard 1-0
  2011 Standard Westerlo 2-0
  2016 Standard Club Brugge 2-1
  2018 Racing Genk Standard  
 141. 14:54 Finales Racing Genk: 4 op 4
  1998 Racing Genk Club Brugge 4-0
  2000 Racing Genk Standard 4-1
  2009 Racing Genk KV Mechelen 2-0
  2013 Racing Genk Cercle Brugge 2-0
  2018 Racing Genk Standard  
 142. 14:38 Ex-Standard-speler Orlando Sa supportert vanuit China:
 143. 14:27 Luiks station in lichterlaaie Een grote groep Standardfans spoort vandaag naar Brussel. Voor ze de trein opstapten, zetten ze het station Luik-Guillemins in lichterlaaie met Bengaals vuur.
 144. 14:27
 145. 14:26 Sa Pinto: "Als er één ploeg de beker verdient, is het Standard"
 146. 14:25 Standardcoach: "Wij verdienen de beker" Standard en Racing Genk spelen om 20.45u de finale van de Beker van België. U kunt de wedstrijd live volgen op Sporza.
 147. 14:24 Raes: "Bekerfinale wordt clash tussen Carcela en Pozuelo"
 148. 14:22 Van Moer: "Heb mijn tickets voor de bekerfinale teruggegeven"
 149. 14:20 Nummer 8 voor Standard of nummer 5 voor Genk? Na hun sterke eindsprint in de competitie staan Standard en Racing Genk vanavond tegenover mekaar in de finale van de Beker van België. Standard mikt op een 8e triomf, Genk gaat voor nummer 5. U kunt de match vanavond live volgen op alle kanalen van Sporza (aftrap om 20.45u).
 150. 14:20 vooraf
 151. Opstelling Standard Jean-François Gillet, Luis Pedro Cavanda, Christian Luyindama, Giorgios Koutroubis, Collins Fai, Edmilson Junior, Razvan Marin, Mehdi Carcela-González, Gojko Cimirot, Paul José Mpoku, Renaud Emond
 152. Opstelling Racing Genk Danny Vukovic, Clinton Mata, Joseph Aidoo, Omar Colley, Bojan Nastic, Ibrahima Seck, Alejandro Pozuelo, Ruslan Malinovskiy, Thomas Buffel, Nikos Karelis, Dieumerci Ndongala
opstelling
Racing Genk
1 Danny Vukovic
27 Clinton Mata
45 Joseph Aidoo
15 Omar Colley
3 Bojan Nastic
17 Ibrahima Seck
24 Alejandro Pozuelo
18 Ruslan Malinovskiy
19 Thomas Buffel
7 Nikos Karelis
77 Dieumerci Ndongala
wisselspelers
14 Leandro Trossard
10 Mbwana Samatta
4 Dries Wouters
6 Sébastien Dewaest
22 Siebe Schrijvers
30 Nordin Jackers
31 Joakim Mæhle
trainer
Philippe Clement
Standard
1 Jean-François Gillet
29 Luis Pedro Cavanda
26 Christian Luyindama
24 Giorgios Koutroubis
21 Collins Fai
22 Edmilson Junior
18 Razvan Marin
10 Mehdi Carcela-González
6 Gojko Cimirot
40 Paul José Mpoku
9 Renaud Emond
wisselspelers
7 Duje Cop
19 Moussa Djenepo
15 Sébastien Pocognoli
2 Réginal Goreux
8 Guillermo Ochoa
25 Carlinhos
30 Lindon Selahi
trainer
Sá Pinto