Refresh


home : Voetbal : Jupiler Pro League - Play-off I : Speeldag 4


Oostende geeft titelambities van Gent een knauw

Gent laat de kans liggen om dichter bij Anderlecht te sluipen.

vr 21/04/2017 - 22:20 AA Gent en KV Oostende hebben elkaar in evenwicht gehouden in de eerste wedstrijd van speeldag 4 van Play-off I. Gent doet daarmee geen goede zaak met het oog op het onderlinge duel tussen concurrenten Anderlecht en Club Brugge. Bij Hein Vanhaezebrouck lagen de missers van Perbet nog zwaar op zijn maag. "Ik ken een hoop spitsen bij onze concurrenten die die ballen wegleggen."

AA Gent 1
Kubo 72'
Oostende 1
Berrier 66'

einde

AA Gent - KV Oostende in een notendop:

 • Sleutelmoment: Vlak voor affluiten komt Gent nog bijzonder dicht bij de drie punten. Een afstandsschot van Milicevic zoeft rakelings over de lat.
 • Man van de match: Jérémy Perbet had de man van de wedstrijd kunnen en moeten zijn. De Fransman kreeg zowel vroeg in de eerste als de tweede helft een opgelegde kans, maar wrong ze telkens de nek om.
 • Opvallend: Gent speelde dit seizoen al 4 keer (competitie en beker) tegen Oostende en kon niet 1 keer winnen. Meer zelfs: sinds de terugkeer van KVO naar eerste klasse in 2013 kon Gent de kustploeg nog maar 4 keer verslaan.

Bekijk de doelpunten uit Gent - Oostende

Proto houdt Oostende overeind in flitsend wedstrijdbegin

Gent wou optimaal profiteren van het duel tussen Anderlecht en Club Brugge en trok dus meteen fel van leer tegen Oostende. De thuisploeg stapelde de kansen op, maar vergat ze te verzilveren.

Ondanks een zee van tijd en ruimte mikte Perbet van dichtbij pal op Proto (foto) en die pakte dan weer uit met een knappe redding op een vrije trap van Milicevic. Niet veel later hield de doelman Oostende alweer overeind op een hoekschop voor de thuisploeg. Hij kon een stevige kopbal van Mitrovic nog net tegen de paal duwen.

Oostende kwam zo zonder kleerscheuren uit het eerste halfuur en draaide de rollen meteen om. Kalinic werd plots onder vuur genomen door Siani, Dimata én Berrier, maar hield z’n net schoon. Gent kwam er niet meer aan te pas en ontsnapte kort voor de rust. Marusic werd helemaal uit het oog verloren, maar kwam net te laat om een pas van Berrier in doel te verlengen.

Kubo veegt openingstreffer Berrier snel uit

Net als in de eerste helft kreeg Perbet ook vroeg in de tweede helft een uitgelezen kans om de score te openen, maar de Franse spits liet ze opnieuw liggen. Na een knappe voorbereiding van Kubo mikte hij voorlangs.

Een pijnlijke misser, want Oostende sloeg daarna genadeloos toe. Canesin legde de bal goed opzij naar Berrier en die knalde de 0-1 via de onderkant van de lat binnen. Gent zag dan ook nog eens Dejaegere geblesseerd uitvallen, maar bleef niet bij de pakken zitten.

Kalu stond amper op het veld toen hij een strakke voorzet naar Kubo stuurde en die mikte de gelijkmaker in één tijd knap binnen. Meteen het startsein van een stevig slotkwartier waarin Gent naarstig op zoek ging naar de winning goal. Milicevic kwam er vlak voor affluiten nog erg dicht bij, zijn afstandsschot zoefde rakelings over.

Penalty of niet? Vanhaezebrouck en Vanderhaeghe hebben hun mening

Vanderhaeghe: "Mooie prestatie"

Yves Vanderhaeghe was tevreden met de puntendeling. "We hebben een mooie prestatie geleverd. We konden de defensie van Gent regelmatig onder druk zetten en hadden een aantal mooie kansen. Alleen de afwerking ontbrak", zei de KVO-trainer.

"Na een moeilijke start in de tweede helft kwamen we toch op voorsprong. Het is jammer dat we nog een doelpunt slikken. Kubo schiet hem perfect binnen, daar kon Proto niks aan doen."

"Het was een boeiende wedstrijd, met heel veel overgave. In een uitmatch bij een topploeg mogen we toch tevreden zijn met onze prestatie."

Vanhaezebrouck: "Dejaegere valt nooit zonder contact"

"Ik vind de 1-1 niet correct. In de eerste helft moeten we altijd scoren. Perbet krijgt een kans in de kleine rechthoek. Ik ken een hoop spitsen bij onze concurrenten die die bal wegleggen, maar hier ging hij jammer genoeg op de doelman", zei Hein Vanhaezebrouck.

"Het is jammer dat Perbet vaak blijft missen. Hij had er drie keer kunnen staan vandaag. Die deviatie in de tweede helft was heel goed gedaan, daar was hij ongelukkig. Maar dan was er nog een voorzet waar hij voor zijn man moest komen en de bal aanvallen."

"Dat zijn momenten die je moet pakken, Play-off I is efficiëntie. Je krijgt een aantal kansen en die moeten binnen. Wij verdienden het om te winnen want Oostende heeft weinig kansen gehad."

Vanhaezebrouck kwam ook nog even terug op de penaltyfase met Brecht Dejaegere. "Men moet niet afkomen met de reputatie van Dejaegere, want hij heeft nu ook de reputatie dat men vol mag tackelen op hem met twee voeten vooruit."

"Ik vind het er een beetje over, Dejaegere valt nooit zonder contact. Ik heb Hanni vorige week op Oostende iets zien doen waar niemand over gesproken heeft, da's pas schandalig."

Wedstrijdverloop

 1. 22:21 Einde
 2. 90+4' Einde Grote ontgoocheling bij Gent, dat tegen KVO niet verder komt dan een 1-1-gelijkspel. Berrier opende de score, Kubo maakte gelijk.
 3. 90+3' Bijna schenkt Milicevic Gent op de valreep nog de volle buit. Maar zijn schot zoeft rakelings over de lat.
 4. 90+2' geelSilvio Proto
 5. 90+2' Vanhaezebrouck bijt nog eens op zijn nagels. Wat een verschil zou het zijn: drie punten of maar ééntje. Peter Vandenbempt op Sporza Radio
 6. 90+1' vervKevin Vandendriessche vervHasan Özkan
 7. 90+1' Vandendriessche wordt naar de kant gehaald bij Oostende en Özkan krijgt nog eens zijn kans. Intussen pakt Proto nog een gele kaart voor tijdrekken.
 8. 89' Oostende prikt nog eens gevaarlijk tegen, maar speelt het niet goed uit. Musona gaat voor eigen succes en besluit slap in de handen van Kalinic.
 9. 88' De tijd begint te dringen voor Gent. De ongeslagen status in Play-off I blijft voorlopig intact, maar ze hadden duidelijk op meer gehoopt bij de thuisploeg.
 10. 85' vervFernando Canesin Matos vervYassine El Ghanassy
 11. 84' Veel gefluit in de Ghelamco Arena wanneer El Ghanassy op het veld komt. Hij neemt de plaats in van Canesin.
 12. 81' Dimata is moegestreden en wordt naar de kant gehaald. Akpala is zijn vervanger.
 13. 81' vervNany Dimata vervJoseph Akpala
 14. 81' Het is fel, het is spannend, er wordt gestreden. Peter Vandenbempt op Sporza Radio
 15. 76' Gent heeft nog een kwartier om alsnog de drie punten thuis te houden. Voor Oostende lijkt het nu een kwestie van pompen of verzuipen.
 16. 22:02 Kubo met de gelijkmaker. Met een heerlijke tik in één tijd klopt hij Proto: 1-1.
 17. 73' vervAnderson Esiti vervThomas Matton
 18. 72' Kubo geeft Gent weer hoop Kubo brengt Gent weer langszij na een vlotte combinatie. Met een heerlijke tik mikt hij een voorzet van Kalu in één tijd binnen. Alles te herdoen. doelpuntYuya Kubo 1 -1
 19. 72' vervBrecht Dejaegere vervSamuel Kalu
 20. 72' Exit Dejaegere Dejaegere verstapt zich zonder iemand in de buurt en het is meteen over & out. Kalu neemt zijn plaats in.
 21. 70' Asare zal toch eens de oren uitgewassen worden door Vanhaezebrouck. Hij ging te slap in duel. Peter Vandenbempt op Sporza Radio
 22. 21:55 Berrier brengt Oostende op voorsprong. Zijn schot gaat via de lat binnen: 0-1.
 23. 66' Berrier slaat toe Een koude douche voor Gent. Canesin legt goed opzij naar Berrier en die knalt de 0-1 via de onderkant van de lat binnen. Gent moet vol aan de bak. doelpuntFranck Berrier 0 -1
 24. 63' Perbet mag meteen gaan rusten. Aan Coulibaly om Gent eindelijk aan een doelpunt te helpen.
 25. 63' vervJérémy Perbet vervKalifa Coulibaly
 26. 21:48 Dejaegere en Marusic met een luchtduel.
 27. 61' Antunes voorkomt nieuwe kans voor Perbet Gent komt alweer gevaarlijk opzetten. De bal gaat opnieuw naar Perbet, maar Antunes is net sneller op de bal dan de spits. Prima verdedigende actie van de Fransman.
 28. 59' Perbet laat het alweer liggen Na een knappe combinatie biedt Kubo Perbet de 1-0 op een schoteltje aan, maar net als in de eerste helft laat de spits een opgelegde kans liggen. Hij besluit van dichtbij voorlangs. Oostende ontsnapt opnieuw.
 29. 56' Oostende claimt nu op z'n beurt een penalty na een stevige ingreep van Gigot op Dimata. Lardot laat ook dit passeren en heeft het weer bij het rechte eind. Gigot speelde de bal.
 30. 21:42 Perbet of Dimata: welke spits kan vandaag scoren?
 31. 51' Geen penalty Dejaegere gaat gretig naar de grond na een licht contact met Berrier in de zestien. Scheidsrechter Lardot wil van geen penalty weten.
 32. 49' Dejaegere is alweer klaar voor de strijd. Bij Gent maakten ze zich toch even zorgen om z'n knie, maar veel lijkt er niet aan de hand.
 33. 49' Dejaegere moet even bekomen na een stevige charge van Siani. Hij blijft kermend van de pijn op het veld liggen.
 34. 46' 2e helft Ze zijn er weer aan begonnen in de Ghelamco Arena. Krijgen we in de tweede helft wel doelpunten te zien?
 35. 21:31 Start tweede helft
 36. 21:18 Proto hield Oostende overeind in het eerste half uur. Daarna kwam Gent onder druk te staan. Ruststand: 0-0.
 37. 21:15 Rust
 38. 45+1' Rust Veel kansen, veel tempo, maar nog geen doelpunten aan de rust in Gent-Oostende. De thuisploeg morste met de kansen in een sterk begin, maar kreeg gaandeweg de grootste moeite met KVO.
 39. 44' Marusic net niet Ingestudeerd nummertje bij KVO op een vrije trap. Berrier dropt de bal in de loop van Marusic, maar die komt een fractie te laat om de bal in doel te verlengen. Hier komt Gent goed weg.
 40. 43' geelAnderson Esiti
 41. 43' Esiti maakt een professionele fout op Dimata en loopt tegen de eerste gele kaart van de wedstrijd aan. Hij is zo geschorst voor de volgende wedstrijd tegen Zulte Waregem.
 42. 21:12 De aanmoedigingen van Vanderhaeghe lonen. Oostende komt beter in de wedstrijd en creëert kansen.
 43. 39' Oostende ruikt z'n kans en is alweer gevaarlijk met een knappe dribbel van Marusic. Zijn voorzet raakt niet voorbij Kalinic.
 44. 38' Simon brengt weer wat vuur in de Gentse aanval en ontdoet zich simpel van Antunes. Het vervolg is minder fraai, hij besluit slap in de handen van Proto.
 45. 38' Oostende is nu helemaal wakker. Berrier is de volgende die aan het kanon gaat staan, zijn schot gaat niet zo ver naast.
 46. 36' Kalinic onder vuur Toch even alle hens aan dek bij Gent, waar Kalinic de grootste moeite heeft met een strakke knal van Dimata. De doelman komt met de schrik vrij. Net daarvoor moest hij ook al aan de bak op een schot van Musona.
 47. 32' Oostende komt toch nog eens boven water. Siani krijgt de ruimte voor een verre knal, Kalinic heeft er geen problemen mee.
 48. 29' Bij Oostende is het allemaal wat te weinig voor een ploeg die wil opschuiven in het klassement en een Europees ticket ambieert. Peter Vandenbempt op Sporza Radio
 49. 20:57
 50. 24' Milicevic met een flauwe poging Oostende raakt niet onder de druk uit. Nu krijgt Milicevic tijd en ruimte voor het schot, maar hij besluit slap in de handen van Proto.
 51. 20:52 Proto houdt Gent meermaals van de 1-0. Perbet en Milicevic kunnen voorlopig niet scoren.
 52. 22' Proto houdt KVO alweer overeind Gent heeft de touwtjes nu stevig in handen. Proto is op de hoekschop alweer redder in nood voor KVO. Met een geweldige redding duwt hij een kopbal van Mitrovic tegen de paal.
 53. 21' Esiti is de volgende die zijn kans waagt bij Gent. Zijn schot wijkt af en zo sleept Gent alweer een hoekschop uit de brand.
 54. 19' Milicevic botst op Proto Gent heeft de smaak plots te pakken. Milicevic krult een vrije trap prima over de muur, maar Proto tikt de bal nog net over de lat. Knappe redding van de doelman. De hoekschop die erop volgt, levert niks op.
 55. 17' Perbet laat de 1-0 liggen Perbet krijgt plots een zee van ruimte op een voorzet van Milicevic. De 1-0 lijkt in de maak, maar Perbet mikt pal op Proto. Flinke misser van de Franse spits, Hein Vanhaezebrouck begrijpt er niks van.
 56. 16' Marusic ver naast Oostende komt dan toch eens piepen met een prima aanval. Marusic moet voor het orgelpunt zorgen, maar hij plaatst de bal ruim voorlangs.
 57. 12' Weinig doelgevaar Geen van beide ploegen kan echt z'n stempel op de wedstrijd drukken. Een evenwichtige partij zonder kansen is het gevolg. Veel meer dan het schot van Simon hebben we nog niet gezien.
 58. 20:40 Vandendriessche en Milicevic in duel.
 59. 9' Canesin probeert op rechts een actie op te zetten, maar is dan te zelfzuchtig met een flauw schot. Oostende raakt voorlopig niet in de wedstrijd.
 60. 20:35
 61. 4' Simon met een eerste prik Simon zorgt voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Hij snijdt vanaf rechts goed naar binnen en krult de bal niet zo gek ver naast.
 62. 1' Aftrap Ze zijn eraan begonnen in een kolkende en uitverkochte Ghelamco Arena. Kan Gent de punten thuishouden tegen Oostende?
 63. 20:30 Start eerste helft
 64. 20:26
 65. 20:25
 66. 20:16 Onderlinge duels Gent en Oostende kwamen elkaar al drie keer tegen dit seizoen en Oostende kan daarin de beste cijfers voorleggen. Het schakelde Gent in december op eigen veld uit in de kwartfinales van de Croky Cup en boekte ook in de competitie een thuiszege. In Gent snoepte het dan weer een punt weg.
 67. 20:13 Blijft Gent ongeslagen? AA Gent opent vanavond op eigen veld tegen Oostende de 4e speeldag in Play-off I. Het team van Hein Vanhaezebrouck verloor nog niet in PO I en wil die ongeslagen status graag behouden. Oostende is dan weer nog steeds op zoek naar z'n eerste zege in de play-offs. Volg de wedstrijd hier vanaf 20.30u.
 68. 20:12 Vooraf
 69. Opstelling Oostende Silvio Proto, Adam Marusic, Mathias Bossaerts, Antonio Milic, Fabien Antunes, Fernando Canesin Matos, Kevin Vandendriessche, Franck Berrier, Sébastien Siani, Knowledge Musona, Nany Dimata
 70. Opstelling AA Gent Lovre Kalinic, Samuel Gigot, Stefan Mitrovic, Rami Gershon, Moses Simon, Danijel Milicevic, Anderson Esiti, Nana Asare, Brecht Dejaegere, Jérémy Perbet, Yuya Kubo
opstelling
AA Gent
91 Lovre Kalinic
2 Samuel Gigot
13 Stefan Mitrovic
55 Rami Gershon
27 Moses Simon
77 Danijel Milicevic
44 Anderson Esiti
21 Nana Asare
19 Brecht Dejaegere
24 Jérémy Perbet
31 Yuya Kubo
wisselspelers
7 Kalifa Coulibaly
18 Samuel Kalu
8 Thomas Matton
1 Jacob Rinne
4 William Troost-Ekong
6 Birger Verstraete
15 Kenny Saief
16 Rob Schoofs
20 Yannick Thoelen
32 Thomas Foket
40 Rabiu Ibrahim
trainer
Hein Vanhaezebrouck
Oostende
1 Silvio Proto
77 Adam Marusic
6 Mathias Bossaerts
44 Antonio Milic
4 Fabien Antunes
55 Fernando Canesin Matos
26 Kevin Vandendriessche
10 Franck Berrier
7 Sébastien Siani
11 Knowledge Musona
19 Nany Dimata
wisselspelers
17 Joseph Akpala
8 Yassine El Ghanassy
36 Hasan Özkan
15 Andile Jali
18 David Rozehnal
20 Michiel Jonckheere
28 William Dutoit
31 Bruno Godeau
trainer
Yves Vanderhaeghe