Refresh


home : Voetbal : Play-off II A : speeldag 10


Waasland-Beveren krijgt Union klein na de rust

Waasland-Beveren sluit het seizoen af met een zege.

vr 19/05/2017 - 22:25 Waasland-Beveren duikt de vakantie in met een 1-3-zege. Tegen Union kwam het op het halfuur op achterstand. Maar Ampomah en Borry zetten de scheve situatie nog recht. De bezoekers wuiven trainer Janevski zo uit met een overwinning.

Union 1
Da Silva 28'
Waasland-Beveren 3
Ampomah 53' 83'
Borry 74'

einde

Union - Waasland-Beveren in een notendop

 • Sleutelmoment: Trainer Janevski gooit bij het begin van de 2e helft 2 verse krachten in de strijd bij de bezoekers. Dat werpt meteen zijn vruchten af. Waasland-Beveren maakt al snel de gelijkmaker en scoort daarna nog 2 keer.
 • Man van de match: Ampomah is de bedrijvigste man bij de bezoekers. In de tweede helft neemt hij de ploeg op sleeptouw en met een pareltje van een doelpunt zet hij de ommekeer in.
 • Opvallend: Union begon flitsend aan Play-off II met 10 punten uit 4 wedstrijden, maar daarna sputterde de motor. In de volgende 6 wedstrijden pakte het geen enkel punt meer.

Union komt verdiend op voorsprong in de eerste helft

Veel stond er niet meer op het spel in het duel tussen Union en Waasland-Beveren. De 3e plaats in groep A van Play-Off II was het hoogst haalbare. Maar dat was niet te zien aan het spel in de eerste helft. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar Aoulad miste oog in oog met doelman Goblet zijn controle

Even voor het halfuur was het dan toch raak. Goblet kwam eerst nog goed tussen op een schot van Aoulad, maar in de herneming knalde Da Silva de bal tegen het net.

Aan de overkant kreeg Waasland-Beveren een paar kansen, maar botste op doelman Sadin. De cultkeeper pakte in zijn laatste wedstrijd voor Union uit met een aantal knappe reddingen.

Waasland-Beveren herpakt zich na de rust

Waasland-Beveren bleef niet bij de pakken zitten. Janevski gooide 2 verse krachten in de strijd en dat wierp nog voor het uur zijn vruchten af. Ampomah zette 2 verdedigers in de wind en hing de bordjes weer in evenwicht.

De thuisploeg was nog dicht bij een doelpunt, maar Fixelles besloot op de paal. Aan de overkant kreeg Waasland-Beveren een vrije trap. In het geharrewar bewaarde Borry zijn kalmte en zo stonden de bezoekers plots op voorsprong.

Bij Union was het vet van de soep en dus moesten de supporters in het Koning Boudewijnstadion toekijken hoe Ampomah met zijn tweede goal van de avond de 1-3-eindstand vastlegde.

Waasland-Beveren neemt afscheid van trainer Cedomir Janevski met een overwinning en de 3e plaats in groep A.

Knappe dubbele redding van afscheidnemende Sadin

Gano: "Janevski verdient een dikke pluim"

 • Zinho Gano (Waasland-Beveren): We hadden voor de match gezegd dat we het seizoen mooi wilden afsluiten. In de eerste helft was het moeilijk. We kwamen 1-0 achter. Onverdiend, vind ik. We hadden kansen, maar speelden het niet goed uit. Tijdens de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat ze zeker te pakken waren en dat we er vol voor moesten gaan. Ik ben heel blij voor het team en trots. Janevski verdient een dikke pluim, dit is een mooi afscheid voor hem.

Wedstrijdverloop

 1. 22:24 Einde
 2. 90+1' Einde Union krijgt nog een laatste kansje bij een vrije trap, maar moet zich neerleggen bij de 1-3-nederlaag. Een einde in mineur voor Union na een sterke start in Play-off II. Waasland-Beveren wuift zijn trainer uit met een overwinning.
 3. 89' 2 minuten extra Waasland-Beveren rukt nog eens op met Langil. Intussen steekt de vierde official zijn bord in de lucht: we krijgen 2 minuten toegevoegde tijd.
 4. 87' Union wil graag nog een keer scoren. Maar Mpati krijgt de bal niet onder controle op de rechterflank. Het vet lijkt van de soep bij de thuisploeg.
 5. 85' vervGeoffrey Cabeke vervGeorgios Kaminiaris
 6. 85' geelMaximiliano Caufriez
 7. 83' Ampomah met zijn 2e van de avond Ampomah, die centraal voor doel staat opgesteld, krijgt de bal van Gano. Hij tikt de bal binnen in de rechterbovenhoek. Het lijkt een afscheid in stijl te worden voor trainer Janevski. doelpuntNana Opoku Ampomah 1 -3
 8. 82' De seconden tikken genadeloos weg. Kan Union in de slotfase nog terugslaan of sluit het zijn seizoen af met een nederlaag?
 9. 81' vervNicolas Rajsel vervCédric Fauré
 10. 80' Nieuwe vrije trap voor de bezoekers, maar opnieuw kunnen ze er geen doelkans uit puren. Ampomah probeert het dan maar met een laag schot van aan de middenlijn. De bal rolt een paar meter naast het doel van Sadin door.
 11. 78' Nieuwe vrije trap voor Waasland-Beveren. Marquet gooit de bal in het pak, maar de verdediging van de thuisploeg werkt de bal buiten.
 12. 75' vervVincent Vandiepenbeeck vervGrégoire Neels
 13. 75' Borry maakt er 1-2 van Waasland-Beveren krijgt een vrije trap na de overtreding van Perdichizzi. Na wat geharrewar en een slechte tussenkomst van Sadin is het Borry die de bal binnentikt en zo staat Waasland-Beveren op voorsprong met nog een kwartier op de klok. doelpuntKjetil Borry 1 -2
 14. 73' geelPietro Perdichizzi
 15. 72' Scheidsrechter Lambrechts haalt voor de eerste keer een gele kaart boven na een overtreding door Perdichizzi.
 16. 71' vervAlessandro Cerigioni vervGilles Van Remoortere
 17. 71' Voor Cerigioni zit het seizoen erop. Hij wordt vervangen door Van Remoortere, die nog 20 minuten mag meespelen.
 18. 68' De thuisploeg krijgt een hoekschop. Vandiepenbeeck probeert het met een halve omhaal, maar de bal zoeft over het doel de tribunes in.
 19. 66' Ampomah wordt teruggefloten voor buitenspel. Trainer Janevski springt recht op de bank om aanwijzingen te geven. Over een klein halfuur zit zijn tijd bij Waasland-Beveren erop.
 20. 64' Vandiepenbeeck bedient Fixelles met een lange bal, maar die wordt door Caufriez afgestopt.
 21. 61' Fixelles op de paal Fixelles komt oog in oog te staan met Goblet, maar mikt zijn schot op de paal.
 22. 60' Bij Union waren ze Ampomah even uit het oog verloren, maar Vandiepenbeeck snelt op tijd naar hem toe om het gevaar onschadelijk te maken.
 23. 58' Aguemon verstuurt een voorzet naar Rajsel, maar Moren kopt de bal weg. Union probeert een vuist te maken na de gelijkmaker, maar is op dit moment te slordig.
 24. 56' Vrije trap voor Waasland-Beveren, dat het beste aan de tweede helft is begonnen, maar de bal vliegt naast het doel van Sadin door.
 25. 53' Pareltje van Ampomah Ampomah hangt de bordjes in evenwicht met een pareltje van een doelpunt. Hij zet 2 verdedigers in de wind op rechts en schuift de bal dan vanuit een scherpe hoek binnen via de linkerbovenhoek. Zo is alles weer te herdoen. doelpuntNana Opoku Ampomah 1 -1
 26. 21:41 Wat krijgen we nog te zien in Union - Waasland-Beveren?
 27. 49' Fixelles tekent voor de eerste kans van de thuisploeg na de koffie, maar Goblet vangt zijn poging moeiteloos op.
 28. 46' Twee nieuwe krachten bij de bezoekers: Michel en Langil worden in de strijd geworpen in de plaats van Nys en Dhondt.
 29. 46' Aftrap Met een paar minuten vertraging is de 2e helft op gang gefloten. Kan Waasland-Beveren de situatie nog omkeren?
 30. 21:36 Tweede helft
 31. rust vervMaxim Nys vervSteeven Langil
 32. rust vervAaron Dhondt vervJulian Michel
 33. 21:18 Rust
 34. 45+20' De spelers staan weer op het veld, maar de aftrap laat op zich wachten. Er is een probleem met het net van een doel en dat moet eerst hersteld worden.
 35. 45+2' Rust De scheidsrechter maakt een einde aan de eerste helft. Union toonde zich de meest gretige ploeg in de eerste helft en zag die honger even voor het halfuur beloond met een doelpunt van Da Silva. De bezoekers botsten van hun kant op Union-doelman Sadin.
 36. 45+1' 1 minuut extra In de laatste minuut van de eerste helft komt Ampomah nog even opzetten, maar de thuisploeg snoept hem de bal af.
 37. 44' Het einde van de eerste helft wenkt. De bezoekers willen nog een aanval opzetten, maar spelen de bal kwijt na een misverstand.
 38. 39' Union wil graag nog een tweede doelpunt maken voor de rust en zet de bezoekers onder druk. Aoulad besluit op doelman Goblet.
 39. 37' Nog een kleine 10 minuten in deze eerste helft. Gano rukt op, maar Vandiepenbeeck glijdt de bal uit diens voeten met een mooie tackle.
 40. 34' Dubbele redding van Sadin Bij een hoekschop voor de bezoekers voorkomt Sadin eerst een tegengoal met zijn vuisten. Een seconde later pakt hij uit met een knappe reflex om de bal met zijn voet uit het doel te weren.
 41. 33' Aguemon verstuurt vanop rechts een pass naar Rajsel op de linkerflank. Die haalt loeihard uit, maar zijn schot gaat naast.
 42. 31' Vrije trap voor Union. Van Diepenbeeck krijgt zijn voet niet goed tegen de bal en wordt ook afgevlagd voor buitenspel.
 43. 28' Da Silva brengt de thuisploeg op voorsprong Goblet komt eerst nog goed tussen op een schot van Aoulad, die alleen voor doel verschijnt. Maar in de herneming komt de bal bij Da Silva en die knalt de bal wel tegen het net. doelpuntAugusto Da Silva 1 -0
 44. 27' Gano probeert Sadin te verschalken, maar de bebaarde doelman van Union laat zich niet verrassen.
 45. 25' Hoekschop voor Union. Aguemon bindt nog snel zijn veters voor hij zich achter de bal zet. Waasland-Beveren krijgt de bal niet meteen weggewerkt, maar Goblet komt goed uit zijn doel en plukt de bal dan toch uit de lucht na een kopbal van Da Silva.
 46. 20:55 De supporters van Union bedanken hun ploeg:
 47. 23' Halfweg de eerste helft komt Waasland-Beveren nog eens opzetten, maar Union neutraliseert die aanval voor het gevaarlijk wordt.
 48. 20' Borry buitenspel Ampomah vuurt een laag schot af op Sadin, die de bal lost. Borry trapt de bal binnen, maar gelukkig voor Union stond hij buitenspel.
 49. 20:51 Gano mikt op doel.
 50. 19' De bezoekers krijgen een hoekschop. Vandiepenbeeck kopt de bal weg.
 51. 15' Waasland-Beveren tikt de bal vrolijk rond. Het leer komt bij Cerigioni, maar zijn schot spat uit elkaar op een ploegmaat.
 52. 12' Terwijl de zon verdwijnt achter de tribunes rukt Waasland-Beveren nog eens op, maar Ampomah moet de bal inleveren.
 53. 11' Aan de overkant duikt Gano op voor de neus van Sadin, maar de spits staat buitenspel.
 54. 8' Grote kans voor Union Eerste grote kans voor Union, maar Aoulad mist zijn controle en kan het, oog in oog met doelman Goblet, niet afmaken.
 55. 7' Waasland-Beveren rukt op naar het doel van Sadin, maar wordt teruggefloten voor buitenspel.
 56. 4' Cabeke krijgt even verzorging op het veld, maar krabbelt met een grimas weer overeind en hinkt naar de kant.
 57. 2' De bezoekers zetten een eerste aanval op. Marquet wordt aangetikt door Cabeke, die zich bij die actie bezeerd heeft en blijft liggen.
 58. 1' Aftrap De bal rolt in het Koning Boudewijnstadion. Wie sluit het seizoen af met een zege?
 59. 20:31 Eerste helft
 60. 20:25 Afscheid Het wordt een bijzondere avond voor Cedomir Janevski. Hij kreeg geen nieuw contract bij Waasland-Beveren en neemt dus afscheid van de club. Bij thuisploeg Union trekt Vincent Vandiepenbeeck straks de deur achter zich dicht, hij verhuist naar RWDM. Ook doelman Sadin begint aan zijn laatste wedstrijd.
 61. 20:10 Union begon ijzersterk aan Play-off II met 10 op 12, maar daarna sputterde de motor en pakte de ploeg geen enkel punt meer. Bij Waasland-Beveren is het net het omgekeerde: zij begonnen met 0 op 9, maar wonnen daarna 4 van hun 6 wedstrijden.
 62. 19:47 Opstellingen Union-coach Grosjean wijzigt zijn ploeg op 2 plaatsen. Martens en Neels starten op de bank, hun vervangers in het basiselftal zijn Vandiepenbeeck en Aoulad. Bij Waasland-Beveren zijn Borry, Caufriez, Ampomah en Cerigioni de nieuwkomers in vergelijking met de ploeg die tegen Standard startte.
 63. 19:41 Alleen het feit dat ze ook in het geel-blauw spelen maakt hen al sympathiek. Alle gekheid op een stokje, de wedstrijd van vrijdagavond kan door beide ploegen zonder stress aangevangen worden. Marc Grosjean (trainer Union)
 64. 18:57
 65. 18:52 Waasland-Beveren staat 3e in groep A, met 12 punten. Dat is 1 punt meer dan Standard en 2 meer dan Union en Lierse. De groepswinst en de 2e plaats mogen dan wel buiten bereik zijn, maar de andere plaatsen liggen nog lang niet vast.
 66. 18:50 Laatste speeldag In groep A van Play-off II staat vanavond de laatste speeldag op het programma. Union ontvangt Waasland-Beveren. Volg de wedstrijd hier, de aftrap wordt gegeven om 20.30u.
 67. 18:49 Vooraf
 68. Opstelling Waasland-Beveren Merveille Goblet, Maximiliano Caufriez, Valtteri Moren, Kjetil Borry, Maxim Nys, Jens Cools, Aaron Dhondt, Francois Marquet, Alessandro Cerigioni, Zinho Gano, Nana Opoku Ampomah
 69. Opstelling Union Anthony Sadin, Tracy Mpati Bibuangu, Pietro Perdichizzi, Vincent Vandiepenbeeck, Geoffrey Cabeke, Yannick Aguemon, Jordan Massengo, Augusto Da Silva, Nicolas Rajsel, Mohammed Aoulad, Mathias Fixelles
opstelling
Union
19 Anthony Sadin
7 Tracy Mpati Bibuangu
2 Pietro Perdichizzi
13 Vincent Vandiepenbeeck
11 Geoffrey Cabeke
20 Yannick Aguemon
23 Jordan Massengo
10 Augusto Da Silva
32 Nicolas Rajsel
91 Mohammed Aoulad
96 Mathias Fixelles
wisselspelers
5 Grégoire Neels
9 Cédric Fauré
31 Georgios Kaminiaris
8 Yassine Salah
21 Gertjan Martens
22 Adriano Cipollina
93 Jonathan Okita
trainer
Marc Grosjean
Waasland-Beveren
18 Merveille Goblet
23 Maximiliano Caufriez
4 Valtteri Moren
25 Kjetil Borry
27 Maxim Nys
24 Jens Cools
20 Aaron Dhondt
8 Francois Marquet
11 Alessandro Cerigioni
9 Zinho Gano
22 Nana Opoku Ampomah
wisselspelers
12 Julian Michel
10 Steeven Langil
30 Gilles Van Remoortere
16 Cherif Ndiaye
21 Laurent Jans
69 Rudy Camacho
98 Mathias Janssens
trainer
Cedomir Janevski