Refresh


home : Tennis : ATP-Monte Carlo : Kwartfinales


Goffin dwingt Djokovic op de knieën met toptennis

Goffin wint voor de eerste keer tegen Djokovic.

vr 21/04/2017 - 19:08 David Goffin heeft op het tennistoernooi van Monte Carlo gestunt tegen Novak Djokovic. In de kwartfinales klopte hij de nummer twee van de wereld na drie sets. Vooral de derde set was een nagelbijter.

David Goffin (BEL-10) 2
6
3
7
Novak Djokovic (SER-2) 1
2
6
5

einde

David Goffin kon in vijf duels nog nooit winnen van Novak Djokovic en wou duidelijk een einde maken aan die reeks. Hij brak al in het eerste spel door de opslag van Djokovic en deed dat kunstje nog eens over in het vijfde spel. Djokovic kon het tij niet meer keren en het eerste setpunt was meteen het goede voor Goffin: 6-2.

Goffin begon ook goed aan de tweede set, maar liet in het derde spel twee breekkansen onbenut en moest daarop zelf wél zijn opslag inleveren. Djokovic gaf het voordeel niet meer uit handen. Bij een 5-3-achterstand kon Goffin nog twee setballen wegserveren, maar Djokovic maakte het vervolgens uit op z’n eigen opslag: 6-3.

Goffin was even van slag en leverde in de derde set meteen z’n opslag in. Maar hij knokte zich terug in de wedstrijd en snoepte Djokovic op z'n beurt in het achtste spel z’n opslag af.

En de druk op Djokovic nam verder toe. Bij een 6-5-voorsprong dwong Goffin maar liefst vier matchpunten af op de opslag van Djokovic, maar de Serviër veegde ze allemaal weg. Bij het vijfde was het dan toch raak: Djokovic sloeg de bal in het net en Goffin had z'n eerste overwinning tegen de nummer twee van de wereld te pakken.

Djokovic: "Alles gedaan wat ik kon"

Het is voorlopig niet het jaar van Novak Djokovic. De Serviër gaf zijn nederlaag ruiterlijk toe.  "Ik heb alles gedaan wat ik kon om goed te spelen. In het begin van de derde set heb ik helaas de kansen niet afgemaakt om een dubbele breek te bekomen."

"In het begin van de match had ik het moeilijk. Waarschijnlijk door de twee zware voorafgaande matchen. Maar langzaam kwam ik in de wedstrijd."

"David speelde heel goed. Hij is heel snel. Ik heb anderhalve set goed gespeeld na de eerste set, maar verloor dan mijn opslagspel en toen is de wedstrijd gekeerd."

Wedstrijdverloop

  1. Novak Djokovic
  2. David Goffin
spelers

David Goffin

David Goffin

geboortedatum: 07/12/1990
geboorteplaats: Rocourt (Bel)
lengte: 1,80 m
gewicht: 68 kg
slag: rechtshandig
prof sinds: 2009

Novak Djokovic

Novak Djokovic

geboortedatum: 22/05/1987
geboorteplaats: Belgrado (Servië)
lengte: 1,88 m
gewicht: 80 kg
slag: rechtshandig
prof sinds: 2003